(2451) Be vagy szarva a hidrogénbombától? Akkor olvasd el ezt!

VIP. 321.

Az orosz Katasztrófavédelmi minisztérium kiértékelése. 

___________________________________________________________________________

A teljes cikk fordítását E-mailben elküldöm a VIP előfizetőknek.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

13 gondolat erről: „(2451) Be vagy szarva a hidrogénbombától? Akkor olvasd el ezt!

  1. V. Putyin bemutatta az „Apokalipszis bombát” és azt mondja az USA-nak: Én figyelmeztettelek, de nem hallgattatok rám!”

    Vladimir Putyin orosz elnök néhány órával ezelőtt az orosz parlamentben bejelentette, hogy „közel 9 éves fejlesztés és tesztelés után az RS-28 Sarmat (NATO: SS-X-30 Sátán 2) az arzenálban az orosz légiforgalmi erők erejében. ”

    http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/pyraylika-systimata/670813_vpoytin-pros-ipa-paroysiazontas-neo-icbm-sas-eiha

  2. Na jovonk ehhez mit szolsz ; a velemenyedre lennek kivancsi. Csak kemenykedes vagy lesz valami?

  3. 03 – Andrew:
    Putyin világosan megmondta. Védelmi szempontból erre rá lettek kényszerítve. Ők senkit se támadnak meg, de ha bármilyen kicsiny atomtöltetet használnának ellene vagy szövetségesei ellen, akkor azonnal megtorolja.

  4. 02: A Szarmata ICBM az eddig is nyílt titok volt. A többiről tudott az amerikai hírszerzés, hogy fejlesztik azokat az oroszok, legalább is a Pentagon ezt közölte. Ami meglepő, hogy igazából a bejelentés után mindenki hitetlenkedik, mert itt közel sem a Szarmata a nagy durranás, hisz azokkal a mára teljesen kiöregedett, vagy fél tucatszor üzemidő hosszabbított, még handrendben tartott Sátán ICBM -et váltja.

    Amiken mindenki megrökönyödött így kb. 15 év fejlesztés után, és zömében csak számítógépes szimulációkon bemutatott arzenál elemeken, azok a következőek:
    (Egy részükről kb. 1-2 éve már pletyka szinten a szaksajtó foglalkozik.)

    1, Kisméretű nukleáris hajtóművet fejlesztettek ki, amelynek segítségével lényegében korlátlan hatótávolságú robotrepülőket, cirkáló szárnyas rakétákat képesek célba juttatni.

    2, Status-6 Oceanic Multipurpose System: Az új fejlesztésű robot tengeralattjáró készülék korlátlan távolságra képes eljutni extrém mély vizekben, sebessége pedig felülmúlja minden ismert tengeralattjáró, torpedó és felszíni hajó sebességét. (Ez az a bizonyos 100 Mt -ás drón torpedó.)

    3, Kinzsal (tőr) néven megalkottak egy olyan hiperszonikus, a hangsebességnél tízszer gyorsabb hordozó eszközt, amely más földrészen található célpontra képes csapást mérni, röppályáját és repülési magasságát változtatni tudja. A harci eszközt, kísérleti jelleggel, a déli katonai körzet repterein állították rendszerbe az orosz hadászati rakétaerőnél.

    4, Avantgárd néven kifejlesztették a hangsebesség hússzorosával haladó, a célba 1600-2000 Celsius-fokon égő gömbként becsapódó plazmafegyvert is, akár a világűrben való felhasználásra, amelynek különleges anyagokból készült szárnyrészei mindvégig irányíthatók maradnak.

    5, Tavaly rendszerbe állították az orosz fegyveres erőknél az első, mozgó lézerkomplexumokat.

    Yaakov Kedmi izraeli nemzetközi katonapolitikai szakértő – 1992-1999 között a Nativ-szervezet (az izraeli lakosságnak a Szovjetunióval és a kelet-európai országokkal fenntartott kapcsolatait ápoló intézmény) titkosszolgálatának vezetője – a következőket mondta:

    „Az USA 2018–2020-as évekre szóló katonai koncepciója egyértelmű amerikai fölénnyel számolt a stratégiai fegyverrendszerek terén. Mától viszont rá lesznek kényszerülve arra, hogy kolosszális pénzügyi erőfeszítéseket tegyenek. Jóval nagyobbakat annál, mint amennyit terveztek, hogy ne növekedjék elmaradásuk. Putyin bejelentéseiből az következik, hogy Oroszország két-három nemzedéknyi fejlesztéssel lépett előre azokhoz az elgondolásokhoz képest, amelyeket az USA-ban eddig csak latolgattak. Ráadásul, amit Putyin is hangsúlyozott: ilyen teljesítményre nem lenne képes olyan ország, amelyben erőtlen a tudomány, a technológia, az oktatás. Végső soron mindez az oroszországi tanárok diadala.”
    http://bekialtas.blog.hu/2018/03/02/putyin_sokkolo_bejelentesei

  5. Üdv Mindenkinek!

    Megy ezerrel mindenhol a hiszti meg a hitetlenkedés, a torzítatlan haditech fotelszakértők részéről a leginkább (Természetesen nem Pythonra gondoltam! 😀 ), pedig csak el kellene olvasni a napi sajtót és mindjárt első helyen a Pentagon nyilatkozatát.

    Azon kívül, hogy tudtak ezeknek a fegyvereknek a fejlesztéséről az amerikai hadsereg nyilatkozata szerint az atommeghajtású cirkálórakéta még nem működőképes, mert a tesztek során lezuhant az északi sarkvidék térségében (!!!).
    Ebből az egyszeri emberkének az kellene, hogy következzen, hogy a fegyver minimum protó szinten létezik, próbálgatják és valahogy valameddig repkedett az északi sarkvidék környékén a maga kis atomhajtóművével.
    Tény, egy ilyen eszköz generációs ugrás lesz, ha kiderül, mégiscsak működik. Megszavazom, hogy fog, Putyin ekkora horderejű bejelentésekkel kizárt, hogy blöffölt volna, hiszen a világ összes tudósa kis túlzással élőben hallhatta az orosz elnököt és egy totál sci-fi mesét nem nyelne be a világ.
    De megint csak a Pentagonra és az amerikai hadsereg nyilatkozatára utalnék vissza…

    Az összes többi cuccot meg nem is értem, miért látja bárki sci-finek 60 évnyi ICBM korszak után.

    A Sarmat rendszer már önmagában is elegendő lenne ahhoz, hogy biztosítsa az oroszok nukleáris erejét, ebből a rakétából két tucat is több, mint elég.

    Hiperszonikus rakéták és irányított fejek (Kinzsal és Avangard) – az egyik hülye német rakétaszakértő szerint ez lehetetlen, mert a nagy sebességet az anyagszerkezet nem bírja, miközben évtizedek óta minden ICBM robbanófej 20-25 Mach sebességgel ér vissza a légkörbe. Akkor most mi van? A német rakéta szakértő ezt az apró anomáliát hogyan magyarázná? Ráadásul Isten egyszerű barmának (már elnézést) illett volna hallania/tudnia az amerikai és kínai hiperszonikus protókról is, mert ilyenek is vannak ám.

    Atomtorpedó – kisméretű atomreaktorral zseniális húzás, a tengerfeneket előzetesen fel lehet térképezni, de ha nagyon akarják, akkor egy nagyobb torpedó cuccon még szonár/lokátor is elfér és képes saját magát irányítani. Könyörgöm, erre minden valamire való amerikai és orosz cirkálórakéta képes már évtizedek óta, a mai technológia mellett tök mindegy, hogy a levegőben dombok között avagy a víz alatt kell manővereznie egy szivarnak. Jelen esetben, ami igazán nagy szám, az itt is a mini atomreaktor.

    Egy szó, mint száz, közelegnek az orosz választások, Amerika egyre jobban rúgja össze a port nem csak Moszkvával, hanem lassan a fél (egész?) világgal, elérkezett az ideje annak, hogy Putyinék előhúzzanak a kalapból valamit, ami alapjaiban írhatja felül a jelenlegi globális hadászati trendeket.

  6. 05 – Python:
    Köszönjük a figyelem felkeltést.

    04 – Montezuma:
    Szerintem Putyin nem blöffölt, csak a választások miatt egy kicsit hamar állt elő a bejelentéssel.

  7. 07.
    Üdv Tibor bá’!
    Szerintem sem, csak előtte több fórum és „szakértő” marhaságát olvastam végig és ezekre válaszoltam már előre itt is.
    Viszont engem is érdekelne két dolog:
    1. Hogyan látod/látjátok a mini atomreaktoros meghajtást egy cirkáló rakétában, ebben a témában totál homály vagyok.
    2. Jövőnk véleménye a témáról, remélem olvas minket és válaszol.

  8. 08 – Montezuma:
    A kritikus tömeg (ami kell egy reaktorhoz) egy konyhaasztalon elfér. Nem látom be, miért ne lehetnek csinálni mini reaktort. Eredetileg azért ilyen baszom nagyok az atomreaktorok, mert kell a teljesítmény. Teljesítmény nélkül minek beruházni, kockáztatni, stb.?

  9. 09. Tibor bá’

    A kérdés inkább az mik a járulékos berendezések, amikkel maghajtják magát a rakétát. A kritikus tömeg, vagyis a reaktor ugyanis semmiféle közvetlenül felhasználható energiát nem szolgáltat, csupán höenergiát. A mai atomreaktorok sem mások mint óriási vízforralók.
    Ezért a kérdés az, hogy egy ilyen rakétában hogyan oldják meg, hiszen itt rövid idö alatt kell óriási energiát felszabatítani, átalakítani, és bizonyos ideig kontrollált módon egyenletesen müködtetni. Ez azért nem olyan triviális dolog. És mivel a levegöben kell tartani óriási sebességgel, azt sem teheted meg mint egy hajónál, ahol nagy a felhasználható tér, és szamolhatsz azzal is, hogy végsö soron úszik a vizen.

  10. 08: Környezetszennyező mint az atom…! 🙁 Persze válaszcsapás esetén már tök mindegy, mennyi sugárzó részecske áramlik ki a gázturbinából az égéstermékekkel elegyedve.

    Ilyet már a ’60-as, ’70-es években is tudtak, kísérleteztek is vele. Igaz ez atomrakéta hajtómű, de a lényegi metodika nagyjából ugyan az.

    Tesztelték, lepottyant. Kiforratlan, de tesztelik. Igazából ami itt a Szarmata nehéz ICBM -en túl lényeges dolgok a következőek:

    A H-47M2 Kinzsal hiperszónikus rakéta, amit a SzU-57 számára szánnak elsődlegesen, de ’17. dec. 1-től kísérleti harci üzemmódban (élesben is tesztelik gondolom) van a Déli Katonai Körzetbe telepített Mig-31 BM vadászgépeknél.
    http://defence-blog.com/news/top-russian-general-reveals-secrets-new-kinzhal-hypersonic-complex.html

    Az Avangard tulajdonképp az RS-24 Jars hiperszonikus harci résszel ellátott verziója.

    A másik manőverezni képes hiperszonikus „plazmagömb” pedig gyaníthatóan a az egy ideje tesztelt Objekt 4202 (Yu-71/Yu-74) valamelyik változata lesz.

    A dandár/zászlóalj szinten telepíthető szárazföldi lézer fegyver meg nem meglepetés, hisz a Szovjetuniónak is volt ilyen programja az USA mellett, csak a ’90-es évek érdemben kiestek ebből a fejlesztésből. Inkább az, hogy csak ilyen sokára lett szériagyártásra érett.

  11. 10 – sleeper:
    Nem mondtam, hogy ágyba szarás, de messze nem ehetetlen. Volt rá 60 év.

  12. 1955 körül indították a moszkvai (polgári) repülőmérnöki egyetemen, a MAI-n (pletyka szinten legalábbis ott) a nukleáris hajtómű tanszéket. Ideje beérnie.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük