(2308) Orbán egy geci?

Tibor bá’ online

 

Orbán egy geci? Nem, illetve mi az, hogy geci? A geci egy közönséges szinonimája az ondónak. Ez nyilvánvalóan nem lehet Orbán Viktor. Természetesen, mert van a geci szónak egy átvitt értelme is. Geci az, aki valami okból kifolyólag megvetendő. Simicska Lajos valószínűleg ezt akarta kifejezni, és legyünk őszinték, elképesztően ügyes támadás, mert a mondat tartalma egy sima véleménynyilvánítás, ami simán belefér az alkotmányos védelembe. Jogi visszacsapás tehát nem lehetséges. Simicska saját plakáthelyeire írta ki. Innen se lehet megfogni. Plusz Simicska arra is gondolt, hogy hírérték maradjon. A rendőrség persze nem nyúlt hozzá, mert az is Simicska felé hajtotta volna a vizet.

Mindezek után nyilvánvaló, hogy Simicska alaposan kigondolta mit fog tenni és mikor. Orbánnak főhet a feje, először, mert ki kell találnia, hogy lehetne ezt lenullázni. Másodsorban pedig, mivel lehetne visszavágni. Ezt a következő napokban meg fogjuk látni. Mindenesetre Simicska nem támadható lopással, mert lopni csak Orbán segítségével lehetséges. Nem mehetnek neki törvénytelenséggel (amit nem lenne nehéz kitalálni), mert ami törvénytelenséget elkövethetett, abba Orbán is benne volt. Arról nem beszélve, ha jogilag mennek neki, akkor felperes/alperes Orbánnak is meg kell jelenni a bíróságon és minden magyar fül a közvetítést hallgatná. Mekkora cirkusz! Marad az agyonhallgatás, de ezt Simicska állandóan fel fogja rúgni, aki láthatóan élvezi a helyzetet. Persze el is lehetne tüntetni, mondjuk egy erre mászkáló idős osztrák paraszt elüthetné a Veszprém környéki országutakon. De ennél nagyobb hibát nem lehetne elkövetni. Orbán legecizése után baleset éri a legecizőt, ami még a leghülyébben is gyanút ébresztene. Sőt, szerintem Orbánnak éjjel-nappal őrködni kellene a Simicska felett a TEK segítségével, mert Simicskának nem szabad meghalni a 18-as választásokig. De akkor mit lehet vele csinálni. Egy jó ötlet minimum 50 mandátumot ér. 😀

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

Éljetek a lehetőséggel

(2308) Orbán egy geci?” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Szia.

  En ugy latom hogy, egyszeru tehetetlen duh munkalkodik az emberben. Barmit probal tenni, siman elgancsoljak. Kizartak a kozbeszerzesekbol, torvenyeket hoztak az ellehetetlenitesere, jogszerutlen inteszkedesek sorozata.
  Beszelnie pedig nem lehet mert azzal valoszinuleg csak magat sarozna be. Nem tud semmit sem mondani, amivel Orban jogilag megfoghato lenne. Elvegre O (Ok) irjak a torvenyeket, akar visszamenoleges hatallyal is. A fidesz tullepett az hagyomanyos ertelemben vett politikai szerepeken, ezert politikailag sem lehet ra nyomast gyakorolni. Gyakorlatilag vallaskent mukodik. A hardcore fidesz szavazot semmivel nem lehet ravenni hogy racionalis donteseket hozzon. Sem az urnanal, sem pedig a ket valasztas kozotti idoszakban.
  Lajosnak csak annyi maradt, hogy a fogait csikorgatva odacsap az asztalra, esetleg tolt meg egy poharral, hogy feledni tudjon. Vagy az ilyen feszultseglevezetesre alkalmas partizanakciok.
  (bocs az ekezet hianya miatt, uj gep angol billentyuzet)
  udv

 2. Orbán nagyon bölcsen viselkedik Simicskával szemben.
  Harcostársak voltak a közpénz jellegének magánosításában. Mindent tudnak egymásról. Ha bármelyikük kitálal a sajtónak, rendőrségnek együtt ülnek a kóterben. Ennél mindketten értelmesebbek.
  Tehát Orbán hallgat, nem veszi komolyan, nem megy bele sárdobálásba,
  Simicska sem terget ki semmiféle tényt. Patthelyzet.
  Persze Simicska mondhatná, béküljünk meg, variáljunk együtt a pályázatokon újra. Viszont az anyagi helyzete erre nem kényszeríti.
  Valami súlyos nézeteltérés miatt Orbán sem erőlteti a barátkozás felújítását.
  Súlyos nézeteltérés a maffiózok között, rendszerint, a zsákmány felosztása.

 3. 1: ” tehetetlen duh”

  Hát valóban elég gyerekes. Kb., mint amikor alsótagozatban rajzszöget tettünk egymás székére. Kitálalni nem tud, mert nincs kivel vádalkut kötni. Ha megbukik a fidesz, akkor őt is előveszik – kivéve, ha a jobbik buktatja meg. Ahhoz meg nem volt elég tökös, hogy keményebb eszközökhöz nyúljon – ahogy a tanár alá már mi sem mertünk rajzszöget tenni…

 4. A felcsúti teljesen megnyugodhat, mert ha Simicskának százszor annyi plakáthelye lenne, már akkor sem tudná befolyásolni, és megakadályozni Orsós vezénylő tábornok , és bandájának győzelmét, és hatalomban maradását!
  Ma az emberek döntő többsége el van foglalva a migránsok problémájával, és félelemben vannak tartva. Egy félelemben tartott emberrel – országgal – meg azt csinálnak, amit akarnak! Egy dologra koncentrál ilyenkor az “átlagember” ebben a mocsokban, – velem együtt – hogy a szűkebb környezete , és a család biztonságban legyen anyagilag, és minden szempontból, hogy meg legyen a napi betevő. A többit félre lehet söpörni. Egyszerűen nem marad másra energia, csak a túlélésre.
  Mit látunk? Egy nemzetmegmentőként tetszelgő szélhámost, aki a stadionjain kívül mást felmutatni nem tud, és aki eltudja magát adni !
  Elénk tettek több rakás sz@rt, és válaszd ki közüle a szimpatikusat.
  A legjobb erre a német példa. Évekkel ezelőtt fogadtam volna, hogy Merkel nem éri meg a holnapot. Majd “jelentkezett” egy velejéig romlott, és agyhalott buta nyolc elemis féleszű kilincsorrú – Schulz – aki irányítani szerette volna az egyik legnagyobb hatalmat Európában, és a világon..Kire lehetett volna ott is voksolni?
  És nálunk? Arra a Vonára, aki többet szerepelt a kurvái miatt a szennylapokban mint bárki más, s aki mára teljesen “ellightesedve, néppártosodva”, a médiában “cukiskodva” mosolygó arccal veszi fel a milliós fizetését?. A többi “rakást ” megemlíteni nem is érdemes, és szabad.
  Simicska a vagyonát a haverok támogatásával harácsolta össze. Bukásukkal megnyílna az út az elszámoltatására. Meg is tennék! Az egész egy szappanopera számunkra, hogy teljesek legyenek az unalmas estéink.
  Egyben biztos vagyok. Amennyiben ez az egész migráns kérdés csúszott volna pár évet, ez a csürhe már a pesti utcák kandelláberein szikkadna simicskástól a tönkrevágott kilakoltatott, majd utcára tett vagyonából kiforgatott magyarság hálájaként!.

 5. Nem tudom, mi ebben a nagy durranás….
  Az “elnyomott” ellenzéki sajtóban, a blogokról nem is beszélve cifrább dolgok is megjelennek Orbánról meg a kormányról.

  Az lehet a dologban, hogy elmaradt a nagy Vona-Botka beszélgetés, amitől azt vára, hogy Vona a földbe döngöli Botkát, és persze együtt gecizik Orbánt…. Simicska így pótolta.

  A képek alapján Simicska már nem volt szomjas és megpróbálta a maga módján kifejezni elégedetlenségét a helyzettel, és így sikerült…
  Most az ellenzékben páran eltűnődhetnek, hogy jó poén volt-e, és szivesen azonosulnak ezzel a stílussal, ami felvázolja azt hogy mire lehet számítani ha Simicskának sikerül megbuktatnia Orbánt…

 6. szia bogozy
  ‘” Ha bármelyikük kitálal a sajtónak, rendőrségnek együtt ülnek a kóterben.”
  3 nevet mondok Pinter, Polt, Hando
  A lehetseges forgatokonyv Ovira nezve: Pinter elviszi, Polt vadat emel, Hando eliteli. Ez igy eleg valoszinu.
  ironia on

 7. szia Ada.

  Pontosan. Nincs semmi amitol tartania kellene Orbannak. Legfeljebb az hogy nem 2/3 lesz hanem csak sima tobbseg.

 8. Nem ertek a jogi kerdesekhez, de formailag bizonyra tamadhato lenne a Simicska kijelentese. Egy ugyved siman ra tudna huzni az ugyre a ragalmazas, illetve a becsuletsertes vadjat, ha a sertett fel a vádemelés kovetkezmenyeit (bizonyitasi eljaras) fol merné vallalni. A politikai palyan a sardobalas megszokott dolog – ritkan csinalnak belole ugyet. A politikusak nem szoktak mentegetozni a vádak elol, csak egymast ujra tamadni. Itt, egy birosagi targyalas soran mindket fel nehez – talan kiszamithatatlan helyzetbe kerulhetne a sajat igazuk bizonyitasa soran. Valoban nem lehetne elore tudni, hogy Simicska meddig tudna elmenni a bizonyitas soran – mekkora sajat kárt es kockazatot tudna bevállalni – illetve mennyire / mivel tartjak egymast sakkban, milyen nyulakat tudna elohuzni a kalapbol.

 9. Orbán és a fidesz nagyban köszönheti felelmekedését Simicskának és a Simicska most megpróbálja a tudását, képességeit és vagyonát arra használni, hogy lerombolja, amit felépített és ami közben teljesen elkurvult.

  Ez az akció nem csupán vagy egyáltalán nem egy italos éjszakai hirtelen ötlet volt, mert minden médiában és szinte minden blogon ez a téma. Mindenhol felmerül Simicska véleménynyílvánítása okán, hogy Orbán egy geci, egy semmirekellő szarházi? Ugyanis egy olyan valaki mondja, állítja, hogy az, aki évtizedek óta ismeri. Ez volt a célja Simicskának szerintem és ezt el is érte ezzel az akcióval. Egész biztosan jönnek még egyéb dolgok is, csak még messze vagyunk 2018 tavaszától.
  Biztos vagyok benne, hogy emiatt Orbán nem alszik túl jól. Az igazi ellenfél nem a kollaboráns, megosztott, lejáratódott ballib oldal, hanem Simicska meg a Jobbik.
  Persze a Simicska sem aludhat jól és még az is lehet, hogy rá fog menni az egészre, már most sem fest valami jól.

 10. A diktatúrák – a puha is – a diktátor halálával szoktak összeomlani. Kizárt, hogy Simicskának ne lenne pénze és összeköttetése Orbán kilövetéséhez (úgy fizikálisan). Mivel ilyet nem tesz, feltételezhető, hogy a jelenlegi állapot megfelel neki. Ebből viszont az következik, hogy a köztük lévő konfliktus egy népnek szóló színjáték. Lehetséges, hogy Orbán így próbálja felépíteni saját ellenzékét, ami természetesen sohasem tudja legyőzni.

 11. Gabii, érdekes vélemény, de nem hinném, hogy színjáték lenne.

  Attól, hogy a Simicska nem gyilkos, még nem következik az, hogy az egész színjáték.

  Egy embert kilövetni, akit ismer évtizedek óta, aki a barátja volt, akinek a gyermekeinek ő a keresztapja és így tovább, azt nem olyan egyszerű megöletni, hacsak nem egy lelketlen, végtelenül érzéketlen, lelkileg halott az illető. Ha megöletné Orbánt, belül ő is meghalna és valószínűleg a saját családja előtt is és ő ezt biztosan tudja, hiszen nem egy buta emberről van szó. És szerintem igaz Orbánra is, mármint visszafele, annyira nem elvetelmültek(még), hogy egymás életére törjenek. A politikai harc, az más tészta.

 12. 10. Gabiii

  Szerintem Simicska jó üzletember, de csapnivaló politikus.
  És erre ráment a Jobbik is, amit lehúzott saját politikai/morális szintjére.
  Látod, a sok pénzével sem tudott mást, mit gecizni még egyet.
  Pedig nyilván volna más módja is.
  Sajnos ezentúl bármit is csinál a Jobbik, nem lehet levakarni, hogy Simicska bosszúja vezérli, és nem átgondolt politikai szándék.
  És ez nem valami nagy vonzerő egy 10-15%-os pártnak, ami már varrás mentén hasad, mert azok, akik a “klasszikus” Jobbikos ideológia miatt kedvelték a Jobbikot azok hamarosan új pártot fognak alakítani, és a végén Vona ott marad a hanukával, egy csomó kiscicával meg a felnyitott WC előtt szelfizős fényképével, és igyekszik csodálkozó képet vágni a dologhoz.

  Szóval egy jó poénnak induló gecizés pont annak ártott a legtöbbet, akinek valószínűleg nem szánta.
  De hát ha nem ért a politikához, akkor miért erőlködik?
  A hirtelen felindulásból ledöntött két üveg whisky a hibás?

 13. Attila, azért csak ne becsüld le, várjuk ki a végét.

  Egyébként nekem üdítő ellenpont a nagy fidesz, mindent lehengerelni akaró propaganda cunamijában a Simicska a még talpon lévő médiájával együtt. Egy kicsit csúnyán beszél, de legalább ami a szívén, az a száján, ellentétben a “jó” politikusokkal, akik szépen, kulturáltan hazudnak a pofádba és b@sznak át.

  Gondolom Orbán jó politikus lehetett a Simicskával szemben is.

  És hogy ha már itt tartunk, akkor válaszoljak Tibor bá kérdésére, mely a poszt címe. Igen, szerintem az, de valójában annál sokkal több azaz rosszabb.

 14. Bárkivel is találkozik mostanában Orbán, legyen az udvaronc vagy a kapuálló őr, mindenkiről azt fogja gondolni, látták a hirdetést és most belül ő is, meg ő is rajtam röhög. Ebben nagyrészt igaza is van. Maradjunk annyiban, Simicska jobban ismeri Orbán lelkét mozgató rugókat, mint bármelyikünk.
  Orbán figyelmét leköti az biztos és hibázásra ad lehetőséget.
  Gondoljatok bele. Majdhogynem abszolút hatalommal rendelkezik és nem tudja elintézni, hogy a nyamvad plakátok eltűnjenek a közéletből.
  Mikor az ész, tudás, intelligencia egy személyben összpontosul és még pénz is van a háznál, az törvényszerűen győz a hatalommániás nagydumás ellenében.

 15. Szerintem azon vesztek ossze, hogy Simicska nem vallalta a Stroman szerepet,.
  Megalazo es veszelyes is lett volna szamara…
  Igy lett az penztaros Lorince., akinek nincs annyi esze, higy felmerje ennek vestelyeit.:)(((
  A genya meg nekiment a mediajanak, ami felosztodott. (lasd: jelen helyzet)

 16. 14: jarisz: Megnyugtattál. A lányom helyesírása nem is olyan rossz. 😀

  /OK, telefonról írsz, etc./

 17. Hogy a címben feltett “költői” kérdésre visszatérjünk – sokan sejtik – benne van a válasz. A politika cirkuszában csak az a kérdés hogy ki-ki mennyire az. Máskülönben pillanatokon belül pályán kívül találja magát (ha még életben van) Minél inkább az, annál magasabbra juthat. Nemzetközi szinten méginkább. Lehet finnyáskodni, de akinek tehetsége van ilyen irányban az meg még élvezi is! Mert az igazi bűvészet fenntartani a látszatot! Lázárnak ma feltették a kérdést hogy a 100 kormányszóvivői tájékoztatón amit tartott mi volt ami emlékezetes, vagy jelentős volt a számára? És mi volt a válasz? “Élveztem minden percét!” – és ezt szünni nem akaró széles vigyorral a képén mondta – még el is lehet hinni neki… Szóval nem árt ha itthon is vannak “nehézfiúk”.

 18. 13. Károly

  Orbán nem tudja elintézni, hogy a nyamvadt plakátok eltünjenek. Mondod.
  Annyira eszetlen szlogeneket tartalmaznak, nem egyszer ezek a plakátok, hogy inkább erősíti a hatalmát, az ellenzék sivárságának, hatalomvágyának felszínre hozása.

 19. 14. Károly

  “mindenkiről azt fogja gondolni, látták a hirdetést és most belül ő is, meg ő is rajtam röhög.”

  A fene tudja…
  Lehet hogy csak beül a kávézóba egy kávéra, hogy az ellenzéknek már csak erre fussa.
  Botka lelépése után a baloldal éppen felkínálta habtestét Ferinek, a jobboldal meg világosan megfogalmazta intellektuális alapállását amiből a választásokat meg fogja közelíteni.
  És lehet, hogy Orbán épít még egy kisvasutat azon a pénzen, amit a választási kampányon megspórol, mert már neki dolgozik Feri is meg Simicska is… Mind a kettő saját pénzén.

 20. Orbán valóban rászolgál a Simicska által rá használt jelzőre. Mert csak egy ilyen vezető hallgatólagos jóváhagyásával nyilatkozhat egy janus arcú tag ilyet a tévében:http://kettosmerce.blog.hu/2017/10/05/hogy_mit_jelent_foldi_laszlo_mondata_a_civilek_likvidalasarol_azt_csak_orban_viktor_kepzelete_hataro (Még ha egy zsigerből Fideszes tv-ből hangzik is el ez, akkor is durva. Mert így 2018 után majd jön a régi időkben alkalmazott sztálini megfélemlítés magyar hangja? Fekete autó, verés,…terror??)

 21. Semmi mást nem csinálnak a fekete ruhába öltözött emberek, csak a megbízójuk által megjelölt személyt pár lépés távolságból követik. Azért ez a furcsa megoldás, mert akit követnek, ő egy adós és sehogyan sem lehetett rajta behajtani a követelést.
  Köztudott, hogy a követett embernek tartozása van és azt nem adja meg.
  Így, tudomást szerez a környezete, barátok, munkatársak, szomszédok, hogy ő egy megbízhatatlan ember. Egy-két napon belül szinte mindenki kifizeti a tartozását.
  Azt akarom mondani, nem kell lebecsülni a pszichére kifejtett hatását a Simicska és Jobbik plakátoknak. Azok most leginkább a főnök pszichéjét támadják. Mert valóban sok szavazót nem hoznak. Orbánt hibázásra akarják kényszeríteni. (saját vélemény)
  Volt egy katonatársam, aki nagyon kemény srác volt. Bp. Hős u-i dzsumbujban nőtt fel.
  Egyik éjjel arra ébredtem, hogy álmában hangosan beszél. -Könyörgöm anyám segíts, ments meg anyám, könyörgöm. Ezt ismételgette. Sérülékeny dolog az agy.

  Simicska nem kapkod. Kétévet várt arra, hogy a sajátságos választási kampányát saját kezűleg indítsa útjára.
  Pár hónapja annyi történt, hogy a Simicska fiával kikezdett a Fidesz sajtó. Ő csak annyit írt, ne feszítsék túl a húrt. Nem ők fognak sebeket kapni. Csend is lett körülötte.

  Ezek is azt mutatják, Simicska Orbán küzdelemben Simicska van nyeregben. /talán csak egyenlőre/
  Többen említették, hogy Simicska nem beszélhet, mert akkor egyúttal magát is feljelenti.
  Ha egy bűncselekménynek elévült a büntethetősége, attól még hátrányos lehet a politikusra nézve.
  Harmincöt év alatt sok kalandot megélhet az ember a barátaival, amiről odahaza nem szívesen beszél. A volt jóbarát mindent első kézből ismer.

 22. 20. Károly

  “Azt akarom mondani, nem kell lebecsülni a pszichére kifejtett hatását a Simicska és Jobbik plakátoknak. Azok most leginkább a főnök pszichéjét támadják. ”

  Lehet, hogy igazad van, és Simicska pszichológiaia hadviselésbe fogott Orbán ellen, de ezt az elgondolást némileg zavarja az hogy koszos a zakója, meg a hírek szerint nem volt józan.

  Őszintén szólva, Orbán tiszában van vele, hogy a “G” nap óta Simicska mindent elkövet, hogy tönkretegye. Ha ez eddig zavarta volna Orbánt, annak azért lenne már jele.
  Ezen a mostani plakátozós akció nem nagyon változtat sokat.
  Mindenesetre többet árt a Jobbiknak mint Orbánnak.

  A gecizés a legtöbb esetben a gecizőt minősíti, és nem azt akit geciznek.
  Ez a tehetetlen frusztráció kifejezésének a módja.
  Simicska valószínűleg tele van zaftos bizonyítékokkal Orbán ellen, de hát viszont is így van, és mérgében össze vissza csapkod.

  Én nem látok átfogó, kifinomult és eltervezett politikai stratégiát a gecizés mögött, csak egy elkeseredett ember kétségbeesett vagdalkozását megfeleő mennyiségű alkohol elfogyasztása után amikor valóban jó ötletnek tűnhetett a saját tehetetlenségének a saját plakátjain való közhírré tétele.
  .

 23. Tibor bá!

  Azt kérdezted, mit is kellene tenni?
  Hát fel kell ajánlani neki egy posztot, mondjuk egészségügyi államtitkárit , ha már ejakulátumról van szó.
  Persze ezt lehet tréfás felszólalás keretében is tenni, így humorral elcsapni a felszínre fröccsent…problémát.

  Ez talán megér 50 kreditet. 🙂

 24. Én azt nem értem, hogy itt már senki sincs, aki megvédené a Miniszterelnök Urat? Már pénzért se? 🙂

  O1G /úgy loptam/ 😉

 25. Attilának nem pénz kell, hanem pozíció. 🙂

  Különben tényleg, korábban azért fel-fel tűnt egy-egy lelkes OV fan, aztán mostanra valahogy kikoptak. Valami oka csak van. Azt viszont azért kizárnám, hogy kinyílt a szemük, vagy megjött az eszük. 🙂

 26. 25. Observer

  ” Azt viszont azért kizárnám, hogy kinyílt a szemük, vagy megjött az eszük. 🙂 ”

  Amit ezen a blogon egy kormánypárti kommentelő kap, az óvatosabbá teszi a többséget, akik aztán inkább kerülik a témát. És Tibor bá’ is elég morcos tud lenni.
  Rólam, elvakult, hígagyú fideszbirkáról meg lepereg az az intellektuális fölény, amivel itt nap mint nap világossá teszik, hogy ez ami itt megy már tényleg tarthatalan, és azonnal le kell váltani a Patást, pédául a… őőőő… izé… kire is ?

  Na nézd már ! Hát nem már megint csak a Gyurcsány maradt? … A politikai hulla.
  A baloldalt meg jó öreg SZDSZ-es káderek biztatgatják, hogy össze kell fogni a Jobbikkal !

  Szerintem hátborzongató belegondolni még a nehezebb sorsú ellenzéki szavazóknak is, hogy az országot egy MSZP – DK – Jobbik – PM – LMP – Momentum (stb) szivárványkoalíció fogja átvenni…
  Ezek ugyan mit kezdenének a kerítéssel meg a migránsokkal meg az EU/Soros nyomással?
  Kiderül aztán, hogy ANNYIRA mégse szar a Fidesz…
  A közvéleménykutatásokból legalábbis ez látszik.

  A Fidesz már ott tart, hogy leül vitatkozni az MSZP-vel, hátha meg tudja akadályozni, hogy 10% alá essen, mert azt már tényleg ciki lenne elmagyarázni, hogy ennyire nincs ellenzéke…

 27. Observer !
  Na ez egy igazi fidexes frocsoges volt..:-P
  “40 pont”..*-:-)
  Emlex, amikor Gy. felmosta Ovodassal a padlot??? Haha

 28. 25 – Observer:
  Pontosan az történt, amit előre sejtettem (és az anyósomnál megfigyelhető volt). Az elképesztő események láttán szép csendben elhallgatnak, majd egy idő után finoman átmennek kritizálásba, és úgy tesznek, mintha sose erősítettlék volna a Fidesz tábort. Az anyósom a végén éjjel-nappal Orbánt szidta, milyen gazember, és hogy becsapta őt. — Hogy a közvélemény kutatások milyen eredményt hoznak ki, annak semmi értelme, hiszen a népesség 90 százaléka nem beszámítható. Az eredmény csupán azt jelzi, hogy milyen hatékonyan mos agyakat az egyik vagy a másik oldal. — Attila esete egy ismert, specifikus szindróma. Ez jól megfigyelhető az őskeresztények mártír halálánál, vagy 1945 elején a berlini bunkerban a halálig kitartó Hitler hívők eseténél. A nyilvánvaló tényeket a halál előtt 5 perccel se észlelik. Ez az igazi beszűkült elme. 😀

  26:
  Ez a Gyurcsányozás a részedről totálisan nevetséges. Gyurcsányt Öszöd után totálisan kinyírt a fideszes propaganda. A hatalomért való harcban Gyurcsány ragyogóan kiütötte Meggyesit, de hatalmát képtelen volt megszilárdítani. Ha nem vakította volna el a hatalommánia, akkor észre vehette volna, hogy legokosabb, ha nyugdíjba helyezi magát, mert létezésének egyetlen következménye a fideszes propaganda fogás találása, amit te is követsz. Gyurcsány már a kutyának se kell, kivéve Orbánt, aki folyamatosan élvezkedik a legyőzésén.

 29. Vaóó: http://hirtv.hu/newsroom/nyomasgyakorlas-1404933

  A legerősebb politikai ellenfelét a fidesz felszámolással fenyegeti. És teszi ezt röhejes, átlátszó indoklással. Ez egeeen.

  Ezzel újabb küszöböt léptek át. Keményedik a diktatúra.
  Vajon meg merik tenni, hogy mondvacsinált indokok alapján, a poltpetya féle viccügyészséget felhasználva betiltják a Jobbikot?

 30. 28. Tibor bá’

  ” A nyilvánvaló tényeket a halál előtt 5 perccel se észlelik.”

  Hát igen.
  Azért az paradox hogy a 90% beszámíthatalan síkhülyét a 10% tisztánlátó szellemi világítótorony nem képes felvilágosítani.
  A másik nehezen emészthető dolog, hogy lehet hogy az van, hogy a 90% síkhülye beszámíthatatlannak ez a jó… Akkor meg mit akar az a 10%? Hogy inkább neki legyen jó?
  Hát így necces.

  “1945 elején a berlini bunkerban a halálig kitartó Hitler hívők eseténél.”

  Hmmm… nekem elég meredek ez a hasonlat.
  Nekem hamarabb jutna eszembe a gyorsan mozsolódó baloldal mártírhalála az eszme mellett, mint az újra 2/3-ra taksálható Fidesz tábor támogatói, de hát én hülye mosottagyú fideszbirka vagyok, nem érthetek mindenhez.

  ” Gyurcsány már a kutyának se kell, kivéve Orbánt, aki folyamatosan élvezkedik a legyőzésén. ”

  Nem annyira “élvezkedik”, hanem fenntartja az emlékét. Politikailag igen jó ötlenek tűnik folyamatosan emlékeztetni az országot Gyurcsányra, hogy hova juttatta az országot 2010-ben. Annál azért jobban állumk, ez tagadhatalan.
  Már a baloldal is szabadulna Gyurcsánytól, de a jelek szerint nem tud. Sőt ! Újra tényezővé válik, ha nem is az első sorban, de alapvetően meg tudja határozni a baloldal struktúráját.
  Valószínűleg mindenkiről tud valami zaftosat, hogy ők se merik támadni.
  Ez meg felveti a kérdést, hogy van-e lényeges különbség a baloldalon, hogy Gyurcsánnyal vagy Gyurcsány nélkül.
  Ugyanis most bizonyosodott be, hogy Gyurcsány rajtahagyta a “gyurcsányizmust” az egész baloldalon, amit máig se tudtak levakarni magukról, hiába szabadultak meg a személyétől, “szelleme” még mindig ott kisért, és megakadályozza, hogy számottevő politikai erővé váljon.

 31. 30 – Attila:
  1) A baloldali mártír halál nem volt önkéntes. Ezt nem lehet idehozni. Elhitették velük, ha felvállalják, akkor életben maradnak.
  2) A “10” % nem egy homogén massza. Az egyik egyed ezt akarj, a másik azt, én például semmit. Nekem jó úgy, ahogy van. Amit főzött az emberiség, most majd megeszi.
  3) Pontosan hová juttatta Gyurcsány az országot, mert ezt még nem fejtetted ki. Arra még emlékszem, hogy Orbán azzal kezdte, hogy ellopott 3000 milliárdot, aztán felmentette a gazdagokat az tisztességes adófizetés alól, helyette megemelte az ÁFÁ-t, majd újabb adókat agyalt ki, lecsökkentette a segélyeket, megszüntette a kedvezményes nyugdíjba vonulást. Cseles rezsi csökkentés címén további 100 milliárdokat lopott ki az emberek zsebéből. Csak úgy hirtelen. Persze se szeri, se száma az apró trükköknek, mint például a félkarú banditák betiltása az emberek érdekébe, aztán ki idő múltával monopolisztikusan kiadni a haveroknak, akik a színfalak mögött ezüst tálcán nyújtják át neki az emberekből kiszivattyúzott lóvé egy részét. És – amin már röhögök – a 90 % birkanép ezek után újra beszavazza a kétharmadot.
  5) Különben eszem ágában sincs megkísérelni, hogy téged meggyőzzelek. Részemről szarok az egészre. Vona Gáborral kellene foglalkoznod. Tőle van Orbán beszarva, nem Gyurcsánytól, csak te nem tudsz róla. Le vagy maradva. 😀

 32. Egyébként hogy jött ki ez a 90 vs 10 százalék?

  A teljes felnőtt népesség körében max. 30% támogatottsága van még a kormánypártoknak.
  Ezek nagyrésze szarik az elvekre, érvekre vagy egyszerűen nem érdekli az egész, érdekek mentén szavaz, ami egy tál gulyástól kezdve a közmunkája megtartásán át, a hivatali állásának féltésén keresztül a zsírosfazékból való komolyabb részesülésig tart.

  “Akkor meg mit akar az a 10%?” Először is nem tíz hanem sokkal több százalék. Pl. igazságot akar, hogy ne legyen szétlopva az ország, miközben tíz és százezrek éheznek, fáznak, beledöglenek az ellátatlanságba vagy a kórházi fertőzésbe. Engem nem érint egyik sem, mégis végtelenül undorítónak és felháborítónak tartom, hogy a rendelkezésre álló források tetemes része vagy ellopásra kerül vagy felesleges dolgokra elpocsékolva, miközben ezrek halnak meg emiatt.

  Szörnyű, amikor egy robbantásban, tömegbehajtásban meghalnak 50-en vagy 200-an és joggal nevezzük az elkövetőket tömeggyilkosoknak.
  Vajon Orbán és bandája százmilliárdos lopásai és mániáik miatt hányan haltak meg mert nem jutott pénz az ellátásukra? Ezrek. Évente.

  Orbán egy tömeggyilkos, ez az igazság kedves Attila barátom.

  Hozzászólásod egyébként tele vagy valótlansággal és csúsztatással. Próbálnád védeni a védhetetlent, de ez egyre nehezebb és átlátszóbb lesz.

 33. 31 (32) Gyarmathy: “Hozzászólásod egyébként tele vagy valótlansággal és csúsztatással.”

  Attila ezt nem csúsztatásnak tartja. Ő hiszi is, amit mond. Reménytelen… 🙂

  27: “éjjel-nappal Orbánt szidta”

  De azért 18-ban újra rá szavazott volna… 😉

  /Apámék dettó. Jól kibabrált velük OV, egy darabig szidták, de ezt a migránsozós/Sorosozós dumát kajálják, mint kacsa a nokedlit. Pedig apám egy tanult – és a politikát leszámítva – , értelmes ember. Mit lehet várni az ‘egyszerűbb’ nyugdíjasok tömegeitől??? /

  O1G

 34. Számmisztika nélkül a 214-s választók akarata. Fidesz-KDNP: határon belüli szavazatok 1.8 millió +350.000 külhoni levélben szavazó (ömlik is a pénz most hozzájuk, legalábbis szavak szintjén)
  Ellenzékre leadott határon belüli szavazatok. 2.7 millió
  Így lett 1 képviselő híján 2/3-a Fidesz-KDNP-nek
  A csókosokon kívül két tábora van a Fidesznek. Az MSZP-től elpártolt nyugdíjasok és, akik végsőkig kitartanak mellettük. Slussz.
  Az első és második Orbán kormánynál szavaztam a Fideszre. Átvertek.
  Ha hatalmon maradnak, akkor tényleg bármit megtehetnek az emberekkel. Úgy bebetonozzák magukat.
  A Jobbik sikere adna négy évet a jobb és baloldalnak, hogy rendezzék soraikat. A Jobbikot könnyen kipenderíthetik négy év múlva a hatalomból, ha picit is hibáznak.

 35. 32 & 33:
  Elég rég írtam le summásan a megállapításomat. Az országban értelmes emberek élnek és Orbánbirkák. De ebben semmi új nincs. Horthy-t imádták a prolik (is). Ferencz Józsefet lelkesen szerette minden magyar az aradi (+) kivégzések, Hajnau stb. ellenére, miközben tombolt a Kossuth kultusz az egész országban.

 36. Azt mondják, hogy Orbán és bandája tömeg gyilkos mert vacak az egészségügy állapota. Igaz. Viszont Gyurcsány kórházakat záratott be. Kádár idjében és azóta is az orvoslás az orvosbárók kezében van. Lásd abortuszt csak drága, hálapénzes műtéttel csinálnak, az olcsó RU 486 abortusz tablettát semmiképpen nem akarják engedélyeztetni. Nyugat Európában már jó ideje alkalmazzák, sokkal előnyösebb, mint a műtétes trancsírozás.

  Károly írja
  350.000 külhoni szavazattal nyert Orbán. 2014 évi Választási bizottság elszámolása szerint 180.000 külhoni szavazat volt. Durva, propaganda hamisítás.

  Orbán nem mentette fel a gazdagokat a tisztességes adófizetés alól. Az alsó középosztályról vette le az irgalmatlan SZJA terhelést. Egyszerű szakmunkások, buszsofőrök, alkalmazottak fizették a legmagasabb adósávokat, míg az igazán gazdagok mindenféle jogi trükkök révén kibújtak az adózás alól. A vállalkozók, a minimálbéres alkalmazással szintén kibújtak az adófizetés alól.

 37. Kedves Bogozy!
  “Azt mondják, hogy Orbán és bandája tömeg gyilkos mert vacak az egészségügy állapota. Igaz. Viszont Gyurcsány kórházakat záratott be.”

  No nézzük csak, tehát elismered, hogy Orbán tömeggyilkos, de a következő mondatban megpróbálod mentegetni? Az, hogy Gyurcsány kórházakat záratott be, az mire érv?
  A kórházbezárás, az mindig rossz dolog? A minap néztem egy riportot egy szakértővel, aki azt mondta, hogy sokkal kevesebb kórház kellene, de olyanok, ahol a tudás és az eszközök koncentrálódnak, így sokkal több embert lehetne megmenteni. Egy storke-os beteget hiába is visznek egy lepukkant vidéki kis kórházba, mert sem tudás, sem eszköz nincs arra, hogy jó eséllyel életben tartsák.

  De mondjuk igazad van, Gyurgyány azért záratott be kórházakat, hogy pénzt vonjon ki az egészségügyből. Ha ez így van, a felmenti vagy kisebbíti Orbán bűnét?

  Gondolj csak bele, rá lett bízva az ország, rábíztátok az ország kasszáját, ő meg ellopta tetemes részét.
  Van egy család, ahol beteg a gyerek. Mit gondolnál arról az apáról, aki a gyógyszerre szánt pénzt elvenné és saját hobbijára költené, majd emiatt meghalna a gyerek? Hogy fel lennél háborodva, teljes joggal.

  Nem veszed észre, hogy pontosan erről van szó Orbán ‘apánk’ esetében?

 38. 36 – bogozy:
  Ez csak szövegelés. Mindenki tudja, hogy a progresszív jövedelem adózás sávosan azt jelenti, akinek magas a jövedelme, az többet adózik. A sávokat ott húzza meg egy kormány, ahol akarja.

  Hogy Gyurcsány mit záratott be és mit nem, az irreleváns. A büntető gyakorlat olyat nem ismer, hogy az elkövető felmentendő, mert előtt más még nagyobb bűnt követett el.

  180.000: Egy felől a választási bizottság éppen úgy Orbán zsebében van, ahogy az ügyészség, rendőrség, stb. Másfelől az igazi disznóság, hogy azok, akik ellene szavaznának, azoknak piszkosul meg van nehezítve a szavazás, akik mellette szavaznak, azoknak meg elég bedobni egy levelet.

  Amit nem értek. Minek mosdatod a szerecsent, az soha a büdös életben nem lesz tiszta.

 39. 30. Tibor bá’

  “1) A baloldali mártír halál nem volt önkéntes. Ezt nem lehet idehozni. Elhitették velük, ha felvállalják, akkor életben maradnak.”

  Én úgy látom hogy kaptak egy esélyt.
  Boszorkányüldözés és vér nélküli rendszerváltás, cserébe fair együttműködésért.
  De ezek inkább simán lecserélték Moszkvát Brüsszelre meg Washingonra, és mégnagyobb ütemben játszották az országot külföldi kézre.
  Annyi mentségük lehet, hogy az SZDSZ vezette be őket az erdőbe, akik időben leléptek, amikor szorulni kezdett a kapca, és most azt keresik, hogy hol lehetne újra egy rést találni… Addig a háttérből fejtik ki hatásukat.
  Végülis a baloldal az SZDSZ “védelme” nélkül valóban életképtelen. Ezt fényesen bizonyította az elmúlt években.

  “2) A “10” % nem egy homogén massza.”

  Sok lúd disznót győz?

  “3) Pontosan hová juttatta Gyurcsány az országot, mert ezt még nem fejtetted ki.”

  Államcsőd, másfél millió munkanélküli, a kivándorlás elkezdődése, a szociális juttatások nyirbálása, a 13. havi nyugdíj elvétele, nyugdíjkorhatár emelése, csökkentett táppénz, gáz, távhő tmogatás megszűntetése, családipótlék, gyed csökkentése, satöbbi…
  Az “ellopott” 3000 milliárd arra kellett, hogy a Bajnaiék által összehozott államcsődöt el lehessen kerülni, mert az államháztartás még a bevallottnál is rosszabb helyzetben volt. Amikor Orbán Brüsszelbe ment haladékot kérni, a képébe röhögek, hogy az ország kötelezettségeiért mot mát ő a felelős. Ezért kellettek az “unortodox” módszerek, amikről később kiderült, hogy hasznosak voltak.
  Az persze nem világos, hogy a rezsicsökkentéssel hogyan lopott ki pénzt az emberek zsebéből, de te biztosan tudsz rá magyarázatot…
  Akárhonnan nézed, az ország sokkal jobb anyagi helyzetben van, mint 80 éve.
  Persze… a “haverok” is híztak…. Tudom, sokaknak ez fáj, de ugyanezek meg se mukkantak, amikor a külföldi “haverok” szippantottak ki ezerszer annyi pénzt.
  Összehasonlítottad például, hogy mennyi pénzt költöttek Gyurcsányék egészségügyre, meg a mostani kormány?

  “5. Vona Gáborral kellene foglalkoznod. ”

  Lehet hogy igazad van… volt…
  Addig valóban veszélyes volt a Jobbik a Fideszre, mielőtt lefeküdt a vezetőség pár millióért Simicskával.
  Most már egy nagy nulla…

 40. “csökkentett táppénz”

  Te Attila, azt már Orbán csinálta…

  A másfél millió munkanélkülit meg a rendszerváltás.

  A 2008-as válsághoz meg tényleg semmi köze GyF-nek. Van elég sara enélkül is…

  A jobbikot meg nem írnám le, lesz egy rahedli “kényszerszavazója”.

 41. 40:
  Azt verd ki a fejedből, hogy az országot Matolcsi hozta rendbe.
  1) Németország szárnyal, ami kihat ránk is.
  2) Orbán agyon adóztatja az országot direkt és indirekt (az önkormányzatokat rászabadította a népre)
  3) Hatalmas pénzeket kap az EU-tól
  4) A Nyugatra távozott magyarok rengeteg pénzt küldenek haza.
  5) További pénzeket vont el az oktatástól és az egészségügytől.

 42. Orbánt valóban nem menti Gyurcsány kórház bezáratásai.
  Viszont rámutat, hogy egyik sem különb a másiknál.
  Gyurcsány elkezdte a rokkantnyugdíjak “felülvizsgálatát” Orbán folytatja.

  Paks bővítését Gyurcsány elkezdte, Orbán folytatja.

  Károlynak köszönöm a helyreigazítás elfogadását.

  Tibor bá’
  a 180.000 elfogadott szám minden oldalról, a kétségbevonásod ellenére.

  Nem mosdatom vityát, csak tényszerűen írtam az adórendszerről, választási számokról, és az egészségügyről.

  Érdekes módon, az orvosbárók hatalmáról egyetlen hozzászóló sem szól semmit sem. Kizárólag a politikusokat hibáztatják az egészségügy állapotáért.

 43. 43: Jó lenne, ha bizonyítékokat találnának az orvosbárókra – nemcsak szóbeszéd formában terjedne a hírük.
  Nem is a hálapénzekre gondolok, hanem az ingyenesen betegeken elvégzett gyógyszertesztekre is, ahol az orvos és a kórház kap vastagon pénzt a gyógyszergyártóktól. Mindenki jól jár, csak a beteg és az adófizetők nem.

 44. 43 – bogozy:
  Én nem vontam kétségbe az 180.000-at. Olvasd el még egyszer! Ez egy krónikus betegség erre felé. Senki se figyel a tartalomra, mindenki kibővíti azt a kedve szerint.

  Az adórendszerről NEM írtál tényszerűen. Hatalmasat csúsztattál.

 45. Bazs

  Leírtam az abortusz eljáráshoz fűződően az orvosbárók működését. Ne kívánd, hogy több ezer oldalas hozzászólásban írjak le minden esetetet és eljárásrendet. 🙂

 46. 42. Tibor bá’

  1) Németország szárnyal, ami kihat ránk is.
  Gyurcsány alatt is szárnyalt, az ország mégis lefelé ment.

  2) Orbán agyon adóztatja az országot direkt és indirekt (az önkormányzatokat rászabadította a népre)
  A 15%-os SZJA- val?
  Közben emeli a béreket, fizetéseket, csökkentette a rezsit…
  Kifizette az önkörmányzatok felhalmozott adósságait.

  3) Hatalmas pénzeket kap az EU-tól
  Ezerszer ki lett tárgyalva, hogy azt nem Orbán kapja, hanem a német vállalatok.
  Günter Öttinger a Global Handelsbalattnak adott interjúban világosan megmondta:

  Nem szabad arra használni a költségvetést, hogy azon keresztül szabjunk ki politikai büntetéseket – tette világossá Oettinger. – A strukturális alapok azért vannak, hogy versenyképesebbé tegyék a gyengébb régiókat. És minden eurónak, amit az EU Lengyelországnak ad, nagy része Németországba jön vissza.

  Hát ezért is szárnyal a német gazdaság, mert az EU valójában nekik adja pénzt.
  Nekünk meg az orrunk alá dörgölik.

  4) A Nyugatra távozott magyarok rengeteg pénzt küldenek haza.
  Annyira azért nem rengeteg az se, mert az élet nagyon drága. Próbálják kifizetni a devizahiteleket, aztán úgyis hazaszivárognak… Te is egyetértesz, hogy külföld nem fenékig tejfel, és aki nem “szabad” elhatározásból ment ki, hanem anyagi nyomásra, az haza jön amint összeszedi a megfelelő pénzt.

  5) További pénzeket vont el az oktatástól és az egészségügytől.
  Nemrég adtam egy listát amiben az egészségügyre költött milliárdok vanna felsorolva… Belinkeljem mégegyszer?

  Egyébként a legvéresszájúbb külföldi szakértők is elfogadják, hogy a magyar gazdaság jó úton van, folyamatosan növekszik, annak ellenére, hogy az ellenzék már a nyolcadik éve mondogatja, hogy igen-igen, de “fenntarthahatlan”…

  A fizetések, juttatások, támogatások nőlnek, a kiskereskedelmi forgalom növekszik, az ingatlanárak szintén növekszenek, újy lakások épülnek, lassul a népességfogyás, satöbbi…

  Nyilván nem lehet pár év alatt mindent rendbehozni, de úgy néz ki, folyamatban van, azzal együtt hogy erősödik a magyar tőkésosztály is…
  Tudom, hogy sokaknak ez fáj a leginkább.
  Amikor a külföldi multik szippantották ki a pénzt az országból az maga volt a megtestesült szabadság és demokrácia, azzal együtt, hogy az ország csődbe ment.
  Most, hogy az ország gyarapszik, az írigység a felszínre jön, hogy micsoda dolog az, hogy vannak magyarok, akik gazdagodnak ?

 47. 47. Attila (PV)
  Az SZJA nagyon kis szelete az adórendszernek, bár a plebszet tényleg ezzel lehet legkönnyebben hülyíteni. Számold ki egyszer a teljes adóterhelést egy vállalkozásra vetítve a bruttó eredménytől kezdve a ténylegesen elkölthető pénzig. Kb. 80-85 százalék adóelvonás jön ki! Ha csak a nettó fizetésedet nézzük, akkor is dupla annyiba kerülsz egy cégnek, mint amennyit kézhez kapsz (ugye ez rögtön -50%). Amit veszel, arra ÁFA-t is fizetsz (-21%).
  Mindezek után jönnek az olyan szivatások, mint a tranzakciós illeték (megszűntek az ingyenes bankszámlák), vagy a kapcsolási díj, amiket közvetlenül nem a te nyakadba vágtak, de közvetve mégis fizeted. Ehhez képest visszasírhatjuk a középkor adórendszerét. Az egyetlen értelmes lépésük a családi adókedvezmény volt.
  A kiskereskedelmi forgalom azóta “növekszik”, mióta bekötötték a pénztárgépeket a NAV-hoz. Ezzel nem csak a forgalom növekedett virtuálisan, hanem az árak is ténylegesen.
  A bérek két oldalról nőttek. Egyfelől a szakembereké, de azért, mert elfogytak. Az tény, hogy hős kormányunk üldöztetése miatt fogytak el, tehát végső soron miattuk nőtt. 🙂 Másfelől a minimálbéreseké, de ezt a kormány erőszakkal adatta oda olyanoknak, akik még ennyit sem tudnak kitermelni. Ja és ne feledkezzünk meg a Lőrinc félékről, akik jövedelme szintén benne van az átlagban.
  Az egyetlen töretlenül növekvő támogatás a nyugdíj.
  És tényleg tök jó az ingatlan árak növekedése! (A kilincsorrú ingatlanfejlesztőknek mindenképp.) Tippelj mivel függ össze jobban az ingatlanok ára: a jövedelmekkel, vagy a kamatszinttel?

  Orbán és bandája az elmúlt pár évben egy prosperáló környezetben tudott éppen csak átlagosan kormányozni. Ha ez a kegyelmi állapot megszűnik rájuk – és ránk – borul az egész.

 48. 46 bogozy nem kívánom, hogy többet írj róla.
  Nem is ez a megfelelő fórum arra, hogy a téma előkerüljön feldolgozásra.
  Megoldani se tudnánk.
  Vannak, akik Nokiás dobozban viszik a KP-t orvosoknak (nem hálapénzt), ők beszélnének inkább nyilvánosan. Készpénzmentesítés se oldaná meg a helyzetet.

 49. 25. Observer

  én kiállok mindenért amit eddig írtam 🙂 . nem minősítve mások, vagy ezen rezsim tetteit azelőtt (OV volt már azelőtt is miniszterelnök ugyebár), de ki kell mondani, hogy igenis ez a rezsim most kihozta az országot a zuhanásból, és pozitív pályára állította.

  42. Tibor bá’
  ” …Azt verd ki a fejedből, hogy az országot Matolcsi hozta rendbe. …”

  hát pedig de igen. Matolcsy nélkül ma már nem létezne Magyarország úgy, ahogy ma éltek benne. Mindenki elfelejtette, hogy hetek voltak hátra az államcsődtől ???
  én annak drukkoltam, hogy legyen mersze valakinek meglépni az irányított csődöt – a rögtön a választások után még el lehetett volna adni, hogy az előző kormány hibája (gondolom én, a politikai amatőr), de azt ami történt, töredelmesen bevallom, hogy nem vártam.
  Amikor Matolcsy meghozta első döntéseit, azt mondtam, hogy ez az ember nem fogja megérni a nyugdíjat. Utána pedig megvettem az összes könyvet amit írt, és ma leborulok nagysága előtt. Húsz év múlva, ha még lesz független Magyarország, akkor tanítani fogják őt, külföldön szerintem már most is agyon elemzik a munkásságát, szép csendben – de azért lehet hallani is róla.

 50. 50: “ez a rezsim most kihozta az országot a zuhanásból”

  Bajnai hozta ki /akadályozta meg az államcsődöt/, meg az általános fellendülés, meg a kurva sok EU pénz, meg az ellopott manyup stb. stb.

  Az összes ezirányú intézkedésük végső soron a lakosságtól vett el pénzt. Ezt mindenki más is meg tudta volna tenni.

  De legyen meg mindenkinek a maga hite szerint. 😉

 51. Gabiiii

  Kiskereskedelmi forgalom növekszik, mert bekötötték a pénztárgépeket a NAV-hoz. Igazad van. Egy lépés a szürke és fekete gazdaság felszámolása felé.

  Viszont a szakemberek nem a hős kormányunk miatt fogytak el. Ez vaskos tévedés, balos propaganda hazugság. Ne dőlj be.

  Sok kisvállalkozó ment tönkre, mert 89 után, törvényesen lepapírozva, kirabolták őket a bukócéges rendszerrel. Ez a bukócéges rendszer ma is működik.
  Kisvállakozó nem vállal munkát nagyberuházáson, mert ingyenesen nem akar dolgozni.
  Nagyon sok szakmunkás kiöregedett, nyugdíjba ment. Szakmunkás képzést összedöntötték. Maradék a lakosságnak dolgozik, vagy külföldre ment.
  Nem véletlen, hogy a nagyberuházások kivitelezése folyamatosan késedelemben van. Pl. Esztergom-Budapest vasútvonal részleges felújítása 3 évig húzódozott. Normál viszonyok között 6 hónap, nagyon megfontoltan dolgozgatva.
  Háttér? A kivitelezőnek volt 50 embere, akik több építkezés helyszínei között pendliztek.

 52. 52. bogozy

  “Szakmunkás képzést összedöntötték. ”

  És mekkora sivalkodás volt, amikor a kormány próbálta a szakmunkásképzés irányába tereni a oktatást ……

 53. Attila (PV)

  Egyetértek. Fel kellene végre fogni, hogy szakmunkások nélkül nem jutunk előre.

 54. 48. Gabiii

  “. Az tény, hogy hős kormányunk üldöztetése miatt fogytak el, tehát végső soron miattuk nőtt. 🙂 ”

  Az sajnos nem tény.
  A környező országokban nem Orbán kormányoz, és mégis sokkal nagyobb arányban mennek külföldre.
  Ez egyszerűen a mocskos EU-s politikának köszönhető, ami eleve az agy-, és most már a kéz-szivattyúra építi gazdaságát.
  Az alacsony béreket nem Orbán hozta létre, sőt, ő emelte valamennyit, a devizahitelek se az ő kormánya alatt futottak meg úgy, hogy senki nem figyelmeztette a népet, mint a szomszéd országokban…

  De látod, EZÉRT nem lesz itt kormányváltás, mert a sokszor ismételgetett hazugságokba kapaszkodtok, mint a híres “brüsszeli pénzek”, meg hogy éheznek a gyerekek, meg hasonlók.

  Biztosan lennének valós problémák is, de még az “őszinte” ellenzékiek is belekeverednek azokba a mesterséges hazugságokba, amit azok találnak ki, akik vissza akarják multiparadicsomot, visszaadni a bankokat a külföldi cégeknek, behívni az IMF-et, és kölcsönből csinálni egy dübörgő pannon puma hologrammot, újra zsllérré degradálni a magyar tőkést…

  Persze az van, hogy a VALÓS problémák vizsgálatánál kiderülhet, hogy azok részben még mindig az előző rendszer sara, mint például az egészségügy felépítése, hogy a bíróságokon még mindig a régi emberek ülnek (ezért van még börtönben Budaházy, ésezért nincs még börtönben Gyurcsány, és ezért nincs felelőse a vörösiszap tragédiának, meg még lehetne soroni), vagy hogy se a bal, se a jobboldali ellenzéknek nincs rá vonzó válasza…

  Szóval megy tovább a mára már tökéletesen kiégett és hatástalan lopafidesz, meg brüsszelipénzek meg elűzöttdolgozók…

 55. 51 – sleeper:
  Matolcsi nagy gazdasági csodája az volt, hogy a FED nulla közelre vitte le a kamatot, és QE néven elárasztotta a világot kp-vel.

 56. Sleeper,

  “Matolcsy nélkül ma már nem létezne Magyarország úgy, ahogy ma éltek benne. Mindenki elfelejtette, hogy hetek voltak hátra az államcsődtől ???”

  Vaóó, a görögöknek nem volt egy matolcsiuk, mégis elég jól elvannak. De ha röviden elmondod konkrétumok mentén, hogy miben olyan csodaember ez a Matolcsy, akkor meggondolom, hogy én is leboruljak nagysága előtt. 🙂

 57. 57. Tibor bá’

  “Matolcsi nagy gazdasági csodája az volt, hogy a FED nulla közelre vitte le a kamatot”

  Szerintem te is tudod, hogy ez hatalmas csúsztatás, de még belefér a lopafidesz meg a brüsszelipénzek kategóriájába…

  A forint kamat MINDIG (Matolcsyig) 5-7%-al a dollár meg az eurókamat felett volt…
  Amikor a FED levitte a kamatokat nulla közelire, akkor a forint kamat még mindg 7% körül volt.
  Ezért parkoltatták a spekulánsok az MNB-ben a milliárdjaikat… Felvettek egy csomó eurót 0,5%-ra, átváltották forintra, betették pár hónapra az MNB-be 7%-ra aztán szépen meghizlalva kivették, levették a hasznot, az eurót meg visszafizették.

  EZ volt a 300 milliárdos “tervezett” vesztesége az MNB-nek, és ezért volt akkora sivalkodás amikor Matolcsy is levitte a kamatot, mert a spekulánsok úgy megszokták, hogy az nekik JÁR… De ez a 300 milliárd akkor a baloldalnak egyáltalán nem fájt…

  Szóval… azzal együtt, hogy az MNB-t bőven nyereségessé tette, azt az egy-két kastélyt, amit megtartott magának a dologból, még mindig bőven megérdemli…

  A helyzet az, hogy sokkal hitelesebbnek érezném a “lopafidesz” szerű kritikákat, ha lenne valami jele, hogy az annál nagyságrendekkel nagyobb pénzszivattyúk működését is kritizálták volna az előző kormányzat alatt.
  De nekem az az érzésem, hogy a Fidesz legnagyobb kritikusai azok közül kerülnek ki, akik bőven megkapták a 30 ezüstjüket a pénzszivattyúk kezeléséért, és most telehörgik az elérhető médiákat, hogy micsoda nyomort kreált ez a kormány. NEKIK.

  Most volt egy közvéleménykutatás, ami szerint ha most lenne szavazás, akkor megint 2/3-uk lenne…
  Szóval van egy jelentős tömeg, amelyik elégedett a dolgok állásával.
  Tudom… agymosott birkák…
  De ha majd a Jobbik kerül hatalomra, az majd megmondja, hogy kik szavazhatnak…Az lesz ám a demokrácia !

 58. 56. Attila (PV)
  A deviza hitelezést még a legelső Orbán kormány tette lehetővé. Mindössze azért nem náluk futott fel, mert kirúgták őket.
  A 2002-es vereség egy csomó mindent összedöntött Orbánban. Előtte még volt némi messianisztikus elképzelése és össznemzeti jövőképe (amellett, hogy a projektek alkotmányos költségét 10-ről 20%-ra emelték), utána viszont rájött, hogy nem érdemes, nem kifizetődő a népet boldogítani. Mára a kormányzás egyetlen látható feladata a nagyüzemi lopások elfedésére korlátozódik. Ez VALÓS probléma, aminek semmi köze az előző rendszerhez.

 59. 57: “a forint kamat még mindg 7% körül volt”

  Abban igazat adok neked, hogy a spekulánsok az MNB-t pénzszivattyúnak használták. De azért annak nézz utánna, hogy amikor ez beindult, kinek az embere ült az MNB elnöki posztján. Meg fogsz lepődni…

 60. 60. Observer

  “kinek az embere ült az MNB elnöki posztján.”

  Akkor még senkinek nem volt bátorsága az MNB “függetlenségét” megkérdőjelezni…
  Orbánéknak is kellett egy kis idő hogy megtalálják a réseket a pénzszivattyúkon…
  De az előzó kormány nem hogy nem kereste, hanem még tömködte is őket…

 61. 59. Gabiiii

  “A deviza hitelezést még a legelső Orbán kormány tette lehetővé. ”

  Nem a devizahitel tényével volt a gond, hanem hogy amikor már világos volt, hogy be fog dőlni a rendszer, és a szomszédos országok kormányai behúzták a kéziféket, Gyurcsányék még tolták ezerrel….

  Ezért csak Magyarországon volt akkora káosz miatta…

 62. 60: Attila, a legnagyobb alapkamat 2000 után Járai Zsigmond idején volt… Szóval ne ködösíts már nekem. Ez volt az az időszak, hogy “minél rosszabb a (szoci) kormánynak, annál jobb nekünk (fidesz)”.

  Bár a tények makacs dolgok, de épp ezért téged nem is érdekelnek. 😉

  PS. Majdnem elfelejtettem: O1G

 63. 63. Observer

  “60: Attila, a legnagyobb alapkamat 2000 után Járai Zsigmond idején volt… ”

  Ehem… Ez még akkor volt amikor az MNB “független” volt… (a magyar kormánytól…) tudod …

  https://www.youtube.com/watch?v=tpZiBacqxiQ

  Tehát kívülről mondták meg hogy mi legyen az alapkamat…
  Ezek voltak az idők, amikor a Fidesz megtanulta, hogy nem a legjobb stratégia (nekünk) mindenben megfelelni a liberalista elvárásoknak .

 64. 65 – Observer:
  Jézus csak annak segít, aki használja a rózsa fűzért. 😀

 65. Független volt. Csak nem a fidesztől. 😉

  Járai volt az elnök. Szerinted, ki adta neki a parancsokat? Soros?

 66. 65. Observer

  “Jézus segíts! 🙂 Ez az energiaügyi államtitkár…”

  Meg a kereszténydemokrata néppárt vezetője.
  Szerinted hívő ember nem vállalhat energiaügyi pozíciót?
  Nem vagy te kicsit dogmatikus?
  És Soros ellen használja a rózsafűzért, nem a energiatermelésre…

 67. Observer,
  Az igeeen, a rózsafüzér megváltoztatja akár a történelmet is és ezt Soros György is meg fogja tapasztalni.

  Gondolom a Soros féle elárasztásról van szó. Rózsafüzér, meg ima, de ha a mirgácsnak van 300 ezer eurója, akkor jöhet, még akkor is, ha Sorostól kapta a zsét. Soros, ha akarja, hány muszlim ügynököt tud bejuttatni az országba államkötvény vásárlással? Még jó befektetés is neki. A pénzt kamatostól visszakapja, a muszlim ügynök meg marad, megnősül, rárántja a fekete sátrat a magyar nőre, csinál 5-6 kis muszlimot.

  A pénzzel, befolyással rendelkező jöhet. Hazát árulnak annak, aki meg tudja fizetni, közben meg eljátszák a nagy keresztény honvédő vitézt. Hihetetlen ez a januszarcúság.

 68. 56. Tibor bá’

  Tévedsz. Magyarország mindig is szigetként müködött ezen a területen, még a környezö, azon országok közül is kitünt, amelyekkel összehasonlítható helyzetben volt. Mintha a Holdon lett volna – nekem sokszor az volt az érzésem, hogy Magyarországot egyfajta inkubátorként, teszt országként használták volna. Ép ésszel ezt nehezen lehet és lehetett megmagyarázni.
  Pont ezért, ha Matolcsy nem vált irányt a FED semmilyen QE programja nem mentette volna meg Magyarországot. A sorsa meg volt írva.

  Persze a hatás nem olyan lett volna, mint dgy atombomba: bumm, és mindennek vége. Az egyszerü emberek számára talán csak az árak emelkedése lett volna látható, de hát ehhez már hozzászoktunk, nem igaz? Esetleg még a forint beszakadása se lett volna olyan meredek

 69. 71 – sleeper:
  Magyarországon kétféle ember van. Van, aki beszopja a Fidesz propagandát, és van, aki nem. Mit gondolsz melyik csoportba tartozol? 😀

 70. 68, Attila: “Szerinted hívő ember nem vállalhat energiaügyi pozíciót?”

  Természetesen vállalhat. De ha kb. ennyi esze van, miszerint a rózsafüzér morzsolgatása bármit is megold, akkor az bizony nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

  Ezek az emberek gátolják a “zöldenergia” terjedését Mo-n, és favorizálják Paks2-t, ami még az ükunokáinkat is eladósítja.

  71, Tibor bá’
  Nekem egyszerűen az nem fér a fejembe, hogy ezek a madarak hogy nem látják, hogy a gazdaság “rendbetétele” az utolsó vasig a lakosságról volt lenyúzva (persze nagyvállalat-ellenes köntösbe csomagolva). Erre bárki képes lett volna, akinek kellően vastag a bőr a pofáján, mint a mi Gyurinknak.

  PS: Már megint lefelejtettem: O1G

 71. 64. Observer

  a rendszerváltozás után/alatt/kicsivel előtte az egyik legelső és legfontosabb törvény a banktörvény volt. Ez alkotta meg / és követelte meg később is folyamatosan / a jegybank FÜGGETLENSÉGÉT A MINDENKORI KORMÁNYTÓL !!!
  Ez nemcsak Magyarországon, de az összes környező országban így volt. A mostani kormánynak, illetve Matolcsynak sincs teljesen szabad keze mindenben (ha nem is a kormány, de az Európai Központi Bank azért parancsol). Amit tett, partizánakció volt és még éppen belefért a törvényes keretbe.

  59. Attila (PV)

  kicsit pontosítanék: nemcsak a dollár és euró, de a környező országok (Szlovákia, Chehország, Lenygelország) pénzei felett is, amit aztán már tényleg semmivel sem lehetett kimagyarázni.

  58. Gyarmathy

  a görögnek is volt egy matolcsyjuk, de aztán félreállították. Amúgy meg nincsenek olyan jól. Nem szabad keverni a makro és a mikroekonomikát. A görögök magasabbról indultak lefelé, a magyarok a béka segge alól felfelé. Igazából még mindig csak a béka fél segge, de az irány jófelé mutat, felfelé. Ezért van az, hogy az egyes emberek ha körülnéznek, nem okvetlenül látják az eredményeket közvetlenül.

  Mit tett Matolcsy? Megvágta és fokozatosan csökkentette az alapkamatot. Attila már kifejtette (és valamikor régen én is), hogy mit jelentett ez Magyarországnak, és a magyar állampolgároknak is (emiatt nem kaptál kölcsönt, csak csillagászati kamatra, ezért nőttek az adók, stb., keress utána).
  Csökkentette a kereskedelmi bankok által az MNB-ben elhelyezhető pénz mennyiségét, ezzel tkp. kizárta őket az ingyenes pénzszerzésből.

  Szerintem ez a két dolog is elég, mert ezek világrengető eredmények, legalábbis Magyarországon. de emellett van még sok apróbb dolog, mint pl. a növekedési hitelprogram, stb. Ezeknek kézzelfogható eredményeik vannak, és ezek már mikroszinten is érzékelhetőek.

 72. 73, Piton.: Jó a link, kötelező olvasmány, kár, hogy a fidesz hívőkről lepereg az ilyen infó.

  Azért egy mondatot kiemelnék, és ez Orbán legfőbb bűne:

  “párját ritkítóan jó világgazdasági környezetben Magyarország a 2010-es években messze nem elégséges stabilizáció és növekedés eredményeként felélte és feléli a jövőbeli fejlődést finanszírozni és megalapozni hivatott forrásainak jó részét”

  O1G by S.L.

 73. 72. Tibor bá’

  most bort iszol és vizet prédikálsz 😉 – annyira beleéled magad az OV ellenességbe, hogy nem látod, hogy én a tényekről és eredményekről beszélek és nem a propagandáról.
  Azt is világosan kifejtettem, hogy én nem politizálok, én a gazdaságpolitikáról beszélek (meg persze a migránskérdésben is határozott a véleményem)
  Az igaz, hogy a politika és gazdaság egy bizonyos szinten tkp. ugyanaz, de a tények még attól tények maradnak.

 74. gyakran elgondolkodom azon, hogy Magyarországon miért annyira elbaszott (bocsánat a durva kifejezésért) minden.
  Nagyon sok mindenben, az általános alacsony színvonal (élet- és más.. ). Az idióta jogi környezet, vannak brilliáns dolgok, de nagyon sok olyan szabály – és ebből van a több, – ami kifelyezetten az egyszerű emberek tönkretételét és a harácsolást támogatja, a ma divatos “fenntartható fejlődés” nélkül. Nemcsak a gazdaságban, de a mindennapi életben is olyan abszurd dolgok, mint hogy bizonyos folyókban nem lehet fürödni, stb. Ha hajóútvonal, akkor senki ne menjen a hajó útjába, fürödjön a szélében. Ha mégis a hajó útjába kerül valaki, akkor majd fokozatosan a természetes kiválasztódás folyamán elfogynak ezen egyedek, és minden megint rendben lesz. De nem, mindent agyon kell szabályozni. És még akkor nem beszéltem a hülye illetékekről, amik között a “vagyonszerzési illeték” viszi el a pálmát. Veszel egy autót a te adózás után maradt pénzedből, és erre fizeted az illetéket, amikor az autó már a következő percben kevesebbet ér – az államnak kellene Neked fizetni, nem az egyénnek , ráadásul vagyonszerzés címén. Ok, tudjuk ez csak sarc, de akkor is.
  Először arra gondoltam, hogy mindkét háború után vesztes fél volt, és ez nyomta rá a bélyegét az országra. Ez megmagyarázta a nyomort, de nem a többi dolgot. Mindig is úgy éreztem, hogy itt valami disszonáns dolog van, valami ami idegen és magyar vonásokkal keveredik, mert nem lehet ez mind eredeti magyar vonás legyen. Barátaimnak mindig mondogattam, hogy Magarország ey olyan hely ahol 9 ember csak arra les, hogy miként tudja lenyúzni, kizsigerelni azt az egyet, aki érdemi munkát végez.
  ez nagyon szomorú dolog, és nem is jó. Én nem hiszek abban, hogy a magyar ember alapból ilyen, mert a történelmi forrásokban nem ilyennek írták le a magyar személyiséget az idegen forrásokban (bár tudom bizonyos forrásokban a sok civakodásról is lehet olvasni), és tudom, mert tapasztalom, hogy az egyszerű magyar ember milyen.
  Mostanában úgy vélem, a vesztes háborúk nem annyira, mint inkább más, régebbi hatások érvényesülnek. Sosem értettem, hogy a környező országokban miért van az, hogy ha harácsolnak is a hatalmon levők, de az egyszerű emberek életét fölöslegesen nem terhelik ostobaságokkal. Arra gondoltam, mivel viszonylag kis országokról van szó, ezek az emberek még tudatosítják, hogy ez nekik, családjuknak sem lenne olyan jó, mert még nem szakadtak el a valóságtól annyira. De Magyarország nem lóg ki a sorból ilyen tekintetben.
  Érdekes módon azt láttam, hogy Ausztriában a jogi környezet nagy vonalakban sok hasonlóságot mutat a magyarral. Lehetséges lenne, hogy a közös történelemből fakadna ez dolog? Tudjuk, hogy a Habsburgok számára Magyarország mindig is csak konc volt (nem kolonc, mert az értéktelen), pedig az igazi gazdagság Magyarországról jött a XIX. századig. Az én véleményem az, hogy a Habsburgok ezzel az ellenséges érzülettel és cselekedeteikkel finoman szólva is elbaltázták a dolgot, mert elismerték volna a magyarokat, és igazi királyként viselkedtek volna, akkor a magyarok szívvel-lélekkel támogatták volna őket, mint pl. Mária Terézia idejében.
  Szóval szerintem a magyar jogi környezet alapos megreformálása lenne szükséges, vagy inkább ki kéne dobni a francba az egészet, és visszaállítani az eredeti magyar értékrendet, és akkor lenne igazi esély a feltámadásra nemzeti szinten. Addig csak örüljünk annak, hogy vannak ilyenek, mint Matolcsy, akik a bilincsek egy részét hajlandóak széttörni … 😉

  elnézést a kicsit hosszú és talán nem pont témába vágó szösszenetért, meg a kesze-kusza gondolatmenetért…

 75. 74. Piton
  76. Observer

  tényleg érdekes cikk, és alpjában egyetértek vele. Amit én pontosítanék, az az, hogy bizonyos piaci szereplők a súlyuknál fogva képesek eltorzítani a piaci viszonyokat ( a Jupiter csak egy bolygó, mégis kisebb bolygó méretű holdjai vannak, akkora a gravitációja), és ne legyünk naivak, ezen a szinten akár minisztereket is lehet vásárolni adott célokra – azután lehet mutogatni a nem megfelelő gazdaságpolitikára. Ezt ha az USA hírszerzésével kombináljuk – amelynek 75-80% gyakorlatilag gazdasági hírszerzés, megkapjuk a végeredményt.
  Azt a részt pedig, ahol Magyarországon és máshol Európában, illetve Észak-Amerikában felelőtlen kormányzati, jegybanki és egyéni befektetői döntésekről ír, kifejezetten cinikusnak érzem, ha ismerjük a valós összefüggéseket.

  Magamat tudom csak ismételni: bár a természet törvényei nem befolyásolhatóak, a gazdaság törvényeit emberek alkották, és oka van annak is, hogy olyanra, amilyen.

 76. 77 Sleeper

  Nagy vonalakban leírtad a magyar kleptokrácia működését.

  Magyarok kapzsisága félelmetes mértékű tud lenni. Sokszor az értelmetlenség határait is túllépik, még az arany tojást tojó tyúkot is levágják.

  Habsburgokról annyit, mi a gyarmatuk voltunk. Mikor ismerte el a gyarmattartó, a gyarmat polgárait, azoknak értékességét? Nézd meg az angolok, hollandok, belgák, spanyolok mit műveltek a meghódított területeken. Vérfürdők. Mi még jobban jártunk.

 77. 60. gabiii

  “A deviza hitelezést még a legelső Orbán kormány tette lehetővé.”
  Igen. Azok számára, akiknek volt deviza bevételük. Ezt a megkötést “liberalizálták” a kormányváltás után.

 78. 60 gabiii
  “A 2002-es vereség egy csomó mindent összedöntött Orbánban. Előtte még volt némi messianisztikus elképzelése és össznemzeti jövőképe (amellett, hogy a projektek alkotmányos költségét 10-ről 20%-ra emelték), utána viszont rájött, hogy nem érdemes, nem kifizetődő a népet boldogítani.”

  A 98-2002-es ciklusában a középosztály erősítését hangoztatta. 2002-ben duplájára emelte a köztisztviselők bérét – előtte több évig egy peták fizetésemelés nem volt.
  Ebben az időben volt az önrész nélküli kedvezményes hitelezésű lakásvásárlási lehetőség ugyan ennek a rétegnek. Volt olyan család, ahol több egyetemista gyereket is kistaffiroztak. Több ilyen volt az ismeretségi körünkben.
  Aztán ezek zömében balra szavaztak ……. megszokásból.
  Elmulasztotta kitakaritani a közhivatalokat gyökeret eresztett kádárista nomenklaturától.

 79. Szerintem az egy túl egyszerű feltételezés, hogy a politikai ellenfél támogatói agymosottak, vagy a markukat tartják. Én kb. ugyanannyi értelmes jobboldali emberrel találkozom, mint értelmes baloldalival (arányaiban). Az itteni kozhangulat elég barátságtalan ezekkel a hozzászólókkal, így csak Attila (PV) állja igazán a sarat és a pofonokat.

  Például a mandineren, vagy a pesti srácok blogon (ahol mostanában aktívan hozzászól a mosógépszerelő az ő idegeiket borzolva) vannak igen jó szerzők és értelmes hozzászólók is. Jellemzően ők sem értenek egyet mindennel, zavarja őket a lopás, a túl sok Sorosozás és a méltatlan eszközök a hatalom megtartására. Ennek ellenére úgy ítélik, hogy ez még mindig a kisebbik rossz, főleg amióta az LMP Schiffer helyett egy hisztérikával nyomul, és a Jobbik is beállt a ballib masszába. (Ami szerintem rossz stratégia, mert a ballib tábort szeleteli tovább, nem a jobboldalit) Szerintem a Fidesz sikere abban rejlik, hogy nincs egy normális konzervatív kihívója, amely nem ellenzi zsigerből minden intézkedését, és nem szekértábor logika szerint dönt mindig.

 80. 82: Jani:
  “a Fidesz sikere” A fidesz sikere abban áll, hogy (sok-sok pénzzel) támogatja az egyházakat és emiatt a vallásos emberek oda szavaznak, még akkor is, ha nem értenek mindennel egyet.

 81. 2011 január: 100 dollár fölé is benézett az olaj ára 97,42 – 91,54 dollár/hordó
  ekkor a 95-ös benzin ára: 350 Ft/l
  erősödő gazdaság következtében, 6 év siker kormányzás eredményeként
  2017 október:56,55 – 50,45 dollár/hordó ár mellett
  a 95-ös benzin ára : 345Ft/l
  Nekem és pénztárcámnak úgy tűnik, sikerült úgy erősödnünk, hogy közben 50%-al csökkentünk.

 82. Janii nagyon kulturáltan fogalmazta meg az itteni barátságtalan hangulatot azokkal szemben, akik próbálják felhívni a figyelmet a jelenlegi kormány jó intézkedéseire.
  Pl. Tibor bá’ szerint csak kétféle ember van az országban aki beszopja a Fidesz propagandát és aki nem. De mi van azokkal, akik az ellenzék propagandáját szopják be és szajkózzák reggel, délben meg este?
  A ballibek lehengerlő stílusához kevesen akarnak lealacsonyodni. Arról nem is beszélve, hogy a fele sem igaz annak, amit mondanak.
  Ami pedig Vonát illeti, hogyan lehet hinni egy olyan embernek akinek ennyi köpönyege van? Ha hatalomra kerül melyiket fogja előrántani a ládafiából? A jobboldalon már OV pávatánca is kiverte a biztosítékot, így aztán Vona gerinctelen forgolódásai, hajladozásai rengeteg embert elriasztottak.

 83. Aki kiábrándul egy, vagy több baloldali pártból, az még lehet Fideszes, de ha a Fideszből ábrándul ki, akkor nehezen lesz baloldali szavazó, inkább el sem megy szavazni. Szerintem az egy elég általános személyiségfejlődési folyamat, hogy valaki fiatalon radikális, később progresszív, majd utána konzervatív. Aki pedig konzervatívvá vált, az ritkán lép vissza korábbi stációba. Részben azért is megbocsátóak a Fidesz radikális liberális múltjával kapcsolatban is, mert úgy gondolják, hogy felnőttek a fiúk, és ez egy hitelesebb fordulat, mint amit a Jobbik tett. Persze az is szerepet játszik, hogy amit szabad Lucifernek, nem szabad a kisördögnek. (nem én találtam ki a mondást, mástól hallottam) Van egy olyan apróság, hogy a hagyományosan elitista jobboldal a nép felé fordul, a paraszti kultúrát (legalább retorikailag) támogatja, míg a hagyományosan népi baloldal a nemzetközi elithez dörgölőzik. A baloldali fordulatnak az is része, hogy túlságosan liberalizálódott, és az egyéni szabadságjogok fontosabbak lettek, mint a közösségek érdekei. Kisebbségeket támogatnak a többségi társadalom rovására, de még mindig a hetero fehérek vannak itt többségben, így ez nem annyira hatékony módszer. Most nem a kommunista embertípust akarják kinevelni, hanem a demokrata európéert, aztán ha a társadalom dacosan ellenáll, akkor siránkozva mutogatnak a mucsai népre, akik nem akarják követni az ő lángoszlopukat. Nem a társadalmi igényekre figyelnek, hanem a saját értelmiségi következtetéseiket akarják ráerőltetni a többiekre, mert az logikus és törvényszerű, csak azt nem látják, hogy miért utópia.

  84. Observer
  Az egykori “Csuhások térdre imához!” megnyilvánuláshoz képest nyilván ironikus a masszív egyháztámogatás. Ennek ellenére ezt egy legitim eszköznek tartom, és sokkal több értelme van, mint üresen kongó stadionokat építeni. Én nem igazán vagyok közvetlenül érintett, de a muszlim fenyegetés ellen még mindig a kereszténység lehet az, ami a népesség jelentős részét összeránthatja. (még ha pillanatnyilag egy ultraliberális ellenpápa regnál is) Mondom ezt úgy, hogy nem hiszek Istenben, és a szomszédomban lévő templomban sem jártam még. (Külföldön sem szoktam bemenni különféle templomokba, csak ha behívnak. {mint egy vámpír} Nem szeretek turistáskodni egy olyan vallás szent helyén, ahová nem tartozom.)

  85. Károly
  Valóban, jelenleg több marad az állam zsebében a benzinárból. Lehet, hogy lehangoló leszek, de ha nekem teljhatalmam lenne, legalább ezer forintra felvinném a benzin árát. Legfeljebb a tömegközlekedés és a mezőgazdaság kapna kedvezményt, sőt már 15-20 éve is ez volt a véleményem. Mégiscsak kifogyó nyersanyag és környezetszennyező. Nem kéne ész nélkül pazarolnunk, csak mert az USA lenyomta az árát, hogy az oroszokat szivassa, és járulékos veszteségként bedöntötte ezzel Venezuelát.

  86. Indiánlány
  “A ballibek lehengerlő stílusához kevesen akarnak lealacsonyodni. Arról nem is beszélve, hogy a fele sem igaz annak, amit mondanak.”
  Ezt fordított előjellel egy baloldali is írhatta volna. Mindkét oldalról fel lehet sorolni vállalhatatlan politikusokat, médiamunkásokat. Van akinek Bayer, van akinek Tóta W. vállalhatatlan.

 84. Ellenzékben, hevesen, mondhatni indulatosan érveltek a mellett, hogyha 300 forint fölé megy a benzin ára, akkor csökkenteni kell a jövedéki adó mértékét.
  Ehhez képest azt tették, ha túl alacsony a benzin ára, akkor megnövelik az adóját.

  Nem értik sokan, mi a baj azzal, ha a vállalkozók nem érdemük, képességeik szerint nyerik el a pályázati pénzeket.
  Innováció. Aki ma ezen a területen lemarad, az Csank Magdolna nyilatkozatából is tudhatjuk, biztosan leszakad a versenytársaktól.
  Mivel nálunk elfogadott, hogy a pályázatok elnyeréséhez nem ész-erő-akarat kell, hanem szomszédság, komaság, futsal csapat tagság, lakóparki szomszédság, iskola és kolesztárs, stb.
  Ezt a hazai piac szereplői tudják és a kb. 140 országot vizsgáló /innovációs/ versenyképességi mutató a következő képpen alakult az elmúlt években.
  Azt könnyű belátni, ha egyszer egy ilyen versenyben lemaradunk, akkor rettentő nehéz legalább az egyszer már elért szintet ismét elérni.
  2011-ben 48-ik helyen végeztünk
  2013-ban már 63-ik
  2016-ban 69-ik hely a mienk.
  Úgy sikerült elérni ezt az eredményt, hogy közben állítólag évről évre jobban teljesítünk. Még egy kis erőfeszítés és a századikok leszünk.
  (Természetesen sok jó dolgot is csinál a Fidesz kormány), de erről beszélnek ők épp eleget. A kormányzásuk elejéről írtam egy hosszú listát a jó cselekedeteikről.

 85. 84. Károly

  2011-ben USD ~190 Ft
  2017-ben USD ~260 Ft

  Adalék a benzin árváltozáshoz, az árfolyam figyelembevételével.

 86. 89: “60. helyen”

  Vagyis 12 hellyel hátrébb, mind 2011-ben, nem sokkal a gazdasági válság után, miközben – állítólag – még potyogtak a csontvázak az előző kormány után. Ja, és azóta iszonyatosan sok EU pénzt kaptunk a gazdaság fejlesztésére.

  Csak a tények kedvéért… 😉

  86, Jani: Nagyon jól összefoglaltad, hogy mi a baj a “liberális baloldallal”. Totálisan túltották a biciklit, avagy máig ‘fullba nyomják a kretént’. /Pl. a mostani “migránssimogatás” – ‘az a baj, hogy továbbmennek…’, GyF./ Ezért nincs visszarendeződés a szavazóbázisban.
  A szocik (szdsz irányítással) a globális nagytőke kiszolgálóivá váltak, leszarták a “kisembert”. Ezt még nagyon sokáig nem felejtik el a szavazók.

  “sokkal több értelme van” Alapvetően elismerem, hogy az egyházaknak van karitatív tevékenysége, a pénz egy része jó helyre megy. De sok-sok milliárdról beszélünk, azért szerintem ennek sokkal jobb helye lenne az egészségügyben, vagy az oktatásban – ahol a rohadás nem hogy stagnálna, hanem egyre erőteljesebb.
  Az, hogy egy szimpla hasi ultrahangra 3,5 hónapot kell várnom, miközben milliárdokat kap az egyház, ki tudja, mire, nálam kiveri a biztosítékot.

 87. bogozy,
  Tudok a forint dollár árfolyam alakulásáról, de akkor mihez, kihez képest is erősödtünk?

  Indiánlány. “Az a 69. hely már nem igaz. Jelenleg a 60. helyen állunk” Tudok erről is, de
  korrektnek tartottam, hogy egész évet vegyek alapul.

  Van még egy másik érdekes mutató. Hány napot dolgozunk egy évben az államnak, és hány napot magunknak. Ebben a tekintetben viszont évtizedek óta dobogós helyen vagyunk. Ezen régebben sem a puma, sem a jobban teljesítünk mantra egy jottányit sem változtatott.
  ” a munkáltatójától kapott jövedelmének 70%-át elveszi az állam mindenféle jogcímen keresztül. Másként fogalmazva az év 253 munkanapjából 30-at szabadságon van, a maradék 223 napból 156 napot csak az államnak dolgozik és a maradék 67 nap munkabére az övé.
  Nos, ezért kellene csökkenteni az állami újraelosztás mértékét”
  https://kiszamolo.hu/ennyit-adozol-2015-ben/ Elbújt a neten a hivatalos adat, de a belinkelt oldalon alaposan utánaszámoltak.

 88. “2011-ben USD ~190 Ft” helyett a vételiárfolyam 2011jan. 219.5Ft 2011 december 245.8Ft
  ” 2017-ben USD ~260 Ft”
  Tehát 2011 decemberében 245Ft volt a dollár, most 260Ft. Így nem jön ki a matek, miért 345Ft/l most a benzin ára.
  De a hozzászólásom lényege az lett volna, hogy annó követelték, ha 300Ft fölé megy benzin ára, akkor csökkentsék az adóterhet, ők most pont ennek az ellenkezőjét csinálták.
  A másik dilemma az, ha folyamatosan gyengülünk a dollárhoz, euróhoz képest, akkor évek óta, kihez vagy mihez képest erősödünk ? Önmagunkhoz képest?

  Indiánlány,
  Tudom, hogy 9 hellyel előrébb léptünk ebben a töredék évben, de korrektnek azt tartottam, ha egész év adatát írom.

  Itt sem ment át a hozzászólásom veleje.
  Javítom a közgazdász nevét, tehát Csath Magdona is elmondta a közcsatornán, hogy aki az innovációban lemarad az biztosan leszakadó ország lesz.
  Observer megjegyezte, még mindig 12 hellyel vagyunk hátrébb, mint 2011-ben.
  Azaz, rontottunk, ahhoz képest, hogy stagnáltunk vagy javítottunk volna.

  Innovációban a visszaesés egyik oka a közbeszerzések megnyerésének legfőbb feltételei. Mint volt iskolatárs, kollégiumi szobatárs, szomszédság, komaság, lakóparki egy alom, párthűség futsal csapat tagság, stb. Ezeket látják a nem gyengeelméjű vállalkozás vezetői, és ez a séma erősen csökkenti innovációba történő beruházási kedvüket. Ezért veszélyes, Mészárosok, Simicskák mesterséges kitermelése. Lehet, hogy lesz néhány saját nagytőkésünk, de közben mindenki más innovációs törekvése jócskán alábbhagy.

 89. 86 – Indiánlány:
  Sokkal okosabb lenne, ha mélyen elgondolkoznál azon, amiket írok, mintsem automatikusan opponálsz. Talán észreveheted, hogy egyik ellenzéki (non-Fidsz) pártot se promótálom (mert nincs miért), de a fidesz-hívőket lenézem, mert nem veszik észre Orbán nemzet pusztító tevékenységét. Nem az a főbaj, hogy hülyére lopják magukat. A főbaj a lopás pofátlansága, ami évtizedekre (ha nem évszázadokra) rossz irányba torzítja a társadalmi felfogást. Borítékolható, hogy a következő társaság folytatni fogj, ha nem túllicitálni Orbánék összes galádságát, mert bizonyított ténnyé vált, hogy következmények nélkül lehetséges, beleértve a parlamentáris rendszer szétzúzását is a hatalmi ágak megszűntetését is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.