(2342) Válás

Tibor bá’ online

 

Amikor a házasság intézményét feltalálták, csak nagyon kevesen élték meg az ezüstlakodalmukat, napjainkban a gyémánt se ritka, ha van türelmük kivárni. Mi mással folytathatnám az eszmefuttatást, mint a hűtlenséggel, aminek kiváltója nem a hosszú (és unalmas?) házasság, hanem az emberi természet. Emberi, mert nem új keltű találmány, hiszen már a Biblia is tiltja (9. Felebarátod házastársát ne kívánd!). Márpedig, ha tiltani kellett, akkor jó ok volt rá. Mert bizony a házasságokat törték, és ma is törik. Meg merem kockáztatni, ha a prostitúció a legrégebbi mesterség, akkor a szerető tartás intézménye a második legrégebbi foglalkozás. Ha tehát valami változás észlelhető a házasság körül az semmi esetre se a hűtlenség, hanem valami más.

Más bizony. A katolikus egyház 2000 éve tiltja a válást, jobban mondva számukra nem létezik. Magyarországon, alig több mint egy évszázada lehet – polgári úton – elválni, de ezzel a lehetőséggel nemigen éltek a II. világháborúig. Az elvált nőt sztígmatizálták, azaz megbélyegezték függetlenül attól, hogy ki volt a hibás. Magyarországon válóok volt (ha a nő lépett félre – azért szép volt ez az egyenlőség), és még jól járt, mert keleten megkövezés a fizetség érte, még ma is. Aztán jöttek a kommunisták (de ha nem jöttek volna is), és az egymásra unt házastársak elkezdtek válni. A hatalom nem bánta, csak az államnak ne kerüljön pénzébe, ezért aztán válás után a lakás és a gyerek(ek) a feleségé maradt, a férj pedig fizethette a gyerektartást. A verkli olyan jól működött, hogy sikerült magunkat feltornázni egy dobogós helyre, azaz Magyarországon minden második házasság válással végződik. Az okokat ne firtassuk, mert szerteágazóak. Mindenesetre a hűtlenségnek egészen pici a szerepe. Ezt úgy is mondhatjuk, hogy szinte mindennapos. Szerelemféltésből már ritkán gyilkolnak, azok is elmebetegek, vagyis csak az alkalomra vártak, hogy ölhessenek.

Mindegy, szerintem rosszul teszik, mármint a válók. Elsősorban a gyerekekkel csesznek ki, akik csak szenvedői, semmi esetre se a haszonélvezői a dolognak. Rengeteg megoldás van. Ismerek egy pasit, akinek Budán van lakása benne egy feleséggel, de van egy lakása Szegeden is benne egy szeretővel. Egy hetet itt, egy hetet ott tartózkodik, vagy kb. ilyen arányban. A pasi természetesen vállalkozó, és amit megspórol az adón, abból nyugodtan fenntarthat egy második lakást is. A nők, ne is mondjam, tudnak egymásról, de nem tiltakoznak, nekik megéri. Másoknak is megérné, de háromszor álltak sorba önérzetért, ők azok, akik nem „közösködnek”, válnak, aztán megbánják, de be nem vallanák az istenért se, egész hátralévő életük alatt, és persze gyűlölik a férfiakat. Pedig mára már kiderült, hogy a nők csak addig voltak monogámok, amíg muszáj volt nekik. Mostanában már kezdenek magukhoz térni és a házasság mellett pasiznak is. Sietni kell nekik, mert a pasik egyre kevésbé pasik. Az átlagos spermaszám fele annyi, mint 20 éve volt. A negyvenes férfiak között nem ritka az impotens. Csoda, ha a menő nők fiatalabb pasikra tépnek? De, azért sokan még mindig úgy gondolják, az összeszokás nagyúr, nem árt az mellett megöregedni, akivel együtt küszködtek évtizedeken át, nem csak ismerik egymást, de meg is becsülik. Az a néhány félrelépés? Igazán jelentéktelen, különben, sokkal fontosabb dolgok is vannak a világon, például 30 évig fizetni a részleteket. Na ugye!

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

(89)

4 gondolat erről: „(2342) Válás

  1. Off topic:
    Sziasztok!
    Nem egy elegáns lépés részemről, hogy a látogatókat itt megzavarom kéretlen hozzászólásommal, de Tiborbától engedélyt kaptam, hogy tegyek egy próbát, így bepötyögöm kérésemet:
    Egy iskolai bemutatóhoz szerelek össze régi számítógépeket, ős-laptopokat, ill. feltámasztás alatt van egy ZX Spectrum és egy Commodore 64-es gép is. Sajnos egyik sem tökéletes, így szükségem lenne alkatrészekre, vagy működő modulokra.
    Ha valakinek lenne otthon elfekvőben, porfogóként efféle holmi, kérem keressen meg Tiborbán keresztül. Piaci árat nem tudok adni érte, de minimális ellentételezést igen. Ha valaki tud ebben segíteni, előre is köszönöm!
    (Régi VFD kijelzős (PTK, HT), esetleg mechanikus számológépek is jól jönnének.)
    Üdv.:
    H.Csongor

  2. Érdekes, a házasságok nagyrészében a férfiak hűtlensége van kidomborítva!
    Kivel csalják meg a feleségüket? Természetesen, egy másik nővel, aki rendszerint egy másik férfi felesége.

    Viszont a nők sokkal jobban tudnak szervezni, és hatékonyabban eltitkolják a hűtlenség mezején tett kalandjaikat.

    Az egész hűtlenség miatti felháborodás alapja, a birtoklási vágy.

    Aki megcsalja a feleségét, férjét, egyáltalán nem háborodik fel a saját cselekedetén, sőt baráti körben dicsekvésre is alapot ad.
    Persze ha arra jön rá, hogy az ő házastársa, élettársa lépett félre, akkor nagyon fel van háborodva, hogy az ő tulajdonát illetéktelenül használták.

  3. 2 – bogozy
    Ez a téma engem is foglalkoztatott. Sőt már volt is poszt róla. A helyzet az, hogy a nők két csoportra oszthatók. A nagy többség éppen úgy félrelép, mint a férfiak, de vagy egy törpe kisebbség, aki el se tudja képzelni mással szexelni, mint akit kiválasztott magának. Ezt nem hűségből teszi, hanem pszichés hozzáállásból. Minden más férfitől (őszintén) undorodik. Viszont a többség elképesztően jól tudja intézni a dolgokat. Ezért bukik le sokkal kevesebb feleség, mint férj. A nőknek különben is „élesebb” szeme, sokkal jobb a memóriája (pl. megmondja, hogy húsvétkor milyen zokni volt rajtad), jobb megfigyelők. (a munkahelyemen ez egyik nő úgy bukott le, hogy egy másik nő észrevette, hogy ebéd előtt jobb oldalt volt a szoknya cipzárja, ebéd után pedig a bal oldalon) és a lebukás tétje az ő esetükben rendszerint nagyobb.

  4. Tibor bá’

    Valóban, a nők nagyon jó megfigyelők, kiváló memóriával.
    Annyira kis részletekből össze tudnak rakni komplett történeteket, hogy elképesztő.

    Nem értem, hogy ezt a nyilvánvaló képességet, miért nem használják ki a rendőrségen?
    Alig van női nyomozó, pedig a nyomozáshoz nem testi erő kell, hanem ész.
    Talán azért nincsenek női nyomozók, mert akkor a bűnözőknek befellegzene, az igazságszolgáltatás munka nélkül maradna, és azt nem engedhetjük meg, hogy ügyvédek, ügyészek és bírák munkanélküli segélyért álljanak sorba ? 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük