(3085) Kínában élő magyar szövege,

Tibor bá’ online

A legfrissebb (01.31. 17:30 GMT) hivatalos adat (a valóság valószínűleg lényegesen nagyobb) A fertőzöttek száma: 9934, halottak száma: 213, lappangási idő: 2-14 nap. Fertőzött országok száma: 26.

amit az INDEX leközölt. Érdekessége, hogy ezt mi (én) előre tudtuk, s most megmondom, hogy néhány héten belül itt is ugyanez lesz. Tehát tanuljatok belőle.

Az itt élők saját benyomásaik alapján is súlyosabb lehet a helyzet, és ezt támasztotta alá az egyik kínai kollégájának édesapja is, aki orvosként dolgozik egy helyi kórházban. Ő arról számolt be, hogy az elmúlt négy-öt napban ott körülbelül harmincan halhattak meg a koronavírus miatt, és ez csak egy kisebb város, tehát arányosítva irreálisan kevésnek tűnik az a hivatalos adat, amely szerint egész Kínában összesen valamivel 210 felett van a halálos áldozatok száma.

Egy olyan tartományban él (a magyar férfi), ahol elég súlyos állapotok uralkodnak, pedig viszonylag messze van a koronavírus kiindulópontjának tekintett, azóta már karantén alá vont Vuhantól. Már az ő régiójában is több tucat fertőzött beteg lehet, sőt, halálos áldozat is van. Persze a hivatalos számokat sem ő, sem a kínai munkatársai nem hiszik el. Nagyon gyorsan változik a helyzet, napról napra egyre több a szigorítás, és úgy érzik, A JAVA MÉG CSAK MOST JÖHET.

ÉTELT IS EGYRE NEHEZEBB VÁSÁROLNI? SZINTE TELJESEN ÜRESEK A BOLTOK POLCAI. Legutóbb is nagyon sokáig kellett sorban állni, hogy húst kapjanak, zöldséget pedig egyáltalán nem tudtak venni.

Az üzletek 90 százaléka már egy ideje zárva van, az emberek jó része nem megy munkába. Olvasónk például megpróbált elmenni fodrászhoz, de nem talált nyitva lévő szalont, és az éttermek is zárva vannak. Attól tartanak, hogy csak ezután fog eldurvulni a helyzet

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

13 gondolat erről: „(3085) Kínában élő magyar szövege,

  1. Fiatal erőszakos tettre kész emberek túlélnek mindent. Viszont a bá’-k mennek a levesbe ahova valók 🙂 meg az összes nagyvárosi kocsonya

  2. 1 – alibaba:
    Az optimizmus hatalmas segítség, de nem végtelen nagy. A túlélés záloga a jó immunrendszer. Ezzel nem minden tettre kész fiatal rendelkezik. De „az a társadalom, amely nem tiszteli az időseket, nem éli túl a megpróbáltatásokat.”

  3. alibaba: látom, új olvasó.

    Ne csak olvass, gondolkozz is.

    1) Atomreaktorok dolgozói mennek az intenzív osztályra
    2) USA miért küld 20.000 katonát paripát Európába véletlenül pont most, „hadgyakorlatra”
    3) Összeomlik a világgazdaság- na jó, maradjunk csak a légiközlekedésnél

    Túlélsz- e egy atomháborút, a reaktorok leolvadását, a káoszt és persze nem kicsi felmelegedést nagyon- nagyon rövid idő alatt- és mindezt egyszerre a vírus…

  4. Én ilyen szempontból felkészültem nagyjából. Ma még kiegészítettem a készleteket. Itt volt még rizs is dögivel. Már csak vetőmag kell, hogy legyen mit ültetni tavasszal. A víz miatt kicsit aggódok. Van fúrt kút, de nincs bevizsgáltatva. Ráadásul le van szerelve a hideg miatt, mert nincs még aknája. Ha leáll a a közműszolgáltatás, akkor annyi. Van katonai vízszűrő, de itt az ország közepén nincsenek vizek a közelben. Három hétre elegendő készlet van mindössze, de abban már benne van a bojler hasznosítás is. Ötleteket szívesen fogadok!

  5. 1.
    Fiatal erőszakos tettre kész emberek lehet hogy belefutnak előbb-utobb 1-2 bá’-ba aki lehet nem 20éves de nem ijed meg az árnyékától és úgy is mindegy alapon nem adná olyan könnyen, lehet a tettre kész egyed a rambo de elé ha csak megvágja az ujját, pár nap és menne a levesbe ahová való lenne 🙂
    Áldásbéke…

  6. 1. Tudod én pont olyan ember oldaláról tájékozódok vírusügyben, akinek szerinted a „levesben” a helye. Sokszor bebizonyosodott már, hogy az öregeket nem kéne leírni több szempontból sem. A fiataloknak hiába nagy arca az még erőszakossággal kiegészülve sem lesz elég a túléléshez.

  7. 1.
    Biztosan nincs se apád, se anyád vagy nagyszüleid vagy utálod őket.

    Én meg nem elsősorban magamért, hanem miattuk aggódom és azon gondolkodom, hogy szervezzük meg az ellátásukat, hogy ne betegedjenek meg, mert ha elkapják a kórságot, akkor nem sok esélyük marad.
    De hát nem vagyunk egyformák.

    Ja, és bele ne szaladj egy bajonettbe a nagy tettrekészség közben.

  8. „Az ilyen fiatal tettre kész erőszakos” emberek ellen, nekünk idősebbeknek is van esélyünk. Ésszel, bölcsességel. Pl.: Elég kitenni a kapura egy táblát, hogy „Vigyázat fertőzöttek karantén” . Esetleg egy halálfejet oda lehet még festeni, hátha nem tud olvasni.? Ezek után nem sok fosztogató méri bevallani a dolgot.

  9. Tisztelt Tibor bá’!

    Miért enged be ilyen idiótát a fórumtérbe?
    Jó, gondolom azért, hogy lássuk vannak még két lábon járó lelketlen állatok is, de úgy gondolom nem kéne, hogy az ilyenek szennyezzék az itteni közösséget.
    Nem szennyez, öntudatosít.

  10. 1. Ha úgy is lenne, az szomorú sors az emberiségre nézve.
    Nem az iq bajnokok élik túl az ilyen kataklizmákat, ebben igazad lehet.

    Tudástár sehol, minek az.
    ‘Mi vidékiek úgyis faszák vagyunk, kézzel kaszálunk, a városi nyomik meg megdöglenek.’

    Aztán ha majd nem lesz állatorvos akkor állsz ott mint egy darab hurka, hogy mit csinálj a tehénkéddel. Mert amit az egyetemen tanult az neked nincs meg.

    Vagy együtt páran, vagy sehogy nem megy öreg!
    És aki így beszél másokról az összefogni sem tud.

  11. A koronavírus-járvány már nemcsak a részvény-, de az árupiacokat is kikezdte. A befektetői pánik mögött egy gyors felfutású gazdasági krízis látszódhat, ha pedig a kitörés kezelése nem várt akadályokba ütközik, sokk jöhet. Egyes szakértők jóval nyugodtabbak: az ipari fémek ára már irreálisan alacsony, hamar jöhet egy kisebb drágulás, ami a valós szintre lökheti az eszközöket.

    A koronavírus járványa csak felszínre hoz egy gazdasági válságot
    https://www.napi.hu/tozsdek-piacok/koronavirus-magyarorszagon-gazdasagban-fertozes-betegseg-vuhan-fertozes-ipari-femek-dragulas.699453.html

  12. Peter Drake, finom svéd „ellenzéki” szerint…

    „Ennek ellenére a Corona vírus sokkja jött, mint a postán egy levél. Most egy globális világjárvány közepette vagyunk, amelyet nem tudunk, hogy mikor és hol ér véget. A halálesetek száma minden nap növekszik, és hiányoznak az ellenintézkedések. Természetesen vannak antidotumok egy vírusra, amelyet 5 évvel ezelőtt szabadalmaztattak az Egyesült Államokban, csak nem érhető el azok számára, akiket már veszteseknek jelöltek. Nem véletlen, hogy ez a vírus most felbukkan, amikor mindenki arra vár, hogy mit fog tenni a kabála, hogy lelassítsa Kína gazdasági fejlődését? A vám- és kereskedelmi háborúk nem segítenek, az Egyesült Államok elkerülhetetlenül lemarad. Olyan zavarba ejtő, hogy Kína most teljesen elszigetelt, megszakadt kommunikációval és lestoppolt exporttal.

    Ehelyett Kína nyitottsággal és hatékonysággal mutatja be új arcát a vírusterjedés elleni fellépésben, amely lenyűgöző. A fertőzés forrásait elkülönítik, és új gondozási helyeket építenek örült sebességgel. (Vuhan, 1000-fős kórház 11 nap alatt) Ugyanakkor minden olyan kínai turista, aki eddig gazdagította a világ többi részének gazdaságait, otthon marad, ami csökkentheti a hiányzó export károkat. Az új kínai arcmaszkot visel.

    Az ember elgondolkodik, mi történt volna, ha a fertőzés forrása Svédországban vagy a szabadalom szülőföldjén, az USA-ban lett volna?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük