2019-12-17 nap bejegyzései

(3042) Amerikai nyomor – fordítás

Tibor bá’ online

 

A hírek, a kivándorlók visszajelzései, és a hollywoodi filmek alapján elkönyvelt tény, hogy Amerika a legcsodálatosabb ország a világon, ahol csodásak a fizetések, és egyszerűen az álmok világa. Ha valakinek ezzel ellentétes a véleménye, azt lehurrogják, komcsinak kiáltják ki. – Akkor most nézzük az érem másik oldalát!

Amerikai nyomor (kilakoltatás csőre töltött pisztollyal)

Hajléktalanság, éhezés és szégyen: A világ leggazdagabb országában a szegénység zabolátlanul terjed. Az Amerikai Egyesült államokban több mint 40 millió ember él a nyomorszínt alatt, kétszer több, mint 50 évvel korábban. A süllyedés igen gyorsan következett be.

Az Egyesült Államokban sokan csúsztak ki a szociális hálóból. A strukturálisan gyenge bányászati területen az Appalachian hegységben élőknél gyakorlatilag normálisnak tűnik, ha valaki segélybélyeggel vásárol. Aki elveszti a lakhatását, semmi mást nem tehet, mint a gépkocsijában él. Los Angelesben olyan sok hajléktalan van, hogy a segélyszervezetek kénytelenek voltak kisebb fakunyhókat építeni a hajléktalanok feje fölé. A hajléktalan gyermekek száma is drámaian megnőtt, mára már másfél millióan vannak, ami háromszorosa annak, ami az 1930-as évek Nagy gazdasági Válságában volt.

És akkor most az eredeti angol szöveget.

Evicted at gun point: How poor people survive in the USA

Homelessness, hunger and shame: poverty is rampant in the richest country in the world. Over 40 million people in the United States live below the poverty line, twice as many as it was fifty years ago. It can happen very quickly.

Many people in the United States fall through the social safety net. In the structurally weak mining region of the Appalachians, it has become almost normal for people to go shopping with food stamps. And those who lose their home often have no choice but to live in a car. There are so many homeless people in Los Angeles that relief organizations have started to build small wooden huts to provide them with a roof over their heads. The number of homeless children has also risen dramatically, reaching 1.5 million, three times more than during the Great Depression the 1930s. A documentary about the fate of the poor in the United States today.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________