(4183) Esztelenségek

Tibor bá’ fordítása online

Paul Craig Roberts

Néhány megjegyzés korunk esztelenségéhez

 

(sz: 1933.02.11.)

A New York-i demokrata ügyész, Alvin Bragg mindent megtett azért, hogy befolyásolja a közelgő elnökválasztást azáltal, hogy hamis vádemelést csalt ki a fő republikánus jelölt ellen, hogy Trump idejét és energiáját használja fel a bírósági eljárásokban, megakadályozva ezzel Trumpot a kampányban. Bragg azonban, aki egyértelműen bűnös a választások befolyásolásában, Trumpot azzal vádolja, hogy beavatkozott a választásokba. Ő nem?

A 16 oldalas vádirat és az azt kísérő tényközlés arról számolt be, hogy Trump „egy olyan tervezetet készített, ami befolyásolja a 2016-os elnökválasztást azáltal, hogy azonosította és negatív információkat vásárolt róla, hogy elnyomja a közzétételt, és javítsa a vádlott választási kilátásait”.

Alvin Bragg „állami jogokra” hivatkozik, amelyeket 1865-ben Lincoln déli államok felett aratott győzelme semmisített meg, hogy megvédje magát és Trump elleni hamis perét az Egyesült Államok Kongresszusának felügyeletétől. Jim Jordan amerikai képviselő megkérdezte, honnan származnak szövetségi források egy állam számára, hogy hamis ügyet alkossanak egy volt amerikai elnök ellen? Ha egy állam politikai indíttatású okokból vádat emelhet egy elnök ellen, akkor sérül a szövetségi és a tartományi kormányok közötti hatalmi ágak szétválasztása, így a szolgálatban lévő elnökök veszélybe kerülnek abban, hogy a nemzeti érdekeket az állami érdekek fölé helyezzék. Így Bragg beperli Jordant azért, amit maga Bragg tesz.

Egy másik nő is megjelent (meglepetés, meglepetés). Ez azzal vádolja Trumpot, hogy negyed évszázaddal ezelőtt megerőszakolta. Amikor Trump tagadta a megalapozatlan vádat, a nő rágalmazási pert indított Trump ellen. Más szóval, Trump azzal, hogy megvédte magát, állítólag megrágalmazta vádlóját. Ha ez így van, akkor az „ártatlan, amíg be nem bizonyítják bűnösségét” kifejezésnek vége. A vád egyenlő lesz a meggyőződéssel.

https://www.theepochtimes.com/trump-lawyers-granted-deposition-of-rape-accuser-amid-claims-of-ties-to-democrat-funding-questionable-credibility_5196345.html?utm_source=News&src_src

A zászlót lobogtató hazafias republikánusok a vélt ellenségek ellen háborús rabok a katonai/biztonsági komplexum szerint, és így képtelenek a békére. Az „Egy Kína” elv az Egyesült Államok külpolitikája a fél évszázaddal ezelőtti Nixon-adminisztráció óta. Az Egyesült Államok Egy Kína politikája értelmében Tajvan Kína része. Ám ha Kína lépéseket tesz a szakadár Tajvannal való egyesítés érdekében, ahogy a republikánusok tették, hogy megakadályozzák a szakadár Konföderációt, a képviselőház külügyi bizottságának elnöke szerint az Egyesült Államok Kongresszusa engedélyezi a közvetlen katonai konfrontációt Kínával. Más szóval, a republikánusok támogatják az uber alles nemzetbiztonsági államot.

https://www.unz.com/aanglin/retarded-faggot-republican-threatens-to-invade-china-as-anal-empire-keeps-slipping/

Ugyanezt az idiotizmust látjuk a republikánusok azon fenyegetésében, hogy az amerikai hadsereget Mexikóba küldik, hogy háborúba lépjenek a drogkartellek ellen.

https://www.rt.com/news/574552-republicans-mexican-cartels-war-fentanyl/

Míg a demokraták megpróbálják vád nélkül vádat emelni Trump ellen, egy jogi csoport bizonyítékokat tár fel arra vonatkozóan, hogy az FBI által Trump floridai otthonában indított razziát a Bideni Fehér Ház kezdeményezte. Ez alátámasztja azt a gyanút, hogy az FBI Trump floridai otthona elleni razziája politikai cselekmény volt, amely nem kapcsolódik a rendfenntartáshoz.

https://sputnikglobe.com/20230411/bombshell-docs-appear-to-reveal-biden-admins-direct-involvement-in-raid-on-trumps-estate-1109367065.html

A guantánamói bírósági bejelentésből kiderül, hogy a CIA kapcsolatba került két állítólagos szeptember 11-i gépeltérítővel. Ez azt jelenti, hogy a CIA előzetes figyelmeztetést kapott, ha hiszel a 9/11 hivatalos történetében. Valószínűbb, hogy az állítólagos gépeltérítőket egy belső munka fedezésére szervezték. A gépeltérítők nem helyezték el azokat a robbanóanyagokat, amelyek lerombolták a 3 WTC felhőkarcolót.

https://www.rt.com/news/574490-cia-dirty-deeds-nine-eleven/

Az, hogy az amerikaiaknak nehéz jövő elé néznek, még mindig titkolják. Most, hogy a szövetségi és tartományi kormányok, a vállalkozások és a fogyasztók mélyen eladósodtak, a geopolitika aláássa az amerikai dollárt. Hogy elkerüljék Washington szankcióit és pénzügyi zaklatását, az országok különböző pénznemekben rendezik kereskedelmi mérlegeiket. Szaúd-Arábia elfogadja az olajért más pénznemekben történő fizetést, így súlyosan veszélyeztetve a petroldollárt. A dollárkínálat tovább növekszik, de a kereslet irántuk csökken. Tekintettel az Egyesült Államok importfüggőségére, az amerikai feldolgozóipar a munkahelyek kihelyezésének köszönhetően a dollár árfolyam-csökkenése az infláció növekedését jelenti. Amikor az inflációt a dollár összeomlása okozza, a Federal Reserve tehetetlen. A válasz nem lehet monetáris korlátozás, mert a dollárban denominált adósságot kell kibocsátani a fizetési mérleg és az államháztartás hiányának fedezésére. Az eredmény az amerikaiak számára az infláció és az életszínvonal csökkenése lesz.

Az amerikai gazdaság a Clinton-rezsim óta folyamatosan olyan súlyos károkat szenvedett, hogy a fellendülés nem valószínű. Harminc éven át tartó rossz gazdálkodást nehéz kiheverni.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük