(620) Legyen Böjte Csaba Testvér a Nemzet diktátora!

Bobkó Csaba vendégposztja

Antalffy Tibor bá blogbejegyzése provokálta ki belőlem, hogy megosszam olvasóimmal e gondolatomat, javaslatomat.

 Tibor bá eléggé fellelkesült blogján az Orbán Viktor-ellenes tüntetések láttán a „Magyarország végre megmozdult” c. bejegyzésben.

 Természetesen elég régóta egyetértünk abban, hogy Orbán Viktor enyhén szólva nem ideális vezető, sőt kimondottan veszélyes alak az ország élén épp ilyen drámai időszakban, amikor az emberi történelemben először, egyedülállóan egy globális civilizáció omlik össze, elérve a modern (ott, ahol) jóléti társadalom alapját képező erőforrásbőség idejének végéhez.

Az én fő vádam az illető ellen az, hogy a Hofi-féle „Hányat fialt a koca” c. klasszikus viccet teljesen megvalósítja, minden olyan szervezetben, aminek eddig az élére került (előbb a Fidesz, majd az egész ország) módszeresen kiiktatja a kritikát és a kritikusokat, elvágva ezzel a rendszer működésének zavaraira, vagy a változó külső környezetre vonatkozó visszacsatolást, az irányítási korrekciót lehetővé tevő valós információk útját. Ez a vezetői hozzáállás a rendszerelmélet szerint a rendszer pusztulásának, vagy legalábbis nagyon súlyos válságának receptje.

 Az ok Orbán személyisége, amelyet én egy az egyben pszichopatának minősítek. Sajnos látnunk kell, hogy a minden szempontból fenntarthatatlanná fejlődött modern társadalom egyik alapjellemzője, hogy a hatalom csúcsaira lényegében csak psziho- és szociopatáknak van esélye feljutni, Gyurcsány előtt és után Orbán karrierje ezt önmagában is bizonyítja. Bajnai mint egyén pszichopatának nem tűnik, szociopatának viszont nagyon súlyos eset. A jelenség természetesen nem független a modern társadalmak kialakulása mögött évszázadok óta álló globális háttérhatalom céljaitól és eszközeitől, de ezt a kérdést inkább meghagyom a „Kitalált Újkor” blogra.

Ehhez képest az a demonstrációsorozat, ami most Orbán ellen megindult, enyhén szólva nem a nemzet legjobbjainak mozgalma egy hitvány vezető ellen, hanem vagy ugyanolyan hitványak, vagy még hitványabbak harca a konkurencia ellen:

Nem Dopeman volt az egyetlen híresség, aki megjelent a Kossuth téren. A tömegben ott volt többek között Lendvai Ildikó, Horváth Csaba, Karácsony Gergely, és természetesen nem maradhatott ki Gyurcsány Ferenc sem. Amikor feltűnt az Alkotmány utca sarkán, hirtelen nagy csődület támadt körülötte, az emberek fényképezték, aláírásokat kértek tőle, és a legtöbben láthatóan őrültek neki, “ő legalább el mert jönni”.”

Ez a ballib globalista banda nekem ne váltsa le Orbán Viktort, aki vagy álnemzeti globalista ügynök, vagy pszichopata király-önjelölt, de eddigi kormányzása idején bizonyos ügyekben azért még mindig egy-két fokkal nemzetibb és racionálisabb volt, mint Gyurcsány. Igaz, erre inkább első kormányzása idejéből tudunk példákat hozni, a második eddig szinte szakadatlan ámokfutás. Pedig hol van még a válság, a globális összeomlás sűrűje!

Hol? Sajnos lehet, hogy nem messze…

Ősidők óta alkalmazott elv egyébként valamennyire népképviseleti, vagy oligarchikus kormányzatú államokban, népeknél, pl. a Római Köztársaságban is, hogy az állam, a nép létét fenyegető válsághelyzetben diktátort választanak, hogy teljhatalommal vezényelje a válság túlélését. (alapvető elvárás, hogy a vész elmúltával, dolgavégeztével adja vissza a teljhatalmat…)

Természetesen lehet azt mondani, hogy nekünk nem kell diktátort keresgélnünk, hiszen Orbán Viktor szemmel láthatóan király akar lenni, akkor a legegyszerűbb megoldás, tudomásul venni e vágyát és megkoronázni, azonban ez a megoldás épp a fentiek miatt nem megoldás, mert Orbán Viktor a feladatra személyisége, elmeállapota, erkölcsisége miatt nem tűnik alkalmasnak. Mármint arra a feladatra, hogy a nemzet, az ország, a nép a lehető legkisebb veszteségekkel vészelje át a globális összeomlást és álljon rá egy új, fenntarthatóbb pályára, berendezkedésre, életformára.

A helyére magukat ajánló ballib szarházikból szintén nem nézhetünk ki semmi jót, nemhogy évtizedek, de szellemi, szervezeti és sokuk esetén biológiai elődeik révén évszázadok során bizonyították be, hogy ha alkalmuk nyílott rá, az országot, világot mindig fenntarthatatlanabbá tették, rombolták.

Tehát térjünk a tárgyra:  

Javaslom, hogy a Nemzet a válságidőszakra válassza diktátorául Böjte Csaba Testvért!

Nincs szükség hosszas indoklásra, mindenki eldöntheti világnézete szerint, hogy Csaba Testvér alkalmas-e e feladatra, csak három szempontot szeretnék kiemelni:
1. Életútja tanúsága szerint rendelkezik azzal az erkölcsiséggel, ami alkalmassá teszi a nemzet vezetésére a történelem eddigi legnagyobb, példátlan viharában. Az összes mai vezető politikussal ellentétben nála nem kell attól tartanunk, hogy pozícióját harácsolásra, dinasztiaalapításra használná fel. A hatalom birtoklására érettségének jele, hogy természetesen nem nyúl a hatalom után, nem száll versenybe a pozícióért, tehát normális körülmények között nem is választhatnánk őt.

2. Jelét adta, hogy tisztában van az erőforrásválság okozta összeomlással és a rábízottakat igyekszik az előttünk álló nehéz időszakra felkészíteni. Semmilyen vezető politikusunk nem beszélt erről ilyen nyíltan.

3. A csonkaország határán túli magyarként nem fenyeget az a veszély, hogy a többi határon túli magyart politikai eszközként akarná használni, bevándoroltatható munkaerőtartalékként, vagy hatalmát örökre bebetonozó, nemzeti demagógiával megtéveszthető szavazóbázisként. Nem valószínű, hogy rövidtávú politikai célok érdekében felelőtlen akciókba rángatná be őket, aminek hosszú távon ihatják meg a levét a kisebbségi lét kiszolgáltatottságában. Ide tartozik, hogy keresztényi alapon testvéreinknek tekinti a szomszéd, illetve a magyarsággal együttélő népek tagjait is, tehát a hivatásos politikusoktól várható viselkedéstől eltérően bizonyára nem lenne partner ahhoz, hogy az összeomlás okozta népharagot, feszültségeket etnikai konfliktusokba próbálja csatornázni. (Viszont javasolni kell szomszédainknak, hogy e csapda elkerülése céljából ők is csupa román, szlovák, stb. „Csaba Testvért” tegyenek meg diktátoraiknak…)

Akinek tetszik a javaslat, terjessze, legyen ez egy alternatív kormányzatjavítási mozgalom az Országház környékén zajló, a politikuscsőcselék leghitványabbjai által mozgatott felforgatással szemben!

Tibor bá’ epilógusa: Bobkó Csaba, fentiekben leírt ötletével nem értek egyet. Az indoklásom annyira szerteágazó, hogy nincs értelme pontokba szedni. Viszont az írást alkalmasnak tartom arra, hogy megvitassuk, mert egy ilyen gondolatcseréből valamennyien nyerhetünk.  

_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________

218 gondolat erről: „(620) Legyen Böjte Csaba Testvér a Nemzet diktátora!

 1. Az illúziókkal már régen leszámoltam.
  Egyszerűen minden fából vaskarika lenne, ha a hatalom csúcsára olyan ember kerülne, aki őszintén az ország javát helyezné előtérbe a saját anyagi és politikai, hatalmi érdekei elé.
  Egy ilyen embernek nincs járható útja a politikai hatalom csúcsára, olyan sok az ellenérdekelt a pályán, márpedig hatalomra jutni csak mások vállán lehetséges. Ha ezek észrevennék valakiről, hogy ilyen idealista, attól rögtön megrettennének, hogy az ő hozzáférésüket is veszélyeztetné a húsosfazékhoz.
  Vagy csak olyan abszurd módon lehetne, hogy a csúcsra jutásig el kellene játszani a szokványos szerepet, megjátszani a disznót, és csak akkor teríteni a lapokat, mikor már pozícióba került. Ez viszont a morális alapokkal nem lenne összeegyeztethető, ehhez csúnyán be kellene sározódni menet közben.

 2. Mi az, hogy diktátor? Jó, hogy nem zsarnok.

  Esetleg király, úgy mindjárt más.

 3. Üdv Tibor Bá és mindenki és Csaba!
  Kedves Csaba. Tegnap még nem ugrott be – bár már akkor is valami feketéllett a monitoron -, de a hajnal első sugarai megvilágítottak: TE akarsz lenni A Diktátor!
  Bizony Te! A Nagy Bobkó, a Pannon Arma Gedeon!
  Nem szégyelled magad? Felhasználod a mitikus Csaba Királyfi legendáját, aki reinkarnálódott Csaba Testvérben, akit aztán megfelelő időben félreállítva a helyébe lépsz, hogy uralkodjál ezen a vak nemzeten, aki majd nem látja meg a plasztikai orvoslás archibáit!? Mert szerinted egyik Csaba olyan, mint a Másik Csaba? Mert a Gedeon név mindent dzsoli dzsókerel? A Tibor meg a pepperjohny név már smafu? Te Sötét Ló, te!
  És az a leg-megríkatóbb, hogy nemtudom én milyen terveidhez ez e kicsi, védtelen Antalffy közösséget használod fel, akik eddig digitális anyaként virtuális tejjel táplálták homályos intelektuálod.
  Na fel is doblak Böjte tesónál! 🙂

 4. Ehhez csak egy mellékinformáció, hogy teljesebb legyen a kép.
  Pár éve próbáltam utánajárni, hogy melyik az az alapítvány, amelyik tényleg érdemes arra a bizonyos 1%-ra. Természetesen felmerült Böjte Csaba neve is. Tagadhatatlan, hogy nagy dolgokat vitt végbe, és nem saját bömösért gyűjti a százalékos forintokat. Ámde, egy ismerősöm fia az ő alapítványának pesti székhelyén dolgozott, és hittel és meggyőződéssel tanácsolták, hogy ne oda utaljunk. Mert Csaba testvér kevés időt tölt ott, és bár ő erkölcse megkérdőjelezhetetlen, az ott dolgozóké már nem annyira, és bár bömösük nincs, de az alapítványi ez meg az azért valahogy hazakerült.
  Szóval, bár fejétől bűzlik a hal, visszafelé nem biztos, hogy működik. Nem elég egy tiszta fej, ahhoz azért egy egész tiszta rendszer is kell…
  És az meg már csak egy aprócska szomorú tény, hogy a hazai közszereplők közül egyet sem találtál megfelelőnek. 🙁

 5. 4: Böjte Csabától függetlenül mondj egy olyan alapítványt, ahol nem így működik.

 6. Egy (jó értelemben vett) diktátornak meg kell tenni olyan dolgokat, amire egy pap (elvileg) nem alkalmas ( – mondjuk nem adna parancsot a tüntetők szétverésére 😉 ).
  Ilyen diktátorunk, amit Csaba elképzel, azért sem lehet, mert az ország (költségvetés) helyzetének stabilizálásához onnan kellene pénzt elvenni, ahol van – a tényleg kőgazdagoktól. Olyan érdekeket sértene, ami miatt – akár a „választott” diktátor likvidálásával is – megakadályoznák a cselekvésben.
  Álmodozni persze lehet.

 7. Ez egy álposzt. Sajnos. Elnézést az őszinteségért, de annak ellenére, hogy B.Cs.(nem a Böjte, hanem a Bobkó) kiválóan világít rá hazánk szomorú helyzetére (Gyurcsány és Orbán valóban beteg emberek), azért ez a Hofi viccek kategóriája, hogy Böjte Csabát miniszterelnöknek. Lehet, hogy Bobkó Csaba célja ezzel a hasonló kezdőbetűkkel kezdődő emberrel – Böjte Csaba – tényleg csak a népszerűség hajhászás volt? Akkor pedig te is beállsz, Bobkó Csaba, a politikusi sorba 🙂

 8. 7: Jobb holnap egy Gedeon, mint ma egy Viktor 😀

 9. CSABA for PRESIDENT !

  (de nem a Bobkó ) 🙂

 10. 1-8:
  Egy darabig nem szólok bele, mert nem akarlak benneteket befolyásolni. 🙄

 11. 5: Nem akarok mondani. A hsz nem erről szólt. Gyk: – nem elég egy „jó” diktátor, ha a beosztottak nem „jók”. – attól, hogy a diktátor „jó”, még a beosztottak nem lesznek „jók” – ergo: az egész rendszert meg kellene változtatni, de ez már a tündérmese kategória.
  Teljesen igaza van Molinak, ez egy álposzt.

 12. 9: Nálunk nincs amerikai értelemben vett elnök. Itt csak Schmitt /az „m” néma, kiejtése: sitt/ -re tellik. 😀

 13. Az ötlet számtalan sebből vérzik, de a legfontosabb, hogy kivitelezhetetlen Már pedig, ha valami nem kivitelezhető, akkor teljesen felesleges vele foglalkozni. Egy dologra jó. lehet vele ábrándozni.

  Mi volt az oka annak, hogy leközöltem, ha szerintem holt ötlet? – Mert – gondolom – erre is kiváncsiak vagytok. Nos, demonstrálni akartam milyen kétségbeejtő a helyzetünk, ha egy olyan művelt, okos és tapasztalt férfi, mint amilyen Bobkó Csaba, ilyen elképesztő ötlettel áll elő. Rajtunk már valóban csak egy csoda segítene. 🙁

 14. 14: Csodák nincsenek. Viszont jelszavak vannak: Tudjuk, merjük, tesszük! /Azt hiszem, ez a közpénzek ellopásáról szólt./

 15. Zavaros, buta ötlet, bár nagyon kedvelem a fent megnevezett személyt.

  Mindazonáltal azt nem tartom őrültségnek, hogy gondolkodjunk civil miniszterelnök-jelölt(ök)ön, akit mondjuk egy nemzeti színekben politizáló párt indítani tud eséllyel a legközelebbi alkalommal.

  Lg.

 16. A Böjte Csaba által képviselt értékrend kizárja a hierarchikus hatalmi berendezkedést. De, ha Böjte Csabára úgy tekintünk, mint egy közösséget összefogó, önzetlen erőre és nem mint személyre, akkor változhat valami. Természetesen ehhez, kell legalabb 500.000 Böjte Csaba típusú személy a Kárpát-medencébe és akkor napok alatt átváltozik a világ.
  Kicsit idealisztikus, belátom…

 17. 17: Elég lenne, ha a politikusaink valóban a „polisz” ügyeivel foglalkoznának, nem a pecsenyesütéssel (vagy csak nyáron, a Balatonnál 🙂 ).

 18. A történelem arra tanít, hogy minden diktátor kezéhez vér tapad. Úgy tűnik enélkül nincs út a diktatúrához. Márpedig egy pap karakterébe nem fér bele a „gyilkolás”. — Tegyük fel, hogy hatalmas tömegek Böjte Csabát beemelik a diktátori pozicíóba. Meg tudja tartani ezt a poziciót? Ki tudja úgy nyírni a potenciális „tronkövetelőklet”, ahogy ezt például Sztálin, Rákosi, OV esetében láthatjuk? Aligha.

 19. 12: Akkor csak visszajutunk oda, hogy erkölcsi megújulás nélkül bármilyen rendszert „civil” „szakértői” kormányt választhatunk és bármilyen rendszert felépíthetünk a rendszer rohadni fog és egyre csak csúszunk lefele.
  Viszont a jelenlegi rendszerben esélyét sem látom a megújulásnak.
  Vagyis marad az ima, illetve csodavárás.

 20. „Üldögélő így szólt Rózsapalásthoz:

  – Az államok fölött rendetlenség lett úrrá. A dolgok annyira bonyolódtak, hogy a bennfentesek tudása csődöt mondott. Mit kellene tenni?

  – A régiek azt mondták, hogy a hatalmat ilyenkor egy parasztra kell bízni; a régebbiek azt mondták, hogy egy vademberre; a még régebbiek azt, hogy egy asszonyra.

  – És mit mondasz te?

  – Tekintet nélkül arra, hogy az államokban a rendetlenség, vagy a rend az úr, a hatalmat egy ötéves gyerekre bíznám.

  Gyermekkirályt választanék, és hozzá küldeném a bölcseket, a katonákat és a minisztereket, hogy tanuljanak tőle, nem tapasztalatot, hanem, hogyan kell a dolgokat komolyan venni.

  Különbséget tenni jó és rossz között? Nem. Örülni annak, ami van.

  Hasznot várni? Nem. Szépet csinálni.

  Dolgozni? Nem. Játszani.

  Boldoggá tenni az embereket? Nem. Szeretni őket.

  Tapasztaltnak lenni? Nem. Tapasztalatlannak maradni, és ártatlannak, irreálisnak és elfogulatlannak, gyengédnek és romlatlannak. Megőrizni az emberinél magasabb égi realitást: azt, amelyik nem itt tesz bennünket otthonossá, hanem ott, ahol még a gyermek él.

  – Hol?

  – Ahonnan jöttünk és ahová megyünk.”

 21. 20: Még nálad is tovább mennék.
  Többször említettem már volt, hogy az MSz-ben dolgoztam egy évet, és bízvást állíthatom, hogy akit eleinte odahozott a jósorsa, mind tele voltak optimista, tiszta erkölcsű reményekkel. Próbáltunk egy olyan rendszert létrehozni, ami csak a hozzáadott munkán alapszik, semmi más nem számított. De a jelen társadalmi normák és rögződések között még így is romlásnak indult az egész.
  Tehát – tapasztalatom szerint – az erkölcsi megújulás nem csak hozzáállás kérdése, annál sokkal több. Egy egész nemzedékváltásra lenne szükség, ahol a felnövekvő nemzedéket mind inkább a pozitív erkölcsiségben nevelnénk. De erre sajnos, szerintem már nincs időnk. Főként, hogy a társadalom nagy részében még meg sem fogalmazódott ez az igény.

 22. Manapság a „nemzeti” oldalon szinte mindenki politikusok nélkül képzeli el a kiutat a jelenlegi helyzetből, ami önmagában a dilettantizmus jele. A világban farkastörvények uralkodnak és nagyon kevés lenne „ha megdobnak kővel, dobj vissza kenyérrel” elv követése, éppen ezért Csaba T. ilyen pozicióra alkalmatlan lenne.
  Ami a politikusokból való kiábrándulást illeti, pontosításra szorul néhány tényező.

  A legfontosabb, hogy Magyarországon az elmúlt 21 évben politikusokról nem lehet beszélni, hanem politikusi bűnözésről. Köztörvényes és hazaárulást elkövető személyekről, ezért nagyon helytelen a politikust a szitokszóval egyenrangúvá tenni.

  Aki nem csatlakozott ehhez a szervezett bűnözéshez azt ellehetetlenítették és meghurcolták mint Pallag Lászlót.

  Ennek egyik legprominensebb személye maga Orbán Viktor volt, aki megakadályozta Pintér Sándor olaj és egyéb ügyeinek a kivizsgálását, amely fényt derített volna arra, hogy az egész olajbiznisz felülről volt kitalálva, irányítva és felügyelve Boros miniszterelnök tudtával, de kivétel nélkül a teljes „politikai” paletta érintve volt benne, így zsarolták egymást illetve ez volt a garancia arra, hogy senki sem piszkálja a szart.

  Azt elvárni, hogy minden ember tisztában legyen a világban zajló eseményekkel, amelyek nélkül a hazai folyamatok sem érthetők meg, hiú ábránd. Az is hiú ábránd, hogy egy vezér fogja megváltoztatni a jelenlegi helyzetet, mert egy személy könnyen kiiktatható és akkor dugába dől minden.

  Egy olyan szellemiségre van szükség, amely árnyékában meghúzódhat a nemzet gondolkodni képes része és olyan egységet felmutatni amely alternatívaként képes megjelenni, a jelenlegi bűnözőkkel szemben. Ennek a szellemiségnek olyan elvek mentén kell elindulnia, hogy felismeri és kijelenti azt, miszerint a nemzet és az ország túlélését, a jövő generációk életfeltételét biztosító termelőeszközöket,infrastruktúrákat, jogi feltételeket, stb. az elmúlt 21 év politikai rétege kijátszotta önös érdekből idegeneknek, olyan multinacionális konszerneknek akiknek a magyar nemzet érdekeinek szem előtt tartása nem prioritás.

  Az ország alapellátási rendszerének ily mértékű idegen kézbe adása már nemzetbiztonsági kérdés és egyben súlyos hazaárulás.

  Az EU ba való beléptetése az országnak, oly módon történt hogy a súlyos következményeket elhallgatták az emberek elől, sőt hamis illúziókkal táplálták őket.

  Mindezen tények figyelembevételével, az eddigi politikusok eljátszották a bizalmat és jogot ahhoz, hogy bármit el lehessen hinni nekik.

  Magyarországnak a túlélési esélyei az EU-n belül ilyen feltételek mellett egyenlő a nullával.

  Csakis olyan személy és szervezet felel meg vezető pozicióra aki nem retten meg a saját árnyékától, amikor politikai manőverre van szükség akkor politikát folytat, amikor harcról van szó akkor harcol , minden eszközzel és ebben mindent kell érteni, de egyvalamitől nem térhet el, hogy mindig a nemzet és az ország érdeke kell hogy legyen a cél.

  Egy politikus is tévedhet és azt akár be is ismerheti, de ezt nem szabad összetéveszteni azzal amit Gyurcsány tett, az nem tévedések beismerése volt. A tévedés az amikor jót akarsz cselekedni de de mégsem úgy sül el a dolog, ez olyan mint amikor valaki gyárt valamit és selejt lesz belőle.

  A politikusok, önös és háttérszándékkal, a saját gazdagodásuk és egyéb célokból juttatták oda az országot ahol vagyunk. Ezekután mea culpázni, enyhén szólva pofátlanság, de még így is sokan az őszinteségnek tudták be és mint erényt írták az Gyurcsány számlájára az Öszödi beszédet, de mint tudjuk a szélhámos Orbánnak is megvan a sajátja és ezek csak azok amiről tudunk.

  Na, nem is folytatom, mert így is túl hosszú lett…

 23. Most adtam össze a számokat – a Nemzeti Hírháló emailjében megjelent Dr. Lévai Anikó 2010-es vagyonbevallása az ingatlanokról.
  Nos, összeadtam az elsősorban Szolnok és Felcsút környékén lévő kül- és belterületi ingatlanjainak négyzetméter (1 hektár = 10.000 nm) adatait, picit kerekítve kijön: 800.000 négyzetméternyi terület.
  ÍROM ÚJRA: 800.000 NÉGYZETMÉTERNYI TERÜLET SZOLNOK ÉS FELCSÚT TERÜLETÉN. KÜL- ÉS BELTERÜLETI INGATLAN (SZÁNTÓ STB.)
  Ebben nincs benne a tokaji érdekeltségük ingatlan adata.

  Szóval, most már értitek, hogy az izraeliekkel oly jóban lévő Pintér Sándor nem mást, mint az Orbán-klán védelmi háttere? Szóval nemzeti a FIDESZ.

  Két következtetést vonok le:
  1.) Orbán Viktor és Dr. Lévai Anikó már 2001-ben olvasták Robert. T. Kiyosaki könyveit. Igaz, akkor még nem jelentek meg 🙂
  2.) Naiv az egész ország. Itt kérem senki nem jön rá: egy új Széchenyivel állunk szembe, ezért az ország érdeke is azt kívánja, hogy felvásárolja fél Magyarország területét.

  Ezzel kellene foglalkozni.

 24. Végülis a történelem nyújt példát.

  Gandhi megtette … a csendes ellenállással sikeresen kivívta India függetlenségét… Igaz a britek még gyorsan szétvágták Indiára és Pakisztánra, hadd tozsalkodjanak.

  Böjte csabának úgy kell megfogalmaznia programját, hogy komolyabb intellektuális erőfeszítés nélkül követni lehessen és a status quonál jobbat igérjen.
  Ha nem, akkor a lényeg el fog veszni ugyanúgy mint a klímaváltozás körüli vita a különböző grafikonok értelmezésében.

  Nem véletlenül törölték el a szónoklattant.
  A szó veszélyes fegyver…
  A PR féltve őrzött titok – a tömegek érzelmeihez való közelítés.
  Ezért nem működik a „józan ész”…
  Komoly dolgokat zsigerből csinál az ember.

  Az igazi rendszerváltás nem úgy kezdődik, hogy „vitassuk meg elvtársak”, hanem „…hogy a kurva életbe!”

 25. 23: És nem véletlen, hogy azt mondom FIDESZ=MSZP. Aki ebből sem ért, az semmiből.

 26. Tegyuk meg esztergomi erseknek,aztan elkuldhetjuk a papavalasztasra,visszaterve Romabol kereszteshagjaratot indithatna a gaz ellenseggel szemben.Lehetne belole II.Bakocz,igaz,hogy Csaba,de majd felveszi a Tamas keresztnevet is 😀

 27. 26: „felveszi a Tamas keresztnevet is” Magyarország meg a ‘Tamás bátya kunyhója’ nevet 🙂

 28. Tiszta gondolkodást,és szerető szivet kívánok mindenkinek!
  A fentiek birtoklása révén eljutunk oda,hogy se diktátorokra,se megmondó emberekre nem lesz szükség.
  Amig a tyúkól kárálási szintjén polemizál a társadalom,addig a tyúkól ura,nem a kakas,pláne nem egy önjelölt tyúk,hanem a „gazda” lesz.

 29. 30: Szerintem még a tyúkól kárálása is jobb a semminél. Ez van.

 30. Nem tetszik Tiborbá véleménye, hogy „úgy se lehet megcsinálni, akkor kár beszélni róla”. Nyilvánvalóan, ha sorsolás útján töltenék be a vezető pozíciókat, akkor is jobban járna az ország, mert a jelenlegi vezetők kivétel nélkül maffiaszerűen szerveződő pártok tagjai. Amíg a pártérdekek, és azok tagjainak érdekei előbbrevalók az ország érdekeinél, addig nem lesz, mert nem lehet Magyarországon prosperitás. Ha viszont a jövőben ezt a többség belátná, és kikényszerítenék a pártok betiltását, akkor csak az egyéni jelölteknek lenne esélyük, és elsősorban az olyanoknak, mint Böjte atya.

 31. Üdv mindenkinek!

  Némi (?!) párhuzam a múlt és a jelen között:
  Szovjetunió – Európai Unió
  KGST – EU
  Varsói Szerződés – NATO
  „internacionalizmus” – globalizáció
  „harc a világbékéért” – „harc a terrorizmus ellen”
  „szocialista embertípus” – „európai polgár” („világpolgár”)
  szuverenitás hiánya – most is csak azt tehetjük amit megenged a (másik) „nagy testvér” (ha még eddig nem tűnt fel)
  nem tudtunk hozzájutni dolgokhoz, mert hiánycikk volt – nem tudunk hozzájutni dolgokhoz, mert nincs rá pénzünk
  szocialista diktatúra – ???

 32. A felvetés elvetélt 🙂

  Még nincs diktatúra, jelenleg még működik a parlament, és működnek a demokratikus intézmények.

  A hatalomba való bekerülés lehetősége hasonlóan az arab tavasz forradalmainak módszerében látom, nevezetesen egy összetartó csoport akik nem egy vezetőre támaszkodnak hanem homogén társaság. így nem lehet lefejezni sem őket.

  Szervezni kellene egy pártot, és elindítani a parlamenti párttá válás útján. Tudom hogy kicsi az esélye, de meggyőződéses emberekkel működtethető. Ez nem lesz néppárt, ha csak a az ismeretterjesztés megtörténik akkor is jó lehet a 0,5%-os szavazattal.
  Idő van, fantázia szerintem volna benne.

  Nyilván nagy nyilvánossága nem lesz a pártnak, de érdekessé tehető. S bulvárosodva lehet érdekességbe rejtve komoly dolgokat előadni.

  Részemről ez egy ötlet, ha van hajlandóság akkor egynek itt vagyok indítsunk be egy folyamatot.
  Egyben ez egy lehetséges válasz Loránd felvetésére is.
  Próbáljunk tenni a legális úton.

 33. 34:
  Ha megszerveztek egy pártot (bocs. ha megpróbáltok megszervezni egy pártot) értelmesebb emberek részére (tehát nem tömeg pártot) én teljes erőbedobással támogatom. Egyetlen feltételem van, hogy a felügyelő aparátusban benne legyek, és az egyéni haszon felé hajlókat még időben kiiktathassam.

  32:
  Ezt nem mondtam: „Nem tetszik Tiborbá véleménye, hogy “úgy se lehet megcsinálni, akkor kár beszélni róla”.” — ha ez lenne a véleménym, akkor a mai poszt sose látott volna napvilágot. — Nem hiszem, hogy az emberi természet megváltoztatható, tehát eleve halálra van ítélve az emberiség. Ennek ellenére megy ez a honlap nem kevés munkám árán. Én leszek az utolsó, aki bedobom a törülközőt.

 34. 35: Gondoljátok, hogy a Gedeon által annyit emlegetett háttérhatalom majd hagyni fogja?
  Egyébként ez a cikk kapcsán is felmerült bennem…

 35. -Moli59:)”Szerintem még a tyúkól kárálása is jobb a semminél. Ez van.”

  A megjegyzésemmel nem a hozzászólókat minősítettem,mert akkor nevesítettem volna.Remélem te is így értetted.

  Egyébként sok hülyeség együtt,az nem egyenlő megvilágosodással.
  A l’art pour l’art vita,tettek nélkül csak vita marad,eredmény nélkül.
  A szorítóban,ahol vagyunk,szájkaratével nem lehet győzni,de próbálkozni lehet.

  A következtetésed szerint – „26:És nem véletlen, hogy azt mondom FIDESZ=MSZP. Aki ebből sem ért, az semmiből.” – a polemizálás(kárálás,ha úgy tetszik),idáig vezetett.

  Csak azt esszük meg,amit megfőztünk.

 36. 35:

  Hmmmm, nekem tetszik a dolog, azt hittem elutasító leszel Tibor bá’
  Én megtiszteltetésnek veszem ha felügyelőbizottsági tag leszel.

  Akkor kezdjük, értelmes javaslatokat várok a párt nevére, és aki tag szeretne lenni az jelezzen.
  Meg kell fogalmazni a párt célját is.
  Utánakérdezek hogy mi kell a bejegyzéshez.

  Szigorúan nonprofit a dolog, egy erőteljesen rétegpártban gondolkodva.

 37. 35 Tibor Bá.
  „egyéni haszon felé hajlókat még időben kiiktathassam.” írod.
  Keveset sem lehet lopni? Akkor az nem is egy IGAZI párt. 🙂
  Hogy leszek én ott főkönyvelő?! 🙁

 38. 39: A párt alapszabálya szerint a kiiktatás vaslapáttal történik. 😀 Akar még valaki könyvelő lenni!?

 39. Tibor Bá! Azonnal moderáld ki Pepper Dzsonit, a 3-asban sajnos lerántotta a leplet valódi szándékomról! 😀

 40. Egy szavazótok már van:) és ez azért nagy dolog, mert még egy szavazáson sem vettem részt, nem láttam értelmét, mint sokan mások!
  Névjavaslatnak ha megengeditek: JPSz

 41. mért lenne az Orbán Viktor pszichopata? ezek szerint pártbéli környezete és a támogatói mindannyian egy szörnyeteget erősítenek? gondolok itt a méltán híres művészekre, tudósokra, sportolókra. nem túlzás ez?
  aztán ez az összemosás. az mszp-nek van egy nyilvánvalóan lökött vezéregyénisége, aki annyira meg akarta pártját menteni, hogy most már alig tudják kiutálni belőle a tettestársai. nosza, Orbánból is csináljunk elmebeteget, diktátort, kérdőjelezzük meg az erkölccsel való viszonyát. vajon nem Gyurcsány programja köszön itt vissza? leszidni az ellenfelet a sárba, aztán ha már egy szinten van, vagy csak egy kicsit van a maszop fölött a poszkommunista álmodozásban, akkor esetleg meg lehet próbálni legyőzni az egyszerű emberek szavazataival?

 42. A diktátorokkal ősidők óta az volt a baj, hogy azon kellett volna munkálkodjanak, hogy ne legyen rájuk szükség. Ezzel szemben kivétel nélkül azon voltak, hogy minél tovább, minnél jobban szükség legyen rájuk. Ez természetes, emberi tulajdonság.
  Kizárólag olyan diktátort szabad választani, aki nem ember. A nem emberek között viszont nem ismert olyan, aki képes emberi közösségeket irányítani. Szerintem a diktátor kérdéskör ezzel letudva.

 43. 43: Na jó, akkor három szoba, három gyerek, négy kerék 🙂

  OK, téves volt akkoriban a jelszó, nem kapta ezt meg csak a Kaya Ibrahim-féle társaság stb.stb. Simicska is csak azt kiáltozta a parlamentben, hogy megöltétek a szüleimet 🙂 Szép kis banda volt ez már akkor is. Korona is csak úgy úszot a Dunán, hogy Orbán zsebből kifizette a hajós társaságot. 🙂

  Szóval félretéve a viccet, ami most megy, az véresen komoly. Ma már nem lehet „próbálkozni” a gagyi gazdaságpolitikával, ami lassan csődbe viszi a magyar embereket (egy országot). Ide szakemberek kellenek, nem hülyék. Sajnos, attól, hogy valaki sportoló, művész stb. és híres, még nem jelenti azt, hogy más téren is olyan kiváló elmebéli képességekkel rendelkezik, főként nem pedig azt, hogy jellemmel is.

 44. 38: Egy percig nem a hozzászólókra gondoltam, hanem a „népre”, azemberekre…mondjuk azokra, akik kint voltak hétvégén a tüntetésen…most beszéltem valakivel, aki ott volt, kb. 50 ezren voltak, ehhez képest 10 ezret be is ismertek.

 45. 41:
  Már felesleges. A Kormányörség elhárító szárnyának a vezetője délelőtt kijött hozzám három 190-es szekrénnyel (alig fértek be az ajtón) és elvitte a winchestert. Én ugyan mondtam, hogy Lengyelben vagy, de sokat mondóan legyintettek. Rám minden esetre számíthatsz. Mit vigyek a beszélőre köménymag levest, vagy pörköltet? 😀 😀 😀

  43:
  Ez a gyurcsányozás tényleg siralmas! 🙁

  42:
  Mi az a JPSz?

  38:
  A bejegyzéshez 10 fő kell, ez a minimum. A cél pedig a nemzet megmentése. Véletlenségből van a birtokomban egy biankó alapszabályzat. 😉

 46. 47: Az nagy megtiszteltetés lenne, ha közrebocsátanál valamit Tibor bá az alapszabályzatból. Csak a mihez tartás végett 🙂

 47. 49:
  Welcome on board. te fogod kidolgozni az egéstségügy átalakításának a tervezetét. 😉

  48:
  Elő fogom kaparni, de ez csak egy tervezet, amit valamikor velem véleményeztettek.

  38:
  Ha vicceltél akkor most szívni fogsz. Kezd a dolog lendületbe jönni.

 48. Ahhoz, hogy Böjte ferences kistestvérünk vezér lehessen, kell egy pénzügyi összeomlás, így a lukas zseb és a szőrzsák divattá válásával 🙂 az emberiség mérhetetlen gőgje is talán lecsillapodik a béka feneke alá, vagy legalább B.CS. szintjére.
  Úgy tudom, ő más távlatokban gondolkodik, vagyis az örökkévalóság politikai szlogenné tétele nem túl vonzó a jelenleg még a békára taposó, „boldogan dagonyázó, röfögő és moslékzabáló 🙂 (Lk 15,11-32) emberiségre.
  Akinek nem inge, ne vegye magára 🙂

 49. Szociális ügyekért felelős miniszteri szék? Tudok egy jelentkezőt ! 😉

 50. Nem.. inkább kommunikációs tanácsadó, és oktatásügyi..

  Nem. KIRÁLYLÁNY!!!

 51. 47-re
  éppen azt próbáltam vázolni, hogy az orbánozás milyen siralmas, itt „az értelmes emberek vitafórumán” 🙂 🙂 🙂 🙂

 52. „Ide szakemberek kellenek, nem hülyék.”

  esetleg Thürmer elvtárs? 🙂 🙂

 53. 55!
  Mióta vannak ott szakemberek?

  Egyéb iránt,minek nekünk Böjte diktátor,mikor mi magunk is alakíthatunk pártot..
  Van itt köztünk minden,közgazdász,informatikus,programozó,bérszámfejtő, könyvelő,
  dulifuli(csabipécs),feltaláló,törpokos,nótata,versíró, ezotérikus, orvos is,(Jancsika),mérnök,szóvivő,összeesküvés szakértő,és aki mindezt összefogja és irányítja,Tibor bá.. 😉
  Mi kell még nekünk? 😀

 54. 56: „Mi kell még nekünk?” Sok lóvé… 🙂

 55. 57:
  Rendben van! Te leszel a szőkítési biztos. Újra játszuk a kezdeti kilencvenes éveket. Gedeon fog elkövetni öngyilkosságot ebédelés közben.

 56. Szóval fő kérdés, mit tudnánk adni az embereknek ami kell nekik, de úgy kell nekik, hogy közben csökken a jólétük???

 57. 56-hoz:

  Hogy mi kell még? Egy reklámarc. Egy karizmatikus ember. Egy vezérkép, aki képviseli a pártot. Aki megadja neki a bukéját.
  Ez nem más, mint Gorgon. 🙂

  Gondolj bele. Lehetne majd egy új vallás is, a gorgonita. A Gorgon hasonlóan két szótagú, mint az Orbán, vagy a Gyurcsány. Ha takarodót akarnak fújni, nem kell sokat gondolkodni rajta. 🙂

  De akár a BTK-t is átírom nektek szívesen, hogy megfelelő legyen. Szívesen vezetem a karhatalmakat is, nem remeg meg a kezem, ha alá kell írni pár pofozóparancsot. 🙂
  Én olyan vagyok mint a viccbeli nagymama, mikor felkiált, hogy: – Márpedig itt rend lett az qrvahétszentség! és utána berúgja nagy elánnal a szart a kanapé alá.

  Mindenesetre szívesen bepártoskodok, amennyiben biztos, jól fizető állást tudtok adni nekem az elkövetkező 35 évre. Utána úgyis nyugdíjas leszek 🙂

  Amúgy van valami az előttem szólók hsz-eiben. Böjte úr nem lenne megfelelő ember a vezetésre. Talán csak egy lehetséges megoldása lenne az ő vezetésének. Egy olyan védőréteg kellene köré, amely tűzön vizen keresztül is védeni a nap 25 órájában is. minden és mindenki ellen. Viszont ez megoldható.
  De az is tény, hogy egy pap nem tud olyat tenni, hogy ráhúzza a vizeslepedőt másokra.
  (én szívfájdalom nélkül megtenném. nyehe)

  A párt neve lehetne simán csak Hazám. Ha kérdezik, melyik párthoz tartozol: A Hazámhoz tartozom. A Hazám tagja vagyok.
  kell némi hazafia vonal is. 🙂

 58. 59-re: Munka. Elfoglaltság. Biztonságérzet. Jövőkép. Tiszta jövőkép.

  Programok: Mezőgazdaság fellendítése. Állami területeken bürokrácia csökkentésével, felesleges ügyintézési körök kiiktatásával költségek drasztikus csökkentése, amivel a mezőgazdasági szektorban fizetésteremtésre nyílik lehetőség.
  A gépi termelést fokozatosan visszafogni, több humán erőforrást beépíteni. A termények több emberi figyelmet kapnak, több gondoskodást. a biotermeléssel jelentős költségmegtakarítást lehetne elérni sok helyen, amivel szintén emelni lehetne a foglalkoztatottságot. Állattenyésztés fellendítése. Lokális termelés és értékesítés kiépítése. Az önkormányzatoknál a „jó gazda” program elindítása. ésatöbbi ésatöbbi.

 59. 19. Melyik vallás papjainak kezéhez nem tapad vér? Olyan nincs.

  34. Ha nekiállsz, belépek. 😛 A geddonig jó bohóckodás, talán még valami jó is kisülhet belőle, legfeljebb király leszek… 😀

  47. Véletlenségből? Hát itt mindjárt van négy, ha Tibor Bá’t tiszteletbeli tagnak felveszi a párt… 😀

 60. 61:
  Már akkor ki foglak zárni a pártból, amikor még be se léptél. Tehát: Hagyd abba az erölködést!

 61. 60!
  Gorgon Te vagy a megfelelő ember.Nem értesz semmihez,de sok hülyeséget tudsz mondani,ami elsőre jól hangzik…Ez kell a zembereknek.. 😀

  61!Vagyis tehát azt akartad mondani Gulág.. 😀
  Nem kell körbe magyarázni.. 😉
  Mijaz a ésatöbbi? 🙂

 62. Na néhány hónapja itt kiadtam egy sima pártprogramot… Amikor meg más felhozza még tetszik is az embereknek… 😀 Kell idő hogy megérjenek a dolgok…

 63. Basszus, lebuktam 🙂

  Hiába no, én is diktátor szeretnék lenni. 🙂
  3 nő vesz körül, kicsit elnyomottnak érzem magam. Már jó lenne egy kis változatosság 🙂

  De ha más nincs, akkor isteni a kávém. 🙂 És aktát tologatni profi módon tudok 🙂

  Viccet félretéve, ha lesz egy párt, akkor részemről is van egy támogató.

 64. „ahogy ezt például Sztálin, Rákosi, OV esetében láthatjuk?” ez már a nevetséges kategória.
  önkontrol Tibor bá. azt hittem énnél okosabb.

 65. 67: Várd ki a végét, még bekerülhet Gyurcsány a Terror Házába:)

 66. Egyéb uránt,jól is teszik, hogy megszámlálják a népet, mert ha Fityisz ezt így folytatja, akkor pár éven belül fele ennyien leszünk. Van, aki éhen hal, van, aki megfagy, mások öngyilkosok lesznek, mert a bank viszi a házukat, és igen, lesznek olyanok is, akik elhúznak külföldre. Az Orbán kormány után is érdemes lesz népszámlálást tartani, és összevetni a mostani adatokkal…
  😀

 67. 52: Ne aprózd el magad. Te az izraeli nagykövet leszel. Van tipped, ki lesz az izraeli testvérpártunk? A Likud már foglalt…
  😀

 68. 70
  Végülis így is lehet! Ha 90%-nak mindenképp lőttek akkor ezzel a játékkal 10 év alatt a megmaradtak esélye mindjárt a duplájára nő! Ez biztató nem???? 🙂

 69. 61
  Ezt a sok rizsát! Beszarok!

  Szerintem ezt már minden választási körben ígérgetik! Ki eszi ezt meg????
  Megaztán továbbra is fenntartom: -én mind kb átlagos választópolgár jobban szeretnék élni, nem dolgozni(/stb.) akarok, hanem jobban élni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  -ha ez az állítólagos választópolgár nem is reprezentál mindenkit, azért a társadalom/választópolgár nagy hányadát biztosan… és tudjátok mit igaza van! Mért ne lenne!

 70. Kezdhetnénk úgy hogy nem ígérhetünk mást mint vért, verejtéket és könnyeket…

  Mondta ezt már valaki? 🙂

 71. 74:
  Aha, Mr. Templomhegy.

  Fiúk:
  Meghirdetjük programunkban a poliamórit. Ingyen van, és mindenki élvezni fogja, és még senkinek se jutott az eszébe. Ráadásul be is tudjuk tartani. Éljen a poliamóri! Tibor bá’ for president!

 72. Tibor Bá, ez most ne haragudj, de nagyon Tiborbá-s volt.

  poliamóri. basszus. A párt másból sem fog állni, mint zoltánokból és adélokból. a martinákról ne is beszéljünk…

 73. 71.
  A Kadimára gondoltam, de Tibor’bá kilőtte a poliamorival 🙂
  Ennnyire ultraliberális potenciális testvérpárt egyelőre nincs 😀

  Böjte Csaba ha meglátná hováig jutottunk tőle, csukalna:))

 74. “Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt megérdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakán, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen.” – Széchenyi István

 75. Ez nagyon érdekes vitának tűnik, az olvasás közben felmerült gondolatokat nem tudom megszólalóhoz kötni, tehát így ömlesztve…

  „Csaba testvért diktátornak”
  A felvetést, emberi és alkotói minőségét maximálisan elismerve, rossz ötletnek tartom. Én úgy hallottam, a szocializmus kezdetén jó szakmunkás káderekre cserélték le a gyárak vezetését – az eredmény azonban nem volt garantálható, inkább a lutrira emlékeztetett. Egyetlen ember személye és hozzáállása, egy adott témában tanúsított odaadása és szakértelme nem garantálja egy teljes szervezet helyes működését (ez, ha jól látom, jelen működésére is igaz). De ha mégis bejönne, halála utána az infrastruktúra kitűnő terepet jelent az elveket már hírből sem, a lehetőségeket viszont nagyon is kívánó pszicho-, és szociopata utódnak.

  Poliamóri?
  Hát ilyen szép neve van annak, hogy valaki a megfelelő mélységű önismeret hiányában nem tud választani, viszont dugni szeretne többekkel?
  Tibor bá, te most komolyan meghirdetted pártprogramnak a hippi mozgalmat? Úgy rémlik, abból se lett semmi értelmes, képzeld csak magad elé a tagságot…

  Pártalapítás
  Sokan sommásan elintézik az LMP-t azzal, hogy gyerek-szadesz (nem mellesleg a másik szadesz-fi nem más, mint a fidesz, csak azóta köpönyeget váltott – emlékszik még valaki a liberális, lázadó, szakállas, hadaró Viktorra?) Én ismerek néhány embert a zöld mozgalomból, értékes, idealista emberek – ők voltak az LMP krémje. Sokan elfogadták a kompromisszumokat azóta, de sokan ki is léptek belőle, mert a politika velük sem lett „más”. Beszéltem LMP-s sráccal, aki az ő valóban politikai rendszert, gondolkodást megváltoztató elveiről beszélt teljes komolysággal. Hát, a való világban ennyi lesz belőle.

  Ha ez csak egy kicsit is komoly, részemről van egy ellenző – pontosabban valaki, aki azt mondja, hogy lejárt szavatosságú sebtapasszal rákot gyógyítani marhaság, de még csak használható következtetéskre sem lehet jutni egy ennyire értelmeten agymenésből. Ennél azért többet várnék az „értelmes emberek vitafórumától”.

  Pár éve volt egy nagyon csúnya érzésem, ami sajnos képtelen elmúlni: Viktor nem magától ennyire hülye, hanem valaki „tolja” hátulról, jó lélektani érzékkel súg neki. A „nemzet érdekében” eltakaríttatja vele a sok „liberális szemetet” a törvényhozásból, alkotmányból, az emberek gondolkodásából – és azt mondatja értelmes emberekkel, hogy (az ÖSSZES történelmi tény és saját tapasztalat dacára) „jobb lenne a diktatúra”!! Gazdaságilag ezekkel a felelőtlen, rövidlátó alakokkal totálisan szétvereti az országot. Aztán?

  Aztán megjelenik, mint megmentő. Vállalja, hogy vérrel és könnyekkel, páréves tervekkel rendberakjuk Magyarországot (mert EZ igenis lehetséges, ha csak a valódi feladatokra fókuszálunk), ő pedig kifizeti vagy elrendezi az államadósságunkat, szanálja az önkormányzatokat és az embereket (Bogár prof álma a „kiegyezés a háttérhatalommal”). Miért?

  Mert a monetáris rendszernek vége van, a levegőből generált „dollármilliárdokat” valahogy ki kell pukkantani, és a pénzügyi réteg krémje már pontosan látja, hogy a hatalom valójában nem a pénz, hanem a reménykedő emberek irányítható tömege.

  Nem lehetetlen, hogy itt valaki most „vesz egy országot”, miután elkótyavetyélteti VELÜNK anyagi és erkölcsi értékeinket, eszméinket, önállóság iránt érzett vágyunkat. Ha ez nagy örömötökre így lesz, és tényleg eljön a „megmentő”, akkor nekem, ha sikerülne a megálmodott irányítási rendszert megcsinálni, nem sok választási lehetőségem marad. Na bumm, mondjátok most.

  Amit csinálok, a tökéletes diktatúra eszköze lehet (akár velem, akár nélkülem), ha általam remélt használói továbbra is síró gyerekként erős apukáról álmodoznak, és nem vállalják a saját felelősségüket (a jelen helyzet kialakulásában és a megoldásban egyaránt). Ebben az esetben meg fogom kapni a megfelelő figyelmeztetést, és a kisebbik rossz választásának megfelelően, be foglak csapni titeket. Elhitetem veletek, hogy a „rendszer jó és igaz”, és csak a nép javát szolgálja – mert ha nem teszem, egymás belét tapossák ki, míg így csak a gyanakvók fognak megbetegedni és meghalni. Mondjuk az itt írogatók 90%-a a népesség 90%-áért, akiknek (szerintetek) elég a bariköz.

  Tényleg a pokol a legjobb kiút?

  Tibor bát szerintem ez a fenyegetés motiválja arra, hogy a diktatúra propagálása helyett pártot alapítson.

  Jó, tegyük fel, hogy nyersz, Tibor bá. Mikor jön el az a perc, amikor eszméidre hivatkozva valaki a harmadik vonalból Dorkát halálosan megfenyegeti, hogy tűnjön el az országból csendben, neked meg bebizonyítja, hogy „csak volt ott valami kapcsolat”? Megelégszel azzal, hogy „lám, mégis igazam volt”, vagy motoszkál majd benned valami fura érzés, hogy mégsem, csak valaki be akar vágódni nálad azzal, hogy a te igazadat megvalósítja?

  Történelem, Tibor bá. Mindig ez történik, a főnök jóslata valóra válik.

  Morgó, Széchenyi mondása szép, de már akkor is teljes mértékben abszurd és használhatatlan volt, most még inkább.

 76. 61. Gorgon
  Ezt a programot a Viktor meghirdette/más szavakkal/ a mezőgazdasági kiállításom „mezőgazdasági ország vagyunk”.
  Voltam kinn.
  Nem lehetnék Propaganda miniszter? Jól megdumálnálak benneteket. Papirom is van róla. 🙂
  Meg kellene nekem, az ujjonan belépő Nő-tagokkal olyan „első éjszaka joga” féle előjog….. stipi-stopi! 🙂
  Annyi féle ember van itt. Már az alapszabály tervezetnél össze-vissza veszünk?
  De…. majd megoldja Tibor Bá! Modera-Dittatúra. 🙂
  Tyúúú…. de jó kifejezést alkottam így éhgyomorra!

 77. Emberek, köztudott, hogy ezt nem Széchenyi mondta, csak neki szokták tulajdonítani… Mint Einstein diófája.

 78. 79:
  Kedves Loránd!
  Nem akarok viccet csinálni belőled, és még kevésbé akarlak megsérteni, de a mai hozzászólásod olvasása után beugrott, hogy mi velded a probléma (mert, hogy van, azzal már korábban tisztában voltunk). Skizofréniában szenvedsz. Ennek a betegségnek az egyik tipikus szimptomája, hogy nem vagy képes elválasztani a valóságot a képtelenségtől. Ne tiltakozz, mert a skizofréniában szenvedő soha nem tud róla, meg van győződve arról, hogy ő intelligens, gondolkodása logikus, ami igaz is, csak téveszmékben szenved. Vizsgáltasd meg magad, és az eredmény birtokában válaszolj, ha van hozzá kedved.
  Bizonyítás (elsősorban mások felé) Rajtad kivül mindenki tudta, hogy a pártalapítással többé-kevésbbé eljátszadoztunk, nem zártuk ki a lehetőséget, de nem is vettük 100 százalékosan komolyan. Jókat hülyültünk, mielőtt komolyra fordítottuk volna a szót. Izelgettük, hogyan is nézne ki a dolog. Te voltál az egyetlen, aki elhitte, hogy poliamórét akarok pártprogramnak meghirdetni (ami egy nyilvánvaló őrültség lenne), pártot akarok alapítani (nem is az enyém volt az ötlet) és én akarok lenni a köztársaság elnöke. Elhitted, hogy Dorka nagykövet lesz stb. És most ki fogod jelenteni, hogy te is csak hülyéskedtél, de mi tudjuk, hogy NEM.

  81:
  Az a rohadt diófa most már az enyém. Elnöki dekrétummal. 😀 A szetségét neki!

 79. Eddig Kedves Lorándot csak, mint csendes őrültet szemléltem, de most egyet kell vele értsek.
  Ti most vagy vicceltek, és én nem vagyok a humoromnál, vagy komolyan gondoljátok, akkor viszont elment az eszetek.
  Az MSz annak idején teljesen komolyan gondolta a kormányváltást-államreformációt, egy teljes kidolgozott programot alkotott hozzá. Szakértőkkel, és egyszerű, józan gondolkozású, gyakorlati emberekkel. De pártban egy percig nem gondolkozott. A mai jogszabályok szerint, csak olyan párt kerülhet pozícióba, aki lefekszik a rendszernek. És aki már egyszer prostituálta magát, az már nem tiszta, oda a hangzatos elvek. Aki egy kisebb bűnt elkövet, utána a nagyobbat már játszi könnyedséggel.
  Nézzétek meg (ízlés szerint) a Jobbikot, vagy az LMP-t. Mindkettőben voltak forró vérű idealisták. És mi lett belőlük? Impotens bólogató Jánosok. Már nem is hiszik, hogy változtathatnak bármit is, ahhoz túl sokat láttak, de kapaszkodnak a bársonyszékbe, mint hajótörött a mentőövbe, de most már csak az egyéni boldogulásukat tartva a szemük előtt.
  Ti magatok is tudjátok, hogy az egész rendszer ingadozik. Amit csináltok, legfeljebb annyi, mint egy bontás előtt álló házban felújítani a konyhát, hogy zabálhassunk még egy jót utoljára. Nem erre kellene az energiákat pazarolni.

  Mégiscsak azt remélem, hogy csak vicc…

 80. 64.-hez:

  No, még reflektálni akarok a hsz-re.
  Bár elvileg nem értek semmihez, de azért mégis boldogulok a hétköznapokban. Nem szűkölködöm, vishzonylag jól élünk. Azért ezt egy semmihez sem értő ember nem nagyon tudná megcsinálni. Szóval valamihez csak értek.

  Ami érdekesség volt, hogy bár poénból írtam a 60. hsz-t, a 61. már érdekességképpen ment. Érdekelt, hogy hogyan reagáltok. Az egészben az az érdekes, hogy bizony ezek a témák, felvetések voltak itt irányadóak a blogon a jövőt tekintve, ezekben láttátok a kiutat. Mezőgazdaságban a gépi erő csökkentése, lokális termelés-értékesítés. Az irodisták fikázása. a biotermelés istenítése. És erre érdekes módon jön a gulágozás és a pártból való be sem lépős kizárás.
  Most akkor végül is kell az országnak a mezőgazdaság, a foglalkoztatottság növelés, és a többi maszlag, amiről itt néha szó esik a blogon, vagy csak parasztvakítás az egész a hozzászólók részéről? Mert már a múltkor is megkaptam a magamét, mikor valami hasonlóval álltam elő, hogy nem lenne rossz, és akkor is megkaptam a magamét. Viszont nem sokkal utána pedig valaki benyögte, hogy mi mindent lehetne kezdeni kis hazánkban mezőgazdaság terén. Az önfenntartás kérdésében mindenki megegyezett eddig, hogy bizony jó lenne. Most pedig érdekes módon megint büdös lenne a munka. Most akkor mi van ezen a téren?
  Homályosítsatok fel e téren legyetek kedvesek, mert ez most nekem kicsit furcsa, hogy a korábban mondottak és a mostani álláspont valahogy nem passzol.

 81. 81, Arma:

  Köszönöm! Ezennel a „Széchenyi mondására” vonatkozó kritikámat a „mondásra” szűkítem, és álljon itt helyette a gróf tiszteletére egy valódi idézet, amely szerintem alkalmazható a mai helyzetre és korábbi megállapításaimmal összhangban lévőnek is tűnik:

  „Népek kormányaikkal való diszharmóniáját harmóniába hozni mindig nehéz, még akkor is, ha a vezetők és a vezetettek – amennyire lehet – világosan látnak. Ha azonban a népek rövidlátással vannak megverve, a hatalmon lévők pedig egyenesen vakok, akkor a harmónia megteremtése némiképp bizony meghaladja az emberi erőt, s ilyenkor dönt a véletlen, a világszellem, a magasabb fény, a fátum, az Isten.”

  Nem pártalapítás vagy diktatúra kérdése a megoldás, hanem a látásé, amelyhez egyaránt elengedhetetlen a LEHETŐSÉG és a SZÁNDÉK – és jelenleg, minden mentegetőzés dacára az előbbiből van több…

 82. Tiborbá! Most olvasom csak, mit írtál Lorándnak.
  Akkor jöhet, hogy én is skizó vagyok. 🙂
  De legalább megnyugodtam, hogy csak vicc.

 83. 83: Tibor bá, biztos nem fogok értelmesnek tűnni – különösen nem Kedves Loránd szemében – de mi is az a poliamóri? Arra emlékszem, hogy a görög polisz városállamot jelent, a mori a meghalásról szól latinul, de nem tudtam még összetenni a kettőt!

 84. 73-hoz is némi riposzt:

  Ha meló nélkül akarsz jól élni, akkor változz kisebbségivé.
  Más megoldást nem tudok. Amúgy ez a fajta mentalitás az, ami miatt ott tart az ország, ahol tart. Semmit nem teszek, de mindent akarok.
  Azért ahhoz, hogy kaja kerüljön az asztalra, tenni is kell valamit. Ez sokan elfelejtik. Az egy utópia, hogy jön a kajamasina és a levegőből pacalpörkölt lesz. Ezt csak a trekkisek kajálják meg a józan egyszerű ember nem.

  Amúgy érdekes lenne látni az arcokat, ha a pártok által ezen témakör megvalósítása megtörténne és ténylegesen egy jól működő, jól termelő országgá válnák, megfelelő foglalkoztatottsággal, ahol az emberek úgy gondolják, hogy tettek valamit azért, hogy jó legyen.

 85. Emberek.. nincs érzéketek az abszurdhoz…
  Ez az egész poszt Böjte Csabával az volt. Nem hülyéskedés, nem vicc, hanem egy abszurd vidám gondolatkísérlet,és tegyük hozzá konstruktív, mert nincs mögötte semmi összeesküvéselmélet dolog) És a hozzászólások zöme is ennek megfelelően alakult.
  Megfogsz egy ötletet ami izgatja a fantáziádat, (Böjte jó fejnek tűnik és hitelesnek Arma szemében, és épít köré egy kis kísérletet.Mert tényleg nem tudunk már kínunkban mit ötletelni, annyira szörnyű a politika pártostól politikusostól. Az ilyen abszurd gondolatkísérleteknek mindig van jó hozadéka, mert inspirálóan hathat, de könyörgöm ne vegyétek véresen, no hard feeling, Gorgon, Meli sem úgy értette hogy semmihez sem értesz, vicc volt:) mint az egész miniszteresdi.

 86. 83: Ez egy kicsit övön aluli volt. Lehetnek olyan napok, amikor az értelmes embereknek is van kedvük humorizálni. Abból is meglátszik, van-e valami szikra a humorizáló fejében, vagy inkább csak a sötétség lobban néha lángra. Nos, én az LMP mellett továbbra is kiállok. Több emberük is nagyon-nagyon okosan és értelmesen politizál. Schiffer András mint impotens bólogató? Hát..ez már az övön aluli ütés kategóriája, még ha valakinek nem is tetszik Schiffer képe, vagy az, hogy ő jelentette fel Gyurcsányt.

 87. 87: Moli, próbáld úgy hogy poli-amori! 😉

 88. 87:
  A poliamóre azt jelenti, hogy mind férfi mind nő képes egy azon időben egynél több partnerrel teljesértékű, konfliktus mentes nemi kapcsolatot fenntartani.

 89. 87: Moli:) Poli =többes,amor=szerelem, a többit a fantáziádra bízom:))
  (nem gruppenszex vagy swinger, hanem szabadszerelem. Annak az elfogadása, hogy lehet kettőt hármat is szeretni, egyszerre.

 90. bocs.. Tiborbá, az enyémet lehet törölni, nem láttalak, meg nem is engem kérdeztek:))

 91. 93: Kösz, erről rögtön a volt férjem jutott eszembe 🙂 Sajns, ez viszont nem vicc 🙂

 92. Miért, ő jelentette fel Gyurcsányt?
  Mert éppen rá osztották ezt a szerepet ebben a nagy tragikomédiában, amit nézhetünk nap, mint nap a politika színpadán? Ő is csak egy szerepet játszik, ráadásul eléggé mellékszerepet. Attól te még szeretheted.
  Nem akartalak övön alul bántani, és most már világos, hogy csak vicceltetek, de láttam én már józan gondolkozású embereket begőzölni egyik pillanatról a másikra.

 93. 96: Nem játszik szerepet. Sokszor láttam az ATV Egyenesadásban c. műsorában, kifejezetten kibújik belőle a rendkívül értelmesen gondolkodó jogász (ügyvéd). Eddig nem hallottam tőle mellébeszélést, egyenesen fogalmaz, éles ésszel kritizál. Ha ez szerep, remekül játssza.

 94. 90. Moli. Teljesen egyetértek, csak nem pont én akartam Schiffert védeni, mert tőlem más íze van..:-/
  Vannak az LMP-ben többen is akikkel nagyon érdemes lenne gondolkodni.. Lehet is, a városligetben pl a Kertem nevű kerthelységben lehet együtt gondolkodni, rendszeresen vannak LMP-s offline nyitott fórumbeszélgetések, sörözés teázás közben.

  Nem propagandázok, de néha muszáj szót emelni, mert sajnos a mini szdsz-ezést borzasztóan könnyű elsütni, és nehéz ellene védekezni.. pedig……

 95. 89: Kedves Nippur, köszönjük a linket, elolvastam. Minden tiszteletem Böjte Csabáé, de – elnézést a kemény fogalmazásért – ez az öles nyelvcsapásokkal való Fidesz-benyalás nekem sok volt. Ettől meg már egyenesen hányingerem van: „A székely ember régebb is kikacagta a feléje tornyosuló gondokat, és jókedvű, vidám szemmel nézve, legtöbbször kiderült, hogy nem is annyira megoldhatatlanul félelmetes az a fojtogató gond, mely elnyeléssel fenyeget.” Mindig is utáltam a hülye székely vicceket, hát még a rájuk való hivatkozást. Együgyü dolog. Ami Argentínát illeti és ami Böjte angol fiatalokhoz való hozzáállását: Ha nem ért a pénzvilághoz és a globális kapitalizmus mibenlétének megértéséhez, akkor legalább olvasta volna el Soros György könyvét, a Globális Kapitalizmus Válságát. Ő kétszer volt kint Argentínában, hogy beszéljen a megpuccsolt vezetőkkel. Nem vagyok Soros-fan, de nagyon jó a könyve. És nem most jelent meg, hanem már több mint 10 éve. Jó reggelt, Böjte Csaba!

 96. Aki akar, lépjen be az LMP-be, de ha lehet, ne folytasson itt marketing-tevékenységet. 🙂

 97. 100: ..és még annyit hozzátennék: Amikor én a szocializmusban középiskolás voltam, Dr. Bényi Árpád igazgató minden ősszel úgy kezdte a tanévet, hogy a tanulók elmentek a földekre és 3 napot dolgoztak, ingyen. Mi nem kaptunk zsák krumplit, mégis felszedtük
  a burgonyát, vagy betakarítottunk más terményeket. Csak hát ugye, a szocializmusban minden ötlet csak szar lehetett..ez a mai mentalitás.

 98. 101:
  Ez még elmegy, mert 80 % információ és „csak” 20 % PR.

 99. 102: A zsozsót általában a suli kapta. Mi meg jól kibohóckodtuk magunkat. Akkor még nem minden a pénzről szólt.

 100. 100: Böjte Csaba pont fordítva működik, mint a politikusok. Néha nem teljesen állja meg a helyét a beszéde, de cselekedeti a legmagasabb erkölcsről tanúskodnak. Biztos nem nyal a Fidesznek, egyszerűen nem ért a politikához (mondhatjuk úgy is, hogy hazudozáshoz), és mint általában a jó érzésű erdélyiek számára nála is a fidesz testesíti meg a nemzetáruló mszp-(szdsz) ellenpólusát.

 101. Nem hiszem, hogy erkölcsi alapja, valamint az erőforrás-válság tudata elegendő lenne bármire.

  – Karitatív tevékenységet folytató egyének a legritkábban alkalmasak egy ország vezetésére.
  – Nem támogatom egyházi személyek politikában megjelenését. (Éppen elég káros amit a háttérből művelnek – de ez nem Csaba Testvérnek szól nyilván.)

  Olyan ember kell, aki tisztába van a válság gazdasági vonzataival, és nem fogják megvezetni holmi szedett-vedett „szakértők”. Most is látható, hogy Orbán, aki egyébként se vállalkozói, sem az állami szektorban egy percig nem dolgozott mielőtt politikus lett, egy ilyen idióta is megvezeti, mint Matolcsy.
  Hiába kapirgál esetenként jó helyen a fidesz, ha a végén bevezetett intézkedések összeszedetlenek, ellentmondásosak, kontraproduktívak. Nem lehet szakértelem nélkül kormányozni, nem jó, ha vak vezet világtalant. (Mindezt hatalmas dühödt gőggel ráadásul.)

  Szóval én csak szakértőt látnék szívesen, és nem kell diktátor legyen, maximum a magyar választók általános ostobasága miatt.

 102. 107: Bizony, veszélyesek az okos cionisták 🙂

 103. 89: azt hiszem, ő a román kormányra gondolt, de valóban, minden országra értelmezhető, amit mond. Csak azt akarta mondani, hogy gyujtogatással, utcai barikádépítéssel, rendőrökkel összcsapással biztos nem lehet kimászni a bajból, viszont a káoszt, összeomlást lehet vele fokozni. Ebben igaza van.

 104. 82, Tibor bá:

  Miért venném nevetségessé tételnek vagy sértésnek, ha olyasmit írsz rólam, amit tudok és számtalan alkalommal elismételtem?
  Ha van olyan pszichológus / pszichiáter ismerősöd, akinek a véleményében megbízol, és felkereshetem, semmi akadálya. Nekem erre időm és pénzem pláne most nincs, és nem izgat annyira az eredmény, mint téged. Hopp, most jutott eszembe, anno Szegeden jó barátságban voltam egy pszichiáterrel, aki még a spirituális köreimet is közelről látta, alkalomadtán megkérdezem a véleményét, de az neked úgysem fog jelenteni semmit. Bár lehet, hogy felesleges, mert kényelmesebb számodra a gondolataim helyett az elmeállapotommal foglalkozni (és így megfelelő hangulatot teremteni arra, hogy a véleményemet mások is figyelmen kívül hagyják). Ha ez így jó neked, hajrá értelem!
  Kontraszt: „Őrült beszéd, őrült beszéd: de van benne rendszer. … Csudálatos, hogy gyakran az őrültség eltalálja, mit az értelem s józan ész nem bírna oly szerencsésen megoldani.”

  „Nem akarok viccet csinálni belőled, és még kevésbé akarlak megsérteni, de”… Tisztelettel arra kérnélek, hogy rólam szóló elmeorvosi szakvéleményeidet csak megalapozott formában hozd fel újra, vagy intézd el, hogy számodra elfogadható, de tőled független ismeret birtokába kerüljünk. Ez láthatóan nem erős oldalad, mert számos kérdésben határozott és végleges véleményt formálsz (bár konkrét kérdések elől közben kibújsz – NEM fogom megkeresni azokat a pontokba szedett listákat, amiket figyelmen kívül hagytál eddig, tudom, hogy nem érsz rá egy agyament fickó minden piszkálódására reagálni), az ellenvéleményeket félrevezetetségnek, butaságnak vagy tudatos propagandának minősíted, és erre büszke vagy. Ezt minek is neveznéd lélektanilag? 😉

  Még egyszer el kéne ismételnem, hogy miért foglalkozom komolyan a képtelen fevetésekkel? Nem fogom, ha eddig nem ment át, minek tenném újra. Nyilván reménykedtem abban, hogy hülyéskedtek, csak képtelenek vagytok megérteni, hogy erre sem idő, sem szükség nincs. Na EZT végzett pszichológus verte belém – miközben én néha szívesen megvertem volna őt, ezért pontosan tudom, mennyivel jobb átlapozni „ködös” dolgaimat, bár nyilván nem rajongok érte.

  Ilyen szituációban én nem poénkodom, és nem viccelek akkor sem, amikor arra figyelmeztetek, hogy a diktatúrát, mint jó megoldást vizionáló „értelmesek” legyenek óvatosak, mert a végén megkapják, és ők fognak kihullani a rostán. Ráadásul úgy tűnik, a „mindenki” mégsem mindenki, még azok közül sem, akik hozzászoktak az itteni… mihez is? „Értelmes vitához”?
  Ez egy inspiráló tréfa volt 😉

  87, Moli59: „Tibor bá, biztos nem fogok értelmesnek tűnni – különösen nem Kedves Loránd szemében”

  Úgy tűnik, továbbra is biztos vagy abban, hogy tudod, mit gondolok másokról: például, hogy egy fogalom ismeretét (amit én is a google-on kerestem meg) az „értelmesség” kritériumának tekintek. Ha ez neked jó így, legyen.

  LMP… van egy másik jó betűszó, a ROI (Return On Investment, azaz „megtérülés”). Van olyan, általam nagyra becsült ex-LMP-s, akinek pont ez a baja az egésszel: hiába a szép elvek és az okos beszéd, az egész párt egy pici, és időnként jól használható (a nyilvánosan vallott elvekhez való hűség miatt kiszámítható mozgású) figura egy halálos kimenetelű sakkjátszmában.

  Kevés, amit elérhet a rendelkezésre álló időben – ugyanakkor fontos a „kukacoskodása”, nélküle a hatalom még arrogánsabb lenne. Képzeljétek, hogy kimenne az értelmes beszéd a divatból, ha csak a Fidesz, MSZP, Jobbik galeri ülne a „tisztelt” házban. Hazaáruló! Dilettáns banda! Nemzetvesztő! Anyád! Csihipuhi!
  😀

  A poliamóre témára meg azért ugrottam, mert véleményem és tapasztalatom szerint a szerelem olyan történet, amely a résztvevők gyökeres megváltozásával jár, „az egész több, mint a részek összessége” a család esetében is.
  Van, aki ezt nem tapasztalta meg, és van, akinek „szerencséje” – de inkább kitartása, alázata, önismerete és önkontrollja van hozzá. Utóbbiak hiánya alapján az előbbi tapasztalatot a világra kivetíteni, a valóban megélőket újfent valami lelki betegség áldozatainak tekinteni olcsó kibúvó.
  Szeretni lehet több embert, és ezt a fogalmat sokféleképpen definiálják manapság – a szerelem viszont teljes odaadásra alapuló egy-egy kapcsolat, és sokkal több, mint a konfliktusmentes szex. Szerintem.

 105. Pártnévnek ÉEP? Értelmes Emberek Pártja… 😀

 106. 111: Kizárnád a lakosság jelentős részét? 🙂

 107. 114: Ki mondta, hogy tömegpárt lenne? 😀

 108. Éljen a pártokrácia!
  Először a tömegbehívó jelszavakat, másodszor a deviza-„hiteles” pofákat, harmadszor a pártfunkcik díjazását kéne tisztázni…
  Felőlem mehet.

 109. Lenne ez a kárpát- medencei izé…duna-menti konföderáció…
  Meg plusz az Armagedeoni polyák-föld…
  Ehhez sajna, valami minden nemzetiség számára könnyen kiejthető nevű inter(na)cionista feminin hajlamokkal bíró vezető kéne:
  Mondjuk egy Dorka…

 110. 110: Kedves Lóránd, a ROI számomra már szitokszó, mivel egyrészt 7 évig banki pénzügyi elemző voltam, másrészt még a könyvvizsgálóiban is vizsgázni kellett a modern vállalati pénzügyekből, ezért elárulom neked, hogy igen kevés önmagában a Return on investment (befektetések hozama, megtérülése) mutató. Ahhoz még nagyon sok mutató kell, egy mutatóval semmit nem lehet értékelni, ráadásul jó sok szöveges elemzés is kell még pluszban egy pénzügyi értékeléshez 🙂

  Szóval lehet az LMP-t támadni, de az észjárásodat ezzel kapcsolatosan nem értem. Ha valaki, akkor pont az LMP politikusai mutatják a legnagyobb hozzáértést és a legnagyobb építő kritikát az összes politikai műsorban. Precízek, nem beszélnek mellé, egyenesek és próbálnak józanok is maradni. Kinek a pap, kinek a papné 🙂

  Ha nem vetted volna észre, az ominózus mondatban van némi kedveskedés is Tibor bá felé, ami több oknak is köszönhető: egyrészt mert ő üzemelteti (pénzbe kerül) és nem kis fáradtsággal viszi ezt a vitafórumot, másrészt mert a 8. X-felé közeleg, harmadrészt olvastam a könyveit, nagyjából ismerem őt 2 éve…ne döntsd el helyettem, hogy én mit gondolok rólad, de azzal semmi gond, ha közlöd, hogy rossz a felvetésem. Ettől én még ugyanazt fogom jó darabig gondolni rólad 🙂

  A pszichiátriai-pszichológia felvetés felesleges és nevetséges, egyébként is épp elég bolond van a gyakorló pszichiáterek között, meg depressziós, meg alkoholista, meg kábszeres, úgyhogy erre ne hivatkozz 🙂

 111. 118, Moli59:

  ROI
  Hát, ez nem ment át. A „befektetés” nem pénzbeli, hanem emberi erőfeszítés, munka értelemben szerepelt, vagyis hogy mennyit dolgoznak a politika „mássá tételén” – és mekkora valós eredménye van. Azt hittem, ez egyértelmű a szövegkörnyezetből, de nyilván egy pénzügyes nem kezeli olyan szabadon a szakmai fogalmakat, mint egy programozó.

  Ismétlem: elismerem a fontosságukat abban, hogy legalább az ülésteremben nem verekednek a képviselők, illetve hogy a szóvivők kénytelenek legalább szakmainak tűnő hülyeségeket mondani ahelyett, hogy „a nemzet érdekei azt kívánják”, vagy „a világ összeesküdött ellenünk”. Legalább lehet tárgyi tartalommal vitatkozni, nem csak a gonosz Orbán, ördögi komcsik viadal megy.

  Szóval ebben szerintem egyetértünk, és nem értem, hogyan kapcsolódnak a te mondataid az enyémekhez?

  „ki mit gondol”
  Csak arra szerettem volna ismét felhívni a figyelmedet arra, hogy amikor TE hozzám vagy rólam beszélsz, abból indulsz ki, hogy ÉN mit gondolok RÓLAD vagy másokról, ebből vezetsz le dolgokat. Idézzem őket szó szerint, vagy eddig azért ne menjünk el?

  Tisztázzuk: nem érdekel, hogy mit gondolsz rólam, igyekszem a mondataid tartalmát felfogni és arra reagálni – javasolnám, hogy te is tedd ezt, és ne azzal foglalkozz, hogy nekem mi jár a fejemben (akkor talán nem kellene értetlenül figyelnem, hogy pontosan mivel, kivel vitatkozol, amikor szerintem egyetértünk). Vagy kérdezz rá, de ne fogalmazz meg direkt állításokat ezzel kapcsolatban.

  Persze ez is fakultatív, csak gondoltam, szólok újra.

  Nem tudom, feltűntek-e a következők:
  1: Tibor bá közösségszervező tevékenységét minden adandó alkalommal elismerem, tehát ebben ismét egyetértünk.
  2: Kizárólag a HOGYAN kérdésében fogalmazok meg kritikát, amelyeket a tárgyra vonatkozó konkrét érvekkel igyekszem alátámasztani. Ezen érvek jórészt elhanyagolódnak a válaszokban (indoklás: „ködösítés” / hülyeség / elmebeteg vagyok).
  3: Ő az, aki a sokadik alkalommal fogalmaz meg az elmeállapotomra vonatkozó kijelentést, most már azzal körítve, hogy ne is védekezzek. Ez volt az első alkalom, hogy visszakérdeztem (és nem fogalmaztam meg „tényeket”, ahogy azt én kapom tőle).

  Oké, tényleg nem akarom már sokáig itt rontani a levegőt azzal, hogy komolyan veszek szerintem komoly dolgokat, vagy hogy rámutatok egyértelmű téves kijelentésekre, de sajnos egyelőre úgy tűnik, szükségem van erre a „lazításra”, mert amit csinálok, attól konkrétan közel vagyok a kiakadáshoz. Nem kell hozzá pszichiáter, Fred Hoyle elég jól leírta a folyamatot a Fekete Felhőben.

 112. 99. Mini szdsz? Van vagy 5x akkora támogatottsága… (Még az se sok igaz)

  104.Párttagságból? Természetesen… Végeredményben az jusson pozicóhoz, aki ért is valamihez, ne csak az értsen valamihez, aki a közelébe nem jut a pozicióknak…

 113. 119: Lóránd. Nekem semmi gondom veled, ezért is tettem szmájlikat a válaszom végére. Azt Tibor bá-val kell tisztáznod, mi baja veled.
  Nekem semmi. Amúgy meg tudlak érteni, a programozás nem egy egyszerű dolog. Egyszer a saját (m-informatikus) fiamon tapasztaltam meg, hogy valóban a „kiakadás” határán volt, mert belemerült a komoly programozásba. De ha a programozásból ezzel a közösségi fórummal akarsz kikapcsolódni, akkor picit lazítva tedd, ugyan komoly dolgokról
  van szó, de nem minden hozzászólásnak kell véresen komolynak lenni. Ha az élethez ilyen szigorú komolysággal állnánk hozzá, az nem vezetne jóra. Lazíts nyugodtan, ha itt vagy…

 114. 90-ben Dorkának igaza van.Figyelted gorgon?!
  Csak hülyéskedtem.Persze hogy van szakmád,és dolgozol,és élsz.Mióta Loránd hozzá szólt,vége lett a viccelődésnek.Észrevetted?
  Moli próbálja oldani a hangulatát,már amennyire lehetséges.. 😉

 115. 117.
  Na most itt könyökölök és azon gondolkodom, hogy te most engem szidtál vagy dicsértél ¿¿¿ 🙂

 116. 122: Semmi, de nincs kedvem téveszmékkel foglalkozni.

 117. Csaba testvér tanúságtevő élete Jézus Krisztus országáról és királyságáról szól. Ez egy sokkal nagyobb királyság, ahol Csaba testvér alázatos tanítványként szolgál és nem cserélné fel egy ország vezetéséért. Telve hittel, reménnyel és szeretettel munkálkodik és cselekszik is, csakazértis, MÉGIS.
  Egy dolgot tart szem előtt, Jézus ígéretét. Egy sokkal nagyobb ország építésén fáradozik, ami a szemnek láthatatlan.

  Sokakkal ellentétben hiszem azt, hogy Orbán Viktor ötgyermekes családapaként, államférfiként és vallásos emberként az ország felvirágoztatásán van. Természetesen gyarló emberként ő sem tökéletes, egy közülünk. Valamit el akart érni és 20 év alatt 2/3-os támogatást szerezve az ország élére állt, közben háromszor is elbukott. Kedves kritizálók, tessék utánacsinálni, esetleg jobban csinálni.

 118. 122-124: Oké, igazatok van. Megyek és iszom egy kupica páleszt, hátha csökkenti a túlérzékenységemet. Egészségünkre! 🙂

 119. 126.
  Azért gloriát ne tény Orbán fölé.A hatalom mánia meg az elhivatotság nem jár kéz a kézben…

 120. 126: Nekem nincs közöm Orbánhoz, én nem választottam meg, így nem az én miniszterelnököm. Ahhoz viszont valóban egy extragalaxison kell élni, hogy csupán egy „gyarló ember” gyarlóságainak tekintsük ezt a sok sületlenséget, amivel tönkre teszi az országot és amivel a felső osztály és a saját maga zsebét megtömi. Semmiféle 2/3 nem áll mögötte.
  Ebben az országban 2010-ben 1.3 millió ember szavazott rájuk. Számold ki a szavazóképes lakosságból a százalékos arányt.

 121. 126!
  „Sokakkal ellentétben hiszem azt, hogy Orbán Viktor ötgyermekes családapaként, államférfiként és vallásos emberként az ország felvirágoztatásán van. Természetesen gyarló emberként ő sem tökéletes, egy közülünk. Valamit el akart érni és 20 év alatt 2/3-os támogatást szerezve az ország élére állt, közben háromszor is elbukott. Kedves kritizálók, tessék utánacsinálni, esetleg jobban csinálni.”

  Biztos hogy jó helyen jársz ?És jó oldalt olvasol?Majd kiváncsi vagyok Armára.
  Miben hiszel?Jól olvastam?Hogy Orbán a felvirágoztatáson van?Nem egy országban élsz velünk akkor szerintem.
  Szerinted melyiknek van nagyobb súlya?A szabadkömüves eskünek vagy a miniszterelnökinek?
  Hogy ezt Orbán után csinálni?Az kizárt.Szerintem itt senki nem pszichopata,és én nem vagyok olyan hogy felfelé nyaljak,lefelé tapossak.Szépen csendben..Tudod olyan is van.
  Meg olyan hogy jó időben jó helyen..És ahhoz gyomor is kell hogy valaki odáig eljusson.Mit gondolsz hány embert kellett ezért beáldozni,és tönkretenni,el lehetetleníteni?Nem tudsz Te semmit..
  Szóval Orbán a politika felkent szentje…Rendben..

 122. 129: Nem vagyok Orbán fan, már sokszor megfogadtam, hogy két dologról nem szabad vitatkozni: ez a vallás és a politika.
  De valahogy mindig belekeveredek mindkettőbe. Amennyiben Orbánra 1.3 millióan szavaztak és így szerezte meg a parlamenti 2/3-ot, az is tiszteletreméltó teljesítmény, mert akkor kérdem én, mennyien szavaztak a többi pártra? És akik otthon maradtak, azok kire szavaztak ezzel? A legnagyobb bűnök egyike, távol maradni a szavazástól. A nem szavazók arra szavaznak, hogy őket nem érdekli, csináljátok ti!
  Tehát Orbán mögött igenis 2/3 áll, mert a nem szavazókat nem érdekli, hogy mi történik.

 123. Egyébként, visszatérve a pártalapítás témára, és a viccet félretéve, VALAMILYEN szélesebb körű közösségi tevékenységen gondolkodhatnánk, pusztán a felvilágosítás céljából. Annyi okos és értelmes téma volt itt, szégyen, hogy csak az az ezer-egynéhány ember olvassa, aki rendszeresen ide látogat. Mivel a pártok ma (így is, úgy is) a figyelem középpontjában vannak Magyarországon, ezért lehet, hogy a pártalapítás nem teljesen hülye ötlet. Nem véletlen, hogy a sokat emlegetett Bogár László is volt országgyűlési képviselő.

  Ha csak annyit elérünk, hogy néhány tíz, urambocsá százezer ember legalább a gondolat szintjén hall azokról a dolgokról, amikről mi itt minden nap értekezünk, már megérte pártot csinálni.

 124. 130: Igen, jól látod, nem egy országban élek az Orbánt kritizálókkal.

 125. De vajon jól látod-e? Ha van szemed, akkor igen.

 126. Ti aztán elvagytok,csak az a baj,hogy nem lesz itt olyan szintű összeomlás amire ti játszotok mert ilyen kisebb problémák mindig felléptek minden országban változó időközökben például a háború utáni éhezés munkanélküliség (1vh,2vh) tök általános dolog hozzátartozik az országok életéhez történelméhez az ember azért ember hogy háborúzzon,pusztítson,öljön,és adott időben relative békében éljen…Az emberiség nem lenne a mai szintjén ha nem ezt csinálja,jelenleg is folyik háború ugye ahol szerintem a ,,civil,, lakosság szívesen cserélne a ti jövőképetekkel,hogy az országban rablóhordák meg kalózok 🙂 rohangálnak és nincs elég kaja mert még az is jobb lenne a jelenlegi helyzetüknél….Afrika,Ázsia,dél-Amerika itt-ott vannak bizony szar helyzetek amit el sem tudtok képzelni…de nem omlott össze az ország úgy mint ti gondoljátok van kormány van hadsereg megy az élet a maguk módján ők éppen ezt a korszakot élik,majd lesz az jobb is vagy nem és mondjuk eltűnik az országuk a süllyesztőben mint ahogy ez bármelyik országnak fennáll a jövőben.Kicsit magasabb szinten küldjük mint 100 éve és már akkor se tudtuk kipusztítani magunkat nem majd most sikerül…Az emberiségnek csak az úgynevezett pusztítás adhat esélyt a fejlődésre,ha nem így lenne nem lennétek elégedetlenek,irigyek,kapzsik,számítóak,stb nem lennénk emberek.Szóval kár itt nagy jövendölésekbe fogni az lesz ami eddig csak más lesz a neve : sámán,vezér,törzsfőnök,király,császár,miniszter,diktátor,tábornok…stb a másik felét könnyebb meg nevezni aki nélkül nem münködne a rendszer: a szegények …ja meg a maradék aki a kettő között van:)
  Kár hamis illúziót kergetni inkább igyekezni kell,hogy a maradékba vagy pedig az első csoportba kerüljünk.

 127. 124!
  Természetesen pozitív!
  Ma elfogadtam a kettős-állampolgárságból adódó bizonytalanságodat,és ez alapján javasoltalak a leendő Főtitkári…Elnöki…Mindenhatósági státuszra!
  Egyszerűen értesz az emberek nyelvén, ez van.
  (Zappa-Jewis Princess)

 128. 135:
  Állítod, hogy „Kár hamis illúziót kergetni.” Szerintem neked kár, foglalkozni velünk.
  132:
  Semmi gond. Nem felejtem el. Rajta vagyok a témán.
  126:
  Bevallod, hogy „Sokakkal ellentétben hiszem azt, hogy Orbán Viktor….” De minket nem érdekel, hogy te mit hiszel. Az viszont érdekelne, hogy szerinted miért jó az egykulcsos adórendszer. és még az is érdekelne, hogy Orbán Viktorról miért állítod, hogy vallásos?

 129. 135: Egyetértek, én sem vagyok az a globális összeomlás párti.
  Hiszen minden nap többezerszer omlik össze a világ és tudomást sem veszünk róla. De ha a mi bőrünk a tét, az más.

  Szomáliában naponta háromezerszer omlik össze a világ, egy-egy éhező gyermek képében. Ugyanis ennyien halnak éhen naponta. Minden egyes emberi élet magában hordozza az egész világmindenséget. És mi van, ha nem lesz olaj? És mi van, ha kevesebbet költhetünk? Vajon erről szól a világ? Vagy valaki csak el akarja hitetni velünk, hogy erről szóljon?

  Csaba testvér többezer árvát, hátrányos helyzetű gyereket fogadott be otthonaiba az elmúlt évtizedekben. Ő naponta építi a világmindenséget, egy-egy kisgyerek világát, jövőjét, hitét, bizalmát, reményét. Olvasva írásait, egy szebb világban reménykedik és tesz is érte. Mindenki építheti a világot, ott ahol él és dolgozik. De ne a fogyasztói társadalom és pénz világára gondoljunk, hanem egész másra.

  Ahogy a különböző politikai és vallási beállítódások között harc van, úgy a világban egy sokkal nagyobb harc zajlik. Két világ között, ez most már teljesen érzékelhető. Az egyik világ az önzés, birtoklás, élvhajhászás, fogyasztás, uralkodás világa, a halál kultúrájáé. A másik világ az engedelmesség, szolgálat, béke, hit, jóság, szeretet világáé.
  Ez utóbbi világ bármilyen körülmények között megélhető és építhető. Erre élő bizonyíték és tanúságtevő Csaba testvér.

 130. 135: Na, a sok zagyválásod végére csak eljutottunk az igazsághoz: „Kár hamis illúziót kergetni inkább igyekezni kell,hogy a maradékba vagy pedig az első csoportba kerüljünk.” – kibújt a szög a zsákból.

  Ha ilyen emberekkel lett volna tele a világ, mint amilyen véleményed alapján Te vagy, akkor még mindig a rabszolgatartás időszakában tartanánk.

 131. 139: Jobb is, ha Csaba testvér megmarad Jézus világában, ezzel az ésszel, ami neki van. Szerintem neked is jobb lenne. Ügyesen váltottál Orbán dicséretéről Csaba testvér dicséretére, megkerülve Tibor bá kérdéseit. Ámen.

 132. 137: Tiborbá fején találta a szöget, ebből is látszik, hogy gyakorlatias és sokat megélt, tapasztalt ember. Rátapint a lényegre. Valójában nem tudnék vitázni érdemben Tiborbával ezekben a gyakorlatias kérdésekben, hogy mire jó az egykulcsos adórendszer, mert egész biztos kenterbe verne az érveivel.

  Politikai vitákba nem szeretnék éppen ezért belemenni, amiért azonban Orbán Viktorra és pártjára szavaztam, annak az az oka, hogy véleményem szerint tényleg bűnt követ el az, aki nem megy el szavazni. Én éppen ezért elmentem szavazni és mérlegeltem a lehetőségek közül. Azt tudtam és éreztem, hogy a szocialistákat le kell váltani és meg kell újulnia az országnak. Tehát szocik kilőve. MDF és SZDSZ leszerepeltek, sosem voltak szimpatikusak az eszméik számomra. A jobbikot egy harsogó, tapasztalatlan, túlfűtött, (noha változtatni akaró lehetőségnek tartottam), de nem láttam bennük a kellő erőt és nem is voltak túlzottan szimpatikusak. Az LMP-ről ne is beszéljünk, habár, de inkább hagyjuk. A kilencvenes években mentem először választani, amikor feltűnt a porondon a fiatal Orbán Viktor, aki szerintem akkor sok fiatalt megragadott. A KDNP-vel közösen ők maradtak a lehetőségek közül a legelfogadhatóbbak számomra az összes párt közül. És mivel nem szavazni számomra egyenlő a Csináljátok ti! hozzáállással, hát én is bele akartam szólni a dolgokba és részese akartam lenni, így hát rájuk szavaztam. Ez volt a kínálat. Ha nem lesz új meggyőzőbb párt 2014-ig, akkor ismét rájuk szavazok, mert az ellenzék rendkívül gyengén muzsikál.

  Nagyon kíváncsi lennék, hogy akik itt kritizálják Orbánt, ugyan kire szavaztak?

  Nem akarok filozófiai vitát nyitni Orbán vallásosságáról, úgy tudom református, többször látható a médiában és megnyilatkozásai ebben a témában is feltételezik, hogy hívő ember, családapa, egy közülünk. Számomra az is vallásosság, hogy öt gyereket nevel és vezet egy államot. De lehet, hogy Tibor bá tud valamit!

 133. Megmondom én, hogy miért jó az egykulcsos szja: mert arányos.

  A többet keresőtől többet, a kevesebbet keresőtől kevesebbet kíván.

  20% adó esetén:
  1.000.000. Ft-os fizetésnél 200.000-t.
  10.000.000 Ft-os fizetésnél 2.000.000-t.

  Aki meg igazán gazdag, az úgy is minimálbéren van bejelentve.

  Inkább az olajügyek a gond az én szememben és Pintér, meg az elszámoltatás hiánya.

 134. 143: Vezet, azt, kocsit…:) A vallásosság erény? Mert én leszarom Jézust és a többieket is. Ha egy értelmes embernek a vallás kell ahhoz, hogy erkölcse és tartása legyen, akkor megette a fene a világot.

 135. 132. Kérdés, hogy annak a néhány ezer embernek a szemének a felnyitása mennyi emberi és anyagi forrásába kerülne annak a pár embernek aki a pártot megalapítja. Megéri? Ha itt van 9 ember, aki azt mondja, hogy igen, akkor én leteszem a voksomat 10-dikként…
  Szerintem.

  Ha lesz…

 136. 141: Engedd meg, hogy megvédjem Csaba testvért itt a fórumon és kicsit megdorgáljalak, jó szándékkal Téged is. Habár Csaba testvér nem szorul a védelmemre és ahogy ő sem, én sem vagyok különb ember Tőled. Mindannyian az élet útját járjuk gyarló emberként, bízva a holnapban, hogy MÉGIS érdemes.

  Eperjes Károlynak (Szamócának) van az a mondása, hogy ész és szív közé nem szabad betenni egy deszkát, hogy elválasszuk azokat egymástól. Az ész oktat, a szív nevel. A kettő együtt tanít. Okítmány+nevelmény=Tanítvány

  Csaba testvér azt csinálja, ami a küldetése. Ha Te is azt csinálod, ami a küldetésed, akkor jó úton jársz. Mindenesetre én többet tudok Csaba testvérről, mint rólad, ezért számomra hitelesebb a tanúságtétele arról, amit vall, mint a Te kritikád őróla és hitéről.

  Cáfolj meg, ha tudsz! Te ki vagy és mivel foglalkozol, hogy ennyire fennhájázva kritizálod Csaba testvért és Orbán Viktort?

 137. 143!
  Szóval bele akartál szólni a dolgokba.Értem.Na de mit is akartál mondani?Azt amit Orbán csinál?Akkor jó.Meg nyugodtam..

  Mit mondtam.Orbán egy felkent szent… 😀
  (Egyéb iránt,ez csak külsőség,amiket leírsz.És belülről vajon minden ilyen szép és jó?És ha lelki terror alatt tartja a gyerekeit?Akkor mi van?Erről nem számol be a média..Vagy veri a feleségét.Tudod az ilyen beosztású embereken nagy a nyomás,a stressz.Valahogy le kell vezetnie..)

 138. 144!
  Le van titkosítva minden.Ezer évre.Megvárják még elhaláloznak egytől-egyig ,azok akik benne voltak..

 139. 137extragalaxis!
  Sok ilyen csekélyértelmű hozta össze neki a 2/3-ot…
  Ez van! (ezvolt…)

 140. 147: Semmi közöd hozzá, hogy ki vagyok és mit csinálok. Amúgy Szamócához: hosszú út vezetett a vezekléshez és az OV pártjának seggnyalásához. De neki az a kifizetődő.
  Előtte kissé alkoholista és kábszeres volt. Ha nektek a vallás az érték, a ti dolgotok. Nekem nem. És ebből a vitából kiléptem, mármint a veletek való vitából Nekem ugyanis a Vatikánban is felfordult a gyomrom, amikor beléptem a bankjukba, és belegondoltam, mit művelt a vallás az emberiséggel és micsoda álszenteskedéssel teli az életük. Ámen.

 141. 145: Szerintem meg akkor ette meg a fene a világot, ha valaki ilyeneket mond és vall, mint Te.

  Ki vagy Te és mivel foglalkozol, hogy ilyen fennhéjázva pocskondiázod Csaba testvért és Akiről nap, mint nap tanúságot tesz életével, Jézust? Ezzel egyben azt a sokezer kisgyereket is pocskondiázod, akik Csaba testvért szeretetükkel, bizalmukkal és jövőbe vetett hitükkel körbeveszik és hisznek Jézusban.

  Menj el Dévára, amikor együtt ülnek karácsonykor asztalhoz és imát mondanak előtte Jézushoz egymás kezét fogva és mond el nekik ugyanezeket a szavakat. Szerintem elcsuklana a hangod és sírva, remegve esnél térdre és egy új világ nyílna meg előtted.

 142. Na Moli feladat van.Úgy látom át kell nevelni extragalaxis testvért.. 😀
  Kezdődhet a beavatás.. 😉

 143. 148: A Ha…-val kezdődő mondatoknak nincs értelme. Miért a rosszból indulsz ki? Mi ez a rossz benned, ami ilyen gondolatokat szül?

 144. 152: Kiléptem, írtam az előbb. De hadd mondjak végezetül neked valamit: nem Jézusnak, hanem annak kellene hálát adni, aki a pénzt adta ahhoz, hogy a gyermeke jól lakjanak. Az pedig nem Jézus. Én egyébként is menekülök a vallásos emberektől, mert képesek lennének megőrjíteni a másikat.

 145. 150: Te kire szavaztál, hogy le csekélyértelműzöd az Orbánra szavazókat?

 146. 151: Minden megnyilatkozásod egy tanúságtétel önmagadról. Miért hinnék Neked, mintsem inkább Szamócának, Orbánnak és Csaba testvérnek? Ők feltárták előttem életük nagy részét, Te csak pocskondiázod őket fennhéjázva, de gyáva vagy színtvallani magadról. Akkor inkább tényleg lépj ki a vitából.

 147. Mint gyerekekkel foglakozó szociális pszichoizé kérdezem, de csak kíváncsiságból. Nálatok ha egy kisgyerek be van fogadva, akkor automatikusan eldől hogy katolikus lesz? Szóval befogadásától kezdve annak kell lennie?

  Lelkipásztor vagy? (csak érzés) Szalézi rendet ismered? Ők is gyerekeket karolnak fel, és a munkánknak van egy bizonyos metszéspontja.. azaz alakul.(tisztelem becsülöm amúgy őket,mint a hasznos tevékenységet folytató többi szerzetesrendet is. Lehet hogy rosszindulatúnak tűnök, de bizonyos tapasztalatok alapján meg szeretném kérdezni,mert kínos kérdés… hogy a gyermekmentés szolgálatban mi a fontosabb a gyerek, mint nyitott eszű kis lény akinek a fejlődéséhez mindent meg kell próbálni megadni, vagy a leendő katolikus egyháztag, aki lesz belőle?

 148. 153:Akkor inkább kiskanállal merje ki a vizet a Csendes-óceánból! Isten ments az ilyen pocskondiázó, fennhéjázó emberektől.

 149. És ha tényleg egy atya vagy, vagy katolikus egyháztag, akkor még valamit szeretnék kérdezni.

 150. 148!
  A Ha..-val kezdődő mondatoknak múlt időben nincs értelme.Jelen időben viszont 50 százalék esélye van mint lehetőség..
  Nem zárható ki semmi.
  Az életben van rossz és jó.Csak sajnos több a rossz aránya..

 151. 155: Kedves Moli, azt mondod, azoknak az embereknek hálálkodjon Csaba testvér és az árvái, akik a pénzt adják nekik és ne Jézusnak. Csak el kell árulnom Neked valamit:

  Azok az emberek, akik Csaba testvérnek és az árváinak pénzt adnak, közben ők maguk adnak hálát Jézusnak és megerősítik Csaba testvér tanúságtételét azzal, hogy tudják, mit képvisel, hiszen Jézus nevében kér segítséget tőlük.
  Ezek az emberek tehát támogatják és megerősítik adományukkal Csaba testvér tanúságtételét, azt, amit képvisel.

  Számomra Csaba testvér és Jézus hiteles.

  Neked pedig Isten bocsássa meg, hogy így vélekedsz róluk és térítsen kegyelmével jó útra.

 152. 158!
  Pszichoizé vagy Dorka?.. 😀

  A fiam Minorita rendes..Ott van kollégiumban,Miskolcon.Én kedvelem ,őket..Valóban rendet tartanak.Én csak ajánlani tudom őket..

 153. Komolytalan találgatások helyett lássuk mit cselekszenek mások..tollal és paragrafusokkal veszik fel a harcot. Hosszú évek óta a jog útvesztőin átverekedve felvették a harcot azokkal akik a nyakunkon ülnek és megnyomoritják országunkat. Egyenes érthető beszéd ,realitások talaján álló hétköznapi emberek gondolatai és tettei. Ha már felmerült a jelölés egy alkalmas ember személyére mindenki nézzen utána. Ehhez ajánlom megnézni Borbély József – Magyarország kormányzója előadását a youtube-n további hang felvételek, olvasnivalók és polip ábra megtalálható tempohirek.com oldalon.

 154. 123: Tudom, hogy nem mondtad komolyan, ment is utána a hsz, hogy lebuktam, meg smile. Szóval nem orrolok rá, meg hasonlók, nehogy öltözködni kezdj. (magadra vedd 🙂 ) Viszont újfennt elgondolkodtam azon, hogy mit tudok és mit nem. Érdekes volt a végeredmény. mindegy.
  A 84. hsz-re viszont érdekes módon nem reflektált senki, marha nagy a csend a kérdésemre. Tehát vagy fenemód igazam van, vagy csak lusta a társaság.

 155. 158: Neked is el kellene menned Dévára, beszélgetni Csaba testvérrel és az ottani nevelőkkel és kisgyerekekkel, akkor megkapod kérdéseidre a választ.

  Csaba testvérnek egy a fontos: Az árva és rossz szociális körülmények között lévő gyerekeket összeszedje az utcáról, fedelet adjon a fejük fölé, meleg ételt, ruhát, családot, a tanulás lehetőségét. Egyszóval hitet, reményt és szeretetet.
  A gyerekek bizalommal megnyílnak és új erőre kapnak rövid ott tartózkodás után. Csaba testvér Jézus nevében fogadja be őket, mert hisz Jézusban és tanításában és életével erről tesz élő tanúságot. Ezt az értéket mutatja be a gyerekeknek.

  Te kit és mire tanítasz, hogy így fennhéjázol?

  Egyébként nem szerzetes vagyok, hanem földrajz tanár és római katolikus hívő.

 156. 159. Ismét az az érzésünk támadhat, hogy egy inteligens spambot került közént… Ez a hullócsillag sokadszorra emlegeti, ugyanazt, két témát jól beleprogramoztak, szépen megírták a lehetséges válaszmondatokat és a kicserélhető változókat, aztán kész… Hümmm… 😛

 157. 172: Egyetértek. De az ilyen hozzáállású emberrel nem lehet mit kezdeni. Csaba testvérről szól ez a poszt és egyfolytában, fennhéjázva pocskondiázza, minden érdemleges érv nélkül. Ez van.

 158. 160: Álljon elő a farbával, kedves Dorka! Várom a kérdését…

 159. 156.
  Én a Jobbikra szavaztam, és máig nem csalódtam bennük:
  Elérték, hogy a zsidesz keményebb polgári jogfosztásokat vezet be, mint…kunbélánakműbőrkalapjavolt.
  És ez nekem elég…

 160. Galaxis, kérlek a térítő dumát hagyd más oldalakra. Ha valaki támogat egy egyházat, két okból teszi. egy: merő szimpátia, együttérzés a rosszabb sorsú emberek iránt, esetleg lelkifurdalás. Kettő: Mert le lehet írni az adóból. Nem kell a rizsa J.-ről, meg a többi hóbelevancról. Neked Csaba testvér és J. hiteles. Ámen. Örülj neki. De ne kürtöld világgá, hogy no demost aztán mindenkinek legyen az. Én például kifejezetten rosszul reagálok az ilyen képembe tolt maszlagra. Én is tudnám sorolni a nemhitelességre vonatkozó személyes megtapasztalásaimat, de nem teszem. Az, hogy ki miben és hogy mennyire hisz, az maradjon mindenkinek a magánproblémája.
  És hogy a témára visszatérjek, lehet, hogy nem is lenne olyan jó választás a Böjte úr. A legnagyobb emberirtások a vallásosság jegyében születtek. Keresztesháborúk, Szentföld, a nácik is valamilyen szintig, szóval egy komolyan vallási síkon mozgó vezetői elit, elég durva dolgokat is okozhat. Szóval én ha választani kellene, akkor lehetőleg olyan vezetőt választanék, aki független a vallási mizériától.

 161. 174: No, ebből talán elég. Eszetlen vagy, ez a bajod. Földrajz tanár, gondolhattam volna. Megkérlek, a HÜLYÍTÉST hagyd abba: senki nem pocskondiázta Böjte Cs. gyermekkel kapcsolatos tevékenységét, de a politikához nincs esze. Ha te ezzel úgy szállsz vitába, hogy Böjte Csabát a szerencsétlen gyermekekkel azonosítod csak és nem veszed figyelembe, hogy miket nyilatkozik politikai téren, akkor nagyon szűk látókörű vagy. Mi itt mint politikai alanyt tárgyaltuk, senki nem jött elő rajtad kívül azzal, hogy amivel te előjöttél.

 162. Nem fennhéjázok.
  Te fennhéjázol itt Jézussal, én nem foglak téríteni, se le, se rábeszélni semmire, csak kérdeztem..

  De ugye Katolikus suliban tanítasz, olyanban, amit választani lehet, és nem olyanban ami csak egy van mondjuk a településen, és egyházi..

  Amit kérdezni akartam még, mert az elsőre ha burkolt formában is de választ kaptam, (igen, egy befogadott gyerek meg is lesz térítve automatikusan)

  Mi a véleményed arról a gyakorlatról, ami lassan olyan sokat árt az egyházadnak, hogy többet mintha az inkvizíciókra, és a keresztes háborúkra gondolok.
  A cölibátusról mit gondolsz?
  Nem gondolod hogy egy csomó olyan embert vonz be papnak akik ráadásul gyerekekkel, foglalkoznak!!!,-akik azért IS öltik fel a reverendát, mert tudják hogy úgysem akarnak rendes normális családban, szexuális életet élve élni?

 163. 176:Annak szívből örülök, hogy elmentél szavazni és arra szavaztál, akit Te a legjobbnak tartottál. Én is ezt tettem és bocs, ha kicsit szidtam a jobbikot, jó gyerekek, de nekem a Fidesz-KDNP volt a szimpatikus.

 164. Persze nem nem MINDEN katolikus papra gondolok, természetesen..

 165. 182: Kemény református vagyok, úgyhogy nem dőlök be egy katolikus hazugságainak. A végén még azt is rám fogja, hogy megöltem Orbán Viktor valamelyik gyermekét. És közben ájtatosan folyamatosan hazudik. Ezt szeretem a katolikus vallásban.:)

 166. 168!
  Rögtön boldoggá tettél ezzel hogy nem hagysz felöltözni.. 😉
  Majd megnézem mit tudsz,aztán elgondolkozhatsz.. 😀

  Még hogy lusta a társaság?Mi itt dolgozunk,mert már 184-nél tartunk,Te meg jössz itt a 84-es rajtszámoddal…Még az egér görgőm is bele szédült a tekerésbe,majd lefüstölt…..Fiatal apuka ,tessen tempózni.. 😉

 167. Azt hiszem véletlenül sikerült elüldöznöm:-(

 168. a cölivel?
  Nem Dorka, parkolóra tettem. Tibor bá’

 169. Kedves vitázók! Ez történik, ha két órára elmegyek kérdőívet kitölteni. Ez a vita a béka segge alatt volt. Nem mentség, hogy extragalaxis téríteni próbált. Nem kell rá reagálni. Az utolsó kb 40 hsz-t törölni fogom. Dorka kérdései jó irányba mutattak, de erre extragalaxis nem volt partner. KÁR! Mert nem lettünk okosabbak.

 170. Szóval úgy látom, kell néhány ateista, egy református és egy zsidó, hogy egy hazug és képmutató katolikust helyre tudjon tenni. Most már megértem, hogy a fiam miért nem engedte sem azt, hogy az apja kívánsága szerint zsidó vallású legyen, sem azt, hogy az én kívánságom szerint református legyen. (Csak édesanyám emlékére tekintettel.) Szóval maradt ateista. Hiába, a gyerekemnek már tizenéves korában is helyén volt az esze 🙂

 171. 187: Tibor bá, ne tedd. Ez ugyanis jól jellemzi a Fideszt is, amit extragalaxis itt előadott. Pontosan ilyen a többség ott.

 172. Melike, a kérdés attól még nyitva van, hogy a hsz-ek között most már 100 a különbség.

  Az öltözést és azt, hogy mit tudok, nos, ezt inkább hagyjuk ma estére, mert tényleg sok lenne a hsz 🙂

 173. 187!
  Jajj Tibor bá ,elvetted a játékunkat.. 😀

 174. és pont akkor érkezik meg Tibor Bá, mikor már én is rámozdultam a hitgyülis témára. Basszus, szívás. 🙂

 175. A vallások csak megosztják az embereket mit két partot a fólyó és a józan ész hidján kelhetnek át egymáshoz….

 176. 199:Inkább úgy mondanám, hogy a szeretet hídján…

 177. 192Arma Gedeon :
  A vén kujont 100 db tehénseggű, lógó mellű, éles fogú nigger nővel fogja büntetni Allah, az idők végezetéig…

 178. Azért felhívnám a figyelmeteket valamire: pont ilyen a Fidesz is.
  A Csak a Narancs volt c. könyv csak kismiska ahhoz képest, amire a Fidesz tagok többsége képes lenne. Tanulságos este volt ez, kár lenne kitörölni – ismétlem magam Tibor bá.

 179. 197.Mire lenne képes a Fidesz tagok többsége? Megkoronáznák Orbánt 🙂

 180. 199: Hát, ha éppen kíváncsi vagy: dolgoztam egyszer egy svájci tulajdonú cégnél. Kiderült, a társaság két pártra oszlott: a fiatal mérnökök szocik, az idősebb igazgató Fideszes volt. Én középen, szokás szerint. Viszont az igazgató rokona volt egyik erdélyi neves református püspöknek…nap mint nap a munkám mellett a Fidesz dicséretét kellett hallgatnom. Ugyanakkor a főkönyvelőnk volt férje a legmagasabb szocik közé tartozott, a hölgy őket dicsérte. A vége az lett, hogy másik állást kerestem. Viszont az igazgató előtte megfenyegetett, hogy lépéseket tesz ellenem. Na akkor kijött belőlem az úrinő és megkérdeztem valamit..attól kissé megijedt. Ennyi. A váltás sem sikerült: olyan munkahelyre mentem – svéd világcég – ahol a főov. fideszes volt, a beosztottak régi szocik…köztük Szilvási fia…na onnan is eljöttem. Ennyit a pártoskodásról. Egyik kutya, másik eb.

 181. És most már tényleg jó éccakát mindenkinek 🙂

 182. Jézusmária! Mi lesz itt holnap. Ez már a purgatórium.

 183. 202: Szóval előre jelzed, hogy izgalmas lesz a posztod és tabukat döngető 🙂

 184. Moli59: Abbahagynád a fikázást, kérlek?

  Kószönöm!

 185. Kár, hogy idetévedt a katkó-Orbánhívő tálib, mert többekből kiprovokálta az ateista tálibságot…
  Na mindegy, lassan ideje szerzői zárszavamnak, ai nem jelent lezárást, nyilván lesznek még kommentek.
  Tibor bá és Dorka is elég találóan értékelte, hogy milyen okból írtam a bejegyzést.
  Válaszom az ismert vicc:

  Kohn, az öreg koldus érzi, hogy közeleg a halála, ezért elhívatja a hitközség vezetőit, hogy legyenek végrendelete tanúi.
  A jelenlétükben jókora összegeket rendel a helyi zsidóiskolára, az árvaházra, a szeretetotthonra, stb.
  A tanúk szörnyülködnek: Ármin, hát te ilyen gazdag vagy??? Hogy tudtad ilyen titokban tartani?
  Mire Kohn: nincs nekem egy vasam se, csak meg akartam mutatni, hogy szivem, az nekem is van! 😉

 186. 179: Alázatosan fogalmaztam meg hitemet.

  Egyébként nem katolikus suliban tanítok.

  Nincs igazad, Csaba testvér nem téríti meg a befogadott gyerekeket, hanem egy értéket ad át nekik, amit később szabadon eldönthetnek, hogy megtartják-e vagy sem. Te milyen értéket adsz át a gyerekeknek?

  A cölibátusról az a véleményem, hogy akik ezt választják az rendben van akkor, ha belső indíttatásból teszik. Viszont ha ezzel lepleznek valamit és bűnt követnek el, az nem helyénvaló. Erre jobban oda kell figyelnie az egyháznak, hogy ne történjenek ilyen esetek.

 187. 207: Nem akarok övön aluli lenni sem habzószájú dühöngőnek tűnni.
  De a kérdésemnek szomorú aktualitása van. Igen, megint a papi pedofilia, abúzus, most éppen a nagyrédei plébános.. igen, már megint a ministráns fiúk.
  Nem fejtem ki milyen értékeket adok a gyerekeknek, mert sokrétű, szereteágazó és nem szeretek önfényezni sem. Hibákat is szoktam elkövetni.
  Az értékek átadásáról. Direktben gyerekbe értéktölés tölcsérrel nem az én műfajom. A meghallgatás, a bizalom megadásáról, és a személyre szabott segítségről beszélhetnék, de nem ide tartozik.
  Soha nem attól kell félnünk hogy a gyerekek nem hallgatnak ránk, hanem arra kell vigyázni, hogy a gyerekek folyamatosan figyelnek minket. Azt hogy hogyan viselkedünk egy egy szituációban. Ez hat, és nem a duma.

  De visszatérve a lényegre. Aki gyereket molesztál, az egy életre elintézi. Ha papként teszi, akkor ez olyan sötét és aljas cselekedet amire egy ember csak képes lehet..Abuzálja a szülők bizalmát, megrontja a gyerek testét, megmérgezi a lelkét, és örökre elveszi a bizalmat. Ez gyilkosság. És sajnos az adatok azt mutatják hogy a katolikus egyház papjai közt ez viszonylag gyakori. Egy eset is sok lenne… mélyen felháborít, mélyen elkeserít és dühít. meg az is, hogy nem látják be az egyházi vezetők, hogy összefüggés van az ilyen emberek ottani feldúsulása és a cölibátus közt.

  Ha én katolikus hívő lennék, biztos felvenném a harcot ennek a természetellenes és isten rendelésével totálisan szembemenő gyakorlattal, a cölibátussal.

 188. Erről már volt itt egy poszt:
  Az ír miniszterelnök támadja a Vatikánt címmel, ha megnéznéd, írd be a keresőbe…
  A hited nem támadom, ne értsd félre. De senki se hiheti hogy miáltal neki van egy vallása, ő az igazság egyedüli és tévedhetetlen tulajdonosa.

 189. 208: A cölibátusnak semmi köze ahhoz, amiket leírtál. Aki ki van éhezve, máshol és máshogy is levezetheti a feszültséget. Nem kell ahhoz papnak lenni, az általad leírt bűnök, bárki is követi el, hasonló minősítés alá esnek.

  Tisztelet Neked, ha ilyen nagyszerű példát adsz a gyerekeknek. Minden felnőttnek ez a feladata, foglalkozzon bármivel, példát kell mutatnia életével. Csaba testvér is ezt teszi alázatosan, én is ezen vagyok tanárként és szerintem mindegyikünk itt a fórumon. Hibákat mindegyikünk követ el, de törekszünk jók lenni.

 190. 210:
  Világ szerte a katolikus papok között olyan hatalmas százalék pedofil, hogy a cölibátus, mint első számú ok, nem kerülhető meg. Miért nem hallunk reformátjus, evangélikus, stb. pedofil papokról? A mundér becsületének a védelmét nagyon utálom, mert direktben tgámadja az igazságot.

 191. 212: Tiborbá jobban a dolgok mögé lát, nem akarom megkérdőjelezni, de szerintem egy pap lazán nőzhet vagy kuplerájba is elmehet. Nem látok közvetlen összefüggést a cölibátus és az említett bűn között. Szerintem nem a cölibátus a kiváltó ok, hanem valami beteges lelkület.

 192. Nem érted mit akarok mondani…
  Nem a cölibátus a kiváltó ok! Stimm
  1A beteges lelkület az ok. IGEN
  2A beteges lelkületű egyének tudják hogy beteges lekületűek.
  3Az intelligensebbje küzd is ellene. Stimm
  4 Mondjuk pl úgy hogy vallásba menekül, ahol legálisan nem tartják furának hogy nem dug nőkkel, sőt egyáltalán nem szabad szexre gondolnia.
  5. A vallás a pedofil hajlamot, homoerotikus beállítottságot nem gyógyítja!
  6. Tehát előbb utób előtör, és ekkor libben fel a reverenda.

  Na ez az összefüggés.
  De még azt is hozzáteszem, hogy ha ezt megszüntetnétek, akkor olyan fiatal nagyszerű és papnak alkalmas papok lepnék el az egyházatokat, akiket eddig az tartott vissza, hogy nem lehet családjuk.

  UI: személyes véleményem szerint a ha valaki tudja magáról hogy buzi, akkor ne próbálja meg meghasonlásig tagadni ezt és vallásba menekülni, hanem inkább buzuljon szépen,diszkréten és találjon magának társat, legyen boldog.

 193. 215. persesze főleg a kurucon meg a koronán. Mindegy, megynyitottam, és megnéztem, ráadásul még feleségül is vette az emmebetegje a kislányt, és meg akarta vele születni a messiást.. börtönben csücsül azóta, és nyugodj meg ugyanolyan indulatot vált ki belőlem egy pedo rabbi, mint egy pedo imám vagy énektanár vagy katolikus pap. De azért nem jó hogy most kontráztál, mert nem megyek bele linkháborúba. nem az a célom, hogy azt mondja bezzeg a zsidó rabbik közt csak szentéletűek vannak, és nincsenek pedofilok szemben a katolikusokkal, hanem azt akartam mondani, hogy a cöli feldúsította a papok közt ezt a jelenséget, a jobb sorsra érdemes kat. egyháznál. nem vallásfikázás, hanem egy téves gyakorlat ostorozása. Elvégre a kat egyház sem hallgathatjha el ezt örökké, különben lassan az lesz, hogy a hívő szülők elkezdenek gyanakodni a pap bácsikra, és félteni a délutáni foglalkozásokon vagy oratóriumokon részt vevő csemetéiket.. esetleg odasúgni a gyereknek, hogy” hallgass XY Atyára, tőle hallod hited alapját, és hogy hogy kell élni, viselkedni….. de ha az ölébe akar ültetni, akkor vigyázz…
  de befejezem ezt, nagyjából elmondtam amit akartam, tényleg csak az legújabb nagyrédei eset miatt vittem el a témádat.

 194. 216: igen, de egyelőre te is „anegdotikus bízonyítékot” hoztál az állításodra, hogy a katkó papok közt sok a pedofil, meg én is a válaszomban, hogy bezzeg a rabbik közt se ritka.
  Természetesn nem a kuruc meg a szentkorona lapjain sok az ilyen, keress rá a témára angolul, héberül, lesz az sok nem széljobb szájton is, ráadásul a széljobb szájtokat érthető okból többnyire zsidó nagytőke mozgatja a háttérből.

  Én személy szerint azt gondolom, hogy a világban van egy sátánista háttérhatalom, melynek prverz kultuszai között a tömeges pedofília egy alapelem, ezt a háttérhatalmi kultuszt jófej zsidó szerzők „sabbateáus-frankista-illuminátus” sátánista szektának szokták meghatározni, tehát szellemi gyökerei valahol a (nem kizárólag zsidó eredetű) kabbala tájékán kereshetők. Általában hangsúlyozzák, hogy ez az irányzat a zsidóságon belül is egy elfajulásnak számít. Gondolom, nagyrészt így is van.
  Nos, ez a háttérhatalmi kör a katolikus egyházat régóta uralja, tehát a katkó pedofília járványos elterjedését nem illik pont zsidóilag bírálni. (ne vedd feltétlenül magadra, tudom, hogy Dorkailag bíráltad, nem zsidóilag, vagy legalább te ezt gondolod)
  A legmagasabb politikusi, diplomata, stb. körökkel kapcsolatban is voltak , vanak ilyen botrányok, lásd a belga Dutroux-ügyet. Ez egy kultusz, követői a világot uralják.

 195. Arma Gedeon, kérlek szépen nem akarj mint egyént, mint indivídumot , mint Dórát mint embert likvidálni és csakis egy massza részeként kezelni mert ezzel dehumanizálsz, arctalanítasz, misztifikálsz

  és nem utolsó sorban FELKÚROD AZ AGYAMAAAAT.
  Pont. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük