Breaking news

Ha máshol nem láttad  James Foley

lefejezett újságíró képét

~q235

 

 

 

 

 

 

 

 

_____________________________________________________________
_____________________________________________________________
__________________________________

126 gondolat erről: „Breaking news

 1. És ez most nekem mért is jó, hogy láttam James Foley lefejezett képét?

  Gondolom, az IS csinálta, azoknak szokásuk mostanság ilyen szörnyűségekre vetemedni. Esetleg egy poszt az iraki-szíriai helyzetről informatívabb lenne.

  Amúgy köszönöm, Tibor bá, hogy előveszed ezt a témát is, én ezt vélem a legaggasztóbbnak, legszörnyűbbnek a világ történései közül.

 2. Nem biztos hogy kell ez a kép ide.
  El is tudtuk volna képzelni milyen egy fej nélküli ember.

 3. nem a posztra (Breaking News,) hanem az általános blogkezelésre szeretnék tájékoztatót kérni, mi ennek a módja, kihez fordulhatok
  E.mailban, vagy más módon.Kérek cimet esetleg valamelyik profi hozzászóló E-mail cimét. Előre is köszönök minden segitséget. zolema114, Email beluga@chello.hu.Üdvözlettel Szabó Albert.

 4. 4: Igen, a direkt provokáció elég egyértelmű. Csak azt nem látom át, hogy kit akarnak provokálni mire, és ez kinek miért jó.

  Egy gondolat merült most föl bennem: tesztelik a kereszténység önvédelmét, hogy milyen reakcióra számíthatnak, ha a totális megsemmisítésünkre törnek. Merthogy a legdurvább keresztényüldözést hajtja végre az IS, durvábbat a régi római császárokénál – furcsa, hogy erről a fősodorban nemigen olvasni, csak keresztény portálokon.

 5. 5.

  Természetesen a közvéleményt provokálják. 1-2 lefejezett újságíró, néhány eltakart arcú Allah Akbar-ozás meg némi arabnak látszó felirat. Híradások tömkelege az apukáját hiába hazaváró síró kisgyerekekről, az áldozatok elkeseredett feleségeiről, könnyeikkel küszködő édesanyákról.

  Kész a recept, a hülye népnek nem is kell már lenyomni a torkán egy újabb háború fontosságának részletezését, ő fogja követelni az USA+NATO-tól a mocskos terroristák leigázását.
  És hogy merre? Arab, perzsa nem számít, úgyis veszélyes terrorista vagy ha krákogva beszélsz…

  Tehát a célpont nyugodtan lehet a cionista befolyásoltságtól mentes Szíria és Irán is, a különbséget a TV-ből nem látni, csak ahogy a demokrácia fellegvárának katonái irtják a sok lefejezőt 1-99 éves korig.

  Na persze alaposan megkavarja Európában is a fehérek és az európai Iszlám közösségek közötti viszonyt is, minden arab potenciális lefejező lesz, Nyugat Európában már senki nem érzi magát biztonságban, meg az erőszaktevők legnagyobb része különben is bevándorló (ez utóbbi mondjuk tényleg így van).

  A lényeg, hogy forrjon a világ, érjen csak az a háború mert a Nagy Testvérnek ez már létkérdés. Ja és ott van Oroszország is egy kibontakozó újabb „terroristával”, Putyinnal. 🙂

  Szerk.: csak most láttam, hogy a fickót Szíriában rabolták el.

 6. 1:

  Engem például bosszant, hogy az ide vágó videók mindenhonnan ki vannak törölve.

  Hogy mire jó? Arra hogy felkészülj a jövőre mama-kedvence. Ha szerencséd van, fogsz még ilyet látni a közvetlen szomszédságodban, ha nincs szerencséd, akkor téged fognak látni. Ez a valós világ papikám, nem pedig Töltött Csöcs meztelen segge a Való Világban. Hű de könnyű firkálgatni a geddonról, de egy levágott fejtől megrettensz. 🙁

 7. 7: Rendben van, megrettenek. És mégis hogy lehet erre felkészülni szerinted?

  Eljárjak barantára, lövészklubba? Egy-egy kóbor betörő ellen jól jöhet, ha tudok harcolni, de ha nálunk is megjelenne egy ilyen jól felfegyverzett, sátáni banda, mint ezek, azok ellen egy kisebb erőd se sokat segítene, még ha egy tucat férfi védené fegyverekkel se.

  Tárgyaljuk ki, mi van itt, és hogy mit lehet tenni, hogy ezt megelőzzük, illetve hogy elkerüljük az áldozattá válást, ha mégis ilyenek martalékává válna az ország. De ezek a képek csak sokkolásra alkalmasak, a hidegfejű, racionális gondolkodást nem segítik.

 8. Bazd meg Tibor bá’ ha ilyeneket teszel ki, nem jövök többet erre.
  Vedd le légyszives.

 9. 8.

  Amivel fel lehet készülni, illetve amire „megtanít” egy ilyen bejegyzés, hogy geddon esetén a megadás egyenlő a halállal.

  Az általad vizionált sátáni banda esetében pedig családoddal fogd menekülőre, ne konfrontálódj velük. Ha sarokba szorítanak, küzdj még akkor is ha öngyilkosságnak tűnik.

  Ha megadod magad akkor neked befellegzett. Úgy heversz majd ott mint ez az újságíró. A feleséged és a lányaid már nem lesznek ilyen szerencsések, ők csak az egész banda igényeinek kielégítése után vesztik majd el a fejüket (a végén már ők maguk fognak könyörögni a „kegyes” halálért). Senki nem marad majd életben, mert a szexrabszolgákat is etetni kell, meg a következő faluban úgyis lesz 1-2 szemrevaló leányzó vagy kiskorú fiúgyermek.

  Lehet mondani hogy harcoljak, de mivel? Az életösztön elképesztő dolgokat hoz ki az emberből, ha tudja hogy nincs más választása.

  Lehet durvának hangzik, de könnyen megtörténhet egy ilyen forgatókönyv. Ha már most finnyáskodunk, mégis hogy akarunk felkészülni egy ennél sokkal brutálisabb jövőre?

 10. 8: Az általam linkelt cikk képein a lefejezettek egy része kimondottan erős férfi, de egy fegyveres banda ellen mire ment ezzel? Főleg, hogy mondjuk családja volt mellette.

 11. 9: Azért van a Magyar honvédség, hogy a cseh Excalibur cégnek legyen kitől tankot vásárolnia ócskavasár feléért. Amikor eladját az utolsót, nem lesz többé szükség honvédségre… 🙁

 12. 9: Iraki és szíriai honvédség is van, aztán mire mennek egy nemzetközileg pénztelt fegyverzett és toborzott fanatikus gyilkosbandával szemben?

  Nem értek hozzá, nem akarom összehasonlítani a Magyar Honvédséget a szírrel és az irakival, de nem tűnik nyilvánvalónak, hogy ilyen helyzetben fenn tudnák tartani a rendet. Sem létszámban, sem a fegyverek modernségében nem tűnik kiemelkedőnek a magyar haderő.

 13. 7. A konkrét videón sem látszik maga a lefejezés, kivágták. Az elején Obama pofázik, aztán a végén van az újságíró. Ez igazi kemény oldal, itt vannak lefejezős videók is bőven, de senkinek nem ajánlom. A civilizált emberi elme nincs ilyenekre felkészítve.

  Ez tényleg ocsmány oldal, csak az nézze meg, akinek gyomra van hozzá:
  http://www.bestgore.com/beheading/islamic-state-executes-journalist-james-foley/

  Ami nekem gyanús, hogy az ember a halála előtt nem így szokott viselkedni, ez a fickó feltűnően nyugodt és még mosolyog is beszéd közben. Mai képszerkesztő eljárásokkal semmibe nem kerül egy ilyen levágott fejes fényképet elkészíteni. Szóval akár kamu is lehet az egész.

 14. Egy kicsit sokkoltnak tűnik a társaság.

  Meg kéne nézni pár videót arról, hogy hogyan is mészárolnak le egy marhát (amit megeszünk), vagy hogy hogyan is végzi egy csirke akit lenyakaznak (amit megeszünk), vagy hogy is néz ki egy disznó amit éppen bontanak szét és éppen a fejét kell levágni (amit szintén megeszünk).

  Semmivel nem vagyunk többek ezeknél az állatoknál, csak annyival hogy mi esszük őket és egy kicsit szervezettebbek vagyunk.

  Arabéknál a napi kaja úgy készül, hogy ott helyben vágják, szépen végig is nézik amíg kivérzik az ebédnek való.
  Náluk a halál az élet része.

  Mi civilizált nyugatiak vagyunk azok akiket ezzel sokkolni lehet. Mert mi még a szart is gumikesztyűben fogjuk meg.

 15. 15.

  Biztos hogy nem kamu, csupán a fickó sikeresen eljutott az 5 lépcsős pszichológiai folyamat utolsó fázisáig.

  1. gyász, sokk stb., jelen esetben a túszejtés célja
  2. düh és harag
  3. alkudozás
  4. depresszió
  5. elfogadás

  Majdnem 2 éve rabolták el, szerencsétlennek volt ideje beletörődni a sorsába.

 16. 7:

  Tibor bá ennek az ég világon semmi köze a geddonhoz!

  Nándi a 6-osban tökéletesen eltalálta miről van szó.
  Egyértelműen amerika érdeke ennek mutogatása. Minden jó
  érzésű ember azonnal bosszúért kiált, mert ez átlépett az egyébként kurva magasan lévő ingerküszöbön.

 17. 15:
  Egy rabbal akármit lehet csinálni. Példák erre a kommunista koncepciós perek, ahol például Rajk László gyakorlatilag belegyezett a kivégzésébe.

  10:
  Nem jössz többet? Jól megbüntetsz! Azért áruld el nekem, mi hasznom van abból, hogy jössz? Ha neked biedermeier szövegre van kapacitásod, akkor keresd meg magadnak, én sose ígértem cukrozott gyümölcsöt.

 18. „A Scotland Yard közben arra is nyomatékosan felhívta a figyelmet, hogy senki ne rohanjon megnézni a búcsúüzenetről és lefejezésről készült videót, mert annak már a megtekintése is – a megosztásról és letöltésről nem beszélve – a brit terrorellenes törvényekbe ütközik.”

  Akkor itt most mindannyian tenoristák lettünk. 😀

 19. 16: Két hete saját kezűleg vágtam le a kacsám fejét, amit napos korában az ingem alatt melengettem. Ez kurvára nem ugyanaz.

 20. 18:

  Annyi köze van a geddonhoz, hogy aki puhány marad, annak túlélési esélye nulla.

 21. 24:

  Persze, hogy nem. A kacsádat te vágtad, ezt meg csak nézned kellett, és még csak nem is eredetiben, csak videón.

 22. 24:

  Miért is nem?
  Mert civilizáltak vagyunk és a fajtársunk halála iszonyattal tölt el?

  Ugyan már.

  Mindannyiunknak akik ma élünk kőkemény gyilkosok a felmenőink.
  Túléltek háborúkat, éhínségeket, járványokat, katasztrófákat.
  Mentek rabolni, zabrálni, más kontinensekre ottani őslakosokat irtani, kínoztak halálra eretnekeket, vívtak keresztes hadjáratokat, stb.

  Szóval akkor mi is ez a nagy humanizmus?

 23. 25:

  Puhány?

  No és hol lehet ehhez hozzá edződni Tibor bá? Elég a számítógépes játék? Esetleg a tyúkok?
  Szomszéd?
  Kivel, mivel gyakorlatozzak?

  Most komolyan azt hiszitek, hogy aki el tudja nyiszikelni valakinek a torkát, az menő geddonista lesz? Főleg ha atomháború lesz, ahogy mindenki várja…

  27:

  El ne meséld már, hogy régen olyan cudar világ volt, hogy mindenki fejet vagdosott. Ez beteg dolog volt akkor is, most meg főleg, a fegyverek korában.

 24. 27: Ugyan minden korban voltak olyan túlélők, akik maguk nem gyilkoltak, tegyük fel, hogy mindannyiunknak voltak gyilkosok az ősei közt.

  Ahogy nekem jó okom volt rá, hogy levágjam a kacsámat, úgy az őseink túlnyomó többségének is jó okuk volt rá, hogy gyilkoljanak. Nyilván az IS-nek is megvannak a maga okai, és céljai, amik ellentétesek mindennel, ami számomra értékes. Ezeknek a képeknek a terjesztése az ő céljaikat szolgálja, az enyémeket nem.

  Ne higgyétek, hogy ájuldozom itt a képernyő előtt. Talán antiszociális is vagyok, jóval kevésbé hatnak rám az ilyen képek, mint az átlagra. Csak nem értem, hogy mire jó ezt terjeszteni. De nyitott vagyok a magyarázatra.

 25. 29:
  Az én felfogásom szerint ez a videó INFORMÁCIÓ, amit te javasolsz az öncenzúra.

  28:
  Tegyük fel, hogy igazad van. Atom háború és nincs túlélés. De mi van akkor ha vannak túlélők, össze-vissza barangolnak (amíg élnek) és megtámadnak. Nekik is van kézi fegyverük, nekem is van. És én az emberi vér láttán elájulok. A kés kiesik a kezemből, és remegve várom, hogy elvágják a torkomat. Na ez az a szcenárió, amit meghagyok neked.

 26. Kollégák !

  Megvallom, hogy a lefejezett ember semmilyen reakciót nem váltott ki belőlem, tudomásul vettem és kész. Mentem tovább.

 27. Ebben az esetben semmi másról nincs szó, mint a közvélemény hangolásáról.

  A kép lehet valódi ,lehet nem az.

  A hidegháború idején az oroszok voltak a gonoszok, majd a vietnami háborúban a vietkongok, kerültek sorra, most az arabok következnek.

  / Ha én a google- maps-al kb. egy méteres felbontású képet kapok , mint „egyszerű” felhasználó, akkor az Usa hadserege milyen felbontáshoz jut hozzá ? cm – 0,5 cm kb. ?/Nem találják az elkövetőket:? mert nem akarják, ,majd ha szarrá bombázzák Szíriát kis idő múlva meglesznek …. aztán véletlen a tengerbe ejtik a hulláikat mint a másik kitalált személyét.. Bin-Laden-ét. A közvélemény megnyugszik, jöhetnek a következők a gonoszok sorában:oroszok, vagy a kínaiak, mindaddig amíg a világot a saját elképzelésük szerint meg nem változtatják!/

 28. Az az undorító, hogy ez az egész nagymértékben az USA felelőtlenségének a következménye.

  Két lehetőség van:
  1. Az egész ISIS-t a Moszad és a CIA találta ki, építette fel, és irányítja most is közvetlenül.
  2. A világban élő elvadult lelkű iszlám fundamentalisták kihasználják a helyzetet, amit az USA teremtett Irak, majd Szíria destabilizálásával, hogy legalantasabb ösztöneiket kiéljék ezeken a törvény nélküli területeken.

  A 2. verzió a jóhiszeműbb, de ebben az esetben is az USA a leginkább felelős a kialakult helyzetért. A drónjaikkal rég simán levadászhatták volna ezeket a mészárosokat, de amíg csak helybéliek százezreit gyilkolták meg, rabolták ki, csonkították meg és üldözték el az otthonaikból, meg se mozdultak. Csak most, hogy egy amerikai újságírót öltek meg, most mennek légicsapást mérni. Undorító az egész.

 29. 35. Nem akarok beléd kötni,de a horrorfilmekben is minden „valódi”– nak tűnik és nem biztos hogy az., vagy ott is kivégzik a statisztákat?, hogy életszerűbb legyen.?

 30. A véres dolgokhoz nem lehet hozzá edződni!
  Van, aki hidegvérrel megöl egy állatot, van, aki elokádja magát egy ilyen látványtól, de képes vokákolva megtenni, s van, aki elájul (sokkot kap). Sztem. a legrosszabb, ha valaki totálisan közömbös marad. Szocializáció kérdése 1-3 éves korig. Onnantól olyan, mintha azt mondanád, győzd le a tériszonyodat, menj fel a X. emeletre, s győzedelmeskedj felette! Hát csak rajta…

  Az ember azon kevés élőlény-faj közé tartozik, amelyik a fajtársait „alapjáraton” nem támadja meg, nem „vágja le”, nem eszi meg (élő állapotban), és nem öldösi halomra. Kivételt képez, ha ideológiai (vallási) alapon elhitetjük magunkkal (nesze nekünk absztrakció!), hogy az a másik nem olyan, mint mi (a kannibálok is így működtek, vagy lásd a maja kiválasztottat, akinek dobogó szívét kivágták és felmutatták, de akkor ő már isten volt, nem ember). Onnantól a kegyetlenkedésben a csillagos ég a határ. Ezért van az, hogy míg én egy társam kegyetlen és érthetetlen kivégzését látom itt, addig egy „másként érző és gondolkodó”, egyszerűen egy disznóvágást lát bele. S bár szerencsére a mai társadalmak alapvetően -sehol a világon- nem a vér preferálására szocializálnak, azért jócskán akad szerencsétlen sorsú, aki kiskorában megtapasztalt nem normális eseményeket, s így hidegvérrel képes ölni (állatot, ha kell embert is). De szerencsére nem ez a többség, s biztos vagyok benne, hogy a múltban sem ez kellett a túléléshez. Azért azt ne feledjük el, hogy: „kard által vész, ki kardot ragad”! A nagy túlélők azok voltak, akik időben menekültek, meghúzták magukat, alkalmazkodtak, a hőseinket kardélre hányták, felakasztották, vagy agyonlőtték. Egyetlen dologban értek egyet ezzel kapcsolatban, ha speciel -akár most- egy betörőt rajtakapnék, ahogy matat a házamban, vagy fennállna a veszélye, hogy az életemre (családom életére) tör, akkor valószínű előbb lőnék, aztán kérdeznék, s ki tudja milyen kegyetlenkedésre lennék képes, hogy kiiktassam. De itt nem erről volt szó, ez egy szervezett, pszichikai hadviseléssel felvértezett, aljas gyilkosság, semmi köze az adott helyzet hozta harchoz, mondjuk egy csatajelenethez!

  Amiért egyetértek a poszt felhozatalával az egyedül az a tény, hogy sokakat felébreszthet: Helló, itt a való világ! Ébresztő csipkerózsikák! Azért én -most már- a címlapról levenném a fotót, mert etikátlannak és méltánytalannak, sőt kegyeletsértőnek tartom az ilyen formában történő megjelenítését. Ha valaki borzongani akar, Hollywood számos lehetőséget nyújt direkt ilyesmire, a vérhez edződés (fent leírtam miért) ilyen formában nem lehetséges. Kerüljön fel legalább egy kép a „fotóriporterről” is, mint ember!

  Ha a másik oldalról nézzük a dolgot, azért az indítékok között van sok olyan ok-okozati szál, ami igenis a „fejlett nyugati civilizáció”-val kapcsolatban is felvet komoly felelősséget (gombnyomásra könnyebb ölni, de a felelősség ugyanaz), s azt se felejtsük el, hogy egy riporter ilyen veszélyes helyeken óriási kockázatot vállal a puszta jelenlétével is (ez most nem jött be neki)! Az eset így számomra jobban hasonlítható a lebénult, ill. meghalt hegymászóhoz, aki csak azért is „csúcstámadásra” indult. Számunkra sokkal hátborzongatóbb, sztem. inkább első poszt kellene legyen, a kárpátaljai magyarok hadba hívása, ahol valóban nációk összetűzésével, igazi háborús szörnyűségekkel találkozhatnak honfitársaink is, függetlenül attól, hogy valójában ki (melyik érdekcsoportok) miatt megy az adok-kapok. Aki ott van, valószínűleg nem azon agyal éppen, hogy melyik konspiratív cselekmény, vagy okkult társaság, esetleg „nagyhatalmi úr” miatt éleződött/dik a konfliktus.

  Az IÁ esete viszont valamire tökéletes -amit én annyira nem bánok-, felnyitotta végre a nyugat-európai államok szemét, hogy mit is jelent az általuk annyira preferált „multikulti” társadalom, s mi az álszentségük ára. És ha erre a szent-földön napjainkban megszokott módszerrel válaszolnak, akkor tényleg itt az idő az armageddonra.

  Döntsétek el a látottak után, ki lesz az igazi áldozat?! Aki küzd és „életben” marad, vagy aki gyorsan meghal… Sztem. egy szavazást megérne ez a dolog, magam is kíváncsi lennék az eredményére! Fotelhuszárok utánam, előre 🙂

 31. Furcsa dolgot vettem észre,http://edition.cnn.com/2014/08/20/world/meast/isis-james-foley/- ezen az oldalon.
  Balra, oldalt a két filmet megnézve azt vettem észre, hogy a narancs színű ruhában a férfi arca mintha más lenne, kövérebb, idősebb és nincs a mikrofon a nyakában.
  Ezt a felső, első film ( ISIS beheads American reporter)02:58 percénél véltem felfedezni az arc különbségét…..

 32. 37:
  Fogalmazd meg a kérdést, felteszem szavazásra.

 33. Egy nagy emberi veszteségekkel járó hirtelen összeomlás (véres belharcok, radioaktív sugárzás, járványok, klímakatasztrófa, stb.) esetén:
  a. az utolsó leheletemig küzdenék az életben maradásért.
  b. inkább a halált választanám.
  c. egy pontig küzdenék, de elképzelhető, hogy azon túl feladnám.
  d. elsősorban menekülni, meghúzódni próbálnék (el innen, ha van hova).
  e. most nem tudom elképzelni.

  Az egyértelmű, mi lesz a sorsa a b. és ezen a blogon az e. pontnak. Az viszont érdekes lehet, hogy az a.,c.,s főleg a d. pont aránya hogyan alakul.

 34. 31:

  Tibor bá az ember már kezdetektől fogva kerülte a közelharcot, mert semmi pozitív adottsága nem volt hozzá.

  Ezért fejlesztette ki először a lándzsát, majd végül a hangtompítos marokfegyvert.

  Késsel közelharcot vívni egyáltalán nem könnyű, és őszintén szólva buta is, aki erre rendezkedik be a rendelkezésre álló fegyverarzenál mellett.

  Tibor bá öltél már embert közelről késszúrással? Honnan tudod, hogy pont olyan hidegvérű leszel, mint amilyennek most gondolod magad a monitor előtt?
  Csongor jól írja, ehhez valaki vagy hozzáedződik „szocializálódik” időben, vagy nem fogja tudni megtenni, esetleg pszichésen zavarttá válik utána.

  Tudtommal így történt ez a szerbiai magyar mészárlás után is, mert az legalább ilyen durva volt, sőt…
  A szerbeknek parancsot kellett teljesíteni, de sokuk összehányta magát és (már csak én gondolom) pszichésen egy életre roncs maradt.

  Erre készülni Tibor bá? Nem lehet….

 35. 40:

  Jópofa vagy. karakterszám!!!!

  Geddon esetén:
  1)küzdök
  2)inkább a halál
  3)küzdök, amíg érdemes
  4)menekülök
  5)nem tudom mit tegyek

 36. 41: Szerintem valahol az emberben szocializáltsága ellenére benne van, hogy ölj, vagy meghalsz. Ha nem így lenne, nem lehetett volna tömegeket a világháborúk vágóhídjára küldeni.

  42: Szerintem többszörös választás is lehetne – én tutira próbálnék ‘felszívódni’ , egész addig, amíg ez lehetséges. Viszont nem hinném, hogy csak úgy hagynám magam küzdelem nélkül kinyírni, ha úgy hozná a sors.

 37. Nem értem, mi itt a probléma… Alig néhány száz éve, hogy a művelt, keresztény Nyugaton napi kikapcsolódásnak számítottak a- többnyire a Római Katolikus Anyaszentegyház által szponzorált – nyilvános matinék: miszerint máglyahalál, karóba húzás, kerékbe törés, lovak általi szétszaggatás, lefejezés, felnégyelés, akasztás, élve nyúzás, vízbe fojtás, stb.
  Nincs mese, elpuhultunk…:-)

 38. 42:

  Pont a lényeget hagytátok ki a poszt okán:

  – túlélni/küzdeni más halála árán is

  43:

  Ölni nagyon sokféleképpen lehet. Nem mindegy, hogy meglősz valakit, vagy elkezded a torkát vágni.

  Azt gondolom a gyilkosságok döntő többsége érzelmi alapon történik, így semmi köze az életösztönhöz.
  Háborúba is csak nemzeti érzelmekkel fűtött embereket tudsz küldeni. Hideg logika soha nem vinne ki a harcmezőre.

  44: Ugyanezt megkapjuk most is csak HD-ben és nagy kijelzőn. Nincs szükség hús-vér emberre hozzá.

 39. 44: Tévedsz, nem a kat. egyh. volt a főszponzor. Pl. a boszorkányégetés egy újkori jelenség, a Reneszánsz utáni és a prímet a protestánsok viszik.

 40. 45:

  Néha bosszantó tudsz lenni. Mi a picsa az, hogy „más halála árán is”? 50 millió halála árán lendült fel Amerika a II. világháború után. Gázában ezrek halála árán jut a zsidó állam néhány extra kibuchoz. Tényleg nem akarlak bántani, de nincs ennek köze a te preferenciádhoz? Naná, hogy van!

  A gyilkosságok kivétel nélkül mindig szükségből történnek. Néha rosszul értelmezett szükségből, de sohase csak, úgy (persze kivételt képeznek a pszichopaták).

  A harcmezőre nem a logika visz ki, hanem a statárium. Ezt azért tudhatnád.

 41. Az is jó kérdés, hogy mit értünk geddon alatt. Ha a kérdést úgy tennénk fel, hogy mit tennél fogolyként, amikor hajtanak fel a vágóhídra. Ahogy ezekben a videókban is.
  Én láttam egyszer egy horvát hadifoglyos videót, ugyanígy terelték őket, aztán belelövés a gödörbe. Mind ugyanaz a beletörődött, ijedt arc, teljes cselekvőképtelenség. Mihamarabb túl lenni az egészen, akár a halál árán is, csak szenvedni ne kelljen. Egyik sem kísérelt meg kitörést, pedig vesztenivaló sincs már. Illetve talán annyi, hogy utána kegyetlen kínzás következne és akkor már jobb simán golyó a fejbe.
  Fotelből könnyű okoskodni, de én is amondó vagyok, hogy erre készülni lehetetlenség. Az emberi elme sem bír ki mindent, nem véletlen az a rengeteg pszichésen sérült veterán.

 42. 16. Én másképp hallottam :Finnyásak lettünk.Kicsit poros a szar már meg sem esszük.
  Olyan nagyon nem kell mindig rákeresgélni hogy kit mikor hogy nyiffantottak ki.
  A felkészüléshez,tudatosításhoz elég az eleinte megtekintett néhány eset.
  A későbbiekben ilyesmit fogyasztani nem érdemes mert esetleg zavarokat okozhat.
  Személyes véleményem szerint nem véletlen hogy amerikairól van szó és hogy most végezték ki.
  Nyilván e pillanatban valamiért fontosabb egy kis média figyelem az ügy iránt.Talán terveznek valami nagyobb akciót amiben sok arab civil is ki fog nyiffanni és a közvélemény ilyenkor megengedőbb.A humánus hangok elhalkulnak.

 43. 45: „Nem mindegy, hogy meglősz valakit, vagy elkezded a torkát vágni.” NEKÜNK nem mindegy, de évezredeken keresztül testközelben öldösték egymást az emberek.
  Mi műkaját eszünk és a többség egy csirkét is képtelen levágni. Elszoktunk az erőszakos haláltól, de ez nincs így a világ minden pontján. Ami nekünk értelmetlen gyilkosság, ott az az elrettentés eszköze – kussolj, vagy te is így járhatsz.

 44. 47:

  Azért léptél te is le 56-ban mi? Volt választásod és a logikád azt mondta, nem fogsz fegyvert. Pedig gyakorolhattál volna geddonra.
  Gázának és a többi mészárlásnak ehhez semmi köze. Átküldenek egy rakétát, azt se tudják hányan haltak meg. Így könnyű. Gombot én is tudok nyomkodni.

  Statárium elől el lehet bújni. Tudod ki a tököm menne Orbán Viktorért harcolni… kicsit más időket élünk, mint akkor.

  Tibor bá, nekem meg az bosszantó, hogy feleslegesen nyomod le az olvasóid torkán a túlzott erőszakot (fenti kép) és a geddon mániádat.
  El lehet erről értelmesen beszélgetni, de ennek semmi értelmét nem látom, hogy olyan dologról nyissunk vitát, amiben még senki nem próbálta ki magát:
  közelharcban, halálig.

  Aztán persze hozhatod megint a preferenciámat. Az ég világon semmi köze ehhez. Sőt a te logikád mentén én pszichésen frusztráltabb így elvetemültebb is vagyok, mint az átlag, szóval akár simán gyilkolhatnék is.

  A kérdésemre továbbra sem válaszoltál. Hogy tudsz erre készülni, hogy tudod megedzeni magad, hogy bármikor bárkit hidegvérrel legyilkolj???

  50
  „évezredeken keresztül testközelben öldösték egymást az emberek.”

  Nem vagytok normálisak, komolyan. Ezt úgy írjátok ide, mintha régen mást se csinált volna egy ember, csak gyilkolászott volna. Lófaszt.
  Arra nem gondoltatok, hogy miért távolodtunk el ennyire a gyilkolászástól? Még az állatokétól is?
  Csak nem azért, mert az ember alapvetően nem szeret ölni?

 45. 51:

  Erre nem kell edzeni. Ez elhatározás kérdése. Nézd, az autós elüt éjszaka egy kerékpárost. Van aki elszökik, van aki segítséget nyújt. Adnak egy pofont a kocsmában, van, aki elfut, van, aki visszaüt. Vannak baromfiaink, valakinek le kell vágni, hát én levágtam. Soha senki nem tanított. leszúrtam már 100 kilós disznót, mert nem volt más, aki leszúrja. A szomszéd (egyetemi tanár), aki lefogta az egyik lábát, elfordult, amikor szúrtam. Már baltával vágtam agyon kutyát, mert nem volt rá szükség, és minek fizessek az állatorvosnak. Nekem nem kell edzeni, meg felkészülni. Ha geddonban valaki betör hozzám azt megölöm. Hogy mivel, amilyen eszközöm lesz. — És még valamit, nem mondtam, hogy „hidegvérrel” SZÜKSÉGBŐL. — Hagyjuk a preferenciát, férfiatlan vagy, feleslegesen finomkodsz.

 46. Itt a szomszédban (volt Jugoszlávia) egyik napról a másikra elkezdték öldösni egymást a népek. Hagyjuk az okokat (moszlim,szerb,horvát stb. A tények beszélnek,megtörtént(sebrenica stb.) Mit tett a kultur-eu. unió.
  Töketlenkedett. Ide kellett hívni a NATO USÁ-T. Az tett rendet.
  Aztán lehet szidni a gonosz USÁT. Mi erkölcsös európaiak nem piszkoljuk be a kezünket. Elgondolkodtató, De a tények makacs dolgok. Még megérhetjük hogy az ukránoknál is a NATO-USA kell hogy lépjen.

 47. 53. Akkor elárulok egy titkot. 🙂 Ukrajnában Nato,Usa-Orosz konfliktus zajlik, csak most még félig-meddig álruhában. Olvasd a balradot vagy a hídfőt, ha tájékozódni akarsz. Az orosz külügyminisztérium is onnan informálódik. 😀

 48. Az erőszak is mélyen kódolva benne van az ember ösztöneiben is, és ezt nem mi találtuk fel.
  A főemlősök, emberszabásúak esetében is gyakori jelenség, aminek az alapja a territoriális harcok, ahol eldől, ki fogja birtokolni a legtermékenyebb és legnagyobb területet, amely biztosítja a csapat létét és szaporodását, és ki az aki kiszorul, menekülésre kényszerül, és így létalapja lecsökken.
  Azt már valószínűleg sokan látták természetfilmekben, hogyan őrjáratozik egy csimpánzcsapat a territórium határvidékén, kegyetlenül elpusztítva az esetleges betolakodókat, behatolva az idegen territóriumba folyamatosan történik a konkurens csapat erejének felmérése.
  De láttam olyan természetfilmet is, ahol kisebb majomfaj kényszerült harcolni területéért a behatoló agresszor csapat ellen, és ahol kegyetlen véres harc folyt, amely azzal végződött, hogy a védekező csapat vezére a végén magára maradva, el nem menekülve a többiek után, utolsó csepp véréig küzdött az idegenek ellen.
  Megrendítő volt, mert mutatta az állatiban az emberit is, szinte a görög drámák hőseinek előfutárának látszott…
  A társadalomban élő embernél ez az ösztön már elhalványult, mert az államszervezet vette át, intézményesítette ezt a területvédő funkciót, de vészhelyzetben feltör az emberekből, főleg háborús körülmények között gyakran szörnyű dolgokra képes az is, aki békeidőben el sem tudná képzelni magáról…
  És persze, hogy konfliktusba keveredik az ember szocializációja a felszabadult ösztönökkel, ami súlyos pszichológiai zavarokhoz vezethet ilyen esetek nyomán.
  De az a vadállat ott lapul bennünk a mélyben, jó esetben soha nem jut szóhoz életünkben. De előfordulhat élethelyzet, amikor ez ment meg a haláltól.

 49. 52. Tibor bá a 80 éves Terminátor. 🙂

 50. 57:

  Ez korfüggetlen. Egy alfa hím ettől alfa. Ha valamit meg kell tenni, mindenki rám néz. Én kikre nézzek?

 51. 58: „Ha valamit meg kell tenni, mindenki rám néz. Én kikre nézzek?”

  Ez ismerős… 😀

 52. 45: Nekem mindegy, hogy lövök, vágok, vagy akár puszta kézzel megfojtom azt, aki rám és a családomra tör.
  De ehhez igen komoly ok kell: hogy az életünket fenyegesse. Azért, mert más a vallása, nemzetisége, vagy akár a pénzemet akarja, még nem ölnék meg senkit.

  Én „nem tudom”-mal szavaztam, mert honnan tudjam most, hogy geddon esetén milyen lesz az aktuális helyzet? Ha a házunk még mingid a jobb helyek közé fog tartozni, akkor megvédem, és akár meg is ölöm, ha tudom, aki ránktör. Ha érdemesebb menekülni, mert nagy a túlerő, vagy máshol nagyobb biztonságban vagyunk, menekülünk. Hogy lehetne ezt előre eldönteni?

  47: Ebben az IS történetben pont az a durva, hogy ezek az öldöklések semmilyen magasabb célt vagy érdeket nem szolgálnak, ezek a mészárosok „csak úgy” ölnek.

  A múltkor olvastam egy elemzést, azt állította, hogy a katonák 98%-a minden korban igyekezett elkerülni a közvetlen gyilkolást. A paszományos masírozások azt a célt szolgálták, hogy az ellenfél legyen az, aki először elfut. Az öldöklések túlnyomó többségét a pszichopata 2% vitte véghez.

  49: Az IS már nagyon sok olyan akciót csinált, amiben többezer arab és más, évezredek óta helyben lakó civil halt meg. A média a füle botját se mozgatta.

 53. Az IS akciói tipikus kiszámított médiahackek. Úgy értem, ténylegesen megcsinálják, de mint egy valóságsóban, ahol előre kiadják a két kurvának, hogy most jól tépjétek meg egymás haját.

  Ha a hagyományos hatalmi politizálás menne, akkor az IS harcosai igyekezmnének ott államot alapítani és maguknak birtokokat kihasítani, pozíciót szerezni, mint a Szentföldet elfoglaló kereszteslovagok, vagy a konkvisztádorok, vagy Árpád honfoglalói. Ész nélkül nem ölnék le leendő alattvalóikat. Ha igazi vallási fanatikusok lennének, akkor felismerhetően kirajzolódna, hogy mik hitük dogmái és annak megfelelően csinálnának csúbnya, de számukra szentnek tűnő dolgokat. De itt váratlan marketinghúzások vannak, pl. bedobták a nők körülmetélésének ötletét, mert az nyugaton nagy figyelmet kelt, csakhogy az Észak-Afrikán kívül sose volt arab szokás. Aztán úgy tűnik, lekerült a napirendről, a médiafelelősöknek jobb ötletei támadtak, a lefejezések.

 54. 52:

  „Már baltával vágtam agyon kutyát…”

  Ezt nem feltétlenül férfiasságnak hívják, de ha mégis, akkor vállalom, hogy nem vagyok férfias.

 55. 61: Igen, ez elég nyilvánvaló. Amit nem látok át, hogy mit akarnak elérni ezzel a médiahack-el, kinek a céljait szolgálják, és mik ezek a célok.

  A dolog végrehajtói részére elég nyilvánvaló, hogy mi lesz a következmény: egyszer végre megmozdul a világ, és valamilyen hadsereg megöli őket.

  De hogy kinek jó ez, az az amit nem látok. Hogy a „nagy testvér” azt akarja, hogy forrjon a világ, az nekem egy nagyon homályos elképzelés.

 56. 62: Vettél már élő halat? Gondolom, még soha… 😉

  De ne vedd személyeskedésnek, én se ölök meg semmit, max. legyet meg szúnyogot. Ja és ‘felsőbb utasításra’ a pókokat… 😀
  Még gyerekkoromban kaptam a kezembe egy légpuskát, én se gondoltam, hogy elsőre lelövök egy madarat. Iszonyatosan megdöbbentem és azóta is bánt a dolog, hogy ‘szórakozásból’ megöltem egy élőlényt.
  De azért ettől elválasztom a ‘szükségből’ való ölést. Az hogy egy halat kupán kell vágni, vagy egy csirkét levágni, ha enni akarunk, az számomra „normális” tevékenység. /És nem ment fel téged, ha ezt a vágóhídra hagyod…/ Vagy át kellene térni vegának.

 57. 62: Nyilván Tibor bá se az ölés élvezete miatt csinálta. De ha egy kutyát agyon kell vágni, hát agyon kell vágni. Sokszor van az életben, hogy ezzel a finomkodással a nagyobb rosszat választod.

  Lehet ezt férfiatlanságnak mondani, de ezzel az erővel élhetetlenségnek is. A feleségem is gond nélkül levágott két sérült kacsát, hogy ne menjenek kárba, és nem lett ettől férfias vagy nőietlen.

 58. 63:

  Ha elkerülte figyelmedet, akkor ajánlom a 6-os hozzászólást.

  64:

  Nem öltem halat, de rossz a hasonlat. Egy halhoz semmi érzelmi szál nem fűz, és tudom, hogy kaja lesz belőle.

  65:

  Szomszédom is vert agyon kutyát baltával, vagy kalapáccsal. Aki megtudta, annak sok minden eszébe jutott, de az, hogy férfias lenne, az nem.
  Tibor bának ott volt az opció, hogy elaltatja, vagy agyonveri.

 59. 66: Van olyan kutya, amit nem lehet elaltatni, mert ha az orvos a közelébe menne, szétszedné. Egy falumbéli mondta, miután agyonvágta az eszétvesztett, őt is támadó kutyáját: inkább ezért csukjanak le, mint hogy megtámadjon egy gyereket.

  A 6-osra is reagáltam. Nem kizárt, hogy így van, de ez nekem túl általános, túl homályos. Nyilván igazi konkrétumot nem nagyon fog ide írni tudni senki, de találgatni azért lehet.

 60. 67. Ábel: Albert Pike szerint „a harmadik világháborúra azért kerülne sor, hogy megoldja a politikai cionizmus és az iszlám világ közötti konfliktust. A két oldal kölcsönösen kimerítené egymást, és ez előkészítené a háttérerők illuminátus világközpontjának az átfogó és teljes hatalomátvételét.”
  Látszólag ennek az előkészítése folyik.
  A biblia szerint pedig a végső időkben a keresztényeket üldözni és irtani fogják. Csak a napi híreket kell olvasni és máris megelevenedik a bibliai jóslat.
  Persze lehet, hogy ezek az események csupán véletlenek, de lehetnek olyan vezetőink, akik nem csak hisznek ezekben a „jóslatokban”, hanem tesznek is a megvalósulásukért.
  Attól függetlenül, hogy mi mit hiszünk ezekről az irományokról. 😉

 61. 65: Aminap volt hír, hogy egy széplelkű nő megállt az úton Amerikában, mert kiskacsák keltek át előtte. Túl is élték a balesetet, csak az a férfi és kamaszlánya nem, akik motorral hátulról szaladtak a hirtelen fékező kocsiba. Szerencsére a mögöttük másik motoron haladó feleség és anya is túlélte…

 62. 69. Az utoléréses balesetben mindig a hátulról érkező a hibás (követési távolság be nem tartása). 😉
  Nem voltak életképesek, ezért távozniuk kellett…

 63. 9: „Azért van a Magyar Honvédség..”

  Van egy ismerősöm akit most 20.-án avattak, s nem semmi kiképzést kapott.

  A gyerekeimnek azt mondta, eszükbe se jusson katonának tanulni.

  Az oktatásuk kezdetén magasrangú főmukik tartottak nekik előadást, amit azzal kezdtek vegyék úgy ezt a választott szakmát, mint egy hagyományörző szakmát…
  … de komolyabb támadás esetén pár napnál többre nem lennének képesek

 64. 65:

  Gyerekkoromban én az agrár Magyarországon szocializálódtam paraszti környezetben, ahol minden alá volt vetve a praktikumnak. Ahol egy tyúk, kacsa, disznó, ló, kutya, macska egyenértékű a kaszával, kapával, gereblyével. Tárgyak a megfelelő funkciókkal. Ha már vagy még egy funkciót nem tud ellátni, akkor nincs rá tovább szükség. Olyan nem volt, hogy tovább etetek egy állatot, miután kiderült, hogy nincs rá szükségem. Ami most megy az egy röhej. Kutya menhelyekben százával etetnek állatokat, miközben több tízezer kisdiák éhesen megy iskolába. Félig agyonvert kutyát nem elaltatnak, hanem megműtik és pátyolgatják, miközben szegény emberek 2-3 évet várnak egy műtétre. EZ NORMÁLIS?

 65. ” Már baltával vágtam agyon kutyát, mert nem volt rá szükség, és minek fizessek az állatorvosnak.”

  Magyarázzátok, hogy nem volt más lehetőség. Hogy bizonyosan agresszív volt az állat, hogy nem volt orvos aki odamenjen, és elaltassa. Macskát nyúzni is beteg dolog- és az is megtörtént.

  Erről beszéltem – Ti, ti pedig helyeslitek ezt a beteg lélekre valló cselekedetet, megmagyarázzátok a megmagyarázhatatlant, hogy cserébe megfeleljetek. manipulálhatóak vagytok, és miért? Egy kis elfogadásért..

 66. 71: Én se gondoltam komolyan, hogy a mai MH képes lenne megvédeni minket bárkitől.
  Főképp, hogy csak a nevében honvédség, egyébként meg zsoldos katonák. Akik jó esetben oda állnak, ahol több a fizetés és kisebb a kockázat /tisztelet a kivételnek/.
  Volna egy tippem, hogy a korábbi néphadsereg szarul kiképzett, rosszul felszerelt katonáival is hatékonyabb volt, mint a mai operett hadsereg.

 67. Az én nagyapám aki megélte az első, a második világháborút, és tudta mi a szükség. Falun nőtt fel, mikor már öreg volt, nem akart állatot. Mert mi lesz, ha hamarabb meghal, mint a macska, kutya. Nem éhezhet, nem szenvedhet egy nekünk kiszolgáltatott lény a felelőtlen döntéseink miatt. Én ezt tanultam a falusi életből, és semmi embertelen kegyetlenségre nem vagyok hajlandó azt mondani, hogy a széplelkek viszolyognak tőlük úri jó dolgukban. Vakok vagytok?

 68. 74: Amit Tibor bá a 72-ben kifejtett, az teljesen egészséges lélekre, életszemléletre vall, szemben a Te állatvédő vinnyogásoddal. Persze lehet, hogy Tibor bá igazából perverz állatkínzó, és minden este megnyúz egy macskát titokban, de hát én csak az alapján ítélhetek, ami a posztokból, hozzászólásokból kiderül.

  Megjegyzem, a macskanyúzás csak akkor kínzás, ha a macska közben még él. Én tekertem már ki kismacska nyakát pusztán azért, mert nem akartam, hogy tovább szenvedjen, mivel a hátsó fele összelapult egy autó kereke alatt. Szerintem ez az emberségesség, nem a tehetetlenség.

 69. 75: Honnan isemritek ti a honvédség állapotát ilyen kimerítően?

 70. 74:
  Ha egy állatot el kell pusztítani bármi okból, akkor annyi az elvárható, hogy azt lehetőleg a legrövidebb időn belül, fájdalommentesen tedd.
  A balta erre lehet alkalmas, habár kell hozzá egy kis érzelemmentes hidegvér (én nem valószínű, hogy meg tudnám tenni), de a macskanyúzással még véletlenül sem venném egy kalap alá.
  Amikor a vágóhídon letaglózták az ökröket, az felel meg ennek, az mégis teljesen elfogadott módszer volt.

 71. Ha lehet hinni híradásoknak az ISIS már meg is határozta a jövendő kalifátus határait, amiben Ausztria és Magyarország is éppen belül van. Erről az Oszmán Birodalom ugrott be.

  A lefejezés kapcsán elsőre arra gondoltam, hogy ők a gyakorlatban alkalmazzák azt, amit anno a keresztes hadjáratok, másképpen erőszakos hittérítések alkalmával láttak.
  Őszintén megvallom a kép engem is sokkolt. Ha az volt a céljuk ezzel, hogy rám hozzák a frászt hát sikerült nekik. Mivel a vérvételnél is ágyat kérek ez a kép éh gyomorra nem esett jól, ettől függetlenül ez a mai véres valóság …sajnos. Ilyen világot építettünk (nemzetközi többes számban) (pl.: első világháború után összetákolt vadiúj ország: Irak,)

  Lehetőségeink (szubjektív vélemény): Át kell térni az iszlámra, ennyi. Aki nem így tesz, úgy jár ahogy a (Tibor bá által) mellékelt ábra mutatja. Sajnos a nők hátrányból indulnak, mert az ISIS nem veszi emberszámba a nőket, úgy tekint rájuk mint állatokra.
  Persze Magyarország (A kormány) mindig kitart az elvei mellett, még ha ezek az elvek elég sűrűn változnak, viszont amikor itt lesz az idő, nem fogok csodálkozni ha kicsi országunk elsőként fog behódolni az ISIS-nek, mindenféle ellenállás és védekezés nélkül (mondjuk ekkora már úgyis majdnem minden eldőlt, persze ne adja az ég hogy idáig jussunk).

 72. 79: A macskanyúzás se feltétlen állatkínzás. Koleszban simán levágták a macskát rendes haszonállat módjára, a húsából pörkölt, a bőréből lábtörlő lett. Mennyivel rosszabb, mint ha mondjuk birka vagy nyúl lett volna?

 73. 80:
  A macskanyúzás se feltétlen állatkínzás.
  Ha már nem él a macska, akkor nem. 🙂
  Merrefelé voltál koleszban, fura helyi szokások lehettek ott. 🙂

 74. 82: Nem én voltam, kollégám mesélte a szobatársairól, de ő is evett a pörköltből. Talán Schönhertz.

 75. Én a BME Dombóvári úti koleszában hallottam ilyen történetet. Ott ki is rúgták a srácokat a kollégiumból, mert a takarítónő felismerte a macskát, amit időnként ő etetett.

 76. 83. Akkor megvan a megoldás. Több ezer éhes kisdiák asztalára pörköltet kóbor kutyából, macskából. 😀

 77. 84: Képzelem a csalódását, sok gonddal felhízlalta, aztán mások laktak jól belőle! De szerintem kár volt kirúgni őket ezért, egyszerűen ki kellett volna fizettetni a hús árát, és kész. 🙂

 78. 85: Ja-ja, meg városi galambból! Mindjárt nem lenne ilyen kosz meg zsúfoltság.

 79. 72:

  Nem normális szerintem se, de sikerült összehoznod két olyan dolgot, aminek semmi köze egymáshoz. Nem azért éheznek gyerekek, vagy nem azért nem jutnak orvosi ellátáshoz emberek, mert az állatok elveszik előlük.

  Tibor bá te itt most játszod a keményet, pedig nem egy olyan régi fekete fehér filmet láttam, ahol megsiratták a lovat, kutyát stb…Adott esetben kénytelenek voltak agyonverni az állatot, mert nem volt altató vagy fegyver.

  Régen is voltak érzéseik az embereknek, ne próbáld már úgy beállítani, hogy a család kutyája egy kapával volt egyenértékű. Ez egyszerűen nem igaz. Főleg egy gyerek esetében.

 80. 31: Atomháború nem lesz, mert azt az elkövetők se élnék túl szerintem. Taktikai atomfegyverekről írtatok pár hete és én azokat nem ismerem úgyhogy nem gondolom, hogy atom lesz (Magyarországon).

 81. 72: Tibor’bá, én is megölöm a tyúkjaimat, de igyekszem nagyon gyorsan csinálni, tökéletesen vágni, hogy hamar vér nélkül maradjon az agy, hogy a szenvedést minimalizáljam. Ha embert kellene ölni – ha kellene – és lenne pénzem eszközt választani, akkor altatnék. Ha engem akarnának kinyuvasztani, akkor az injekciót választanám, mert kerülném a szenvedést. Ölésnél értelmetlen a fájdalom okozás, mert nincs jövőbeni eset, mint a nevelésnél, ahol az ismételt kellemetlenség elkerülése okán viselkedsz a kivánt keretek között. Ezek a lefejezések provokatívak, feleslegesen eltúlzott szenvedést közvetítenek. Ezek az elmebetegek fél évszázados cionista társadalombomlasztás következményei, nem mellesleg Szíriában ezeket az eszemeneket, mint felkelőket támogatta az usa , illetve az amcsi zsidók. Be kell látni, hogy ilyen állapot csak ott tud kialakulni, ahol emberöltő óta pusztítják a civilizációt. Amíg ezek ellen a beteg és közveszélyes elmebetegek ellen támogatunk harcot, és az usa-ban élősködő létrehozóikat hagyjuk ténykedni, addíg csak tünetet kezelünk. Előbb azokot kell kiítani, a tünet már csillapodik szinte magától.

 82. 91:Egyetértek a gondolatmenettel. Azt ne felejtsük el, hogy ezek nem helyiek, hanem európai bevándoroltak, esetleg azok gyerekei.

 83. Nem értem, hogy mi a probléma a baltával? Ha sok a kutya és nem kell és véget kell vetni az életének úgy, hogy az gyors legyen akkor tökéletes a balta. Jobb mint a lapát vagy az ásó csak jól kell célozni. Lehet finomkodni, de ha van egy feladat akkor azt a lehető leggyorsabban kell elvégezni, mert akad teendő ezen felül is.

  Attól, hogy valai agyonüti a kiskutyákat vagy levágja a csirkét még nem abberált: paraszti kultúrában (és itt most ne a belpesti pejoratív jelentésváltozatra gondolj) az állat élete is igen fontos. Valószínűleg közelebbi kapcsolatban élnek bármilyen jószággal mint bármely lakótelepi/lakóparki ember, és ezáltal (illetve ezen túlmenően is) vannak érzelmeik az állatok iránt.

 84. 91:
  Én nem igyekezek, hanem gyorsan csinálom. Nem tépkedem ki torkán a tollakat, nem nyiszálom a torkát, hanem egyetlen gyors csapással levágom a fejét (és elveszítem a vérét, mert így nem lehet felfogni).

 85. 94: mi szeretjük a vért, hagymán, borsosan. Én hagyományosan vágom a nyakukat, toll tépés, éles kés, de nemszenvednek sokat, habár ilyen szempontból a balta kétséget kizáróan kíméletesebbnek tűnik. De azért szar érzés lehet érezni, hogy repül a fej… elvileg vér ellátás megszünése után pár másodpercig él az agy, tán a becsapódást is érzi még…ez azért perverz dolog…

 86. Vajon mi lesz majd Magyarországon az a körülmény, amitől az emberek elkezdenek brutálisabban támadni esetleg gyilkolni egymásra? Éhezés? Kilakoltatások? Besorozás?

 87. 96:

  Egyik se. Első kettő most is van, harmadik meg volt.
  Magyar a padlón van, nem fog gyilkolászni, miért is kéne neki?

 88. Bennem is ez fogalmazódott meg viszont mégis arról fogalmazott Tibor bá, hogy ez a gyilkolészás jön a közvetlen környezetunkbe, Illetve az országba.

 89. 98:

  Káoszban a közbiztonság nullára csökken, mert a rendfenntartás megszűnik. Ilyen már volt itthon is 56-ban, 45-ben gyilkolás nem történt (bár utcai vetkőztetés igen) mert mindenki úgy érezte, hogy hamarosan helyreáll a rend. Ez most nem lesz. Mindenki tudni fogja, hogy ez most a végső. nagyon soká lesz ebből rend, ah egyáltalán lesz valaha. Mindenki rá fog hajtani a pillanatnyi túlélésre, ez pedig rablást gyilkolást jelent.

 90. Értem és köszönöm a megvilágítást, nem gondoltam volna mégis teljesen logikus!

 91. 99:

  Ebben nem értünk egyet, az átlagember nem fog tudni semmit. Illetve reménykedni fog, hogy valahogy lesz tovább.

  Ha majd biztosnak veszi az összeomlást akkor majd elszabadul a tömeg is, de addigra hetek telnek el.

 92. 101:

  Bizonyos esetekben az események elképesztő gyorsasággal tudnak bekövetkezni, nem hetek, napok, hanem órák alatt.

 93. 96: Elek

  Mitől lesz, amikor az emberek megvadulnak nálunk is? Plüss játékállatok pontbeváltó akciójától Kapuváron a Pennynél a minap… (kisalföld.hu)

 94. 103: A széplelkek ezt nem ismerik el – hogy egy pillanat alatt előbújik az állat az emberből. Mi lesz, ha kajáért, gyógyszerért vagy tüzelőért kell megküzdeni, nem plüssfigurákért?

 95. 103-104!
  Én is küzdöttem.Imádtam.Na nem a plüss figura miatt,hanem a cirkuszolás,tolongás,verekedés miatt. Életemben nem volt ilyen jó napom 😀 (De sikerült egy fokhagyma plüssfigurát szereznem 😀 )
  Már délelőtt 10 órára elfogytak a figurák mindenhol.Volt ahol nyitás után 10 perccel be kellet zárni az ajtókat,mert nem fértek be többen..Mindenki egymás nyakát taposta..
  Ez országszerte volt fellelhető 😀
  (Ha valaki választás szeretne nyerni,annak csak ingyen plüssfigurákat kellene osztogatni)

 96. A magyar nép 98%-a nem kezd el összevissza gyilkolászni akkor sem, ha jön a geddon. De könnyen lehet, hogy mi is kapunk máshonnan terroristákat, akiknek nem fáj a magyar vért ontani (ahogy ezt láttuk Ukrajnában, Szíriában és Irakban). És ott van a 2% pszichopata, akik ha úgy látják jónak, gond nélkül megölnek bárkit. Ez a két lehetőség bőven elég lehet arra, hogy megtapasztaljuk azt, amit a szírek és a kelet-ukránok.

 97. Szíria nyilatkozatát csak most olvastam, hogy Foleyt már egy éve megölték. Valakinek jól jött, hogy így szítson háborút.

 98. 109: Forrás? Én csak most látom a hírt, hogy az ISIS vezetője egy moszat-ügynök zs, akit pl. McCainnal is fotóztak együtt. Melike már linkelte a képet, de az infót nem. Sejthettem volna.

 99. 110:

  Közben az ISIS már ISIL lett. Gyorsan peregnek az események.

 100. 110!
  Magánban küldtem neked az infót a fészen hogy honnan szedtem a képet.Vannak nekem bennfenteseim 🙂
  Azt hogy ezt az ürgét megölték egy éve nem tudtam.De nem csodálkoztam hogy ezzel a az ISIS-es ürgével együtt van McCain.Én már nem csodálkozom semmin.Ez az ISIS is pénzen vett ellenség lehet.
  111!
  Meg simán csak IS-nek is mondják.

 101. A névválasztás biztos nem véletlen, mert Ízisz Hórusz anyja, Hórusz szeme pedig a mindent látó szem. Újra és újra szeretnek beleröhögni a pofánkba.

 102. 115!
  Olyan beszámolók is keringenek,miszerint Jacenyuk ősei írták a Talmudot,meg a felesége az ősi Gur családból származik 🙂

 103. 116:
  Az én őseim pedig egy turul madár hátán kergették a csoda szarvast. 😀

 104. Arma Gedeon által feltett link után érdekes megnézni ezt a rövid videót, amelyben Imran Hosein sejk (író, filozófus, oktatott amerikai és kanadai egyetemeken is) összefoglalja ennek a nagy tervnek a kezdetét még az I. világháborútól, ami most az ISIS féle tombolásban csúcsosodik ki.

  Eszembe jutott az a hozzászólás is, amelyben valaki itt azt mondta, hogy szégyelli magát, amiért mi magyarok nem Ukrajna mellett állunk, elfelejtettük 56-ot? Hát valóban, 56-ban az voltunk Amerikának a szuezi válságban, mint ők most ebben a konfliktusban.

  Nagyon sokan drukkolnak Putyinnak. Kérdés győzhet-e bárki ezekkel szemben.

 105. 106!
  (Csak most olvastam a hozzászólásod Observer)
  Mért nem a Kijevi parlamentbe küldesz inkább azokhoz a ketrecharcos gyülekezethez ami ott van.Én is beszállnék,és minden szívfájdalom nélkül Jacenyuknak olyat behúznék,hogy ha még egyszer le mondana nem lenne az a pénz amiért vissza jönne..

 106. 121. A videó most is fent van a megfelelő helyen, ugyanúgy kivágva a lényegi részt. Az origón azt írják, hogy képtelenség végignézni ezt a szörnyűséget, ehhez képest nincs benne semmi. 😀
  Egy megfélemlítésre szánt, elrettentő videónál miért kell kivágni a lényeget? Ez inkább valami ostoba hamisítvány, talán a mojave, vagy a negev sivatagban készült. 😀 A célját valószínűleg így is eléri.

 107. Pár éve egy barátnőm érettségire felkészítésére közbeni háttérirodalom tanulmányozása közben találtam a következőt
  és gondoltam itt is megkérdezem amiről akkor nem találtam pontosabb forrásokat.
  Az Aranybulla idején a zemberek töke nagyon tele volt a pénzkölcsözőkkel azért, mert a monda szerint (olvastam) a nem fizető adósrabszolgák gyermekeinek a fejét behajigálták Esztergom város kapuján és dúlt-fúlt a nép.
  A Magyar Elektronikus könyvtárban olvashattam erről annó és kíváncsi vagyok ilyen szörnyűségről – a poszt is hasonló zsarolás – olvasott-e innen valaki más is továbbiakat (valami hasonlót).

 108. Obama Aszad ellen fordítaná az ágyúkat: az amerikai elnök szerint az Iszlám Állam legyőzéséhez előbb annak ellenségével kell leszámolni
  Forrás: https://kuruc.info/r/4/135703/

  Na, eddig tartott a kirakat-háború az IÁ ellen. /Még hogy nem a CIA szervezte meg őket… /

 109. 124:
  Az igazi ok az, hogy az ukrán vonal nem működik, Putyin nem hajlandó háborúzni. Akkor meg kell próbálni Szírián keresztül, talán akkor sikerül Putyint berángatni egy komolyabb konfliktusba.

 110. Nagyjából egy éves ez a poszt.
  Még elhallgatják a menekültek cselekedeteit, hogy erre-arra lefejeznek ezt-azt de ez a titkolózás nem megy örökké.
  Most utólag is gratulálok ehhez a posztodhoz!
  Köszönöm

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük