(3149) A legújabb rém(es)hír: jön az élelmiszerhiány, de nem nálunk

Tibor bá’ fordítása online

 

Az ENSZ-en belüli FAO tagozat, amely az élelmezéssel és mezőgazdasággal foglalkozik, figyelmeztetést tett közzé a globális élelmiszerhiánnyal kapcsolatban, amit a koronavírus elleni küzdelem okoz.

Maximo Tolero, a FAO fő közgazdásza azt mondta a Guardian-nek, hogy „a legrosszabb az lenne, ha a kormányok leállítanák az élelmiszer forgalmat.”

Az aratások jók voltak, de a járvány és a protekción izmus miatt a mezőgazdasági munkásokból hiány van. Az export tilalom és védővámok problémát okozhatnak az eljövendő hetek alatt, állította Torero.

A szabad kereskedelem ellen felhozott minden előírás kontra produktív. Most nem az az idő van, amikkor megszorításokat lehet hozni az élelmiszer szabad áramlása ellen.

Egyes országok elkezdték védeni országuk élelmiszer tartalékát export tilalmak bevezetésével, ami Torero véleménye szerint kereskedelem ellenes és csökkenő élelmiszer előállításához vezethet.

Kereskedelmi megszorítások rendkívüli áringadozást okoznak, ami a helyzeten csak ront, a megfigyeléseink szerint, folytatta Torero.

Egy másik aspektus, ami veszélyeztetheti a világ élelmiszer ellátását a „maradj itthon” mozgalom különböző szintű elrendelése. Ha a mezőgazdasági munkások legálisan nem arathatnak, az élelmiszer hiányhoz vezethet.

A koronavírus megjelenése kihat a munkaerőre, és a logisztikai problémák fontossá válnak. Olyan politikát kell folytatni, ami lehetővé teszi, a munkaerő zavartalanul lássa el feladatát.

A Guardian akkor közölte jelentését, amikor az USA-ban a vevők megostromolták a szupermarketeket élelmiszer, valamint finom papíráru tartalékok felhalmozása végett, a koronavírus megjelenése miatt.

Viszont az amerikai élelmiszer ellátás szakértője Sonny Perdue, aki a Mezőgazdasági Minisztérium vezetője közölte az amerikaiaknak nem kell aggódniuk egy hamarosan bekövetkező élelmiszerhiány miatt.

Asz Élelmiszer Piacra hozási Intézmény PR vezetője szerint ez nem egy keresleti kérdés, hanem kínálati. „A kínálat változatlan. A raktárak annyi árut szállítanak, amennyi csak lehetséges 24 óra alatt.”

___________________________________________________________________________

UN warns of global food shortage caused by coronavirus measures: report

The United Nations Food and Agriculture Organization warned of global food shortages caused by measures to stem the spread of the novel coronavirus.

“The worst that can happen is that governments restrict the flow of food,” Maximo Torero, chief economist of the UN Food and Agriculture Organization, told the Guardian.

Harvests have been good and staple crops remain in demand, but a shortage of field workers brought on by the pandemic and a move towards protectionism — tariffs and export bans — could lead to problems in the coming weeks, Torero said, according to the report.

“All measures against free trade will be counterproductive. Now is not the time for restrictions or putting in place trade barriers. Now is the time to protect the flow of food around the world,” Torero added, the news course reported.

Some countries have begun to protect their food supplies by restricting exports, which Torero reportedly said could lead to an overall decrease in trade and a subsequent decline in food production.

“Trade barriers will create extreme volatility,” warned Torero. “[They] will make the situation worse. That’s what we observe in food crises.”

Another measure that could threaten the world’s food supply is that nations have issued stay-at-home orders at varying levels of enforcement. If agriculture workers are legally unable to harvest crops, it could cause a lapse in food flow.

“Coronavirus is affecting the labour force and the logistical problems are becoming very important,” said Torero. “We need to have policies in place so the labour force can keep doing their job. Protect people too, but we need the labour force. Major countries have yet to implement these sorts of policies to ensure that food can keep moving.”

The report from The Guardian comes as grocery stores in the U.S. have been bombarded with customers racing to stock up on produce, nonperishable items and paper goods amid the coronavirus outbreak.

However, American food supply experts, including Department of Agriculture Secretary Sonny Perdue, have warned that Americans should not be concerned about immediate food shortages.

“This is a demand issue, not a supply issue,” Heather Garlich, vice president of media and public relations at FMI, the food industry association formerly known as the Food Marketing Institute, told Politico. “The supply chain isn’t broken. The warehouses are pushing out as much inventory as possible in a 24-hour period.”

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

35 gondolat erről: „(3149) A legújabb rém(es)hír: jön az élelmiszerhiány, de nem nálunk

  1. A nagyon szigorú kijárási tilalom ellenére Románián ( a minimális bírság 450 Eurotól kezdődik 4500 -ig, a javak elkobozhatóságától kezdve a tizenöt év börtönbüntetésig) a mezőgazdaságban dolgozóknak felmentésük van ez alól, a munka normális kerékvágásban folyik.Talán néhány bezárt munkanélküli segélyen tengődő panelackó fog az alkalmon és felcsap parasztnak , ha erőt vesz rajta a plázákba való mehetnék.Hátha ,na!
    Érzem,ez az én időm,eljött a Megváltás. Látom az eget ,amely annyira tiszta,hogy még soha életemben ilyen éles képet nem kaptam a Mars hósapkájáról.Hallom a madarakat ,a patak csobogását,amit nem nyom el a légi és közúti közlekedés utálatos háttér morajlása.
    Bárcsak ilyen maradna,örökre.
    Olvasom,hogy az Eu éppen egy olyan mobiltelefon applikáción munkálkodik ,amit majd ráijesztve rákényszerítenek minden felhasználóra – természetesen a jövőbeni újabb pandémiák megelőzése érdekében.Haha.Alakul ez.
    Elmarad az idei klíma konferencia,pedig csak egy évtized van arra ,hogy lecsökkentsék a szennyezést drasztikusan. De nem a fertőzések megelőzése miatt nem jött össze ,hanem inkább azért mert már nincs is szűkség erre. Mintha a tettek mezejére léptek volna. Villámlásszerűen akadt meg az ipar, a közlekedés,meg az idióta divatozás,turizmus ,persze még a java hátra van. A gazdasági nyekk és a hullahegyek.
    Már az isteni részecskét kerestük, helyette kaptunk egy isteni vírust,amit tanulmányozni lehet , kézzelfogható, létezése bizonyítható , működése megérthető –
    mégis megállíthatatlan.
    Bon voyage !

  2. 1,
    „még soha életemben ilyen éles képet nem kaptam a Mars hósapkájáról”

    Az tűnt fel a minap, hogy ilyen tisztán, élesen még nem láttam az Alacsony-Tátra-t.
    Gyerekkorom ugrott be, akkor lehetett ilyen messzire ellátni.

    Testközelből látva a mezőgazdaságot azt biztosra vehetjük, ezek a gépek, ha egy két napot dolgoznak már valamit szerelni kell rajtuk, hogy üzemképes állapotba tartsuk. Ha viszont akadozik az alkatrész gyártása, szállítása, értékesítése, akkor akadozni fog a talajmegmunkálás, vetés, permetezés, betakarítás is. Termés meg lesz amennyi lesz.

  3. Mint már írtam korábban, a másodlagos hatásoktól lehet tartani.
    Szerencsére Mo jó adottságokkal bír mezőgazdaság szempontjából, kaja lesz. Ha nem más, ami megterem nem adjuk el külföldön, hanem itthon szépen beosztjuk. Ezt a kormány meg fogja tudni oldani, abban biztos vagyok.

  4. 5: ok, de az is lehet, hogy Beszterce banyan lakik…

  5. 4: malleusorbis
    Beárazzák a közép-hosszutávú keresletcsökkenést.

    Kár hogy itthon a veteményesekben már március végén, húsvét előtt locsolni kell, amire ugye a legöregebbek se emlékeznek…

  6. 7. Karoly

    hidegben kifagy a pára a levegőből, és ezért lehet messzebbre látni. Az utolsó pár éjszaka pedig rendesen hideg volt és fagyott.

  7. sleeper,

    Jogos.
    De az évek alatt máskor is volt fagyos éjjel és verőfényes nappal.
    Még az is lehet, hogy csak a távollátásom változott.

  8. „Az ENSZ-en belüli FAO tagozat, amely az élelmezéssel és mezőgazdasággal foglalkozik, figyelmeztetést tett közzé a globális élelmiszerhiánnyal kapcsolatban, amit a koronavírus elleni küzdelem okoz.”

    Az ENSZ- ma egy gittegylet amely szép lassan egy gazdasági világelit markába került. Ideje már eltűnnie a színpadról.

    A következő az amit én mint egy nyugdíjas görög tapasztalok és céljukon át látok:

    Még nem csitult el a mezőgazdasági termékek piacon való értékesítésének a problémája mar a következő napon szinte egyből berezonáltak a nemzeti médiák az új a témával.
    Még a fák meg sem zöldültek és Ők már azon rettegnek, hogy nem lesz elég munkáserő ahhoz, hogy a cseresznyét, az őszibarackot, a barackot, a babot, a szilvát, a görögdinnyét, a krumplit és a szőlőt beszüreteljék.

    Gerjesztik a félelmet, a rettegést, a pánikot.
    Mit akarnak? Miért teszik? Mi a céljuk ezzel?

    Ugyanezt kérdeztem én is amikor a görög nyelvű miniszterelnökünk a karantén védelme alatt 28 hotspot-ra bővítette hazánkban az idegen megszállók, hittérítők és honfoglalók ( 98 országból sereglet menekültek ? ) támaszpontjait. Ez után tegnap előtt önkéntesen, és suttyomban fölajánlotta az EU-nak a Kréta, Rodosz, Kárpáthosz és Kasztelorizo szigeteink kikötőinek az engedélyét a menekültek az inváziójára (befogadására).
    Az európai tengeri erők a líbiai partokon fuldokló menekülteket a görög kikötőkre viszik. Ezzel meg lesz oldva a mezőgazdasági munkaerőhiány is.

    Megáll az ész a szemtelen, pofátlan hazugságaiknak!

    A Kalergis terv már nem gyalogol, száguld, célja felé.

    U.i.
    A 28 hotspot-ban de azokon kívül is akik szállodákban és lakásokban élnek mindegyikük segélyekből él és eszük ágában sincs legális munka után nézniük.

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=SIqzL2iReTo&feature=emb_logo

    Videó: Most kaptam a segélyt.
    Egy bevándorló teli örömmel mutogatja az € 5O-es bankókat mobil videohívással az otthon maradt barátainak.

  9. 11:

    Döbbenet.

    Ebből is látszik, hogy ez a világjárvány tényleg csak egy HYPE.
    Grétácska, Klíma, szegény menekültek, LMBTQ- lények, civil szervezetek, csúnya rossz műanyagok betiltása- ezek a progresszív témák hirtelen mind teljesen eltűntek a híradásokból.
    Ergo: nem is léteznek már nyilván, huss!

    Ahogy az Európában a keleti határok felé grasszáló amerikai harckocsik, páncélosok, hadi/ emberanyag sem.

    Ha nincs a TV- ben; nem is tudsz róla, pláne, ha mindenkinek kijárási tilalom van; nincs ki feltöltse a videókat…

  10. Ez is egy lépés az egységes világrend irányába. Ne légy önálló!

    Mit okoz ez a nagy leállás? Ki fog túlélni? A kis és közepes vagy a nagy multicégek? Az új világrend csak akkor tud jól működni, ha pár mamutcég csinál mindent, ahogy az Amazon is nagyrészt letarolta a kiskereskedelmi egységeket az USA-ban. Most szelekció van, kicsik – kuka, nagyok – még jobban megerősödnek. Akik kiesnek az „önállóságból”, azok rengeteg új munkaerőt jelentenek a multiknak, akik amúgy is munkaerőhiánnyal küszködtek.

    Mikor fogod magad alávetni bárminek amit mondanak (sőt te kéred)? Ha félsz!
    Tehát folyamatosan félelmet kell gerjeszteni, mert akkor gondolkodás helyett a túlélési ösztönök indulnak be és ezt ki lehet használni.

    Valójában „ők” semmit nem tudnak megvalósítani maguknak, ránk van szükségük hozzá, velünk állítják elő azt a világot, amiben ők szeretnének élni (és jó részt már élnek is). Ezt pedig különböző ránk szabadított félelemkeltésekkel és az azokra adott „tálcán kínált” megoldásokkal érik el nálunk.

    Egyre több területet vált ki az MI-ra alapuló technológia. Mi lesz a „kiváltott” embertömegekkel, akik nem tudnak betagozódni a képességeik vagy képzettségük hiánya okán a multikhoz? Miért is van szó manapság egyre többször az „alapjövedelemről”? Már ez is egy lépés abba az irányba, hiszen aki a „korona” miatt veszti el az állását, az Angliában az előző fizetés 80%-át kapja, Lengyelországban a 40%-át, Dániában is bizonyos százalékát, stb…

    Itt is be lesz vezetve ami Kínában már van az un. „social credit” rendszer. Aki „jó” állampolgár, az előre juthat, aki nem áll be a sorba, az még csak nem is utazhat (Kínában több millió ember ki van zárva a repülésből és vonatközlekedésből ez alapján). Az kap alapjövedelmet, aki „jó fiú”. Majd az MI eldönti algoritmusokkal ki mire jogosult a viselkedése alapján, amit folyamatosan automatikusan megfigyelnek. Már most is ugye büntetnek azért, ha nem jó indokkal valaki kimegy az utcára és lázadozik ezért bárki is? Nem! Na ugye 🙂 Miért is nem? Mert fél! A vírustól, a büntetéstől, az anyám tyúkjától, tök mindegy.

    Nagyon durva világ elé nézünk…

  11. Ezt nem tudom néztétek-e már:
    https://www.euromomo.eu/index.html

    Ez az európai halálozási statisztika. A térképes rész annyiban megtévesztő, hogy az érintett országokban télen mindig is emelkedik a halálozási ráta, ez látszik most is.
    Ami lényeges, az alatta lévő grafikonok, ahol látszik a grafikonok hullámzásából, hogy az azonos időszakokban hogyan alakultak a halálozások korcsoport szerint, aztán országok szerint jelenleg (13.hét) és az előző években.
    Az egyértelműen látszik, hogy az előző években sokkal magasabb volt az össz halálozás, mint most. Tehát korona ide vagy oda, a jelenlegi halálozások nemhogy növelték volna a „szokásos” elhalálozást, hanem még el sem érték a szezonális átlagot.
    Ez hogyan lehet, egy ilyen „halálos” kór esetén?

  12. A link jó, köszi, éppen ezt kerestem, mert egy belinkelt video erre hivatkozott,
    Europa feléről nincs adat, valamint:

    „The number of deaths in the recent weeks should be interpreted with caution as adjustments for delayed registrations may be imprecise. Furthermore, results of pooled analyses may vary depending on countries included in the weekly analyses. Pooled analyses are adjusted for variation between the included countries and for differences in the local delay in reporting.”

    Azért az olasz, spanyol adatokon látszik a változás.

  13. csibész,

    Nyolc okot felsoroltam ami ezt okozhatja.
    Kilencediknek legyen, hogy az emberek bevásároltak vitaminokból, étrend kiegészítőkből, amit nyilván eszegetnek is. Ez is okozhat időleges csökkenést.
    Én még soha nem vettem D vitamint. Most igen.

    A kérdésemre még senki nem adott választ.
    Kikkel vannak teli a kórházak intenzív osztályai? Poénból lélegeztetnek egy csomó embert? Statiszták?
    Vagy az összes orvos benne van az összeesküvésben ázsiától amerikáig?
    A víruskutató laborok? Ők is megvannak vezetve? Megfenyegették az összes tudóst? Azt a néhányat kivéve, akik vitatják a vírus hatását.
    Mondjuk közülük egy sem dolgozik jelenleg aktívan koronavírust kutató laboratóriumban.
    Az egyik elmélet szerint, már majd mindenki megfertőződött és immunitást szerzett.
    A másik elmélet szerint, alig néhányan fertőződtek sars cov-2-vel, mert a tesztek az influenzásokat is pozitívnak mutatja, ha elégszer tesztelik.

    Lehet, hogy mind ez szándékos terjesztés, lehet. Meg rájátszanak a félelmünkre, mert ki akarnak nyírni, világkormányt létrehozni, de másfele nézni és nem látni az ezrével haldoklókat ahogy levegő után kapkodnak?

  14. Ez nyilván a régóta ismert koronavírusok egy új törzse, amivel még nem találkozott a szervezet és akinek rossz az immunrendszere az így reagál. Mivel gyorsabban terjed, mint az eddigiek, ezért összetorlódnak ugyanazok az emberek, akiket a szezonális influenza is elvitt volna, csak időben jobban összezsúfolva, emiatt a kapacitás túllépés. De gyanítom, összességében nem lesz több halott mint eddig bármikor.
    Ettől még ezt meg kell oldani, de lelőni az egész világgazdaságot, nevetséges (hacsak nincs ugye mögötte egy hátsó szándék, amire ez csak jó ürügy).

  15. 16: Károly
    „másfele nézni és nem látni az ezrével haldoklókat ahogy levegő után kapkodnak?”

    Hol látod ezeket? Képernyőkön. Az összes haldoklót látod? Nem, csak amit mutatni akarnak. Sokkolnak ezek? Igen. Az nem hogy 100 szor annyian halnak meg környezeti ártalmaktól? Nem. Mert nem ezt akarják mutatni…

    Orvosoknak is időbe kerül felfogni milyen számháború folyik a médiában: http://tamasidr.hu/update-tanulmany-a-corona-virussal-kapcsolatos-tudomanyos-es-tudomanytalan-allitasokrol-a-panikeltesrol/

  16. Vaszil,

    Ismét olyan beszél a linkben, aki nem járt mostanában intenzív osztály közelében.

    A kórházakban dolgozó orvosok, nővérek beszámolóiból ismerjük a betegség lefolyását.
    Te sem válaszoltad meg, kiket kapcsolnak az orvosok lélegeztető gépekre.
    Tízezrével gyártják a lélegeztetőket és még ez is kevés.
    Választani kell a dokinak, kit mentsen meg.
    Már, ha az összes orvos nem csak hazudja ezt. Vagy minden évben ez megy, csak sokan nem vettük észre?

    Nem csak az emberi butaság, az emberi aljasság is határtalan és úgy is lehet ahogy mondjátok, a vírust használják félelemkeltésre. De ettől a vírus még valódi.

    Egy elmélet szerint már tavaly ősszel, télen itt volt a vírus.
    Mi van, ha három négy vírust is összeraktak? Az ősszel szélnek eresztett nem volt elég hatásos így jöhetett a közepes erősségű. Ha ez sem váltja be a reményeiket, akkor kaphatjuk a brutálist.
    Úgy vagyok, amíg nem tudok biztosat, amíg a lovak nem futottak át a célegyenesen, addig bármi lehet a befutó.

    Karácsonykor az orvosi ügyeletre vittek. Már tíz napja erősen, öklendezésig köhögtem, közepes orrváladék. Hőemelkedés, étvágytalanság, rossz közérzet. Láz nem volt és az ízeket, szagokat éreztem. Csak azért nem hánytam mert nem volt étvágyam és nem ettem. Karácsonykor a vesém kezdett fájni. Veseköves voltam. Ittam 2.5 liter vizet, de csak rosszabb lett. A vese meg leállt, majd újraindult.
    Gondolhatnám, hogy az előfutárral találkoztam, de ez nem vezet sehová. Ha ezt az egészet meg tudják csinálni valakik, akkor az egész emberiség droid besorolású tagja kevés a leállításához.

  17. 19 Károly beszélnek mások is. Csak keresni kell. A statisztikákat dettó. A „koronavírus szabadalmaztatva lett” is futótűzként terjed. Igen, de slendrián módon azt már senki nem nézte meg az amerikai szabadalmi hivatal oldalán, hogy egy, a SARS-CoV, nem a SARS-CoV-2, de ami igazán a lényeg, hogy ki által és azt tovább követve hová vezetnek a szálak. Lehet keresni.

    No, orvosok. Saját szememmel láttam és saját fülemmel hallottam, mert ott álltam – a személyzet nem mert szólni, a rendezők és az orvosok meg azt hitték közéjük tartozom -, hogy „Magdikám, akkor melyik utat választod, mindkettő x millió.” Sok „Magdi” volt, mind ugyanazt kapta, cserébe mind X gyártó termékét írta fel. Semmi extra.

    Ahogy többen írták… azt látod, amit a média mutat.

  18. Ha igaz lenne, hogy nincs több halott ezidőtájt, mint máskor, akkor a halottasházak is benne vannak a cselszövésben.
    „Túlterheltek a halottasházak a nagyvárosokban. Madridban és Barcelonában is vannak olyan temetkezési szolgáltatók, akik hűtőkamionokat béreltek az elhunytak tárolására.”
    Spanyolországban élő újságíró tollából.

  19. 21:

    Ahogy Kínában is bedöglött a kremó- kapacitás.

    Sok hulla egyszerre járványügy – > hamvasztás

    Eddig ugye, temetések voltak. Csak tárolni kell a hullákat; amíg a kremó végez.
    Nincs mellette „sima” temetés.

  20. 20.Jövőnk:

    „Igen, de slendrián módon azt már senki nem nézte meg az amerikai szabadalmi hivatal oldalán, hogy egy, a SARS-CoV, nem a SARS-CoV-2, de ami igazán a lényeg, hogy ki által és azt tovább követve hová vezetnek a szálak.”

    Ha jól emlékszem, én érveltem itt a blogon a szabadalom ellen, SARS miatt, az évszám miatt.

    Remélem, most nem Bill Gates téma jön elő megint?
    Merthogy ez egyik brit labort ő is támogatta.
    Ami döntő részt a brit állam kezében volt.
    Aztán valóban hatalmasat kaszáltak a SARS vírussal….

    Érdekes lesz a blogon ez az ív Hal Turner több milliós halálesetétől, a járványt pániknak beállító tamási dr. és a svájci orvos véleményéig.

    Szóval nem lesz annyi éves halál eset, mint az éves influenzának volt? 🙂

    Ami látszik, mintha lapulna az olasz és a spanyol görbe.

    Afrikában viszont szépen terjed, Brazíliában is.
    Bolsano már csinálja azt a pálfordulást a vírussal kapcsolatba, amit Trump már megtett.

    Az igazság meg a hátsó szándék(ok) legkésőbb majd a vészhelyzetek tényleges feloldásakor kiderül(nek).

    Mondjuk ez érdekes volt 18.Vaszil linkjében:

    „Megjelentetett Kásler Miklós miniszter úr is egy összefoglalót a Corona vírus jelentőségéről és tudni valóiról, amelyet ugyan sok nagy tiszteletű kolléga írt, akik szerzői stábja megtalálható a 40 oldalas írás elején, de nincs egyetlen irodalmi hívatkozás sem felsorolva a műben ?!!???””

    „Viszont az EMMI által kiadott kiadványban úgy szerepel, hogy a fertőzötteknek csupán az 1-3%-a tünetmentes, de a szerzők szerint ez is jelentőség nélküli, szerintük a WHO is azt mondja, amit ők (hol? mit? ). Ezzel szöges ellentétben áll az olasz Legfelső Egészségügyi Intézet (Instituto Superiore di Sanita ISS) professzorának Walter Ricciardi , az olasz egészségügyi miniszter tanácsadójának a vizsgálata, amely 3000 koronavírus fertőzöttet vizsgált meg és annak 50-75%-a tünetmentes volt és maradt. ”

    Az emmi linkje helyesen (nem local C:drive-ra hivatkozva)
    https://mok.hu/public/media/source/kepek/Koronavírus/Magyar Koronavírus Kézikönyv_0328_emmi.pdf

    Mindenesetre vannak érdekes gondolatok tamasidr cikkjében, de itt pl. csúsztat:

    „A jelenleg forgalomban levő antitest gyorsteszt érzékenysége 30%, pedig 80%-nak kéne lennie.

    Na de a 80% sem 100%, tehát a vizsgálati találat sok kivánni valót hagy maga után.”

    Ez a Kínából beszerzett spanyol gyorsteszt, amit visszaküldtek a feladónak, mert nem azt az érzékenységet hozta, mint amit ígértek (80% helyett 30%).

    A piacon több teszt is van, ami azért lehet ennél jobb.
    Kína arra hivatkozott, hogy az általuk regisztrált , ellenőrzött gyártótól kell rendelni.

    A 80% ellen meg több tesztel lehet védekezni, a 20% bizonytalanságot csökkenteni.Két teszt máris 4%-ra hozza le statisztikai alapon a hibaszázalékot.

  21. 24.n/a:
    „Lehetne tömörebben?”
    Nem volt 3000 karakter.

    Általában olyan hosszú, amit megkíván az információ tartam.
    Nem szoktam irodalmi nyelvet alkalmazni, szerintem elég lényegre törően adom elő.

  22. Ragozhatnán, de minek, ha már Lányi András megírta a valódi lényeget…:

    „A most bevezetett rendkívüli állapotok ezentúl vissza-visszatérnek, velünk maradnak. Életünk megszokott része lesz a szájmaszk, az elzárkózás, a rettegés ismeretlen, új betegségektől. És a kárpótlás, amit a virtuális (túl)világ kínál nyomorult életünkért” – írja Lányi András a Válasz Online-nak küldött esszéjében. Az író, filozófus megítélésünk szerint kulcsszöveget alkotott arról, mit tett a vírus Európával és a Nyugattal, s külön arról, milyen állapotban találta Magyarországot. Mire számíthatunk, ha eddigi életünkre már biztosan nem?

    Lányi András: Történelmünk legveszedelmesebb pillanatait éljük
    https://www.valaszonline.hu/2020/04/03/koronavirus-magyarorszag-lanyi-andras-essze/

  23. Már rászóltatok Pythonra, hogy fogja vissza magát, a lapszemléit.
    Hiányzik, mert időt spórolt nekem, most nyálazhatom végig az újságokat, másrészt informált arról, mit tart fontosnak. Hiányoznak a lapszemléid.
    Idegen, arra kérlek, maradjon a mondandód továbbra is kerek.

  24. @27 Károly: Engem meg a halálba idegesített, hogy amit úgyis elolvastam máshol, viszontláttam itt. Ez a blog nem azért van, hogy teleszemeteljük máshonnan átvett tartalmakkal egy az egyben ohne egyéni gondolattal 😉 Ez leginkább az index.hu-s beemelésekre vonatkozik. Ismeretlen oldalakról még érdekes ist lehet idézni, no de az index-ről?
    Inkább a gondolatcsere lenne itt a lényeg. Ehhez Python ‘lapszemléje’ semmit sem tette hozzá, csak a helyet foglalta. Ebben a vonatkozásban teljes mértékig egyet értek Tibor bá´-val.

  25. Én Károllyal értek egyett, nekem hiányzik python a lapszemleje, és nem csak az indexből állt.

    Ebben az információáradatban nem csak az indexet olvassa az ember, óhatatlan, hogy valami mindig kimarad a figyelemből.

    Inkább kétszer kegyen bent egy fobtosabb link, mint egyszer se!

    Akinek nem tetszik, vagy már olvasta, továbbgörgeti.
    Ezt a fáradtságot igazán meghozhatja azokért, akinek a belinkelt források újdonságot jelentenek.

  26. vasgyuszi,
    Python valószínűleg elolvasott akár ötven cikket is és nem csak az indexet amiből a fontosnak véltet beemelte. Ha szükségét érezte, kommentálta.
    Azóta mióta nem szemléz jóval több oldalt nyitok meg és csak viszi az időt a sok érdektelen cikk olvasása.
    Nekem sziget üzemű energiaforrásom van és mikor második hónapja ködös télen az idő, fontos az energia felhasználás hatékonysága.

  27. 28.vasgyuszi: Annyi megalapozatlan „elmélet” van itt akár hosszú ömlengésekben folyatosan ismételgette és téged pont Python linkjei ” idegesítenek halálra”? Akkor szopogassál kavicsot, életmentő lehet! 🙂

  28. 34. n/a

    Nem vettem észre, hogy írtad, de ellenkező esetben is megosztottam volna az angol linket, mert lehet, hogy angolul sokkan többen értenek, mint horvátul.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük