(2984) Putyin Szaud Arábiában

Tibor bá’ vidám online

 

Hétvégén kevesen olvasnak, még kevesebben szólnak hozzá, okosabb ha kikapcsolunk és vidáman töltjük a napot. A poszt címéről egy réges-régi „szocialista” vicc jutott az eszembe, aminek a címe „Lenin Lengyelországban”. Talán nem mindenki ismeri, ezért leírom. Hruscsov  Lengyelországba készült látogatóba, ezért a Kreml udvari festőjét megbízta, hogy készítsen egy festményt, amit magával tud vinni, és aminek az legyen a címe, hogy „Lenin Lengyelországban”. Néhány nap és a festmény elkészült. Hruscsov ment megnézni a képet. A festő lehúzta az eltakaró leplet, előjött Krupszkaja, amint egy kozák éppen kúrja. A meglepetéstől Hruscsov felkiált, ki ez a nő. A festő, ez Krupszkaja,  Lenin felesége. Na jó – így Hruscsov – és hol van a férj, Lenin? A festő: hol lenne, Lenin Lengyelországban.

Tudom, hogy mindenkinél idősebb vagyok, de talán még mások is emlékeznek a Szovjet himnuszra, annál is inkább, mert a zenéje nem változott. Nos Putyin elment Szaud Arábiába, ahol az udvari zenekar rákapcsolt az orosz himnuszra, ami egy hihetetlen kakofóniába torkolt. Hallgassátok meg. Szegény Putyin olyan szerencsétlenül állt ott, és gondolom a kínok kínját érezte. A himnusz 10:45-től.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

10 gondolat erről: „(2984) Putyin Szaud Arábiában

  1. Hatalmas 😀 Köszönjük Tibor bá, további vidám hétvégét!

  2. Hatalmas… 😀 köszönjük!
    Most már tuti nukleáris célpont Rijád és Mekka is… 😀 (vicc)

    De jól illusztrálja, mit ér a szaúdi vagy az egybesült emírek hadereje.

  3. Nem teve versenyre ment.
    Puty pont leszarja hogy a himnuszt hamisan tolják,
    Ha erre a sunyi képű saudira rá tudja sózni az s400 ütegeit.

  4. Én a szaúdi király tekintetét figyeltem, melyet többször lehet látni közelről a felvételen. Hát…… tudom öreg már (84 éves) de akkor is.
    Vajon ezek fogják meghódítani a nyugatot?

    Az arab muszlim világ a nyugat csicskája. Így van ez régóta és ebben nem is lesz változás. Még akkor sem, ha néhány európai országban (még) nem kezelik a 5-15% muszlimot megfelelően.

  5. 3 Alex
    Itt legalább felismerhetően eljátsszák az orosz himnuszt, még ha rendezetlenül, hamisan is.
    De a másik az csúcs, ott tényleg teljes káoszba torkollik a zene egy idő után, ember nincs,aki megmondaná, mit játszanak. 🙂
    Erről jut eszembe egy régi vicc, mikor egy indiai vendéget elvisznek egy koncertre.
    Utána megkérdezik, melyik darab tetszett neki a legjobban, mire azt mondja, hogy az, amelyiket a legelején játszottak, mikor az az ember még nem hadonászott a pálcával.
    Szóval, mikor hangoltak a zenészek…
    Na, a szaudi produkció valami ilyesminek tűnik.

  6. 6 – hubab:
    Ez egy 100 éves vicc, gyerekkoromban hallottam, de akkor egy vidéki bácsit vittek az operába, akinek a hangolás tetszett. Az iker vicc, amikor a a Kékszakállúnál a bácsi bekiabál, adják már neki oda azt a kibaszott kulcsot.

  7. 7 Tibor bá’
    Igazad lehet, mert én is gyerekkoromban hallottam, méghozzá apámtól, aki most lenne 102 éves… 🙂

  8. 8 – hubab:
    Az enyém 110 múlt volna a nyáron.

  9. 9. Tibor bá’
    Ez úgy lehet, hogy jó korai gyerek voltál, én meg jó kései. 🙂
    A mi családunkban úgy látszik, divat volt a kései gyerek, hiszed, vagy nem, a nagyapám nem sokkal a kiegyezés után született, az élete jelentős részében Ferenc Jóska alattvalója volt.
    Apám akkor született, mikor Ferenc Jóska meghalt, én meg akkor, mikor Sztálin. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük