(3086) Mi várható?

Tibor bá’ online

 

Ha elfogadjuk azt, amit (3085) poszt alatt a Kínában élő magyar állít (és szerintem elfogadható)í. „Az üzletek 90 százaléka már egy ideje zárva van, az emberek jó része nem megy munkába, az éttermek is zárva vannak. Attól tartanak, hogy csak ezután fog eldurvulni a helyzet.” Ez esetben fel kell, hogy merüljön, ha az emberek nem mennek munkába, az egész világon erősen lecsökken a termelés, az utazás és az áru/nyersanyag szállítás, akkor a szállópor mennyisége és annak árnyékoló hazása jelentősen vissza fog esni. Ez a Föld melegedésének felgyorsulását okozza, ami igen rossz a vírusnak, de az embernek se jó. A földi élet drasztikus változását meg lehet jósolni.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

260 gondolat erről: „(3086) Mi várható?

  1. Az biztos, bárhogyan is végződik a járvány, a világ már sohasem lesz ugyanolyan mint előtte volt! Ha a Kínaiak nem kezdenek el a jövő héten dolgozni, úgy mint annak előtte, akkor a tőzsdék beszakadnak a pániktól (az arany ára felmegy, a Forint tovább zuhan) és elkezdődik egy újabb világ gazdasági válság. Ez a minimum. És ez csak a rövidtávú gazdasági hatása lesz a járványnak. Ami az egész történetnek a végén csak a lábjegyzete lesz. Mivel ha a prognózisok beigazolódnak, akkor egy-két hónap múlva az embereket szart se fogja érdekelni már a világ gazdaság… Fontosabb dolguk lesz annál, : mondjuk életben maradni, úgy hogy közben legyen mit enniük inniuk!

    Remélem hogy most jó nagyot tévedtem. És nyáron egy jó kis búzasör mellett kibeszéljük, hogy milyen jól beleugrasztottunk magunkat ebbe a járvány pánikba! Ámen!

  2. Újra update.

    11300 -ról közel 12000-re (néhány óra alatt) a regisztrált betegek száma.

    És ráadásul az Ro ráta is módosult az eddigi 2 – 3.1 -ről 3 – 4 -re.

    https://www.worldometers.info/coronavirus/

    Atlétikai VB már nem lesz idén és az olimpia megtartása is kérdéses.

  3. Re:2
    Most dolgozzák le az elkummantott betegeket, és a halottak számát.

  4. 1: Nagyon sanszos, hogy a kínai gazdaság nem fog a jövő héten beindulni!

    A koronavírus-járvány már nemcsak a részvény-, de az árupiacokat is kikezdte. A befektetői pánik mögött egy gyors felfutású gazdasági krízis látszódhat, ha pedig a kitörés kezelése nem várt akadályokba ütközik, sokk jöhet. Egyes szakértők jóval nyugodtabbak: az ipari fémek ára már irreálisan alacsony, hamar jöhet egy kisebb drágulás, ami a valós szintre lökheti az eszközöket.
    https://www.napi.hu/tozsdek-piacok/koronavirus-magyarorszagon-gazdasagban-fertozes-betegseg-vuhan-fertozes-ipari-femek-dragulas.699453.html

  5. Fertőzöttek száma: 11.952, halottak száma: 259. Ez persze hivatalos ma reggel.

  6. A gond az, hogy ha nálunk kitör a járvány, szinte mind megdöglünk. Tudván lévő a magyar egészségügy a béka segge alatt van. Orbán meg ráfogja majd Sorosra meg a migránsokra. Nálunk nem fognak rekordidő alatt ezerágyas kórházat összerakni, de legalább vannak stadionok, ahová be lehet tolni a hullajelölteket. Maximum azokat is kerületik majd a falábu focistáink. Az istenadta nép meg a lelátókról nézi polgártársaink haláltusáját.

    Egyszóval. Az Orbán rendszer átka fog kisérteni minket, addíg amíg lesz kit kisérteni.

  7. De vidám szombatra ébredtem, érzésem szerint hatott a tegnapi gyümölcsalapu virusirtás.
    Britt tudosok szerint a modositottcukor legyözi a koronavirust, hoppá nekünk van koronás kristálycukrunk, ez nem lehet véletlen, hátrafelé nyilazva szittyamodra meg van mentve a világ 🙂
    Ha még se jönne be a stadionokat felhaszálhatnánk tömegsiroknak, felöltöztetve a lelátoszékekre lehetne tenni a halottakat sörrel lokálujsággal a kézben, teljesülne vezérünk álma minden stadion teltházas, ráadásul ha 1000év mulva kiásnák vakarhatnák a fejüket itt ugyan mi történt, mi meg csak röhögünk rajtuk 🙂

  8. Nem csalódtam, hogy a főkolomposok stadionozva, oktatás- egészségügyésezéssel fognak azorbánozni.

    Javaslom egyébként tájékozódni: 2400 milliárd Ft megy EÜ- kiadásokra idén- a 2006- os 900 milliárdhoz képest, csakúgy tisztánlátásként.

    Szóval, 2,5x ráfordítás- növekedésnél én megnézném nagyon alaposan a fenntartókat, működtetőket, alkalmazottakat is; nagyon- nagyon keményen.
    Minimum, amilyen intenzitással azorbánoznak.

    Más: USA sem meri teljesen leállítani a Kínába tartó légiforgalmat

    https://www.rt.com/usa/479816-coronavirus-emergency-us-airports/

    Ahogy a WHO (vagy WTO???) javasolta: semmilyen kerekedelem vagy utazási korlátozás

  9. Egy más megközelítése a problemának:
    https://www.presstv.com/Detail/2020/01/31/617571/Coronavirus-looks-as-if-tailor-made-to-achieve-US-objectives
    „“The virus outbreak thus looks as if it was tailor-made to achieve Washington’s objectives. The virus is mild enough not to have apocalyptic consequences but severe enough to warrant extreme and aggressive measures to contain it. China is especially vulnerable at this time, during the annual Spring Festival celebrating the Chinese New Year,” the analyst noted.”

    Vagyis ez támadás Kína ellen, inkább annak gazdasága ellen.
    Az előző posztokban aggódtam a „támadás” értelmezése miatt.

  10. 10:

    Akkor az USA miért nem állította le már a „támadás” előtt, a Kínába irányuló légi utasforgalmat… Azóta sem akaródzik nekik; nyilván egyrészt a poszt témája miatt, de a katonai- vegyi, nemzetbiztonsági szagértők ezzel nem biztos, hogy tisztában vannak.
    Ha ez valóban támadás volt, arra Kínának regálnia kell, mondjuk nukleárisan. és Oroszo. doktrínájában is benne van, hogy a szövetségeseit ért bármilyen tömegpusztító fegyveres támadásra nukleáris csapással válaszol
    Szóval, lehetséges ez egy amerikai provokáció (sokadik már) a III. Vh kirobbantására. Oroszo., nem ült fel, Irán sem és Kína se eddig.
    Jó lenne tényleg megtudni, mi is ez a n- Coronavírus…

  11. Virus után atom,mind meghalunk…
    Még azt hittem én vagyok másnapos.
    Atomtol nem félek annyi tulélöcuccom van legalább negyedorával tovább élnék mint az átlagember szoval jöhet.
    Ennyire azért kár parázni szerintem, szombat van tegyetek be spongyabobot és nézzetek rajzfilmet a gyerekkel, nekem ez a mai program, délután meg megnézzük mit hagytak a zombik a boltban.
    Zsirban sült és csokiban tocsogosat akarok enni ha már ugy is kihalunk mint a dinok a franc a zabpehelybe. 🙂

  12. 2006 január 01-ei árfolyam, 252.65 Ft
    2020 január 01-ei árfolyam 329.99 Ft

    Egy másik vetület pedig, hogy 2006 óta több tételt is eü kiadáshoz soroltak, amit régebben más címszó alatt tartottak nyilván.

  13. 13:

    Azért azt te is tudod, a blogon is gyakran volt téma-
    a benne dolgozók is nagyon felhígultak.
    Kb mindenkinek volt sztorija ilyen- olyan hozzá nem értésről.
    És azt kell mondjam 10 év orvoskodás után- kevés kivételtől eltekintve- az aneszt/ intenzíven kívül kb mindenütt egy kalap sz@r a szakmai színvonal.
    Fejlettnyugatot is beleértve.

    Más: kisütött a nap, az UV- sugárzás pusztítja a vírusokat; midenki irány a szabadba,
    de ne tömegbe.

  14. Londoni pénzügyi elemzők szerint szinte biztos, hogy az új koronavírus okozta járvány jelentősen lassítja az idén a kínai gazdaság növekedési ütemét, és ez várhatóan a világgazdaság egészének növekedésére is negatív hatást gyakorol .

    A CEBR tanulmánya szerint az adatokból az vezethető le, hogy az új koronavírus hatszor gyorsabban terjed, mint a 2003-as SARS-járvány kórokozója, most ugyanis egy hónap alatt haladta meg az ötezret a regisztrált megbetegedések száma, a SARS-járvány esetében viszont ugyanez hat hónapig tartott. A cég adatai szerint a SARS vírus által okozott globális gazdasági kár annak idején 30-100 milliárd között lehetett; ez a világgazdasági szintű éves GDP-érték 0,08-0,25 százaléka közötti veszteségnek felelhetett meg.

    A CEBR londoni elemzői szerint biztos, hogy a mostani koronavírus-járványnak ennél sokkal nagyobb gazdasági hatása lesz. Ennek oka mindenekelőtt az, hogy jóllehet e gazdasági hatás zöme Kínában jelentkezik, a kínai gazdaság részaránya a globális GDP-értéken belül viszont jelenleg 16,9 százalék, csaknem a négyszerese a 2003-ban mért 4,3 százaléknak.

    A cég közölte: a legrosszabb esetre kidolgozott számítási forgatókönyve azt feltételezi, hogy mivel az új koronavírus hatszor gyorsabban terjed, mint a 2003-as SARS-járvány, a kínai gazdaságra gyakorolt negatív hatásban is hatszoros szorzó érvényesül. Mivel a kínai gazdaság súlya jelenleg csaknem a négyszerese a világgazdaságon belül, mint 2003-ban volt, e két szorzóval együttesen felszorozva a 2003-as hatást akár 6 százalékos GDP-arányos globális veszteséget sem lehet kizárni – áll a CEBR pénteki elemzésében.
    https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/londoni-elemzok-kronavirus-jarvany-gdp-hatas-gazdasag-sars.699493.html

  15. Néhány nap alatt a havi forgalom négy-ötszörösére nőtt a kereslet Magyarországon a szájmaszkok és fertőtlenítőszerek iránt – mondta Feller Antal, a Hungaropharma vezérigazgatója a G7 Podcastban a napokban globális vészhelyzetté vált koronavírusról szóló hírek itthoni hatásáról. Az adást a fenti lejátszás gombra is meg lehet hallgatni, de jobb feliratkozni ránk valamelyik okostelefonos podcast appban vagy Spotify-on.

    Feller szerint a vírus rámutat a világ gyógyszeriparának legnagyobb gyengéjére, ami az, hogy a gyártók jelentős mértékben Kínából importálják az alapanyagot. Ott viszont el kell látni egy másfél milliárd fős hazai piacot, így például a koronavírus elleni vakcina legyártása sem lesz problémamentes. Addig egyébként sem tehetünk mást, mint amit azért tennénk, hogy elkerüljünk egy influenzajárványt, tehát érdemes gyakran kezet mostni, és megpróbálni kerülni az emberekkel zsúfolt tereket. A vírus Kínán kívüli terjedése egyébként sem tűnik gyorsnak, ami világszerte lehetőséget ad a felkészülésre.

    A beszélgetésen szóba kerül, hogy szükség van-e patikára minden magyar faluban, tartoznak-e a kórházak a gyógyszerpénzekkel, milyen hatása volt a 2007 és 2010 közötti liberalizációnak, és miért van olyan sok gyógyszerből hiány. Utóbbi nemcsak magyar, hanem világszerte tapasztalható jelenség, itthon legfeljebb az alacsonyabb gyógyszerárak és a betegtájékoztatók magyarra fordítása fokozza a gyógyszerhiányt.

    G7 Podcast: A koronavírus a globális gyógyszerellátást is megrengeti
    https://g7.hu/podcast/20200201/g7-podcast-a-koronavirus-a-globalis-gyogyszerellatast-is-megrengeti/

  16. A kínai állami Xinhua hírügynökség jelentése szerint a kutatóorvosok úgy találták, hogy a shuanghuanglian nevű készítmény, a hagyományos kínai “orvoslás” népszerű terméke, amelyet rengetegen szednek megfázásos tünetekre, gátolja az új típusú koronavírust. A hír nyomán a szer pánikszerű felvásárlása indult meg országszerte, és pillanatok alatt hiánycikk lett. Ugyanakkor az erősen cenzúrázott kínai közösségi médiát is ellepték a mély szkepticizmusról tanúskodó posztok a shuanghuanglian valós hatását illetően.

    Az erős párthátszél ellenére is hangosak a tradicionális kínai kuruzslás szkeptikusai Kínában. Az állami média pedig igyekszik féken tartani az emberek várakozásait a shuanghuangliannal kapcsolatban. A kommunista párt lapja például arra figyelmeztetett, hogy a gátlás nem egyenlő a megelőzéssel és a kezeléssel. A cikkben arra intik az embereket, hogy ne rohanjanak a készítményért a patikába, és ne szedjék orvosi felügyelet nélkül.

    Találtak egy ősi kínai gyógymódot, amely hatásos a koronavírus ellen?
    https://index.hu/techtud/2020/02/01/talaltak_egy_osi_kinai_gyogymodot_amely_hatasos_a_koronavirus_ellen/

  17. Szerintem meg abszolut nagyobb a füstje ennek az egész virus sztorinak, mint a lángja.
    Most mit pánikoljak, máskor is volt már fertözö torokgyulladásom és remekül tuléltem.
    Ezt is tul fogom, mert bár ijesztő uj neve van „koronavirus” semmivel se „ersöebb” és halálosabb mint bármelyik felsöléguti betegséget okozo influenzavirus.

    Szoval abszolut nem értem miért pánikoltok már itt napok ota világvégét vizionálva.
    Egy egy nyári höségnapon sokkal több ember meghal, mint ebben a virusban eddig összesen.
    Szoval ne pánikoljatok már itt feleslegesen.

    Mivel a népesség szám és a népsürüség évröl évre nö, föleg Kinában, teljesen normális hogy egy egy ilyen fertözés egyre több embert elér.

    Csak a mai nap folyáman születik 400.000 ember! Hol van ehhez 250 halott?

    Szoval mindenki nyugodjon le a p…..a 😀 jön a világvége de nem most.

  18. 19:

    Egy a probléma, Cumiz:

    az influenza, SARS, MERS stb járványok már lezajlottak- volt amelyikből több is.
    Ez még csak most kezdődött és nem látni a végét.

    Hőguta, meg közlekedési baleset kb esetleges helyi dolgok (egyelőre), ez viszont a WHO szerint is GLOBÁLIS egészségügyi vészhelyzet.

  19. Szakértők attól tartanak, hogy az állatokra is átterjedhet a koronavírus, ami felgyorsítaná a betegség elterjedését, ezért Kínában több helyen felszólították az embereket, hogy „szabaduljanak meg” a házi kedvenceiktől – írja a Daily Mail. Nem mindenhol ilyen drasztikus a helyzet, de az egyik legnevesebb kínai szakértő, aki a gyógyszeren dolgozik, a Newsweek szerint felhívta a figyelmet arra, hogy a gazdik figyeljék meg a kisállatokat, mutatnak-e tüneteket.
    A helyieket felszólították a kisállatok leölésére Hopej tartomány egy falvában és Senhsziben is, de az ország több területéről is hallani ilyen híreket. Vuhanban, a járvány kiindulópontjában az állatok nem hagyhatják el a gazdáik otthonát, Sanghaj egy épületkomplexuma pedig megtiltotta a lakóknak, hogy a kóbor állatokat etessék, nehogy beteg példányokat is odavonzzanak. A legtöbb területen egyébként nem kényszerítik az embereket arra, hogy megszabaduljanak a háziállataiktól, viszont arra felhívják a figyelmet, hogy ne engedjék ki őket az utcára.
    https://24.hu/kulfold/2020/02/01/kutya-macska-kisallat-haziallat-kina-koronavirus/

  20. Közel 12 óra alatt százzal sem ment fel az esetszám, a halálozás meg eggyel sem, lehet a vírusok is hétvégét tartanak?

    Ez az egész hivatalos számlálósdi minimum megbízhatatlan és röhejes.

  21. A német járványügyi szakemberek szinte percről percre rekonstruálták az eseményeket, hogy következtetéseket vonhassanak le a vírus terjedésének módjáról és sebessségéről. Az esetek legfontosabb és legaggasztóbb tanulsága az, hogy a Kínából érkezett kolléga akkor fertőzte meg a többieket, amikor nála még nem jelentkezett semmilyen tünet, tehát a vírus lapangó állapotban volt.
    A Sanghajból érkezett női munkatárs január 19 és 22. között vett részt több mítingen a Webasto központjában, ebben az időszakban még nem mutatott tüneteket, csak 22-én, hazafelé, a Kínába tartó repülőúton kezdte érezni az influenzánál megszokott torokfájást, izomfájdalmakat. Négy nappal később, 26-án vált bizonyossá, hogy a hölgy 2019-nCov-fertőzött, ekkor tesztelték a vírusra.
    Ez az eset is azt mutatja, hogy a járvány megelőzésére gyakorlatilag alkalmatlanok azok a módszerek, amelyek a már tüneteket mutató fertőzöttek azonosítására és kiszűrésére hagyatkoznak, például a reptéri testhőmérséklet-szkennerek. A vírus akadálytalanul terjed lappangó stádiumban is.

    A Bloombergnek nyilatkozó járványügyi szakemberek azt mondják, hogy a mai technológiával gyakorlatilag képtelenség kiszűrni azokat a fertőzötteket, akik nem mutatnak tüneteket. A cikk hivatkozik egy másik, szintén elképesztő sebességgel, január 28-án publikált tanulmányra, amelyet amerikai kutatók készítettek a reptéri hőmérős szkennerek hatékonyságáról. A korábbi vírusos járványok adatai alapján készített statisztikák azt mutatják, hogy körülbelül a fertőzöttek felét lehetett kiszűrni az utazók vizsgálatával.
    https://444.hu/2020/02/01/nem-tudjak-megakadalyozni-a-jarvanyt-a-repuloteri-hoszkennerek

  22. Curix.
    Ez olyan, mint ha a bárányhimlőt hasonlítanád össze a Pestissel!
    Ha túléled nincs gond. Ha meg elpatkolsz, panaszkodni már úgy sem fogsz!

  23. 22: Ezt figyeld, itt mindig a hivatalos kínai adatokat olvashatod ábrán is megjelenítve; így a terjedés üteme is jól vizuálható formában van ábrázolva tartományi szinten is.
    Ok, kozmetikáznak a kínaiak, de itt látni lehet a hivatalos fertőzöttek számát, a halálozási-, és gyógyulási számadatokat is.
    https://www.chinahighlights.com/wuhan/map.htm

  24. Az is figyelemre méltó, hogy Kína után, Európában van összesen a legtöbb felfedezett eset 21- 23, ha Oroszo- t is beleszámítjuk.
    Thaiföld a 3. 19- cel.

    Ha pedig kontinenseket nézünk, eddig csak D- Amerika úszta meg.
    Ha lenne sok- sok pénzem most vennék Chilében földet, a lázadozások miatt valószínűleg kissé megállt az ingatlan/ földárak emelkedése.

  25. „Curix.
    Ez olyan, mint ha a bárányhimlőt hasonlítanád össze a Pestissel!
    A tünetek kezdetben hasonlóak…”

    Egyáltalán nem olyan Unicornis,
    ez nagyon rossz példa volt.
    Annak akinek rendben van az imunrendszere és nincs légzöszervi vagy keringési betegsége annak semmi félnivaloja nincs ettöl a virustol.
    A többiek pedig vigyázzanak magukra. Ennyi.

    De semmi értelme pánikot kikiabálni, mert ez a helyzet abszolut nem indokolja.
    Ha az emberi immunrendszer tehetetlen lenne ellene akkor van mit aggodni, de igy nincs.
    A szervezet semmi perc alatt ellenanyagot fog termelni, amiböl szintén a mai technologiával pillanatok alatt védöoltást készitenek.
    De parázzatok, nekem mindegy.

  26. Sziasztok!
    Új hozzászóló vagyok, de kb 10 éve (kisebb kihagyásokkal) rendszeres olvasó.
    Egy kérdés fogalmazódott meg bennem, hogy a fertőzött esetek száma ≈12.000, a halottaké 259, a gyógyultaké 252.
    Mi van a többiekkel?! Még betegek? Már nem? Élnek/halnak…
    Értem, hogy cenzúráznak, értem, hogy a kínai eüben is valószínű cenzura nélkül is előfordulhat, hogy fontosabb dolguk akad az adminisztrációnál, de azért elég nagy a hézag a számokban.

    A másik gondolatom pedig, hogy fővárosban élünk, nem messze a Kőbányai kínai negyedtől. Tegyük fel elkapom a vírust. Elmegyek az orvoshoz (ahol jó sokat várok az sztkban 😉 ), majd a doki megkérdi jártam-e illetve találkoztam e Vuhant megjárt személlyel. A válaszom nem. Az utóbbit pedig nem tudhatom…
    Valószínű nem fognak engem tesztelni ahogy az itteni dokikat ismerem, nem erre fognak gondolni. Így aztán elég érdekes lesz az esetek kimutatása.
    Nem beszélve az eszközhiányról…

  27. Remélem igazad lesz. De jobb felkészülni egy rosszabb verzióra is.

  28. 30.
    Hát igen, kb. Hazamész a dokitól egy kis vitaminnal a patikából meg lázcsillapítóval, majd két nap múlva elvisz a mentő és lélegeztetőre kell tenni (ha még van szabad).

    Ha beért az országba a vírus, az volna a normális, hogy minden lázas beteget potenciális koronavírusos betegként kezelnék mindaddig, amíg ezt kizárják. Ez persze álomnak tűnik a jelenlegi helyzetben.

  29. 30:

    Az első adatok szerint 20%- a fertőzötteknek igényel intenzív osztályos ellátást.
    Influenza esetében ugyanez kb 0,1%. Halálozás, dettó. Ennél 2- 4% között van és sokkal fertőzőbb is.
    És ugye, már így is kb tele vannak az intenzív ágyak- globálisan.

    Ha ez nagyban beüt, akkor szívinfraktus, stroke, politrauma, tumorbetegek, stb szépen intenzív ágyak nélkül maradnak.
    Már az is bőven elég ok lenne egy társadalmi összeomláshoz, lázadozáshoz.

    Jenga. Elég egy dominót kihúzni- és borul a bili.
    Mert senki nem fog akarni önként megdögleni. Onnantól kezdve pedig jöhet az oroszok elleni támadás és M.A.D

  30. Nagyobb ott a GEBASZ mint amit hivatalosan beismernek!

    A Kína Hupej tartományában lévő Huanggang városban a hatóságok elrendelték, hogy mindenkinek otthon kell maradni. Háztartásonként, mindössze egy családtag hagyhatja el lakhelyét, hogy élelmiszert vásároljon a boltban, két naponta egyszer. A helyi vezetés azzal indokolta az intézkedést, hogy így próbálják az emberek mozgását, és ezzel a koronavírus terjedését minimalizálni. A hivatalos személyeket kivéve csak azok hagyhatják el otthonukat, akik orvoshoz igyekszenek, a járványügynél, gyógyszertárakban, illetve közértekben dolgoznak.

    Hupej tartomány nagy részén részleges vagy teljes karantén van érvényben. E tartományban van Vuhan is, mintegy 50 kilométerre Huanggangtól. A tartományban emellett felfüggesztették a házassági anyakönyvi kivonatok kiadását is – gyakorlatilag ideiglenesen betiltották a házasságkötéseket, meghatározatlan ideig. A tilalom február 3-án lép életbe, és az indoklás szerint itt is a járvány terjedését igyekeznek ezzel gátolni.
    https://index.hu/techtud/2020/02/01/a_karantenbe_zart_huanggangban_kijarasi_tilalom_van_ervenyben/

  31. Szombat kora reggel szállt fel a kínai Vuhanban a német légierő sugárhajtású repülőgépe, amellyel 126, többségében német állampolgárt evakuálnak a koronavírus epicentrumának számító városból. A gép a tervek szerint Moszkvában állt volna meg tankolni, azonban az orosz hatóságok megtagadták a landolást – tudta meg a német Welt.
    A lap szerint az Airbus A 310-es Moszkva helyett Helsinkiben vételezett üzemanyagot, és a tervek szerint délután 4 órakor érkezik meg Németországba, ahol az utasait két hétre karanténba zárják. (Kiemelt képünkön leendő szállásuk látható Germersheimben.) Az orosz hatóságok a döntést a repülőtér kapacitáshiányával magyarázták, Annegret Kramp-Karrenbauer védelmi miniszter, a CDU vezetője azonban jelezte, hogy ez a magyarázat nem kielégítő.
    https://24.hu/kulfold/2020/02/01/koronavirus-moszkva-nemetorszag/

  32. Li Ko-csiang, a kínai államtanács elnöke arra kérte az Európai Uniót, könnyítse meg Kína számára az uniós tagországok által gyártott egészségügyi felszerelések sürgős beszerzését – közölték kínai kormányzati források.

    Ugyancsak szombaton a kínai külügyminisztérium bírálta Washingtont, mert az Egyesült Államok – amely pénteken egészségügyi vészhelyzetet hirdetett a járvány miatt – korlátozta a kínai állampolgárok beutazását az országba. Hua Csun-jing kínai külügyi szóvivő újságíróknak azt mondta, ezzel a döntésével a Fehér Ház „rossz példát mutat”, és az semmiképpen sem Washington jószándékát tükrözi.
    Az Egyesült Államok egészségügyi és emberi erőforrásokért felelős minisztere, Alex Azar pénteki sajtókonferenciáján jelentette be, hogy az országba vasárnaptól nem léphetnek be olyan nem amerikai állampolgárok, akik az elmúlt két hétben Kínában jártak. Hozzátette, hogy az intézkedések a vírus terjedésének megelőzését szolgálják.
    A döntés alól kivételt jelentenek az Egyesült Államokban állandó tartózkodási engedéllyel (úgynevezett zöldkártyával) élő kínaiak, és azok, akiknek közvetlen rokonuk él ott.
    https://hvg.hu/vilag/20200201_Az_Europai_Uniotol_kert_segitseget_Kina_a_koronavirus_miatt

  33. Én így gondolom a járvány magyarországi lefutását a hivatalos Kínai statisztikák szerint:
    Tehát ami eddig tudható, hogy legalább 2xfertőzőbb mint a hagyományos influenza, és sokkal halálosabb. A hagyományos influenzának a halálozási rátája pár ezrelék, ennek meg 2-3%. Azaz 10 millió lakosra juthat százezer halott. Ami hatalmas szám. Ez azt jelenti, hogy mindenkinek a rokonai között lehet számítani minimum 1 halottra pár hónapon belül.
    Ez már önmagában egy társadalmi, gazdasági krízis.
    De a probléma nem is ez, hanem hogy a hagyományos influenzával szemben, amit otthon kifekszi az ember, itt a korona vírusnál a betegek jelentős része (akár 65%-a)
    szorul intenzív kórházi ellátásra. Nem sima kórházi ágyra, hogy:
    -Ketteske, mérje meg a saját lázát, és addig is szopogasson el egy Algopyrint…
    Hanem intenzív osztályi ellátásra. Azaz lélegeztető gép, oxigén, infúziós pumpa, stb.
    Ha ezeket minden egyes beteg azonnal megkap, akkor igaz lehet a 2-3%os elhalálozás!
    ha nem kapja meg, akkor akár a betegek 65%-a is meghalhat.
    A járvány tetőpontján ez 1000 lakosra vetítve 200 intenzív osztályi ágyat jelent. Van ennyi?! Mellesleg sehol a világon még csak megközelítően sincs.
    Ha így nézzük, akkor Magyarországi viszonylatban ez több millió halottat jelenthet fél éven belül. Extrém esetben le is felezheti a lakosság számát!
    Ilyenből egy civilizáció csak nagyon lassan, évtizedek állna föl, és utána már nem ugyan az semmi sem. Na ezért vagyok beszarva! Ezért egyet értek Tibor bá’val.

    Amúgy a vírus elérte Indiát. Azaz megütötte a főnyereményt: JACKPOT!!!
    Egy olyan szubkontinensen ahol a higiénia egy elvont fogalom, és sok helyen nem hogy folyóvíz, de WC. sincsen! Maximum csak folyó szennyvíz, a viskók előtti árokban.
    Ha pedig összehasonlítjuk Indiát Fekete Afrikával, akkor hozzájuk képest India Egy higiénikus kifinomult kulturált nemzet. Hogy mit fog ott művelni a vírus azt el lehet képzelni.
    Tényleg csak annyi esélyük lehet, hogy a vírus esetleg rosszul tűri a meleget!

  34. Az Index úgy értesült, hogy néhány órával ezelőtt a Liszt Ferenc repülőtéren elkülönítettek egy lázas utast, akit koronavírus-fertőzés gyanújával vizsgálnak.
    Forrásunk arról tájékoztatott minket, hogy a férfi nem kínai nemzetiségű volt, ugyanakkor állítása szerint nemrégiben járt Vuhanban, a koronavírus-járvány kiindulópontjában. Úgy tudjuk, az illető az Emirates légitársaság járatával érkezett a fővárosba.
    https://index.hu/techtud/2020/02/01/egy_vuhanban_jart_lazas_beteget_kulonitettek_el_a_liszt_ferenc_repuloteren/

  35. Kína sokat változott a 2003-as SARS járvány óta. A gazdasági növekedés és az utazásokat megfizetni képes középosztály megerősödése révén megsokszorozódott az utazók száma. Egy járvány világméretű terjedését pedig azok az utazók segítik elő a leginkább, akik a forrástól távol utaznak, hogy ott esetleg független fertőzési gócokat hozzanak létre. Nemcsak a turisták, de a vendégmunkások száma is jelentősen növekedett az elmúlt 17 évben. Hatalmas tömegek kelnek útra Kína legkülönbözőbb vidékeiről, hogy az ország iparosodottabb városaiban, illetve külföldön vállaljanak munkát. Kínai vendégmunkások sokasága van jelen Afrikában, más ázsiai országokban, illetve Latin-Amerikában is.
    https://index.hu/techtud/2020/02/01/mennyi_fertozott_utazhat_vilagszerte/

  36. Értem én, hogy majd mindenki meg akarja önmagát nyugtatni, de erre okot az adatok nem adnak.

  37. Unicornis

    10millióra jut 100.000 halott?!
    Juthat több is a2-3%-ot alapul véve.

    De odáig természetesen nem jutna el a dolog. Sokkal hamarabb lenne gazdasági krízis, de még azelőtt is sokkal hamarabb lenne társadalmi összeomlás.
    Kínában 260 halott van, volt reggel, de már Vuhan közelít az élhetetlen felé.
    Sőt országszerte óriási baj van, lezárt útszakaszok stb.

    Tibor bá’ már a legelső(5-6 napja) hírnél logikailag levezette empirikusan alátámasztott véleményét a várható lefolyásról.
    Ez kb. így is lenne itt.

    Véleményem szerint nem fog világjárvány kitörni. Időben elcsúszva gazdasági krízis indul el (kb.1-3hónapon belül). De talán még az sem lesz végzetes. Azonban a lassú lecsúszas kezdete.

    Még mindig kell egy-másfél hét, hogy tisztábban láthassunk, cselekvési tervünkön módosításokat hajtsunk végre.

    Lassulni látszik a terjedés, pedig az exponencialitása következtében a folyamatossága is jellemző az ilyeneknek. Nincsenek benne ugrandozások, nem lehetnek. Hacsak nem időben reagáltak.

    Valószínű, hogy az összesítések közlése miatti ciklikusságától van össze-vissza minden.
    Frontvonalban vannak. Egyszerűen nem érnek rá. Tökre nem látják át az egészet.

    Ha Mo.-n több mint egy féltucat! vagy bármelyik masik orszagban egymástól elszigetelt eset lesz. Akkor lehet csomagolni!

  38. https://www.youtube.com/watch?v=DxSfp3_0tng

    „Az egyetlen háború, ami folyik, az a tudatunk kontrollálásért folyik- hogy mit érzékelünk valódinak és mire reagálunk.”
    „Amíg az ember egyensúlyban élt a természettel, a Föld népessége, stabil volt, 1 milliárd ember körül- 6,1 milliárd ember nem is létezhetett kőolaj-, földgáz-, szén- és nukleáris energia nélkül. Jön egy kihalási hullám. Nem lehet elkerülni.”
    „Fukushima és klíma- összeomlás- ezeken kívül semmi más nem kellene, hogy érdekeljen bárkit is- mert ha ezekkel nem küzdünk meg, akkor mindenképp halottak vagyunk.”
    – 2013, november

    Ezekhez még hozzájön a n- Coronavírus, gazdasági összeomlás; röpke 6,5 évvel később.
    Valljuk be, nem volt egy örökkévalóság, ez a kevéske 6,5 év.

  39. Honnét vetted a 2400 milliárdos számot? Kitől hallottad? Kedves alultájékozott. Ma a beszálitóknak nem tud fizetni az állam. Troll vagy?

  40. 46:

    https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_fec001b.html

    Bocs ez, csak 2017- ig, folyamatosan növekszik 2100 milliárdig.

    Idén 2400 milliárd.
    Mellesleg, orvos vagyok, nem troll.

    És, mint írtam, nem 300 milliárdos stadion- blablával kell jönni, amikor 10 év alatt 28.000 milliárd ment EÜ- ellátásra.
    Az, hogy ilyen; az bezony a működtetők, kartellek (Siemens- Drager- Fujitsu) és bezony részben a dolgozók sara is.

  41. Sorold fel mire költi az állam ezt az összeget.
    Miért nincs kötszer egy korházban.
    Miért szakad rá a mennyezet a betegre a kórházi ágyon.
    Miért ennyi a kórházi fertőzésben meghalt Magyarok száma.
    Ja. Mennyi hálapénzt kaptál 2011 óta.

  42. 48:

    Olvasni tudsz? Értelmezni, ami le van írva táblázatokban?

    Nem én vagyok az állam, ne én magyarázkodjam már helyette.
    Se a kórházigazgató, se a gazdasági igazgató, beszerzési menedzser, se a kartellek, se a balf@sz, szakmailag hülyék helyett.

    Hálapénz- ügyben meg nagyon- nagyon rossz helyen kutakodsz :DDD

    Mingyá megdöglesz, de más zsebében kutakodsz. Igazi magyar vagy.

  43. 9.Alultájékozott:
    13. Károly hozzászólása mellett azért még felhívnám a figyelmedet a következőkre:

    1.) Miért csökken még így is a GDP arányos egészségügyre való költés?
    Az elöregedő társadalom pont az ellenkezőjét indokolná.

    2.) Miért vagyunk sereghajtók a GDP arányos költés tekintetében Európában?

    3.) Miért vagyunk GDP arányosan csúcsdöntőek a sportra való költés tekintetében?
    Egyetértesz vele, hogy ez a helyes prioritás, ami megelőzi az egészségügyet és az oktatást?

    4.) Sokan mondják azt hogy az egészségügy alulfinanszírozott.
    Nemrég emelték a traumatikus kezelések TB által elismert összegét.
    Ezek szerint a fentiek tévednek, és ezzel a kormány is?

    5.) Az orvosok alulfizettetek, elég nagy az elvándorlás külföldre.
    Az egészségügy költés egyre nagyobb százalékát teszik ki a bérek, amit emelni kell, hogy az orvosok megmaradjanak a kórházakban.
    Ez is pazarlás?
    A bérek emelkedésével lépést tart az egészégügy finanszírozása?

    6.) A házi orvosi ellátás egyre siralmasan, sok helyen betöltetlen az állás.
    Vajon ez ügyben miért nem tett a kormány semmit, ami látható eredményt hozott volna?

    7.) Mi hír a megelőzéssel és a szűrésekkel?
    A legutóbb több milliárdért vett szűrőautók ott porosodnak valamelyik raktárba azóta is.
    A beszerzésből bejött csúszópénz megvolt, a többit ki nem szarja le?

    8.)Miért rosszak az egészségügyi statisztikáink a többi európai országhoz képest?

    9.) Több egészségügyi reformtervezet is az asztalon volt. Miért nem teljesültek az azokban foglaltak?

    9.) Legalább 9,5 év kormányzás után az elmúlt nyolc év és a Gyurcsány a hibás nem elfogatható érv.

    Csodálkozom, hogy a hozzászólásaid alapján értelmesnek tűnő létedre, a nagy vagy az Orbán és kormány védelmezésben
    „Nem csalódtam, hogy a főkolomposok stadionozva, oktatás- egészségügyésezéssel fognak azorbánozni.”

    Miért csak az egészségügyben meglévő lehetséges pazarlásokra és korrupcióra hívod fel a figyelmet?
    A FIDESZ kormányzás elmúlt 9,5 évében jó pár negatív dolog történt, de Te úgy látszik csak a szépre emlékezel.

    Az Orbán kormányoknak voltak pozitív lépései, tipikusan gazdasági vonalon (MNB( amit főleg a szakértői gárdának tulajdonítok, nem Matolcsynak), Varga által irányított pénzügyminisztérium, a tömegek ellen irányuló ÁFA, adócsalás elleni harc.

    Az egészségügy és az oktatás biztosan nem tartozik a sikertörténetek közé.

  44. 49.
    Jogos.
    Magyar vagyok ha elkapom a virust összekenem a szomszéd tehenét takonyal 🙂

  45. Alultájékozott

    én is az eü-ben dolgoztam 10 évig és nem tudok minden infodat megerösiteni.
    A magyar eü siralmas helyzetét elverni a Drägeren meg a Siemensen az nevetséges.

    Azt nem vitatom hogy ezek a cégek élnek a kutatás fejlesztésbe dugott pénzei hasznával, de nem ök döntik romba az egészségügyet.
    10 év alatt beleláttam a kórházunk pénzügyi helyzetébe, a finanszirozási oldal siralmas.
    Volt mikor a korház bértömege 40 millio volt és az OEP átutalt finanszirozásban 60 milliot.
    Havi 20 milliobol nem lehet 250 ágyas korházat üzemeltetni.
    Szoval ne beszélj nekem, a rendszerböl iszonyat pénz hiányzik, teljesen mindegy milyen statisztikával jössz.
    A korházak kiadásait rendre nem fedezi az OEP finanszirozás.
    Az amortizácio pl. teljes egészében hiányzik a rendszerböl.

    A plusz pénz ami a táblázatban szerepel sehol sem látszik, söt 2010 óta rengeteg aktiv ágyat megszüntettek.
    Az adatok alapján a meglévö ágyakon 21 századi moden betegápolás kéne folyjon.
    Ehelyett mi van? Hagyjuk….

  46. 9.re még:

    Ha már a lehetséges pazarlásról beszélünk, akkor állítsuk már párba az éves egészégügyi hiányt pl. Mészáros Lőrinc üstökös szerű meggazdagodásával.
    A felülárazott közbeszerzések stb.

    Biztosan, hogy az egészségügyön és az oktatáson kell elkezdeni a spórolást.

  47. Stílusodban és hátteredről elejtettek alapján egy régebbi fórumozóra O#us#e M.#D.-re emlékeztetsz.

  48. 9.re még:
    „Javaslom egyébként tájékozódni: 2400 milliárd Ft megy EÜ- kiadásokra idén- a 2006- os 900 milliárdhoz képest, csakúgy tisztánlátásként.”

    Azt megtudhatnám, hogy miért a 2006-os adatra hivatkozol és miért nem a 2010-re, a ami a második Orbán kormány hatalomra kerülésének az éve?

    Így jobban mutat a statisztika?

    20.
    „Egy a probléma, Cumiz:”

    Egy kissé bunkó vagy, nem?

    47.
    „És, mint írtam, nem 300 milliárdos stadion- blablával kell jönni, amikor 10 év alatt 28.000 milliárd ment EÜ- ellátásra.”

    A 2-3 % körüli GDP arányos sportra költés valamint Puskás stadion 190 milliárdos körüli költsége tekintetében a 300 milliárd kissé kevésnek tűnik.

    Ha meg a 10 éves költséggel jössz, akkor a stadionok fenntartási költségeit is beleszámolhatnád, amit sok önkormányzat nem tud kigazdálkodni a saját költségvetéséből.

    Esetleg a sportra való költség tekintetében hozzá csaphatnád a TAO pénzeket is, ami bújtatott, adóból leírható módon, a közpénzt károsítva, szolgálja a „sport érdekeit”.
    Véletlenül sem a tömegsportét.

    Esetleg ejthetnél pár szót arról, a egészségügyi korrupció és lopás mellett, hogy a Felcsúti akadémia miért nem tudja prezentálni az elszámolását?

    Összejátszva az állammal 1,5v év után arra hivatkozva nem történt semmi, hogy nem tudják olvasni az akadémia által pen driveon prezentált adatokat.

  49. Alultájékozott. Te tényleg alultájékozott vagy. A baj az, hogy ugyan orvos vagy (vagy nem vagy) akkor magánpraxissal rendelkezel, vagy magánklinikán tevékenykedsz. Nekem is van fogorvos ismerősöm magánrendelővel, saját röntgennel meg szájsebészettel. Tudod ő is orvos, nagyon jól teszi a dolgát, csak kurva sokba kerül. Én itt most a közegészségügyről beszélek. Oda ez a kormány soha sem pumpált bele 2400 milliárd forintot.

  50. Kedveskéim! Nem a magyar egészsépügy a topik.

  51. Egy érdekes és tanulságos beszélgetés:
    “ Még nem tudni, hogy valóban fennáll-e a nemzetközi közegészségügyi vészhelyzet a koronavírus miatt. Spanyolnátha, madárinfluenza, sertésinfluenza, hogyan kapcsolódnak ezek a most megjelenő koronavírushoz?

    #Koronavírus típusú megbetegedés nem először fordul elő. Honnan eredeztethető a vírus? Mi a helyzet ezzel itt, Magyarországon? Mi a közös az influenza és a koronavírus között? Mitől függ, hogy a koronavírus légzőrendszeri, vagy emésztőrendszeri problémát okoz? Terjed-e a vírus ragályfogó tárgyakon keresztül, vagy csak cseppfertőzés útján terjed?

    Az egyetlen, amit ebben a pillanatban tehetünk magunkért, az az immunrendszer erősítése, az immunrendszer ideális működési feltételeinek megteremtése rendkívül fontos most!

    A koronavírus miatti válságnak várhatóan súlyos hatása lesz a világgazdaságra, tekintettel a kínai ipari termelésre, a kereskedelemre és az idegenforgalomra egyaránt.

    Mester Károly és Jakab István beszélgetése.”
    https://youtu.be/9rY74fXFI80

  52. Akartam is mondani, de Tibor bá’ megelőzött. Teljesen mindegy hogy mennyi pénzt toltak bele, vagy sem az egészségügybe. Mert ez a járvány nagyságrendekkel terheli túl bármely ország EÜ rendszerét, legyen az állami, vagy akár magán. Hótmindegy…
    A másik hírhez hogy a Wuhanban járt férfi, akit Ferihegyen kiszűrtek mégsem volt lázas.
    Ja persze… Ti ezt elhiszitek? Azért azt elég könnyű megállapítani egy emberről hogy lázas e vagy sem. Az első hírek még arról szóltak, hogy a hőszkenner szűrte ki. És az erre előre kijelölt kórházba szállították elkülönítve. Aztán a sebtében megtartott sajtótájékoztatón közölték: Á mégsem volt lázas csak megfigyelésre szállítottuk be. Ahhaa.. ja!
    Mondjuk teljesen logikus, hogy ha nem mondanak igazat, mert ez innentől állambiztonsági kérdés. Mert minden egyes esettel egyre közelebb kerülünk a pánikhoz. Ha meg egy darabig eltitkolják még nyerhetnek pár napot, vagy akár egy hetet is! Az EÜ maszkok gyártását is csak most kezdték el gyártani a rabok Debrecenben. Az is csak napi 20ezer db. Kell még az idő… Próbálnak időt nyerni.
    Mi a véleményetek?

  53. Kinek és mi volt a gyanús a nem kínai palin, hogy gyanús lett és most mivel nincs semmi más halaszthatatlan dolog hát megfigyeljük . ??ja és 12 óra előtt landolt a gép délután 4- kor már tudjuk is, hogy nem fertőzött ?
    Közben :
    “Nyál-, vizelet- és vérmintát is vesznek a Kínából hazaérkező magyaroktól. Egy összetett vizsgálattal egy napon belül kiderül, hogy koronavírus fertőzött-e bárki a turisták közül. A Szent László kórházba szállítják majd őket, ha nem fertőzöttek, akkor is elkülönítve, karanténban lesznek. Az ápolók, orvosok érintkezhetnek a hazaérkező magyarokkal. “

  54. 61 – Unicornis:
    Sajnos hülyék vannak döntési pozícióban (mindenütt). Ha egy nap 20 ezer ember kimegy az utcára nem Budapesten, csak egy mondjuk Kecskeméten, a 20.000 darab már el is használódott. De a legnagyobb baj az, (láttam a híradóban) Németország kész fogadni állampolgárait Kínából, egy hatalmas terem, volt benne vagy 20 tábori ágy, szép sorban, egymás mellett. Tehát, ha 20 közül csak egy is vírus hordozó, két hét után mind a 20 beteg lesz. Zseniális!!!

  55. Azért igen csak jellemzőnek tartom,hogy egy halálos vírusról van szó,tehát nem kisebb,mint élet-halál kérdése a tét és erről a gazdasági válság jut az eszünkbe!
    Látom,hogy egyesekben hogyan nő az optimizmus!Már nem is a vírus a lényeg,hanem az utána következő szegénység????Egy biztos lesznek olyanok akiket már nem fog érdekelni a gazdasági válság és lesznek olyanok,akik örülhetnek,hogy megélhetik a gazdasági válságot!!!
    Igaz az a közmondás,hogy jobb félni,mint megijedni,de az talán még igazabb,hogy sok beszédnek sok az alja!!
    Még jut eszembe: mit mondott az egyszeri őrmester a hadba vonuló Újoncoknak?hé kutyák,hát örökké akartok élni! /na ezt csak egy viccnek szántam/

  56. „Mi a véleményetek?”

    Az, hogy túlpörögted magad Unicornis.
    Semmi új dolog nem történik, amire már eddig ne lett volna példa.
    A Sars veszélyesebb volt senki nem kiáltott világvégét.

  57. 2006ban 1000ft még valamit ért, pl. 3 doboz cigi, 10 doboz sör. stb.
    2020ban 1000ft vásárló értéke lópikula. A forint egy leértékelt valami.
    Felesleges tehát összehasonlítani, hogy ennyit meg annyit költöttek eü-re.

    Sz.tem ez a járvány egy felfújt valami, aztán majd kiderül.

  58. Az esti hirekben kerül bejelentésre az egészségügyi miniszter sajtótájékoztatóján miszerint a legeseslegelső viruseset December 8-án lett konstatálva Wuhanban, de akkor az illetőt még sima influenzásként kezelték, a valamelyest eltérő szimptómák ellenére. Ugyanis AKKOR még nem volt senkinek oka másra gyanakodni.
    Miután telnek a napok és egyre több és mégtöbb beteg kerül elő hasonló tünetekkel, csak akkor esik le,hogy miről is van szó.
    A csattanó, a rettenetes csattanó az, hogy egyelőre NINCS felgyógyult ember az akkortól beutaltak körében,az elsők, a decemberiek nagyrésze már meghalt, a néhány, szivós szervezetú és ezért még élő kevés páciens szintén a végét járja.
    A betegség renfkivüli károkat okoz a tüdőben, ha esetleg ki is hevered és életben maradsz, akár 70-80 százaléknyi légzőszervi károsodás keletkezik , amely tulajdonképpen egy életre szóló belenyomorodást jelent, örökrös szenvedést, munkaképtelenséget, azaz olyan társadalmi-egészségügyi megterhelést, amit a világon semmi ország el nem viselhet.
    Magyarul és kegyetlenül: jobb mindenkinek, ha a fertözöttek meghalnak!!!!
    És én csak attól félek, nehogy az orvosok is igy vélekedjenek, avagy nehogy valahonnan valakik ilyesféle sugalmakat fogalmaznának meg, burkoltan, persze!
    Akkor tavaly volt az utolsó gondtalan, vidám, boldog december a világon????????????

  59. 67:

    Pár éve még röhögtek Tibor bá- n, hogy le merte hozni- ezt mondta az angol királynő.

    Az, hogy egy helyre, egy légtérbe teszik az érkezetteket, karanténba szerintem rossz hír.

    Főleg, ahol katonai táborba. Majd őket is „iráni rakétatámadás” áldozataihoz írják, vagy lezuhannak helikofferel, Afganisztán felett; mint a juesz ermi statisztikájában.

    És mi van az állítólag Kanadában felgyógyult és hazaengedettel? Lehet az utolsó vacsorára engedték haza, az asszonyhoz, aki szintén fertőzött, ahogy írják…

    https://toronto.ctvnews.ca/first-canadian-coronavirus-patient-discharged-from-toronto-hospital-1.4791937

  60. Valamilyen írott sajtóban is megjelenik ez a bejelentés, vagy csak az ottani híradóban?

  61. „Magyarul és kegyetlenül: jobb mindenkinek, ha a fertözöttek meghalnak!!!!”

    És ez itt az értelmes emberek vitaforuma?

    Bálint nem hiszem el, hogy te ilyet leirtál…..
    Egyáltalán ne zavarjon a tény, hogy már engedik el a korházak a gyogyult betegeket.

  62. 70:

    Ja, mert a sajtó- főleg a CIA- csicskasajtó és a kínai- sose hazudna :DDD

    Gondolkozzál: miért katonai támaszpontra viszik az USA- ban, Izraelben a belépetteket?

  63. Én egyáltalán nem a virus miatt aggódom.
    Én a pánikkeltés miatt aggódom. Ugyan is semmi se indokolja.
    Mégis zajlik. Mikor épeszü emberek is beparáznak, akkor bizony jol sült el a népesség bepánikoltatása.

    Mi az, amit ilyenkor szimulálni lehet? Kinek minek jo, ha leáll az országok közti személyforgalom? Milyen gazdasági következménye lehet? Kinek az érdeke?

    Inkább ilyen kérdésekre keressétek a válaszokat, ne a temetéseteket rendeljétek meg vazze (hallod Bálint?)

  64. 72:

    Tibor bá’ t idézve:
    fütyörészel a sötétben.

    70 millió embert nem zárnak be karanténba, poénból 2 hétre, ha csak egy sima megfázás.
    Soha, sehol, senki nem csinált még ilyet.

    Izraelre érdemes figyelni, ha ők katonai támaszpontra teszik a gyanúsakat, azok nem biztos, hogy távozni is fognak onnan- kérdés, miért…

  65. 72. Helyes, akkor most lazítsunk egy kicsit 🙂

  66. 72 – Curix:
    Nézd meg (3083) Beszarás alatt az összehasonlítást SARS, Sertés és Korona felfutásra. A különbség, amit láthatsz, az teszi a Koronavírust félelmetessé. Gondold át. A fertőzött 14 napig képes továbbadni a vírust, miközben még se ő, se más nem tudj róla, hogy már beteg. Vagyis, hogy ma hány megbetegedett van, azt csak 14 nap múlva tudjuk meg, és közben ész nélkül fertőznek. Február közepére fog kiderülni, mekkora szarban vagyuk

  67. 74.

    Tibor bá, én nem hiszem hogy szarban vagyunk, szerintem Kina nagyon jol kezeli ezt az egészet.
    Pontos számot ugysem fogsz tudni sosem, nagyon sok beteg otthon meggyogyul.

    Nagy különbség volt még a Sars meg a Korona között, hogy akkor alig volt internet a világon, ma meg már mindenhol.
    A Sars sokkal veszélyesebb volt, ennek a Korona virusnak semmi különösebb veszélye nincs egy influenzához képest. Mindössze csak annyi, hogy nem ismert.
    Ausztriában a legmodernebb eü mellett is, minden évben 1000-2000 ember meghal hagyományos influenzában.
    Érdekel valakit manapság? Dehogy is.

    Kínában meghaltak 300-an? Na és?

  68. 76 – Curix:
    Nem nézted meg a görbét. Várjuk meg március végét, hány halott lesz. Ausztriában meghal 1-2000 ember egy egész évben. Itt még messze nem vagyunk a végén a szezonnak.

  69. 77:
    Tibor bá

    én nem látom a potenciált ebben a virusban ahhoz, hogy itt milloszámra hulljanak az emberek.
    Le fog ugyan ugy csengeni mint a többi járvány.
    2 hétig még biztos hogy felfuto ágon lesz,
    de meglátjuk egy honap mulva.

  70. Engem se igazán a görbék rémítenek meg- amúgy sem hiszem el a hivatalos adatokat.
    Hanem:
    – a Karácsony- szigetre, börtönkomplexumba 10 m magas kerítéssel karanténozott ausztrálok
    – az USA- ban/ Izraelben katonai támaszpontra szállított karanténozottak
    – és ha ezek még ráadásul mind egy, közös légtérbe is kerülnek

    Az nekik nem sok jót jelent. És senkinek sem.

  71. Én se pánikolok, nem kezdek el ész nélkül maszkot meg fertötlenitöket venni mert amugy se sok értelmét látom valamennyit biztos ér de nem ebben látnám a megoldást.
    Egyébként ma bementünk egy Budapesti nagy DM-be a lányom akart kézfertötlenitöt biztos ami biztos, tök üres volt a polc ahol ezeket tartják, de meggyöztem van otthon más nem kell beszarni.
    Amugy is fiatal nö a legerösebb korban van ha gond is lenne neki kicsi az esélye bármi baja legyen, „majd apu elviszi a balhét ha kell” ne parázzon.
    Egyébként fészbukon milyen álhirek terjengenek nagyon gáz, „a keleti pályaudvaron már esnek össze az emberek” igen ilyen tényleg van de nem a virustol hanem az alkoholtol.
    Na az ilyen hirek már inkább gond, bár akik ezeket elhiszik vagy tovább adják lehet nem is lenne kár értük ha igaz lenne.

    Minden esetre szépen elkezdtem bevásárolni ha még is valami baj lenne legyen ez az pluszban még, de nem fogom a lakást telerakni többmázsa rizzsel.
    Ahol vásárolni szoktunk egy normál Budapesti Spar minden rendben van bár látszik az eladok nagyobb mennyiségü árut pakolnak ki jobban fogy de minden a helyén van ahol kell semmiböl nem látszik hogy extrém fogyna.
    Az átlag zombijelölttöl igy is jobban állunk fejben és fizikailag is, ez meg már most elöny.
    Az persze aggaszt hogy ok. inflenza szerü talán nem vészes, de a kinaiak csak beszartak és karanténba raktak többtizmillio embert, és rajtuk kivül is itt-ott azért nem szokványos karanténba tesznek látszolag fetözött embereket, szoval azért nem venném olyan félvállrol, vagy ök tudnak olyat amit mi nem.
    Europában ha ezt megtennék egy nagyvárossal kiváncsi lennék a végeredményre.
    Mondjuk Salgotarjánt karanténba tennék 2-3nap és simán a kannibálok ellepnék az utcákat, inkább ilyentöl lehetnénk beszarva, szerintem a kinaiak ilyen szempontbol sokkal fegyelmezettebbek mint amihez mi szokva vagyunk europában és ezért probálják kerülni pánik legyen.
    Ha ezt simán meg is usszuk a gazdasági reccs boritékolhato, ami majd egy másik dolog azzal ráérünk akkor foglalkozni, mindent a maga idejében.

  72. Igen , Alultájékozott Valószínűleg ők tudnak valamit, amit mi nem….
    Másrészt Curix, Kínában NEM300-an HALTAK MEG! Ne nyald be a propagandát.
    Kína egy tőrőlmetszett kommunista diktatúra! Hazudnak reggel, délben, meg este…
    Én is azt mondom, amit mások, hogy nem zárnak karanténba ok nélkül 70 millió embert, még ők sem! Ezeknek a mai vén komcsi vezetők és a szüleik megcsinálták a kulturális forradalmat. A halottak száma egyes becslések szerint 20-45 millió között volt. Ezt szemrebbenés, és könyörület nélkül megcsinálták. De most valami olyannal találkoztak amitől még ők is halálra rémültek!

  73. Amerikában vagy Ausztráliában probálj meg egy várost karanténba tenni, nekünk nincs fegyverünk, jobb esetben egy muzeális t-34-et tudunk beinditani, de nekik van.
    Kiváncsi lennék azokra akik még is el akarnának menni vagy nem értenek egyet a hatoságokkal, mindet lelönék vagy mi, annak nem lenne jo vége.
    Na egy ilyen eshetöség inkább aggasztana.

  74. A jutubi videoktol a falramászok, de Zsiros Deszka jo arc 🙂
    Teljesen igaza van én majdnem ugyan igy gondolom.

  75. 86.
    Viktor megbizta a szakembereket, ezzel gondolom a bünbakokat is megnevezte ha esetleg még se ugy jön össze az ö felelösségük nem a „miénk”.
    Nem rég belefutottam pár kormánytisztviselöbe akik szerintük fontos dologgal voltak megbizva|, szerintem szimplán csicskák, és ennek megfelelöen probáltak eljárni és szakmailag hozzáérteni, na az pont nem volt az arcoskodáson kivül.
    Szoval ha sok hasonlo ember van még a rendszerben, sok jora nem számitok a részükröl ha belecsapnánk a lecsoba.

  76. 39: volt már ilyen kutatás miszerint az ázsiai emberre ragályosabb de minimális, semmitmondó mintával, linkeltem is már. De a német esetek nem ezt igazolják.
    De ne reménykedjük, a trükk szerintem abban lehet hogy ahogy a lappangási idő is hosszú úgy a halálos tünetek megjelenése is.
    Pl a az LGV nemibetegség ami a vírushoz hasonló intracelluláris baci az hónapokkal, évekkel később mutatja meg a méregfogát gyakran:
    https://repo.lib.semmelweis.hu/bitstream/handle/123456789/1673/MTMT2823957.pdf?sequence=1
    Szifilisz is évek után öl meg…
    Kínában már hónapok óta betegeskedtek!
    Új kórokozó, nem tudjuk hogyan működik, mikor kezd ölni, lehet előbb elszaporodik a testben, minden szervben. Lehet ilyen menet is:
    2-15- nap lappangás, 15-30 nap megfázásszerű tünetek, 30~ nap felett hirtelen állapotromlás, halál.
    Itthon is bármikor kezdődhet az utcán felfordulás.
    A gyógyulás meg tüdőgyuszi esetén fél év is lehet. Meg elvileg akkor vagy gyógyult ha a teszt szerint nincs benned.
    De pl a PCR teszt a döglöttet is kimutatja, nemtud különbséget tenni illetve gyógyulás után még lehet benned, lásd ebolát ami az ondóban is bennemarad gyógyulás után is

    Én szanaszét teszteltem magamat PCR-rel és tenyésztéssel is STD-re. Az orvosok is mind másképp vette a mintát. Össze-vissza mutattak mindent. A bejáratott régi tesztek szart se érnek néha, ablakperiódusról meg ilyenekről nem is beszélve.
    És én már megmondtam hogy lesznek ilyenek:
    Fals negatív tesztek
    „Az elmúlt időszakban voltak ugyanakkor hibás teszteredmények is. A Kanadában azonosított negyedik fertőzött például először negatív eredményt produkált. Az egyetemista lány január 20-án érkezett Vuhanból Torontóba.
    Érkezésekor még tünetmentes volt, másnap azonban jelentkezett az orvosnál. Viszont a vizsgálatok szerint nem volt fertőzött a koronavírussal. Csak amikor a mintáit újbóli tesztelésre beküldték a kanadai Országos Mikrobiológiai Laboratóriumba, akkor derült ki, hogy mégis jelen van a szervezetében a vírus.
    Azt látni kell, hogy a koronavírus-fertőzés esetében messze komolyabb óvintézkedéseket tesznek a hatóságok, illetve az egészségügyi ellátószemélyzet annak érdekében, hogy tényleg csak a veszélyt másokra már nem jelentős személyek jöhessenek ki a karantént jelentő kórházból, mint más, “hagyományos” betegségek esetén.
    ÁLTALÁBAN KEVÉS ORVOSNAK JUTNA ESZÉBE TÖBBSZÖRÖS DNS-TESZTET CSINÁLTATNI, HOGY MEGBIZONYOSODJON AFELŐL, HOGY A VÍRUS TÖKÉLETESEN ELTŰNT A BETEG SZERVEZETÉBŐL.

    https://index.hu/techtud/2020/02/01/az_elso_gyogyult_koronavirus-betegek_kijottek_a_korhazbol._de_tenyleg_nem_jelentenek_veszelyt/
    Sőt különösen a DNS vagyis a PCR teszt hajlamos álnegatív eredményt adni ha mutálódott a vírus.

    Ez is elég gáz:
    https://index.hu/belfold/2020/02/01/megkezdtek_az_vedomaszkok_gyartasat_a_debreceni_rabok/

    Magyarul szerintem a kórházak is egyik napról a másikra élnek mert miért is lenne tartalék ha nem fizetik ki a beszállítókat, de amit csak és kizárólag kínában gyártanak arról lemondhatunk egy jódarabig. De ezt nem vallják be hogy a kórháznak sem jutna már, a patikákba továbbra sem fog jutni!
    Kína segítséget kért de miből adjunk nekik ha nekünk is ők szállítottak illetve ha itt is kezdődik akkor meg milegyen??

    Szóval kapnak szerintetek?

    Ui: sokan említették hogy a nyarat nem szereti meg a meleget. Akkor Indiát, Afrikát miért is féltik annyira ahol mindig meleg van? 
    Lehet csak akkor indul be igazán, én pl tavasszal meg nyáron többet vagyok beteg, influenza akármi mint télen..
    44: Ott a pont, ha itt is jönnek az egymástól elszigetelt egyre több esetek akkor lehet kalap-kapát, végevan a dalnak.
    A német esetek a legfélelmetesebbek. Sima megfázás és ha nem szól a csaj halvány lila fingjuk nem lenne róla.
    Szerintetek csak a webasto járt így??? Még lehet nem is 1-2 hét hanem 1 hó múlva kezdődik az apokalipszis.
    67: ha ez igaz akkor sem fog lemenni a hírekben soha, pont ezért ilyen bejelentés sem lesz és nem is volt soha.
    76: kína jól kezeli, kivéve az elhurcolásokat és a közös légtérbe zárásokat, ahhoz képest hogy elbaszta az egészet az elején. Még a végén a nyertese lesz a dolognak, legalábbis hozzánk képest. Lehet a legtöbb immunis ott fogja túlélni.
    Nálunk a lakosság egyik felét a kór, kórra immunisakat meg a pánik viszi el.

    Itt nem lesz színészekkel megrendezett gyógyultak hazamenése a kórházból a tudósításokban, és nem fognak metróalagútba hullákat dugdosni meg egyéb trükkök amivel a társadalmi rendet igyekeznek fenntartani.
    Itt EÜ mintha nem is lenne, járványügy szétverve, se rendőr, se katona, és jelenleg zajlik a fertőzés mindenhol.
    A lefolyást nem tudjuk, szerintem itt is hirtelen és tömegesen egyszerre fognak jelentkezik a sürgős haldokló betegek amit a pánik és az azonnali összeomlás követhez.
    Amitől kína így megijed, mi attól infraktust kapunk és kifekszünk!

    79: mindenki tudja hogy már tökmindegy kb hova viszik őket mindenütt van fertőzött . Ezeket csak azért olyan helyre viszik ami messzevan mert ha beraknák őket mondjuk az ország közepébe egy sportcsarnokba hiszti lenne belőle és a szomszéd marikanéni aki amúgy a reptéren takarítónő megbetegszik akkor a gonosz kormány lesz a hibás miért pont oda rakta őket holott valszeg semmi közük hozzá.
    A pilótát meg a buszsofőrt gondolom nem hagyták ott velük…
    Mindenesetre ez konteo nélkül is logikus lépés, még a végén kiderül hogy az egér, szúnyog , ágyipoloska is továbbviszi stb… illetve lakossági hisztit is megelőzi.

    De ha egyszerre egy légtérbe vannak bárhol is az tényleg nagyon gáz. Lásd a pontatlan hőmérőket meg a pontatlan teszteket…

    Mivelhogy a németeket a kórházban hagyták és nem katonai támaszpontra, visszatérnek azok még onnan ha az immunrendszerük is úgy gondolja. De kínában nem vagyok benne biztos hogy akit elhurcolnak karanténba azokat valaha is viszontlátja bárki.

  77. Sokkal nagyobb a baj, mint amit be mernek jelenteni, de ezt nem fogják megtenni sem gazdasági okokból, sem pedig azért, hogy ne legyen pánik. Itt valaki írta, hogy laborból szabadult ki, valaki pedig azt, hogy támadás Kína ellen… nos, szerintem, ha valamelyik kiderülne, mindkettőből háború lenne.
    Én elhiszem, hogy vannak gyógyultak, de tuti, hogy több a halott, és amikor már annyi lesz itt is a fertőzött, hogy nem tudják őket hova tenni, akkor fog csak igazán félni mindenki. Nekem is nagyon furcsák ezek a hiperszuper karanténozások, elméletben erre, ebben a formában nem kellene, hogy szükség legyen… sokkal többet tudnak szerintem, az államfők tisztában vannak a helyzet súlyosságával, és hiába lenne jogunk tudni az igazat, azt majd maximum csak akkor fogjuk, ha Európában is cirkusz lesz, mert aztnem lesznek képesek ilyen mértékben cenzúrázni.

    Mi Szászországban élünk, itt egyelőre nem látom, hogy az emberek félnének, viszont München mellett élő ismerősöm mondta, hogy arrafelé sokan maszkolnak.
    Egy hotelban dolgozunk, a héten sok orvos és katona jött megszállni néhány napra, és otthagytak tájékoztatókat, időm nem volt átnézni, de vírusokról volt szó, ez biztos, illetve több oldalas kínai, angol szövegeket is láttam. Most ez lehet egyébként puszta véletlen is, csak érdekességként megosztottam.
    Illetve egyik nap a lift előtt állt egy férfi és magyarul hallgatta a koronavírusról szóló híreket… 🙂

    Itt jobb az egészségügy, mint otthon, de mégis van bennünk egy ilyen para, hogy lehet jobb lenne eltakarodni… próbálunk nem menni tömegbe, kocsival járunk, de a hotelben elkerülhetetlen a kontakt sajnos, főleg ugye a szobatakarítás közben. Azt írták a német hírekben, hogy a tesztet itt a tb fogja finanszírozni,és hiába remélem, hogy nem lesz rá szükség.. . Mi nagy konteósok vagyunk, én főleg, és nekem éppen azért furcsa ez a mostani dolog, mert eddig mindig volt hírverés, pánikkeltés, de nagy tettek nem – ezzel szemben most úgy érzem inkább csak csepegtetnek, óvatosan fogalmaznak, de komoly lépéseket tesznek. Oké, ismeretlen ez a vírus, persze, vigyázni kell, de mik ezek a karanténok? Mindegyik. Azért, mert meghalt 200 ember? Hagyjuk már ezt a kamut, így van, influenzában rengetegen meghalnak, rengetegen elkapják, én pl tavaly kihordtam lábon, mégsem foglalkozik vele senki. Miért tart ettől minden vezető ennyire, hogy pl az oroszok nem engedték leszállni tankolni a német Luftwaffe repcsijét?
    És miért akarják Kínában megölni a háziállatokat? És miért barikádozzák el a legkisebb falut is, ahol van mondjuk egy fertőzött? Ha a fertőzöttet összezárják másik 10 emberrel, akkor borítékolható, hogy mi lesz… miért hagyják magukra őket (igen tudom, elvileg van itt orvos)
    Mi a szar ez gyerekek? Mitől félnek a vezetők? Akkor fog kiderülni mekkora a baj, amikor már kb b***hatjuk. Akkor fogjuk tudni mennyien halnak meg, amikor a saját szemünkkel látjuk. Lehet túltoltam ezt most kicsit, de én akárhogy is próbálok magyarázatokat keresni, egyszerűen nem tudom hova tenni ezt az egészet… Szerintem hatalmas baj van.

  78. 90.
    A legrosszabb a bizonytalanság, hogy igazából fogalmunk sincs mi lesz, mire kell számítanunk.

    Kínában már a karantén mellett kijárási tilalom is, szuper.

    Egyébként nemrég frissültek a hivatalos adatok:

    Regisztrált beteg: 14 551
    Belehalt: 304

    https://www.worldometers.info/coronavirus/

  79. Exponencialis novekedes elorejelzese szerint feb.1-en: 24120 fertozes 497 halott kene legyen… Hivatalos jelentes szerint van: 13983 fertozott, 304 halott…”Nagyon nehéz egyértelműen megbecsülni, hogy a kitörés mikor éri el a csúcspontját. De azt hiszem, egy héten belül vagy kb. 10 nap múlva eléri a csúcspontját, és akkor nem lesz nagyszabású növekedés” – mondta Zhong.

    Zhong az új koronavírus okozta tüdőgyulladás ellenőrzésére és megelőzésére felállított nemzeti szakértői csoport vezetője, valamint a Kínai Műszaki Akadémia akadémikusa.

  80. 91.
    Nem lehet könnyű döntéshozónak lenni ebben a helyzetben. Mert ha tudod, hogy nagy a veszély, mit tegyél? Told az emberek arcába? Aztán azonnal olyan rendfenntartási és gazdasági, ellátási nehézségek lesznek, amik beláthatatlanok.

    Ha meg végül enyhébb lesz a baj, akkor felelősségre vonnak, mert pánikot keltettél és ezzel sokaknak(köztük cégóriásoknak is) egy csomó kárt okoztál.

    Szar ügy.

    Biztosan sok az áll meg rémhír, de azért ha levonjuk a kínai intézkedések és az egyéb országok intézkedéseinek(határzárak, repülőjáratok leállítása, karanténok stb) eszenciáját, akkor nálam továbbra az jön ki, hogy nagyon komoly dologgal nézünk szembe.

  81. Eközben Ausztrália fővárosában és a térségben szükségállapot:

    https://www.youtube.com/watch?v=HwtbXHmlrV4

    Az atomháború szélén táncolva, műanyag szemétben és radioaktív óceánban úszva, katasztrofális klímaváltozással szembenézve, most a Koronavírus is.

    Az emberi rendszert baj gyötri, félelem és kétség!

    Az abszolút bestsellerben olvastam.

    „Az emberek elalélnak majd a félelemtől, és azoknak várásától, amik a lakott földre jönnek, mert az égben levő erők megrázkódnak.”

  82. olyan rettegést és káosz hozunk a világra hogy az emberek maguk fogják követelni az új világkormány felállítását…évekkel ezelőtt olvastam valahol(ami persze nyilván konteos iromány volt)

  83. Én is naponta megnézem a hivatalos adatokat…aztán megkérdem magamtól, hogy mi értelme volt…mégis mennyivel szorozzam meg 2vel…3al…vagy tegyek mögé egy 0át?…aztán újra megnézem.:-)
    Egyik kedvenc mondatom, hogy megérett a világ a pusztulásra….szóval mindenki készüljön fel a legnagyobb „földi” feladatra, az elengedésre. Úgy fest el kell engedni egszisztenciát, kényelmet, barátot, családtagot, szerelmet…és ez igencsak próbára teszi azt aki életben marad.
    Sejtettem, hogy 2020 izgalmas lesz, dehogy ennyire?!

  84. Érdekes, hogy a WHO oldalán jan31-ig minden nap jelezték a diagnosztizált fertőzöttek, a fertőzésgyanús, a súlyos esetek és a halottak számát. Tegnap már a fertőzésgyanús eseteket nem jelezték. Az eddigi tendencia alapján olyan 25-30ezerre saccoltam volna őket…

  85. „Itt nem lesz színészekkel megrendezett gyógyultak hazamenése a kórházból a tudósításokban, és nem fognak metróalagútba hullákat dugdosni ”

    Btgujj

    gondolom neked már gyerekkorodban is igen élénk képzelöeröd volt, ugye? 🙂

    Megtoldom a kommentedet azzal, hogy Vuhan és a labor meg a halomra szort hullák tulajdonképpen nem más, mint egy videojátékhoz gyüjtött élethű képi anyag.
    Vuhan nem más mint a Resident evil.
    Ez a vírus kellett ahhoz hogy a játékot el tudják készíteni.
    Na összeállt már a kép Btgujj? 😀

  86. Nekem nincs időm és türelmem a híreket bogaraszni ezért azt kérném, hogy ha valaki olyan hírt talál, ahol hiteles forrás számol be gyógyult esetről , azt ossza meg!
    Pl a webasto-s kínai hölgyről csak tud valaki valamit, nem?

  87. 99.
    És lövöldözös hentelös fps vagy gyüjtögetös craftolos lopakodos gyilok rpg lesz ?
    Addig rendben is van amig ki nem huzzák a madzagot a konnektorbol azt felébredünk a matrixbol, de szar álmunk volt azt kiderül b+ ez nem is álom 🙂

  88. https://24.hu/kulfold/2020/02/02/kina-dronok-koronavirus/
    Azért ez nem semmi, a lenézett komcsi kici oco kinaiaknál milyen eszközök és technika van azt még is szarban vannak.
    Nem baj mi fel vagyunk készülve megmondták, a sittesek csinálják a maszkokat, és ott a kerités ha meg az kevés majd kiplakátoljuk „virus menj haza” 🙂
    Ha tényleg gáz lenne kiderülne mennyire tökösek a vezetöink vagy az elsö komolyabb eseményre elpucolnának és csak a szarospelenkát hagynák maguk után a kifutopályán 🙂

  89. Tisztelt Fórum Társak!
    Sok minden történt körülöttünk az elmúlt években, de a mostani helyzet „különlegessége” talán abból is látszik, hogy több régi „megfigyelő” is felfedte magát itt a fórumban, az elmúlt napokban. Én is több, mint 10 éve vagyok olvasó, az összes poszttal és a kommentek 99%-ának elolvasásával a hátam mögött.

    97. Valaki
    A nemzetközi közösség éjszakánlént csak ezt kérdezi egymástól: „Na frissítették már a fake számokat?”

    99. Curix
    Ne haragudj, de elviselhetetlenül sok vagy most.

    Btgujj a tipikus a tipikus esete annak, amikor attól, hogy valakinek üldözési mániája van, még egyáltalán nem biztos, hogy nem üldözik.
    Ma az internetes információ áramlás már leggyorsabban és legnagyobb mennyiségben nem a weben történik, hanem különböző applikációkban.
    Ennek az a hozománya, hogy nem tudjuk ide linkelni és hivatkozni a megosztott média tartalmakat. (Nem is lenne jó ötlet!)

    JAVASLOM EGY ZÁRT CSOPORT LÉTREHOZÁSÁSÁT A FÓRUMOZÓK KÖZÖTT EGY AZONNALI ÜZENETKÜLDŐ ALKALMAZÁSBAN! ASAP!!!!

    Kérlek titeketet, hogy mihamarább jussunk konszenzusra! Várom az ötletek, hogy melyik alkalmazást tudja elfogadni a közösség?

  90. 104

    Anonim

    ha csak azért ragadtál billentyüzetet hogy ezt közöld velem igy 10 év távlatábol, akkor ezt nyugodtan megsporolhattad volna.
    Én amugy is kiszállok ebböl, mert hisztériának tartom az egészet amit itt müveltek.

  91. 104.
    Szerintem fölösleges, aki percre pontosan akar tájkozodni az megoldja, nekem pont nincs ilyen igényem percenként pittyegjen a telom az uj agyament üzenetekre, napközben dolgozok nincs ilyesmire idöm.
    Mellesleg ha nincs a nyilvános forum sok uj beesö nem értesül az itt lévök sajátos szemléletmodjárol, mert azért nem ez a „normális” azt valljuk be.
    Persze nem árt ovatosan fogalmazni mert a 97.-ben linkelt videoban is arrol beszél
    zsirosdeszka ha még se lesz akkora gond és megusszuk a pánik kelltöket lehet seggberugják utolag, ha meg lessz akkor ugy is mindegy.
    És semmi garancia nincs egy „zárt” software-t nem lehet lehalgatni vagy már eleve nem kerül bele olyan aki másik kapura játszik, na jo ez már Btguj asztala 🙂

  92. Tudom, hogy ha kiírod magadból a kételyeidet, akkor az ad egy bizonyos mennyiségű megelégedettséget, de kérek mindenkit, hogy a 150 soros (és sokat nem mondó) hozzászólásoktól tartsa magát távolt. Ugyanis mindent végigolvasni sok időt vesz igénybe. — Mindenki olvassa a hírportálokat, olyasmit ne linkeljetek be, ami máshol kiveri a szemünket.

  93. A Rita Kinában videóból megtudhattuk, hogy bölcs vezérünk és csapata nincs a helyzet magaslatán. A hazaérkezett kínaiakat és Ritát is ÖNKÉNTES 🙂 karanténra kötelezték. Ki fogja ezt betartani és ki ellenőrzi? Ennyit tudnak operatív törzsünk “jól” képzett és kompetens tagjai? Én inkább egy virológus kutató orvost bíznék meg a szükséges megelőző intézkedések kidolgozásával.

  94. Számomra nevetséges ez a rettegés a koronavírustól, miközben 4 éve folyamatosan engedünk be Európába egészségügyileg egyáltalán nem ellenőrzött tömegeket, akik aggályos területekről jönnek, mint Afrika, Pakisztán stb. Ők egészen olyan vírusokat és baktériumokat hoznak ide, amelyekhez mi nem vagyunk hozzászokva, és a halálozási rátájuk is sokkal magasabb. Csak a malária halálosabb, mégse rettegünk tőle, ebola hasonló, és még sorolhatnám. Simán beengedjük. Pedig lehet, hogy ezek tarolják le majd az európai népességet, nem a koronavírus.

  95. Tények:
    – Hivatalos információk csak a kinai államtól vannak
    – A kínai cenzúra maxon pörög
    – Ha nem a párt által elfogadott igazságot posztolod, azért akár 7 év börtön jár (Valójában mész a belső karanténba zártak közé.)
    – Van olyan tudosító, akit tegnap a nyilvánosság mentett meg.
    – Vezénylik ki a karhatalmat a „rend” fenntartására (Nem a karanténról van szó.)
    – A beteg embereket a városban bedeszkázzák, hegesztik a lakásaikba.
    – A halottak számába, csak a korházban elhunytakat számolják.
    – A tüdő gyulladás nem magyarázat a sok hirtelen halálra.
    – Az R0 érték ugyan még sokat nem mond, de a hivatalos szám is felcsúszott 4 fölé. ( A Webastonál is ez látszik)
    – Az inkubációs szakasz lehet akár egy hónap is, de akár egy-két napon belül fertőzőképes a hordozó. (Amerikai 5.,6. beteg, Webasto)
    – A virus aerosolos módon is fertőz, akár vérből, székletből, vizeletből is.

  96. 108.
    Ritán ott a gps nyomkövetö mint a háziörizeteseknél, ahhoz nem kell minden karanténozott ember mellé valaki azt ellenörizzék, és jobb mintha az összes hasonlo esetben beraknák egy közös barakba mint máshol…
    Én azért tartanék egy fürészt ha gáz van az ö nyomkövetöjére nem hiszem kiküldenének valakit vegye le.

  97. 108- 111:

    Okostelefonjának bemérésével könnyen ellenőrizhető az önkéntes karantén, kb mindenkinek van.

    Más:
    nem értem, miért menekítik ki a gócpontból (Vuhan) az állampolgáraikat, ha utána
    – katonai támaszpontra
    – Christmas Islandre

    kell őket száműzni, akkora a kockázat.
    Csakhogy menjenek a repülők és szórják a szulfátot…

  98. Pár napja erölködött valaki fogadást ajánlott Tibor bá’ -val lesz vagy nem lesz helyzet.
    Én is beszállnék ha lesz helyzet arra a tucat frisstojásra beneveznék, ha nem lesz helyzet megy a vip 🙂
    Legfeljebb röhögünk egyet tulparáztuk, vagy a csirkék tuloráznak.
    Állom.

  99. 112.
    Az okostelefonja alapján biztos nem 🙂
    Nincs hozzá ragasztva, kb 5perc mokolással elhitetem a telo gps-ével Honoluluban van és azt küldi tovább.
    Aztán megnézném a felügyelötiszt arcát 🙂
    „GSM háromszögelés” meg közel se olyan pontos ilyenre jo lenne.
    De ok.

  100. Ezek szerint senki sem érti.

    A vírus Kínából érkezik. Kína a világgazdaság fenntartója. Minden nagyobb nyugati, amerikai cég ott gyártat. Kezdve az Apple, Microsoft, stb. A dolog nem a fertőzöttek miatt jelentős, hanem az előzőleg leirtak miatt. Emiatt IS globális probléma van.

  101. Kérem Tibor bá’-t, hogy véletlenül se vegye magára, de jó ideje magamban én csak mindmeghalunk Tibor bá’-ként asszociálok a blogra.
    A világban már sokszor megvolt a farkas kiálltás, én meg most jó étvágyat kívánok a farkasnak, meg embertársaimnak a mainstream csöcsén lógva, további jó éjszakát nektek!
    Nem kívánok senkit se győzködni. Hasonlítjátok az almát a körtéhez. Csak a körtét sem ismeritek és az alma se idared.
    Az elemezgetések ideje lejárt, aktív beavatkozásra van szükség! A kívárásással csak az a baj, hogy lehet, hogy két hét múlva együtt röhögünk, de annak is megvan az esélye, hogy együtt köhögünk!
    Korábban a fotelból mindenki jól megegyetértette, hogy a bajban a közösség és az együttműködés az, ami segíthet. Engem csak ez érdekelne: lesz végül közösség?

  102. Tehát itt nem is a vírustól való beszarás a lényeg, hanem az, hogy ki fogja éhbérért ellátni a nyugati államokat. Mert itt erről van szó. Ilyenkor sok szarházi félti a befektetését, és pánikot okoz a tőzsdéken is. Mintha nem lenne tudomása arról, hogy senki sem él örökké.

  103. 115.
    Dehogy nem érti.
    Minden ami a köbaltánál bonyolultabb rajta van hogy made in china, lehet még azon is.
    Kinaiak 9.-ig vannak „szabin” ha addig nem oldják meg és nem mennek dolgozni lesz min röhögni, legfeljebb mindenki bizakodik nincs nagyobb baj, mást ugy se tehet ez nem a mi játszmának.

  104. Amúgy az app nem csipog egész nap, ha te nem akarod. A felhasználón múlik, hogy miképp állítja be. De egy helyen összegyűjti az összes információt és nem kell postról postra költözni. Van lehetőség több csatornára is. Egy amin beszélgetünk (nem csipog, mute-olva), egy vészhelyzeti (ha az csipog, hagyd abba munkát!). Mellesleg én sem akarom egész nap nyomkodni.
    De lennének olyan kérdéseim, amit nem szeretnék nagy nyilvánosság előtt kitárgyalni, de kitárgyalnám. Számítanék Jövőnkre.
    A nagy közönsség valóban nem biztos, hogy érett minden információ befogadására.
    Ha blokkolják a blogot, megszünik minden kontakt.

  105. 116. Anonim

    Szeretnél közösséget? Az itteni közönségből csak kevesen akarnak közösséget.

  106. 120:
    Jó felvetés. Ha lehet hinni az ACE2 receptor szerepének, akkor valóban a virus prioritása lehet az ázsiai lakosság. Viszont ez csak a pneumóniára igaz. Továbbra is, mi a magyarázat a hirtelen halálra?
    A jelen helyzet megértésére én úgy gondolom, hogy pontosan ez a furcsaság a kulcs kérdés.
    Ha csak az ázsiaiak számára halálos, akkor mi egyelőre fellélegezhetünk.
    Viszont az is lehet, hogy Európa most tart ott, mint Kína december közepe, de már inkább vége fele.
    Ez esetben a macska nem beleszart a ventillátorba, hanem felborította azt…ami meg fellökte az almot, belesett a latrinába és most onnan csapja szét a tartalmát a világra.

  107. 120.
    Furának lehet hogy fura, de lehet csak a véletlenek összjátéka.
    Bizonyitani vagy hiteles forrással senki nem tudja alátámasztani, addig meg csak feltételezés, kattintásvadász hoax.
    kb. feltételezem forro a viz de ha belenyulok lehet megéget.
    Én azért ovatos lennék az ilyen kijelentésekkel-hiresztelésekkel.

  108. 121. Balázs:

    Idáig az volt a baj, hogy a Magyar kormány nem tesz semmit. Mára Viktor is kimondta, hogy készülnünk kell a legrosszabbra!
    Szerintem nincs más választásunk, mint összefogni!
    Pont arra a kevésre van szükségünk!

  109. 121.
    Ne vegye senki magára de ismeretlen emberekkel ugyan miért akarna valaki közösségbe szervezödni, pár komment alapján én azért nem vonnék le senkiröl messzemenö következtetést.
    Lehet a fele se igaz amit leir vagy állit, ez igaz lehet rám is lehe bértroll vagyok narancsos fizetési listával.
    Elolvasom mások gondolatmenetét hát ha kapok hasznos ismereteket vagy olyasmit amiröl addig nem is tudtam részemröl csak informácio csere.
    Valos fizikai közössége már vagy van az embernek most is vagy magányos ramboként gondolja tulélni ha kell, az más kérdés melyik elönyösebb.
    Közösségre meg olyannal lépnék vagy léptem, ezt se tudhatja senki pár komment alapján, akiben bármikor bármilyen körülmények között megbiznék és szintén megbizik bennem, ilyen meg többnyire katonáknál alakil ki akik nem megélhetési disz katonák, átlag embereknél szerintem ilyen nincs, mindent nem lehet demokráciával, szavazzuk meg elintézni, egyszerüen nem hatékony és nincs rá idö.
    Ha tényleg gond van akkor derül ki, ki barát és ki nem az.
    Igaz barátot számbavenni meg elég az embernek az egyik keze szerintem, akinek ettöl több van az igen szerencsés, vagy nem igazán ismeri adott esetben kire bizza védje a hátát.
    Az is lehet teljesen hibásan közelitem meg a dolgot de nekem ez a véleményem.

  110. Egyetlen egy tünetmentes kínaiból már 7 német lett:
    https://index.hu/kulfold/2020/02/02/nemetorszag_karanten_webasto_bajororszag_luftwaffe/

    Nagyon nagy számokat tud így akkor megfertőzni. A nagy számok törvénye szerint pedig elszórtabb lehet a többi adat is, gyanítom hogy van az az inkubációs időszak 15 napnál hosszabb is, a tüdőgyulladás kialakulása 1 hónapnál hosszabb időt is igénybe vehet. Ekkora halmazból merítve lehet a 15 nap az átlag de lehet 30 és 2 nap is akár. Ezt ti is sem cáfolni sem megerősíteni nem tudjátok.
    Aki tünetmentes az sem kizárt hogy hónapokig jelen lehet benne és szuper fertőzőként létezhet. Megint csak a nemibetegséget hozom ide, van olyan nő aki évekig tünetmentesen hordozza a chlamydiát (amit az immunrendszer csak elnyomni tud de kiölni nem) vagy a kankót de ha megdugod 80%-os eséllyel neked kétnapon belül leég a farkad sőt a kezeletlen esetleg súlyos szövődményekkel, halállal is járhat.

    Az állatok is terjeszthetik, kínában már azokat is le kell ölni sok helyen, mi van ha pl a madár is nem lesz beteg de hordozhatja. Magyarul sose lesz vége akármit is csinálunk.

    Ha ez berobban ti mire szavaznátok?

    Karantén, kijárási tilalom mint kínában de a tünetmentes fertőzők stb miatt sose lesz vége és a gazdaság is tuti leomlik.

    Vagy menjen minden tovább úgy ahogy volt, minnél előbb átesünk rajta annál gyorsabban indulhat újra a gazdaság, a hulláknak meg majd ásunk tömegsírt?

    Mert ugye egy szaros szájmaszkkal nem tudjuk ellátni a lakosságot, sem teszttel, akkor szerinted majd oltóanyaggal ami vagy működik vagy se jut majd mindenkinek?

    Ui: ha van itt orvos akkor mondhatná mit tenne ha egy családtagja beteg lenne. Vitaminok, antibiotikum adagolás, illetve home made lélegeztetőgép készítés esetleg?
    Nekem 68%-osra van leromolva a tüdőm, hörgőtágítót érdemes használni ilyenkor vagy csak a vírus jobban életre kell?
    Ha nem tud enni hogyan tápláljuk?

    122: osztom a véleményed, ott tartunk mint kína december közepén.
    Néhány eset, még nem halt meg senki. Majd 1 hónap múlva meg majd együtt köhögünk.

  111. 126:

    Ha ez tényleg ARDS- be megy- ahogy írják- akkor otthoni lélegeztetőgép és ápoló/ intenzíves orvos nélkül kb elfelejtheted.
    Sőt, még azzal se biztos, hogy kint vagy a vízből. Egyszervi elégtelenség gyorsan átmehet sokszervibe, akkor már dialízis is kéne pl.

    Amit én beszerzek: az iv. folyadék egy- két gyógyszer, hátha még az elején agresszív folyadékterépiával megfogható a dolog. Meg az amúgyse rossz ötlet, ha hányás- fosás; esetleg komoly nyelési nehezítettség torokgyulladás miatt.

  112. 124.
    Anonim

    Nem tudom közösséget akarsz-e építeni vagy csatlakozni?
    Ha csatlakozni, akkor nagyon fontos a távolság a jelenlegi lakóhelyed és a közösség között. A munkád mennyire helyhez kötött,családtagok szándékának kérdése stb.

    Ha magad köré szeretnél szervezni embereket, nagyon fontos a már meglévő kötődés pl.rokoni alapon , barát stb.
    Fontos, hogy ne rettegés alapon történjen a szelektáció, mert az később súlyos gondokat okoz. Stb.

  113. Csináltam egy telegram csatornát. Gmail-es leskopmail kezdetű címre küldött üzenetre válaszban küldöm az invite linket.
    Nekem nem kell, hogy higgyen senki, elég ha a szemének hisz!

    124. Balázs
    Építeni már nincs idő. Kötöttségem nincs. A falu ahol lakom rendelkezik jó adottságokkal (erdő, Duna, patak), de az átmenő, nagy forgalmú főút nem szerencsés.

  114. Hozzám ha bekopogna a szomszéd alkossunk közösséget mert az elönyös mindenkinek és jo nekünk, tegyük össze amink van mert éhes a gyereke.
    Neki van 3méteres tv-je meg hitelre vett SUV-ja, igaz bendzin az nincs meg amugy is 20l eszik, kajája az sincs mert kellett a lové ezekre.
    Nekem van kajám vizem pár hasznos eszközöm, a képzeletére bizom mindenkinek mi lenne a válaszom, vagy milyen mélyre ásnám el 🙂

  115. Amugy figyelmébe ajánlom akit esetleg érdekel Gyuricza László – Összeomlás könyvét.
    https://www.scribd.com/document/372713770/Gyuricza-Laszlo-Osszeomlas-pdf
    Van net nem irok tippeket honnan lehet beszerezni, nem egy szépirodalmi remekmü de nem is ez a lényeg, nem tul hosszu de vannak benne utalások hogy kezdödik.
    Lehet mások Papica néven ismerik a szerzöt jutubirol.
    Pár honapja ugyan csendben van az egész közössg, lehet mert polgármester lett és megdögleni sincs ideje, de az is lehet kormányközeli infoja volt már joval elöbb már csak a politikai hovatartozása miatt is, és az arra „érdemeseket” késziti fel.
    Ez is benne van amugy a regényben.
    Ezt mindenki dötse el maga.

  116. 129. Anonim

    Ha komolyan gondolod és gondolja más is, akkor Tibor bátyámnak megvan az e-mail címem, írjál.

    Röviden, mert már számtalanszor leírtam.
    Dél-Dunantúl, Mecsek nyúlvány, dimbes-dombos. A legközelebbi nagyobb város20000 fős.
    Tanya izolált, erdő veszi körbe. Falutól3km-re. Amúgy is zsákfalu szerű, vagyis egy út a falu szélén megy át.
    Kecskéink vannak(60 db, de most lesz ellés), sajttal foglalkozunk.
    Víz van(fúrt-, ásott kút).

    Van közösség is,de a többiek nem életvitelszerűen laknak itt, egy-ketten a faluban. Többen Pesten, itt-ott.
    Nem vagyunk kommuna, sem vallási csoport.

    Sok opció van.

  117. Kína sok nemzetközi dicséretet kapott a koronavírus-pánik közepette, hogy felhagyva régi szokásával, nem a rezsim tekintélyét és a titkolózást helyezte előtérbe, hanem a közérdeket, és mindenről beszámolt a nemzetközi nyilvánosságnak. A dologgal egyetlen gond van a New York Times tényfeltáró cikke szerint: hogy nem igaz.
    A jelek szerint ugyanis Kína addig tolta a klasszikus eltusolást, amíg csak lehetett, és keményen megdorgálta azokat, akik megpróbálták megkondítani a vészharangot. Szakértők szerint ezzel lényegében már tavaly év végén, idén év elején dugába dőlt annak az esélye, hogy kontroll alatt sikerül tartani a vírust.
    https://index.hu/techtud/2020/02/02/new_york_times_egy_honapon_at_titkoltak_a_koronavirust/

  118. 133.
    Jó a cikk és sajnos nem sok jót ígér. Megmagyarázhatja azt is, hogy egyelőre Kínán kívűl miért nem sok még a megbetegedett.

    A Bangkokban élő és tanító magyar orvos új videója:

  119. Az ilyen hypo por mennyire hatásos szerintetek?
    http://keptarhely.eu/images/2020/02/02/v00/20200202v00rrs4k7.jpeg

    Széklettel, vizelettel is terjed:
    https://index.hu/techtud/2020/02/02/kinai_koronavirus_kutatas_szekletvizsgalat/

    Ui: víztisztító tablettát lehet kapni valahol?

    Tehát hogy esővizet ihatóvá lehessen tenni?

    Na ugye hogy okkal permetezték az utcákat is… Turner szerint ezért kell a cipőt mindent fertőtleníteni..

    Mert ha jobban fertőz mint az influenza a levegőn keresztül, és úgy fertőz mint a calicivírus a széklettel hát akkor lehet fosni rendesen, aki kimegy elkapja!!

    Mint írtam meg látjátok is, elég hipochonder vagyok, minden kilincset törölgettem, fertőtlenítettem, gőzmosóval felmostam, szellőztettem, minden evés előtt kézmosás, inni csakis a csapból ittam folyóvízből ( akkor olyan helyem laktam ahol iható volt) stb stb és mégis megkaptam a calicivírust otthon. Utoljára de elkaptam.

    Ez ellen esélyünk sincs. A lefolyása meg ahogy már konteóztam előzőleg is lehet függ a bejutás módjától. Ha csak benyalod fosás, ha belélegzed tüdőgyuszi, ha mindkettő súlyosabb.

    Túl sok még a bizonytalan tényező, egy biztos, mint ahogy láthatjuk a kínaiak nem véletlen ilyen durva intézkedéseket tesznek.

    Ja és akkor ha emésztőrendszeren keresztül fertőz akkor nem akadály neki a nyári meleg sem. India, Afrika megy a tepsibe velünk együtt.

  120. 132 Balázs 😀 ne kínáld a sajt bizniszt, már érdeklődöm.

  121. 132 – Balázs:
    Balázs! Neked már hatalmas tapasztalataid vannak közösség szervezés terén. A mostani nem az első. Írj egy posztot erről, beleértve a negatív tapasztalatokat is. Azt követve mindenki eldöntheti, hogy akar-e csatlakozni a te feltételeid mellett.

  122. A németek által hazaszállított és karanténba zártak közül kettőről kiderült, hogy bennük van a nyavaja.

    https://index.hu/kulfold/2020/02/02/koronavirus_vuhan_nemetorszag_jarvany_karanten_fertozott/

    Akkor innentől gondolom újraindul a két hét, amit egymás közelében, vagy egymással összezárva töltenek? What?

    Aztán egy hét múlva megint lesz 2-3, akinél pozitív lesz a teszt és a karantén folytatódik egészen addig, amíg az összes pozitív lesz?

  123. 139:

    Aztán az is kérdés: egy légtérben helyezik- e el az evakuáltakat.
    Mert ha egy 20 ágyas sátorban, egymás mellé; az nem egészségügyi karantén,
    hanem egyszerűsített, katonai- járványügyi intézkedés.
    Újabb kérdések: családokkal mi lesz, kisgyerek, anyától elválasztva, házaspárok, magánzárka?

    Ausztráliai kedves intézet, a Karácsony- szigeten, 1500 km- re Aus partjaitól, 10 m magas kerítésekkel, mindenütt zárható ajtókkal; 1:42- től:

    Más: Tibor bá modelljében febr. 2- ig kellett meglépni a határzárakat.
    Kb mindenki csökkentette 20%- ra a kínai kapcsolatait- maga az USA közlekedési miniszter mondta: 50%- kal csökkent a Kínába menők, 20%- kal az USA- ba érkező kínaiak száma (úgy, hogy már csak- még mindig!!! kínai légitársaságok repülnek)

    Szóval, holnaptól nyílnia kéne az ollónak.

  124. 139
    Én a helyükben úgy csinálnám, hogy amíg van rá kapacitás, mindet elkülöníteném egymástól is, és úgy várnám ki a két hetet.
    Két hét magánzárka szórakoztató elektronikákkal… 🙂

  125. 141:

    Úgy érted, bekamerázni őket, és röhögni, hogy szenvednek, mikor őrülnek meg?

    Bár voltam már 3 hétig is egyfolytában egy épületbe zárva- max erkélyre volt engedélyem, meg szobabiciklizni, súlyzózni, felüléseket csinálni laptop TV- zés közben; de 2 hét körül már kezdett elszakadni a cérna. Ja, és az 10 éve volt, munka volt közben.
    Ja, és nem full egyedül, végig…

  126. 143:

    Kezded átvenni Python szerepét.

    Na, ne már… Kína, India, Thaiföld, Fülöp- szk, Japán- nem kevés ember otthona.
    Az a méhkas egyszerre megbolydul; kétlem hogy elmarad a piros gomb.

  127. 136 Btgujj
    A calici vírus a hányadék „párájával” is terjed. Úgy, hogy Te valószínű, hogy nem a kilincstől kaptad meg, hanem attól, hogy valaki, hányt a budiban, majd Te bementél utána közvetlenül.

    Üdv.

  128. 139: azt mondták a hazahozott karanténozottakra hogy két csoportra bontják őket. Amelyik csoportban találnak fertőzöttet azoknak bónusz két hét.

    Egész egyszerűen akár itthon akár máshol tudnál mondani olyan helyet ahová el tudod különíteni őket külön szobába, külön wc és külön minden?
    Itthon esélytelen, de ezekszerint külföldön sem egyszerű.

    De a mintavételezés száma jól mutatja a súlyos helyzetet!!! Hazajön egy repülőnyi ember akik nem betegek és a teszt szerint mégis pozitív pár ember belőle. Az összes többi ország is így járt.
    Na akkor azok a gépek amik nap mint nap leszállnak itt kínából szerinted???

    Szóval remélem azért sok a halál mert óriási a fertőzött halmaz, nagyobb mint bárki hinné. Visszafogható lenne nade itt permetezik az utcákat, UV lámpázzák éjszaka a buszokat a garázsban stb stb? Megy már a társadalmi hirdetés a helyes kézmosásról?
    A kórházakban ha van is kitéve kézfertőtlenítő akkor az is üres.
    Naugye, ezért fogunk úgy járni mint kína, hiába a maszk, ha a liftgomb után a szádhoz nyúlsz…

    Ui: január első hetében jártam a lászlókórház fertőző és trópusi betegségek részlegén a kettes pavilonban… a WC-ben se ülőke, se wc papír, se kéztörlő, se szappan. De a csap legalább működött. A folyosón 1-2 üvegben volt kézfertőtlenítő és meglepő módon elég sokan is használták vagy próbálták volna amelyik üres.
    SE egyetemen mozgásérzékeléses, érintés nélküli, áramszünetben akkuról működő kézfertőtlenítő gépek vannak kihelyezve. Mind az 5 üres volt amit próbáltam!!!
    Lehet tippelni, azóta feltöltötték-e őket és van-e takarítószer meg fertőtlenítő a kórházakban elég…
    Én most lemondtam az összes időpontomat a kórházakban, kivárok hátha csoda történik.
    Kim Dzsongun is ha megfertőződik meg hullanak majd az emberei még valakik meg az orra alá dugnak egy a netről kinyomtatott klikkvadász jelentést hogy az amerikaik voltak lehet ő is nyomkodja majd a piros gombokat.

    Lehet a járvány meg a gazdasági összeomlás mellé megkapjuk a 3. világháborút is.

    145: kézmosás, kilincs spéci fertőtlenítővel permetezés, mindig minden előtt és után kézmosás, valszeg igen, a levegővel kaptam el. Maszkot nem viseltem, szellőztetés ezekszerint kevés volt, majdnem meg is döglöttem tőle.

  129. 145:

    Ez az új Szörnyeteg is állítólag mindennek az aeroszol változatával: nyál, hányadék, sz@r. Lehet még könny, izzadság, hámlással is.
    Az b@szna csak be, igazán…

    Most értettem meg, miért rakják műanyagbúrákba, még a hullákat is. Meg az osztrál kormány Christmas Island- re a sajátjait, 2 hétre

    147: „Lehet a járvány meg a gazdasági összeomlás mellé megkapjuk a 3. világháborút is.”

    Egyikből következik a másik. Szerinted röpke 3 milliárd emberrel mit lehet majd Ázsiában kezdeni, amikor kitör a pánik?

  130. 147: linkeltem már egy fertőtlenítőt amire rá volt írva hogy 10 perc tömény behatás kell neki a legtöbb vírus elpusztítására. Erre még mindig nincs infó pedig már bármely ország könnyen ellenőrizhetné ahol van fertőzött:
    – mennyi idő alatt öli meg a klór?
    – mennyi ideig életképes a felületeken, levegőben stb?
    – ivóvízben megmarad-e?
    – hány fokon döglik ki a mosógépben?
    – a vérből tesztelnek akkor a vérben is van, akkor viszi-e a szúnyog, állat stb tovább?
    stb stb.

    Calicivírus járvány a mai napig előszokott fordulni a kórházakban ,közösségekben és hiába esel át rajta, rövid ideg tart az immunitás, később vagy mástól ugyanúgy elkapod.

    De amíg a calicivírusnál elég minimális vírusdarabszám bejutás, ennél lehet ez egy kicsit magasabb. Tehát lehet a koronavírushoz nem elég megnyalni a liftgombot, be is kell szagolni a vécébe. 🙂

    Vagy éppen rosszabb, érintéssel, bőrön keresztül is terjed, ezt nem tudjuk.
    Ezek mind mind kérdőjelek.
    És mint írtam lehetsz akármilyen hipochonder akkor is elkapod. Pláne ha a szúnyogok is terjesztik esetleg.
    Turner szerint 28 napig megmarad a felületen.

    A kínaiak biztos nem csak viccből meg látszatintézkedésként permetezték az utcákat meg tiltják az élelmiszerszállító kamionok behajtását is…

    Ha meg amerika leállítana minden légiforgalmat, a hajósokat karanténozná és megmenekülne a járványtól akkor meg atomot kapna hogy biztos őkvoltak…

    Mint írtam, az is elég fura helyzetet teremtene ha csak az ázsiait ölné meg..

    Ha te lennél az elnök akkor mit is tennél?
    – Nem kell félni, urai vagyunk a helyzetnek! 🙂 🙂

  131. Mint írtam, holnaptól látnunk kéne, hogy nyílik az olló, a határzár nélkül szcenárió számaival szemben, amit Tibor bá felrakott, hétfőn.

    Bár sztem minden nagy bejelentés ellenére két ország csinálhatott meg teljes határzárat- se ki, se be, senkinek:

    Izrael és
    Svájc

    a többi valahogy kikerüli.

  132. Kb helyes az a modell de!:
    a gyakorlatban megvannak azok a számok nade influenza szezon közepén meg álnegatív eredményt hozó tesztekkel.. ?? nem tudjuk mérni. Németben a mai napig 0 lenne a szám ha a kínai nem szól.

    Tehát a fertőzöttek száma még lehet rosszabbul is alakul mint a modellben. De mire jönnek a hullák szerintem kb felesleges bármit is tenni.

    Szerintem itt és most teljesen felesleges bármiféle modellt és számokat nézni.
    A fertőzöttek halmazát sehogyan sem tudjuk mérni, az új infók alapján max becsülni, a kínai adatok hamisak, szerintem sok értelme nincs a grafikonokat böngészni egyenlőre.
    Egyetlen egy dolog ami mérvadó szerintem: a kínán kívüli elhalálozások meg intenzíven lévők száma. Az meg csak fél meg 1 hónap után fog ugrani. De akkor már testközelben láthatod őket.

  133. 137. Jövőnk
    Vettem az adást!?

    138. Tibor’bá

    Rendben.

    Mellesleg már nem fűzők nagy reményeket az ilyenekhez. Majd a posztban kifejtem.

    Bármelyik pillanatban beindulhat az ellés.Születik vagy 70-100 kiskecske. Legtöbbször megoldják maguk, de az elején pakolgatni kell őket ide-oda. El leszek havazva.

    Beszélek a többiekkek, hogy mit szólnak hozzá és ha mehet akkor megírom röviden pár napon belül.

    Köszönöm!

  134. 151.
    Támogatnám az ötletet, ha ezt megusszuk. 🙂
    Kiváncsi lennék rá mik a tapasztalatok.

  135. 136 Btgujj
    ” Ha csak benyalod fosás, ha belélegzed tüdőgyuszi, ha mindkettő súlyosabb.”

    Tartok tőle, hogy mindegy, hogy milyen úton kapod, mindenképp kifejlődhet belőle bármelyik tünete, a szervezetbe jutva már szabad útja van bármelyik szervhez.
    Különben egyszerű lenne, meg kellene mindenkit fertőzni légúton kívül, megúszná egy hasmenéses lefolyással, aztán meglenne az immunitás. 🙂

  136. Az esti hirekből tudtuk meg, hogy Anglia is követi a mi példánkat, és egy nagy katonai bázisra irányitja a hazatérőket.
    A tisztiorvosi hivatal vezetője bejelenti a közegeszségügyi vésztörvények foganatositását bárki ellen, aki megszökni akarna a kijelölt karantln-területről, illetve azon személy ellen, aki hazajövetelkor eltitkolja, hogy az elmúlt 2 hét folyamán Kinában volt.
    A vád a közönség egészségének veszélyeztetése lesz, a törvényben kiszabható büntetés akár 8 év is lehet, de nem kevesebb ,mint 3 év.
    Valami nagyon kezd bedurvulni, ilyesmi nálunk SOHA NEM VOLT!!!
    Attól félünk, de nagyon, hogy ezek tudnak valamit!

  137. Sziasztok ! Régóta vagyok itt read only üzemmódban. De most nagyon kikívánkozik valami.
    Csodálkozom, hogy eddig nem került szóba a létező leghatásosabb fertőtlenítőszer, a klór-dioxid. Nagyságrendileg hatásosabb, mint bármi más és nem csak felületen hat, hanem behatol a szövetekbe kb. 0.1mm mélyen, aztán angolosan távozik gáz formájában. Tiszta formában pH semleges, nem csíp a szokásos 1200ppm-es vizes oldata. Lehet benne akár pöcsöt is áztatni…
    Ivóvíz fertőtlenítésére már 40 ppm-es higításban is használható.

    Egyedül belélegezni nem szabad.

  138. „The Chinese Academy of Sciences approved the construction of a BSL-4 laboratory in 2003, and the epidemic of SARS (severe acute respiratory syndrome) around the same time lent the project momentum. The lab was designed and constructed with French assistance as part of a 2004 cooperative agreement on the prevention and control of emerging infectious diseases. But the complexity of the project, China’s lack of experience, difficulty in maintaining funding and long government approval procedures meant that construction wasn’t finished until the end of 2014.

    „The SARS virus has escaped from high-level containment facilities in Beijing multiple times, notes Richard Ebright, a molecular biologist at Rutgers University in Piscataway, New Jersey. ”

    „Trevan says China’s investment in a BSL-4 lab may, above all, be a way to prove to the world that the nation is competitive. “It is a big status symbol in biology,” he says, “whether it’s a need or not.”

    https://www.nature.com/news/inside-the-chinese-lab-poised-to-study-world-s-most-dangerous-pathogens-1.21487

    Hát olvasva a kínai híreket e téren, nem igazán bízom a kínai biohazard kezelésében.
    Úgy lopják a mintákat, ipari titkokat, mint ha nem lenne holnap.

  139. „The Department of Justice announced today that the Chair of Harvard University’s Chemistry and Chemical Biology Department and two Chinese nationals have been charged in connection with aiding the People’s Republic of China.

    Dr. Charles Lieber, 60, Chair of the Department of Chemistry and Chemical Biology at Harvard University, was arrested this morning and charged by criminal complaint with one count of making a materially false, fictitious and fraudulent statement.”

    „Zaosong Zheng

    In August 2018, Zheng entered the United States on a J-1 visa and conducted cancer-cell research at Beth Israel Deaconess Medical Center in Boston from Sept. 4, 2018, to Dec. 9, 2019. It is alleged that on Dec. 9, 2019, Zheng stole 21 vials of biological research and attempted to smuggle them out of the United States aboard a flight destined for China. Federal officers at Logan Airport discovered the vials hidden in a sock inside one of Zheng’s bags, and not properly packaged. It is alleged that initially, Zheng lied to officers about the contents of his luggage, but later admitted he had stolen the vials from a lab at Beth Israel. Zheng stated that he intended to bring the vials to China to use them to conduct research in his own laboratory and publish the results under his own name.”

    https://www.justice.gov/opa/pr/harvard-university-professor-and-two-chinese-nationals-charged-three-separate-china-related

  140. 151.Balázs:
    „Bármelyik pillanatban beindulhat az ellés.
    Születik vagy 70-100 kiskecske. ”

    Nekem az első megjött tegnap. 🙂

  141. 157. :
    Leghasznosabb infó!
    Ajánlott napi kétszer citromsavval keverve inni, ami aktíválja, és a vírusok nem örülnek neki, vannak durva mendemondák, hogy Dengue-láz de akár HIV is kezelve lett ezzel a cuccal, ami biztos nem árt, és nem is drága…

  142. 154.Kendra Bell:
    120.Alultájékozott:

    A belinkelt cikkben többek között a következő van:

    „De ki lehet egyáltalán dolgozni egy-egy etnikumra jellemző halálos biológiai fegyvert? Végül is az ázsiaiak laktózérzékenyek, az alkoholt lebontó enzimjük is kevésbé hatékony, mint az italt jobban bíró európaiaké.

    Elméletileg igen, ha egy csoport évezredeken át zárt közösségben él, megjelenhet olyan marker, amely csak és kizárólag rá jellemző, bár még ebbe kapaszkodva sem valószínű, hogy külön rájuk szabott vírust lehetne kidolgozni. Ilyen zárt közösségek nemcsak ma nincsenek, de a múltban sem nagyon voltak, a népvándorlás rendszeresen kimozdította helyükről a közösségeket. (Amerika felfedezése lehetne ellenpélda, hiszen bő tízezer éve nem érintkeztek az óvilággal, és körükben az európaiak által behurcolt betegségek sokkal nagyobb pusztítást végeztek, mint a hódítók fegyverei. Ennek azonban nem genetikai okai voltak, hanem az, hogy az őslakosok szervezete még nem dolgozta ki az új betegségek elleni védelmet, mivel még nem találkozott azokkal a kórokozókkal.)

    Oroszország esetében végképp nem tűnik kivitelezhetőnek egy ilyen fegyver, hiszen népessége annyira kevert, hogy nincs olyan, orosz „nemzeti-genetikai” vonás, amelyre vírust lehetne kidolgozni. Az orosz állami sajtó erről szóló anyagaiban – ahol periférikusan megemlítik ugyan a tudományos ellenérveket – azonban inkább azt hangsúlyozzák, hogy most még talán nincs rá mód, de a technika fejlődésével talán igen, ezért is folynak ezek a külföldi kutatások.”

    „Ha a mai géntechnológia módszereit nézzük, akkor a gene drive elgondolása, amit a vírusterjesztő csípőszúnyogok ellen fejlesztettek ki elvileg alkalmasnak látszik egy csoport kipusztítására is, ha az valamilyen speciális génnel rendelkezik. Ehhez a génhez kell rendelni olyan szabályzót, amely letiltja a magzati fejlődés során az életfontosságú gének működését, és máris elérkeztünk a megoldáshoz. Persze fölöttébb rizikós ez, mert hátha nekünk is lehettek az őseink között olyanok, akiktől mi is örököltük ilyen speciális gént, vagy a szuperbiztosnak gondolt molekuláris apparátus téveszt.”

    122.Anonim:
    „Ha lehet hinni az ACE2 receptor szerepének, akkor valóban a virus prioritása lehet az ázsiai lakosság.”

    Most azt akarod mondani, hogy ACE2 receptora csak a kínaiaknak van?

    Ha már a kínai specifikumnál tartunk, megemlíthetnénk két a fentieknél természetesebb okot is:

    1.) Légszennyezés, ami köztudottan gyengíti az imunnrendszert és a tüdőt

    2.) Egészségügyi infrastruktúra fejletlensége, a járvány és a karantén miatti túlterhelése

  143. 161.
    Én hiszek neked, de inkább nem.
    De azért valami hihetö forrás se ártana ami alátámasztja amit állitasz.
    Ugy vettem észre azért itt nem fészbuk szint van bemondásra mindent elhisznek.
    „hypot” meg citromsavat meginni az álmoskönyv szerint se jelent jot, de egy hasmenés szerintem garantált.
    Persze egy kiados hasmenéssel rövidtávon a koronavirus lenne a legkissebb gondom ez igaz.

  144. 162 – mix:
    Az isten szerelmére az citromsav és a hipó nem ugyanaz. A jószándék önmagában nem elég, egy kicsit érteni is kell a dolgokat.

  145. Inni tényleg nem kéne. Viszont az a cikk erősen félrevezető és lejárató jellegű a klórdioxiddal szemben. Nem a szer maga mérgező, hanem az előállítási melléktermékek. Csakhogy már tudják tiszta formában is előállítani. A melléktermékek sem jelentenek veszélyt ivóvíz fertőtlenítéskor a nagy higítás miatt. Semmi köze egyébként a hipóhoz. (semleges a pH-ja, vagy enyhén savas) Aki esetleg komoly forrásból szeretne tájékozódni, annak ajánlom ezeket:

    https://index.hu/tudomany/2013/11/06/emberre_nem_veszelyes_a_bakteriumgyilkos/

    http://solumium.com

  146. Helyileg rendben ezt a cikk is emliti, domestossal egyébként már fertötlenitettem sebet mert nem volt más és fogat is mostam már, marhára csip de jobb mint a semmi.
    Vizbe fertötleniteni is ok ha nincs más, de hosszutávon terápiásan hát.
    Inkább a pálinka 🙂

  147. 163. Idegen:
    Ez az idézet tőlem, elég kiragadottra sikerült! Egy „ha”-val kezdett mondatot úgy reagálsz le, hogy azt mondom?
    Ennél feltételesebben (” Ha lehet hinni”) nem tudtam kezdeni.
    Amúgy a már Btgujj által is hivatkozott tanulmány:
    https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.01.26.919985v1.full
    Kicsi a minta és egyébként is arról van szó, hogy az ázsiai férfiak rendelkeznek a legnagyobb számban vele, de nem csak ők.
    Mellesleg már többszőr kifejztem a kételyemet ezzel az elmélettel kapcsolatban.
    Ha kiváncsi vagy én úgy érzem, hogy altatnak minket. Kényelmesen egy kád meleg vízben, lágy énekkel, még a bunksinkat is simogatják. „Nem kell aggódni, nem lesz baj!” – mondják. Csak nem vettük észre, hogy a víz alatt a penge már végig vágta a csuklónkon az artériát. Már csak a kellemes halál van hátra…
    Ha nem harcolunk!!!

    Mellesleg egy logikusan levezetett számolás, remélem nem baj, ha ennyit nem fordítok:
    Japan evacuated 565 citizens from Wuhan, 8 confirmed cases (1.42%) Korea 368-5-1.36%
    Singapore 92-1-1.08%
    Germany 124-2-1.61%.

    In total: 1149-16-1.39%

    Confirm rates 1.08-1.61%

    Hebei Lockdown around 60mn ppl
    Confirm rates 1.08%=648k cases
    Confirm rates 1.39%=834k cases
    Confirm rates 1.61%=966k cases

  148. „Lopinavir, ritonavir, oseltamivir, nagy dózisban. Ez a koktél lehet a koronavírus elleni gyógyszer alapja, és egy bangkoki kórházban kezdtek el kísérletezni vele – írja a Reuters. Az első kettő HIV-gyógyszerek, míg a harmadik egy influenza elleni készítmény. Már korábban írtuk, hogy Kínában is kísérleteznek HIV-gyógyszerekkel a koronavírus ellen, de egy bangkoki kórházban sikeresen használták.”

    https://index.hu/techtud/2020/02/02/hiv_influenza_kinai_koronavirus_ellenszer_gyogymod_kutatas/

    Egyértelmű, hogy a fentiek gyártói terjesztették el a vírust… 🙂

  149. 169.
    „Mellesleg egy logikusan levezetett számolás, remélem nem baj, ha ennyit nem fordítok:”……

    Én elmagyarázom, mert szerintem sokan nem értik.

    Modern nyugati országok kihozták polgáraikat a kínai lezárt zónákból. Ezekből a kihozott személyekből mára 1.39% beteg vagy fertőzött lett.

    Nagyon is ésszerű tehát arra következtetni, hogy a kínai karanténba zárt 60 millióból ennyi (1.39) százaléknak betegnek/fertőzöttnek kell lennie nagyjából. Így ha az átlagot vesszük, akkor Kínában ezekben a lezárt zónákban már 834 000 beteg vagy fertőzött van.

  150. 171. Idegen:
    A Tamiflu (oseltamivir) még kis dózisban is max. 1%-ban kiüti a májadat. És a többi retrovirus ellenes készítmény is erősen máj/vese károsító hatású, de jó lenne ha ezt egy hozzáértő megerősítené!
    Ezt már többször is leírtuk, hogy amíg csak 1-2 intenzív eset van, addig kezelhető 2019-nCoV. Csak az sem mindegy milyen áron. Nem kellemes, ha rokkantan kell leélni a maradék életed!

    Végezetül a mai számok:
    Fertőzöttek: 16615
    Feltételezhető esetek: 19544
    Gyógyultak: 460
    Halottak: 360

  151. 153: én csak a nemibetegségekbe ástam bele magam, nem értek hozzá. Laikusként logikusan gondolkodva próbálok konteózni.
    Pl a kankót is ha benyalod akkor nagy százalékban torokba szinte tünetmentesen fertőző maradsz. Ha a farkadra kerül akkor meg igen nagy százalékban égni, gennyezni fog , meg esetleg feljuthat a vesébe is majd szepszist okozva, míg torokból csak tünetmentes fertőző leszel nagy eséllyel. A herpesz sem mindegy hogy jut be, de a veszettség is, minnél messzebb van a harapás a fejedtől annál több időd van. 
    Mivelhogy a koronavírust is az immunrendszered győzi le, lehet az immunrendszernek több ideje lesz rájönni a megoldásra amíg a bélrendszerből terjed szét, vagy ha belélegzed és a tüdőt támadja legelőször. Még a tudósok se értik nem még mi.
    Tosoplasmáról olvasgassatok, szerintetek mennyi idő volt ezt megfigyelni meg kutatni? Olyan sejten belüli élősködő , olyan kicsi mint a vírus és tessék miket tud ( kommenteket is érdemes elolvasni):
    https://konteo.blogrepublik.eu/2017/01/25/toxoplazmozis-konteok/
    A tudósoknak a régi kórokozókról is halvány lila fingjuk sincs mit miért és hogyan csinálnak, rengeteget olvastam a chlamydiáról, nagyon sok a kérdés ott is.
    Amúgy a feltételezésem innen jött:
    https://www.origo.hu/tudomany/20190215-tudjae-hogyan-mentette-meg-egy-rabszolga-az-emberiseget-a-himlotol.html
    „A mesterséges fertőzés kevésbé veszélyes, mint a természetes fertőzések, és nem mellesleg egész életre szóló védettséget biztosít. Ennek oka, hogy a vírus nem belélegezve, hanem a bőrön át jut a szervezetbe. „
    De még mindig nem találtam meg a német esetről semmi többet hogy mégis mennyire érintkeztek a kínai csajjal. Kézfogás, puszi, közös ital, mekkora légtérben, mennyi ideig stb stb?

    155: a tüdőmre biztos nem mert egy rekeszizom rendellenesség miatt szar a kapacitás, de mondjuk a xanaszot lehet kiváltaná, de nincs rá 85 ezer Ft-om.  De azért köszi a tippet!

    156: „A vád a közönség egészségének veszélyeztetése lesz, a törvényben kiszabható büntetés akár 8 év is lehet, de nem kevesebb ,mint 3 év.”
    Nem lehet hogy ezek eleve bennevoltak a törvényben amit életbe kell léptetni ha karanténba rakunk valakit?
    Mindenesetre még nem volt soha járvány miatt lezárva semmi város, sem repülőjárat leállítás, sem ilyen karanténozás stb.
    Ilyenkor elgondolkozom hogy az ilyeneket a tömeg nyugtatására mondják hogy ne féljenek, nem jön onnan ki tuti, urai vagyunk, vagy éppen burkolt üzenet a geddonistáknak és az okosabbjának hogy itt az idő spájzolni?
    157: nekem olyan tabletta kéne mint ami régen a vegyvédelmi csomagban volt. Bedobom a vízbe, várok egy kicsit és ihatom is. Ilyet tudtok elérhető áron?
    Ui: lejárt szavatosságú ásványvíz pet palackos meddig iható?
    Illetve ha már fertőtlenítő folyadék, ezüstkolloid mennyire hatásos? Elég drága, nem mérgező rám, de akkor szerintem a kórokozókra sem…

    169: igen,ott a pont megint, a németek akiket hazahoztak már lett közülük pozitív kettő is. Sokakat evakuáltak tehát több mintát több helyről vettünk a fertőzött területről. Ez így már elég árulkodó és majd az okosak kiszámolják így mekkora a fertőzési szint és az R érték. Ha meg majd a hazahozottakból lesz intenzíves akkor a halálozási rátát is meglehet becsülni.
    És hányan jöttek be előtte meg még jönnek is a mai napig ?

    171: egy eset nem eset, lehet gyógyszerek nélkül is megjavult volna. Meg ezek megint nem a tömegesen gyártott gyógyszerek közé tartoznak tehát nem jut mindenkinek és mint írták extrém nagy, gondolom végső megoldásként adott adagok voltak azok, ezek a gyógyszerek elég veszélyesek is.
    Pánikcsökkentő fakehírnek gondolom, lesz még ilyen bőven.

  152. 109. eriweb

    „Csak a malária halálosabb, mégse rettegünk tőle, ebola hasonló, és még sorolhatnám.”

    Szerinted a rák mennyire veszélyes, amit egyáltalán nem említettél?

    „Miért üldözik azokat, akik gyógyítják a rákot?
    A rák (és minden betegség) egy komoly üzlet.
    A rákkezelés legsúlyosabb álcázása (titokban tartása) 1930 óta.
    A modern orvostudomány legnagyobb bűncselekménye, Dr. Royal Raymond Rife megsemmisítése és a „Cryptocides primordiales” kifejezés eltűnése az orvosi szakirodalomból vagyis a rák kriptonvírusát.
    Egy frekvenciát keresve a CRYPTOCIDES PRIMORDIALES számára.
    Dr. Royal Raymond Rife 1920 óta felismerte a Cryptocides primordiales vírust (αρχέγονο κρυφό δολοφόνο) (primitív rejtett gyilkos) és ellenáll +400 Celsius fokig , amely az emberi rákot okozza!
    A Royal Raymond Rife egy zseniális tudós volt, aki 1888-ban született és 1971-ben halt meg.
    A Johns Hopkinson végzett tanulmányait követően Royal Rife olyan technológiát fejlesztett ki, amelyet ma az optika, az elektronika, a radiokémia, a ballisztika és a repülés területén használnak. Rife gyakorlatilag egyedül fejlesztette ki a bioelektronikai gyógyászatot. 14 nagydíjat és kitüntetést kapott munkájáért és a Heidelbergi Egyetem tiszteletbeli doktorátust kapott.
    A 66 év alatt, amelyet Rife orvosi műszerek tervezésével és építésével töltötte, a Zeiss Opticsnál, az Egyesült Államok Kormányánál és számos magántulajdonosnál dolgozott.
    A legemlékezetesebb a Henkin Timkin milliomos , a hírneves Timkin görgőscsapágyak tulajdonosa volt.
    A Rife találmánya magában foglalja egy heterodináló ultraibolya mikroszkópot , egy mikro-boncolót és egy mikro-manipulátort .
    Rife már 1920-ban elkészítette a világ első (és egyedülálló) vírusmikroszkópját.
    1933-ra tökéletesítette ezt a technológiát, és felépítette a hihetetlenül összetett Universalis Microscope-ot, amely körülbelül 6000 különböző alkatrészből állt, és képes volt 60.OOO-szer nagyítani a tárgyakat.
    Ezzel a hihetetlen mikroszkóppal a Rife lett az első ember, aki valóban élő vírust látott , és egészen a közelmúltig az univerzális mikroszkóp volt az egyetlen, amely képes volt élő vírusokat szemlélni.
    A modern elektronmikroszkópok azonnal elpusztítanak mindent, ami alattuk van, csak a mumifikálódott maradványokat tekinthetik.
    Amit a Rife mikroszkóp lát, az élő vírusok nyüzsgő aktivitása, mivel formájuk megváltozik, amint alkalmazkodnak a környezet változásaihoz, gyorsan replikálódnak a rákkeltő anyagokkal szemben, és átalakítják a normál sejteket tumorsejtekké.
    Rife gondosan azonosította az egyes vírusok egyedi spektroszkópiás aláírását résspektroszkópos csatolás segítségével. Ezután lassan elforgatta a blokk-kvarcprizmákat, hogy egyetlen hullámhosszú fényt fókuszáljon a vizsgált mikroorganizmusra. Ezt a hullámhosszt választottuk azért, mert a mikrobák spektroszkópikus aláírási frekvenciájával rezonálódott azon a megállapításon alapuló tény alapján, hogy minden molekula saját különálló frekvenciáján oszcillál.
    Rife az apró gyilkos vírusok elpusztításának módszerének finomítására koncentrált. Ugyanazt az elvet használta megölésükre, ami láthatóvá tette őket: a rezonancia.
    Azáltal, hogy növelte egy olyan frekvencia intenzitását, amely természetesen rezonál ezekkel a mikrobákkal, a Rife fokozta a természetes rezgéseit, amíg torzulnak és szétesnek a szerkezeti feszültségektől. A Rife ezt a frekvenciát „halandósági oszcillációs sebességnek” vagy „ MOR ” -nak nevezte , és nem ártott a környező szöveteknek.
    Rife hosszú évekig tartott, 48 órán keresztül dolgozva, amíg felfedezte azokat a gyakoriságokat, amelyek kifejezetten elpusztították a herpeszét, a gyermekbénulást, a gerincvelő-gyulladást, a tetanuszot, az influenzát és a hatalmas számú más veszélyes betegség-szervezetet.
    1934-ben a Dél-Kaliforniai Egyetem kinevezett egy speciális orvosi kutatási bizottságot, amely a pasadena megyei kórházból végstádiumú rákos betegeket vett kezelésbe Rife San Diego laboratóriumába és klinikájába.
    A csoportba olyan orvosok és patológusok tartoztak, akiknek feladata megvizsgálni a 90 nap után esetleg még életben lévő betegeket.
    A 90 napos kezelés után a bizottság arra a következtetésre jutott, hogy a betegek 86,5% -a teljesen meggyógyult. A kezelést ezután korrigálták és a betegek fennmaradó 13,5% is meggyógyult a következő négy hét alatt.
    A Rife technológiával kezelt előrehaladott rákos betegek 100% meggyógyult.
    1939-ben ezek a kiváló orvosok és tudósok szinte mindegyike tagadta, hogy valaha is találkoztak Rifével. Mi történt, hogy oly sok ragyogó embernek teljes memóriahiánya volt?
    Úgy tűnik, hogy a hír a Rife csodáiról a végbetegekkel más fülekre is eljutott.
    Mi történne, ha mindent meggyógyítaná?”

    https://terrapapers.com/royal-raymond-rife-to-telos-ton-asthenion/

  153. Kicsit úgy érzem, hogy a cső látás elég általános probléma itthon. Néha egyet hátra kell lépni, hogy beleütközvén a doboz falába rájőjjünk, hogy talán ki kéne mászni.
    A mai napig a kinai tőzsde zárva maradt, hogy védjék azt a pánik eladástól. (Összeomlás)
    Azzal a lendülettel, hogy ezekben a pillanatokban nyit a tőzsde, a kinai állam 174 milliárd dollárral kényszerül megtámogatni a gazdaságot, reméljük sikerül. És ez csak egy a további 30 intézkedésből, amit hoztak ebben a szükséghelyzetben.
    https://www.scmp.com/economy/china-economy/article/3048618/china-inject-us174-billion-liquidity-markets-amid-new
    Emellett a lakosság elégedetlen, egyre több a zavargás, esik szét a Nagy testvér.
    A hozzászólók folyamatosan emlegetik pl. hogy Taiwan/Hong Kong nem kína része. Az ujghurok is támogatókra találnak.

  154. 174.
    Ugyan már, én köszönöm az infót.

    Ez azért megmagyarázza a drasztikus intézkedéseket egy sor kormányzat részéről, pl. hogy megtagadják minden az utóbbi időben Kínában járt személytől a belépést országukba, legyen az kínai vagy akárki.
    Még ha csak Kínában szállt át utazás közben egy másik gépre, akkor is.

  155. 173.Anonim:
    A hír az volt, hogy van esetleg lehetséges gyógymód.

    Mindenki eldöntheti, hogy mi szerinte a nagyobb kockázat, a 2019-nCoV csak az immunrendszerben bízva vagy a vírusölős kezelés.

    Nekem is volt már gyógyszer mellékhatás miatt lecserélt gyógyszerem.
    Nekem is volt olyan döntési helyzetem, amikor mindkét kimenetelnek voltak/vannak mellékhatásai.

    Valószínűleg elég drága a kezelés, tehát tömeges méretben a gyógyszergyárakra való nyomásgyakorlás nélkül ez nem fog menni.

    177:

    „A hozzászólók folyamatosan emlegetik pl. hogy Taiwan/Hong Kong nem kína része. Az ujghurok is támogatókra találnak.

    Teljesen egyetértek az idézettekkel.

  156. Az emailes meghívó küldés, nagyon nem vált be. De jó lenne, ha közösen egy helyre gyűjtenénk az infókat. Egy kép többet ér ezer szónál! Itt pedig videók vannak:
    desktop(pont)telegram(pont)org
    Meghívó link:
    https://t.me/joinchat/AAAAAEgOBCf2iUUbeMRnPA
    Youtube-on, Twitter-en ugyan vannak néha érdekességek, de még liveleak-ről is törlik őket! A wechat meg teljesen cenzúrázott.
    Értelmes emberek pedig nem maradhatnak le ezekről, hogy megalapozottan tudjunk egymással diskurálni.

  157. 169.Anonim:
    Ne akarom elkiabálni, de a gyanúm a légszennyezéssel kapcsolatban lehet, hogy bizonyítást nyert.
    Ázsiában, főleg Kínában nagy a légszennyezés pl. PM2.5.
    Ez növelheti az ACE2 szintet, ami fogékonyabbá teszi a 2019-nCoV fertőzésre.

    Nem vagyok szakértő és orvos csak átfutottam a cikket.
    Jó lenne, ha valaki segítene, hogy jól értem-e?

    Tehát a 169-ben adott linkből:
    A comparison between eight individual samples demonstrated that the Asian male one has an extremely large number of ACE2-expressing cells in the lung.
    This study provides a biological background for the epidemic investigation of the 2019-nCov infection disease, and could be informative for future anti-ACE2 therapeutic strategy development.”

    „According to their modeling, although the binding strength between 2019-nCov and ACE2 is weaker than that between SARS-Cov and ACE2, it is still much higher than the threshold required for virus infection.”

    Ebben
    Instillation of particulate matter 2.5 induced acute lung injury and attenuated the injury recovery in ACE2 knockout mice

    https://www.ijbs.com/v14p0253.htm

    meg ez:

    A shows that ACE expression in the lungs of WT and ACE2 KO mice was significantly increased by 1.3- and 1.8-fold, respectively, compared with those in the lungs of sham group mice at 2 days postinstillation. Notably, ACE expression in the lungs of WT and ACE2 KO mice significantly decreased to 0.4- and 0.8-fold which was a level lower than that in the sham group at 5 days postinstillation.”

    Jó lenne egy nemi arány statisztika a halottakról, fertőzőttekről és a túlélőkről.

  158. Azt a mindenit! Durva videókat gyűjtöttél össze! Hát, az ahogy elbarikádozzák az egész családot, miközben bentről kiabálnak, meg dörömbölnek. Kirázott a hideg..
    Gyakorlatilag elevenen befalazták őket! Tényleg, egy videó többet ér ezer szónál.

  159. 183. Unicornis:

    Nekem a csillagok háborúja zenére a nagy épület előtti beton plac fertőtlenítés tetszett. 🙂

  160. „While Gates’s sense of urgency is admirable, other experts on the likelihood of a global pandemic emerging in the relatively near future make Gates look like a Walt Disney-level optimist.

    „We know that it is coming, but we have no way of stopping it,” said WHO infectious disease specialist Dr. Sylvie Brand.

    https://www.zerohedge.com/news/2018-04-27/bill-gates-warns-millions-could-die-if-us-doesnt-prepare-next-pandemic

    Gates már több éve veri a vész harangot, hogy a világ nincs felkészülve egy globális járványra, ami a globalizáció miatt gyorsan terjed.Sürgeti a készletezést, a kutatásokat, hogy gyorsabban lehessen ellenszert készíteni.Jó párat finanszíroz is az alapítványán keresztül.

    Itt voltak a modellek, nem csak 2019 őszén, hanem 2018-ban, vannak videók már 2015-tól .

    Ez a zerohedge-nek nem elég, és kijelenti, hogy egyesek Gates-t Walt Disney-féle optimizmussal vádolják meg. 🙂

  161. 182: nekem is ez volt a gyanúm, mármint a légszennyezés, de nem nagyon reagáltak kommentre.

  162. Re:176
    Van egy fejlesztő kollégám, aki a Rife féle kezelő gépet továbbfejlesztette, elég kompakt, és ami a legjobb, nagyon nagy sávszélességű, ezáltal mikro és makro objektumok is szétrázhatóak vele, csak tudni kell a nevezetes frekvenciákat adott kórokozóhoz…

    Nagy sumákolások vannak az egészségügyben is, hihetetlen hogy miket tartanak vissza.

  163. 180: a videós csoporthoz én is csatlakoznék.. köszi!

  164. 183 Unicornis
    hol vannak azok a videók?…lehet még reggel van, mert nem találom.
    köszi

  165. Na a beton placc fertőtlenítés tényleg jó volt! Volt humora a feltöltőnek. 🙂
    Anonim. Nekem aki még ez előző linkel csatlakozott, van dolga vele? Át kell jelentkezni erre?

  166. Valaki. Én látom a videókat!
    Én telepítettem a Googl play. ből a telegram alkalmazást. Utána rá mentem a linkre, és csatlakoztam a csoporthoz. Ennyi.

    Jaj. jó volt!
    Asszony rendelgetett apróbb dolgokat a Wish-ről.
    Mondatm is neki, hogy most már azért nem kéne…
    Most jött a postás: hoz egy kis csomagot. Kérdezem:
    -Nekünk?
    -Igen! meghoztuk a koronavírust Kínából! Tessék.
    És át adata…
    -Mondom köszi!

  167. 191. Unicornis:
    Nincs dolga! Ha a három nevezett fórumtárs csatlakozna, tudnám zárni a csoportot és, akkor már lenne lehetőségem elmagyarázni az okát.

  168. Upsz, Bálintot kihagytam a listáról! Tibor bá’ Kapacitás hiányra hivatkozott!

  169. Köszönöm a csoportot!!
    A videókat tényleg gyorsan törlik mindenhonnan, innen csak a metrós vérhányósat hiányolom még!
    Nem fura ez nektek hogy nemcsak kína moderál????
    A lakásbezáróst idáig azt hittem a rendőrség csinálja, de most úgy látom hogy a lakótársak.
    Ez rögtön számos problémára rávilágít:
    – a rendőrség nem tud rendet tenni, sem megvédeni őket
    – ha ezt látja a többi lakó akkor a hullákat mindent el fognak titkolni ami tovább gerjeszti a járványt.
    További tanulsága hogyha annyi a hulla az utcán hány lehet a lakásokban illetve hányat eldugdostak már a lakók is?
    Illetve amit fordítóval olvastam hogy rengeteg a tünetmentes beteg aki még a teszttel is tünetmentes de a CT-vel látni a tüdején az elváltozásokat tehát fertőzött!!

    Mint én is írtam régebben a nemibetegségekkel, ha egy kicsit is mutálódik a szuperpontos DNS teszt negatívat fog mutatni.
    Nézzétek meg a fertőzés című filmet, ott is pont ez volt, eltitkolni amíg lehet. Aztán meglett az oltás és sorsoltak kinek jusson..

  170. Akkor most a csoportba írjunk vagy ide? Vagy az csak vésztartalék ha Tiborbá oldalát lelövik?

    A csoportban az új kórházról a videó félelmetes, nincs belül kilincs stb. Mondtam én hogy kremó lesz az inkább…

    Nem véletlen fake kórházképek keringenek az elkészülésről ami nem is azt a kórházat mutatja.
    Felhúztak állítólag 3 épületet, az egyik lesz a kremó, a másik a kísérleti telep, a harmadikat meg mutogatják majd a médiában hogy tessék itt a szép új kórház, már 3 ilyen van.

    Egy kísérleti telep lesz az, minden szobába bezárnak egy kontrollcsoportot és mindenkin másik szert fognak kipróbálni.
    Szanaszét cétézik meg boncolgatják majd őket, illetve gyógyszerezik, nincs idő állatkísérletekre.
    Aki meghal megy a kremóba.

    Végülis elgondolkozott már valaki hogy honnan tudjuk sok sok betegség pontos lefolyását? Honnan tudjuk melyik milyen szervelváltozást és milyen gyorsan okoz, hogy fertőz stb?
    Sok sok kísérlet volt régebben mikor szándékosan nemibetegségekkel meg akármikkel fertőztek meg embereket aztán pontosan dokumentálva figyelték a lefolyást és azért ismerjük manapság annyira jól őket.

    https://hu.wikipedia.org/wiki/731-es_alakulat
    Mengele meg hasonlók ugye..

    Na mivelhogy egyenlőre csak a vírus látványosabb végeredményét ismerjük szerintem az új „kórház” lesz az ahol majd pontosabban kiakarják ismerni.

    Ui: én azon sem lepődnék meg ha még magára a tőzsdére is meglenne írva egy hamisító programjuk, szimuláció az egész csak kérdés mikor buknak bele. Végülis mindigis átbaszták az egész világot.

  171. Na, emelkedik a Kínán kívüli esetek száma:
    USA: 11
    Kanada: 4
    Németo: 10
    India: 3

    196: Az egész tőzsde egy Matrix

  172. 195.-196.:
    A metron véres hányós kép szerintem nem mostani, azért nem osztottam.
    Nem akartam elrabolni Tibor bá’ olvasóit. Tehát lehet oda is írni, meg ide is illik.
    Nekem lenne témám, ami biztos végleg kiveri a biztosítékot, de ehhez kéne mindenki egyszerre bent legyen.
    Dajtást üdvözlöm és köszönöm. Ha esetleg a többiek már bent vannak, csak nem akarják felfedni az inkognitójuk, akkor legalább valahogy jelezzenek! Itt, emailben, Tibor bá’-n keresztül, ha neki nem nagy teher.

  173. Kiváncsiságból én is ráléptem a videó channelre, hát elég félelmetes, Anonim köszi a gyűjtést, tényleg izgalmas lesz a következő időszak.

    Én hálás vagyok amúgy ennek az egész blognak hogy kb 5 éve folyamatosan észben tartom hogy a világ megváltozhat, méghozzá egyik pillanatról a másikra., radikálisan. Egyrészt jóval inkább odafigyelek, mire áldozok időt, másrészt arra viszont volt elég, hogy amennyire lehet, mentálisan, fizikailag stb az ember rákészüljön.

  174. Használója vagyok a Telegramnak. A létrehozó kérte, hogy írjuk ott is kik vagyunk és posztoljunk. Jelzem, hogy csak akkor tudunk írni és posztolni ha „csoportot” hoz létre és nem „csatornát”. Mivel ez „csatorna”, így csak a „csatorna” létrehozó tud posztolni és hozzászólni. Egyébként köszi a videókat!

  175. 198.
    Végleg kiveri? Az is elég amit idáig láttunk… !!

    Ide nem jöhet?

    De ahogy elnézem a felvételeket szerintem felesleges a karantén elrendelése, a katonákat nem a blokádokhoz hanem a boltokhoz meg a közművekhez kellene rendelni.

    Kínában az lenne az utolsó csapás ha kialszik a villany, akkor se vizük, se kommunikációjuk, se csatornájuk semmi nem lesz és végleg elszabadul a pokol.

    De nem tudni meddig bírják a közművek illetve mikor kapnak külső országból egy szabotázst. Valamely ország titkosszolgálata kiüt egy fő távvezetéket és azonnal apokalipszis, már most is, nemmég akkor.

  176. Re:200
    Akkor ezért nem tudtam a hírfolyamba beleírni… 🙂

  177. 200. Malt71:
    Na ezt én nem tudtam! Köszönöm, hogy szoltál! Adtam hozzá chat-et is és azt írja, hogy a tagoknak látszódik alul, de csak én vagyok benne. Tudsz segíteni benne, hogy hogyan tudom kijavítani a hibám?

  178. Igazából most hétvégén kezdtem el gyanakodni, hogy mi lehet amögött hogy Kínán kívül lassabban terjed járvány, én drasztikusabb terjedésre számítottam, nyilván 5-10 napos lappangási időszaknak is kell lenni betegeknél(nem mindenkinél 14 nap), és ilyen légi utasforgalom mellett, ennek jobban meg kellene mutatkozni a fertőzöttek számában, mivel január 20-án már tömkelegével voltak betegek Kínában, azok a számok amit prezentálnak nem valósak…
    Lehet lesz itt valami csavar, nagyon fura ez az egész történet.
    Még 1 hét is kiderül szerintem.

  179. Beléptem a videó csatornára. Köszönöm a lehetőséget és a különleges videókat. Ezekből is látni, hogy sokkal nagyobb a gáz mint, ahogy kommunikálják!

  180. 203.
    Szerintem nincs lehetőség változtatásra. „New Group” kell létrehozni. Sajnos…

  181. Természetesen úgy szerveződtök, ahogy akartok. Sose volt kifogásom az ellen, hogy a blogon keresztül ismerkedtek egymással. Arra viszont felhívom a figyelmeteket, hogy videót fel lehet rakni hozzászólásokban, amit már ki is használtatok. De ami ennél fontosabb, hogy az elmúlt napokban a megtekintések száma 7000 felett volt, ti pedig kb egy tucatnyian vagytok.

  182. Én tudtam írni a telegram fórumban, de nem a videók alá. Hanem eggyel visszább lépve ott a chat!

  183. Természetesen Tibor bá’ nem akarjuk szétfe
    szíteni a blogod kereteit csak addig tárgyalnának itt a dolgokat amíg döcögős a másik fórum indítása! Türelmedet előre is köszönjük.

  184. 204: lehet kell egy hónap is mire itt is kezdődik, új vírus, nem ismerjük! Szerintem nem olyan nagy a halálozása de óriási a halmaz amit megfertőz így jön ki a sok hulla. Itt meg más kultúra, más népsűrűség, picit lassabb de lehet annál hevesebben robban!
    De ittvan hány teszt benézte a fertőzést:
    https://www.scmp.com/news/china/society/article/3048748/not-one-four-tests-later-chinese-man-finally-confirmed
    Ami késik csak a gyorsvonat…
    211: Tiborbá nem foglalt állást egyértelműen hogy konteózzunk vagy videózzunk-e vagy sem.
    Sőt szerintem a látogatottságának jót is tesz a sok hosszú és új komment. A google keresőrobot nézi mennyire friss infók és mennyi kulcsszó van az adott oldalon. Egy pörgő, sok sok kulcsszavas blogot előbb dob a látogató elé mint egy régebbit. A 444-en is a kommentek sokat dobtak a latba.
    Itt ha valaki rákeres a felkészülésre stb jóeséllyel megtalál. Sőt minnél több időt tölt itt egy látogató ( kommentolvasással) annál értékesebbnek tartja a google is.
    Jó a linkekkel azért óvatosan, inkább linkmegosztón keresztül, ne direkt linkkel a liveleak-et meg hasonlókat mert akkor hátrébb dobja a google.
    A telegram szerintem sem túl jó, külön progit telepíteni, ezt nem is tudom nézni mindenhonnan stb, egyszerűbb lenne ide bedobálni de Tiborbá nem mondta hogy igen vagy nem. Ha nem lesz net semmi nem lesz.
    Mindenesetre vadabb konteókra, videózásra jó.
    Úgy viszont lenne értelme akinek van nagy hatótávolságú rádiója ha elmegy a net meg az áram… jó nekem nincs így ebből kiesek!
    A telegramm annyiban jó hogy a videók többet nyomnak ezer szónál , szóval azokat támogatom!

  185. 190. Anonim.
    Nekemazt írja, hogy meghívó link lejárt. Tudsz esetleg újat kreálni ?

  186. Én is bejelentkeznék a Telegrammos csoportba.

  187. 213. László
    Fentebb megtalálod az email címemet. Megtennéd, hogy küldesz egy üzenetet? Én pedig válaszolok rá a linkkel.

  188. 187. dajtás
    ” Nagy sumákolások vannak az egészségügyben is, hihetetlen hogy miket tartanak vissza.”

    Remélem a kollégád tisztában van azzal, hogy mennyire veszélyes vizeken lavírozik.
    Ha csak a kussolj pénzig szándékozik gyürködni akkor semmi baja nem lesz, de ha nem áll le ott, akkor nagyon vigyáznia kell.
    Magamban hinni szeretném, hogy nem csak a pénzért küzd, hanem sokkal többért és nemesebbért, hogy végre, véget érhet több millió ember fájdalmának és szenvedésének.

  189. 186.Intuitív:
    Bocs, nem láttam ebben a nagy információ áradatban.

    Minden irodalmazás nélkül teljesen racionális feltételezés.

    Valahol írták évente Kínában 500000 ember hal meg a légszennyezések következtében.
    Ehhez képest egyelőre a 2019-nCoV semmi.

  190. Ma Ferihegyen hőkamerával kiszűrtek egy lázas kínai nőt.
    39 fokos lázzal. A kínai nő a repülőn lett rosszul, előtte nem volt panasza.
    Teszem hozzá, ha tényleg fertőzött, akkor tutira átadta a repülőn másoknak is.
    Ez kivédhetetlen szerintem, sok ember, kicsi, zárt légtérben sok órát tartózkodik együtt.

  191. Akkor lassan Budapest elkerülendő annak aki teheti?

    Egyébként ki tudja hány tünetmentes járt már ott és utazott akadálytalanul tovább vagy maradt Magyarországon?

    Ennyit tudnak a mindenre felkészült szakembereink?

    Mossunk kezet! Az fontos, mert akkor szivsz nagyobbat ha cseppfertozessel kapod…

  192. 219.
    Hát igen, előbb vagy utóbb csak elkezdődik otthon is a buli.

    A tanulság a mai esetből.

    1. A kínaik továbbra is jönnek befelé az országba

    2. Míg a hazahozott magyarok karanténba vonultak, addig a bejövő kínaiak (vagy onnan jövő más polgárok) mehetnek a magyar forgatagba.

    Értem én, hogy a kihozott magyarok a lezárt területekről jöttek, de akik jöttek pl. a mai járattal, (vagy átszállással) azok ki tudja merre jártak az utóbbi hetekben?

  193. 218 Idegen: nekem az a furcsa, hogy más országokban még mindig kevés az esetszám. Ha a vírus annyira könnyen terjed, akkor valószínűleg más országokban is sokkal több fertőzött van, mégsem halnak az emberek és orvoshoz sem nagyon mennek. Ez arra utalhat, hogy a tünetek nagyon enyhék. Tehát van esély rá, hogy kínában van egy plusz tényező is, ami a halálesetek számát picit felturbózza. Ez a tényező lehet a légszennyezés is, de lehet valami más is, mondjuk valami kínaikra jellemező élettani specifikum. Ha ez utóbbi, akkor simán előfordulhat, hogy ez egy célzott biológiai fegyver.

  194. 222:
    Én is erre gyanakszom, ha viszont így van akkor ez még nagyobb baj….

  195. Re:224
    A kínaiak ősei Hanok voltak, mi meg a Hunok, ami etnikailag egy elég vegyes társaság volt, mert a Hun birodalom suomiktól(finnek) egészen a Nagy falig terjedt, szóval elég sok genetikai allé volt jelen, és most is jelen van. Pl a hunok bírták a piát, és meg tudták emészteni a tejet, szemben a hanokkal, akik mai napig fosnak a tejtermékektől, és köztudottan nem bírják a piát, és ez csak egy kiragadott példa a sok közül.
    Lehet hogy ázsiai eredetünk van, de Ázsia elég nagy ahhoz, hogy nagyon eltérő genetikájú populációk is fenn tudjanak maradni(persze keveredtek ott is a dolgok).

  196. A Vuhanból indult koronavírus-járvány már most komoly gazdasági károkat okozott, főképp Kínában, de mostanra a világ más pontjain is érezteti hatását a kínai termelés leállása. A Holdújév meghosszabbítása és a további munkaszüneti napok miatt elfogyhatnak a készletek, és nem érkeznek újabb szállítmányok Kínából. Sinkó Ottó, a Videoton társ-vezérigazgatója a Portfolio-nak kiemelte, hogy lassan már nincs olyan termék a világon, amelybe ne lenne kínai alkatrész. A mostani helyzet már azzal fenyeget, hogy szakadások lesznek az ellátási láncban, amelynek a hatása néhány héten belül Magyarországra is megérkezhet. A kínai kormány hamarosan választás elé áll: vagy a GDP-növekedést helyezi előtérbe (és dolgozni küldi az embereket) vagy a vírus megfékezését (és újabb korlátozó intézkedéseket vezet be).
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200204/sinko-otto-a-koronavirus-miatt-ellatasi-zavarok-lehetnek-a-magyar-gazdasagban-is-414543

  197. Amit még nem értek Nagy-Britanniában miért nincs még fertőzött beteg, ha csak Londont nézzük kínaiak 10 ezrével érkeznek, hogy itt valami nem kerek, az biztos…
    Január közepe már nem mostanában volt azért…

  198. „Hibásnak bizonyult az az elmélet, miszerint tünetmentesen is terjedhet a koronavírus, ami azt jelentette volna, hogy sokkal nehezebbé válik a Közép-Kínából elindult vírus ellenőrzése. De most a Science magazin beszámolója szerint a Robert Koch Institute (RKI) kutatói arra jutottak, mégsem volt tünetmentes az a kínai nő, aki január végén Sanghajból utazott Münchenbe, hogy ott egy autóipari cég, a Webasto alkalmazottjaival tárgyaljon.

    Ezt úgy sikerült kideríteniük, hogy a korábbi kutatókkal ellentétben felhívták a nőt, aki elmondta, hogy már Németországban jelentkeztek nála a tünetek: fáradtnak érezte magát, izomfájdalmai voltak és lázcsillapítót szedett.”

    https://444.hu/2020/02/04/megsem-terjed-tunet-nelkul-a-koronavirus

  199. 225.
    Kedves Dajtás!

    Elvileg a hunok legközelebbi ma is élő leszármazottai a székelyek. Na ott aztán a többség a nyers tejtől úgy fosik mint Murányi kutyája (többek között én is, igaz csak egy menet az egész – jó kis tisztulás:-)).
    Ha esznek is tejterméket, csak bacilus vagy gomba által előemésztettet (kefir, savanyú-tej, joghurt, szána, sajt, túró). De a többségük ezekért sincs oda. Jellemzően muszájból (Kálcium miatt) eszik, mint szépemlékű Édesanyám is.
    Az alkoholra sem különösen rezisztensek. Egy részük egy kis italtól is mint a bolond úgy viselkedik (tisztán a patologikus részegség tüneteit produkálja), másik részük, pedig nem bolond ha iszik, de kétszer olyan hamar leromlik, mint más magyarajkú nemzettársai.

    Üdv.

  200. 232: hogy a hunoknak mi, a székelyek lennénk a legközelebbi rokonai az legenda. Lehet benne valami, de nehéz bizonyítani.

  201. 227. Python
    Akadozni látszik a világgazdaság?
    Volna egy konstruktiv ajánlatom a Nyugat számára:
    Térjetek magatokhoz az évtizedes ipari tunyaságotokból, és kezdjetek ismét DOLGOZNI.
    Itt volna a jó alkalom, hogy nyugaton ismét beindulna az olyannyira elfeledett ipari pezsgés, igen, az a tevékenység, ami megadta a nyugati prosperitást, a személyes jólétet, gazdasági szilárdságot, és mindent, ami egy országot erőssé, a társadalmat pedig olyanná tette, amelyben érdemes élni.
    Biztos, szilárd jövőképet adott a mostani szertehullott életkép helyett.
    Igenis, kedves nyugatiak, KEZDJETEK ISMÉT DOLGOZNI, itt a jó alkalom!!!

  202. 233.
    Intuitiv
    Kérdezd meg a magyar akadémia eminenseit, ők biztos jobban tudják:-). Hundorfer már megírta a tutit!
    Nem mellékesen a honfoglaló magyarok is szoros vérségi kapcsolatban voltak a hunokkal. Vajon az ókori és egyéb krónikások miért rokonítanak (sőt!) azonosítanak minket magyarokat velük? Sőt még a benünket „nagyon” szerető nyugat is.
    Nem mellékesen ez az erdélyiek egy részénél meglévő laktóz és alkohol intolerancia is az erős ázsiai kötődést igazolja. Hogy itt Magyarországon ez annyira nem meglévő dolog, hát az csak a nagyfokú egyéb betelepülő népekkel való keveredésnek köszönhető.
    Bocs az offért Tibor bá’

  203. 235.
    Tanulo A szekely 70 fokos szilvoriumrol, vagy a komenyespalinkarol nem hiszem, hogy hallottal…

  204. 236.
    Hallottam, de a pálesz csak 50 fokos, a köményes pedig egy fajta likőr (pirított kömény és cukor, majd tiszta gabonaszesz, 30-40 fokig). De ezeknek semmi köze egyes székelyek alkohol intoleranciájához. Egyébként orvosilag bizonyított, hogy gyakori az olyan egyén arrafelé akinél hiányzik (vagy keveset termel a szervezete) az alkohol feldolgozását segítő enzim. Ez pedig az ázsiai gének következménye. Nem véletlen, hogy az ősmagyarok (és a többi sztyeppei népek – inkluzív a hunok) csak kumiszt ittak, ami alig pár fokos alkoholtartalmú (attól is kurvára berúgtak:-)).
    Apropó gének. Tartok is attól, hogy a székelyföldön a jelen vírus nagyobb ramazúrit csinálhat mint máshol Európában.

  205. 237: én nem hallottam hogy a laktózintolerancia jellemző lenne nálunk és az ital is csak egy-két embert üt ki. Pl. a faluban van egy ázsiai szemű ember, aki a háború után született. Na őt tényleg hamar kiüti az alkohol, de egyébként nem ez a jellemző. Persze vannak egy páran, akik részegen hülyék, de azok józanon is…

  206. Re:235
    Magyartalan Tudományos Megakadémia ebből a szempontból csak a régi Habsburg doktrinát fújja, nem véletlenül szántották be, és tették papírsárkánnyá…
    Mondjuk volt más oka is, de ez messzire vezetne.
    Sztyeppei nepeknél viszonylag jól kiszelektálódtak a laktóz intoleráns gének, ebből fakadóan sokkal jobban tűrik a leszármazottak a tejtermékeket. Arról nem is beszélve, hogy pl mivel földrajzilag a legnagyobb földrészen éltek az ősök, ezért elég változatos genetikai variációk is fenn tudtak maradni. A hunok nem egy homogén massza volt, hanem sok sok törzs szövetsége, és a birodalmat mindig az aktuális szellemi elit irányította, ami bármelyik törzsből származhatott. Ha nem európai, hanem kínai, vagy török történet írást nézzük, akkor nagyon más kép alakul ki.
    Egész nagy kerülőnek az az értelme, hogy nem az ázsiai múltunk fogja a vírussal való immunitást eldönteni, ez csak egy apró szelete az egésznek.

  207. 238.
    Intuitív

    Nem tudom székelyföld melyik régiójából származól, mert hát sok van (Gyergyó, Csík, Háromszék, Marosszék, stb.). És mindegyiknek van még egy pár alrégiója (pl. Csík esetében Fel- és Alcsík, Kászon). Ezek pedig különböző mértékben keveredtek az együttélő népekkel.
    Például románokkal (Máréfalva), olaszokkal (Olasztelek), bolgárokkal (Bolgárfalva). Ez pedig jelentősen befolyásolta a tejhez való viszonyukat is.
    Én Gyergyószékről, azonbelül Gyegyócsomafalváról beszélek. Elég elszigetelt régió (medencébven fekszik), igaz többször feldúlták a tatárok, így vélelmezhető, hogy ott is hagytak genetikai nyomot az emberekben (de ez nem sokat módosított a tejhez való viszonyukhoz, elvégre a tatárok is ázsiai népség:-)). Na szóval a rokonságomból 10-ből 8 fosik a sima tejtől (pasztörözöttől is!). Csak a feldolgozott tej nem okoz gondot nekik, de azért sincsennek oda (enni is főleg túró formájában eszik).

    Üdv.

  208. 240: felcsíki vagyok, bár földrajzilag még középcsíki. Igen, a gyergyóiak azért tényleg másabbak 🙂

  209. Február 18 körül indulna el Kína, mert a szabadságok letletek sőt szerintem már az idei összeset is elhasználtá.Ha eddgi hazudoztak akkor majd most fény derül arra hogy mi van ott.
    Mert ha nagy a baj akkor nem tudnak elindulni , vagy ha elindulnak akkor gyorsulni fog a fertőzöttek száma ha beindul a mászkálás, metrózás, stb…

  210. 241.
    Intuitív

    Titeket sem kímélt a történelem, szomszéd:-).
    De, hogy asszonyaitokat melyik nép fiai hajtották meg, hogy jobban bírjátok a tejet, nem tudom elképzelni.
    Ti is elégé elzártak voltatok és vagytok (nyugatról Udvarhely-szék, délrő Al-csík és az egész Háromszék, Keletről a kárpátok). Jó kis hely túlélés szempontjából. Ha itt élsz, akkor is remélni merem, hogy megtartottad az ősök bírtokát! Ha beüt a felmelegedéses gebasz is, 800 m felett lesz élhető az élet (még egy darabig).

    Üdv.

  211. Mikor az első videók szivárogtak a karantén után akkor mindenki ellenségesen reagált hozzáteszem érthetően hiszen az jött át hogy totális állami kontrol megy és eltusolás ugyanakkor az is igaz hogy annyi embert nem egyszerű kordában tartani. Azóta az újabb és újabb videók kétségbe ejtőek hogy már pánik van, egymásra gyújtják a házakat, és kezd elszabadulni a pokol. Ez persze nem érvényes mindenhol, elszigetelt eset, és továbbra is látszólagos nyugalom van mindenhol és a tőzsde még kordában van. Meg is értem hogy a britteknél is még „nulla” eset van, ha lenne is én sem merném bejelenteni hogy aztán pánik alakuljon ki itt is.
    Sajnos egyre több kérdés van hogy mi az eredete a dolgoknak és elbizonytalanitó hogy nincs egy egységes nyilatkozat sem kína, ausztrál, orosz vagy egyéb oldalról. Feltételezem senki nem mer még állást foglalni viszont jaj nekünk ha a pánikot harag váltja fel.

    https://twitter.com/VOG_2020/status/1224654510682865666
    A belinkelt videón már egyenesen vádaskodás megy és egyben beismerés is hogy néhol bizony totális pánik és káosz alakult ki.
    Szerintem Tiborbá nem életszerűen festette fel a képet hiszen a nyugat jóval felkészültebb (tisztaság, kórházak stb) és a halálozás is alacsonyabbnak tűnik. A videókból látható hogy a kórházakból ott max elkapni lehetett abban a tömegben nem pedig meggyógyulni azért is lehet hogy annyira tragikus lett az eset, és érthető is miért mondták hogy mindenki maradjon inkább otthon. Szerintem erre egyszerűen nem lehet ” jól reagálni”.

    De…. ha mégsem tudják megfogni és itt is kiterjed és kiderülne hogy a vádáskodásoknak van alapja akkor az elég haragos hangulatot és szintén dominó hatást indíthatna el, ezért nen értem miért nincs már nyilatkozat a témában és mindenki csak találgat.

    Valahol volt róla szó hogy mutálódik. Sok videón látni hogy hirtelen összeesnek az emberek. Mi lehet ez talán infarktus? Csak azért mert lehet hogy ami tovább terjed az már mutálódott és nem olyan halálos? (Természet csodája?) Csak azért feltételezek ilyesmit mert a karanténon kívül a statisztikák alapján a halálozási arány alacsonyabbnak tűnik.
    Remélhetőleg az oroszok azonnal szállítják majd a „megoldást” …

  212. Nem az oroszok hozzák majd a megoldást, hanem majd az amik! Cui prodest!
    Tegnapi adatok kínai Twitter oldalról : 1,3 millió fertőzött , 30 ezer halott Hmmm. kicsit más mint a függvényekkel generált hivatalos számok.
    Vannak már nyilatkozatok a témában. Éppen most próbálják elszigetelni a kínai gazdaságot. “ Az Európai Parlament szakbizottságának vezetője azt mondta, az unió nem hunyhat szemet a kínai állategészségügyi helyzet felett.

    „A kínai élelmiszer-biztonsági és állategészségügyi helyzet idejét múlt. Az európaiaknak nincs ellenőrzési jogosultságuk ott, még az unióba exportált termékek, élelmiszerek, állati eredetű termékek esetében sem. Szerintem ezt újra kell tárgyalni középtávon. Nem holnap. De Kína nem lehet minden évben egy élelmiszer-botrány középpontjában minden évben” – mondta Pascal Canfin EP-képviselő.”

  213. 243: nem adtam el egy darab földet sem, sőt, még vásárolnék is (egyelőre csak a kertben van időm termelni).
    A csíki medence sem teljesen ideális, sok esetben az eső nem ér ide, de azért reménykedek. Vannak nálatok többen is, akik ilyen oldalakra jártok és készültök? Én úgy érzem magam, mint a fehér holló. És igen, sokan hülyének néznek 🙂

  214. Vannak többen is de nem reklámozzák, ők sem. Mert hülyének néznek.

  215. 249.
    Nekem olyan gyorsan bedobott pozítív hírnek tűnik a kedélyek és a piacok megnyugtatása végett.

    Célja nem az igazság ismertetése, hanem a nyugtatás.

    DE bizonyára tévedek.

  216. 247: Intuitív

    „Én úgy érzem magam, mint a fehér holló.”

    Nem vagy egyedül, még Csíkban sem, én ugyanis a szeredai Kauflandban vásároltam be még a múlt héten konzervekből+ meg más tartós élelmiszerekből. A Dedeman-ban kapsz FFP2-es vagy FFP3-as maszkot is.
    Ha klíma-ügyben szkeptikus is (realista 🙂 ) vagyok a rövidtávon bekövetkező katasztrófát illetően, vírus-ügyben szerintem sem árt felkészülni a helyzet súlyosbodására.
    Kínában nem tudjuk, hogy mi folyik, mik a valós számok. A világ többi részén szerintem nem lehet majd annyira eltitkolni, ha a helyzet bedurvul.
    Az viszont már most látszik, hogy a legoptimistább esetben is gazdasági hatása is lesz, amit majd mi is megérzünk. Így a prepperkedés nem túlzás egyáltalán.
    Érdekes hetek elé nézünk.

  217. 251 – MSzilárd:
    Nem ismerek rád: 😀

  218. 252 Tibor bá’ pont ezt akartam írni, amikor megláttam a hozzászólásodat. 😀 😀 😀

  219. 252,253:
    Pedig már többször leírtam, még egy Jövőnkkel folytatott vitában is, hogy hamarabb fogunk meghalni atomtól, vagy globális vírustól, mint a klíma miatt.
    Most akár arra is van esély, hogy e 3-as (vírus, atom, klíma) egyszerre jelentkezzen, egymás kölcsönhatásaként…

  220. 247.
    Intuitív.

    Nekem is megvan minden földem (kb. 5 ha) + közbirtokossági erdők. Sajnos jelenleg nem Székelyföldön élek, hanem az Anyaországban. Ettől függetlenül ott (Gyergyóben) is készülök, illetve itt is.
    Az ottani ismerősök nem törik magukat a felkészüléssel. Nem is erőltetem őket, mert hülyének néznének. Nem értik miről beszélek, hisz ök mindig fel vanna készülve. A nagyobb gazdáknak annyi tartalékuk van, hogy egy közepes mezővárost is el tudnának látni pár napig (na jó túloztam:-)).
    A „leggyengébb” gazda barátomnak is (aki nem mellékesen a vasutnál dolgozik főállásban) van vagy 30 bírkája, lova, tehenei, disznói és majorsága. Plusz pár tonna eladatlan pityókája (krumplija) a pincében és egy csomó cserélt gabona és bor. Na meg a kamrája tele van még most is.
    A nagyban gazdálkodó ismerőseim, okos székelyként, diverzifikáltan gazdálkodnak. Értem ez alatt, hogy a földek mellett tartanak juhot (százas számban), több tucat angusz- és tarka-marhát, lovakat, na meg a „hobbi” apróállatokat. Szóval ha ők is étlen halnak, akkor Brassó már csak régészeti kérdés lesz.
    Az itteni barátaim pedig csodabogárnak néztek pár éve. Most már nem, mert nem is beszélek erről a dologról. Csinálom szép csendben.

    Üdv.

  221. 257 Jacksoon

    Várjuk ki a végét… De az a véleményem változatlan, hogy sokan elfelejtik, nem a spanyolnátha idejében élünk, amikor még az orvosoknak is halvány lila gőzük sem volt a biotechnológiáról, genetikáról meg olyan szintü tudásról és labortechnikáról, ami ma már elérhető. Szóval akár természetes, akár mesterséges vírusmixről van most szó, egyaránt más kifutása várható mint száz évvel, vagy akár tíz évvel ezelőtt is egy hasonló esetben. Ezért a jövőbe kivetített „trendek” is kb annyira megbizhatóak, mint a tőzsdei spekulációk…

  222. 257 – 258.

    Úgy legyen. És akkor csak gazdaságilag szívunk egy jó nagyot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük