2019-12-06 nap bejegyzései

(3031) SOS János kórház

Tibor bá’ online

 

Jelen pillanatban a magyar kórházak 64 milliárd forinttal tartoznak a beszállítóknak. 64.000.000.000 forinttal, ami roppant nagy összeg, de ez nem Adriai tengeri dáridóra költötték, ez az utolsó fillérig a működésükre ment el. Nyilvánvaló, hogy alul vannak finanszírozva. Ezt most a János Kórház megunta és a társadalomhoz fordult, hogy adakozzunk. Nem pénzt kért, hanem amire szükségük volt, és amire nem jutott a pénzből. Például csaptelepre.

A Fideszesek által utált Rákosi rendszerben a Svábhegyen (Szabadsághegy) laktunk, ami a János Kórházhoz tartozik. Húsz éves koromban kiugrott a bokám, és akkorára dagadt, mint egy cipó. Bementem a János Kórházba, megkérdezték, ki vagyok és hol lakom. Nem kértek se lakhely kártyát, se TAJ számot, szó és várakozás nélkül elláttak. Majd megmondták mihez tartsam magam, mikor veszik le a gipszet, stb. Nem kellett hálapénzt adnom, és kiírtak 10         napra, vagyis nem kellett dolgoznom. Ja, majd elfelejtettem, nem kellett gipszet és gézt vinnem magammal, és persze a kórház a kutyának se tartozott.

Évekkel később, már a Kádár rendszerben, ott született az első fiam. A feleségem befeküdt császárszülésre, és nem kellet vécépapírt bevinni vele, se gyógyszert, se semmit. Nyolc hónappal később a fiam közép fültőgyulladást kapott. Ebbe bele szokás halni. Tomi nem halt bele, ahogy diagnosztizálták azonnal megműtötték, még fél napot se kellett várnia, mert a várólista ismeretlen fogalom volt. Tökéletesen ellátták, és egy fillérembe se került. Igaz, nem voltak plázák, és nem lehetett banánt kapni az üzletekben. Ebből is látszik, hogy nincs tökéletes társadalmi rend, de az illiberalizmus nagyon, de nagyon tökéletlen. És még ezek szidják a Kádár rendszert.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________