(2308) Orbán egy geci?

Tibor bá’ online

 

Orbán egy geci? Nem, illetve mi az, hogy geci? A geci egy közönséges szinonimája az ondónak. Ez nyilvánvalóan nem lehet Orbán Viktor. Természetesen, mert van a geci szónak egy átvitt értelme is. Geci az, aki valami okból kifolyólag megvetendő. Simicska Lajos valószínűleg ezt akarta kifejezni, és legyünk őszinték, elképesztően ügyes támadás, mert a mondat tartalma egy sima véleménynyilvánítás, ami simán belefér az alkotmányos védelembe. Jogi visszacsapás tehát nem lehetséges. Simicska saját plakáthelyeire írta ki. Innen se lehet megfogni. Plusz Simicska arra is gondolt, hogy hírérték maradjon. A rendőrség persze nem nyúlt hozzá, mert az is Simicska felé hajtotta volna a vizet.

Mindezek után nyilvánvaló, hogy Simicska alaposan kigondolta mit fog tenni és mikor. Orbánnak főhet a feje, először, mert ki kell találnia, hogy lehetne ezt lenullázni. Másodsorban pedig, mivel lehetne visszavágni. Ezt a következő napokban meg fogjuk látni. Mindenesetre Simicska nem támadható lopással, mert lopni csak Orbán segítségével lehetséges. Nem mehetnek neki törvénytelenséggel (amit nem lenne nehéz kitalálni), mert ami törvénytelenséget elkövethetett, abba Orbán is benne volt. Arról nem beszélve, ha jogilag mennek neki, akkor felperes/alperes Orbánnak is meg kell jelenni a bíróságon és minden magyar fül a közvetítést hallgatná. Mekkora cirkusz! Marad az agyonhallgatás, de ezt Simicska állandóan fel fogja rúgni, aki láthatóan élvezi a helyzetet. Persze el is lehetne tüntetni, mondjuk egy erre mászkáló idős osztrák paraszt elüthetné a Veszprém környéki országutakon. De ennél nagyobb hibát nem lehetne elkövetni. Orbán legecizése után baleset éri a legecizőt, ami még a leghülyébben is gyanút ébresztene. Sőt, szerintem Orbánnak éjjel-nappal őrködni kellene a Simicska felett a TEK segítségével, mert Simicskának nem szabad meghalni a 18-as választásokig. De akkor mit lehet vele csinálni. Egy jó ötlet minimum 50 mandátumot ér. 😀

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

215 gondolat erről: „(2308) Orbán egy geci?

  1. Szia.

    En ugy latom hogy, egyszeru tehetetlen duh munkalkodik az emberben. Barmit probal tenni, siman elgancsoljak. Kizartak a kozbeszerzesekbol, torvenyeket hoztak az ellehetetlenitesere, jogszerutlen inteszkedesek sorozata.
    Beszelnie pedig nem lehet mert azzal valoszinuleg csak magat sarozna be. Nem tud semmit sem mondani, amivel Orban jogilag megfoghato lenne. Elvegre O (Ok) irjak a torvenyeket, akar visszamenoleges hatallyal is. A fidesz tullepett az hagyomanyos ertelemben vett politikai szerepeken, ezert politikailag sem lehet ra nyomast gyakorolni. Gyakorlatilag vallaskent mukodik. A hardcore fidesz szavazot semmivel nem lehet ravenni hogy racionalis donteseket hozzon. Sem az urnanal, sem pedig a ket valasztas kozotti idoszakban.
    Lajosnak csak annyi maradt, hogy a fogait csikorgatva odacsap az asztalra, esetleg tolt meg egy poharral, hogy feledni tudjon. Vagy az ilyen feszultseglevezetesre alkalmas partizanakciok.
    (bocs az ekezet hianya miatt, uj gep angol billentyuzet)
    udv

  2. Orbán nagyon bölcsen viselkedik Simicskával szemben.
    Harcostársak voltak a közpénz jellegének magánosításában. Mindent tudnak egymásról. Ha bármelyikük kitálal a sajtónak, rendőrségnek együtt ülnek a kóterben. Ennél mindketten értelmesebbek.
    Tehát Orbán hallgat, nem veszi komolyan, nem megy bele sárdobálásba,
    Simicska sem terget ki semmiféle tényt. Patthelyzet.
    Persze Simicska mondhatná, béküljünk meg, variáljunk együtt a pályázatokon újra. Viszont az anyagi helyzete erre nem kényszeríti.
    Valami súlyos nézeteltérés miatt Orbán sem erőlteti a barátkozás felújítását.
    Súlyos nézeteltérés a maffiózok között, rendszerint, a zsákmány felosztása.

  3. 1: ” tehetetlen duh”

    Hát valóban elég gyerekes. Kb., mint amikor alsótagozatban rajzszöget tettünk egymás székére. Kitálalni nem tud, mert nincs kivel vádalkut kötni. Ha megbukik a fidesz, akkor őt is előveszik – kivéve, ha a jobbik buktatja meg. Ahhoz meg nem volt elég tökös, hogy keményebb eszközökhöz nyúljon – ahogy a tanár alá már mi sem mertünk rajzszöget tenni…

  4. A felcsúti teljesen megnyugodhat, mert ha Simicskának százszor annyi plakáthelye lenne, már akkor sem tudná befolyásolni, és megakadályozni Orsós vezénylő tábornok , és bandájának győzelmét, és hatalomban maradását!
    Ma az emberek döntő többsége el van foglalva a migránsok problémájával, és félelemben vannak tartva. Egy félelemben tartott emberrel – országgal – meg azt csinálnak, amit akarnak! Egy dologra koncentrál ilyenkor az „átlagember” ebben a mocsokban, – velem együtt – hogy a szűkebb környezete , és a család biztonságban legyen anyagilag, és minden szempontból, hogy meg legyen a napi betevő. A többit félre lehet söpörni. Egyszerűen nem marad másra energia, csak a túlélésre.
    Mit látunk? Egy nemzetmegmentőként tetszelgő szélhámost, aki a stadionjain kívül mást felmutatni nem tud, és aki eltudja magát adni !
    Elénk tettek több rakás sz@rt, és válaszd ki közüle a szimpatikusat.
    A legjobb erre a német példa. Évekkel ezelőtt fogadtam volna, hogy Merkel nem éri meg a holnapot. Majd „jelentkezett” egy velejéig romlott, és agyhalott buta nyolc elemis féleszű kilincsorrú – Schulz – aki irányítani szerette volna az egyik legnagyobb hatalmat Európában, és a világon..Kire lehetett volna ott is voksolni?
    És nálunk? Arra a Vonára, aki többet szerepelt a kurvái miatt a szennylapokban mint bárki más, s aki mára teljesen „ellightesedve, néppártosodva”, a médiában „cukiskodva” mosolygó arccal veszi fel a milliós fizetését?. A többi „rakást ” megemlíteni nem is érdemes, és szabad.
    Simicska a vagyonát a haverok támogatásával harácsolta össze. Bukásukkal megnyílna az út az elszámoltatására. Meg is tennék! Az egész egy szappanopera számunkra, hogy teljesek legyenek az unalmas estéink.
    Egyben biztos vagyok. Amennyiben ez az egész migráns kérdés csúszott volna pár évet, ez a csürhe már a pesti utcák kandelláberein szikkadna simicskástól a tönkrevágott kilakoltatott, majd utcára tett vagyonából kiforgatott magyarság hálájaként!.

  5. Nem tudom, mi ebben a nagy durranás….
    Az „elnyomott” ellenzéki sajtóban, a blogokról nem is beszélve cifrább dolgok is megjelennek Orbánról meg a kormányról.

    Az lehet a dologban, hogy elmaradt a nagy Vona-Botka beszélgetés, amitől azt vára, hogy Vona a földbe döngöli Botkát, és persze együtt gecizik Orbánt…. Simicska így pótolta.

    A képek alapján Simicska már nem volt szomjas és megpróbálta a maga módján kifejezni elégedetlenségét a helyzettel, és így sikerült…
    Most az ellenzékben páran eltűnődhetnek, hogy jó poén volt-e, és szivesen azonosulnak ezzel a stílussal, ami felvázolja azt hogy mire lehet számítani ha Simicskának sikerül megbuktatnia Orbánt…

  6. szia bogozy
    ‘” Ha bármelyikük kitálal a sajtónak, rendőrségnek együtt ülnek a kóterben.”
    3 nevet mondok Pinter, Polt, Hando
    A lehetseges forgatokonyv Ovira nezve: Pinter elviszi, Polt vadat emel, Hando eliteli. Ez igy eleg valoszinu.
    ironia on

  7. szia Ada.

    Pontosan. Nincs semmi amitol tartania kellene Orbannak. Legfeljebb az hogy nem 2/3 lesz hanem csak sima tobbseg.

  8. Nem ertek a jogi kerdesekhez, de formailag bizonyra tamadhato lenne a Simicska kijelentese. Egy ugyved siman ra tudna huzni az ugyre a ragalmazas, illetve a becsuletsertes vadjat, ha a sertett fel a vádemelés kovetkezmenyeit (bizonyitasi eljaras) fol merné vallalni. A politikai palyan a sardobalas megszokott dolog – ritkan csinalnak belole ugyet. A politikusak nem szoktak mentegetozni a vádak elol, csak egymast ujra tamadni. Itt, egy birosagi targyalas soran mindket fel nehez – talan kiszamithatatlan helyzetbe kerulhetne a sajat igazuk bizonyitasa soran. Valoban nem lehetne elore tudni, hogy Simicska meddig tudna elmenni a bizonyitas soran – mekkora sajat kárt es kockazatot tudna bevállalni – illetve mennyire / mivel tartjak egymast sakkban, milyen nyulakat tudna elohuzni a kalapbol.

  9. Orbán és a fidesz nagyban köszönheti felelmekedését Simicskának és a Simicska most megpróbálja a tudását, képességeit és vagyonát arra használni, hogy lerombolja, amit felépített és ami közben teljesen elkurvult.

    Ez az akció nem csupán vagy egyáltalán nem egy italos éjszakai hirtelen ötlet volt, mert minden médiában és szinte minden blogon ez a téma. Mindenhol felmerül Simicska véleménynyílvánítása okán, hogy Orbán egy geci, egy semmirekellő szarházi? Ugyanis egy olyan valaki mondja, állítja, hogy az, aki évtizedek óta ismeri. Ez volt a célja Simicskának szerintem és ezt el is érte ezzel az akcióval. Egész biztosan jönnek még egyéb dolgok is, csak még messze vagyunk 2018 tavaszától.
    Biztos vagyok benne, hogy emiatt Orbán nem alszik túl jól. Az igazi ellenfél nem a kollaboráns, megosztott, lejáratódott ballib oldal, hanem Simicska meg a Jobbik.
    Persze a Simicska sem aludhat jól és még az is lehet, hogy rá fog menni az egészre, már most sem fest valami jól.

  10. A diktatúrák – a puha is – a diktátor halálával szoktak összeomlani. Kizárt, hogy Simicskának ne lenne pénze és összeköttetése Orbán kilövetéséhez (úgy fizikálisan). Mivel ilyet nem tesz, feltételezhető, hogy a jelenlegi állapot megfelel neki. Ebből viszont az következik, hogy a köztük lévő konfliktus egy népnek szóló színjáték. Lehetséges, hogy Orbán így próbálja felépíteni saját ellenzékét, ami természetesen sohasem tudja legyőzni.

  11. Gabii, érdekes vélemény, de nem hinném, hogy színjáték lenne.

    Attól, hogy a Simicska nem gyilkos, még nem következik az, hogy az egész színjáték.

    Egy embert kilövetni, akit ismer évtizedek óta, aki a barátja volt, akinek a gyermekeinek ő a keresztapja és így tovább, azt nem olyan egyszerű megöletni, hacsak nem egy lelketlen, végtelenül érzéketlen, lelkileg halott az illető. Ha megöletné Orbánt, belül ő is meghalna és valószínűleg a saját családja előtt is és ő ezt biztosan tudja, hiszen nem egy buta emberről van szó. És szerintem igaz Orbánra is, mármint visszafele, annyira nem elvetelmültek(még), hogy egymás életére törjenek. A politikai harc, az más tészta.

  12. 10. Gabiii

    Szerintem Simicska jó üzletember, de csapnivaló politikus.
    És erre ráment a Jobbik is, amit lehúzott saját politikai/morális szintjére.
    Látod, a sok pénzével sem tudott mást, mit gecizni még egyet.
    Pedig nyilván volna más módja is.
    Sajnos ezentúl bármit is csinál a Jobbik, nem lehet levakarni, hogy Simicska bosszúja vezérli, és nem átgondolt politikai szándék.
    És ez nem valami nagy vonzerő egy 10-15%-os pártnak, ami már varrás mentén hasad, mert azok, akik a „klasszikus” Jobbikos ideológia miatt kedvelték a Jobbikot azok hamarosan új pártot fognak alakítani, és a végén Vona ott marad a hanukával, egy csomó kiscicával meg a felnyitott WC előtt szelfizős fényképével, és igyekszik csodálkozó képet vágni a dologhoz.

    Szóval egy jó poénnak induló gecizés pont annak ártott a legtöbbet, akinek valószínűleg nem szánta.
    De hát ha nem ért a politikához, akkor miért erőlködik?
    A hirtelen felindulásból ledöntött két üveg whisky a hibás?

  13. Attila, azért csak ne becsüld le, várjuk ki a végét.

    Egyébként nekem üdítő ellenpont a nagy fidesz, mindent lehengerelni akaró propaganda cunamijában a Simicska a még talpon lévő médiájával együtt. Egy kicsit csúnyán beszél, de legalább ami a szívén, az a száján, ellentétben a „jó” politikusokkal, akik szépen, kulturáltan hazudnak a pofádba és b@sznak át.

    Gondolom Orbán jó politikus lehetett a Simicskával szemben is.

    És hogy ha már itt tartunk, akkor válaszoljak Tibor bá kérdésére, mely a poszt címe. Igen, szerintem az, de valójában annál sokkal több azaz rosszabb.

  14. Bárkivel is találkozik mostanában Orbán, legyen az udvaronc vagy a kapuálló őr, mindenkiről azt fogja gondolni, látták a hirdetést és most belül ő is, meg ő is rajtam röhög. Ebben nagyrészt igaza is van. Maradjunk annyiban, Simicska jobban ismeri Orbán lelkét mozgató rugókat, mint bármelyikünk.
    Orbán figyelmét leköti az biztos és hibázásra ad lehetőséget.
    Gondoljatok bele. Majdhogynem abszolút hatalommal rendelkezik és nem tudja elintézni, hogy a nyamvad plakátok eltűnjenek a közéletből.
    Mikor az ész, tudás, intelligencia egy személyben összpontosul és még pénz is van a háznál, az törvényszerűen győz a hatalommániás nagydumás ellenében.

  15. Szerintem azon vesztek ossze, hogy Simicska nem vallalta a Stroman szerepet,.
    Megalazo es veszelyes is lett volna szamara…
    Igy lett az penztaros Lorince., akinek nincs annyi esze, higy felmerje ennek vestelyeit.:)(((
    A genya meg nekiment a mediajanak, ami felosztodott. (lasd: jelen helyzet)

  16. 14: jarisz: Megnyugtattál. A lányom helyesírása nem is olyan rossz. 😀

    /OK, telefonról írsz, etc./

  17. Hogy a címben feltett „költői” kérdésre visszatérjünk – sokan sejtik – benne van a válasz. A politika cirkuszában csak az a kérdés hogy ki-ki mennyire az. Máskülönben pillanatokon belül pályán kívül találja magát (ha még életben van) Minél inkább az, annál magasabbra juthat. Nemzetközi szinten méginkább. Lehet finnyáskodni, de akinek tehetsége van ilyen irányban az meg még élvezi is! Mert az igazi bűvészet fenntartani a látszatot! Lázárnak ma feltették a kérdést hogy a 100 kormányszóvivői tájékoztatón amit tartott mi volt ami emlékezetes, vagy jelentős volt a számára? És mi volt a válasz? „Élveztem minden percét!” – és ezt szünni nem akaró széles vigyorral a képén mondta – még el is lehet hinni neki… Szóval nem árt ha itthon is vannak „nehézfiúk”.

  18. 13. Károly

    Orbán nem tudja elintézni, hogy a nyamvadt plakátok eltünjenek. Mondod.
    Annyira eszetlen szlogeneket tartalmaznak, nem egyszer ezek a plakátok, hogy inkább erősíti a hatalmát, az ellenzék sivárságának, hatalomvágyának felszínre hozása.

  19. 14. Károly

    „mindenkiről azt fogja gondolni, látták a hirdetést és most belül ő is, meg ő is rajtam röhög.”

    A fene tudja…
    Lehet hogy csak beül a kávézóba egy kávéra, hogy az ellenzéknek már csak erre fussa.
    Botka lelépése után a baloldal éppen felkínálta habtestét Ferinek, a jobboldal meg világosan megfogalmazta intellektuális alapállását amiből a választásokat meg fogja közelíteni.
    És lehet, hogy Orbán épít még egy kisvasutat azon a pénzen, amit a választási kampányon megspórol, mert már neki dolgozik Feri is meg Simicska is… Mind a kettő saját pénzén.

  20. Orbán valóban rászolgál a Simicska által rá használt jelzőre. Mert csak egy ilyen vezető hallgatólagos jóváhagyásával nyilatkozhat egy janus arcú tag ilyet a tévében:http://kettosmerce.blog.hu/2017/10/05/hogy_mit_jelent_foldi_laszlo_mondata_a_civilek_likvidalasarol_azt_csak_orban_viktor_kepzelete_hataro (Még ha egy zsigerből Fideszes tv-ből hangzik is el ez, akkor is durva. Mert így 2018 után majd jön a régi időkben alkalmazott sztálini megfélemlítés magyar hangja? Fekete autó, verés,…terror??)

  21. Semmi mást nem csinálnak a fekete ruhába öltözött emberek, csak a megbízójuk által megjelölt személyt pár lépés távolságból követik. Azért ez a furcsa megoldás, mert akit követnek, ő egy adós és sehogyan sem lehetett rajta behajtani a követelést.
    Köztudott, hogy a követett embernek tartozása van és azt nem adja meg.
    Így, tudomást szerez a környezete, barátok, munkatársak, szomszédok, hogy ő egy megbízhatatlan ember. Egy-két napon belül szinte mindenki kifizeti a tartozását.
    Azt akarom mondani, nem kell lebecsülni a pszichére kifejtett hatását a Simicska és Jobbik plakátoknak. Azok most leginkább a főnök pszichéjét támadják. Mert valóban sok szavazót nem hoznak. Orbánt hibázásra akarják kényszeríteni. (saját vélemény)
    Volt egy katonatársam, aki nagyon kemény srác volt. Bp. Hős u-i dzsumbujban nőtt fel.
    Egyik éjjel arra ébredtem, hogy álmában hangosan beszél. -Könyörgöm anyám segíts, ments meg anyám, könyörgöm. Ezt ismételgette. Sérülékeny dolog az agy.

    Simicska nem kapkod. Kétévet várt arra, hogy a sajátságos választási kampányát saját kezűleg indítsa útjára.
    Pár hónapja annyi történt, hogy a Simicska fiával kikezdett a Fidesz sajtó. Ő csak annyit írt, ne feszítsék túl a húrt. Nem ők fognak sebeket kapni. Csend is lett körülötte.

    Ezek is azt mutatják, Simicska Orbán küzdelemben Simicska van nyeregben. /talán csak egyenlőre/
    Többen említették, hogy Simicska nem beszélhet, mert akkor egyúttal magát is feljelenti.
    Ha egy bűncselekménynek elévült a büntethetősége, attól még hátrányos lehet a politikusra nézve.
    Harmincöt év alatt sok kalandot megélhet az ember a barátaival, amiről odahaza nem szívesen beszél. A volt jóbarát mindent első kézből ismer.

  22. 20. Károly

    „Azt akarom mondani, nem kell lebecsülni a pszichére kifejtett hatását a Simicska és Jobbik plakátoknak. Azok most leginkább a főnök pszichéjét támadják. ”

    Lehet, hogy igazad van, és Simicska pszichológiaia hadviselésbe fogott Orbán ellen, de ezt az elgondolást némileg zavarja az hogy koszos a zakója, meg a hírek szerint nem volt józan.

    Őszintén szólva, Orbán tiszában van vele, hogy a „G” nap óta Simicska mindent elkövet, hogy tönkretegye. Ha ez eddig zavarta volna Orbánt, annak azért lenne már jele.
    Ezen a mostani plakátozós akció nem nagyon változtat sokat.
    Mindenesetre többet árt a Jobbiknak mint Orbánnak.

    A gecizés a legtöbb esetben a gecizőt minősíti, és nem azt akit geciznek.
    Ez a tehetetlen frusztráció kifejezésének a módja.
    Simicska valószínűleg tele van zaftos bizonyítékokkal Orbán ellen, de hát viszont is így van, és mérgében össze vissza csapkod.

    Én nem látok átfogó, kifinomult és eltervezett politikai stratégiát a gecizés mögött, csak egy elkeseredett ember kétségbeesett vagdalkozását megfeleő mennyiségű alkohol elfogyasztása után amikor valóban jó ötletnek tűnhetett a saját tehetetlenségének a saját plakátjain való közhírré tétele.
    .

  23. Tibor bá!

    Azt kérdezted, mit is kellene tenni?
    Hát fel kell ajánlani neki egy posztot, mondjuk egészségügyi államtitkárit , ha már ejakulátumról van szó.
    Persze ezt lehet tréfás felszólalás keretében is tenni, így humorral elcsapni a felszínre fröccsent…problémát.

    Ez talán megér 50 kreditet. 🙂

  24. Én azt nem értem, hogy itt már senki sincs, aki megvédené a Miniszterelnök Urat? Már pénzért se? 🙂

    O1G /úgy loptam/ 😉

  25. 23 – Observer:
    Attila (PV) ennél ravaszabb. 😀

  26. Attilának nem pénz kell, hanem pozíció. 🙂

    Különben tényleg, korábban azért fel-fel tűnt egy-egy lelkes OV fan, aztán mostanra valahogy kikoptak. Valami oka csak van. Azt viszont azért kizárnám, hogy kinyílt a szemük, vagy megjött az eszük. 🙂

  27. 25. Observer

    ” Azt viszont azért kizárnám, hogy kinyílt a szemük, vagy megjött az eszük. ? ”

    Amit ezen a blogon egy kormánypárti kommentelő kap, az óvatosabbá teszi a többséget, akik aztán inkább kerülik a témát. És Tibor bá’ is elég morcos tud lenni.
    Rólam, elvakult, hígagyú fideszbirkáról meg lepereg az az intellektuális fölény, amivel itt nap mint nap világossá teszik, hogy ez ami itt megy már tényleg tarthatalan, és azonnal le kell váltani a Patást, pédául a… őőőő… izé… kire is ?

    Na nézd már ! Hát nem már megint csak a Gyurcsány maradt? … A politikai hulla.
    A baloldalt meg jó öreg SZDSZ-es káderek biztatgatják, hogy össze kell fogni a Jobbikkal !

    Szerintem hátborzongató belegondolni még a nehezebb sorsú ellenzéki szavazóknak is, hogy az országot egy MSZP – DK – Jobbik – PM – LMP – Momentum (stb) szivárványkoalíció fogja átvenni…
    Ezek ugyan mit kezdenének a kerítéssel meg a migránsokkal meg az EU/Soros nyomással?
    Kiderül aztán, hogy ANNYIRA mégse szar a Fidesz…
    A közvéleménykutatásokból legalábbis ez látszik.

    A Fidesz már ott tart, hogy leül vitatkozni az MSZP-vel, hátha meg tudja akadályozni, hogy 10% alá essen, mert azt már tényleg ciki lenne elmagyarázni, hogy ennyire nincs ellenzéke…

  28. Observer !
    Na ez egy igazi fidexes frocsoges volt..:-P
    „40 pont”..*-:-)
    Emlex, amikor Gy. felmosta Ovodassal a padlot??? Haha

  29. 25 – Observer:
    Pontosan az történt, amit előre sejtettem (és az anyósomnál megfigyelhető volt). Az elképesztő események láttán szép csendben elhallgatnak, majd egy idő után finoman átmennek kritizálásba, és úgy tesznek, mintha sose erősítettlék volna a Fidesz tábort. Az anyósom a végén éjjel-nappal Orbánt szidta, milyen gazember, és hogy becsapta őt. — Hogy a közvélemény kutatások milyen eredményt hoznak ki, annak semmi értelme, hiszen a népesség 90 százaléka nem beszámítható. Az eredmény csupán azt jelzi, hogy milyen hatékonyan mos agyakat az egyik vagy a másik oldal. — Attila esete egy ismert, specifikus szindróma. Ez jól megfigyelhető az őskeresztények mártír halálánál, vagy 1945 elején a berlini bunkerban a halálig kitartó Hitler hívők eseténél. A nyilvánvaló tényeket a halál előtt 5 perccel se észlelik. Ez az igazi beszűkült elme. 😀

    26:
    Ez a Gyurcsányozás a részedről totálisan nevetséges. Gyurcsányt Öszöd után totálisan kinyírt a fideszes propaganda. A hatalomért való harcban Gyurcsány ragyogóan kiütötte Meggyesit, de hatalmát képtelen volt megszilárdítani. Ha nem vakította volna el a hatalommánia, akkor észre vehette volna, hogy legokosabb, ha nyugdíjba helyezi magát, mert létezésének egyetlen következménye a fideszes propaganda fogás találása, amit te is követsz. Gyurcsány már a kutyának se kell, kivéve Orbánt, aki folyamatosan élvezkedik a legyőzésén.

  30. Vaóó: http://hirtv.hu/newsroom/nyomasgyakorlas-1404933

    A legerősebb politikai ellenfelét a fidesz felszámolással fenyegeti. És teszi ezt röhejes, átlátszó indoklással. Ez egeeen.

    Ezzel újabb küszöböt léptek át. Keményedik a diktatúra.
    Vajon meg merik tenni, hogy mondvacsinált indokok alapján, a poltpetya féle viccügyészséget felhasználva betiltják a Jobbikot?

  31. 28. Tibor bá’

    ” A nyilvánvaló tényeket a halál előtt 5 perccel se észlelik.”

    Hát igen.
    Azért az paradox hogy a 90% beszámíthatalan síkhülyét a 10% tisztánlátó szellemi világítótorony nem képes felvilágosítani.
    A másik nehezen emészthető dolog, hogy lehet hogy az van, hogy a 90% síkhülye beszámíthatatlannak ez a jó… Akkor meg mit akar az a 10%? Hogy inkább neki legyen jó?
    Hát így necces.

    „1945 elején a berlini bunkerban a halálig kitartó Hitler hívők eseténél.”

    Hmmm… nekem elég meredek ez a hasonlat.
    Nekem hamarabb jutna eszembe a gyorsan mozsolódó baloldal mártírhalála az eszme mellett, mint az újra 2/3-ra taksálható Fidesz tábor támogatói, de hát én hülye mosottagyú fideszbirka vagyok, nem érthetek mindenhez.

    ” Gyurcsány már a kutyának se kell, kivéve Orbánt, aki folyamatosan élvezkedik a legyőzésén. ”

    Nem annyira „élvezkedik”, hanem fenntartja az emlékét. Politikailag igen jó ötlenek tűnik folyamatosan emlékeztetni az országot Gyurcsányra, hogy hova juttatta az országot 2010-ben. Annál azért jobban állumk, ez tagadhatalan.
    Már a baloldal is szabadulna Gyurcsánytól, de a jelek szerint nem tud. Sőt ! Újra tényezővé válik, ha nem is az első sorban, de alapvetően meg tudja határozni a baloldal struktúráját.
    Valószínűleg mindenkiről tud valami zaftosat, hogy ők se merik támadni.
    Ez meg felveti a kérdést, hogy van-e lényeges különbség a baloldalon, hogy Gyurcsánnyal vagy Gyurcsány nélkül.
    Ugyanis most bizonyosodott be, hogy Gyurcsány rajtahagyta a „gyurcsányizmust” az egész baloldalon, amit máig se tudtak levakarni magukról, hiába szabadultak meg a személyétől, „szelleme” még mindig ott kisért, és megakadályozza, hogy számottevő politikai erővé váljon.

  32. 30 – Attila:
    1) A baloldali mártír halál nem volt önkéntes. Ezt nem lehet idehozni. Elhitették velük, ha felvállalják, akkor életben maradnak.
    2) A „10” % nem egy homogén massza. Az egyik egyed ezt akarj, a másik azt, én például semmit. Nekem jó úgy, ahogy van. Amit főzött az emberiség, most majd megeszi.
    3) Pontosan hová juttatta Gyurcsány az országot, mert ezt még nem fejtetted ki. Arra még emlékszem, hogy Orbán azzal kezdte, hogy ellopott 3000 milliárdot, aztán felmentette a gazdagokat az tisztességes adófizetés alól, helyette megemelte az ÁFÁ-t, majd újabb adókat agyalt ki, lecsökkentette a segélyeket, megszüntette a kedvezményes nyugdíjba vonulást. Cseles rezsi csökkentés címén további 100 milliárdokat lopott ki az emberek zsebéből. Csak úgy hirtelen. Persze se szeri, se száma az apró trükköknek, mint például a félkarú banditák betiltása az emberek érdekébe, aztán ki idő múltával monopolisztikusan kiadni a haveroknak, akik a színfalak mögött ezüst tálcán nyújtják át neki az emberekből kiszivattyúzott lóvé egy részét. És – amin már röhögök – a 90 % birkanép ezek után újra beszavazza a kétharmadot.
    5) Különben eszem ágában sincs megkísérelni, hogy téged meggyőzzelek. Részemről szarok az egészre. Vona Gáborral kellene foglalkoznod. Tőle van Orbán beszarva, nem Gyurcsánytól, csak te nem tudsz róla. Le vagy maradva. 😀

  33. Egyébként hogy jött ki ez a 90 vs 10 százalék?

    A teljes felnőtt népesség körében max. 30% támogatottsága van még a kormánypártoknak.
    Ezek nagyrésze szarik az elvekre, érvekre vagy egyszerűen nem érdekli az egész, érdekek mentén szavaz, ami egy tál gulyástól kezdve a közmunkája megtartásán át, a hivatali állásának féltésén keresztül a zsírosfazékból való komolyabb részesülésig tart.

    „Akkor meg mit akar az a 10%?” Először is nem tíz hanem sokkal több százalék. Pl. igazságot akar, hogy ne legyen szétlopva az ország, miközben tíz és százezrek éheznek, fáznak, beledöglenek az ellátatlanságba vagy a kórházi fertőzésbe. Engem nem érint egyik sem, mégis végtelenül undorítónak és felháborítónak tartom, hogy a rendelkezésre álló források tetemes része vagy ellopásra kerül vagy felesleges dolgokra elpocsékolva, miközben ezrek halnak meg emiatt.

    Szörnyű, amikor egy robbantásban, tömegbehajtásban meghalnak 50-en vagy 200-an és joggal nevezzük az elkövetőket tömeggyilkosoknak.
    Vajon Orbán és bandája százmilliárdos lopásai és mániáik miatt hányan haltak meg mert nem jutott pénz az ellátásukra? Ezrek. Évente.

    Orbán egy tömeggyilkos, ez az igazság kedves Attila barátom.

    Hozzászólásod egyébként tele vagy valótlansággal és csúsztatással. Próbálnád védeni a védhetetlent, de ez egyre nehezebb és átlátszóbb lesz.

  34. 31 (32) Gyarmathy: „Hozzászólásod egyébként tele vagy valótlansággal és csúsztatással.”

    Attila ezt nem csúsztatásnak tartja. Ő hiszi is, amit mond. Reménytelen… 🙂

    27: „éjjel-nappal Orbánt szidta”

    De azért 18-ban újra rá szavazott volna… 😉

    /Apámék dettó. Jól kibabrált velük OV, egy darabig szidták, de ezt a migránsozós/Sorosozós dumát kajálják, mint kacsa a nokedlit. Pedig apám egy tanult – és a politikát leszámítva – , értelmes ember. Mit lehet várni az ‘egyszerűbb’ nyugdíjasok tömegeitől??? /

    O1G

  35. Számmisztika nélkül a 214-s választók akarata. Fidesz-KDNP: határon belüli szavazatok 1.8 millió +350.000 külhoni levélben szavazó (ömlik is a pénz most hozzájuk, legalábbis szavak szintjén)
    Ellenzékre leadott határon belüli szavazatok. 2.7 millió
    Így lett 1 képviselő híján 2/3-a Fidesz-KDNP-nek
    A csókosokon kívül két tábora van a Fidesznek. Az MSZP-től elpártolt nyugdíjasok és, akik végsőkig kitartanak mellettük. Slussz.
    Az első és második Orbán kormánynál szavaztam a Fideszre. Átvertek.
    Ha hatalmon maradnak, akkor tényleg bármit megtehetnek az emberekkel. Úgy bebetonozzák magukat.
    A Jobbik sikere adna négy évet a jobb és baloldalnak, hogy rendezzék soraikat. A Jobbikot könnyen kipenderíthetik négy év múlva a hatalomból, ha picit is hibáznak.

  36. 32 & 33:
    Elég rég írtam le summásan a megállapításomat. Az országban értelmes emberek élnek és Orbánbirkák. De ebben semmi új nincs. Horthy-t imádták a prolik (is). Ferencz Józsefet lelkesen szerette minden magyar az aradi (+) kivégzések, Hajnau stb. ellenére, miközben tombolt a Kossuth kultusz az egész országban.

  37. Azt mondják, hogy Orbán és bandája tömeg gyilkos mert vacak az egészségügy állapota. Igaz. Viszont Gyurcsány kórházakat záratott be. Kádár idjében és azóta is az orvoslás az orvosbárók kezében van. Lásd abortuszt csak drága, hálapénzes műtéttel csinálnak, az olcsó RU 486 abortusz tablettát semmiképpen nem akarják engedélyeztetni. Nyugat Európában már jó ideje alkalmazzák, sokkal előnyösebb, mint a műtétes trancsírozás.

    Károly írja
    350.000 külhoni szavazattal nyert Orbán. 2014 évi Választási bizottság elszámolása szerint 180.000 külhoni szavazat volt. Durva, propaganda hamisítás.

    Orbán nem mentette fel a gazdagokat a tisztességes adófizetés alól. Az alsó középosztályról vette le az irgalmatlan SZJA terhelést. Egyszerű szakmunkások, buszsofőrök, alkalmazottak fizették a legmagasabb adósávokat, míg az igazán gazdagok mindenféle jogi trükkök révén kibújtak az adózás alól. A vállalkozók, a minimálbéres alkalmazással szintén kibújtak az adófizetés alól.

  38. 180.000 valóban.
    Igazad van, csak precízen.

  39. Kedves Bogozy!
    „Azt mondják, hogy Orbán és bandája tömeg gyilkos mert vacak az egészségügy állapota. Igaz. Viszont Gyurcsány kórházakat záratott be.”

    No nézzük csak, tehát elismered, hogy Orbán tömeggyilkos, de a következő mondatban megpróbálod mentegetni? Az, hogy Gyurcsány kórházakat záratott be, az mire érv?
    A kórházbezárás, az mindig rossz dolog? A minap néztem egy riportot egy szakértővel, aki azt mondta, hogy sokkal kevesebb kórház kellene, de olyanok, ahol a tudás és az eszközök koncentrálódnak, így sokkal több embert lehetne megmenteni. Egy storke-os beteget hiába is visznek egy lepukkant vidéki kis kórházba, mert sem tudás, sem eszköz nincs arra, hogy jó eséllyel életben tartsák.

    De mondjuk igazad van, Gyurgyány azért záratott be kórházakat, hogy pénzt vonjon ki az egészségügyből. Ha ez így van, a felmenti vagy kisebbíti Orbán bűnét?

    Gondolj csak bele, rá lett bízva az ország, rábíztátok az ország kasszáját, ő meg ellopta tetemes részét.
    Van egy család, ahol beteg a gyerek. Mit gondolnál arról az apáról, aki a gyógyszerre szánt pénzt elvenné és saját hobbijára költené, majd emiatt meghalna a gyerek? Hogy fel lennél háborodva, teljes joggal.

    Nem veszed észre, hogy pontosan erről van szó Orbán ‘apánk’ esetében?

  40. 36 – bogozy:
    Ez csak szövegelés. Mindenki tudja, hogy a progresszív jövedelem adózás sávosan azt jelenti, akinek magas a jövedelme, az többet adózik. A sávokat ott húzza meg egy kormány, ahol akarja.

    Hogy Gyurcsány mit záratott be és mit nem, az irreleváns. A büntető gyakorlat olyat nem ismer, hogy az elkövető felmentendő, mert előtt más még nagyobb bűnt követett el.

    180.000: Egy felől a választási bizottság éppen úgy Orbán zsebében van, ahogy az ügyészség, rendőrség, stb. Másfelől az igazi disznóság, hogy azok, akik ellene szavaznának, azoknak piszkosul meg van nehezítve a szavazás, akik mellette szavaznak, azoknak meg elég bedobni egy levelet.

    Amit nem értek. Minek mosdatod a szerecsent, az soha a büdös életben nem lesz tiszta.

  41. 30. Tibor bá’

    „1) A baloldali mártír halál nem volt önkéntes. Ezt nem lehet idehozni. Elhitették velük, ha felvállalják, akkor életben maradnak.”

    Én úgy látom hogy kaptak egy esélyt.
    Boszorkányüldözés és vér nélküli rendszerváltás, cserébe fair együttműködésért.
    De ezek inkább simán lecserélték Moszkvát Brüsszelre meg Washingonra, és mégnagyobb ütemben játszották az országot külföldi kézre.
    Annyi mentségük lehet, hogy az SZDSZ vezette be őket az erdőbe, akik időben leléptek, amikor szorulni kezdett a kapca, és most azt keresik, hogy hol lehetne újra egy rést találni… Addig a háttérből fejtik ki hatásukat.
    Végülis a baloldal az SZDSZ „védelme” nélkül valóban életképtelen. Ezt fényesen bizonyította az elmúlt években.

    „2) A “10” % nem egy homogén massza.”

    Sok lúd disznót győz?

    „3) Pontosan hová juttatta Gyurcsány az országot, mert ezt még nem fejtetted ki.”

    Államcsőd, másfél millió munkanélküli, a kivándorlás elkezdődése, a szociális juttatások nyirbálása, a 13. havi nyugdíj elvétele, nyugdíjkorhatár emelése, csökkentett táppénz, gáz, távhő tmogatás megszűntetése, családipótlék, gyed csökkentése, satöbbi…
    Az „ellopott” 3000 milliárd arra kellett, hogy a Bajnaiék által összehozott államcsődöt el lehessen kerülni, mert az államháztartás még a bevallottnál is rosszabb helyzetben volt. Amikor Orbán Brüsszelbe ment haladékot kérni, a képébe röhögek, hogy az ország kötelezettségeiért mot mát ő a felelős. Ezért kellettek az „unortodox” módszerek, amikről később kiderült, hogy hasznosak voltak.
    Az persze nem világos, hogy a rezsicsökkentéssel hogyan lopott ki pénzt az emberek zsebéből, de te biztosan tudsz rá magyarázatot…
    Akárhonnan nézed, az ország sokkal jobb anyagi helyzetben van, mint 80 éve.
    Persze… a „haverok” is híztak…. Tudom, sokaknak ez fáj, de ugyanezek meg se mukkantak, amikor a külföldi „haverok” szippantottak ki ezerszer annyi pénzt.
    Összehasonlítottad például, hogy mennyi pénzt költöttek Gyurcsányék egészségügyre, meg a mostani kormány?

    „5. Vona Gáborral kellene foglalkoznod. ”

    Lehet hogy igazad van… volt…
    Addig valóban veszélyes volt a Jobbik a Fideszre, mielőtt lefeküdt a vezetőség pár millióért Simicskával.
    Most már egy nagy nulla…

  42. „csökkentett táppénz”

    Te Attila, azt már Orbán csinálta…

    A másfél millió munkanélkülit meg a rendszerváltás.

    A 2008-as válsághoz meg tényleg semmi köze GyF-nek. Van elég sara enélkül is…

    A jobbikot meg nem írnám le, lesz egy rahedli „kényszerszavazója”.

  43. 40:
    Azt verd ki a fejedből, hogy az országot Matolcsi hozta rendbe.
    1) Németország szárnyal, ami kihat ránk is.
    2) Orbán agyon adóztatja az országot direkt és indirekt (az önkormányzatokat rászabadította a népre)
    3) Hatalmas pénzeket kap az EU-tól
    4) A Nyugatra távozott magyarok rengeteg pénzt küldenek haza.
    5) További pénzeket vont el az oktatástól és az egészségügytől.

  44. Orbánt valóban nem menti Gyurcsány kórház bezáratásai.
    Viszont rámutat, hogy egyik sem különb a másiknál.
    Gyurcsány elkezdte a rokkantnyugdíjak „felülvizsgálatát” Orbán folytatja.

    Paks bővítését Gyurcsány elkezdte, Orbán folytatja.

    Károlynak köszönöm a helyreigazítás elfogadását.

    Tibor bá’
    a 180.000 elfogadott szám minden oldalról, a kétségbevonásod ellenére.

    Nem mosdatom vityát, csak tényszerűen írtam az adórendszerről, választási számokról, és az egészségügyről.

    Érdekes módon, az orvosbárók hatalmáról egyetlen hozzászóló sem szól semmit sem. Kizárólag a politikusokat hibáztatják az egészségügy állapotáért.

  45. 43: Jó lenne, ha bizonyítékokat találnának az orvosbárókra – nemcsak szóbeszéd formában terjedne a hírük.
    Nem is a hálapénzekre gondolok, hanem az ingyenesen betegeken elvégzett gyógyszertesztekre is, ahol az orvos és a kórház kap vastagon pénzt a gyógyszergyártóktól. Mindenki jól jár, csak a beteg és az adófizetők nem.

  46. 43 – bogozy:
    Én nem vontam kétségbe az 180.000-at. Olvasd el még egyszer! Ez egy krónikus betegség erre felé. Senki se figyel a tartalomra, mindenki kibővíti azt a kedve szerint.

    Az adórendszerről NEM írtál tényszerűen. Hatalmasat csúsztattál.

  47. Bazs

    Leírtam az abortusz eljáráshoz fűződően az orvosbárók működését. Ne kívánd, hogy több ezer oldalas hozzászólásban írjak le minden esetetet és eljárásrendet. 🙂

  48. 42. Tibor bá’

    1) Németország szárnyal, ami kihat ránk is.
    Gyurcsány alatt is szárnyalt, az ország mégis lefelé ment.

    2) Orbán agyon adóztatja az országot direkt és indirekt (az önkormányzatokat rászabadította a népre)
    A 15%-os SZJA- val?
    Közben emeli a béreket, fizetéseket, csökkentette a rezsit…
    Kifizette az önkörmányzatok felhalmozott adósságait.

    3) Hatalmas pénzeket kap az EU-tól
    Ezerszer ki lett tárgyalva, hogy azt nem Orbán kapja, hanem a német vállalatok.
    Günter Öttinger a Global Handelsbalattnak adott interjúban világosan megmondta:

    Nem szabad arra használni a költségvetést, hogy azon keresztül szabjunk ki politikai büntetéseket – tette világossá Oettinger. – A strukturális alapok azért vannak, hogy versenyképesebbé tegyék a gyengébb régiókat. És minden eurónak, amit az EU Lengyelországnak ad, nagy része Németországba jön vissza.

    Hát ezért is szárnyal a német gazdaság, mert az EU valójában nekik adja pénzt.
    Nekünk meg az orrunk alá dörgölik.

    4) A Nyugatra távozott magyarok rengeteg pénzt küldenek haza.
    Annyira azért nem rengeteg az se, mert az élet nagyon drága. Próbálják kifizetni a devizahiteleket, aztán úgyis hazaszivárognak… Te is egyetértesz, hogy külföld nem fenékig tejfel, és aki nem „szabad” elhatározásból ment ki, hanem anyagi nyomásra, az haza jön amint összeszedi a megfelelő pénzt.

    5) További pénzeket vont el az oktatástól és az egészségügytől.
    Nemrég adtam egy listát amiben az egészségügyre költött milliárdok vanna felsorolva… Belinkeljem mégegyszer?

    Egyébként a legvéresszájúbb külföldi szakértők is elfogadják, hogy a magyar gazdaság jó úton van, folyamatosan növekszik, annak ellenére, hogy az ellenzék már a nyolcadik éve mondogatja, hogy igen-igen, de „fenntarthahatlan”…

    A fizetések, juttatások, támogatások nőlnek, a kiskereskedelmi forgalom növekszik, az ingatlanárak szintén növekszenek, újy lakások épülnek, lassul a népességfogyás, satöbbi…

    Nyilván nem lehet pár év alatt mindent rendbehozni, de úgy néz ki, folyamatban van, azzal együtt hogy erősödik a magyar tőkésosztály is…
    Tudom, hogy sokaknak ez fáj a leginkább.
    Amikor a külföldi multik szippantották ki a pénzt az országból az maga volt a megtestesült szabadság és demokrácia, azzal együtt, hogy az ország csődbe ment.
    Most, hogy az ország gyarapszik, az írigység a felszínre jön, hogy micsoda dolog az, hogy vannak magyarok, akik gazdagodnak ?

  49. 47. Attila (PV)
    Az SZJA nagyon kis szelete az adórendszernek, bár a plebszet tényleg ezzel lehet legkönnyebben hülyíteni. Számold ki egyszer a teljes adóterhelést egy vállalkozásra vetítve a bruttó eredménytől kezdve a ténylegesen elkölthető pénzig. Kb. 80-85 százalék adóelvonás jön ki! Ha csak a nettó fizetésedet nézzük, akkor is dupla annyiba kerülsz egy cégnek, mint amennyit kézhez kapsz (ugye ez rögtön -50%). Amit veszel, arra ÁFA-t is fizetsz (-21%).
    Mindezek után jönnek az olyan szivatások, mint a tranzakciós illeték (megszűntek az ingyenes bankszámlák), vagy a kapcsolási díj, amiket közvetlenül nem a te nyakadba vágtak, de közvetve mégis fizeted. Ehhez képest visszasírhatjuk a középkor adórendszerét. Az egyetlen értelmes lépésük a családi adókedvezmény volt.
    A kiskereskedelmi forgalom azóta „növekszik”, mióta bekötötték a pénztárgépeket a NAV-hoz. Ezzel nem csak a forgalom növekedett virtuálisan, hanem az árak is ténylegesen.
    A bérek két oldalról nőttek. Egyfelől a szakembereké, de azért, mert elfogytak. Az tény, hogy hős kormányunk üldöztetése miatt fogytak el, tehát végső soron miattuk nőtt. 🙂 Másfelől a minimálbéreseké, de ezt a kormány erőszakkal adatta oda olyanoknak, akik még ennyit sem tudnak kitermelni. Ja és ne feledkezzünk meg a Lőrinc félékről, akik jövedelme szintén benne van az átlagban.
    Az egyetlen töretlenül növekvő támogatás a nyugdíj.
    És tényleg tök jó az ingatlan árak növekedése! (A kilincsorrú ingatlanfejlesztőknek mindenképp.) Tippelj mivel függ össze jobban az ingatlanok ára: a jövedelmekkel, vagy a kamatszinttel?

    Orbán és bandája az elmúlt pár évben egy prosperáló környezetben tudott éppen csak átlagosan kormányozni. Ha ez a kegyelmi állapot megszűnik rájuk – és ránk – borul az egész.

  50. 46 bogozy nem kívánom, hogy többet írj róla.
    Nem is ez a megfelelő fórum arra, hogy a téma előkerüljön feldolgozásra.
    Megoldani se tudnánk.
    Vannak, akik Nokiás dobozban viszik a KP-t orvosoknak (nem hálapénzt), ők beszélnének inkább nyilvánosan. Készpénzmentesítés se oldaná meg a helyzetet.

  51. 25. Observer

    én kiállok mindenért amit eddig írtam 🙂 . nem minősítve mások, vagy ezen rezsim tetteit azelőtt (OV volt már azelőtt is miniszterelnök ugyebár), de ki kell mondani, hogy igenis ez a rezsim most kihozta az országot a zuhanásból, és pozitív pályára állította.

    42. Tibor bá’
    ” …Azt verd ki a fejedből, hogy az országot Matolcsi hozta rendbe. …”

    hát pedig de igen. Matolcsy nélkül ma már nem létezne Magyarország úgy, ahogy ma éltek benne. Mindenki elfelejtette, hogy hetek voltak hátra az államcsődtől ???
    én annak drukkoltam, hogy legyen mersze valakinek meglépni az irányított csődöt – a rögtön a választások után még el lehetett volna adni, hogy az előző kormány hibája (gondolom én, a politikai amatőr), de azt ami történt, töredelmesen bevallom, hogy nem vártam.
    Amikor Matolcsy meghozta első döntéseit, azt mondtam, hogy ez az ember nem fogja megérni a nyugdíjat. Utána pedig megvettem az összes könyvet amit írt, és ma leborulok nagysága előtt. Húsz év múlva, ha még lesz független Magyarország, akkor tanítani fogják őt, külföldön szerintem már most is agyon elemzik a munkásságát, szép csendben – de azért lehet hallani is róla.

  52. 50: „ez a rezsim most kihozta az országot a zuhanásból”

    Bajnai hozta ki /akadályozta meg az államcsődöt/, meg az általános fellendülés, meg a kurva sok EU pénz, meg az ellopott manyup stb. stb.

    Az összes ezirányú intézkedésük végső soron a lakosságtól vett el pénzt. Ezt mindenki más is meg tudta volna tenni.

    De legyen meg mindenkinek a maga hite szerint. 😉

  53. Gabiiii

    Kiskereskedelmi forgalom növekszik, mert bekötötték a pénztárgépeket a NAV-hoz. Igazad van. Egy lépés a szürke és fekete gazdaság felszámolása felé.

    Viszont a szakemberek nem a hős kormányunk miatt fogytak el. Ez vaskos tévedés, balos propaganda hazugság. Ne dőlj be.

    Sok kisvállalkozó ment tönkre, mert 89 után, törvényesen lepapírozva, kirabolták őket a bukócéges rendszerrel. Ez a bukócéges rendszer ma is működik.
    Kisvállakozó nem vállal munkát nagyberuházáson, mert ingyenesen nem akar dolgozni.
    Nagyon sok szakmunkás kiöregedett, nyugdíjba ment. Szakmunkás képzést összedöntötték. Maradék a lakosságnak dolgozik, vagy külföldre ment.
    Nem véletlen, hogy a nagyberuházások kivitelezése folyamatosan késedelemben van. Pl. Esztergom-Budapest vasútvonal részleges felújítása 3 évig húzódozott. Normál viszonyok között 6 hónap, nagyon megfontoltan dolgozgatva.
    Háttér? A kivitelezőnek volt 50 embere, akik több építkezés helyszínei között pendliztek.

  54. 52. bogozy

    „Szakmunkás képzést összedöntötték. ”

    És mekkora sivalkodás volt, amikor a kormány próbálta a szakmunkásképzés irányába tereni a oktatást ……

  55. Attila (PV)

    Egyetértek. Fel kellene végre fogni, hogy szakmunkások nélkül nem jutunk előre.

  56. 48. Gabiii

    „. Az tény, hogy hős kormányunk üldöztetése miatt fogytak el, tehát végső soron miattuk nőtt. ? ”

    Az sajnos nem tény.
    A környező országokban nem Orbán kormányoz, és mégis sokkal nagyobb arányban mennek külföldre.
    Ez egyszerűen a mocskos EU-s politikának köszönhető, ami eleve az agy-, és most már a kéz-szivattyúra építi gazdaságát.
    Az alacsony béreket nem Orbán hozta létre, sőt, ő emelte valamennyit, a devizahitelek se az ő kormánya alatt futottak meg úgy, hogy senki nem figyelmeztette a népet, mint a szomszéd országokban…

    De látod, EZÉRT nem lesz itt kormányváltás, mert a sokszor ismételgetett hazugságokba kapaszkodtok, mint a híres „brüsszeli pénzek”, meg hogy éheznek a gyerekek, meg hasonlók.

    Biztosan lennének valós problémák is, de még az „őszinte” ellenzékiek is belekeverednek azokba a mesterséges hazugságokba, amit azok találnak ki, akik vissza akarják multiparadicsomot, visszaadni a bankokat a külföldi cégeknek, behívni az IMF-et, és kölcsönből csinálni egy dübörgő pannon puma hologrammot, újra zsllérré degradálni a magyar tőkést…

    Persze az van, hogy a VALÓS problémák vizsgálatánál kiderülhet, hogy azok részben még mindig az előző rendszer sara, mint például az egészségügy felépítése, hogy a bíróságokon még mindig a régi emberek ülnek (ezért van még börtönben Budaházy, ésezért nincs még börtönben Gyurcsány, és ezért nincs felelőse a vörösiszap tragédiának, meg még lehetne soroni), vagy hogy se a bal, se a jobboldali ellenzéknek nincs rá vonzó válasza…

    Szóval megy tovább a mára már tökéletesen kiégett és hatástalan lopafidesz, meg brüsszelipénzek meg elűzöttdolgozók…

  57. 51 – sleeper:
    Matolcsi nagy gazdasági csodája az volt, hogy a FED nulla közelre vitte le a kamatot, és QE néven elárasztotta a világot kp-vel.

  58. Sleeper,

    „Matolcsy nélkül ma már nem létezne Magyarország úgy, ahogy ma éltek benne. Mindenki elfelejtette, hogy hetek voltak hátra az államcsődtől ???”

    Vaóó, a görögöknek nem volt egy matolcsiuk, mégis elég jól elvannak. De ha röviden elmondod konkrétumok mentén, hogy miben olyan csodaember ez a Matolcsy, akkor meggondolom, hogy én is leboruljak nagysága előtt. 🙂

  59. 57. Tibor bá’

    „Matolcsi nagy gazdasági csodája az volt, hogy a FED nulla közelre vitte le a kamatot”

    Szerintem te is tudod, hogy ez hatalmas csúsztatás, de még belefér a lopafidesz meg a brüsszelipénzek kategóriájába…

    A forint kamat MINDIG (Matolcsyig) 5-7%-al a dollár meg az eurókamat felett volt…
    Amikor a FED levitte a kamatokat nulla közelire, akkor a forint kamat még mindg 7% körül volt.
    Ezért parkoltatták a spekulánsok az MNB-ben a milliárdjaikat… Felvettek egy csomó eurót 0,5%-ra, átváltották forintra, betették pár hónapra az MNB-be 7%-ra aztán szépen meghizlalva kivették, levették a hasznot, az eurót meg visszafizették.

    EZ volt a 300 milliárdos „tervezett” vesztesége az MNB-nek, és ezért volt akkora sivalkodás amikor Matolcsy is levitte a kamatot, mert a spekulánsok úgy megszokták, hogy az nekik JÁR… De ez a 300 milliárd akkor a baloldalnak egyáltalán nem fájt…

    Szóval… azzal együtt, hogy az MNB-t bőven nyereségessé tette, azt az egy-két kastélyt, amit megtartott magának a dologból, még mindig bőven megérdemli…

    A helyzet az, hogy sokkal hitelesebbnek érezném a „lopafidesz” szerű kritikákat, ha lenne valami jele, hogy az annál nagyságrendekkel nagyobb pénzszivattyúk működését is kritizálták volna az előző kormányzat alatt.
    De nekem az az érzésem, hogy a Fidesz legnagyobb kritikusai azok közül kerülnek ki, akik bőven megkapták a 30 ezüstjüket a pénzszivattyúk kezeléséért, és most telehörgik az elérhető médiákat, hogy micsoda nyomort kreált ez a kormány. NEKIK.

    Most volt egy közvéleménykutatás, ami szerint ha most lenne szavazás, akkor megint 2/3-uk lenne…
    Szóval van egy jelentős tömeg, amelyik elégedett a dolgok állásával.
    Tudom… agymosott birkák…
    De ha majd a Jobbik kerül hatalomra, az majd megmondja, hogy kik szavazhatnak…Az lesz ám a demokrácia !

  60. 56. Attila (PV)
    A deviza hitelezést még a legelső Orbán kormány tette lehetővé. Mindössze azért nem náluk futott fel, mert kirúgták őket.
    A 2002-es vereség egy csomó mindent összedöntött Orbánban. Előtte még volt némi messianisztikus elképzelése és össznemzeti jövőképe (amellett, hogy a projektek alkotmányos költségét 10-ről 20%-ra emelték), utána viszont rájött, hogy nem érdemes, nem kifizetődő a népet boldogítani. Mára a kormányzás egyetlen látható feladata a nagyüzemi lopások elfedésére korlátozódik. Ez VALÓS probléma, aminek semmi köze az előző rendszerhez.

  61. 57: „a forint kamat még mindg 7% körül volt”

    Abban igazat adok neked, hogy a spekulánsok az MNB-t pénzszivattyúnak használták. De azért annak nézz utánna, hogy amikor ez beindult, kinek az embere ült az MNB elnöki posztján. Meg fogsz lepődni…

  62. 60. Observer

    „kinek az embere ült az MNB elnöki posztján.”

    Akkor még senkinek nem volt bátorsága az MNB „függetlenségét” megkérdőjelezni…
    Orbánéknak is kellett egy kis idő hogy megtalálják a réseket a pénzszivattyúkon…
    De az előzó kormány nem hogy nem kereste, hanem még tömködte is őket…

  63. 59. Gabiiii

    „A deviza hitelezést még a legelső Orbán kormány tette lehetővé. ”

    Nem a devizahitel tényével volt a gond, hanem hogy amikor már világos volt, hogy be fog dőlni a rendszer, és a szomszédos országok kormányai behúzták a kéziféket, Gyurcsányék még tolták ezerrel….

    Ezért csak Magyarországon volt akkora káosz miatta…

  64. 60: Attila, a legnagyobb alapkamat 2000 után Járai Zsigmond idején volt… Szóval ne ködösíts már nekem. Ez volt az az időszak, hogy „minél rosszabb a (szoci) kormánynak, annál jobb nekünk (fidesz)”.

    Bár a tények makacs dolgok, de épp ezért téged nem is érdekelnek. 😉

    PS. Majdnem elfelejtettem: O1G

  65. 63. Observer

    „60: Attila, a legnagyobb alapkamat 2000 után Járai Zsigmond idején volt… ”

    Ehem… Ez még akkor volt amikor az MNB „független” volt… (a magyar kormánytól…) tudod …

    https://www.youtube.com/watch?v=tpZiBacqxiQ

    Tehát kívülről mondták meg hogy mi legyen az alapkamat…
    Ezek voltak az idők, amikor a Fidesz megtanulta, hogy nem a legjobb stratégia (nekünk) mindenben megfelelni a liberalista elvárásoknak .

  66. 65 – Observer:
    Jézus csak annak segít, aki használja a rózsa fűzért. 😀

  67. Független volt. Csak nem a fidesztől. 😉

    Járai volt az elnök. Szerinted, ki adta neki a parancsokat? Soros?

  68. 65. Observer

    „Jézus segíts! ? Ez az energiaügyi államtitkár…”

    Meg a kereszténydemokrata néppárt vezetője.
    Szerinted hívő ember nem vállalhat energiaügyi pozíciót?
    Nem vagy te kicsit dogmatikus?
    És Soros ellen használja a rózsafűzért, nem a energiatermelésre…

  69. Observer,
    Az igeeen, a rózsafüzér megváltoztatja akár a történelmet is és ezt Soros György is meg fogja tapasztalni.

    Gondolom a Soros féle elárasztásról van szó. Rózsafüzér, meg ima, de ha a mirgácsnak van 300 ezer eurója, akkor jöhet, még akkor is, ha Sorostól kapta a zsét. Soros, ha akarja, hány muszlim ügynököt tud bejuttatni az országba államkötvény vásárlással? Még jó befektetés is neki. A pénzt kamatostól visszakapja, a muszlim ügynök meg marad, megnősül, rárántja a fekete sátrat a magyar nőre, csinál 5-6 kis muszlimot.

    A pénzzel, befolyással rendelkező jöhet. Hazát árulnak annak, aki meg tudja fizetni, közben meg eljátszák a nagy keresztény honvédő vitézt. Hihetetlen ez a januszarcúság.

  70. 56. Tibor bá’

    Tévedsz. Magyarország mindig is szigetként müködött ezen a területen, még a környezö, azon országok közül is kitünt, amelyekkel összehasonlítható helyzetben volt. Mintha a Holdon lett volna – nekem sokszor az volt az érzésem, hogy Magyarországot egyfajta inkubátorként, teszt országként használták volna. Ép ésszel ezt nehezen lehet és lehetett megmagyarázni.
    Pont ezért, ha Matolcsy nem vált irányt a FED semmilyen QE programja nem mentette volna meg Magyarországot. A sorsa meg volt írva.

    Persze a hatás nem olyan lett volna, mint dgy atombomba: bumm, és mindennek vége. Az egyszerü emberek számára talán csak az árak emelkedése lett volna látható, de hát ehhez már hozzászoktunk, nem igaz? Esetleg még a forint beszakadása se lett volna olyan meredek

  71. 71 – sleeper:
    Magyarországon kétféle ember van. Van, aki beszopja a Fidesz propagandát, és van, aki nem. Mit gondolsz melyik csoportba tartozol? 😀

  72. 68, Attila: „Szerinted hívő ember nem vállalhat energiaügyi pozíciót?”

    Természetesen vállalhat. De ha kb. ennyi esze van, miszerint a rózsafüzér morzsolgatása bármit is megold, akkor az bizony nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

    Ezek az emberek gátolják a „zöldenergia” terjedését Mo-n, és favorizálják Paks2-t, ami még az ükunokáinkat is eladósítja.

    71, Tibor bá’
    Nekem egyszerűen az nem fér a fejembe, hogy ezek a madarak hogy nem látják, hogy a gazdaság „rendbetétele” az utolsó vasig a lakosságról volt lenyúzva (persze nagyvállalat-ellenes köntösbe csomagolva). Erre bárki képes lett volna, akinek kellően vastag a bőr a pofáján, mint a mi Gyurinknak.

    PS: Már megint lefelejtettem: O1G

  73. 64. Observer

    a rendszerváltozás után/alatt/kicsivel előtte az egyik legelső és legfontosabb törvény a banktörvény volt. Ez alkotta meg / és követelte meg később is folyamatosan / a jegybank FÜGGETLENSÉGÉT A MINDENKORI KORMÁNYTÓL !!!
    Ez nemcsak Magyarországon, de az összes környező országban így volt. A mostani kormánynak, illetve Matolcsynak sincs teljesen szabad keze mindenben (ha nem is a kormány, de az Európai Központi Bank azért parancsol). Amit tett, partizánakció volt és még éppen belefért a törvényes keretbe.

    59. Attila (PV)

    kicsit pontosítanék: nemcsak a dollár és euró, de a környező országok (Szlovákia, Chehország, Lenygelország) pénzei felett is, amit aztán már tényleg semmivel sem lehetett kimagyarázni.

    58. Gyarmathy

    a görögnek is volt egy matolcsyjuk, de aztán félreállították. Amúgy meg nincsenek olyan jól. Nem szabad keverni a makro és a mikroekonomikát. A görögök magasabbról indultak lefelé, a magyarok a béka segge alól felfelé. Igazából még mindig csak a béka fél segge, de az irány jófelé mutat, felfelé. Ezért van az, hogy az egyes emberek ha körülnéznek, nem okvetlenül látják az eredményeket közvetlenül.

    Mit tett Matolcsy? Megvágta és fokozatosan csökkentette az alapkamatot. Attila már kifejtette (és valamikor régen én is), hogy mit jelentett ez Magyarországnak, és a magyar állampolgároknak is (emiatt nem kaptál kölcsönt, csak csillagászati kamatra, ezért nőttek az adók, stb., keress utána).
    Csökkentette a kereskedelmi bankok által az MNB-ben elhelyezhető pénz mennyiségét, ezzel tkp. kizárta őket az ingyenes pénzszerzésből.

    Szerintem ez a két dolog is elég, mert ezek világrengető eredmények, legalábbis Magyarországon. de emellett van még sok apróbb dolog, mint pl. a növekedési hitelprogram, stb. Ezeknek kézzelfogható eredményeik vannak, és ezek már mikroszinten is érzékelhetőek.

  74. 73, Piton.: Jó a link, kötelező olvasmány, kár, hogy a fidesz hívőkről lepereg az ilyen infó.

    Azért egy mondatot kiemelnék, és ez Orbán legfőbb bűne:

    „párját ritkítóan jó világgazdasági környezetben Magyarország a 2010-es években messze nem elégséges stabilizáció és növekedés eredményeként felélte és feléli a jövőbeli fejlődést finanszírozni és megalapozni hivatott forrásainak jó részét”

    O1G by S.L.

  75. 72. Tibor bá’

    most bort iszol és vizet prédikálsz 😉 – annyira beleéled magad az OV ellenességbe, hogy nem látod, hogy én a tényekről és eredményekről beszélek és nem a propagandáról.
    Azt is világosan kifejtettem, hogy én nem politizálok, én a gazdaságpolitikáról beszélek (meg persze a migránskérdésben is határozott a véleményem)
    Az igaz, hogy a politika és gazdaság egy bizonyos szinten tkp. ugyanaz, de a tények még attól tények maradnak.

  76. gyakran elgondolkodom azon, hogy Magyarországon miért annyira elbaszott (bocsánat a durva kifejezésért) minden.
    Nagyon sok mindenben, az általános alacsony színvonal (élet- és más.. ). Az idióta jogi környezet, vannak brilliáns dolgok, de nagyon sok olyan szabály – és ebből van a több, – ami kifelyezetten az egyszerű emberek tönkretételét és a harácsolást támogatja, a ma divatos „fenntartható fejlődés” nélkül. Nemcsak a gazdaságban, de a mindennapi életben is olyan abszurd dolgok, mint hogy bizonyos folyókban nem lehet fürödni, stb. Ha hajóútvonal, akkor senki ne menjen a hajó útjába, fürödjön a szélében. Ha mégis a hajó útjába kerül valaki, akkor majd fokozatosan a természetes kiválasztódás folyamán elfogynak ezen egyedek, és minden megint rendben lesz. De nem, mindent agyon kell szabályozni. És még akkor nem beszéltem a hülye illetékekről, amik között a „vagyonszerzési illeték” viszi el a pálmát. Veszel egy autót a te adózás után maradt pénzedből, és erre fizeted az illetéket, amikor az autó már a következő percben kevesebbet ér – az államnak kellene Neked fizetni, nem az egyénnek , ráadásul vagyonszerzés címén. Ok, tudjuk ez csak sarc, de akkor is.
    Először arra gondoltam, hogy mindkét háború után vesztes fél volt, és ez nyomta rá a bélyegét az országra. Ez megmagyarázta a nyomort, de nem a többi dolgot. Mindig is úgy éreztem, hogy itt valami disszonáns dolog van, valami ami idegen és magyar vonásokkal keveredik, mert nem lehet ez mind eredeti magyar vonás legyen. Barátaimnak mindig mondogattam, hogy Magarország ey olyan hely ahol 9 ember csak arra les, hogy miként tudja lenyúzni, kizsigerelni azt az egyet, aki érdemi munkát végez.
    ez nagyon szomorú dolog, és nem is jó. Én nem hiszek abban, hogy a magyar ember alapból ilyen, mert a történelmi forrásokban nem ilyennek írták le a magyar személyiséget az idegen forrásokban (bár tudom bizonyos forrásokban a sok civakodásról is lehet olvasni), és tudom, mert tapasztalom, hogy az egyszerű magyar ember milyen.
    Mostanában úgy vélem, a vesztes háborúk nem annyira, mint inkább más, régebbi hatások érvényesülnek. Sosem értettem, hogy a környező országokban miért van az, hogy ha harácsolnak is a hatalmon levők, de az egyszerű emberek életét fölöslegesen nem terhelik ostobaságokkal. Arra gondoltam, mivel viszonylag kis országokról van szó, ezek az emberek még tudatosítják, hogy ez nekik, családjuknak sem lenne olyan jó, mert még nem szakadtak el a valóságtól annyira. De Magyarország nem lóg ki a sorból ilyen tekintetben.
    Érdekes módon azt láttam, hogy Ausztriában a jogi környezet nagy vonalakban sok hasonlóságot mutat a magyarral. Lehetséges lenne, hogy a közös történelemből fakadna ez dolog? Tudjuk, hogy a Habsburgok számára Magyarország mindig is csak konc volt (nem kolonc, mert az értéktelen), pedig az igazi gazdagság Magyarországról jött a XIX. századig. Az én véleményem az, hogy a Habsburgok ezzel az ellenséges érzülettel és cselekedeteikkel finoman szólva is elbaltázták a dolgot, mert elismerték volna a magyarokat, és igazi királyként viselkedtek volna, akkor a magyarok szívvel-lélekkel támogatták volna őket, mint pl. Mária Terézia idejében.
    Szóval szerintem a magyar jogi környezet alapos megreformálása lenne szükséges, vagy inkább ki kéne dobni a francba az egészet, és visszaállítani az eredeti magyar értékrendet, és akkor lenne igazi esély a feltámadásra nemzeti szinten. Addig csak örüljünk annak, hogy vannak ilyenek, mint Matolcsy, akik a bilincsek egy részét hajlandóak széttörni … 😉

    elnézést a kicsit hosszú és talán nem pont témába vágó szösszenetért, meg a kesze-kusza gondolatmenetért…

  77. 74. Piton
    76. Observer

    tényleg érdekes cikk, és alpjában egyetértek vele. Amit én pontosítanék, az az, hogy bizonyos piaci szereplők a súlyuknál fogva képesek eltorzítani a piaci viszonyokat ( a Jupiter csak egy bolygó, mégis kisebb bolygó méretű holdjai vannak, akkora a gravitációja), és ne legyünk naivak, ezen a szinten akár minisztereket is lehet vásárolni adott célokra – azután lehet mutogatni a nem megfelelő gazdaságpolitikára. Ezt ha az USA hírszerzésével kombináljuk – amelynek 75-80% gyakorlatilag gazdasági hírszerzés, megkapjuk a végeredményt.
    Azt a részt pedig, ahol Magyarországon és máshol Európában, illetve Észak-Amerikában felelőtlen kormányzati, jegybanki és egyéni befektetői döntésekről ír, kifejezetten cinikusnak érzem, ha ismerjük a valós összefüggéseket.

    Magamat tudom csak ismételni: bár a természet törvényei nem befolyásolhatóak, a gazdaság törvényeit emberek alkották, és oka van annak is, hogy olyanra, amilyen.

  78. 77 Sleeper

    Nagy vonalakban leírtad a magyar kleptokrácia működését.

    Magyarok kapzsisága félelmetes mértékű tud lenni. Sokszor az értelmetlenség határait is túllépik, még az arany tojást tojó tyúkot is levágják.

    Habsburgokról annyit, mi a gyarmatuk voltunk. Mikor ismerte el a gyarmattartó, a gyarmat polgárait, azoknak értékességét? Nézd meg az angolok, hollandok, belgák, spanyolok mit műveltek a meghódított területeken. Vérfürdők. Mi még jobban jártunk.

  79. 60. gabiii

    „A deviza hitelezést még a legelső Orbán kormány tette lehetővé.”
    Igen. Azok számára, akiknek volt deviza bevételük. Ezt a megkötést „liberalizálták” a kormányváltás után.

  80. 60 gabiii
    „A 2002-es vereség egy csomó mindent összedöntött Orbánban. Előtte még volt némi messianisztikus elképzelése és össznemzeti jövőképe (amellett, hogy a projektek alkotmányos költségét 10-ről 20%-ra emelték), utána viszont rájött, hogy nem érdemes, nem kifizetődő a népet boldogítani.”

    A 98-2002-es ciklusában a középosztály erősítését hangoztatta. 2002-ben duplájára emelte a köztisztviselők bérét – előtte több évig egy peták fizetésemelés nem volt.
    Ebben az időben volt az önrész nélküli kedvezményes hitelezésű lakásvásárlási lehetőség ugyan ennek a rétegnek. Volt olyan család, ahol több egyetemista gyereket is kistaffiroztak. Több ilyen volt az ismeretségi körünkben.
    Aztán ezek zömében balra szavaztak ……. megszokásból.
    Elmulasztotta kitakaritani a közhivatalokat gyökeret eresztett kádárista nomenklaturától.

  81. Szerintem az egy túl egyszerű feltételezés, hogy a politikai ellenfél támogatói agymosottak, vagy a markukat tartják. Én kb. ugyanannyi értelmes jobboldali emberrel találkozom, mint értelmes baloldalival (arányaiban). Az itteni kozhangulat elég barátságtalan ezekkel a hozzászólókkal, így csak Attila (PV) állja igazán a sarat és a pofonokat.

    Például a mandineren, vagy a pesti srácok blogon (ahol mostanában aktívan hozzászól a mosógépszerelő az ő idegeiket borzolva) vannak igen jó szerzők és értelmes hozzászólók is. Jellemzően ők sem értenek egyet mindennel, zavarja őket a lopás, a túl sok Sorosozás és a méltatlan eszközök a hatalom megtartására. Ennek ellenére úgy ítélik, hogy ez még mindig a kisebbik rossz, főleg amióta az LMP Schiffer helyett egy hisztérikával nyomul, és a Jobbik is beállt a ballib masszába. (Ami szerintem rossz stratégia, mert a ballib tábort szeleteli tovább, nem a jobboldalit) Szerintem a Fidesz sikere abban rejlik, hogy nincs egy normális konzervatív kihívója, amely nem ellenzi zsigerből minden intézkedését, és nem szekértábor logika szerint dönt mindig.

  82. 82: Jani:
    „a Fidesz sikere” A fidesz sikere abban áll, hogy (sok-sok pénzzel) támogatja az egyházakat és emiatt a vallásos emberek oda szavaznak, még akkor is, ha nem értenek mindennel egyet.

  83. 2011 január: 100 dollár fölé is benézett az olaj ára 97,42 – 91,54 dollár/hordó
    ekkor a 95-ös benzin ára: 350 Ft/l
    erősödő gazdaság következtében, 6 év siker kormányzás eredményeként
    2017 október:56,55 – 50,45 dollár/hordó ár mellett
    a 95-ös benzin ára : 345Ft/l
    Nekem és pénztárcámnak úgy tűnik, sikerült úgy erősödnünk, hogy közben 50%-al csökkentünk.

  84. Janii nagyon kulturáltan fogalmazta meg az itteni barátságtalan hangulatot azokkal szemben, akik próbálják felhívni a figyelmet a jelenlegi kormány jó intézkedéseire.
    Pl. Tibor bá’ szerint csak kétféle ember van az országban aki beszopja a Fidesz propagandát és aki nem. De mi van azokkal, akik az ellenzék propagandáját szopják be és szajkózzák reggel, délben meg este?
    A ballibek lehengerlő stílusához kevesen akarnak lealacsonyodni. Arról nem is beszélve, hogy a fele sem igaz annak, amit mondanak.
    Ami pedig Vonát illeti, hogyan lehet hinni egy olyan embernek akinek ennyi köpönyege van? Ha hatalomra kerül melyiket fogja előrántani a ládafiából? A jobboldalon már OV pávatánca is kiverte a biztosítékot, így aztán Vona gerinctelen forgolódásai, hajladozásai rengeteg embert elriasztottak.

  85. Aki kiábrándul egy, vagy több baloldali pártból, az még lehet Fideszes, de ha a Fideszből ábrándul ki, akkor nehezen lesz baloldali szavazó, inkább el sem megy szavazni. Szerintem az egy elég általános személyiségfejlődési folyamat, hogy valaki fiatalon radikális, később progresszív, majd utána konzervatív. Aki pedig konzervatívvá vált, az ritkán lép vissza korábbi stációba. Részben azért is megbocsátóak a Fidesz radikális liberális múltjával kapcsolatban is, mert úgy gondolják, hogy felnőttek a fiúk, és ez egy hitelesebb fordulat, mint amit a Jobbik tett. Persze az is szerepet játszik, hogy amit szabad Lucifernek, nem szabad a kisördögnek. (nem én találtam ki a mondást, mástól hallottam) Van egy olyan apróság, hogy a hagyományosan elitista jobboldal a nép felé fordul, a paraszti kultúrát (legalább retorikailag) támogatja, míg a hagyományosan népi baloldal a nemzetközi elithez dörgölőzik. A baloldali fordulatnak az is része, hogy túlságosan liberalizálódott, és az egyéni szabadságjogok fontosabbak lettek, mint a közösségek érdekei. Kisebbségeket támogatnak a többségi társadalom rovására, de még mindig a hetero fehérek vannak itt többségben, így ez nem annyira hatékony módszer. Most nem a kommunista embertípust akarják kinevelni, hanem a demokrata európéert, aztán ha a társadalom dacosan ellenáll, akkor siránkozva mutogatnak a mucsai népre, akik nem akarják követni az ő lángoszlopukat. Nem a társadalmi igényekre figyelnek, hanem a saját értelmiségi következtetéseiket akarják ráerőltetni a többiekre, mert az logikus és törvényszerű, csak azt nem látják, hogy miért utópia.

    84. Observer
    Az egykori „Csuhások térdre imához!” megnyilvánuláshoz képest nyilván ironikus a masszív egyháztámogatás. Ennek ellenére ezt egy legitim eszköznek tartom, és sokkal több értelme van, mint üresen kongó stadionokat építeni. Én nem igazán vagyok közvetlenül érintett, de a muszlim fenyegetés ellen még mindig a kereszténység lehet az, ami a népesség jelentős részét összeránthatja. (még ha pillanatnyilag egy ultraliberális ellenpápa regnál is) Mondom ezt úgy, hogy nem hiszek Istenben, és a szomszédomban lévő templomban sem jártam még. (Külföldön sem szoktam bemenni különféle templomokba, csak ha behívnak. {mint egy vámpír} Nem szeretek turistáskodni egy olyan vallás szent helyén, ahová nem tartozom.)

    85. Károly
    Valóban, jelenleg több marad az állam zsebében a benzinárból. Lehet, hogy lehangoló leszek, de ha nekem teljhatalmam lenne, legalább ezer forintra felvinném a benzin árát. Legfeljebb a tömegközlekedés és a mezőgazdaság kapna kedvezményt, sőt már 15-20 éve is ez volt a véleményem. Mégiscsak kifogyó nyersanyag és környezetszennyező. Nem kéne ész nélkül pazarolnunk, csak mert az USA lenyomta az árát, hogy az oroszokat szivassa, és járulékos veszteségként bedöntötte ezzel Venezuelát.

    86. Indiánlány
    „A ballibek lehengerlő stílusához kevesen akarnak lealacsonyodni. Arról nem is beszélve, hogy a fele sem igaz annak, amit mondanak.”
    Ezt fordított előjellel egy baloldali is írhatta volna. Mindkét oldalról fel lehet sorolni vállalhatatlan politikusokat, médiamunkásokat. Van akinek Bayer, van akinek Tóta W. vállalhatatlan.

  86. Ellenzékben, hevesen, mondhatni indulatosan érveltek a mellett, hogyha 300 forint fölé megy a benzin ára, akkor csökkenteni kell a jövedéki adó mértékét.
    Ehhez képest azt tették, ha túl alacsony a benzin ára, akkor megnövelik az adóját.

    Nem értik sokan, mi a baj azzal, ha a vállalkozók nem érdemük, képességeik szerint nyerik el a pályázati pénzeket.
    Innováció. Aki ma ezen a területen lemarad, az Csank Magdolna nyilatkozatából is tudhatjuk, biztosan leszakad a versenytársaktól.
    Mivel nálunk elfogadott, hogy a pályázatok elnyeréséhez nem ész-erő-akarat kell, hanem szomszédság, komaság, futsal csapat tagság, lakóparki szomszédság, iskola és kolesztárs, stb.
    Ezt a hazai piac szereplői tudják és a kb. 140 országot vizsgáló /innovációs/ versenyképességi mutató a következő képpen alakult az elmúlt években.
    Azt könnyű belátni, ha egyszer egy ilyen versenyben lemaradunk, akkor rettentő nehéz legalább az egyszer már elért szintet ismét elérni.
    2011-ben 48-ik helyen végeztünk
    2013-ban már 63-ik
    2016-ban 69-ik hely a mienk.
    Úgy sikerült elérni ezt az eredményt, hogy közben állítólag évről évre jobban teljesítünk. Még egy kis erőfeszítés és a századikok leszünk.
    (Természetesen sok jó dolgot is csinál a Fidesz kormány), de erről beszélnek ők épp eleget. A kormányzásuk elejéről írtam egy hosszú listát a jó cselekedeteikről.

  87. 84. Károly

    2011-ben USD ~190 Ft
    2017-ben USD ~260 Ft

    Adalék a benzin árváltozáshoz, az árfolyam figyelembevételével.

  88. 89: „60. helyen”

    Vagyis 12 hellyel hátrébb, mind 2011-ben, nem sokkal a gazdasági válság után, miközben – állítólag – még potyogtak a csontvázak az előző kormány után. Ja, és azóta iszonyatosan sok EU pénzt kaptunk a gazdaság fejlesztésére.

    Csak a tények kedvéért… 😉

    86, Jani: Nagyon jól összefoglaltad, hogy mi a baj a „liberális baloldallal”. Totálisan túltották a biciklit, avagy máig ‘fullba nyomják a kretént’. /Pl. a mostani „migránssimogatás” – ‘az a baj, hogy továbbmennek…’, GyF./ Ezért nincs visszarendeződés a szavazóbázisban.
    A szocik (szdsz irányítással) a globális nagytőke kiszolgálóivá váltak, leszarták a „kisembert”. Ezt még nagyon sokáig nem felejtik el a szavazók.

    „sokkal több értelme van” Alapvetően elismerem, hogy az egyházaknak van karitatív tevékenysége, a pénz egy része jó helyre megy. De sok-sok milliárdról beszélünk, azért szerintem ennek sokkal jobb helye lenne az egészségügyben, vagy az oktatásban – ahol a rohadás nem hogy stagnálna, hanem egyre erőteljesebb.
    Az, hogy egy szimpla hasi ultrahangra 3,5 hónapot kell várnom, miközben milliárdokat kap az egyház, ki tudja, mire, nálam kiveri a biztosítékot.

  89. bogozy,
    Tudok a forint dollár árfolyam alakulásáról, de akkor mihez, kihez képest is erősödtünk?

    Indiánlány. „Az a 69. hely már nem igaz. Jelenleg a 60. helyen állunk” Tudok erről is, de
    korrektnek tartottam, hogy egész évet vegyek alapul.

    Van még egy másik érdekes mutató. Hány napot dolgozunk egy évben az államnak, és hány napot magunknak. Ebben a tekintetben viszont évtizedek óta dobogós helyen vagyunk. Ezen régebben sem a puma, sem a jobban teljesítünk mantra egy jottányit sem változtatott.
    ” a munkáltatójától kapott jövedelmének 70%-át elveszi az állam mindenféle jogcímen keresztül. Másként fogalmazva az év 253 munkanapjából 30-at szabadságon van, a maradék 223 napból 156 napot csak az államnak dolgozik és a maradék 67 nap munkabére az övé.
    Nos, ezért kellene csökkenteni az állami újraelosztás mértékét”
    https://kiszamolo.hu/ennyit-adozol-2015-ben/ Elbújt a neten a hivatalos adat, de a belinkelt oldalon alaposan utánaszámoltak.

  90. „2011-ben USD ~190 Ft” helyett a vételiárfolyam 2011jan. 219.5Ft 2011 december 245.8Ft
    ” 2017-ben USD ~260 Ft”
    Tehát 2011 decemberében 245Ft volt a dollár, most 260Ft. Így nem jön ki a matek, miért 345Ft/l most a benzin ára.
    De a hozzászólásom lényege az lett volna, hogy annó követelték, ha 300Ft fölé megy benzin ára, akkor csökkentsék az adóterhet, ők most pont ennek az ellenkezőjét csinálták.
    A másik dilemma az, ha folyamatosan gyengülünk a dollárhoz, euróhoz képest, akkor évek óta, kihez vagy mihez képest erősödünk ? Önmagunkhoz képest?

    Indiánlány,
    Tudom, hogy 9 hellyel előrébb léptünk ebben a töredék évben, de korrektnek azt tartottam, ha egész év adatát írom.

    Itt sem ment át a hozzászólásom veleje.
    Javítom a közgazdász nevét, tehát Csath Magdona is elmondta a közcsatornán, hogy aki az innovációban lemarad az biztosan leszakadó ország lesz.
    Observer megjegyezte, még mindig 12 hellyel vagyunk hátrébb, mint 2011-ben.
    Azaz, rontottunk, ahhoz képest, hogy stagnáltunk vagy javítottunk volna.

    Innovációban a visszaesés egyik oka a közbeszerzések megnyerésének legfőbb feltételei. Mint volt iskolatárs, kollégiumi szobatárs, szomszédság, komaság, lakóparki egy alom, párthűség futsal csapat tagság, stb. Ezeket látják a nem gyengeelméjű vállalkozás vezetői, és ez a séma erősen csökkenti innovációba történő beruházási kedvüket. Ezért veszélyes, Mészárosok, Simicskák mesterséges kitermelése. Lehet, hogy lesz néhány saját nagytőkésünk, de közben mindenki más innovációs törekvése jócskán alábbhagy.

  91. 86 – Indiánlány:
    Sokkal okosabb lenne, ha mélyen elgondolkoznál azon, amiket írok, mintsem automatikusan opponálsz. Talán észreveheted, hogy egyik ellenzéki (non-Fidsz) pártot se promótálom (mert nincs miért), de a fidesz-hívőket lenézem, mert nem veszik észre Orbán nemzet pusztító tevékenységét. Nem az a főbaj, hogy hülyére lopják magukat. A főbaj a lopás pofátlansága, ami évtizedekre (ha nem évszázadokra) rossz irányba torzítja a társadalmi felfogást. Borítékolható, hogy a következő társaság folytatni fogj, ha nem túllicitálni Orbánék összes galádságát, mert bizonyított ténnyé vált, hogy következmények nélkül lehetséges, beleértve a parlamentáris rendszer szétzúzását is a hatalmi ágak megszűntetését is.

  92. „Érti ezt valaki? Mert én most nagyon össze vagyok zavarodva. Jól látom azt, amit látni vélek? Ékes anyanyelvemen a kormány által létrehozott és fenntartott (.gov.hu) oldalon több, migránsokkal kapcsolatos pályázati kiírást látok? Akkor most mi f@sz ez? De tényleg. 2017. december 20-án kiírt pályázatok egytől egyig. A beadási határidő 2018. február 15. Gondolom, ezt követően fog elkezdődni a sikeres pályázatok megfinanszírozása, és a programok végrehajtása. Akkor most mégis jönnek a migránsok? És nem véd meg a drótkerítés, meg a konzultációs ív? És akkor most ki is hajtja végre a Soros-tervet?”
    https://kolozsvaros.com/2018/01/12/akkor-most-megis-jonnek-a-migransok-es-nem-ved-meg-a-drotkerites-meg-a-nemzeti-konzultacio-se/

    ÉBRESZTŐ!!!

    Így védi meg Orbán az övéit… 😀

    A sok Orbán fan, hogy ágált az ellen, hogy OV bizony elfogadja az 1300 migráns beengedését, mert félti a pénzt, amit az EU-tól kap.
    /És még több tízezernyit be fog engedni, ha ezen múlik a vagyongyarapodása…/

    És a legszebb a dologban, hogy valahogy elfelejtették mindezt közölni a magyar polgárokkal. Amiről nem beszélünk, az nincs? – Népszavazás, nemzeti konzultáció, az már smafu? Nem kellett volna megmondani annak a kétmilliónak, hogy fiúk-lányok, mellesleg le vagytok szarva? Üzlet az üzlet? Pénz beszél, kutya ugat?

    /Persze, tudom, az a gaz Brüsszel kényszerítette rá a mi szeretett Viktorunkat. Csak hát kedveskéim, akkor meg az a helyzet, hogy ezt a szabadságharcot is elbukta, mint eddig az összeset. – (Egy vállalat vezetőjét ennyi kudarcnak már töredékéért is kirúgnák…)/

    Vajon miért van olyan előérzetem, hogy ezeket a migráns-símogató pályázatokat mangalicaszerelők és pálinkás vők cégei fogják elnyerni – mentve a menthetőt?

  93. 96 – Observer:
    Kíváncsi vagyok, hogy az a néhány Orbán-fan picsa és fasz, akik időnkét megszólalnak itt a honlapon, ezt hogy magyarázzák meg. Szerintem kussolni fognak.

  94. 97: „kussolni fognak”
    Itt talán, de saját maguknak majd biztosan megmagyarázzák: „Soros…” 😉

    „Mennyivel jobb azoknak, akiknek szerencsés kutyatermészetük van: bármi éri őket, megrázzák magukat, s lepereg róluk a gond, mint kutyáról a víz, s utána megkönnyebbülten futnak tovább.”
    Szilvási Lajos
    😀

  95. Ezen bekönnyeztem picit 🙂 mármint az írásotok stílusán. Mert hát a téma maga nem túl vidám.

    A 20 000 migrant beengedése csupán magánzsebre dolgozás alapon, amin az ország iszonyatosat bukik ráadásul, mégsem verte ki náluk a biztosítékot, sőt döngették a mellényt.

    Ezt az 1300-at is megmagyarázzák maguknak biztosan, persze egyre cikibb lesz megszólalni itt vagy más nyílvános fórumon.

    Még a végén az is lehet, hogy igaza lesz Bálint értesüléseinek, miszerint nálunk lesz egy nagy harmadik világbeli lerakótelep.

    Na ne, hördülnek fel néhányan, azt már biztosan nem. Pedig dehogynem! Minden csak üzlet kérdése, valószínűleg attól függ tehát, hogy lesz – e nagyobb muszlim-afrikai- ázsiai lerakó nálunk, hogy mennyit fizet a nyugat az új arisztokratáinknak.

  96. 99: Csak azért szólok hozzá, hogy ÉN legyek a századik hozzászóló. 😀

    Egyre jobban az látszik, hogy minden területen túltolják a biciklit (hiányzik az a fránya Finkelstein, na 🙂 ) , a pártok anyagi tönkretételével, a migránsokkal, a hirdetett gazdasági csodával (‘2030-ban mi finanszírozzuk az EU-t’), a mindent erőből való letámadással stb. Minden arra megy, hogy nyerjenek 2018-ban, bármi áron.
    De miért ez a hihetetlen erőlködés egy tét nélküli ‘mérkőzés’ miatt? Mi lehet a háttérben?

  97. „De miért ez a hihetetlen erőlködés egy tét nélküli ‘mérkőzés’ miatt? Mi lehet a háttérben?”

    A hatalom és a vagyon megtartása, az arisztokrata lét bebetonozása. Másként miért költöttek volna tízmilliárdokat egy hazug soroskampányra, idegenellenes propagandára?
    Hogy a sok bírka féljen és azt hallja, ami zene füleinek. Nem számít, hogy Orbán ellopta a fél országot, de legalább megvéd a hordáktól – ez volt a ‘nemzeti’ plakát, tv-rádió és leveles konzultéjsön üzenete, amit jó sokan be is csuppantottak még a nem fideszesek közül is.

    Hát nem fog megvédeni. Üzletelni fog. Az ország eddig is le volt szarva, alá volt rendelve a lopásnak minden téren, itt miért lenne másként?

    „Vajon miért van olyan előérzetem, hogy ezeket a migráns-símogató pályázatokat mangalicaszerelők és pálinkás vők cégei fogják elnyerni – mentve a menthetőt?”

    Szerintem meg kicsit fordítva van. Ahogy összeadtam nagyjából, csak a mostani pályázatok kiírása 1.1 milliárdról szól, ami nyílván fel fog menni ki tudja meddig. A pénz lehetett itt a fő motiváció.

    Idegenek beilleszkedését segítő programok kidolgozása. Erre, meg ilyenekre tíz és százmilliók. El tudom képzelni, hogy a vejkó hogyan fogja ezt megoldani. Lefordíttat néhány százezer forintért néhány tíz oldalnyi anyagot az angol szakirodalomból, felvesz néhány szociális közmunkást és a dolog máris ‘meg van oldva’.

    Az únió egy egyszerű kérdést tehetett fel: Kell migránsonként az X millió vagy sem? Hát persze, hogy kell.

  98. Sikerpropaganda fullban nyomatva, de amikor elmentek a falig, és jön a verbális pofon, akkor azért mindent fű alatt végrehajtanak. OV belengette, hogy ha Brüsszel nem ad majd elég pénzt, akkor kérünk a Kínaiaktól. (Mondjuk Peking csak úgy nem ad pénzt! 😛 ) Ez akár kapcsolódhat is az 1300 fő befogadásához.

    Egyébként meg itt van a hódmezővásárhelyi (Lézer Jani saját bejáratú uradalma…) Márki-Zay Péter polgármester jelölt története, ami kicsiben bemutatja a Fityesz országos regnálásának mikéntjét.

    „A hódmezővásárhelyi polgármester-jelölt, Márki-Zay Péter a római katolikus Szent István plébánia egyháztanácsának világi elnöke, ma mégis arra szánta el magát a helyi plébános, hogy a nyilvánosság előtt kinyilatkoztassa: ne rá, hanem a Fidesz jelöltjére szavazzanak a hívek. Németh László plébános azt is megígérte, hogy a vasárnapi misén a szószékről mutatja meg a helyes irányt.” – szerintem az év miséje címre nevezniük sem kell, alapból járna a cím, ha lenne ilyen.

    A Hódmezővásárhely időközi polgármester-választásán induló független jelölt, Márki-Zay Péter választásról, utcája bekamerázásáról, váratlan elbocsájtásáról és a környezetében tapasztalható megfélemlítésről is beszélt lapunknak. Úgy véli, a nyilvánosság ereje az egyetlen védelem a támadások ellen.
    https://mno.hu/belfold/marki-zay-felelemben-elnek-az-emberek-2439493

  99. 97. Tibor bácsi
    A STÍLUS MAGA AZ EMBER!

    Sajnos a gyengülő elméddel képtelen vagy felfogni, hogy az általad oly nagyra tartott Vona és az őt támogató liberálisok százszor, ezerszer rosszabbak.
    Nyugodj meg a kétmillió pé és ef nem fog a határon állni Welcome táblákkal. De azért, mert talán OV is elárul minket, válasszuk a tuti szar embereket? Mert azokban legalább nem fogunk csalódni?
    Ebben az országban soha nem volt demokrácia és talán nem is lesz. Miről tetszik papolni? Itt az emberek annak örülnek ha egy kis lélegzethez jutnak, ha nem kell szégyellni a magyarságukat, és igen legyen magyar kézben a nemzeti vagyon inkább, minthogy a nemzetközi hiéna csapat széthordja. Ebben a világban – ha esetleg nem tetszett volna észrevenni – a pénz beszél és Ön legfeljebb csak ugathat.

    A pályázattal kapcsolatban nem tudom, hogy Brüsszel kényszerít-e, vagy önálló kormánydöntésről van-e szó. Mindenesetre elég sok kiírás a visszatoloncolásra vonatkozik, és igen… a gazdagok még gazdagabbak lesznek. De Tibor bá’ pályázz te is, ajánld fel két erős lábadat a más kultúrájúak hazasegítéséhez.

    Egyébként az a legnagyobb baj veled, hogy aki nem úgy gondolkodik valamiről mint Te, az rögtön hülye, marha, stb. Hiába teszem fel a kérdést újra- és újra, hogy akkor KIT? Szerinted a Jobbikot nem tépnék szét azonnal a liberálisok? A mocskolódáson és gyűlölködésen kívül még egyetlen alternatívát sem osztottál meg velünk.

  100. 103 – Indiánlány:
    Ha az volt a hozzászólásod célja, hogy engem megsérts, akkor sikertelen voltál. Te viszont nyilvánvalóan vérig vagy sértve, mert megnevez nélkül hülye picsának tartalak. Sajnálom, de ennél találóbb kifejezés a magyarban nincs. Ennyire vak, ennyire hülye, ennyire becsapottabb valóban csak egy hülye picsa lehet. Azt pedig ne várja el senki tőlem, hogy erőltessem a finomkodást. Azt írom le, ami eszembe jut. Csak úgy, mint egyik nagy kedvenced Bayer Zsolt.

  101. Fidesz fan érve a befogadott migránsokra, -Ezek tényleg a háború elől menekültek és átvilágítottuk őket, és ő róluk sosem mondta a Fidesz, hogy nem fogadjuk be őket.
    A másik ütős érvük: Találkozott már valaki közületek migránssal?

    Emlékeztető a közel múltból: Orbán Viktor szájából. – Öt biztonságos országon jönnek át akik nálunk háborús menekültként jelennek meg. Ők nem háborús menekültek, ők gazdasági menekültek.
    Akkor ki ez az 1300 befogadott Orbán Viktor szerint? Nem kérdés. Gazdasági migráns.
    Ha gazdasági menekült, akkor nem háborús menekült, és, ha nem háborús menekült, akkor a gyűlöletkampányuk ellenére befogadták őket.
    „Ne azt figyeljék amit mondok, hanem amit teszek.” mindenki tudja kitől az idézet.

    Majd szó szerinti idézet. Altusz Kristóf a külügyminisztérium helyettes államtitkárától.
    „A befogadott menekültek biztonsága érdekében kellett eltitkolni a befogadásukat. ”
    Attól féltek, hogy a Fidesz fanok, a konzultációs ívet visszaküldők agyonverték volna őket a kampányuk hatására?
    Most már biztos vagyok a Fidesz bukásában. Már nem csak a ló láb lóg ki, ez már egy ménes.
    A diákság Jan. 19-re tüntetést szervez. Már kezdik támadni a szerveződő diákságot.
    A nagy erő nem a nyugdíjasokban van, hanem a gyerekekben, az unokákban.
    Egyetlen beszélgetés elég a gyerekkel, hogy az ősök ne a Fidesz-re szavazzanak.

  102. 105 – Károly:
    Igen Károly, de nincs kire szavazni. Ez nem ellenzék. Ez egy megélhetési politikusokból álló gengszter banda, akik megelégednek a törvény által szavatolt fizetéssel, juttatással, ami jóval több, mint a minimálbér.

  103. Az a baj hogy ez az ország nem egy érett társadalom.
    Az érettség, egy konkrét társadalomtudományi fogalom.
    Az érési időszakot, mindig félbeszakítja egy egy rendszerváltás.
    Nincsenek bebetonozott stabil széles körben elismert eszmei értékei az embereknek.
    Majdnem erkölcsöt írtam.

  104. 107 – Mosógépszerelő:
    Írhattál volna erkölcsöt, mert valóban arról van szó. Ugyanis az egyén érvényesülése könnyedén felülírja az erkölcsi elvárást. Erre jellemző egyesek hajmeresztő nézete, ami szerint „Hadd lopjon Orbán, még mindig jobb, ha ő lop nyugatiak helyett.”

  105. 106.
    „Igen Károly, de nincs kire szavazni.” Akkor ez lenne az alternatíva? És mi következne ebből?
    1. Nem megyünk el szavazni – nem lesz kormány – jöhet a káosz
    2. Győz az ellenzék – nem tudnak kormányt alakítani, mert mindegyik csak a koncot
    akarja – tiszta káosz
    3. Marad a fidesz – folytatódik minden

    Mit gondoltok ti, gyűlölködők: egy átlagembernek mikor volt jobb élete Irakban, Szíriában, Líbiában – most vagy a diktátorok alatt? Ott tartunk, hogy a románok kezdik visszasírni a nagy diktátort Ceausescut. Ukrajnában jaj de jó világ jött el Porosenkóval! Az oroszok jobban jártak volna Jelcinnel?
    A németeknél, franciáknál, svédeknél, stb. ahol tombol a demokrácia, hiszen nincs diktátoruk az emberek boldogok?
    Nem tudom mit fog csinálni OV, az is lehet, hogy a háttérben már minden lap ki van osztva – de mégis, a remény hal meg utoljára.
    Orbán többször is nyilatkozta, hogy ő odavan a politikáért. Nyilván ismeri a szalámizást, a suttogó és hangos propagandát, tudja hogy a hatalom pénz nélkül mit sem ér, hogy jobb hajladozni mint derékba törni. Az általatok szajkózott lopásokon kívül számtalan dolog van ami nagyon nem tetszik – de az összes körülményt figyelembe véve döntöttem. Mert a remény hal meg utoljára. meg a hülyeség!

  106. 109: „Nem megyünk el szavazni – nem lesz kormány”

    Ez pl. tévedés. Nincs érvényességi küszöb.

    „Marad a fidesz – folytatódik minden” Ez a „minden” meg nem tud ugyan így folytatódni, mert nem lesz EU pénz. Az éhes híveket pedig etetni kell. Vagy felpörgetik az eladósodást (lásd beharangozott kínai hitel), vagy élve nyúznak mindenkit, aki nincs a tűz közelében. /Téged is./

    „Győz az ellenzék – nem tudnak kormányt alakítani, mert mindegyik csak a koncot akarja”

    Erre mákszemnyi esély sincs. /Az viszont igaz, hogy semmi másra nem hajtanak, mint a „biztos” parlamenti helyekre és az állami támogatásra./

    Viszont, amíg uniós tagok vagyunk, a demokrácia látszatát fenn kell tartani, ezért mégiscsak kellenek a fidesznek az ellenzéki pártok is. A választók annyit tehetnek, hogy igenis elmennek szavazni, csak azért, hogy ne legyen meg a fidesz kétharmada, szavaznak valamelyik ‘nagyobb’ ellenzéki pártra.

  107. Bevallom már nem érdekel, egyáltalán nem, vesztettem, elengedem.
    Jöjjön ami jön, nem izgatom magamat, mi van, lesz a választásokon.
    Rossz helyre születtem.
    Alig követhető, alig kiszámítható vagy én az én szellemi képességeim kevesek ehhez.
    Kiszálltam ebből a hintából.
    További jó választásosdit kívánok minden kedves választópolgárnak.
    Remélen április 8 – án tudok majd fél órát úszni a tengerben.
    Csácsumi

  108. „Ott tartunk, hogy a románok kezdik visszasírni a nagy diktátort Ceausescut.”

    Indiánlány

    Ezt meg honnan vetted. Jó nagy ökörség, még akkor is, ha lehet hallani néha egy-két ilyen hangot.
    De ha valaki hajlana is ilyesmire, pl. hogy Kádár alatt jobb volt vagy Causeszku alatt, akkor gondoljon bele, hogy azok a diktátorok nem olyanok voltak, mint a maiak. Akkor államilag fenntartott és biztosított munkahelyek voltak, a mai diktátorok viszont mindent visznek, míg a bajbajutott, munkanélküli alakttvalóiknak, a tömegeknek 22 ezer forint jut, azaz az éhendöglés, illetve a mélységes nyomorúság és teljes kilátástalanság. Esetleg arról való álmodozás és tervezgetés, hogy elmennek nyugatra.

    Oroszok, ukránok, líbiaiak stb… ezek a társadalmak soha nem éltek demokráciákban, így nem is tudnak felnőni. Ezzel kár példálózni.

    „A németeknél, franciáknál, svédeknél, stb. ahol tombol a demokrácia, hiszen nincs diktátoruk az emberek boldogok?”

    Sokkal, de sokkal boldogabbak minden gondjukkal együtt is, mint az átlag magyar.

    A magyarok százezrei egyébként a lábukkal szavaztak és szavaznak. Hogy látod, hová mennek? Olyan helyekre, ahol diktátorok vannak, vagy esetleg olyan helyekre, ahol nincsenek?

  109. 106.
    Tibor bá’
    Egyszerű a képlet. Ha a Fidesz marad hatalmon, akkor a bebetonozásuk eléri a reptéri beton keménységét. Bármi okból fakadóan akarna az ország elsöprő többsége a későbbiekben új garnitúrát, az demokratikus úton nem fog menni.
    A Fideszre szavazóknak is azt kell mérlegre tenni, ha négy év múlva ő vagy az utódja mégis másokat akar a hatalomba emelni, felejtős, hogy választások útján ezt megteheti.
    Tehát, aki most visszaszavazza a Fideszt a hatalomba, arra szavaz, ne legyenek többé választások. Halál nélküli választások. Viszont, ha most leckét kapnának demokráciából, még mindig visszahozhatják őket négy év múlva. A kiépített uralkodói hídfőállások, mint ügyészség, alkotmánybíróság, MNB, bíróság, rendőrség, Fidesz pártkatona jellege megrendülne. Ebbe semmi tragédiát nem látok a Fideszt választó emberek számára.
    Ki van helyettük?
    Van két posvány. A Fidesz posványt már ismerjük. /Nominálisan nőtt az államadósságunk. Még az ingyenes szeszfőzés harcát sem tudták nekünk megnyerni. /
    Ellenzék. Nagyon széttagolt, de mégis van egy vízválasztó köztük. Voltak akik már bizonyíthattak és vannak, akik még nem kaptak lehetőséget.
    Náluk csak feltételezzük, hogy szintén azzal lesznek elfoglalva, hogy saját posványt építsenek. Lehet, hogy így lesz. De négy év múlva ők elzavarhatók lesznek.

    Mivel a képviseleti demokrácia, láthatóan a világon mindenütt, többé kevésbé, de inkább többé, a választókkal, uralkodói és nem szolgálói viszonyrendszert épít ki, ezért a képviseleti demokráciának rég a múzeumban lenne a helye.
    A képviselőink kiváltságának listája végnélküli.

  110. 112. Károly

    Tibor bá’ már jól megválaszolt neked.
    Marad a fidesz (valószínűleg) mert nincs ellenzék, csak megélhetési politikusok gengszter bandái.
    Tökéletes megfogalmazás. És még vannak akik Tibor bá’-nak a korát vetik a szemére!
    89-től a propaganda hadjáratok során dől el, ki nyeri a választásokat.
    Magyarán szólva, akik jobban, ügyesebben hazudnak nyernek. 2006 volt erre a legjobb példa. Lendvai Ildikó szavai szerint „duplát vagy semmit játszottunk”
    Lefordítva, kétszer annyit hazudtak mint a fidesz és a többiek.

    Amennyiben szerveződne egy tiszta emberekből álló párt, akik felvállalják a valódi gondok megoldását, és a kommunikációjuk is jó lenne, simán kormányra kerülhetnének.
    Nem v

  111. 112. Károly

    Tibor bá’ már jól megválaszolt neked.
    Marad a fidesz (valószínűleg) mert nincs ellenzék, csak megélhetési politikusok gengszter bandái.
    Tökéletes megfogalmazás. És még vannak akik Tibor bá’-nak a korát vetik a szemére!
    89-től a propaganda hadjáratok során dől el, ki nyeri a választásokat.
    Magyarán szólva, akik jobban, ügyesebben hazudnak nyernek. 2006 volt erre a legjobb példa. Lendvai Ildikó szavai szerint „duplát vagy semmit játszottunk”
    Lefordítva, kétszer annyit hazudtak mint a fidesz és a többiek.

    Amennyiben szerveződne egy tiszta emberekből álló párt, akik felvállalják a valódi gondok megoldását, és a kommunikációjuk is jó lenne, simán kormányra kerülhetnének.
    Nem véletlenül vettem bele a jó kommunikáció szükségességét, mert a jó propagandisták az igazságot is agyonhazudják.

  112. „Amennyiben szerveződne egy tiszta emberekből álló párt, akik felvállalják a valódi gondok megoldását, és a kommunikációjuk is jó lenne, simán kormányra kerülhetnének.”
    Ebben a környezetben a politikai garnitúra leváltására létrehívott tiszta emberek szerveződését se perc alatt megsemmisítik. Mégis milyen felületen kommunikálnának, ha nincs hozzá pár milliárdjuk? Láthatjuk, hogy már a pénz is kevés ahhoz, hogy érdemi mennyiségű plakáton megjelenhessenek. Plakáttörvény. Ha tényleg veszélyt jelentenének a hatalomra, egy hét alatt megszülik azt a törvényt, ami alapján vezetőszáron teszik őket közszemlére. A szeretteit a közvetlen környezetét a hatóságok ellehetetlenítik. Mintha egy álomvilágban élnél.

    Tiszta emberek, jó kommunikáció. Ez a vonat már elment.
    Igen, ahogy Tibor bá’ írja. Megélhetési politikusokra lehet szavazni. Napjainkra a hangsúly a mondat elejéről átment a mondat végére. Még lehet szavazni.

    Az internetadó elleni tiltakozáson feltűnt néhány jó eszű, jól kommunikáló fiatal. Pár hét után visszamondták az összes közszereplésüket. Vajon miért?

  113. Bárcsak képes lennék nem megszólalni, mert teljesen felesleges itt szórni a babot a falra. Semmi értelme ilyen körben egyetlen betű lenyomására időt pazarolni, de talán van itt más is aki elvállalja, hogy a 90 % orbán-birkához tartozoik. Elmondom, hogy miért nem tudnak meghülyíeni az ilyen handa-bandázások, mint itt is tapasztalunk, meg azok az izzadságszagú „szakmai”cikkek sem, amelyet a Privátbankárból libjeltek. Egyedül az bánt csak, hogy kedvenc blogomon átvették a hatalmat a hülyék. és még ÍTibor bá’-ra is képesek voltak hatást gyakorolni.
    Tehát az én indokaim, amelyek miatt engem nem tudnak mtggyőzni az egykor még értelmes hozzászólók, az a sajátapasztalatom a saját bőrömön. Két fiam van, akik nem felesleges képzésben vettek részt, így most van munkájuk a keresetükből elég jól megélnek. Nem vettek hitelre autót, addig nyújtóztak, amíg a takarójuk ért így aztán nem kellett nekik rabszolgának menni külföldre.Az elmúlt másfél évben mind a hárman olyan helyzetbe kerültünk, hogy ennek az iszonyú magyar egészségügynek voltunk kiszolgáltatva. ketten stroke-ot kaptunk a kisebb fiam meg hererákot. Mindhármunk életét megmentette és minden rendelkezésünkre állt: stroke-központ, MR, CT, oprráció , mindjárt másnap operálták a fiamat a diagnózis után.Rám 540 ezer forintot költött egy kis vidéki kórház gyógytornával, masszázzsal, elektromos kezeléssel. Pedig egy senki vagyok és elvből egyetlen fillér hálspénzt nem adtam senkinek. Úgyhogy nekem lehet handabandázni és minősítgetni Orbán. Az ilyesmi visszaszáll arra aki minősítget. A hibákért bocsánat ez még vissszamaradt a stroke-ból

  114. 117: „lehet handabandázni”

    Szóval abból, hogy te szerencsés voltál, az következik, hogy mindenki más is az.
    Bizonyára mindenki hazudik, aki leírja a negatív tapasztalatait.
    Szemészeten nem voltál? 😀

  115. inkvizítor,

    Örülök, hogy valamilyen szinten helyrejöttél, hogy szerencséd volt, vagy jó intézményt fogtál ki.

    Ismerek néhány fideszt támogatót, akik ki is mondják, nekem jobb lett valamivel, az adókedvezmény miatt vagy/és mert feljebb ment a bérem és minden másra meg magasról sz@rok.

    Önző és rövidlátó dolog ez. A demokrácia kiüresítése, a gigaméretű lopások és az eszméletlen pénzpazarlás, az őrült paks 2 , nos ezek tények.

    Ezeket handabandázásnak minősíteni, mert téged elláttak rendesen?

    Tudod miért tudott a jelenlegi kormány ennyire elkurvulni?

    Mert az országban rengeteg olyan szűklátókörű, rövidlátó, önző ember van, mint te, akit a tények és mások, a bajbajutott nemzettársai nem érdekelnek. Az ilyenek demokráciaigénye és erkölcsi érzéke zéró.

    Lehetséges, sőt biztos vagyok benne, hogy most nem érted, miről hadoválok. De biztos vagyok benne, hogy rá fogsz jönni,mert előbb vagy utóbb a saját bőrödön fogod érezni az országunk erkölcsi és anyagi szétrohadását. Addig tudom, hogy nem érdekel semmi magadon kívűl, mivel saját rokonságomban is találkozom ezzel a jelenséggel.

  116. 122 – n/a:
    Miért jutott nekem erről eszembe Indiánlány?

  117. n/a,

    Milyen ciki, hogy kiborult a bili. 🙂 Gondolom a máltai követet (vagy kit), aki elkotyantotta magát, nem dícsérték meg. És azt csodállom, hogy eddig ilyen jól tudták titkolni, eddig sikerült. Előbb-utóbb úgyis kiderült volna.

    Az a baj, hogy az országban az emberek legalább fele erről még nem hallott és lehet, hogy jelentős számuk nem is fog, mivel az óriásplakátokról, meg a m1-m5-ból ‘tékozódik’.

    Korábban mennyi pénzről volt szó migránsonként? 250 ezer euróról? Mármint hogy ennyibe kerülne minden be nem fogadott migráncs az országnak, ennyit kéne befizetni az Úniónak, ill ennyit levonnának az támogatási pénzekből? Gondolom akkor kb. ilyen nagyságrendű összeget ad is az EU minden befogadott után.
    Mekkora buli ez már, mennyi vissza nem térítendő pénz. Ezt nem vizslatja az OLAF, nem kell elszámolni vele. Hatalmas üzlet. Ki fogják hagyni?

    Biztos vagyok benne, hogy lesz abból az 1300-ból 13 000, sőt 130 000 is.

  118. 125 Gyarmathy

    Nem olvastad el figyelmesen. 🙂 Ott van még:
    „…az uniós kvóták szerint 1294 migránst kellene befogadnia Magyarországnak, ezzel szemben az elmúlt években 2300 embert telepítettek be…”

  119. n/a,

    Bass….. tényleg. Máris 2300, mondom én, lesz ebből még ki tudja mennyi. MInden attól függ, hogy hány darabért fizet majd az EU.

    Választást megnyerik, aztán jöhetnek ezrével az idegenek, csak mindegyik mellé adjon az únió egy kisebb zsák pénzt.
    Sejtettem, sőt tudtam, hogy így lesz de mégis megdöbbentő, hogy máris így van, ill. hogy már évek óta megy a befogadás, betelepítés. Hogy összeroskadt az egész hazugságkampány, melynek egyetlen célja az volt, hogy Orbánról kialakítsa a képet, mely szerint ő a nagy országmentő, migránsoktól védő hős, most meg kibukott, hogy egy nagy kamu az egész. És mindez a tök felesleges, hazudozó, aljas kampány tízmilliárdokba került.

  120. Tibor bá’ (123)

    Indiánlány? Nem tudom ki ő, hol él, de remélhetőleg telepít mellé szeretett vezére néhány muszlim családot. De az utcába vagy a mellette lévő utcába is jó lesz, a lényeg, hogy rendszeresen találkozzanak. 🙂

    Nem azért mondom, mert rosszat akarok neki, csak mivel a szóból nem értett, talán ha majd naponta látja a szemével a propaganda és a valóság közötti különbséget, akkor talán kezd derengeni neki valami. (Ez a többi Orbán fan-ra is vonatkozik).

  121. 125.Gyarmathy
    …”Biztos vagyok benne, hogy lesz abból az 1300-ból 13 000, sőt 130 000 is.”
    Gyarmathy, lesz abból több, mint 700 ezer, hidd el.
    Leszállitásra került a megrendelt 30 ezer, egyenként 24 főt befogadó ún. „amerikai sátor”. ( Mi a fenének kellettek az uniónak ezek a sátrak?)
    Most akkor szorozd be a 30 ezret 24-el és nézegesd az eredményt.
    Több, mint 130 ezer, igaz?
    És mi van akkor, ha a sátrak „hivatalos” 24 főnyi befogadóképessége helyett bezsúfolunk-emeletes ágyakba – 48-50 főt?
    Ezesetben mennyi is lesz a végeredmény?

  122. 128 – Gyarmathy:
    Aki 2017 végéig Orbán fan tudott maradni, azt semmi se rengeti meg. Elméláztam Simicska megjegyzésén. Nem Orbán itt a geci, hanem a magyar tömegek. Ez egy geci nemzet. Hogy-hogy nem szivárgott ki? 2300 embert idehoznak, vonattal, autóbusszal, repülővel. Ezek nem repültek mint a gólya. Az utazáskor, a kirakódáskor, a telepítéskor tucatnyi magyarral kellett találkozniuk. Az életvitelük során magyarokkal kell érintkezniük. Hogy lehet az, hogy nem tudtunk róla? Ezek mind befogták a szájukat? Rákosi se verte nagydobra a Recski tábort, se az Andrási út 60-at. Mégis tudta az országban apraja és nagyja. Orbán árnyékában miért dekkol itt mindenki? Ennyire fut mindenki a pénz után? Itt mindenki megvehető kilóra? Nem csoda, hogy Orbánnak ekkora a pofája, ennyire magabiztos. Ahová néz, mindenütt geciket lát.

    Én is sejtettem, hogy a választások után Orbán menekült politikája meg fog változni, de reménykedtem. Nekem is nagy tanulság. És még valami. Az EU összejátszik Orbánnal. Ez abszolút nyilvánvaló.

  123. 130: „Nekem is nagy tanulság.”

    Pedig mennyit vitáztál velem akkoriban ezen… 😀
    Kutyából nem lesz szalonna.

  124. 130: „Az EU összejátszik Orbánnal.”

    Orbán személye az EU szempontjából mellékes.
    Mindegy, hogy ki a ME, csak hagyja érvényesülni (elsősorban) a német gyarmatosító törekvéseket. Ennek érdekében hagyják, had lopjon, amennyit csak akar és tud.

  125. 130.

    Csak echte egy geci lehet az az ország, amelyik egyetlenegy szerencsétlen menekültet sem fogad be, aki az életét mentené.
    Ahol a hisztérikus iszlamofóbia felülírja, a kötelező karitaszt.
    Ezek szerint, mi magyarok mégsem vagyunk gecik !

  126. 132: „Pilisborosjenő is sík területen van.”

    Tibor bá’ könnyebben idomul az iszlámhoz, mint az átlag.
    Alkoholt nem iszik, megszokta, hogy több nője is van (volt) egyidőben, nyugdíjasként a disznóhúsról leszokni sem nagy áldozat, stb. 😉
    Szakállt növeszt, napi ötször imádkozást mímel oszt’ jónapot. 😀
    ——
    130: „Itt mindenki megvehető kilóra?” Alapvetően igen, de még csak nem is erről van szó. A lakosság egyik része „hívő”, a másik része meg egyszerűen fél, öncenzúrát alkalmaz.

  127. Elvitathatatlan, hogy az iszlám ellenállóbbnak látszik a szekularizációval szemben mint a kereszténység.
    Talán ezt sem kéne azonban eltúlozni !
    Az Európában való évtizedes nagyságrendű tartózkodás, óhatatlanul változtat a régi, otthonról hozott szemléleten.
    Én sem rajongok a muzulmánokért , de a egykaptafára való démonizálásukat nem helyeslem, mert az nem mozdítja elő a probléma megoldását.

  128. 130: „Nem az a lényeg, hogy valóban van-e háború, s mivel döntő győzelem úgysem lehetséges, nem is az, hogy a háború jól megy-e vagy rosszul. Csak arra van szükség, hogy háborús állapot legyen.” Orwell

    Nagyjából ezen logika alapján működik OV rendszere minden téren, így a bevándorlás területén is. Ez nem az az 1294 fő akit be kellene fogadnunk az EU megállapodás értelmében (Amit amúgy OV is megszavazott Brüsszelben egy zokszó nélkül, csak ment a verbális retorikai „harc”, főleg idehaza, hogy nem is…, és soha, soha…!), hanem az a kb. 2400 fő, akik 2 év alatt menedékkérelemmel éltek, és meg is kapták azt.

    De a népet hülyíteni kell, már aki vevő rá, állandó „háborús retorikával” bombázni, így leköthető a figyelme a kedves választópolgárnak. Az ősi ösztöneit, a félelmet állandóan trenírozva egyfajta hiszterezált lelki állapotban tartva, a külső „ellenségtől”…, lásd a ceglédi esetet, amikor nálunk továbbképzésen lévő szaúdi rendőrökre hívták ki a fakabátokat, hogy migránsok kóricálnak a városban. Ha mindez nem lenne, még a széles tömeg elkezdene azon agyalni, hogy igázóból milyen szar is neki, szinte minden szinten, és még a hatalom ellen fordulna a választásokon. De így nincs más, mint, hogy OV megvéd bennünket, és biztonságban vagyunk, miközben a társadalom széles rétegei csúsznak lefelé. De végül is nem látunk mást, mint egy tökéletesen végrehajtott neokon társadalom és gazdaságpolitika gyakorlati megvalósítását. Amiről már rég lehet tudni, hogy a felső 10-15% -nak nagyon jó lesz, mindenki másnak egy igazi s..pó roller ér fel, erkölcsileg, gazdaságilag, társadalmilag, anyagilag, munkajogilag, egészségügyileg, stb. egyaránt!

  129. 137 Python
    „Amiről már rég lehet tudni, hogy a felső 10-15% -nak nagyon jó lesz, ”
    Meglátásom szerint…
    Itt mindenki bukik, úgy mint a dominók.
    Elsők lesznek a nagyobb befogadók, Németoszág. Polgárháború még az idén, és ez szétterjed az EU-ban.

    136 Mosógépszerelő
    „Az Európában való évtizedes nagyságrendű tartózkodás, óhatatlanul változtat a régi, otthonról hozott szemléleten.”
    Nincsenek évtizedeink, az iszlám „kőbe van vésve”, és nem ez a gondolkodás a legnagyobb ellenségünk.

    Ha Guy McPherson nak jók a meglátásai, akkor gyorsan véget ér minden.

  130. 138.n/a

    Tökéletes meglátás én is igy látom még az idén polgárháboruk törnek ki nyugaton föleg a nagy migrácios invázio által érintett nyugati országokban…..igen és mi se usszuk meg mert nem fog megállni a balhé Hegyeshalomnál….ha az ismeröseimnek elmondom ezeket minimum hülyének néznek ….

    Pontosan az Iszlám nem tür egyedi engedetlenséget nincs egyén csak a közösség van…. nincs elhajlás egyedi önmegvalositás…..éveink se nagyon vannak már vissza

  131. A kerítés meg, akartam mondani a műszaki határzár…; igaz Ukrajna felé semmi ilyen nincs, de odaát ócska állapotú An-2 akad bőven! Alacsonyan repülve bizony ebből nem lesz arrafelé éles riasztása kecskeméti keszinek! 😛

    Egy repülőgépet találtak a szántásban kedden Kállósemjénnél. A rendőrség szerint a gépen bevándorlókat csempésztek Magyarországra. „Az An-2-es leszállási helyétől nem messze lévő község templomkertjében nyolc vietnami állampolgárra bukkantak, valamint az egyik helyközi autóbuszjáraton további három, magát afgán állampolgárnak valló külföldit fogtak el”, mondta Fedor Rita, a megyei rendőrkapitányság szóvivője.
    https://index.hu/belfold/2018/01/17/kallosemjen_migrans_csempesz_ukran_repulo/

  132. Sötéten látó barátaim, az az érzésem, hogy néhány év múlva röstelkedni fogtok, ha visszaolvassátok amit most írtatok.
    A migránsok sok kellemetlenséget fognak még okozni, de a folyamat már látszik, hogy a nyugat a liberális máz mögött azért már kezd megszeppenni, és keresni az eszközöket a folyamat megállítására, még ha ezt nem is nagyon kommunikálja, főleg felénk nem.
    És egy politikai átrendeződés is folyamatban van ilyen irányban.
    A migráció ütemét már mostanra is sikerült lényegesen lecsökkenteni, és még van sok eszköz a továbbiakra, csak a malmok lassan őrölnek, de egyre nagyobb a nyomás a mindenkori döntéshozókon.
    A nyíltsisakos háború Európán belül az egy hisztérikus eltúlzása a helyzetnek, arra semmi esély, mert az erőviszonyok alapján a migránsokat kiskanállal megennék, ha nehezen is indulna el a folyamat.
    És a muszlim oldal esetleges ideológiai irányítói sem olyan hülyék, hogy ezt kiprovokálják.
    Persze lesznek merényletek, robbantások, de már látszik, ez sem megy olyan könnyen, mint az elején, igaz, sokba van ez az országoknak, de lassan felnőnek a feladathoz.
    Én bízom benne, hogy a nyugat is kiépíti az intézményrendszerét arra, hogy valóban csak a kiválogatott, arra érdemes és korlátozott számú népet engedje be.
    Azt nem lehet mondani, hogy nem változott a helyzet az első nagy roham óta.
    Persze a folyamathoz szükséges az a keményebb ellenállás is, amit a V4 és szimpatizánsai képviselnek, elviselve érte amit kapnak…
    A rossz hír hozóját is büntetni szokták, még ha utólag praktikusan fel is használják a kapott információkat…

  133. 141 hubab

    „Persze a folyamathoz szükséges az a keményebb ellenállás is, amit a V4 és szimpatizánsai képviselnek…”
    Mint pl. OV.

  134. 142: „Mint pl. OV.”

    Szerintem az az elv, hogy pénzes ‘migráncs’ jöhet, az EU-nak sincs ellenére. 🙂

  135. A beszélgetés a 444 és Pintér Sándor belügyminiszter, illetve Kovács Zoltán kormányszóvivő között zajlott le.
    – Soros Györgyöt ki akarják tiltani?
    – Nem hiszem azt, hogy Soros György még idáig bárkinek is mondta volna, hogy ilyen szervezésben részt vesz. Nem értem a kérdést, Önnek mondta?

    Csak kapkodom a fejem. Orbánt saját bizalmi emberei teszik nevetség tárgyává? Fideszes választókról márnem is beszélve. Előbb a helyettes államtitkár, /már gyanús, hogy nem elszólásával/, 1300 befogadott migránst kotyogott ki, most meg a Pintérék arról beszélnek, eddig nem derült ki, hogy Soros György olyan tevékenységet végezne, ami az illegális bevándorláshoz járul hozzá.
    Egyetlen idézet az idevágó ezerből. Orbán Viktor: „Az egész ügy arról szól, hogy Soros György a nyilvánosság elől rejtetten, magyarországi szervezetein keresztül temérdek pénzzel támogatja az illegális bevándorlást.”
    Tehát. Úgy Sorosoztak milliárdokért, plakátoztak, konzultáció stb., hogy tudták, Soros nem bűnös az ügyben.

  136. 143 Observer
    Arra azért Orbán vigyáz, hogy ne lehessen rásütni a menekültellenes címkét, így azért a határon bejelentkezők közül valamennyinek megadja a menekült státuszt, és befogadja.
    Legfeljebb azt az elvet alkalmazza, mint a diktátorok szoktak, inkább pusztuljon 10 ártatlan, mint megmeneküljön egy ellenség, és akiről nem tudnak megbízható információkat szerezni, az nem lesz menekült, csak migráns…
    Tán el is éri a befogadottak száma a kvóta előírását, de ezek szerint nem ez számít, az EU szerint ezt abból kell teljesíteni, amit ők felkínálnak, mert ők meg fordított logikát használnak, akiről nem bizonyítható, hogy nem menekült, az legyen menekült státuszú.
    Nekem most ez a kép alakult ki…

  137. 145 hubab

    „Tán el is éri a befogadottak száma a kvóta előírását…”
    Nem érte el? Amit eddig erről belinkeltünk az nem valós?
    Nem értlek.

  138. 146
    A számokban bizonytalan voltam.
    De akkor ezek szerint még túl is teljesítette.
    De a lényeg, hogy a történtek alapján az EU-nál ez nem is számít, erre volt kihegyezve a mondandóm…

  139. Orbán egy geci? Hááát. Ha van olyan valaki, aki nem adná
    el a gyerekét is érte, annak bizony esélyes. Kérdés, hogy
    Lajos érdekei szerint, vagy a mi érdekeink szerint, vagy
    mindkettő? Lásd az előző választ. Nyilván Lajosnak azért
    Lajos a legfontosabb.

    98-ban volt egy szimpi fiatal csapat, akiknek az volt a
    legfőbb erényük, hogy még nem csináltak semmi aljasságot,
    önző politikát, illetve, még nem szolgálták az oroszokat.
    Látszólag. A többségében párttitkár, ügynök, vagy pláne
    ávós papák akkor még nem számítottak, a parlament eléggé
    tele volt nélkülük is a régi rendszerrel, de mindenki
    remélte, hogy rendet raknak a fiatalok. (Persze az ország
    jó része azt remélte, hogy ő mindenesetre elkerüli a
    lebukást.) A remény volt az, ami a fityiszt a hatalomhoz
    segítette.

    Az, hogy 98-ban nyertek, az legalább annyira meglepte őket
    is, mint mindenki mást. Az első pár hónapban ismerkedtek a
    helyzettel, rém furcsa történetek kerültek napvilágra.
    (Pl: Orbán neje kente a szendvicseket a fiúknak, mert így
    szokta. Egy kormány ülésre.) De beleszoktak a fiúk.

    Annyira bele, hogy az augusztusi tüzijátékra nagy hirtelen
    elment éppen 400 millió forint. Kit érdekel, miért fontos
    ez? Hát csak azért kedveskéim, mert 97-ben még csak 70
    millióba került, és a különbség nem volt látványos, bár
    azt mondták, hogy az. No, akkor tanultak a fiúk PR
    kommunikálni, és a hülyéket azóta is mindig megnyugtatják,
    hogy a dolgok rendben vannak. Az az érdekes, hogy hülyék
    azóta is beszopnak minden magyarázatot.

    Aztán jöttek a hírek, hogy Lajos megkapta az Apeh
    elnökséget. Lajosról addigra már kiderült, hogy amit a
    fidesz megszerez, az a Lajos kezében szaporodik. Az
    adóhivatal nagy buli volt, mert egyetlen hétvégén a
    szerviz célokra beépített jelszóval töröltek az adóhivatal
    szeme elől kb.: 500 céget. Elvileg, ha valaki céget
    alapít, az adószámot, és bankszámla számot kell kapjon,
    különben a cégbíróság nem jegyzi be. Mindezt azért, hogy
    ne kerülhesse ki az adózást. Akkoriban még nem volt
    kereszt hivatkozás az állami cégeknél, részint, mert egy
    országos univerzális adatbázis még túl nagy lett volna az
    akkori pc. kapacitáshoz, részint az szdsz megbuktatott
    majdnem minden ilyen adatbázist (mert azért lett volna
    nagygépes kapacitás).

    Találjátok ki, miért siklatta ki az ilyen adatbázisokat!
    Aki arra tippelt, hogy a szadesz is sáros volt mindenben,
    az mszp meg pláne a túléléséért harcolt, az vegyen egy
    lottót! Egy univ. adatbázisba olyasmi is belekerülhetett
    volna, amitől az akkori parlament tagjainak legalább fele
    a zoknijára fosott volna. Pláne, hogy az mszp 89-97 között
    kb.: 500-1000 állami cégből csinált csendesen privát
    kft-t, amelyek a hozzáértés hiánya miatt mentek tönkre.

    Komolyan, ismertem olyan partizán vezérigazgatót, aki nem
    tudott írni olvasni. (Igaz, azóta köztársasági elnök is
    akadt ilyen.)

    Szóval megúszták a dolgot, mert más is sáros volt, de
    nagyon. Lajos aztán lemondott, de a lényeg az volt, hogy
    létrejött egy adóhatóság nélküli céghálózat, akik
    tartották a pofájukat, mert ugyan vissza kellett osztani,
    de nem volt lebukás veszély. Akik akkor megszedték
    magukat, azok ma a fidesz hű hívei, és SEMMILYEN módon nem
    fogják a börtönt kockáztatni, tehát kitartanak. Pár év
    után egy ilyen cégnek, el kell tünni, de addig kaszálhat.
    5 évvel a megszünés után ezek elévültek, de aki nem ment
    tönkre, és jobbára annyi pénzt kerestek, hogy bármit
    tettek, maradt elég haszon. Nem mindegy, hogy ha 3 üzletől
    2-t elbuksz a harmadikon marad annyi haszon, hogy még
    fejlődni is tudj. Nyilván aztán bele is tanultak a
    dologba, mint Orbán papa a gánti mészkő bányába. 🙂 Egyik
    napról a másik napra gánti zúzottkövet lehetett kapni
    minden benzinkúton kivétel nélkül. Ment az üzlet bizony.

    Folytatom 🙁

  140. 001 januárjában megemelték a minimum bért de szörnyen.
    Nyilván a bérből és fizetésből élők felé ez jó PR fogás
    volt, de a kisvállalatokat átmenetileg hazavágta. A havi
    bér 25 ezerről, ami nem volt nagyon jó, de nem volt rossz
    sem, felment 40 ezerre, annak minden közterheivel együtt,
    ami úgy teljes bruttó szintjén valahol 70 ezer körül volt
    a cégek számára. Még egyszer, 25 ezer kevés volt, de még
    nem nyomorogtál. Azóta eltelt 17 év, nem tudom, a
    47000Ft-ot felemelték-e már? Csak hogy érezzük az értékét.

    A fidesz el nem hitte volna, hogy nem nyer 2002-ben.
    Mondták is mindenhol (tényleg), hogy nyerniük kell, mert
    különben mennek a börtönbe mind.
    Na kérem, itt van az ebállat hantja. Nyertek a szocik, és
    egy hét alatt megsemmisítették a szavazatokat. Na?

    Érdekében volt az mszp-nek firtatni a dolgokat? Bíróságra
    vinni a fideszt? Még kiderült volna, hogy azok a tüntetők
    (szegények) akik a szavazatok újraszámlálásáért tüntettek
    az Erzsébet hídon, még felborítják a bilit. A fidesz dühös
    volt, de nem mentek börtönbe. Az mszp-nek elég volt a
    húsosfazék, nem merte piszkálni a fideszt. Szegény D209
    ügynököt ferkó leváltotta, mert megpróbálta beváltani a
    választási ígéreteit. Így minden helyre jött. (Csak
    szegény Budaháziékat verték hülyére, mert kiálltak a
    fidesz mellett, de a fidesz nem hálás ezért. Azóta is
    börtönben tartják őket, vagy házi őrizetben, nehogy
    elpofázzák mi történt 2002-ben. Jó, tudom, hogy elvileg nem
    azért, pedig de.)

    A fidesz szívesen megtartotta volna a hatalmat, de akkor
    még rengeteg el nem évült ügy volt, egy csomó kiderült
    volna. Azóta is hivatkoznak szegény Budaháziék ügyeiban
    titkokra miegymásra, nyilván van még valami, ami gázos
    lehet, ellenség meg mindig kell. Ez duplán jó. Aki tud
    valamit, látja, hogy verik a pofázni merőket, és kussol. A
    többi meg reménykedik, hogy a fidesz megvédi őket a
    „terroristáktól”. Ja, csak saját magától nem.

    Szóval 2002-ben is megúszta a fidesz kvázi az összes
    disznóságát, mert ügyesen keverik a kártyát, valakit
    minden disznóságba belekevernek, akivel így össze is
    bútoroznak.

    Még egy kicsit tartsatok ki, mert a dolgok összefüggenek 🙁

  141. Nézzük amit lehet, kik a fidesz szimpatizánsok?
    Megették az mdf-et, a vezetők fideszesek lettek.
    Megették a kisgazdákat, onnan is jöttek haverok.
    Megették a KDNP-t, ezt ugye ma is látjuk.
    Az szdsz felzabálta saját magát, de volt aki a fideszbe ment.
    Az Mszp ma enyhén döglött. Aki nincs a dk-ban, az már rég
    a fideszben van. Aki az mszp-ben maradt, az jószerével már
    nem is számít.

    A fidesz ma is patronálja Fodor Gábort, fogadjunk, hogy
    mind az 1 szavazatával valahogy bejut a parlamentbe. Egy
    ideje azon gondolkozom, hogy az szdsz vajon nem-e éppen
    Fodor elvtárs segítségével döglött meg olyan ügyesen? Ha
    esetleg titkos megbízatása volt, akkor értenék mindent.

    Szóval, amíg a fidesz hitű gazdasági hátország nem megy
    tönkre (és látjuk, hogy nem), addig a fidesz tényező
    marad. Nem véletlenül építik a média hatalmukat. Szegény
    Bayer Zsóti, hogy mennyi sz@rt meg kell egyen, szinte
    sajnálom. Véletlenül írni is tud (legalábbis a huth
    félékhez képest, akik még nyalni se tudnak jól), de inkább
    maradt volna kint, mintsem visszaszivárgott a fidesz
    közelébe jó pénzért.

    Na most még a választásról. Bizonyíték nélkül közlöm, hogy
    a fidesz akkor bukik meg, amikor Orbán. (Ez eddig ok
    ugye?) Orbán meg akkor bukik meg, ha a hátországgal szembe
    tudják fordítani. A média rendben van már.

    Az idei „bérminimum” növekedés 12% Tudjátok, ez mennyi választási
    pénzt hoz a konyhára? Az, hogy a kkt-al megint kicseszett,
    mert vagy 20% meg fog nőni a bérköltség, hiszen a közterhek is nőnek.

    Nyugodjatok meg, a mercédesz valahogy megoldja okosba. A zemberek, meg
    boldogok lesznek, mert boldogok a lelki szegények. Csak
    finoman kiemelem, 2-3% névleges infláció mellett 12% a
    valódi pénz, amit remekül lehet kommunikálni. (mondjuk a
    fidesz mindig is a Jobbik kottájából játszott, most miért
    tenne másképp?) Hasonlít a 2001-es sztorihoz nem? Annyi a
    különbség, hogy most be fog jönni, mert nincs ellenzék.

    Illetve, van Jobbik. Na, és mi a fenét fog kezdeni a Jobbik
    600 milla minusszal?

    Itt jön az 1000 milliós kérdés. Mi van Lajos kezében?
    Illetve, van-e annyi pénz, hogy szegény Lajost elüti
    valami jármű, gecizés közben. Esetleg kap-e agyvérzést,
    vagy infarktust vagy akármit. Nem tudom kinél köt Lajos
    biztosítást, de én a biztosító helyében felmondanám az
    ügyet. Csak óvatosságból.

    Szóval, ha Lajosnak van bármi a kezében, ami kellő
    pillanatban képes a fideszt összeveszíteni a saját
    hátországával (és ez neki megér 2 év felfüggesztettet),
    akkor a fidesz vagy nem nyer, vagy nem tud többségi
    kormányt alakítani.

    Mondjuk az, hogy a Jobbik tud-e az is izgalmas kérdés,
    mert hazugsággal, vagy igazsággal vagy náci váddal könnyen
    buktathatók, és azt azért nem hiszem, hogy a baloldal
    belemegy egy közös kormányba. Ha igen, akkor fél év alatt
    megbuktatják a Jobbikot már csak a saját gyanús ügyeik miatt is.

    Ha megnézzük, hogy a baloldal egy lényegesen egyértelműbb
    „erős” elnöki rendszert le tud bénítani Amerikában, akkor
    itt sem számítok sok jóra. Ha megnézitek, a fele
    adminisztrátort 1 év után sem lehet kinevezni, nincs pl:
    magyar konzul se.

    Imádkozzatok! 🙂

  142. Még talán egy gondolat: nem olyan okos ez a hátország!
    Ha van itt olyan, aki elhiszi, hogy Mészáros Lőrinc okosabb mint a Cukkerberg, az most rögtön lépjen be a fideszbe. Talán még megéri.

    A Lajos helyébe én a Lőrincet piszkálnám meg ügyesen, hátha megijed, és fellök valamit. Hajrá Lajos! (Ha nincs jobb.)

    A migránsokat Európa nem tudja visszaküldeni, ez a meccs elment. Marad a gumicsont, Orbán meg az egekben. Az európai baloldal nem fogja megengedni, hogy a migránsok visszamenjenek. Ha bunyó lesz, a migiknek nincs vesztenivalójuk. Amerika tele van fema táborokkal, és fogadjunk, hogy Európa is. 🙁

  143. Nálunk negyedórával múlt éjfél, és meghallgattam a nap utolsó hirösszefoglalóját, bár ne tettem volna.
    Ismét rólatok volt néhány szó:
    Brüsszeli információk szerint országotok az idén többmilliárd eurós segélyt kap majd az Eu-tól a migránsok életkörülményei feljavitása céljából!
    Ezt nem értettem!
    Akkor most vannak vagy lesznek nálatok migránsok?
    Hány migránst akartok kistaffirozni a várható eurómilliárdokból, és mi lesz , ha majd elapad a pénzecske, de a migránsok nem?
    Ti mit tudtok erről az egész virtcsaftról??

  144. 154 balint

    „Ti mit tudtok erről az egész virtcsaftról??”
    Szavaid rendszeresen igaznak bizonyulnak, de mi a NEMZETI médiából tájékozódunk.

    OK, én ezt nagyon fontosnak nem tartom, mert mire ez a problema kiteljesedik, addigra – mi őslakosok is – vérengző vadállatként fogjuk ölni egymást.
    Aki a nyelvünket rosszul beszéli, a bőre színe nem olyan, vagy rosszul áll az szeme, az fokozottan hátrányos helyzetű lesz.

  145. 154: „Akkor most vannak vagy lesznek nálatok migránsok?”

    Persze, hogy vannak. Egyrészt 20 ezer, aki pénzt kölcsönzött Orbánnak, meg 2300, csak úgy véletlenül. 🙂
    Gondolom, ez utóbbiakra kunyerált pénzt OV, bár amilyen pofátlan, nem kizárt, hogy a kötvényesekre is. /Ez utóbbi egyébként logikus volna, hiszen a migránsoktól kölcsönvett pénzt kamatostul kell visszafizetnünk. A hasznot ‘Tóni’ magánosította, a hiteleket meg a magyar nép boldogan fizeti majd vissza. Ebbéli szándékát meg is fogja erősíteni az áprilisi újabb 2/3-dal./

  146. 154 – bálint:
    A napokban egészen véletlenül kipattant, hogy Orbán pávatáncol a saját népével. Itthon pofázik, hogy egyetlen migráns se engednek be. Brüsszellel pedig egyezséget kötött, hogy 98 millió €-ért eddig beengedett 2600 „udvarias, bekopogtató” migránst és ad nekik lakás támogatást meg egyebek. Sőt az udvariasan bekopogókat továbbra is be fogja engedni, de közben „Stop Soros” kapányt nyom ezerrel a Soros terv ellen, ami állítólag arról szól, hogy be kell engedni a migránsokat. Vagyis, amit hallottál, IGAZ.

  147. Nehéz úgy értékelni a folyamatokat, hogy az embernek nincsenek hiteles adatai, amikhez viszonyíthatna.
    Fogalmam sincs, hogy ez a 2600 befogadott hogy viszonyul az eddig is létezett lassú bevándorláshoz képest. Mert az az ütem, ahogy eddig jöttek a külföldiek, az nálunk szinte láthatatlan, érzékelhetetlen folyamat volt, ráadásul legtöbbjük az asszimilálódás útján van, vegyes házasságok, stb.
    Az eddig beérkezettek gyorsabban olvadtak be, mint ahogy az utánpótlás érkezett, így nem állt fenn a gettósodás veszélye.
    A befogadás lehet egy jó taktika is arra, hogy ne mondhassa Brüsszel azt, hogy mi rasszista módon visszautasítunk minden migránst, hiszen eddig is az volt a kormány retorikája, hogy különbséget kell tenni a sunyi gazd. bevándorló és a szegény menekült között.
    Lehet ráfogni, hogy megvizsgálták a kérelmezőket, és csak azt engedték be, aki megfelelt a feltételeknek.
    És ez valószínű, valamennyire igaz is, hiszen sokkal többet utasítanak el, mint amennyit beengednek. Hiszen a migránspárti szervezetek azzal támadták őket eddig is, hogy szinte mindenkit visszautasítanak, nem csoda, hogy illegálisan próbálkoznak inkább.
    Most akkor nehéz eldönteni, hogy a dolog a Brüsszelnek való eltitkolt megfelelés, vagy éppen a Brüsszeli elvárások taktikus kijátszása.
    Persze választások előtt nem kérdéses, hogy minden oldal a maga politikai haszna alapján értékeli ugyanazt a dolgot, ennek megfelelő motivációt feltételez mögéje.
    De hogy mi a valóság…
    A kormány is valószínűleg úgy taktikázik, hogy a helyzet ne legyen tisztán átlátható, így formálisan minden oldal felé védhető legyen a tevékenységük, Brüsszel felé is, és a magyar választók felé is.
    Ezek szerint nem csak Orbán egy geci, de te is az vagy. >

  148. 158: „Nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél, két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz.”

    Ezt Gyurcsány el merte mondani. Orbán nem fogja – de ettől még a helyzet ugyan az.

    Mentségeket keresni – és találni – mindig lehet.

  149. A letelepedési kötvénydologra ismét visszatérve megkérdezém:
    Milyen ráció alapján árul egy ország letelepedést bárki idegennek, legyen ám akármilyen gazdag?De ez ugyebár a ti bajotok, NEKEM semmi bajom vele, de azért, még akár kivülállóként is, kénytelen vagyok megjegyezni, hogy ha már kormányotok bármi okból befogad PÉNZÉRT idegeneket, miért teszi ezt ilyen balfácán módra, miért kell a pénzt visszafizetni????
    Másképpen fogalmazva: az idegen tartózkódása nálatok ideiglenes, ha visszakapta pénzét?!-utána elkótródik Magyarból??
    Minden magyarázatot érdeklődéssel várok.

  150. 161.n/a
    „…“Milyen ráció alapján árul egy ország letelepedést bárki idegennek, ”
    Egyszerű. Mert megteheti…”
    Szomorú.

  151. 162 balint
    Ez van. Ezek a tények. Ezekkel az emberekkel ezt meg lehet tenni.

    Egy példa (a sok közül):
    Volt a népszavazás.
    Más volt a propaganda szöveg és más volt a szavazólapon, de nem vették észre a megvezetést, szavaztak.
    Egy jó észrevétel erről: https://www.antalffy-tibor.hu/?p=19849 (24)

    Ezt így kell elfogadni.

    Most valami változás látható.
    Eddig kevés támadási pontot láthattunk OV-n, de most hirtelen a választások előtt özönlenek ezek az infók. Valakik kormányváltást akarnak.

  152. Ez szinte hihetetlen.

    A Kormány 1698/2013. (X. 4.) Korm. határozata a Migrációs Stratégia és az azon alapuló, az Európai Unió által a 2014–2020 ciklusban létrehozásra kerülő Menekültügyi és Migrációs Alaphoz kapcsolódó hétéves stratégiáról.

    A migránsok társadalmi és politikai életbe való bevonásának elősegítése;

    A migránsok bevonása az integrációs intézkedések megvalósításába, mentorrendszer kialakítása;

    A migráns hátterű civilszervezetek megalakításának ösztönzése, a meglévő szervezetek kapacitásfejlesztése, az e szervezetek közötti együttműködés fórumának megteremtése.
    Valamint a magyar lakosság részére a befogadó szemléletet ösztönző programok szervezése, felvilágosító kampányok ösztönzése, megvalósítása; a kulturális sokszínűséghez való igazodás képességének elősegítés;

    „Ilyenkor szokott jönni a magyarázat, hogy na, igen, de azóta nagyot fordult a világ, csakhogy ez a narratíva is elbukik ott, hogy a kormány 2016 szeptemberében épp ennek a Menekültügyi és Migrációs Alapnak a pénzéből támogatta a Menedék Migránsokat Segítő Egyesület a menekültek beilleszkedését támogató programjának megvalósítását 25 millió forinttal.”

    Bálintnak még igaza lesz. Orbán Viktor osztott-szorzott és menekültenként az uniótól szerezhető támogatás erősen pozitív eredményt mutat. Százezerszer ötmillió?, kattoghat a feje ezerrel. Ez még Mészáros futtatásánál is jobb biznisz lehet. A választások után lett volna a pálfordulás, de az a bizonyos bili idő előtt teljesen megfordulni látszik …és még hol van április 8

  153. 165. Károly.

    „..kattoghat a feje ezerrel ..”
    Ne hogy azt hidd, hogy sokat töri magát ilyen dolgokon! Ez már eldöntetett „magasabb helyeken”, hogy ez a nemzetmegmentőként tetszelgő szélhámos csavargó itthon mit tegyen! Mindent kitervelten, és tudatosan csinál! Lásd a bújtatott letelepedési kötvényeit, meg a „suttyomban” betelepítetteket, amely disznóságaik ugye nem oly’régen kerültek nyilvánosságra. Ő sem lóg ki a sorból a nyugati cimborák közül, ráadásul nincsen már itthon semmiféle kontroll..Minden a kezükben van, s az ország kivéreztetése a végéhez közeledik a választások lebonyolítása után..Borítékolható! Üres a kassza, „üres” az ország, nincsen már aki alkot, gyarmati szinten tengődve a legtöbbünk valamelyik multi cég „futószalagja” mellett tölti el rabszolgamunkával, s bérrel a mindennapjait.
    Nem tudom ez a link volt-e már, amit ideteszek?!. . Mindenesetre tedd a kurzorodat a 9. másodperchez. Amikor elmondja a mondatot, kattints rá még egy párszor belenézve közben a szemébe , elképzelhető, hogy a többszöri meghallgatása után levered a monitorodat az asztalról !..

  154. 165: „az uniótól szerezhető támogatás erősen pozitív eredményt mutat”

    És itt van a dolog lényege. Az eddigi, vissza nem térítendő felzárkózási alapokból származó EU-s pénzeknek gyakorlatilag 2020-tól vége.
    Egyedüli „ingyen pénz”, ami az EU-tól jöhet, az a migránsok után járó (9 millió/fő?) támogatás.
    Minél több lesz az EU-támogatott migráns az országban , annál több lesz az ellopható pénz.
    Illetve OV hatalmának alapja az EU ingyenpénze. Ha nincs pénz, jön a bukás és a börtön.
    Ha ‘balint’ számai igazak, akkor az üzlet már megköttetett többszázezer migráns befogadásáról.
    Érdekes világ jön.

  155. 300 000 migráns az 10 000 000 – nak pont a 3 % – a.

    Tehát minden száz magyar emberre 3 három migráns jut.

    Biztos kezétcsókolóm, hogy ez egészen szörnyű és kibírhatatlan ?

    Vajon valóban ez lenne maga a VÉG ?

    Biztos, hogy az élet nem szoktatott már régesrégen hozzá minket, ennél sokkal kellemetlenebb dolgok elviseléséhez is ?

    Most a övenes, hatvanas, hetvenes szingli hölgyek ne válaszoljanak !

  156. Egy bizonyos szint után a bosszankodás vidámságra vált:

    https://alfahir.hu/2018/01/24/szajer_jozsef_fidesz_deutsch_tamas_menekultek_europai_unio_soros_gyorgy_jobbik_balczo

    „A fideszes EP-képviselőknek viszont most sem volt büdös együtt szavazni a balliberális pártokkal annak érdekében, hogy a „Soros-hálózat” tagjai zavartalanul tevékenykedhessenek Magyarországon.

    Szanyi Tiborral, Ujhelyi Istvánnal (mindkettő MSZP), Jávor Benedekkel (Együtt), Molnár Csabával (DK) 10 fideszes szavazott együtt, köztük Deutsch Tamás és Szájer József is”

  157. 169: „ez egészen szörnyű és kibírhatatlan”

    1. Arról volt szó, hogy nem lesz migráns. Ha lesz, akkor hazudtak.
    2. Ha 9 millióval számolunk fejenként, akkor az 2700 milliárd forint, 300 ezer főnél. (Az nem tiszta, hogy mennyi időre, ismétlődik-e stb.) /Ha csak a felét lopják el, az is hatalmas összeg (fél magánnyugdíjpénztár) – és segít fenntartani OV rendszerét./
    3. Azt, hogy ki költözik a szomszédomba, nem tudom befolyásolni. De azért azt, hogy közülük kit engedjek be a házamba/hazámba, had döntsem el én.
    4. Hogy szörnyű lesz-e és kibírhatatlan, azt nem tudjuk. Azonban te tudod-e garantálni, hogy nem lesz az?
    5. Ha lesznek migránsok, bizonyára nem egyenletesen keverik el őket az ország lakosságával, lesznek helyek, ahol jóval nagyobb arányban lesznek. Ez még ‘normál estben’ is konfliktusokat fog szülni, nagy eséllyel. Számoljunk csak a magyar aránnyal, a kultúrális különbséget félretéve. Akkor is esélyes kb. 5% bűnőző megjelenése a migránsok között, ez 15 ezer új bűncselekményt jelenthet (visszaesőkkel nem számolva, 300 ezer főt alapul véve). Vajon mennyi bűncselekmény lesz az a mennyiség, ami szerinted még ‘belefér’?

  158. 169

    Hogy a politikusok hazudnak, az nem új.
    Hogy az élet nem habostorta, az sem új.
    Hogy mit dönthetek el én, az tart a nullához.
    A migránsokat lehet szeretni és gyűlölni, lehet simogatni és démonizálni ,de én azt valószínűsítem :
    – igen ennyire messze elmegyek –
    hogy talán…. ők is csak emberek, mint mi.
    Talán – ad abszurdum – nem mindegyikük terrorista bűnöző.

  159. 169. MosógépszerelőTalán – ad abszurdum – „nem mindegyikük terrorista bűnöző.”

    Sovány vigasz, ha a Franciaországban élő 12 éves unokádat Nizzában agyongázolja egy ilyen „ember”. Egy olyan kislányt. aki sosem ártott neki és a családja sem,aki azelőtt sosem hallotta azt a két szót, hogy Allah akbar.

  160. 172: „ők is csak emberek, mint mi”

    Magam részéről nem értek egyet azzal a megközelítéssel, hogy az emberiség egy egységes, nagy boldog család.
    Bár azt elfogadom, hogy ez lenne az ideális állapot.
    Azonban az emberiség történelme a háborúk és népirtások története.

  161. 169:

    Biztos.

    172:
    Olvasgasd a koránt. Vedd szó szerint.
    A magyar fordítás nem pontos, de semmilyen fordítás nem pontos. Egy török sem. A szemembe mondta egy arab egyetemista, hogy csak ARABUL igazak a próféta szavai, minden fordítás tévedhet.
    Ez nem vallás, ez egy vírus! (Tetszik, nem tetszik.)

    Egy kicseszettül okos vírus. Egy működő virulens vírus, ami átformálja a gazdaszervezetet. Vagy 1200 éves, és még mindig életképes, és fertőz. Biztos láttál már számítógépet, vedd onnan az analógiát, ha már nem kedveled a biokémiát.

    Emberek hogyne, de fertőzöttek. Nem tehetnek róla, nekik is voltak vágyaik, szeretteik, álmaik hivatásuk stb. Egyiptom 98%-ban kopt keresztény ország volt. Ma 100%-ban muszlim, ahol üldözik a keresztényeket. Mit nem értesz ezen? Befogadták őket, azok meg megfertőzték a társadalmat. Pont ez a baj vele. Amíg nem érted az összefüggéseket, addig el sem nagyon hiszed, mire megérted, késő.

    Szerinted milyen gondolkodásmód kell ahhoz, hogy meggyilkold a saját lányodat, a próféta szavai kedvéért?

    Ne mondd azt, hogy vallás! Mondd azt, hogy fertőzés, ami ellen nincs védelem, csak a szervezet túlélő képessége.

    Vagy add meg magad neki!

  162. Az erőszak, és a gyilkosság, az mindig erőszak és gyilkosság irányába hat.

  163. 179 – Mosógépszerelő:
    Ha szépen megkérlek akkor elmész a picsába? Ugyanis nem kedvelem, hogy a beteg agyaddal szórod itt a hülyeségeket ártatlannak álcázott kérdezgetések formájában.

  164. 172.Mosógépszerelő
    …”hogy talán…. ők is csak emberek, mint mi.
    Talán – ad abszurdum – nem mindegyikük terrorista bűnöző…”
    Kőkemény igazad van!
    A mohamedánok pont olyan emberek, mint te meg én!!
    Egyetlen különbséggel: őket köti, sőt kötelezi az iszlám, a Korán rettenetes, számodra elképzelhetetlenűl erős kollektiv béklyója:
    Igazhitű mohamedán ember nem tagadhatja meg a Korán parancsait,-legyenek ezen parancsok dzsihádot, keresztények gyilkolását, üldözését, stb-. előiró parancsok – mert ezesetben őt társai rögtön megölhetik.
    Én, mint zsidó, te mint keresztény ember, akármikor és akárhányszor
    megszeghetejük vallásunk parancsait, papjaink utasitásait anélkül, hogy hittestvéreink emiatt agyoncsapnának minket, de nem igy az iszlám!
    Fenntebb egyik kedves fórumtárs ajánlotta neked kissé tanulmányozni a Koránt.
    Csatlakozom ajánlatához, olvasgass!

  165. Observer (168)

    Ez a 9 millió (forint) /befogadott nem tudom honnan van.

    Azt lehet tudni, hogy 250 ezer euró /fő-ről volt szó, ha Magyarország nem teljesíti az ezerkétszázvalahány kiosztott szám befogadását. Mármint hogy ennyit az EU levon a kifizetendő eu-s pénzekből.

    Ez alapján kevés – meg más alapján is – a 9 millió per fő. Gyanítom, hogy ennek többszöröséről van szó.

    A többivel maximálisan egyetértek. Magam is írtam, hogy ez lesz a következő évek nagy üzlete. Ráadásul ezek a pénzek még könnyebben ellophatók, mivel nincs semmiféle építkezés, projektek és komolyabb előírások, OLAF vizslatás meg egyéb, egyetlen feltétel, hogy a nyugatról küldött migráncs ne menjen vissza nyugatra. Ez maga a mammon királyság. Ki fogják hagyni, miközben az egyéb EU támogatások lecsökkennek, beszűkűlnek, megszűnnek?
    Persze, hogy nem fogják kihagyni. Csak találgatni lehet, hogy mennyi lesz az éves 3.világbeli import ezrekben, vagy inkább tízezrekben.
    A másfél milliós, egyre durvuló cigányhelyzet mellé még néhány száz ezer arab/pakisztáni/afrikai. Szép kilátások.

    Remélhetőleg a Kékavian meg Indiánlány félék mellé minél több jut belőlük.Igen, ezek a hölgyek most hirtelen elnémultak. Bizonyára tart még a reménykedésük.

  166. 182: „nem tudom honnan van” Hát a kormánypropagandából. Az meg Sorostól vette át. Benne van a Soros-tervben, hogy minden migránsnak adjunk 9 milliót. 😀 😉

  167. 176. n/a
    Ez egy másik topik anyaga, de válaszolok itt.

    A svéd föföfö krumplifejü politikusunk (Löfvén) közölte pár napja, hogy ha kell beveti a katonaságot a no-go zónákban terjedö nyugtalanságokra. Erre irta ez a „snickesnacki ” (vicces nevet adtak neki, eredete: snacka=pofázás) köpönyegforgató Sarnecki, amir irt.

    Ez a föföfö politikusunk még a svéd alkotmányt sem ismeri, mert abban benne van, hogy a katonaságot nem lehet a nép ellen bevetni. Gondolom szóltak neki, hogy mi van, mert másnap már azt nyilatkozta, hogy nem lesz katonaság bevetés.

  168. 184 Róka

    Köszönöm a válaszodat!
    DE akkor mi lessz? Láthatóan eszkalálódik ez a helyzet.

    „…katonaságot nem lehet a nép ellen bevetni. ”
    A nép mellet lehet?

    Valami nagyon nincs rendben!

  169. Mosógépszerelő,
    Az megvan, mikor két három agresszív ember egy egész falut évekig tud terrorizálni? Számuk még 0.2 % sincs a békés népesség arányához. Egy húsz-negyven fős csoport úgy leterrorizál egy több ezer fős kisvárost, hogy abba hiba nincs. Hasfelmetsző Jack egymaga egy világváros életét megkeserítette és ő csak egyetlen egy élőlény volt!
    A Majdanon elég volt egy felforrósodott hangulatú helyzetben egy-két mesterlövész gyilkos lövése. Azóta polgárháború van náluk. Ukrajna lakosságának számához képest, ami 45 millió, a Majdan barikádjain nem volt tízezer ember. Ez azt jelenti, hogy minden egyes barikádon harcolóra jutott 4500 nem harcoló. 1:4.500
    Téves út ez a százalékos megközelítés a biztonság további fennállásának kikövetkeztetésére. Arról nem beszélve, miféle ember az, aki menedéket kér és nem akármilyen körülményeket kap és nem azon van, hogy a befogadó kedvére tegyen, hanem követel, balhézik, rongál, erőszakosan lép fel. Tibor bá’ írt arról, hogyan viselkedtek annó a magyar menekültek.

  170. 185. n/a

    Gondolom a katonaság normális esetben azért van, hogy a népet védje. Bár ezeknél a politikusoknál a fene tudja, hogy gondolják. Igaz sok katona nincs ebben az országban, úgyhogy reméljük nem támad meg minket senki. (most éppen az oroszoktól van fosás)

    Minden normális gondolkodású ember tudja, hogy valami nagyon nincs rendben, de a drága jó politikusaink úgy viselkednek, mint Alice a csodaországban…. rácsodálkoznak dolgokra.
    De könnyebb elhallgattatni, kirugatni a munkájából azokat az embereket, akik rámutatnak a hibákra, mint szembenézni a valósággal.
    Lassan már gondolkodni sem merünk. Igaz a sok birka svédnek természetes a nemgondolkodás 🙂

    Hogy mi lesz? Majd legfejjebb kioszt megint egy pár száz karszalagot az idióta rendörfökapitányunk, mondjuk ezzel a szöveggel: „Ne löjj!”, vagy „ne dobj el gránátot”

    Ha nem hallottátok még…. két éve mikor idejöttek ezek a rendes „gyerekek” és futótüzként terjedt a svéd lányok fogdosása a fesztiválokon, hát a mi rendörfökapitányunk karszalagot osztott ki a résztvevök között ezzel a felirattal: „nefogdoss”
    No comment

  171. „A muszlimokban van bátorság és optimizmus. 400 embernek tartottam előadást Chattanooga-ban, amikor egyetlen muszlim nekiállt nehéz kérdéseket feltenni! Találj egy olyan kafírt, aki bemegy 400 muszlim közé és megpróbál kemény kérdéseket feltenni!”
    http://www.dzsihadfigyelo.com/2017/10/17/8647/

    Hmm, van itt olyan, aki be merne menni?
    Esetleg ramadánkor, egy üveg sörrel a kezében nappal sétálni bármelyik muszlim országban?
    Megcsipkedni a muszlim lányok fenekét?

    Kezeljük a dolgokat a maguk helyén.
    Én nem merném. Egyiket se. Még cigányok esetén se, pedig olyasmit csináltam régebben, csak akkor még ez nem volt nagy kunszt.

    Jártam párszor arab országban. Amit ők itt megcsinálnak, annak 1 százalékát sem lehet ott megcsinálni. Maximum Törökországban Antalyaban, a többnyire orosz tulajdonú üdülőkben, de a városokban még ott sem merném, csak ahol sok a turista.

    Tegyük tisztába a dolgot. Az, hogy mi nem merünk náluk pimaszul viselkedni, azért Ők lenéznek minket. Tartok tőle jogosan. Kicsit elkorcsosultunk a fene nagy jólétben.

  172. 188: „van bátorság”

    Azért azt nem nevezném nagy bátorságnak, ami a cikkben szerepel. Mi a fene baj érhette volna azt a moszlim fickót?

  173. 187 – 188:
    Köszönöm nektek, hogy ennek a faszkalap Mosógépszerelőnek felhívtátok a figyelmét mekkora marhaság az általa kiszámolt 3 % tarthatatlanságára. Még talán arra is ki lehetne térni, az élet nem arról szól, hogy mit lehet még elviselni, hanem arról, hogyan lehet az életet még kellemesebbé tenni.

  174. Na tessék 🙂
    Hogy is van az a mondás?

    „Beszélünk sok okosat, de a vége az, hogy úgyis a pinánál kötünk ki” 🙂

  175. 191:
    Úgy látszik valami elkerülte a figyelmem. Hol itt a pina?

  176. 192 Tibor bá’:

    „Még talán arra is ki lehetne térni … hogyan lehet az életet még kellemesebbé tenni.”

    No, ha itt nem jő elő az a pina, akkor hol? A pina konkrétan egy partikuláris megoldása kedves Tibor bá’ a kérdésednek. 🙂

    Ha mégsem, akkor nyilván bennem van a hiba. Megyek szégyenkezni.

  177. 176: A reutersen speciel drogok, védelmi pénzek és prostik miatt egymással küzdő szervezett bűnözői csoportok közti leszámolásokkal kapcsolatban szerepel Lofven ezen nyilatkozata, nem pedig muzulmán migránsok miatti fellépésről.

  178. 194 Avatar

    Köszi!
    Nagyon el lehet csúszni a híreken. 🙁

  179. 181.

    Kedves Bálint, igazamat nem tudom bizonyítani, a te véleményed nyilván közelebbi, távolabbi saját megtapasztalásokon alapul.
    Egy vélemény attól vélemény,hogy nem tény.
    Én mégis azt gondolom, hogy nem eszik a kását olyan forrón, mint ahogyan főzik.
    A Koránt meg nem szerencsés sokkal komolyabban venni mint a Bibliát.
    Az utóbbi is itt ott egészen hajmeresztő.
    Elengedhetetlen az ájult butaság ahhoz hogy valakinek a zsinórmértéke legyen.

  180. 196.Mosógépszerelő
    …”A Koránt meg nem szerencsés sokkal komolyabban venni mint a Bibliát….”
    Nagy tévedésben vagy, kedves barátom, és megismétlem fenti bejegyzéseme magvát a lényeg kihangsúlyozása mián:
    A kereszténység és a zsidóság nem szankciónálja, nem bünteti TÁRSADALMILAG a kitérőket, a szabadabb életűeket, de a Korán igen!
    Aki esetleg áttérne a mohamedán hitre, az mintegy bevonult egy betonbunkerbe, egy afféle vallási gettóba, ahonnan nincs szabadulás.
    A Korán örök fogságba hajt,ennek van jó vagy rossz értelme, mert hiszen az is elő van irva benne, hogy a muzulmánok kötelesek hittestvéreik védelmére kelni , összetartani, legyenek bárhol a világon, kötelesek egymásnak segiteni, légy bár indiai, oroszországi, vagy albániai muzulmán, a világ bármely pontján élő hittestvéred köteles neked segiteni bármiben.
    Vajh a keresztény népeknél is meg volna ez a vallási kitétel, lehet, hogy a világ másképp nézne ki.
    Szóval Ez is benne van az iszlám pakliban, ergo semmi sem abszolút fehér vagy fekete, az élet egy szürke massza.

  181. A keresztények inkább letapossák egymást ahelyett, hogy segítenének egymáson, ellentétben a zsidókkal, akik szintén a Bibliára esküsznek. Lehet, hogy itt nem is a Korán vagy a Biblia a lényeg, hanem a szemita gének?

  182. 198. inkvizitor
    Ugyan már, civilizációs dolgokat nem szabad keverni a génekkel.
    A török, a bosnyák, vagy éppen a szudáni feketebőrű muszlim ugyanúgy működik, mint az arab.
    És a magyar születésű janicsár katona is életét adta Allahért, ha kellett…

  183. 188 Aminektégöd
    Az amerikai professzor nagyon érzékletesen írja le a muszlim vallás rendkívüli fertőzőképességét, versenyképességét.
    Én is nagyjából erről írtam egy korábbi posztban, hogy ezt csak egy hasonlóan erős ellenérdekelt hit képes megállítani, ami a török hódítások idején még megvolt Európában.
    A vallás nélküli emberek tömege vészhelyzetben inkább elfogadja a rákényszerített hitet, még ha nem is őszintén, minthogy életét kockáztatva ellenálljon.
    A többi meg már magától megy, az új felnövő generációnak már kétségei sem lesznek.
    Mondjuk azt sem szabad azért túlmisztifikálni, hogy ők milyen összetartók a hittársakkal. A törökök szemrebbenés nélkül letaposták az arab világot is hódításaik során.

  184. Muszlim vallás és politikai ideológia térnyerésének sikeressége több tényezőn is múlik.

    Az áttért megszabadul a kafírt sújtó adótól, és a hitetleneket érő zaklatásoktól
    Áttért férfi nagyobb jogosultságot kap az asszonyi állat felett.
    Muszlimhoz férjhezment nőnek kötelező az áttérés, és a gyermekek következetes nevelése a muszlim hitben.
    Min írták fentebb kitérésre, lehetőség nincs.

  185. 196 Mosógépszerelő

    175-ben Aminektégöd olvasni ajánlotta neked a Koránt.
    181-ben balint is.
    Most Én is. Hogy tudd miről beszélsz.

  186. 196 Mosogépszerelő

    „Elengedhetetlen ájult butaság kell ahhoz, hogy valakinek a (Korán) legyen a zsinórmértéke” Mondod te.

    Láttam sok eszmét, ideológiát, mikor az oligarchiák rátették a kezüket a kereszténységre, kommunista, nemzetiszocialista eszmékre, mi lett belőlük? Mivé lett a most uralgó balos liberalizmus? Diktatúra a javából. Persze a polgárok érdekéből. 🙂
    A józan életösztön miatt nyugszanak bele az emberek a diktatúrákba, éppúgy az iszlám politikai diktatúrába is.

  187. Kedves Mosógépszerelő.

    Azért ismerd be kérlek, hogy kell hozzád némi „kitartó” türelem! (Először végtelent írtam, de kijavítottam, annyi ugyanis nekem sincs, amúgy meg abba is belekötnél.)

    „Egy vélemény attól vélemény,hogy nem tény.”
    Nobel díjra érdemes gondolat, de ez a mondat nekem azt is jelenti, hogy az a bizonyos vélemény elhamarkodott volt, avagy nem tényeken alapult, hanem maximum érzéseken. Ez esetben viszont azokkal érdemes az ilyesmit megosztani, akik érzelmileg hozzád köze állnak. Részben, vagy egészben idegenekkel nem kötelező érzelmeket megosztani. Többnyire el vannak anélkül is.

    „A Koránt meg nem szerencsés sokkal komolyabban venni mint a Bibliát.”
    A korán nem egy imakönyv. A korán nem biblia. A korán a KÖNYV, amit egy igazhitűnek tanulmányoznia KELL. Minden más könyv felesleges, ezért égetni kell, mert megzavarhatja az igazhitűeket. Érted?
    Elégetni a tankönyveket, a szórakoztató irodalmat, az ismeretterjesztő irodalmat, a mesekönyveket, és egyáltalán mindent, mert sok igazhitű egyáltalán nem okos, a sok tudás meg vitára ad lehetőséget, azt meg a muszlimok nem szeretik. A vallás, vagy a korán bármely mondatának a bírálata halállal büntetendő. Te nem veszed komolyan a halált? Pedig veheted halál komolyan!

    Ha egy országban a muszlim hit (fogadjunk, hogy 20% több mint elég) elterjed, akkor az muszlim országgá válik. Ahhoz, hogy a muszlim hit zavartalanul tovább terjedhessen, először a radikális irányzatnak kell megvalósulnia. Ehhez kell a megfélemlítés, és a saria, ami a koránon alapuló egyházi bíróság, ugyanis a korán nem imakönyv, hanem életforma, egyfajta szabályzat, ami ellen NINCS fellebbezés.

    Az igazhitűeknek nincs bíróságuk, törvényeik vannak. Ha lopsz, levágják a karodat. Nem lesz ügyvéd, aki elmagyarázza a nehéz gyerekkorodat, vagy vitatja a bizonyítékokat, így gyengítve a lehetséges büntetést. A bíró fogja eldönteni, bűnös vagy e, vagy sem. Ha ő bűnösnek tart, akkor levágják a karodat, akár a döntés után rögtön. Ha a bíró téved, akkor majd Allahnak fog elszámolni a tévedéssel, és majd Allah eldönti, mi legyen a bíróval, mert Allah kegyelmes, és mindent tud.

    A bizonyítékhoz meg elég 2 igazhitű vallomása. Ha te nem vagy igazhitű akkor elég 1 is. Alacsonyabb rendű vagy, ha érted, hogy mi az. Ha egy igazhitű szájon vág, akkor azt el kell fogadnod. Ha visszaadod, Allahot sérted meg, és akkor véged. Azok, akik esetleg hamisan vádolnak, szintén Allahnak tartoznak elszámolni a lelkiismeretükkel, mert Allah nagy. Ha hamisan tanúskodnak, akkor megbűnhődnek, csakhogy ez Allahra tartozik. De a te karodat a tárgyalás után levágják karddal dadus.

    Nézzük a két bűnözőt, akik ellened vallottak, és akik már régóta nem Allahnak tetsző életet élnek. Ha esetleg meghalnak bármikor, de a kafírok elleni harcban, akkor MINDEN bűnük meg lesz bocsátva, és pont 77 huri lesz a jutalmuk, a menyországban. Ki van ez találva nem?

    A megszállás idején pont ilyen kultúra lesz érvényben. Az erősen radikális módszerekre szükség van, mert így látja jónak a kegyelmes Allah. Nyilván ezekkel a módszerekkel hamar végbemegy a „rendszerváltás”. Az egyetlen jó az, hogy amint elfogadtad a vallást, és a napi 3x (5x) imát, meg egyebeket, attól kezdve ugyanolyan igazhitűnek számítasz te is, mint a született muszlimok. Ez árulkodó részlet nem?

    Vannak vallások, ahol a betérteknek egyszerűen nincsenek hasonló jogaik, mint a beleszületetteknek. A muszlim vallás viszont egyetlen célt ismer el: „az egész világot muszlimmá kell tenni”. Ennek érdekében megkönnyíti a betértek életét, teljes értékűnek elfogadva őket. Ez nagyon trükkös, de nagyon okos megoldás is egyben. (Lassan elkezdhetnél félni, mert ez mint írtam korábban, nagyon ki van találva.)

    Ami a baj, és kéne, hogy ezen is gondolkozzál, hogy mindaddig, amíg az elfoglalt ország lakosai elölről, hátulról nem ismerik a koránt, addig azonos jogok mellett is hátrányban lesznek a született muszlimokkal szemben, hiszen az élet a radikális tartományokban a korán szó szerinti értelmezését jelenti, és a ők jobban értik a koránt, mert beleszülettek. Ennélfogva a határokat is jobban ismerik, mint a vallástalanok, vagy más vallásúak. Jobban is tudnak érvelni, tehát mindig előnyben lesznek, még az üzleti életben is.

    Furcsaság, de a radikális irányzatokban nem ritka a túlzás. Gondolj az eretnek égetésekre. A muszlim világban is vannak túlzások, amelyek azonban már beleépültek a rendszerbe. ilyen a hidzsab, vagy burka, vagy akármi. NINCS ilyen törvény, csak Mohammed ajánlja, mert az ilyesmit viselő asszony nyilván erényes. Ennek ellenére mindenütt balhé van belőle, olykor az asszonyok ragaszkodnak hozzá, olykor a környezet. Világos, amit Mohammed mondott, az nyilván helyes. Gondolj csak a 6 éves Aisára, akivel 9 évesen elhálták a házasságot. Erről itt is találsz információt: http://vallasmozaik.blog.hu/2012/02/14/pedofilia_es_az_iszlam

    „A muszlim beltenyészet katasztrofális eredményei, amit az első unokatestvérek közötti házasságok okoznak.” innen idézve: https://amieuropank.com/2016/01/24/dan-pszichologus-a-muszlim-beltenyeszet-katasztrofalis-eredmenyei/ Mivel a próféta ezt tette, nyilvánvalóan helyes, mert az helyes, és Allahnak tetsző, amit a próféta tesz definíció szerűen.

    Az pedig, hogy mit „szerencsés” komolyan venni, és mit nem érdemes tolerálni, azt egy gondolat kísérletben próbáld végiggondolni, és elmagyarázni: a rómaiaknak, az inkáknak, az észak amerikai indiánoknak, az eredetileg keresztény török, és egyiptomi népnek stb.

  188. 200 hubab:
    „az új felnövő generációnak már kétségei sem lesznek.”

    Így van sajnos, több helyen olvastam, hogy a palesztínok is így lettek muszlimok. Ugyanis a dzsizját csak a nem muszlimok fizetik.

    Az Eu-ba bevándorlók dzsizjának tekintik a segélyt, tehát minek dolgoznának.

  189. Nem nagyon találom, hogy mennyi a dzsizja szokásos értéke, de halvány emlék szerint 10-20% körülit olvastam. A harács, és a zakat ettől teljesen független, azt mindenki fizeti. Sajnos, azt sem tudom, csak sejtem, hogy mindegyik a forgalomtól, jövedelemtől függ. Az viszont tuti, hogy a környék vezetője kapta.

    Nyilván az adott személy jövedelmének már 10%-a is nagyon nagy összeg, de régen, amikor még nem volt fogyasztási adó, akkor 10+10% volt a szokásos adó, és becsléssel állapították meg. (Hol vagyunk már attól a 20-tól.) Nyilván akkor is kevés adószedő halt éhen, rájuk inkább az agyonverés volt jellemző. Ennek ellenére az a 10% elég volt az áttérésre, nagyjából mindenhol, 1-2 generáció alatt „tiszta” lett a terep.

    Mi van, ha ez csökken, vagy megszűnik.?
    Ha valaki 10 milliót kap segélyként havonta, meg házat stb. abból elég sokáig lehet csökkenteni, és marad elég. Azt nem bírom elhinni, hogy megszűnik. Ahonnan jönnek, ott havi 10 dollárból is el lehet tengődni. Nyilván jobban bírják az éhezést, mint mi. Ezenkívül van elég kábítószer, amelynek megvásárlásával megint a saját pusztításunkat finanszírozzuk.

    Láttunk már sok mindent, amiről utóbb kiderült, hogy nettó hazugság. Szerintem itt van elég hülye, akik kiharcolják, hogy a fehér ember önköltségen pusztítsa ki magát. Ha elfogy a pénz, akkor majd lesznek éhező kis lurkók, akiket az anyjuk elhagyott stb, ezt ezerrel mutogatja majd a tv, úgyhogy gondolom lesz aki adakozik. Ha más nem, akkor el fogják várni az adakozást, és majd a nagy tesó figyeli ki az, aki nem adakozik.

    Egyebekben meg hallottál a rablás nevű pénzszerzési módról. Az erőszak többé kevésbé mindig együtt jár némi gyilkossággal, meg rablással is. Ezek a bevándorlók ideológiailag nem fognak „lelkiismeret furdalást” érezni, mert szerintük nekik Allah parancsolta a világot muszlimmá tenni. Ha páran meghalnak közben, az meg pont jó, a többi lökött annál inkább tolong, hogy tán ő is menne Allah kebelére.

    Ezzel az egész bevándorlással az a baj, hogy a két eltérő civilizáció közül mindig a keményebb marad meg, ha az ideológia ki van találva. Már írtam, hogy az ideológia simán működik 1200 éve, pedig rém különböző kultúrákat kellett leverni. Ez a baj vele, sajna jól ki van találva. Szerintem, ha az időjárás, meg az atom hatalmak nem cseszik el a dolgot, akkor sem kell aggódjunk, meddig él a fehér civilizáció.

    Ami külön vicc, ha a fehérek kipusztulnak, akkor mondjuk jönnek a sárgák, akik szintén okosak, majd azokat fogják lehúzni. Ha azok is elfogynak, akkor a 10 gyerekes arabot megeszik a gyerekei. De az sajna rajtunk már nem fog segíteni.

  190. Aminektégöd, a mostani válság pénzügyi része eredméyeképpen mondjuk Ausztriában akármennyit is kapnak a „migránsok” segélyként, semmi vásárlóereje nem lesz annak az euró felszívódása elértéktelenedése miatt. Mintha itthon milliárd pengőket adnának a nyugdíjasoknak, amin nem tudnak mit venni a boltokban (vagy mert nincs bolt vagy pedig pengőért nem ad el senki semmit).
    Osztrák fórumokon már azt találgatják mi lesz azok után az adósságokkal (debt jubilee, Krediterlass helyi szavukkal).
    Ez a migránsoknál is megvalósul, fusson ki merre lát közülük.
    A helyiek a pénz elértéktelenedésemiatt sok más emberhez hasonlóan éhezni fognak, összeomlik a társadalom élelmiszerért fog ölni vagy koldulni az, aki nem készült fel erre. Vagy életében végre jól le fog fogyni, ahogy a venezuelaiak is mára elvesztették testtömegüknek harmadát a krízis előtti időhöz képest.
    A napokban épp láthatjuk a dollár feloldódását, vásárlóerejének csökkenését.
    Hasonló vége lehet az euró tartalékú devizáknak, ez még odébb van.
    Erre fogja majd felkapni a fejét sok ember.
    Nem az euró vagy dollár a lényeg, hanem a hitelpénz, ami buborék és kidurran.
    A multik vezérei is osztják a sorsukat, ha nem harácsoltak össze addig elég reálértéket, tárgyat, eszközt, ingatlanokat. A német vagy osztrák multi vezetői se tudnak majd honnan igazi pénzt kapni, mert nem lesz olyan egy ideig.
    Migráns se.

  191. 208 Bazs:
    Teljesen igazad van. Az arany – „antidollár” s mint ilyen újra értékes lesz, ha eljön az ideje. (A munka, mint érték, egyenlőre asszem kevésbé esélyes. 🙁 )

    Azt fenntartom, hogy a rablás, mint megélhetés az egyedüli lesz, ha a társadalom összeomlik. (Mondjuk ezen a fórumon volt szó elégszer a „geddonról”. ) A bevándorlók jobbára katona korú fiatalok, ennélfogva bandáznak, rabolnak és esznek. Sejtésem szerint Szíriában itt – ott ez már elő is fordulhatott, ennélfogva van praxis. Ha más nem lesz, egymást, vagy minket, kinek – kinek gusztusa szerint. Olvassátok el az „Életben maradtak” című könyvet, az egy megtörtént eset. Ennél is szörnyűbb a gyógyszerhiány, ami önmagában is kiritkítaná a társadalmat. Sajna a bevándorlók egészségesek, ezt is jobban fogják bírni.

    Multikról:
    Aki volt katona, az tudja, hogy mindig is létezett úgynevezett „M zárolt anyag és technika”. Az „M zárolt” anyag többek közt a katonaság háború esetén az ország teljes területére szétosztott élelmiszert, lőszert, gépjárművet és fegyvert jelentett.

    Aki evett a katonaságnál büdös konzervet, az tudja, hogy régen egyfajta „forgó” szerint felették a katonák a majdnem lejárt konzerveket, vegyesen, a normális kajával. A friss konzerveket pedig betették az elfogyasztott helyére. Egy rendes konzerv 10-15 évig is kibírta.
    No, ha a szoci világban a katonaságnak volt ennyi esze, akkor a gazdagok, és a multik ma sem fognak éhen halni. Végül is enni-innivaló, meg némi unalom elleni szer kell, a többi luxus. (A szórakozás nem luxus, az létszükséglet, ha nem akarsz megbolondulni, asszem épp Tibor bá’ írta.)

    A pénzt itt már tárgyaltátok eleget, ma hitel pénz van, és váltó pénz, pláne össze van keverve ügyesen. Jó lenne valami munka alapú pénz, mint Németországban volt, de az is tilos. Amerika már két éve tönkrement, csak sunyítanak. Egyszer úgyis vége lesz, de tuti,. hogy arra is mi cseszünk rá elsőnek, mint 2008-ban. Az is odaátról indult, aztán átjött az óceánon, okozott némi bajt Európa nyugati felén, nálunk meg lett 5-10 ezer öngyilkos.

  192. Újmagyarok! Bűnözőket importált az állam! – Az egymillió új magyar állampolgár közé becsúszott több ezer posztszovjet nehézfiú is. A kormány szerint semmi baj nincs ezzel. A Célpont szerint igen, ezért részletesen bemutatjuk, hogyan kapnak magyar útlevelet a legkeményebb kelet-európai bűnözők.
    A Célpont 2018. január 26-i adása. 1. rész.
    https://youtu.be/QUuML3UPKm8

  193. 210: „Bűnözőket importált az állam!”

    Speciel az állami maffia már jóideje összenőtt a bűnözőkkel. A b. miniszter még olajszőkítős korából „hozta” a kapcsolatokat. Amit demokráciában nem lehet meglépni, azt elvégzik a bűnözők. Időnként civil aktivistát riogatnak csecsenek, népszavazási kérelmet akadályoznak kopaszok, volt már pár fura haláleset is, az első kormány előtt még némi robbogatás is.

    De ugyebár demokrácia van, mert eddig még éjjel senkiért nem jött a fekete autó. Meg írogathatunk ide ilyeneket.

  194. Observer!”De ugyebár demokrácia van, mert eddig még éjjel senkiért nem jött a fekete autó. „Ezt akkor, ha nálunk van nem demokráciának, hanem populizmusnak hívják Ez ugyanaz, mint a mi patriotizmusunk nácizmus, az övék pedig olyan hazafiság, amire méltán büszkék! Jó lenne rendezni az idézőjeleket.

  195. 212: Ma valahogy indiszponált vagyok. Nem igazán esett le a mndanivalód lényege. Kicsit fejtsd ki jobban, ha nem megterhelő a számodra.

  196. Lézer „mindenkiannyitéramennyijevan” Jani úgy néz ki egyenlőre részlegesen bukta a hódmezővásárhelyi választásokat. Mert valljuk be, ez nem a kijelölt bábúként mozgatott Fityeszes jelöltről szólt, és szól, hanem Lézer komisszárról.

    A választásokat meggyőző fölénnyel megnyerő Dr. Marki-Zay Péter beszéde:
    https://www.facebook.com/hirtv/videos/1825299774155244/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük