(3112) VIGYÁZAT!

Szerző: Horváth Csongor

Elindult a hazai dezinformációs hadjárat.
Fogalmam sincs mi okból, mi célból, de az egyébként töketlenkedő, és mai napig nulla hivatalos információt kiadó magyar hatóságok, ill. az ő embereik nekiláttak totális káoszt kialakítani a magyar lakosság felé koronavírus ügyben.

Az index nevű hírportál ebben maximálisan partner, kiadott állásfoglalásaikat kommentelni nem lehet.
https://index.hu/techtud/2020/02/28/koronavirus_a_gyogyszereszkamara_a_kamu_lanclevelet_kuldte_ki_a_budapesti_gyogyszereszeknek_tajekoztatasul/

Nyilvánvaló tény, hogy a Facebookon terjedő, erősen elferdített hoaxnak semmi értelme. De az ezzel kapcsolatos információkat így összezavarni, s a valós megfigyelésen alapuló tényeket is figyelmen kívül hagyni szintén ostobaság lenne.
https://index.hu/tech/hoax/2020/02/27/veszelyes_orultseg_terjed_a_koronavirusrol_a_facebookon._ne_higgyen_neki/

Például itt:
https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-symptoms/#examples
olvashatunk a szimptómákról.
Igenis a száraz köhögés, torokkaparás a szimptómák között van nagyobb előfordulási aránnyal! Tehát ezt hoaxnak, hülyeségnek beállítani ugyanolyan fake, mint a facebookon terjeszteni a vírus pontos túlélési hőmérsékleteit, meg leginkább azt, hogy akinek folyik az orra, az biztosan nem koronavírusos.

Csodás példa arra, hogy valós, tényszerű megfigyelések egyszerű emberek kezébe kerülve milyen alapvetően téves döntések meghozatalához vezethetnek!
Aki ért hozzá, tudja, hogy akár kétféle kórokozó is leteríthet, ill. az, hogy az esetek nagy részében száraz köhögéssel kezdődnek a tünetek nem jelenti azt, hogy minden száraz köhögés koronavírusos fertőzésre utal, s azt sem, hogy az orrfolyással járó tünetek biztosan nem a koronavírustól jönnek.
Viszont az csak fontos információ, hogy az eddigi esetek megfigyelései alapján milyen valószínűséggel számolhatunk az új kórokozóval…
Aki lázas, nyilvánvaló, hogy orvoshoz menjen, ha folyik az orra, ha nem!

Szóval egyfelől döbbenet, hogy egy szakmai anyag laikus feldolgozása és terjesztése milyen baromságokat szül, de számomra kérdésként vetődik fel továbbra is, ha a hivatalok SEMMI INFORMÁCIÓT NEM ADNAK kicsiny hazánkban, mi alapján várják, hogy a káosz ne következzen be?! Vajon miért kell az indexen, hivatásos virológusnak kifigurázni azokat a tényeket is, amelyek igenis megállják a helyüket? Ahelyett, hogy végeznék a dolgukat és kiadnának egy hivatalos állásfoglalást… Persze azt nehéz lenne megtenni, hátha úgy nézne ki: “Fingunk sincs róla…” ???
Ti mit gondoltok erről?

Nekem meggyőződésem, hogy a magyar kríziskezelés ebben a témában is eleve hibás, s ha a tőzsde beroppan, pánik tör ki, vásárlói roham kezdődik, abban komoly szerepe és felelőssége lesz ezeknek a történéseknek inkább, mint magának a kapunk előtt kopogtató kórokozónak.

Ja, és a “non plusz ultra”:
https://index.hu/belfold/2020/02/28/orban_koronavirus_ugyved/
“A kormányfő azt állította, hogy a vírus azonosításához szükséges eszközök és szakemberek rendelkezésre állnak, a szervezettség pedig jó, működik a hatósági rendszer.”
Bazdmeg! Akkor miért nem tájékoztatnak értelmesen az operatív tisztjeitek!
Mert ez a logika ide édeskevés lesz most…
Nem hiszem el, hogy pont nálunk ilyenek miatt kell veszteségeket elkönyvelnünk, s nem a ténylegesen megjelenő problémák miatt.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

114 gondolat erről: „(3112) VIGYÁZAT!

  1. Az új vírusról ugyanakkor még meglehetősen keveset tudunk, a szakemberek igyekeznek minél gyorsabban minél többet megtudni genetikai felépítéséről és hatásmechanizmusáról. Egy kínai kutatás szerint – amelyet a salon.com szemlézett – a COVID-19 olyan irányban változott a korábbi koronavírusokhoz képest, ami az ebolával, a HIV-el és néhány madárinfluenza-vírussal rokonítja.
    A kínai szakemberek szerint a COVID-19 ezerszer sikeresebben kötődik a gazdasejtekhez, mint a 2002-2003-as koronavírus-járványt okozó SARS, amellyel 80 százalékban azonos a genetikai felépítése. Azzal ellentétben azonban a furin nevű fehérjén keresztül fertőz, ami az eddigi koronavírusokra nem volt jellemző, az ebolára és a HIV-re viszont igen.
    Ami a gazdasági hatásokat illeti, a fertőzés legyőzéséről sokáig optimistán gondolkodó befektetők ezen a héten ijedtek meg, a hétfőn kezdődő tőzsdei esés nyomán a világ sok nagy – amerikai és ázsiai – tőkepiacán már 10 százalék feletti eséseket láthatunk a múlt heti csúcsokhoz képest. Ezzel párhuzamosan pedig egyre több elemző vágja vissza idei világgazdasági növekedési előrejelzéseit.
    https://g7.hu/vilag/20200228/orokre-velunk-maradhat-az-uj-koronavirus/

  2. Csongor. Ha nem is kommetelhető a hír portál cikke, a cikk címe alatt ott van a cikk írójának neve pirossal. Erre kattintva lehetőség adódik emailt írni magának a cikk írójának. Még telefonon is működik.

    A kommentelés csak az Index blogjainál lehetséges. Tehát ez is részben fake news.

  3. Én úgy látom, hogy a BM a lehetőségeihez képest felkészült, de merevek, és a nyílt kommunikációra képtelenek. Az egykori olajmaffiózó Pintér volt tábornok „nertárs” szervezőképességében nem kételkedem, a maffiózós időszakába kitanulta. De a BM kommunikációja az csapnivaló szerintem egyenlőre. Az EMI az maga a katasztrófa kategória, és az látszik az összes nyilatkozón, hogy idegesek. De ezen nem csodálkozom: 6-7 év migrációs kampány után adott egy atomizált, tolerancia és tűrésképességében kvázi zéró érték közelébe frusztrált társadalom, amelynek a félelemindexe viszont a legmagasabbak között van Európában, de szerintem a világon is benne vagyunk az első tízben…! Itt napi többszöri, nyílt, rugalmas, a határozottság látszatát keltő kommunikációra volna szükség, nem a papírból felolvassuk, bakizunk, idegesen tekintgetünk kommunikációra és sajtótájékoztatóra. De ezt szerintem a NER prominensei is érzik, nem véletlenek az ideges fejek, de ezt kvázi maguknak köszönhetik, a 8-10 éve berögzült semmitmondó, cinikus klisék egy valós vészhelyzetben nem fog működni, ezt az egyenlőre 1,5 nap alatt lefutott Bp és környékét jellemző vásárlási pánikocska (Mert ez még közel sem volt egy valós társadalmi pánikreakcióhoz…!) is jól szemléltette. Szóval a bakik, a rugalmasság, nyíltság hiánya, a merev kvázi pártállami kommunikáció, a titkolózás ilyen esetekben kontra produktív. Aztán lehet ekézni az ellenzéket, mert ki fogják ezt használni a saját politikai pecsenyéjük sütögetésére, de a társadalom előbb v. utóbb tudatalatti reakciókat fog szülni, és kvázi semmit nem fog elhinni, még azt sem ami igaz. Szóval ezt profibban, és nyíltabban kellene csinálni! De tippre erre képtelen lesz a NER, mert nehéz legyűrni a berögzült gőgös, titkolózásra és néphülyítésre épülő hatalmi zsigeri logikát…!

  4. Kiváló időszak következik az alkalmatlanok kiszelektálására. Nem kell tüntetni, „monjjon le” meg hasonlók. Akik betanult kliséken nőttek fel, és ebből éltek meg idáig mint idomított pincsikutyák, azok mit kezdenek amikor a kert végén bejön a medve. Nemcsak a tőzsdéken.

    Egyébként sokakkal ellentétben az a véleményem, hogy minél magasabb szinten élt valaki idáig, annál sérülékenyebb az a megélhetése és az exisztenciája. Minél több ember szolgálja ki, annál inkább. Ez a háttérben sunnyogókra is igaz, amikor el kezdenek fogyni a mindenféle szerelők, kertészek, olcsó józsik.
    Ezen a héten már eltüntek a környékünkön az építkezésekről a vendégmunkások (Pest környéki település) és hol van még a vége? Egy önzésre beállított társadalomban.

    Következő hónapok-évek egy soha vissza nem térő lehetőség a vízfejek kipukkadására…

  5. Jó poszt! Hat azért mert hülye dilettánsok.
    Hogy is mondta Robert De Niro a Casino című filmben?!
    Vagy te is benne vagy, vagy ennyire hülye vagy! Végül is mindegy, ki vagy rúgva!

    Vagy szándékos vagy ennyire hülyék! Én kirúgtam őket!?

  6. Évek óta mondják a tőzsdei szakadást, de eddig még nem következett be. Most viszont 4 napja a dow jones 29-ezerről 26-ezerre szakadt., illetve ezzel eggyütt minden.
    Egyébként eddig (jan,február) emelkedett a vírus ellenére is .
    Lehet hogy csak egy 10-20%-os korrekció lesz , de lehet beindul a hígfosás és szakadunk 30-40-50%-okat.

  7. Persze, regisztrálgass, add meg az adataidat, stb.
    A lényegen nem változtat… Kommunikáció!
    És igen, ez komolyabb feladat, mint a nemzeti konzultáció, mindannyiunk bőrére mehet.

  8. Persze, regisztrálgass, add meg az adataidat, stb.
    A lényegen nem változtat… Kommunikáció!
    És igen, ez komolyabb feladat, mint a nemzeti konzultáció, mindannyiunk bőrére mehet.
    Tiborbá,
    Nem örülök annak, hogy poszt lett belőle, hsz-nak szántam. Komolyan tartok attól, hogy a rendszer megtorolhatja…

  9. Mások hibáján kellene tanulni:

    „The epidemic is not new in the country and the virus has been circulating unnoticed for several weeks, before the first confirmed cases of the disease,” said Professor Massimo Galli

    Magyarul a vírus néhány hétig mindenféle jel nélkül jelen van már, mielőtt az első megerősített betegség megjelenik…Na valószínűleg, mi ebben a stádiumban vagyunk most.
    Nem tudom, viszont mit lehetne tenni, sanszos hogy semmit…
    Ja Utazás 2020 kiállítást megtartani, ahol Olaszország a díszvendég. 🙂

  10. 12 – Csongor:
    Hozzászólásnak túl hosszú volt, fontossága pedig kinőtte azt. Ha félni akarsz, akkor félj a járványtól, aminek nem lesz vége, de ha az nem elég, akkor az új migráns hullámtól. Ezektől függetlenül megkérdezhettelek volna, de itt és most a gyorsaság a legfontosabb. Remélem megértesz.

  11. Persze, értem és megértem.
    Nem magamat féltem, hanem a rám bízottakat. Az is veszteség lesz, ha nem lehetek ott, ahol kellene…
    Ez egy rendszer, tele maffiamódszerekkel. Lehet olvasni, tájékozódni, hogyan nőtték fel magukat erre a szintre. Biztos vagyok benne, hogy Te és az itt megfordulók többsége egyetértetek ebben (függetlenül attól, napi szinten melyik szekeret tolják), tehát az, hogy tartok tőle, abszolút racionális.

    Visszatérve a témához, a rendszer és a miniszterelnök azt kommunikája, hogy minden rendben van. Magyarországon nincs vírus, mert felkészültek vagyunk. Hurrá!

    Miközben mindenki okoskodik, igazi, hivatalos szakmai tájékoztatás továbbra sincs. Én akárkit kérdezek, hallgat, nem mer nyilatkozni, vagy ugyanazokra az információkra hivatkozik, amiket én is ismerek (s állítólag ezek a rémhírek). A védőnői hálózatnak és a különféle rendelőknek a falára kikerült, hogy légúti panaszokkal senkit sem látnak el, amíg meg nem gyógyul. Magyarázat nincs. Nesztek… Kicsit sem ellentmondásos tények.

    Na most én egy átlagember lennék. Izgulok, mert ez egy új kórokozó, semmit sem tudok róla. Egy operatív törzs vezetőjének magyarázni kellene, hogy az emberi érdeklődés és félelem mit jelent? A kérdés term. költői.

  12. „A védőnői hálózatnak és a különféle rendelőknek a falára kikerült, hogy légúti panaszokkal senkit sem látnak el, amíg meg nem gyógyul.”

    Ez komoly?
    Dögöljön meg?
    És ha gyógyszer kell neki?

  13. Nekem is úgy tűnik hogy teljes a káosz. Ahol a legkevésbé kellene, az illetékeseknél is. Két héten belül kiderül, ha beüt a mennykő (több száz fertőzött és tucatnyi halott, erőteljesen rávilágítva a kivéreztetett egészségügy sebezhetőségére) merre megyünk tovább. Lokális karanténok? Anarchia? Összeomlás? A NER olyan mint egy reumás nyugdíjas. Beállt ízületekkel, merev mozdulatokkal felkészületlenül lehetetlen megugrani az újonnan feltornyosuló váratlan akadályokat. COVID-19 alámossa a rendszert?
    Majd elemezhetjük ennek az állításnak a valóságtartalmát is, különös tekintettel erre a mondatra: „Mi a jobban szervezett országok közé tartozunk a világban,” : https://24.hu/kozelet/2020/02/28/koronavirus-orban-viktor-magyarorszag-nemzeti-konzultacio-migracio/

  14. Nem, a sürgősségi ellátás természetesen (hiszen törvényi kötelezettség!) működik!!!
    Ha például fogtömés kellene, vagy új korona, mehetsz haza. Ha húzni kell a fogat, gyökérkezelni, akkor ellátnak.

    Tetten érhetőek az indulatok. Nyilván az én megfogalmazásom is pontatlan volt, mert szintén az indulat is beszél belőlem, ill. feltételeztem, hogy mindenki számára evidens a sürgősségi ellátás működése.

    Ugyanakkor azt gondolom, ha valakit két köhhintés miatt hazaküldenek, s ennyi az össz információja, jól be fog szarni, s már szalad is vásárolni pl.!
    A másik, még veszélyesebb, mi van, ha a d.néni a havert beengedi köhécselve is, mert hát ki döntené el, hol a határ a beteg és a betegecske között. Csakhogy ez a vírus lappangása alatt nem mutat tüneteket, később is csak az esetek kisebb hányadában. Értitek az agymenést?! Intézkedünk, de hogyan?, de minek?
    Mint a viccben:
    „Doktor Úr, meghoztuk a beteget, amputációja lesz…
    Jaj, mondom a lábán!, Uhh! Mondom a bal!”
    Na kb. itt operál most sztem. Mo..

    Más:
    Érdekes, hogy a Kormány fenyegetéseit nem az origo, hanem az index tolmácsolja folyamatosan ebben az ügyben. Hát nem érdekes?!
    —————————–
    Szóval attól tartok, oda fogunk jutni, hogy mindkét eszement oldal ezt is politikai f.verésre fogja használni, s akkor tényleg semmi sem állíthatja majd meg a káoszt…

    NYUGALOM. (Legjobb, ha a hétvégére kicsit elengedjük a témát, ill. maradunk a nemzetközi, hiteles portáloknál.) Véleménycsere, vita itt a legegyszerűbb.

  15. Jò tanàcs
    Ha valaki orvoshoz megy, vigyen magàval kesztyűt. Biztos ami biztos alapon. Ma dèlben Szegeden voltam fogàszati röntgenen ès panaszkodott a dr. Nõ fogy a kesztyűjük ès nincs utànpòtlàs, nem tudnak szerezni. Nàlam ezentùl mindig lesz.

  16. OFF:
    és bocsánat érte, de ezt muszáj 🙂

    Kesztyű? Minek az, mosson kezet! Vagy fél, hogy megharapják?
    Hiszen a hiv. álláspont lényegében kimerül a kézmosás ajánlgatásában…

  17. Ha valakit érdekelne. Tegnap 9600 megtekintés volt a honlapon. Ez minden idők rekordja.

  18. Hát igen, amikor nem babra megy a játék, megszaporodnak az érdeklődők.
    Amúgy grat.!

  19. Én nem értem a miniszterelnökünket: van ez a koronavírus, de mi faszák vagyunk, minden rendben lesz, DE A MIGRÁNSOK MEG A SOROS… ennek még mindig nem tűnt fel, hogy át kellene állítani a fókuszt? (Jut eszembe, a migránsoknak nem kellene szólni, hogy Európában járvány van?)
    Egyébként annyira jól el van látva információval a szakembergárda, hogy csak tanakodunk a munkahelyen, mi van, mit kéne tenni; nincs szájkendő, gumikesztyű is már csak alig, a kiadott eljárásrendben még mindig 14 nap a betegség lappangási ideje, miközben a who- nál már napok óta 21 nap… megy a sumákolás itt is, mint Kínában.
    És nem ártana belegondolni abba sem, hogy a nem koronás betegeket is el kell látni, és már azokhoz sincs védőfelszerelés. Lassan ember sem lesz, mehetnek a hozzátartozók a kórházba etetni, fürdetni, pelenkázni. Az egészségügy eddig is a béka segge alatt volt, most már a szétesés határán van. És a gebasz még el sem kezdődött igazán.

  20. Igen, tényleg jól összeszedett, csak nehogy épp őket pereljék majd a magyar operatív törzs vezetői félelemkeltés miatt…
    Az a baj, hogy az átlagembernek nem tudományos értekezésre, hanem egy oldalas, jól áttekinthető, közérthető tájékoztatóra lenne szüksége, amit egyébként meggyőződésem, hogy egy nyolcadik osztályos diákokból álló csoport, prezentációként (ha megvannak hozzá a kulcsinformációk) 30 perc alatt elkészítene.
    Az operatív törzs sajtótájékoztatóján ellenben -a korábbi gyakorlattól eltérően- nem lehetett kérdezni. Viszont a folyosón az illetékes hölgy készséggel válaszolt az újságírók kérdéseire (forrás: index.hu címlap). Profi munka (a tények megjelenítése is)!

    De nem baj, majd leszünk most a 10M tanuló országa…
    A linket köszönöm!

  21. Ma érkeztem vissza a kis észak skóciai szigetre, ahol már 5 éve élek. A Reptereken szinte nem is lehetett maszot viselő utasokat látni, minden normálisnak tünt, még lázat sem mértek. Persze attól már lappanghat, akár bennem is a mai nap után….
    Azért nem árt más hírekre is odafigyelni Tibor’bá. Ez például számunkra éppoly falysúlyú lehet mint a járvány „az /Törökország/ország megnyitotta határait az Európába vágyó menekültek előtt.”
    https://kitekinto.hu/2020/02/28/europan-kivul/torok-katonakat-ert-legicsapas-sziriaban/179210/?ref=hirstart. Ez egy olyan hullámot indíthat el most amilyen eddig még nerm volt. Soha jobbkor….

  22. 28.
    Megnéztem az m1-en és Viktor elég gondterheltnek tűnik. Most lehet tényleg elindul a milliós tömeg Törökországból és 1-2 hét múlva már ott is lesznek, lehetnek a déli határoknál.
    Ha egyszerre kétszáz km hosszan bontják, nyomják befelé a kerítést, akkor mi lesz?

    Meg a „kibontakozó világjárvány” valós veszélyét és súlyát is érzi már.

  23. Egy 38 éves férfi lett Olaszországban a hírhedt „1-es beteg”, őt tartják a járvány kiindulópontjának. Az olasz média feltárta, ki ő, hogyan jutott el a diagnózisig, mi történt utána, és mit ronthatott el a kórház. Az még rejtély, ő honnan kapta el a koronavírust. Van viszont egy hipotézis, hogy Mattia nem a valódi 1-es beteg, hanem az történt, hogy Olaszországban hetekig lappangott a betegség, mire egyszer csak látszólag a semmiből kirobbant.
    https://index.hu/kulfold/2020/02/28/koronavirus_olaszorszag_1-es_beteg_tortenete_milano_lombardia_karanten_jarvany/

    Összeomlás szélén állnak a koronavírus-betegekkel teli kórházak az észak-olaszországi Lombardia vesztegzár-területén Attilio Fontana tartományi elnök szerint. A tartományi elnök pénteken a megbetegedett orvosok helyettesítését és a továbbra is hiányzó szájmaszkok mielőbbi biztosítását sürgette.
    Lombardia kormányzója szerint vészhelyzetet a karantén alá helyezett Cremona és Lodi város kórházaiból jelentettek, ahol éjszaka óta egyszerre annyi koronavírus-fertőzöttet kellett elhelyezni, hogy az egészségügyi intézmények teljesen megteltek. Tucatnyi új beteg állapota súlyosnak bizonyult.
    Az úgynevezett „vörös zónában” dolgozó orvosok, ápolók egy hete szünet nélkül végzik feladatukat, sokan maguk is fertőzöttek, elsősorban a háziorvosok között, hangsúlyozta Fontana. Hozzátette, hogy továbbra is hiányoznak a szájmaszkok, amelyből a római kormány 35 ezer darabot ígért egész Észak-Olaszországnak, de eddig egyetlenegy sem jutott célba.
    https://24.hu/kulfold/2020/02/28/koronavirus-olaszorszag-korhaz-orvos/

  24. “ Ha egyszerre kétszáz km hosszan bontják, nyomják befelé a kerítést, akkor mi lesz?”
    Az lesz amit a “karmesterek” elterveztek. Egy kényelmes bunker mélyén “valakik” elégedetten kipipálják a következő menüpontot ami lehet, hogy ilyen néven szerepel: – mehetnek a migránsok – .
    Nem furcsa, hogy pont most érkezett gyakorlatozni 20 ezer amerikai katona?
    https://webradio.hu/hirek/kulfold/megkezdodik-a-defender-europe-2020-nagyszabasu-nato-hadgyakorlat-lengyelorszagi-szakasza

  25. 29.Gyarmathy:
    „Most lehet tényleg elindul a milliós tömeg Törökországból és 1-2 hét múlva már ott is lesznek, lehetnek a déli határoknál.”

    Azért ahhoz pár országhatárt át kéne lépni.
    Ezt a kását se eszik olyan forrón.
    Ha ez a tömeg látszik, az EU, és most már a németek is gyorsan lépni fognak.
    Tanulva a múlt hibáiból.

    Egy kis propaganda kéne, hogy Európában tombol a járvány.
    Legalább olyan demagóg képekkel, mint anno a menekültekről volt.

    Legrosszabb esetben Viktor is tovább engedi őket, mint előzőleg.

    Most minden országnak potenciális kockázat lehet a menekült áradat, mert nem biztos, hogy nem kapták el a corona vírust.

    Törökországban nincs hivatalosan fertőzés, de ha nincs teszt, akkor nincs fertőzés.
    Irakban is csak 1 van.

  26. 31.Hanyistók:
    „Nem furcsa, hogy pont most érkezett gyakorlatozni 20 ezer amerikai katona?”

    Nem nem furcsa, mert már tavaly bejelentették.
    Csak követni kellene a híreket.

    Ha már furcsaságokra vágysz a török lépés időzítése furcsa.
    Mivel ez volt az időben a legutolsó.

    Tehát ebből az következik, hogy az oroszok, törökök összejátszottak, hogy mostanra időzítve elengedjék a migránsokat.

    Ha már mindenáron összeesküvés elméleteket akarunk gyártani.
    Természetesen felsejlik a háttérben Soros szilluetje. (ironia)

    Mondjuk a törökök lépése is valahol érthető, ha betör ( ha már nincs jelen) a járvány hozzájuk, a fene akar még egy 3.7 milliós tömeg egészségügyi ellátását és felügyeletét és karanténját is biztosítani.

    A törököknek voltak korábban módszereik az ilyen problémák megoldására lásd. örmények.

  27. 32.

    „Legrosszabb esetben Viktor is tovább engedi őket, mint előzőleg.”

    Csak nehogy közben az osztrák-magyar határon épüljön egy német-osztrák-svájci kerítés. Némi olasz, francia és stb. támogatással.

    Csak azt tudnám minek mentek a törökök be észak Szíriába kavarni a trutyit? Miért kellett ez nekik? Nekimentek az oroszok támogatta Aszad hadseregnek? Mégis mit vártak? Nem miattuk indult el közel 1 millió újabb menekült Szíriából?

    És Európa ezt tétlenül nézte, itt a következmény.

    Viktornak most elég kellemetlen lehet az Erdogan barátság.
    Mit mondjon most?
    Most már tényleg jönnek és a haver török elnök engedi őket.

  28. 32, Gyarmaty:
    Na igen.
    Ez szívás lenne.

    De azért az is rosszul mutatna, ha az osztrákok lövöldöznék le a Viktor által elengedett migránsokat.

    No meg az osztrák-magyar zöld határ is jelentős és jó a terep.

    VIktor azért fúrt meg a törököket elítélő határozatot, mert azt hitte, ez majd hat Erdogánra.
    Kicsit sokat képzel magáról.

    A török igény egy pufferzónára még érthető is volt, a menekültelk tükrében.
    Aztán volt egy megállapodás, egy tűzszünet az oroszokkal és Szíriával.
    Ha jól emlékszem, nem ők szegték meg.

  29. 35.
    „No meg az osztrák-magyar zöld határ is jelentős és jó a terep.”

    Amíg van. Ha tényleg milliók indulnak el, ne számíts rá, hogy sokáig lesz átjárható határszakasz a nyugati részen. Nem olyan sok az a közös határ, most úgyis felszabadul egy csomó gyártókapacitás az osztrákoknál, németeknél.

  30. Most első sorban a görögöket és a bulgárokat kéne segíteni az EU-nak, pénzzel, eszközökkel és emberekkel.

    A görögök ezt korábban is kérték, nem tudom mit kaptak.
    Nyugat-Európa lelkesedése lecsökkent, mikor nem volt közvetlen veszély.

    Meg Erdogán lefizetésével részükről elintézték a dolgot.
    Csak Erdogán többet akart, tipikus zsaroló.

    Egy sima drótháló kevés, mert azt el lehet vágni.
    Beton kerítés kell, minimum 4-5 m magasan, mint a szír-török határ egy részén vagy az izraeli-palesztin határon van.
    De még azokat is meg lehet mászni, lásd a spanyol határon az afrikai menekültek.

  31. Még mielőtt mindenki betolyna, elárulom, hogy a szilveszteri buli után volt egy 5-6 napig tartó szokatlanul kellemetlen száraz köhögéses léguti betegségem, utána fájt a torkom, majd kicsit a tüdőmre ment és köhögtem pár napig. De nem kaptam tüdőgyulladást és sem lázam, sem izületi fájdalmam nem volt, szokásos módon meggyógyultam kb 1, másfél hét alatt. Egy hete bementem az általános iskolai farsangra, szombaton már fájt a torkom 2-3 napig, aztán az orromat is fújtam, de már ezen is túl vagyok, és sem lázam, sem izületi fájdalmam nem volt. Elárulom az influenza immunitás receptjét: NE AKARD ELKERÜLNI, HOGY ÉVENTE 1-2 ALKALOMMAL MEGKAPD AZ AKTUÁLIS VIRUSTÖRZS OKOZTA FERTŐZÉST, és ha megkapod NE FEKÜDJ LE MIATTA, MERT AZ OKOZ TÜDŐ TISZTULÁSI ANOMÁLIÁKAT!

  32. 33. Idegen “ Nem nem furcsa, mert már tavaly bejelentették.
    Csak követni kellene a híreket.”
    Követem a híreket. ( az is lehet, hogy már előtted tudtam róla…:) ) Szerinted ha tervezett ez az egész cirkusz, akkor azt most találták ki? A csapatok megjelenésére csak azért céloztam, mert lehet ez is a “terv” része. Nem akarok senkit befolyásolni, csak rengeteg “véletlen” és rengeteg ideális helyszín és történés van ebben a vírusos dologban.

  33. 39.
    Én is úgy döntöttem, szarok a vírusra. Na persze megteszek némi óvintézkedéseket, de ha elkapom, hát elkapom. Nem is magamat féltem, hanem az idősebb családtagjaim.

  34. Kedveseim! Kellene valami önfegyelmet tartani. Ez a poszt nem a török-orosz-szír veszekedésről szól, és egyéb „betervezett” viszályról. Szóval az önfeledt kielégüléssel fel lehetne hagyni.

  35. Az Index cikke szerint az olasz Mattia a hírhedt “1-es beteg” megfertőzte a feleségét, aki szerencsére úgy néz ki (egyébként a nyolcadik hónapban lévő várandós nő) tünetek nélkül megúszta. Ez alapján szerintem rengeteg betegség és tünetmentes hordozó szaladgálhat, aki köszöni szépen jól van.
    Az alábbi videóban Dr. Hamer megfigyelései alapján érdekes dolgokat feszeget Barnai Roberto. Szerinte a lelki konfliktusaink, félelmeink, stresszes életünk azok a fő tényezők, melyek legyengítik az immunitásunkat az egyébként velünk élő virusokkal szemben.

  36. 38:
    Akkor ennyi erővel irány Vuhan! Majd jól megeddződik az immunrendszerünk. Ez azért nem ilyen egyszerű…

    39:
    Erdogan a lépését régóta beígérte. A jelenlegi helyzet részére kiváló időzítés.
    Nekünk rendkívül kellemetlen, de hát tudva levő volt, hogy nem lehet egyszerre Nyugat-Európához és a Keleti „barátainkhoz” is húzni/tartozni. Ebből a léből bizony szürcsölni fogunk most…

    40:
    Egyetértek.

    41:
    Ez kurva jó!!! „Velünk szimbiózisban élő vírusok.”
    Tanítani kéne… (de nem a tudás iskolapéldájaként.)
    De pár embernek most szerintem is inkább relaxálni kellene!
    S ha már a stressznél tartunk, tudtátok, hogy az immunitáshoz milyen fontos a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás?!

  37. Olaszban a sátrakat a kórház mellett meg a kórházakban a túlterhelést már most tudnilehet és be is vallják, akkor mi lehet a valóság, és bőven hozza a spanyolnátha halálozását kórház mellett is.

    Akkor mi lesz ha összeomlottak a kórházak?
    + még kifogy az antibio meg jönnek a menekültek meg a felmelegedés?

    illetve újra és újra el lehet kapni mint a calicivírust csak újra és újra rosszabb esélyekkel?

    A túlélő rokkantakat és a turizmusból, stb élőket akik most munkanélküliek lesznek ki tartja el?

    Ennek ellenére még mindig sokan röhögnek a „pánikvásárlókon” …

    Nomeg „úgyis lesz rá gyógymód” nem kell itt aggódni, csak a hagyják a népet itt pánikolni a vélemény.

    Én meg aki járok dokikhoz tudom hogy egy egyszerű nemibetegséget nemsikerül nekik megoldani…

    Persze ha annyi biológus lenne mint informatikus lehet meglenne az ellenszer,de a világ az ájfonok felé ment el…

  38. 43:
    Ne görcsölj! Csak rontasz vele a helyzeteden…
    A pánikvásárlókon lehet röhögni, de az nevet, aki a végén nevet!
    Éves készleteket felhalmozók részint tényleg mulatságosak, mert úgyis mindig lesz valami, ami keresztülhúzza a számításokat. A pazarlásról meg ismered a véleményem.
    Az AI egyébként -sztem.- most tényleg segíthetne. Kár, hogy gyermekcipőben jár.

  39. 16
    „A védőnői hálózatnak és a különféle rendelőknek a falára kikerült, hogy légúti panaszokkal senkit sem látnak el, amíg meg nem gyógyul.”

    Volt szerencsém ma a deddel megjárni az egyik nagy fővárosi gyermek kórházat, a kerületi F-O-G rendelést(gyerek-felnőtt egyben van), és a gyerekdokit is – mellesleg őt a héten már másodszor, ezelőtt a masszívan köhögő ketteskémmel mentünk – sehol senki nem küldött el köhögés miatt, kiírva sem volt ilyen, pedig az én hangom is csodás öblös :p .
    Sehol senki nem stresszelt semmin, pedig a gy.klinika sürgősségién istenesen köhögtek a gyerekek.
    Ami viszont már most is aktuális probléma: vittem a veseproblémás, ott gondozott dedet elhúzódó, antibiotikum mellett romló fülgyulladással, dezorientálsággal, tegnap még lázas volt. A vese miatt szabad bejárásunk van, tudtam, hogy vizeletet úgyis néznek.
    Képzeljétek, nem! Délelőtt 10-kor(!) már elküldtek, hogy sem a fülészet nem fogad kapacitáshiány miatt, és bár ők megnézhetnek ha kivárjuk az előttünk lévő 40főt, de az itteni doki nem ért hozzá, tovább fog küldeni a Budai ügyeletes kórházba. Történt ez úgy, hogy komolyan vettek, megérkezésünk után 2-3 perccel már kikaptak a tömegből vizsgálóba, az orvost láttam abban a pár percben a fülészetre telefonálni. A legijesztőbb, hogy nem érzem azt, hogy le akartak koptatni, maximálisan őszinték és korrektek voltak! Küldtek a kerületi FOG rendelésre úgy hogy tudják időpont köteles. De nem volt más választásuk.
    A kerületi rendelésre sem volt kiírva, és senkit sem érdekelt a köhögésem (egyébként a gyereket visszaküldték a klinikára, aki nem fogad ?) őket is megértettem, mert nem tehet mást, gyereket csak muszájból lát el.
    A dokinknál sem volt kiírva, és itt is várakoztak láthatóan lázas köhögő gyerekkel lázas köhögő szülők. Szakterületéből kifolyólag felfigyelt a köhögésemre, de tudja a középső gyerekemnek mi a baja, valószínű nekem is.
    Tehát a gyerek tovább kapja a gyógyszert, most annyira nem volt vészes, figyeljem a hétvégén a mozgását, a fülét, a vizelet tesztet csináljam meg szükség esetén…
    Komolyan… a kórházban volt maszk az orvosi személyzeten, és ennyi! Semmi szót érdemlő intézkedést nem vettem észre sehol, sem itt sem az sztk-ban. Pedig direkt kerestem 🙂 .
    A vírusnál sokkal jobban frusztrálja őket az eü. állapota.

  40. Hogy a témánál maradjuk, meg oldjuk is a feszültséget, itt egy Napirajz!
    Amikor megláttam hát potyogtak a könnyeim a nevetéstől.
    De belegondolva sok kórházban ez a valóság. Így azért már nem volt a annyira vicces…
    https://index.hu/napirajz/2020/02/26/csempezhetnenk/
    Kb. ilyen szintű egészségüggyel szálunk szembe ezzel a járvánnyal.

  41. 45:
    Ez számomra azt mutatja, hogy a nyilatkozatokkal ellentétben mégsincs egységes elvárás – intézkedés, és/vagy ami van, azt nem tartják mindenhol be, és/vagy -ami a legrosszabb lenne- félinformációk keringenek az eü-ben is, amit helyileg alkalmaznak.
    A sürgős esetek azonnali ellátása természetes.

  42. Úgy nézem a globális gazdasági és politikai okok miatt eddig tökölő WHO talán a jövőhét második felében csak kihirdetheti a Pandémiát?!

    Tedrosz Adamon Gebrejeszusz szerint aggasztó a megbetegedések és az érintett országok számának növekedése. Péntekig az új koronavírus több mint 83 ezer embert fertőzött meg, és Ázsia, Európa, Amerika után megjelent Afrikában is és immár csaknem hatvan országot érint.
    Michael Ryan, a WHO sürgősségi programjainak igazgatója újságíró Kína példájára hivatkozva újságírók előtt kijelentette, hogy korlátozó intézkedésekkel határozottan meg lehet állítani a járványt.
    Kínában, ahol a járvány decemberben elkezdődött, 2791 ember halt meg a kórban. A világ más részén a betegségnek 67 halálos áldozata van a WHO szerint. Az elmúlt 24 órában Nigériában, Dániában, Észtoszágban, Litvániában, Hollandiában, Mexikóban, Fehéroroszországban, Új-Zélandis és Azerbajdzsában is megjelent a vírus.

    WHO: nagyon nagyra nőtt a világjárvány veszélye
    https://24.hu/kulfold/2020/02/28/who-koronavirus-2/

  43. 48:
    Sztem. a WHO kőkeményen meg fogja keserülni ezt a jövőben.
    Senki sem fogja őket komolyan venni majd.

    A korábbi klímavédelmi intézkedéseknél, jó egy évtizede látjuk, láthattuk, hogyan működnek azok a „tudósok” és szervezeteik, akik cselekvés helyett csak okoskodnak, általában kiforgatva, kicsinyítve az égető problémákat. A fiatalabb generáció talán leszámol majd ezekkel a vadhajtásokkal végre.

    Más:
    Milyen az ember!
    Most sorra kapom azokat a videókat, amelyek a járványt bagatellizálják.
    Egy orvos például nyilatkozza egyikben, hogy abszolút semmi veszély nincs. Teljesen felesleges aggódni, hiszen minden más veszély sokkal komolyabb körülöttünk.
    Mindig is azt vallottam, hogy az emberek 90%-a csak arra képes, hogy utánozzon. Tegnap azt, hogy mindmeghalunk, ma azt, hogy semmi veszély…
    GONDOLKODNI, EMBEREK…

  44. Maradjunk a résen 🙂 főleg így az éjszakába
    és arra kérnék mindenkit,
    próbáljuk meg legalább az alapkérdéseket tisztába tenni.
    Mert elég nagy a sötétség.
    Idegen sporttárs úgy látja
    ez egy nátha.
    Igaz kissé többen halnak bele mint tavaly,
    Egy olyan nátha ami hol itt hol ott üti fel a fejét.
    A repülésekkel ide oda cikázik a világban.

    Többen azt mondjuk
    ez nem olyan mint egy nátha.
    Alapvető kérdést kellene egyszer eldönteni:
    Ez egy biofegyver, egy GÉN crisping segítségével módosított SARS II.?
    vagy nem, … ez csak egy mezei nátha szigorúbb verziója.
    Ha ez így van, mivel néhány millió évünk volt ahhoz,
    hogy DNS-t adaptáljuk a nátha túléléséhez,
    valahogy ezt is kibírjuk.
    Az eddigi nátháktól eltér, hogy ez a konkrét koronavírus
    túl gyors ahhoz, hogy valaha genetikai ellenállást tudjunk felépíteni rá.
    A fenotipusok közti ACE-2 számbeli eltérést hagyjuk a fenébe.
    Erre is csak rá kellett jönnöm egyszer: nem oszt és szoroz.

    az ACE2 receptorok számbeli eltérése csupán azt jelenti:
    Kevesebb számnál hosszabb időt vesz igénybe, hogy túlterhelje a gazdaszervezetet.
    Luigi épp úgy felborul mint a Csang Cseg,
    csak közbe tudattalanul sokkal tovább fertőz.
    A viszonylagos ellenállóképesség nem több,
    mint az hogy a beteg senki felé nem jelzi, (nem is tud róla)
    hogy egy vagy több hónapig benne van a vírus.
    Miközben a beteg homeostazisát fokozatosan felborítja.
    Azáltal, hogy a szervezete energiáit a parazita vírus
    átállította millió Covid termelésére, és szétszórására.

    A beteg testben a COVID replikáció kivételével
    nem marad erőforrás arra, ami a legfontosabb lenne:
    hormonok és fehérjék előállítására,
    amelyek az emberi test alap-működéshez szükségesek.

    Ez alapvető kérdés lenne egyszer,
    Ez egy biofegyver, vagy csak nátha.
    Ez feketén és fehéren az életbenmaradás esélye.

  45. 51.Xander:
    „Idegen sporttárs úgy látja
    ez egy nátha.”

    Csak a tisztázás végett, sose állítottam, hogy ez egy nátha.
    Ha mondtam ilyet, idézd be.

    A halálozási számokat hasonlítottam össze, és még ha kínai eseteket 20x-om is (az irodalom alapján), akkor is eddig kevesebben haltak bele, mint az éves influenzába.
    Most ez igaz, meglátjuk év végén mi lesz a helyzet.

    „Egy olyan nátha ami hol itt hol ott üti fel a fejét.
    A repülésekkel ide oda cikázik a világban.”

    Mert ez annyira elképzelhetetlen egy globalizált világban meg egy járvány terjedési mechanizmusát ismerve.

    „A fenotipusok közti ACE-2 számbeli eltérést hagyjuk a fenébe.”
    A fenotípusok között az ACE2 aléllek aránya eltérő.

    Xander, én úgy érzem, hogy az összeesküvés elmélethez akarod igazítani a valóságot.

    Én nyitott vagyok, tényekkel meg lehet győzni.

    De tudod mit, számunkra ez teljesen mindegy.

    Teljesen mindegy, hogy az USA csinálta, vagy Kína, vagy USA,Ausztrál, Kína kooperáció, amire legutóbb hoztál egy linket vagy véletlenül szabadult el vagy természetes eredetű.

    A vírus itt van a közelben, azzal kell mindenkinek egyénileg megküzdenie.

  46. 52.
    Ha nem nátha akkor mi a …mtól borulnak fel az emberek
    lépcsőkön, metrókon, és áruházakban,vagy a piacon a paradicsom pultra dőlve.
    Úgy olvasom, azt mondod ez nem nátha.
    Nem hiszem el kedves Idegen

    a COVID egy SARS II. nevezhető
    BIOFEGYVER lenne?

  47. Amit az ember talál és idéz szakirodalmat a SARS-CoV-2-ről, azok az idő rövidsége miatt „preprint and has not been certified by peer review” azaz, nincs ellenőrizve mások által szakmailag.

    Nos így előfordulhatnak érdekes ellentmondások.

    Az első cikkben, ami a Kína specifikusságot sugallta ezt olvassuk:
    „According to their modeling, although the binding strength between 2019-nCov and ACE2 is weaker than that between SARS-Cov and ACE2, it is still much higher than the threshold required for virus infection.”

    azaz a 2019-nCoV és az ACE2 gyengébben kötődik egymáshoz, mint a SARS-ACE2 kötés.

    #www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.01.26.919985v1.full

    A texasi szerzős cikkben, amely leírta a vírus térszerkezetét
    „ACE2 bound to 2019-nCoV S ectodomain with ~15 nM affinity, which is approximately 10- to 20-fold higher affinity than ACE2 binding to SARS-CoV S ”

    10-20x erősebb 2019-nCoV-ACE2 kötödésről ír, a SARS-CoV-ACE2-höz képest

    #science.sciencemag.org/content/early/2020/02/19/science.abb2507/tab-pdf

    Egy újabb cikk, most nem találom, már 1000X-es kötés erősség eltérésről beszél.

    No akkor melyik az igaz?

  48. 53.Xander:
    Miért kéne biofegyvernek lennie, ezt nem értem.

    A spanyol nátha biofegyver volt (most vonatkoztass el a nevétől)?
    Azért mert nagy hatékonysággal ölte az embereket?

    A régi himlő, pestis stb. járványok biofegyverek voltak?
    Itt a terjesztő mikrobára gondolok, nem a terjesztés módjára (behajigálunk ostromlott várakban fertőzött tetemeket stb.)

  49. 53. Xander

    A „felborulós” videóról biztosan tudod, hogy koronavírus miatt történt? Vagy kallódik a neten egy másfél milliárdos mintából olyan is, amit el lehet adni ennek is akár?

    2001-ben láttuk, hogy becsapódnak a gépek… most látjuk, amit látni akarunk vagy amit láttatni akarnak… ez hamarosan kiderül.

    Én azt mondom, ha a paraméterek igazak, akkor már a pesti piacon is borulnia kellene az embereknek. A kérdés még mindig az: több mint két hónap telt el, közvetlen repülő járatok folyamatosan voltak, a fertőzőképesség az influenza sokszorosa, mortalitás a sokszorosa… miért nem borulnak az emberek? Legalább egy-kettő nyilvánosan.

  50. 55. Idegen

    Furcsa, hogy itt még nem merült fel a spanyolnáthával kapcsolatban a gyógyszertúladagolásos história, amiről Mester Károly pontosan itt beszél:

    https://youtu.be/9rY74fXFI80?t=1726

    Szóval a „nagy hatékonyságot” ennek tükrében is érdemes nézni.

  51. Mint 51.-ben olvashatod, kellett egy kis idő,
    de rájöttem,
    hogy az ACE2 receptorok számának jelentősége nem valami.

    Tudományos elismeréseken kívül,
    miután a Lancet leközölte.
    Az olvasók itt is jó% érdektelen mi az ACE2.
    Kevesebb ACE2-receptorral rendelkező kaukázusi rassz tagjainál
    a késés talán egy kicsivel lassabb halált jelent.
    Mivel az ACE2 receptorok sokasága azt jelenti,
    hogy több COVID vírus kötődése gyorsabban fog megtörténni.

    A beteg milliárdnyi Covid vírust bocsát ki a környezetbe,
    mivel viselkedése megváltozik:
    az élet helyett a halál egységeit termeli,
    ráadásulaz erre összes energia forrást elvonja,
    felhasználja a folyamatos vírus RNS termelésre.
    A DNS,így a fehérje,stb… szintézis leáll.
    Az emberi test mint szuper szervezet viselkedik.
    Fogalma sincs, hogy beteg.
    Ez azért van, mert
    az emberi testben minden nap több millió sejthalál történik,
    és ez nem szokatlan állapot.
    Minden fertőzött ember a vírust folyamatosan terjestzti,
    amíg meg nem hal átprogramozott immunrendszerrel élnek.
    Ez azt jelenti, hogy a DNS / RNS termelése már nem
    a saját szükségleteikre történik,
    hanem a vírus szaporodásának parazita funkcióira.
    A személy amíg a betegsége tart,egy sétáló atombombaként
    termeli és terjeszti a COVID vírust.

  52. 57.Attila:
    Köszönet, hogy erre felhívtad a figyelmedet.
    Érdekes új szempont.

    Szerencsére nem kell egy videóból kikeresett imageből visszakeresni a hivatkozott irodalmat, rákeresve van szakirodalma rendesen a neten.

    https://www.nytimes.com/2009/10/13/health/13aspirin.html

    Itt azért vitatkoznak a video egyik állításával.

    „One hypothesis suggests that many flu deaths could actually be attributed to aspirin poisoning. Medical authorities at the time recommended large doses of aspirin of up to 30 grams per day. Today, about four grams would be considered the maximum safe daily dose. Large doses of aspirin can lead to many of the pandemic’s symptoms, including bleeding.

    However, death rates seem to have been equally high in some places in the world where aspirin was not so readily available, so the debate continues.”

    https://www.smithsonianmag.com/history/ten-myths-about-1918-flu-pandemic-180967810/

    Halálozási ráta ugyanolyan magas volt, ahol használtak vagy ahol nem használtak aszpirint.
    De a gyógyszer túladagolás az áll.

    https://academic.oup.com/cid/article/50/8/1203/451446

  53. 56.
    Nem találom elovasni, valahol észrevételezted,
    hogy más-más lethalitásal jelelmző vírus kering a világ eltérő pontjain.

    A vírus keltette félelem oldalvizén
    vagy ezzel indokolva
    új törvények bevezetését várom.
    vagyis várja a jó fene, de bevezetik
    (pénz, rendkívüli állapot) stb.

  54. 60. Xander

    http://www.antalffy-tibor.hu/3108-a-magyar-kormany-szakertelme#comment-249503

    Ez csak egy konteó volt a részemről, egy lehetőség az adatok furcsaságával kapcsolatban. Persze tudjuk, hogy mindenki hazudik, de ha ez egy fedősztori, akkor az szintén ki fog derülni, ha statisztikailag ránéznek a végén.

    Nyilván a számok furcsaságára más magyarázat is lehet: ez pedig a német kormány szándékos hazudozása…

    A WTC tornyoknak is a terrorizmusellenes szabályok miatt kellett leomlaniuk, nem Bin Laden zsenialitása nyomán a bicskás gépeltérítők meséjével.

  55. ha ez egy fedősztori…
    igen ez egy jó megfogalmazás.
    Úgylehet, hamarosan észre fogjuk venni.

  56. 59. Idegen

    „Halálozási ráta ugyanolyan magas volt, ahol használtak vagy ahol nem használtak aszpirint. De a gyógyszer túladagolás az áll.”

    Ha jól értek magyarul, akkor a videó állítása az is volt, hogy ahol használtak (mert megették a mesét), ott az eleve túladagolás is volt, mert a toxikus mennyiség felettit írták fel és használták általánosan akkoriban… (ma is amúgy sokan emelik az orvos által előírt mennyiséget, ha be vannak sz@rva vagy nem hat)

    Mondjuk azon nem csodálkozom, hogy Washington vitatkozik egy potenciális és esetleg szándékosnak is vélhető „népességcsökkentő” forgatókönyvvel. A 90 évre titkosított adatok legalábbis picit gyanúsak. Ismerjük a mintát? Amerikai katona behurcol egy virnyákot, majd pandémia lesz és mellékesen kis veszteséggel nyernek egy „kisebb háborút”, ami után az történik, amit csak akarnak.

    Egy régi kínai mondás szerint: ami egyszer megtörtént, az nem biztos, hogy újra meg fog. De ami kétszer megtörtént, az k…a isten, hogy megint megtörténik… 😉

  57. A mi szempontunkból most mindegy, hogy természetes, vagy mesterséges eredetű a vírus. A biokémiai mechanizmusok alapvetően ugyanazok.
    Sztem. jelenleg nem dönthető el az eredet, s nem is tartom fontos kérdésnek, hogy megtudjuk. Egyáltalán az sem biztos, hogy valaha is bizonyítható lesz…

    Az emberi felelőtlenség sokkal jobban bosszant, s ez a kikerüléstől kezdve a hazai szakértelemig mindenre igaz.

  58. Ha a koronavírussal kapcsolatos döntéseket és intézkedéseket nézzük, akkor azért nehéz ezeket teljesen objektívan értékelni, mert tökéletes védelmet biztosítani a betegség természetéből fakadóan lehetetlen, illetve ennek túl vehemens megkísérlése akár gazdasági összeomláshoz is vezetne.
    Nyilvánvalóan itt is nagyon kiegyensúlyozottan adagolt lépésekre van szükség, egyensúlyozva a lehetőleg minél kevesebb áldozatra törekvés, és a működési stabilitás fenntartása közötti szűk mezsgyén.
    És ezt a játékot minden kormánynak játszania kell. Hogy ki játssza jobban, azt csak az fogja eldönteni, hogy a végén ki lesz az aki működőképesen, és a legkevesebb százalékos áldozattal megússza.
    Azért azt láthatjuk, hogy túl sok jó példával eddig nem szolgált egyetlen érintett ország sem, akit mintának tekinthetnénk, még nálunk gazdagabbak sem.
    Ha ők nem tudták megállítani a vírust, mit várhatunk mi?
    Egyenlőre haladékot kaptunk a sorstól, hogy a többiek tapasztalatait beépíthessék, mire ideér a járvány.
    Habár szerintem az érintett országok mindegyikében hasonló zavarodottság, és ellentmondásos lépések voltak, mert a megtehető lépések fentebb ecsetelt ellentmondásosságát mindenki érezte.
    Pl. túlzott nagyságrendű egészségügyi intézkedésekkel is össze lehet omlasztani az egészségügy gépezetét anélkül, hogy megakadályoznák a vírus felbukkanását és terjedését.
    Reálisan ezt csak elodázni, és a terjedést lassítani lehet, több nem várható el, mert lehetetlen.
    Aztán lehet értékelni utólag, hogy ki sakkozott ügyesebben, ki úszta meg kisebb veszteséggel.
    De veszteség garantáltan lesz a legjobbaknál is…

  59. 65:
    Sztem. kommunikációval (tájékoztatás) és minőségi oktatással például nem lehet mellényúlni.

    Nyilvánvaló, hogy nincsenek tapasztalatok, és nem is azt várnám, hogy holnapra előálljon a magyar eü. a vírus ellenszerével.

    A két probléma, hogy az átlagemberek rettenetesen ostobák a természettudományos információkkal kapcsolatban (elbutulás/elbutítás eredménye), és -ahogyan a mai posztban is olvasható- a gazdasági érdekek az egyének életértéke fölé emelkedtek.
    Utóbbit bűnnek tartom!

  60. Hubab
    Csak annyit arról, hogy a nálunk gazdagabbak sem tudják megfogni a járvány, akkor mit várunk mi, hogy – emlékez – a nálunk gazdagabbakat a 2013-as dunai árvíz mind elvitte, mi a csórok megfogtuk. Ja, tudom, véletlen volt, kétszer akkora víztömegnél mint ami a németeknél volt.

  61. 67:
    Abszolút fals hasonlat.

    Annyi relevanciája lehet a bizakodó állításnak a jelenlegi eü. veszélyhelyzetben, hogy a „hülyéknek szerencséje van”.
    Természetes fekvésénél fogva az országnak jó esélyei vannak. De ez könnyen lenullázható a ki-beutazgatásokkal. Azon én is elgondolkodtam, hogy a tiltásnál a félelemben tartás hatékonyabb a cél elérésében, de kétlem, hogy ez szándékos lenne.
    Ha az volt, ha az, respektálom és visszavonom a korábbi elmarasztalásaimat.

    Abban egyetértünk, hogy nem csak a pénzen múlnak a dolgok.

  62. 67. vadegér – igen, ezt nem kellene elfelejtenünk, hogy gyökeresen különbözünk a minket körülvevő népektől mindenféle téren. Egy idősebb ismerősöm mondta a vírusra: nem kell beszarni mert az íjfeszítő népeket nem győzi le ilyen nyavalya!
    Tudom, hogy nem tudományos, de némi bizakodásra okot ad! 🙂

  63. 69:
    Grat.! Menthetetlen vagy. De hát már Madách is megírta:
    „Mondottam ember: küzdj és bízva bízzál.” – Ha titeket ez megnyugtat, áldásom rá!

    70:
    Az éremnek azért mindig két oldala van.

  64. Horváth Csongor 71: „Az éremnek azért mindig két oldala van.”

    Megtennéd hogy rávilágítasz a másik oldalra? Tényleg kíváncsi vagyok hogy mire gondoltál.

  65. Az íjfeszítő népek egyedeinek inkább használni kéne az eszüket!
    Ha megvágjuk a kezünket nekünk is vérzik.

    Jó nép vagyunk, sok rosszat átéltünk, van bennünk tartás, egy fajta erő mi átsegíthet minket a hülyeség korán.
    Azonban ezt az erőt detektálni kell, hogy „megfogható” legyen, ehhez a legmélyebb filozófiák vezetnek el.
    Különben semmit sem jelent, csak hamis felsőbbrendűség érzetét kelti a hülyék tengerében.

    A magyar társadalom egy szándékosan lebutított áldozati tömeg. Amíg azt várja, hogy megmondják mit hogyan, addig nem is tudja kiemelni a fejét a sárból.
    Idáig kapott haladékot, most berúgják a porondra! Bedobnak minket a mélyvízbe!

    Nyűszítve fogjuk felemelni fejünket, hogy körbenézve továbblépjünk vagy meghaljunk.
    Elég teátrális volt??

    Tibor bátyánk minden alkalommal(majd minden poszt elején) elmondja, hogy az emberi természetből fakadóan így meg úgy.
    Én mint jó kutyus mindig ráharapok a gumicsontra.
    A tudatkutatás, a gondolkodáskutatás, a pszichológia tudománya nem mérvadóak itt, a lélek szót meg csak kiejteni sem szabad,
    mint nem bizonyított fogalmat. Pedig nyilvanvaló, hogy semmit nem tudunk a kerdésben, hanem saját gondolatmintáink sztereotípiáit szajkózzuk, valódi próbalkozások nélkül.

    Így hogy szeretnénk kimászni a gödörből?

    Vagy tényleg mindenki eltökélten abban hisz, hogy ennek a játszmának csak egy végkimenetele lehet?!

    Ha csak azt nézem, hogy 10 éve rágjuk itt a gittet és mar akkor is tudtuk amit……

  66. 72:
    Az eü. beszerzésekre rárepült cégekre gondolok, amelyek nem minden esetben kormányközeli mutyisták, nagyon is nemzetközi szereplők. Most nem politikai érmére gondoltam, ha ez lett volna félreérthető, hiszen a másik oldalnak eddig nem sok beleszólása volt, ők ugyanezt egy évtizede vitték végbe az autópályákkal (kisebb tételekkel, de nálam a szándék a lényeg)…
    Ennek a rendszernek a kialakulásában ugyanolyan hibás a Multik egy része, akik csatlakoztak, és az EU a kontrollálhatatlan pénzelésével.

    73:
    Én nem érzem úgy, hogy csak gittet rágtam volna. Az csak szórakoztató…

  67. Balázs ez zseniálisan jó volt.
    😀 éppen rendezem el a hasznos holmikat a közel NBV szellőztetésű nem is tudom hány négyzetméteres – asszony tudja, talán 70 – betonozott, burkolt, festett igen speciálisan megvilágított páncélajtós pincében a fém polcokon, melyek úgy 100 fm hosszat adnak és focizni lehetne középen… amikor pont az utolsó mondaton morfondíroztam én is, ám körül nézve nem látok se gittet, se mozgó állkapcsot, se lejárati vagy szavatossági gondokat a közelgő két évtizedre. Nem fáj, nem zavar senkit, még jól is néz ki, ne legyen rájuk soha szükség. De én csak egy kávét kérek már lassacskán. (Hatósági óvó szemek kedvéért, az illetékes rendőrkapitányság századosa a minap volt ellenőrizni és mindent rendben talált, és bármikor lehet lecsapó ellenőrzés, kávéval és süteménnyel várom, mert nálam a legális határ szent.)

    Nem cinizmus vagy gúnyolódás senki irányába!

  68. 🙂
    Kár, hogy azt nem tudhatod, ki lesz a kövi (rendőr?)főnök.
    Egyébként a süti+kávén én is gondolkodom még…

  69. 74-75. Tisztelet a kivételnek! Vagyis mindenkinek!

    Jövőnk

    Hát igen!
    Abban biztos vagyok, hogy a tőled telhetőt maximálisan megtetted. Remélem azért van egy alagút mely kicsit távolabb, rejtett kijárattal is rendelkezik és kerül pl. ólom a bunker tetejére. Gondolom sűrű hetek állnak mögötted.
    A másik scenáriód- gondolom- az emberi tényezők miatt meghiúsult. Nem lepne meg.

    Nekem az egész gazdaságra a te bunkered költségvetésének töredéke jutott valószínűleg.
    A védelemtől eltekintve se vagyok kész még mindennel, arról nem is beszélve, de azért elég jól haladgatok. Simán 15 családot „gond” nélkül( na jó ez egy kis túlzás) életben tud tartani a táj és a mini rendszerem. Én is élvezettel nézegettem száraztészta, és protein készletemet. A paradicsomos halak légmentes hordókba való bepakolgatásakor szinte sikítani támadt kedvem az élvezettől.
    Na jól van csak hülyülök. Én is betáraztam.

    A legjobban mégis annak örülök, hogy nem érzem azt amit régen.
    A félelem ugyan ösztönző bizonyos szinten, de a szabadság Isteni! Sikerült feloldanom bizonyos dolgokat. Most arra törekszem, hogy az elérhető legmagasabb tudatállapotban lehessek halálom pillanatában, bármikor is következzék be.
    Hogy akkor is érezzem a mindent átható csendet és békét mikor falubeli cigánygyerekek rángatnak a földön, hogy rám mérjék az utsó vascsöves ütést.

    Azt hiszem én is kérek egy kávét, lehet, hogy az utolsót. A sors ugyanis különös dolog, erről az oldalról kiszámíthatatlan.

  70. 76 Csongor, teljesen mindegy, legfeljebb a törvényi szabályozás változhat, legalábbis az EU nagy nyomás alá helyez minden tagállamot, de a tagállamon múlik, átveszi-e az új szabályozást vagy sem. A fejtegetésem arra vonatkozott, hogy nincs semmi illegális dolog a pincében. 😀

    77 Balázs 😀 nem bunkernek készült, csupán „raktárnak”. Vas van benne pár tonna, ettől még nem EMP védett, bár valamennyit lefog az erejéből, de erre sem hajazok. Bevillant menet közben egy vészkijárat, de akkor elcsúszott volna úgy az átadás, ami már kontraproduktív lett volna. Víz nem juthat be, legfeljebb fentről, de ilyen szempontból elég jó fekvésű, a környéken utoljára itt lenne víz a ház körül.
    Igen, az a projekt, ami ennél nagyságrendekkel biztosabb felkészülést jelentett volna, valóban az emberi tényező miatt bukott el. Kár érte, mert nálam is kábé ennyi család lelt volna részben altruista, részben kölcsönös érdek által menedékre, miközben normál business as usual üzemmódban – békeidőben – szálláshelyként funkcionált volna. De még függőben van egy opció e téren 😉 ottan, ahol a domb mögött az erdei út kibukik a fák alatt.

  71. Én már az elejétől mondom, hogy ez a trianon vírus:-).
    Mindenkit kicsinál, aki abban a mocskos dologban részt vett és haszonélvezője volt. Egyébként az inga vagy így vagy úgy de visszalendül, ez az univerzum rendje.

  72. Vadegér,
    Kifejtenéd bővebben, ha megkérhetlek, hogy Kína, Dél-Korea, és Irán milyen felelősséggel bír felénk Trianon kapcsán?
    Előre is köszönöm!
    És akkor most az USA-n lesz a sor, miközben nálunk semmi?
    Vagy esetleg magarázható lesz a magyar megjelenés majd atekintetben, hogy akinek a felmenője nem tette ki a trianonos logókat anno, azt fogja elvinni a nyavalya?
    Bajban vagyok, mert sajnos a nagyanyámat már nem tudom megkérdezni, kell -e emiatt aggódnom.

    Fene enné meg, hogy komoly helyzetben sem tudtok komolyan gondolkodni! Brrr.

  73. Csak vicceltem:-).
    Az itt élők sem védettek mind magyarságuk okán. Már ha a magyarság (akár a tudat) egy védő szakrális szempont lehetne.
    Egy kedves barátom szerint kb. annyi magyar van ebben az országban, ahányan igennel szavaztak a 2004. december 5. népszavazáson. Vagyis kb. 2 millió, na jó 3. A többi csak azért beszél magyarul, mert nem tud más nyelvet. Azt is mondta, ha kitenne egy asztalt a nyugatihoz és pármillió forintot ajánlana mindenkinek aki aláír egy olyan ívet, hogy ő nem magyar, nagyon meglepődnénk az eredményen. Én nem:-), figyelembe véve, hogy még ma is hányan románozzák, ukránozzák, szlovákozzák, stb. a határon kívül rekedt magyarokat.
    Szóval akik itt élnek azok sem mind védettek (ha lenne ilyen spirituális szempont), sajnos lenne miből taroljon a vírus.

  74. 79 Jövőnk
    „ottan, ahol a domb mögött az erdei út kibukik a fák alatt.”
    Mikor kis piros nyakkendős úttörő voltam, mi ezt így énekeltük:
    „Lent hol a tölgyek őrzik a völgyet kúszik az erdei út”
    De gondolom, neked már ilyen asszociációd nincs, nem is tudod miről van szó… 🙂

  75. 83 Jövőnk
    És itthon is töltötted azokat az éveket Magyarországon? Mintha úgy emlékeznék, hogy sok időt éltél külföldön…

  76. Ne röhögjetek ki, de hálás vagyok a koronavírusnak, mert sosem voltam még ennyire felkészült. Tudom ez már kicsit beteges.
    Úgy érzem magam, mint a kisdiák, aki minden házifeladatot megírt és mindent bemagolt másnapra.
    Földöntúli nyugalom szállt meg. Talán azért is, mert nem elsősorban a vírustól tartok, hanem az egyéb ‘mellékhatásokra’ készülök.
    Őszintén szólva én élvezem az előttünk álló változásokat és a benne rejlő kihívást.
    Kicsit tartottam attól, hogy unalmas mókuskerékben, szűken kijelölt mezsgyén fog az életünk eltelni.
    Az előttünk álló káosz tele van izgalmakkal és döntési lehetőségekkel. Ráadásul ezek a kihívások a beteges világ és emberiség megtisztulását fogja hozni a végén. A nehézségek rengeteg pozitívumot fognak felszínre hozni.
    Remélem az Úr végre elszánt magát, hogy jobbá tegye a világot bármi is legyen az ára.

  77. 85.
    Kamionos.
    Nem röhöglek ki, én pont ugyan igy vagyok vele, legfeljebb még magamban se tisztáztam a dolgokat.
    Valoszinü lesznek gondok akár komolyabbak is.
    Elöre nem várt és elkerülhetetlen veszteségek is, de attol ami jelenleg folyik a világban, nálunk is, remélhetöleg jobb lesz.
    Nyilván nem egyszeriben megszünik az önzés, kapzsiság, kivagyiság, de talán jopáran elgondolkoznak mire épitik a rozsaszin várukat.
    Vagy zombiapokalipszis lesz meg madmax azt megesszük egymást az se annyira rossz, vagy addigra ide érnek a migráncsok átrágják magukat a keritésen és ök esznek meg 🙂

  78. 85 & 86:
    Ez valóban egy hatalmas kaland lesz. Egyetlen szépség hibája, hogy nem éljük túl.

  79. 84 hubab, őrsvezetőnek jelentem Bécsben masíroztam az úttörő egyenruhában a belvárosból a Collegium Hungaricumba. 😀
    Igen, Bécsben.

  80. Tibor bá’
    Én azért ennyire nem látom esélytelennek a helyzetet, ha igy lenne nem lenne készletem-eszközöm, a-b-c terv, simán kiállnék az m7-esre éjjel forgalommal szembe azt kakukk.
    Van gyerekem már csak miatta is megprobálnám, ha nekem még se jönne össze remélem neki igen, ez benne van.
    De ott még nem tartunk.
    Kedvenc konzervdobozombol idézve.
    „Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed…”

  81. 58.Xander:
    „de rájöttem,
    hogy az ACE2 receptorok számának jelentősége nem valami.”

    51-ben megértettem amit írtál, 54-ben nem az ACE2 miatt idéztem be 3 cikk összehasonlítását, hanem azért, hogy a megbízhatatlanságra hívjam fel a figyelmet.

    Az első peer-review, a második elfogadott cikk, a 1000x kötéserősség, meg emlékeim szerint egy normál link volt, valamelyik tudós férfiú nyilatkozta.

    Ennek alapján nekem a középső a befutó.

  82. 87. Ha így lesz, akkor felesleges izgulni, nemigaz?

    Mindennel megbékéltem, bármi is jöjjön. Azt hiszem ez akár a túléléshez is szükséges lehet, hogy félelem nélkül tiszta fejjel tudjam az aktuális helyzetet megítélni.

    Talán keménynek hangzik, vagy még inkább könnyelműnek, de inkább nehézségek között éljenek tovább a gyerekeim, mint ebben a rózsaszín díszdobozba csomagolt lótrágyában.
    De ebben komolyan érdekelne a véleményed Tibor’bá, hiszen te már éltél meg nehéz időket.

    Lehet, hogy rosszul ítélem meg tapasztalathiány miatt.

  83. 85-86.
    Mindenki aki unja a banánt így van vele. Ez a várakozás az ami értelmet adhat a történetnek. A változás értünk történik.

    Persze lehet nem éljük túl fizikailag, de attól még a tapasztalat mint információ megőrződik és megtisztulunk valamelyest.

    A vágy a változtatásra fontos szempont.
    Mivel a mentális testünkbe vagyunk beleragadva, ezért a változás is a 3d-s világunkban kell,
    hogy bekövetkezzen.
    Mivel számtalan jelet leszartunk, ezért kissé markánsabban adják tudtunkra.

    Azért személy szerint nem bánnám ha a fizikailag kényszerítő erők nem lennének olyan súlyosak. Felkészülésemmel ezeket is szeretném tompítani. Olyan jól elvagyok mostanaban a kis tanulmányaimmal.

    Különben sem tudom, hogy vagyok-e olyan erős, hogy a kibontakozóban lévő kis „csodáimat” egy farkasfalka közepén meg tudom-e őrizni, és ha igen akkor meddig?
    Szánalmasan jelentéktelen az erőfeszítésem sokszor.

    Ahogy mesterem mondta, válaszolta(mikor azt mondtam neki, hogy akkor az egyetlen dolgom csak,hogy ne azonosuljak a mozimmal, vagyis az életemmel), hogy:
    Jól van fiam! Akkor majd ne azonosulj, ha az oroszlán a seggedbe harap!
    Fájdalmas volt rájönnöm, hogy milyen igaza volt, van.

    Kamionos! Te mindig elgondolkodtatsz!
    Te valamit tudsz.? csak a fogalmazásból látom, hogy ide nem tudod úgy áthozni.

  84. Charlie Harper szavaival
    ” Egy embernek köröm nőtt a fején,de a gyógyszereknek hála csak kacagott ”

    Jobb ez így.

    Az hogy az összes savanyú uborka elfogyott a helyi Lidülben,mindent megmagyaráz.

  85. 93. Köszönöm. 🙂

    Igyekszek nem bő lére ereszteni, de így nem mindig jön ki teljesen az, amit mondani szeretnék.
    Ahhoz külön tehetség kell, ami például Tibor bá’-ban meg van, hogy 1-2 mondatba belesűríti, amit gondol.
    Egyébként nem unom a banánt. Szép családi életem van és jónak mondható életem. De látom, hogy milyen káros ez a mézes-mázos magas életszínvonal és alacsony, értékrendektől mentes életminőség a gyerekeimre.

  86. 95.
    Hát igen. Az nem mindenkinek megy könnyen. Egész, de tenyleg egész közelről ismerek ilyeneket!?

  87. 88.n/a
    …”“A görög határőrség könnygázzal és villanógránátokkal próbálja távol tartani az embereket a határtól, miközben a török katonák lövésekkel ösztönzik őket a határátlépésre. …”
    A virusjárvány, a miatta kialakulófélben levő gazdasági-kereskedelmi válság, a közellátás várható döcögése, vagy ne adj isten megszünése nem elég Európának ahhoz , hogy egyértelmúen beintene a migránsoknak, hogy nincs mit keresniük nálatok, azon logikából kiindulva, hogy nem megyek vendégségbe ahhoz, akinek ég a háza.???
    Emberek, ha nem szeditek végre össze magatokat, nektek odaát tényleg beharangoztak.Elbirja az európai hátatok az újabb migránshullámot? A virusjárványra ráadásul?
    Egy szóval sem mondtam, hogy nem kell valahogy segiteni a sziriai nélkülőző családokon, de csak RAJTUK, és csakis országukban. Ha van valamelyes segélykapacitása az uniónak, sátrak, gyógyszerek, bármi tekintetében, azt igenis el lehet küldeni ODA, AHOL EZEK RE szükség van, egy cédula kiséretében:
    Ennyi van, ezt küldjük, nekünk is megvan most a saját bajunk. Ne gyertek hozzánk, mert gépfegyvertűzzel fogadunk, 2015 nem fog megismétlődni, basszátok meg, mert EURÓPÁNAK VAN GAZDÁJA!!
    2015-BEN ALUDT, MOST FELÉBREDT!!
    Nem lépitek meg országaitok aktiv, fegyveres védelmét most sem? Lelketek rajta.
    R.I.P. Európa, család, civilizáció.

  88. 98.zsuzsa:
    Na akkor az 1000x forrásom is megvan, amit emlékezetből idéztem.

    „The combined findings from the three studies indicates that because of the HIV-like mutations, its ability to bind with human cells could be as much as 1,000 times more potent that the initial SARS virus of 2003.”

    1000x erősebb ACE2 kötödés, mint a SARS-CoV-nál.

    „The study indicated that the HIV-like gene found on the new SARS-CoV-2 coronavirus was not detected on any of the other coronaviruses including the MERS, original SARS and even the Bat-CoVRaTG13, a bat coronavirus that was considered the original source of the new coronavirus with 96 per cent similarity in genes.

    96%-os azonosság a denevér Bat-CoVRaTG13 génnel.

    Professor Li told Thailand Medical News,” This is maybe why the SARS-CoV-2 is more infectious than the other known coronaviruses.”

    „However no major mutations have taken place as in the case of most typical coronaviruses when they replicate and lead to their inefficiency and eventual demise as in the case of the original SARS, these new coronavirus is extremely stable in transmissions and replications and is in fact becoming more virulent, indicating we are dealing with a strain that is going to be with us for a longtime.

    Alacsony mutációs hajlandóság a SARS-CoV-hoz képest.

    ———————-
    Hoppá, ez sok mindent megmagyaráz!!!!!

    „In an interview with state broadcaster CCTV last week, Dr Wang Chen, an expert in critical diseases and director of the Chinese Academy of Medical Sciences, said one characteristic of the virus was that “not all of those infected by it return positive NATs.”

    Dr Wang added, “Even patients who definitely have the disease only come back positive 30% to 50% of the time. Testing throat swabs (from potentially infected people) also returns a lot of false negatives.””

    Megbízhatatlan vírus teszt!!!

    „A physician in the imaging department of another major Wuhan hospital, who spoke on condition of anonymity, said that previously some patients whose CT scans clearly showed signs of viral infection but whose NATs tested negative were “released” back into their communities due to a shortage of hospital berths.”

    27 nap lappangás?
    Visszafertőződés?
    Nincs immunitás?

    Ez igen!
    Ilyen nincs!

    Mindjárt érthető a CDC, akik hibás tesztre hivatkozva nem/alig tesztelnek az USA-ban.

    https://www.thailandmedical.news/news/breaking-news-china’s-medical-expert-admits-serious-flaw-in-coronavirus-diagnostics

    24 vagy 27 nap lappangási idő?

    Ilyen tesztekkel állapítják meg?

    Jó lenne tudni, hogy ez a #www.thailandmedical.news mennyire megbízható, bár az about-ból komolyabbnak tűnik.

  89. 99.Xander:
    Még olvasom, de jó látni, hogy a több évszázados zsidó, szabad kőműves világ kormányra vágyó összeesküvést Kína váltotta fel.

    Mondjuk náluk azért több jel van Orwell-re.

    Na majd holnap elolvasom, ez egy ütős anyag, látszik, hogy feccöltek bele energiát…. 🙂

  90. itt van 3 tudós beszélgetése, ha még nem volt:

  91. 104:
    Köszi! Sokkal jobb, mint a sok „Dr. Google” okosság.

  92. 105.Horváth Csongor:
    Ugye nem gondolod, hogy ők nem használják a Google-t?
    Ha nem lenne google, tizedét se tudnád a járványról.

  93. 97.
    Értelek Bálint, (csak kicsit vagy inkább nagyon off ebben a topikban).

    Görögországba már nem csak a járvány miatt nem kell menni az idén, hanem a most kezdődött események miatt sem.

    Magyarország miniszterelnöke lapít, mert a haverja engedi ránk a tömeget, ráadásul amikor a török sereg bevonult észak Szíriába, akkor az EU törököket elitélő nyilatkozatát Orbán vétózta meg.

    https://168ora.hu/kulfold/recep-tayyip-erdogan-koszonet-orban-viktor-diplomacia-veto-magyarorszag-torokorszag-europai-unio-175719

    Ez fél éve sem volt, még elég sokan emlékeznek rá. Most ez nagyon kínos, nincs is sok duma az m1-en a jelenlegi most tényleg veszélyessé vált helyzetben.

    Nem tudni mi lesz a káosz növekedésén túl.
    Én nem tartom kizártnak egy görök-török háború kirobbanását sem.

  94. Tibor bá ingerküszöbét még nem érte el ez a migrációs dolog, pedig ez most nagyon komolynak látszik.

    Egyszerre jön járvány, súlyos gazdasági válság és migrációs vész.

  95. 108:
    Én erre gondoltam:
    http://mipszi.hu/cikk/160415-dr-google-cyberchondria

    Egyébként, legalább belehallgattál?
    Tudod más az, amikor pl. „Sanyi autót szerel” a youtubon, és okosságokra buzdít, mint mosasd át fékolajjal a motort, meg hasonlók, és más az, amikor két autószerelő online megbeszéli, s megvitatja egy műhelyprobléma hátterét, lehetséges megoldásait szakmailag.

    Persze lehet, hogy még nem hallottad a kifejezést… Sok a szemét a neten, s osztjátok szűntelen a baromságokat is.

  96. 110:
    A migráns kérdés szerintem elhanyagolható. Előttünk van még néhány ország, és ha ideérnek majd más útvonalat választanak. Szerencsére nem mi vagyunk a végállomás, hanem Angela Merkel országa, aki most megfizet a hülyeségéért.

  97. 113:
    Aztan merre mennek mégis?
    Mindenhol zárni fognak.

    Horvatok, szlovének eddig is zártak. Románoknal a 1 euró a napi migransellatmany.

    Megis merrol kerülik meg m. o. – ot?
    Át úsznak olaszhon felé?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük