2020-05-22 nap bejegyzései

(3199) Génjeinkbe kódolt földönkívüli üzenet?

Tibor bá’ fordítása online

 

Már jó ideje foglalkoztatja a kozmológia iránt érdeklődőket, hogy egyedül vagyunk-e a Világmindenségben, vagy máshol is van élet a Földön kívül. Erre a kérdésre a válasz valószínűleg ott van az orrunk előtt, egészen pontosan minden egyes sejtünkbe kódolva.

Lehetséges lenne, hogy a génjeinkbe be van pecsételve egy „védjegy”, amit eonokkal (korszakokkal) ezelőtt egy értelmes tervező hozott létre valahol az általunk is lakott galaxisban? Úgy tűnik, igen.

Ez a védjegy egy kitörölhetetlen jelzés lehet egy olyan földönkívüli civilizációtól, amely évmilliokkal előzött meg minket a fejlődésben, majd utolsó hagyatékukként ráütötték bélyegüket a Tejút minden élőlényére?

Vladimir I. sh-Cherbak of al-Farabi Kazakh National University of Kazakhstan, & Maxim A. Makukov of the Fesenkov Astrophysical Institute — előálltak egy hipotézissel, ami szerint intelligens alkotótól származó jelzés van behelyezve az emberi genomba. Ez egy olyan matematikai üzenet lehet, amit a darwini evolúció nem hozhatott létre. A kutatók elnevezték „biológiai SETI”-nek. Ráadásul ez a séma sokkal időállóbb, és nagyobb esélyt ad az ET érzékelésére, mint a földön kívülről eredő rádióhullámok.

Beszámolójuk az Icarus-ban jelent meg:  „Miután a kódot génsebészetileg beépítették, az változatlanul megmarad beláthatatlan időkön át. Valójában ennél időállóbb konstrukció nem létezhet a természetben. Éppen ezért egy intelligens lény aláírásának egy rendkívül megbízható tárolása lehet. Amikor egy genom megfelelően újra íródik, az új kód az „aláírással” együtt rögzítődik a sejtben, újra és újra tökéletesen hibátlanul.

A két tudós részletes analízisükre támaszkodva azt állítja, hogy az emberi genomba (az alábbi ábra) be van építve az aminosavak közé egy aritmatikus minta adta szimbolikus nyelv. Megítélésük szerint a jelzés tartalmazza a tízes számrendszert, logikai transzformációt, és a nulla alkalmazását. Pontos és szisztematikus, ami a precíz logika és számítás terméke.

Összegezve: Egy intelligens lény nem csak génsebészetileg besegített a természetes evolúcióba, hogy emberré válhassunk, de kitörölhetetlenül otthagyta keze nyomát. Ha ez így van, akkora pánspermium elmélet megerősítést nyert.

Zavaró még, hogy az istenhívők kisajátították az intelligens létrehozó (ID) fogalmát, ami alatt istent értik. Itt nem erről van szó, de az elmondható, hogy megoldódott az élet eredetével kapcsolatos probléma, mert ha el is fogadjuk, hogy egy intelligens lény belebabrált az emberi genomba, kvázi létrehozott minket, ki hozta őt létre?

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________