(490-i) Az igazság keresése – Mummar Gaddafi ezredes szombati levele – „Visszatekintés az életemre”

Ahhoz már semmi kétség nem fér, hogy a libiai „forradalmat” a CIA szponzorálta, kihasználva a közel keleti forradalmi hangulatot. Valójában arról van szó, hogy a közelgő olajválság miatt az USA reá akarja tenni a kezét a libiai olajra. A módszer egyszerű, és mindíg ugyanaz. Meg kell keresni az országban azokat, akik pénzért hajlandók elárulni saját népüket, ezeket beemelni (így vagy úgy) a helyi hatalomba. Ezek a „politikusok” tökéletesen kiszolgálják az amerikai érdekeket. Nálunk is ez történt, és folyamatosan ez történik. Ahol Amerika ezt nem tudja elérni csellel, ott beveti  félelmetes haderejét, mert ma már semmi másra nem költ pénzt, mint a hadseregére. Ennek fényében nézzük meg Gaddafi gondolatait:

Negyven éve át, talán még több is, mert nem emlékszem, mindent megtettem, hogy az embereknek háza, kórháza, iskolája legyen, és amikor éhesek voltak adtam nekik élelmet, Benghazi-nál a sivatagból termőföldet varázsoltam, ellenálltam a Reagan nevű cowboy támadásának, amikor megölte az örökbefogadott árva lányomat, mert megpróbált megölni engem, helyettem  megölte a szegény, ártatlan kislányt, majd megsegítettem afrikai testvéreimet, mert pénzt adtam az Afrikai Egyesületnek, mindent megtettem, hogy az embereken segítsek abban, hogy megértsék mi az igazi demokrácia, ahol az országot népi bizottságok vezetik, de mindez nem volt elég, mert voltak olyanok, akiknek 10 szobás házuk, új ruháik és bútoraik voltak, de sose voltak elégedettek, mert önzőek voltak, és egyre többet akartak, és azt mondták az amerikaiaknak és más látogatóknak, hogy „demokráciát” és „szabadságot” akarnak, és tudták, hogy az egy torkot átvágó rendszer, ahol a legnagyobb kutya megeszi az összes többit, de ezeket az embereket elkábították és ezért nem vették észre, hogy Amerikában nincs ingyen  gyógyszer, ingyen kórház, ingyen lakás, ingyen oktatás, és nincs ingyen élelem, kivéve a koldusokat és azokat, akik sorba állnak egy tál levesért, nem számított mit tettem, egyeseknek soha se volt elég, de mások tudták, hogy én Gamel Abdel Nasser fia vagyok, az egyetlen igazi arab és muszlim vezető Salah’a’Deen óta, amikor Nasser a népének akarta megszerezni a Szuezi csatornát, ahogy én Líbiát akartam a népemnek, megpróbáltam Nasser nyomába lépni, hogy a népemet kiszabadítsam a gyarmati elnyomás alól – olyan rablóktól, akik mindenünket el akarják lopni.

Most a hadtörténet legnagyobb haderejével támadott meg az én kis afrikai fiam, Obama, aki meg akar ölni, hogy elvegye országom szabadságát, ingyen házainkat, ingyen gyógyszereinket, ingyen oktatásunkat, ingyen élelmiszereinket, és helyette amerikai rablógazdálkodást adjon, amit „kapitalizmusnak” hívnak, de itt a Harmadik Világban  valamennyien tudjuk, hogy az mit jelent, azt jelenti, hogy multinacionális vállalkozások irányítják az országot, irányítják az egész világot, és az emberek szenvednek alattuk, részemre nincs más alternatíva, mint szilárdan állni a helyemen, és ha Allah úgy kívánja, meghalok a követésében, ami az országunkat gazdaggá tette művelhető földdel, élelmiszerrel és egészséggel, és még azt is lehetővé tette, hogy afrikai és arab testvéreinket megsegítsük, hogy velünk együtt dolgozhassanak a líbiai Jammohourijah-ban.

Nem akarok meghalni, de ha a sors úgy hozza, hogy az ország megvédésében, a népemért harcolva bekövetkezik, akkor annyi legyen. Ez a testamentum az én szavaimat tartalmazza a világ felé, és jelzi, hogy szembeszállok a NATO keresztes hadjáratával, a Nyugattal és gyarmatosító ambícióival, az afrikai testvéreimmel, az igaz arab és muszlim testvéreimmel, akiknek világító fáklya vagyok, miközben mások kastélyokat építenek maguknak, míg én egyszerű házban és sátorban éltem, sohase feledve Sirte-ben eltöltött ifjú éveimet, a  nemzet vagyonát nem költöttem bolondok módjára, ahogy Salah’a’deen, a mi legnagyobb muszlim vezetőnk, aki megmentette Jeruzsálemet az iszlám számára, önmagam számára  csak keveset vettem el.

Nyugaton, néhányan engem „örültnek” „bolondnak” neveznek, bár ismerik  az igazat, tovább hazudoznak, tudják azt, hogy országunk független és szabad, nem vergődik a gyarmatosítás alatt, az én céljaimat, az én tevékenységeimet, és világos volt számukra és a népem számára is, hogy az utolsó leheletemig fogok harcolni, hogy szabadok maradhassunk, segítsen ebben Allah, a mindenható, segítsen minket, hogy hűek maradhassunk hozzá és szabadok.

61 gondolat erről: „(490-i) Az igazság keresése – Mummar Gaddafi ezredes szombati levele – „Visszatekintés az életemre”

 1. Tibor Bá!
  Nem a líbiai eseményekhez akarok közvetlenül hozzászólni, bár azt is érinti a dolog.
  Az USA világhatalmi, világkizsákmányoló törekvései már évtizedek óta tart. Kiszipolyozni az elmaradott országokat, megszállni, vagy lefizetni a hatalmon levőket, ez nagyon megy nekik. Aztán elhozni a „modern” „gyarmatosított”” országok erőforrásasit potom áron, abban is jó az USA. Megszállni országokat (per pillanat 3-at) ahhoz is nagyon értenek. Kizsákmányolni Dél amerikai országokat a mezőgazdaság terén, ebben is profik. A CIA világszerte kavarja a sz@rt, főleg Latin-Amerikában, de a skála Ázsiáig terjed (stb.stb) és elnöki(kormányzati) utasításra teszik, hát menjenek nem mondom hová 😀
  Különben is utálom az amcsikat. Az American dream-et se a saját erejükből finanszírozták, hanem más országok kiszipolyozásából. Zöldellő édenkert a sivatagban??? Menjenek a francba. És nem 1 van !!!
  Sok szónak is 1 a vége, én ha úgy alakul, beszerzek 1 minőségi pezsgőt, és az USA összeomlásakor ünnepelek vele, talán megérem, h ez a nagyképű ország a részeire hulljon szét. 😀

 2. Az USA csak egy ló a globalista uzsorahatalomnak. Kifelé és befelé is gyarmatosít, az amerikai álomnak már vége van, a középosztály rohamosan koldussá válik ott is. Az uszorásbanda őket is tönkreteszi, mint mindenkit.

 3. 2: Azért ott jobban éltem, mint itthon 😛
  És ne mondjátok, hogy akkor maradtam volna ott 🙂

 4. 2: Gedeon
  Én azt mondom, h ennek a k..va USA-nak mág igen nagy erőtartalékai és nagy befolyásolása van sok országra. Ha nem így lenne, hogy tudna 3 országban háborúzni, viselni a hadi kiadásokat? Persze jón máshonnan (pl. a fejlődő országokból) a pénz, amelyeket kihasznál. De ameddig mittom én hány anyahajót teljes legényezettel fenntart és nem tudom mennyi katonát állomásoztat külföldön, addig van nekik erre dollárjuk.
  Más kérdés az, h belföldön ez mekkora válságot okoz, értem ezalatt az ingatlanpiac bedőlését, a munkanélküliség emelkedését, az állami önkormányzatok csődjét és még lehetne sorolni.
  Nem baj , ha az USA bukik, akkor a zsidók is velük buknak. 🙂
  Várom már a napot !! 😀

 5. 3: Observer
  Ha hiányzik az USA, bármikor visszametsz és éled a HAPPY LIFE-ot. 😀 😀

 6. 4: Már utolért 🙂

  Miből gondoljátok, hogy az USA bukását páholyból fogjuk végignézni? Elítélem az amerikai politikát, de az USA bukásával Európában sem lesz valami hajdejó. Pláne, ha előtte még csinál pár sivatagot itt-ott. Az USA olyan kolosszus, ami ha eldől, sok mindent maga alá temet.

 7. 6: Tibor bá is hazajött az aussziktól, cikizd őt is 😀

 8. Az egész modern civilizáció fenntarthatatlan, annak földrajzi okai voltak, hogy a sátánista elit a székhelyét egy időre Észak-Amerikába tette. Már megvannak a bunkereik máshol.
  A japánok is nagyon fejlettek voltak egy hónappal ezelőttig, látjuk, mennyit ér az átlagjapó élete a nagykutyáknak…
  (tudom, hogy a japók sokkal takarékosabbak, mint az usákok)
  Tényleg nem fogjuk pezsgőzve nézni a TV-ben, ahogy az USA élelmiszersegélyt kér mondjuk Líbiától…

 9. 9: „Már megvannak a bunkereik máshol” akár a kazár akár a csing birodalomra gondolsz (vagy valami más helyre), olyan ütőképes hatalom nem lesz már, mint az usa, ezért mindent meg fognak tenni az usa megmentéséért, még ha a világ többi része bele döglik is.

 10. 3: Nem mondom, hogy maradtál volna ott, de azt tudnod kell, hogy az amerikai jólétért az egész világ dolgozik.

  6: Nem írta, hogy hiányzik. ne baszogasd feleslegesen!

  9: Ha jól emlékszem néhány hete cikiztél, mert kiröhögtem az önfeláldozó japán technikusokat.

 11. 11: Az erősebb államok általában elszívják a gyengébbek erőforrásait, a tőke elszívja az emberek erőforrásait, de a világ így működik az ősközösség óta. Nem mondom, hogy tetszik, de az alternatíva a világkommunizmus. (Vagy újra az ősközösség, és láthatóan erre is haladunk).

 12. A fehér faj erőszakos, hódító természetű és ideológiájú. Nem minden faj volt mindig ilyen, gondoljatok a távol keletre. Most már ők is beálltak a sorba.
  A fehér faj életmódja olyan, hogy felemészti környezetének erőforrásait. Ha már a saját területe nem elég, hódít.
  A probléma a nemzeti államokkal van, akik nem akarják erőforrásaikat átengedni. (Kuba, Irán, most Líbia, korábban Szerbia)
  Sokan úgy hiszik, hogy egyedül az USA rabolja ki a világot. Rossz hírem van, szerintem mi is a saját környezeti erőforrásaink felett élünk, s ezt nem kis mértékben az USA által kialakított világrendnek köszönhetjük. Ezzel nem feltétlen mondom, hogy mi nem vagyunk kirabolva. De igen, csak kevésbé. Mi a jólétért cserébe beálltunk az USA mögé, a multikon keresztül pedig fizetjük a hűbéradót.

 13. 13: „A fehér faj erőszakos, hódító természetű és ideológiájú”
  Helyesen: Az emberi… 🙂

 14. 13: Ez egy kicsit le van egyszerűsítve, és sokannem fognak vele egyetérteni. 1) Nálunk nincs jólét. 2) A viszonylagos „jólét” az elmúlt évtizedekben 22.000.000.000.000 forint adósságot halmozott fel. Tehát a „jólét” abból fakadt, hogy előre feléltük unokáink munkájának a gyümölcsét. 3) A kereskedő multikat (hipermarketek) nem volt kötelező beengedni. A gyárainkat úgy is lehetett volna privatizálni, hogy szerződésileg leszerelés helyett termelniük kellett volna mondjuk 20 évig. 4) Erőforrás felett élni és mások erőforrásait szarért-hugyért megvenni két különböző dolog.

 15. 15 re Tiborbá! nállunk szerintem baromi nagy jólét van, csak attol függ mihez hasonlítjuk. Például, ha a középkorhoz mhasonlítjuk akkor sokszor könnyebb az élet mint akkor.
  Az államadósság nem a „jólétre” ment el hanem egyszerű hadisarc a gazdasági háború után. a hipermarketeket pedig kötelező volt beengedni, mert nem a józan paraszti ész döntötte el, hanem a megkent/fenyegetett politikusok. Privatizáció, ugyanez. Mit is mondott a főnök? Ja kérem, tetszettek volna forradalmat csinálni! És akkor mi lett volna?! Levernek mint vak a poharat, 56′! Tehát nem nagyon tudott itt ugrálni senki sem, hogy ne éljük már fel a jövőt…

 16. 7.) Az USA olyan kolosszus, ami ha eldől, sok mindent maga alá temet.

  Á… ezzel ijesztgetik a népet, de megvan a technológia. Láttuk a WTC esetében, hogy milyen szépen lehet a világ két legnagyobb épületét úgy összerogyasztani, hogy a saját alapterületén kívül alig esett törmelék.
  És Kína a garancia arra, hogy az USA összeomlása ellenőrzött és precízen végrehajtott operáció keretében fog végrehajtódni.

  Kína készül arra, hogy a folyamatosan szűkülő amerikai piacot átvegye a kínai belső piac. Tehát az USA mozgásterét már most Kína határozza meg.
  Ezért szerepel olyan tessék-lássék módon Líbiában is.

  Ha Kadhafi úgy dönt, hogy utolsó cselekedetként eladja az olajat Kínának, akkor alaposan megváltozhat a leányzó fekvése (amire Kína nyilván nem mondana nemet)… Az USA meg nézhet – az EU-val együtt – mint Rozi a moziban.
  Mert ugye más lejátszani a meccset a 7 milliós Líbiával mint Kínával.

 17. 17. „…saját alapterületén kívül alig esett törmelék.”
  Ezzel az állítással vitatkoznék. Az a törmelék elért egészen Afganisztánig. De említheném a tőzsdén keletkezett esést is, amit néhány hét alatti pénzömléssel támasztották alá. Hosszú a lista, aminek igen hosszú távú hatásai vannak… Ennyire nem adja olcsón magát.

 18. 7.) de az USA bukásával Európában sem lesz valami hajdejó.

  Dehogynem.
  Mindenütt jobb lesz.
  Amint kikerül a dollár a nemzetközi pénzpiacokról, megszűnik az a helyzet, hogy a dollár inflációját a világ többi része fizeti.
  Ez önmagában is örvenfódetes.
  Továbbá megszűnik az olaj dollárban történő elszámolása. Ha nem is 100%-ig de az euro vezi át a dollár szerepét, de ha az sem, legalább euróért lehet kapni, ami szintén olcsóbbá teszi számunkra az olajat.
  Ha megszűnik a világ 140 országában ideiglenesen állomásozó USA hadsereg „érdekérvényesítési” szerepe, a világ (részben) a saját érdekei alapján működhet.
  A felszabaduló politikai és gazdasági potenciál a világ többi részén oszlik meg, befolyással arányosan.
  Tehát Kína, az EU és Oroszország lesz az USA összeomlásának nyertese.
  Hogy ezt egymás között mennyire civilizáltan lesznek képesek lejátszani az egy további érdekes kérdés lehet.

 19. 18.) Az a törmelék elért egészen Afganisztánig.

  Arra gondolsz, hogy a világ legdrágább hadseregét már 10 éve szivatja párezer írástudatlan kecskepásztor?

 20. 20. Igen. 🙂 Nem azt mondtam, hogy nyertek, de ott vannak. Az iraki olajmezők után a líbiait is megszerzik. A rendteremtés nem érdekük, csak az olaj megkaparintása. Akkor most ki szivat kit?

 21. 13: „Nem minden faj volt mindig ilyen, gondoljatok a távol keletre.” Ne keverjük össze a fosszilis erőforrások előbb elkezdett fosztogatásának előnyét a kulturális kérdésekkel. Európából nézve nagyon békésnek tűnhet Ázsia (tény, hogy a 19. században az európaiak gyarmatosítottak és nem fordítva), dehogy az ember ne lenne mindenhol hódító? Tibor bá életében történt pár Távol-keleti esemény: Nanking-i mészárlás, Kulturális forradalom, Pol Pot, kínai-vietnámi háború stb. Ehhez az európai kultúrának vagy ha úgy tetszik a fehér embernek nem volt közvetlen köze (a közvetetten sokat lehetne beszélni).

 22. 21.) Az iraki olajmezők után a líbiait is megszerzik.

  Ehem… Az iraki olaj kb ötszörösébe kerül mintha a világpiacon vennék meg. Azt a hadsereget odavinni, fenntartani, a korrupt iraki politikusokat és a csatolt részeket fizetni havi sokmilliárd dollárba kerül.
  Ráadásul a kitermelés is lassabb mint kéne.
  Az a baj hogy nincs pénz fejlesztésre… aprópénzért eladják az olajmezőket az oroszoknak…
  Végülis az USA magát szivatja Irakban.
  Az afgán háború se megy jól. A pénz fogy, az olajvezeték meg nem épül… Ráadásul Pakisztán is egyre barátságtalanabb.

  A líbiai olaj meg nagyon távoli dolog… Valahogy ki kellene ütni Európát… Az olaszok például onnan kapják az olaj nagyrészét.

  A világ két lerongyolódottab országa ellen viselt háború végzetesen lerongyolta az USA-t is… Líbiát már nem bírná.
  NINCS pénz.
  Centiméterekre voltak múlt pénteken attól, hogy nem tudják fizetni a katonák zsoldját…
  Szerinted ki hitelezné nekik a legújabb háborút?

  Akárki amilyen eredményt akar elérni Líbiában az USA bevonása tuti kudarcot jelent.

 23. Szép, logikus gondolat meneteket olvashattam. Öröm veletek „beszélgetni”. De valamit nem vettetek figyelembe. Az emberi gondolkodás „tehetetlenségét”. Akinek mindíg, minden sikerült, az nem tudja elfogadni a kudarcot és makacsul ragaszkodik ahhoz, hogy ő győzni akar. Amerikában száz meg száz értelmiségi írja le naponta, hogy a kormány ürültséget csinál, de ezekenek nincs a kezükben hatalom. Akinek van, az pedig nem ismeri a kudarcot. Egyik amerikai beavatkozás se érte meg az árát az utóbbi 20 évben. Sőt, ők röhögtek az SzU-n, amikor kudarcot vallott Afganisztánban, és mégis leutánozták. De korábban már az angoloknak is beletört a bicskájuk. Az amerikai hadvezetés becsületesebb része évek óta kiabál, hogy aszimetrikus háborút lehetetlen megnyerni. De hiába. Szóval, van emberi tényező is. Gaddafi például soha a büdös életben nem fog külföldre menekülni a milliói után. Ahogy Hitler, az utolsó épületig harcolni fog. Mert ő egy ilyen ember, és persze nem volt megvehető se.

 24. Mennyi lehet igaz a líbiai vezető leveléből? Tényleg minden ingyen volt náluk? Tényleg jól érezték magukat az emberek Líbiában?
  – Ha igen, akkor akár diktátor, akár nem, mellé állok, mert ő tényleg Líbia érdekét védi a megszálló amerikaiakkal szemben.
  – Ha nincs igaza, és rosszul érezték magukat az emberek az országban, akkor nem állok mellé sem és az USA mellé sem, mert egy rossz vezető ellen forradalmat csinálni az ország lakosságának a dolga, nem kellene kívülről beavatkozni.

  Persze az USA csak egy több ezer éve (a rómaiak óta) bevált elvet alkalmaz: oszd meg és uralkodj! Kihasználják a forradalmat és a zavaros helyzetet (akár ők idézték elő, akár nem), hogy irányíthassák Líbiát.

 25. 25.) Líbiában tulajdonképpen szocializmus volt. Ingyenes oktatás, egészségügy, ismeretlen a hontalanság, satöbbi… Nagyjából olyan élet volt mint Magyarországon a 70-es években… Nem luxus, de élhető. És ugyanúgy mint Magyarországon, csak diktatúrával lehetett fenntartani. Voltak akinek több kellett volna…
  1956-ban MO-n az erőszakos forradalom igazolt volt…
  A 70-es években is az lett volna?

  Szóval itt a kérdés…

 26. A zsidók az iszlámot akarják kézben tartani…
  Elhúzzák egy kicsit a bukást..
  Az oroszokkal meg a kinaiakkal lepaktáltak kicsit,azok most szemet hunynak,aztán most masíroznak kicsit meg állomásoznak meg cirkuszoskodnak.Ez nem lehetett egyik napról a másikra.Akárki is a hadvezér..Ez jó előre el volt tervezve.

 27. A 70-es években nálunk nem kellett volna forradalom. Jobb volt az a rendszer, mint a mai.

 28. A Mátrix vége!A Pénz az új Isten!Ennek behódolt mindenki!Az eszközrendszer adott.Mihamarabbi bukást szeretnének sokan.De az igazi nyomor ott fog kezdődni!A bukás pedig elkerülhetetlen.Az idejét tologatják,de a játszma eldőlt.Gyarlóságban nincs határ…

 29. 23: kedves Attila, honnan veszed ezt a hirt, hogy alig tudták kifizetni a zsoldot?? Tényleg érdekel.

 30. 30: Az ilyen kacsa még rákérdezés se ér. Az USA kormánya (helyett a FED) nyomja a dollárt. Papírban pedig nincs hiány.

 31. Egy fél évvel ezelőtt még Kadhafi zsarolni próbálta az EU-t szegény népével http://href.hu/x/f13e , most meg ő a nagy jótevő, akit ki akarnak csinálni.Amiben persze van is igazság, mert már kezdett kényelmetlenné válni mert önállósult, na meg a libiai olaj is kéne sokaknak. Aztán ott van Szudán, szintén háború szélén, ott is van olaj, és főleg a konkurencia Kínába viszik.Kell a zűrzavar, mert az USA fegyvergyártók is jól járnak, és azt a rengeteg eladott fegyvert előbb-utóbb használni is fogják,növelve ezzel szintén a nagy testvér befolyását. Viszont megdöbbentett egy video, ami egy évvel ezelőtt készült arról, hogyan vásárolnak elképesztő mennyiségű fegyvert a hatalmas sorokban álló, elszegényedett amcsik félelmükben, kb. úgy, mint mikor mi kimegyünk a piacra krumpliért, zöldségért.És ez az őrület nem csillapult azóta sem. Aki másnak vermet ás, maga esik bele. Szóval jobb, hogy nálunk nincs szabad fegyvertartás.
  http://www.cbsnews.com/video/watch/?id=4937731n

 32. 28!
  Ha már az igazságot keressük,Nekem jó ez a „rendszer ” csak itthon ne keljen dolgozni.. 🙂
  Itthon gulág van..
  Lázárnak nem.. 🙂

 33. 33: Ennek nem fogsz örülni. Az ország sokkal nagyobb szarban volt, és jóval nagyobb volt a nyomor az 1930-as évekeben, a háború alatt, és Rákosi alatt, úgy kb. 1960-ig. De te és a generációd el van kényeztetve. Nem tudtok szegények lenni. Ragaszkodtok a kényelmes, de jól fizető munkához és a felelőtlen fogyasztáshoz. Vacsoráztál-e már életedben egyszer is kenyeret vöröshagymával csapvízzel leöblítve? A gyereked gyalogol-e 12 kilométert az iskolába mezitláb? mert akik ezeket csinálták, nem nyavalyogtak, nem sírtak, hanem felépítették a romokban heverő országot. A panelprolik nem fizetik a gázszámlát, mert kicsi a nyugdíjuk és gázártámogatást kérnek a kormányoktól. Gyerekkoromban nem volt se gáz, se támogatás, hanem szén felhordás (gyalog) a pincéből, fa hasogatás, szén tüzelés, kihamuzás, kályhacső koromtalanítás, meg tuberkulózis. Szóval vagy Olaszország (amíg össze nem omlanak az adósság alattz) vagy tessék megtanulni takarékosan élni, önként, mert majd jön a kényszer.

 34. 33: A gulagrol nem lehet elmenni. Innen igen. Néha küldenek is 🙂

  24: Amerika háborúinak kerékkötője a demokrácia. Senki ne higyje, hogy nem tudna elbánni Irakkal, vagy Afganisztánnal az USArmy, ha szabad kezet kapna. Persze ezt a civilek sem élnék túl, Kína meg morogna.

 35. 34!
  Tibor bá tudom.Akár hiszed akár nem.Tudom hogy elkényeztetett generáció tagja vagyok.Nevelőapám is Németországban dolgozott.
  De feküdtem le nem egyszer nem hogy kenyérrel és vöröshagymával,de anélkül is.
  és hordtam volna be szenet is és fát is ,csakhogy az sem volt itthon.Még fiatal koromban loptuk a szenet a friss férjemmel a munkahelyéről,ahol éppen fűtött,meg dolgozott is a lakatos műhelyben.mert nem tudtunk volna mivel fűteni..Megéltem én is sok mindent.Kormoltam is ja,szőlőztem,volt 22 malacunk is..Nekem ez a panelból jött kislánynak nem volt valami felemelő érzés..Másoknak gázt szereltem sokáig a férj urammal..Nem kértem,és nem kaptam támogatást..
  ..Csak egy pár évet kérek a „jóból”.Takarékoskodtam eleget életemben.Egész életemben.A számtól vontam meg a falatot hogy nagy házam legyen.És most persze sok irigyem.Most egy kicsit szeretném élvezni is.4 évig ápoltam az öregjeinket,nagybácsi nagynéni,akik miatt szétment az idegem..Most is 4 öreget ápolok még itthon pluszban.
  Azért mert néha elviccelődök,azért még nem fenékig tejfel az életem..De már megtanultam hogy semmit nem fogok fel tragikusan.Az élet szinusz hullám..
  Most is csak annyink van hogy kifizetünk mindent.De már ez is valami..De ami a lényeg ,azt hiszem boldog vagyok..
  És ha itt kell hagynom majd az élet,akkor azt fogom mondani ,hogy köszönöm hogy itt lehettem..Szép életem volt..

  (a gyerekem nem tud gyalogolni mert lúdtalpa van,nem is akármilyen,de a füvet le kell neki nyirni,és segiteni kell neki.Mindennek ára van.Még nála is)

 36. 36: Az ellenvéleményt szeretem, mert akkor van kivel vitatkozni 🙂

  Ezeket a háborúkat a politikusok úgy akarják „megnyeretni”, hogy ne legyen amerikai áldozat, ne legyen civil áldozat, ne sérüljön az infrastruktúra, a megtámadott országok lakossága a háború során szeresse meg az amerikai demokráciát, majd boldogan engedje magát kizsákmányolni és az egész világ tapsikoljon. Na így nem tudnak győzni. Ha azt mondanák nekik, hogy verjetek mindent szarrá, azt profi módon megoldanák.

 37. 27.) Lehet hogy el volt tervezve, de hogy nem terv szerint mennek a dolgok az tuti.

 38. 30.) guglizd ki hogy „shut down Government”
  Nem tudtak megegyezni mert elfogyott a költségvetésben az ideire előirányzott pénz. Péntek éjfélig kellett eredményre jutni, és 11-kor kötöttek kompromisszumot. ha nem sikerült volna, amire komoly esély volt, akkor különböző „megszorításokat” kellett volna bevezetni, attól függően hogy mekkora a hiány és milyen gyorsan akarják betömni a lukat.
  A állami alkalmazottak fizetés nélküli szabadságra küldéstől a nem életfontosságú intézetek bezárásán keresztül a zsoldok kifizetésének késleltetéséig sokminden szóba jöhet.

  Nos… hát ettől volt pár centire az USA…

 39. 35.)Olyan áron megnyerni egy háborút, hogy civilek millióit kell hoozzá kiirtani, kicsit kockázatos. Ez azt jelenti, hogy az USA felrúgja a nemzetközi egyezményeket. Ez persze azt is jelenti, hogy az USA-val szemben más sem tartja be.
  A nemzetközi közvélemény így is elég USA ellenes, és nem kell sok hogy kicsit szabadjára engedjenek (támogassanak) olyan országokat mint Irán vagy Pakisztán az USA elleni asszimetrikus háborúra… A Szaudik piacra dobnak pár tonna amerikai államkötvént, aztán már Kína is szabadulna tőle… A hiperinfláció beindul, és már annyi olajuk sem lesz hogy hazahordják a katonákat, nemhogy harcoljanak.

  Persze az is kérdés, hogy az amerikai hadsereg van-e annyira fanatikus hogy végrehajtana-e ilyen szintű mészárlást.
  Az utóbbi időkben ugyanis meg lehetett figyelni hogy az amerikai hadsereg tábornokai egyre nyíltabban kritizálják azokat a poltikai döntéseket amelyek mentén meghalni küldik őket… pár éve elég sok leváltás meg nyugdíjazás volt katonai berkekben…

  Mert tegyük hozzá… az USA nem az USA gazdasági és politikai érdekei mellett háborúzik, hanem egy szűk klikk gazdasági programját hajtja végre, és ezt egyre nehezebb palástolni.

 40. 41: „Fizikailag” képes megnyerni. A járulékos veszteség ismert fogalom. A szaudiak addig ülnek a trónjukon, amig usa (és izrael) úgy akarja. Kína nem akar háborúzni, pláne nem akarja legnagyobb piacának szétesését. Ölni csak szuronnyal nehéz, rakétával fel sem tűnik. A katona a kapott parancsot végrehajtja, vagy lelövik.

 41. 42: Az USA minden igyekezete ellenére képtelen megnyerni az iraki és az afganisztáni háborút. Azon a terepen, akkora területen a modern harci eszközök hatástalanok. nincs elég katonája, hogy akkora területet ellenörzés alá vonjon. Afganisztán a birodalmak temetője. Angol, orosz, most az amerikai

 42. 42.) Fizikailag mindenki képes brutálisabb lenni mint amennyire morálja engedi.
  Igen… Az USA ledobhatná az összes atombombáit és kijelentheti hogy győzött. De abban a világban aholő rúgja fel a legalapvetőbb szabályokat, és kiderül hogy MINDENKI MÁSNAK a túlélése az USA elpusztításától függ, érdekes módon megbolydulna a világ.
  Kína nagyot profitálna az USA szétesésével. Ugyanis a kínai termelési kapacitás elfoglalhatná az USA után maradt vákuumot.
  Sok haszon úgysincs az amerikai felvevőpiacból, mert csak annyit vásárol amennyi kölcsönt ad Kína…

 43. Végigolvastam a kommenteket, nagyon sokkal egyet tudok érteni.
  Kezdemém a végéről (az van legközelebb 😀 ). Attila, a nukleáris háború nem gyerekjáték, (atom/hidrogén bomba), mert nem csak ők szórnák ezeket, hanem van még pár országnak is (SZU,Kína, stb), akik utálják az USA világpolitikáját.
  34: Tibor bá
  Valóban ez a társadalom elkényeztetett, de ez a kényeztetés már az előző (kádári) rendszerben kezdődött, hogy az emberek ne legyenek elégedetlenek. Aztán jött 1989-90 és utána mindenhonnan a reklámok tömkelege jött, a csapból is az folyt. Mindent elérhetsz/megvehetsz, persze sok mindent hitelre, és ez a reklám/szórólap/stb. őrület a mai napig is tart. Ahogy említetted, érdekes lenne egy „kísérlet”, ahogy a rózsadombiak, vagy a viktorkánk télen az alagsorból hozza fel naponta a szenet és a fát. 😀 Vagy más milliomos/milliárdos.
  25: András
  „Persze az USA csak egy több ezer éve (a rómaiak óta) bevált elvet alkalmaz: oszd meg és uralkodj! Kihasználják a forradalmat és a zavaros helyzetet (akár ők idézték elő, akár nem), hogy irányíthassák Líbiát.”
  Én nem így látom, a dolog kezdődött Algériában, aztán Egyiptom, Líbia, majd Jordánia, Szíria, és ki tudja, h a sornak hol lesz vége? Ha Szaud-Arábiában is kitör a lázadás/forradalom, akkor tuti, h nem az amcsik intézik a dolgokat, de anélkül se hiszem. Irán az megint egy más kérdés.
  23: Attila
  Én is remélem, h az USA ennyi fronton anyagilag nem fogja bírni, és beletörik a bicskája. Na akkor lesz káosz, ha ez bekövetkezne. Haza kéne rendelnie a csapatait, nem tudná a hegemóniáját fenntartani a térségben, hatalmas presztízsveszteség lenne a számára, de én kis gonosz, ennek drukkolok. 😀
  Persze akkor jönnek a többiek, (SZU, Kína, talán India(?)), de legalább a nagy USA CIA-éstól, Dél amerikai(stb) befolyásától, mindenestől szépen háttérbe szorulna.
  19-20: Attila
  Teljes mértékben egyetértek. „Tehát Kína, az EU és Oroszország lesz az USA összeomlásának nyertese.” Remélem, ha az USA romjaiba roskad össze, mi egy kicsit fellélegezhetünk (ha nem jön új hódító, ami már megvan sajnos az EU-n belül). Ami meg az amerikai hadsereg anyagi fenntartását illeti, én azt remélem, h az USA belső válságai talán rádöbbentik a kongresszust meg a Pentagont előbb vagy utóbb, h ez a hatalmas hadi kiadás finanszírozhatatlan. (Obama csak egy madzagon rángatott marionett bábú, 😀 a színfalak mögött sokkal hatalmasabb befolyású nagyon gazdag emberkék vannak, akik irányítják a 300 millió amcsit a médiumokon keresztül). Megy ott is az agymosás, ahogy nálunk is sajna.

 44. Bocs, javítás:
  Többször írtam, h SZU, ez természetesen Oroszország.

 45. 45.) Csabi, a baj az, hogy az USA összeomlása lezár ugyan egy periódust, de az ideológia még nincs kész az új periódushoz.
  Ez elméletileg a „fenntartható fejlődés” lenne bio élelmiszerekkel meg természetbarát iparral, termeléssel, de még csak kevesek fejében létezik. Tehát ha nem vigyázunk, a kipottyant USA helyén ugyanazon az úton haladunk tovább – és ugyanoda érkezünk.

 46. Amerika elfog bukni, lásd a héten is alig tudtak meg egyezni a kormányzati intézmények finanszírozásáról, bár jövő hétig elodázták..
  Én ha látom, hogy bukik tuti nem pezsgőzni fogok(bár persze örülnék), hanem elmegyek szépen a boltba és vennék 15kg konzervet. Ha a USA-dollár összeomlik, óriási drágulás lesz nálunk is napokon belül, mellette még pár ország csődbe is jut.

 47. 48-ra:
  Akkor már hiába veszel, max. raboni tudsz csak a maradék készletekből… Most vegyél konzervet, ha ezt a tervet dédelgeted!
  Cs.

 48. 45-re:
  Csabi, sztem. nyertes senki sem lesz, de a nagyhatalmi űr tekintetében Kína az egyedüli esélyes. Kérdés, kik és hogyan állnak majd mellé, vagy éppen kik vállalják a szembe helyezkedést vele. A jövő Kínáé, ez nem kérdés, csupán az a talány, hány évtizedes jövőről beszélünk…

  Egyébként azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy az oligarchák globális diktatúrájában nem jut vezető szerep egy államnak sem, hanem egy „láthatatlan hatalom” fog irányítani mindent. Az mindenképpen biztos, hogy gazdasági szempontból az USA és NY-EU befektetők helyére Kínaiak lépnek. A folymat a 90-es évek óta fut.

  Az Oroszok majd a klímaváltozásból „nyerhetnek” a szibériai területek kiolvadása kapcsán, ill. a meglévő földgáz készleteik okos értékesítéséből profitálhatnak. Kína vagy EU??
  Cs.

 49. 47: Attila
  Magamtól idézek:
  „Persze akkor jönnek a többiek, (Oroszország, Kína, talán India(?)), de legalább a nagy USA CIA-éstól, Dél amerikai(stb) befolyásától, mindenestől szépen háttérbe szorulna.”
  Szóval mi 1 kis ország vagyunk, tönkre vágott gazdasággal, mezőgazdasággal, rossz politikai vezetéssel. Akkor hogy mérjük magunkat a feltörekvő, ezerrel száguldó országokhoz, mint pl. Kína, de lehetne említeni másokat is akik nagyon sokszor leköröznek minket.
  Mi (szvsz) lassan inkább gyarmat leszünk/vagyunk, nem 1 fejlődő gazdaság. És a „nagy” OV se tud semmit tenni ellene, meg az impotens pártja. 😀 Max. Brüsszelben kajabál. 🙂

 50. Mindenki lelkesen várja az USA bukását. 😀
  De a Szovjetúnió is megbukott, és mi történt? Maradt utánna egy elég erős Oroszország. Miért lenne ez máshogy Amerikában?
  Katonailag az USA szerepét nem veszi át sem Kina, sem az Oroszok egy ideig, nincsenek technikailag felkészülve a hadviselésre a világ bármely pontján.
  Ha az USA-ban a demokrácia csődöt mond, katonai puccs lesz, és a demokratikus korlátait levetve erősebb lesz mint valaha. Hát így igyatok előre az amerikai sas bőrére /medve fenntartva a ruszkiknak/ 🙂

 51. 52-re:
  Te még nem ismered igazán a „sárkány” erejét!
  Igaz, én meg a szándékát nem ismerem…

 52. 53: A házisárkányét ismerem. Nagyobban el se merem képzelni 😀

 53. 52: Observer
  Nagy különbség van a 2 ország (USA, Oroszország) között.

  1. Oroszország a fosszilis energiahordozók terén önéllátó, sőt importál is. Ha az USA szállítói (főleg közel kelet) nem tudnak szállítani, az amcsi gazdaság egyik napról a másikra összeomlik (OK ott van nekik a stratégiai olajtartalék, de hány napra??).

  2. Az orosz emberek több évtizeden át hatalmi elnyomásban voltak (magyarul: kuss) és ez beleivódott a mentalitásokba. Az amcsik ezalatt élvezték az American dream-et, minden jó volt, hozzászoktak. És most jön 1 nagy életszínvonalromlás, akkor hogy fogadják? Nem hiszem, h kitörő lelkesedéssel.

  3. Szvsz sokkal több ország szeretné az USA bukását, mint az Oroszkét, több az ellenségük.

 54. Az Usa összeomlásakor kedetét veszi a a Második Polgárhaboru Délen utálják a Jenkiket persze a nigger Obama majmot is.Hát ideje lesz hogy kicsit beleszagoljanak abba ,hogy milyen lesz Afrikai szinvonalon élniűk.Megérdemlik nem fogok könnyek ejteni eme alig 200-éves államiosággal rendelkező felfuvalkodot hólyag összeomlásakor bár tudom akkor nekűnk akkor még rosszabb lesz…

 55. 55: Venezuela sincs messze 🙂
  Az amerikai átlagpolgárba több fék van beépitve, mint belénk. A nagyvilág dolgairól fingjuk sincs, ezért könnyen irányíthatók. Máig azt hiszik, hogy az európai országok mind komcsik 😀

 56. 57:Observer
  A németekről, franciáról, olaszokról, spanyolokról, etc. azt hiszik?? Biztos nem. Honnan vetted ezt az agyalágyult feltételezést ??

 57. 58: Mondták. Ennyi európai népet nem is tudnának felsorolni amennyit ideírtál 🙂

 58. Líbia: miután a NATO repülőgépei „baráti tűzzel” sikeresen szétbombázták a felkelők harckocsijait,most azon dolgoznak hogyan lehetne a legkisebb presztízsveszteséggel kiszállni a buliból.

  Egyiptom: tüntetők követelik az izraellel kötött békeszerződés felmodását.
  Irak: a siíták az amerikai katonák távozását,valamint nagykövetségük bezárását követelik.
  Ez lenne a „demokrácia export” eredménye?

 59. 43: 2004-ben volt szerencsem Afganisztanban dolgozni 6 honapig.Teljesen egyetertek,szemtanuja voltam tobszor a legmodernebb haditechnika csodjenek.Minden tiszteletem az afgan nepe,peldat vehetne roluk az egesz vilag.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük