(2614) Amiben nincs profit, az nincs

Tbor bá’ onlie

 

A RealClimate kiküldött nekem egy feljegyzést a következő fejléccel: „EMS Annual Meeting: European Conference for Applied Meteorology and Climatology 2018 | 3–7 September 2018 | Budapest, Hungary” Vagyis:

Az Európai Meteorológiai Társaság éves találkozója: Az alkalmazott meteorológia és Klimatológia Európai Konferenciája 2018. szeptember 3-7 Budapesten, Magyarország. Különben a konferencián 50 országból 732-en voltak jelen. Legtöbben Németországból érkeztek, 72-en. Aztán Anglia 61, Spanyolország 49, Olaszország 45, végül hazánk 44 fővel.

A helyzet az, hogy erről nem hallottam. Ma például megtudhattam az INDEX-ből, hogy indítottak egy fasz szépségversenyt, ahova be lehet küldeni felálló faszról fényképeket, és majd eldöntik, melyik a legszebb. Ja igen, a hosszát (ha meg tudod mérni) meg kell írni. Na jó, a faszt nem írták ki (bár szoktak ilyeneket) udvariasan falus-t emlegettek, de a lényeg ugyanaz. Ez egy kurva fontos esemény. A meteorológia és a klimatológia nem érdekes, nem hoz profitot. Ha tévedtem volna, elnézést az INDEX-től. A véleményem nem változott. A lényeg, lebunkósítják az országot. Fasz versenyt indítani? Ki hallott már ilyet? Hol lesz ennek a vége?

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

24 gondolat erről: „(2614) Amiben nincs profit, az nincs

 1. Jó reggelt! Majd amikor olyan tartós hőség lesz, ami az ideinél hosszabb ideig és nagyobb intenzitással tart, (és hullanak miatta az emberek, a tökéletes egészségügyünk védelme alatt) amikor a klímaváltozás is olyan dologgá válik mint a magyarországi kivándorlás, (hogy egyre több család valamely tagját érinti), majd ha még kevesebb víz lesz a Dunában és PAKS leáll, és elhallgatnak a klímák, no majd akkor fognak jobban foglalkozni ezzel. Év végén El Nino ha igaz. A villanyórák ha le is állnak, az élelmiszerárak felpörgése folytatódik. Idén nálunk a mezőgazdaság szerencsés helyzetben volt. Visz is a piac mindent nyugatra, ahol kiégett a takarmány jelentős része. De mi lesz jövőre?? Jelenleg több mint hat trópusi vihar gyűjti az energiát a világ óceánjain. Holnap a Florence eléri az USA keleti partját. Brutális energiát gyűjtve. Ha nálunk is lesz komoly tornádó, (mint amely a spanyol melegházak egy részét a földdel tette egyenlővé) már jobban hír lesz. Mert a klímaváltozás elmossa a profitot is. Ezen a bolygón mindent a biznisz mozgat. A profitszerzés mindenáron.

 2. 1.
  Ha már megmlítetted Florence-t, akkor érdemes megemlíteni Mangkhut Typhoont is (ami erősebb és nagyobb már most Florencenél), amiről nem nagyon hallani a main stream médiában.

  Természetesen ez utóbbi nem Amerika felé halad…

 3. Ezt a problémakört vetettem fel koräbban, amikor a kapitalizmust birältam. Annak is leginkäbb a liberälis formäjät.
  Az mär nem azért van igy, mert az emberi természet ilyen. Nem.
  Ez mär rä van huzva az emberekre. MINDENNEK csak és kizärolag a pénz lett a mértéke.
  Ennek a folyamatnak az eredménye az a jelenség Tibor ba amiröl ma irsz és
  ennek a folyamatnak az eredménye az is, hogy nincs igazi környezetvédelem sem, mert abban sincs profit.
  Nincs esély ezt a civilizäciot megforditani.
  El kell mennie a falig. Majd a következö civilizäcio jobban fogja csinälni.

 4. Csak az történik az indexnèl ami itt, csak az jelenhet meg, ami az üzemeltetőnek érdeke.
  Nem értem a háborgàs okàt.
  Antikám! Mondd már meg, mi hasznom van abból, hogy a negatív hozzászólásodat átengedtem? Ha megmondod, kapsz egy cvikipuszit a Rebeka nevű szukánktól. 😀

 5. 4 – Anti:
  Jó példa vagy arra, miért fog eltűnni a földről az Ember.

 6. 6 – Indiánlány:
  Akkor rendezzenek házi faszvetélkedőt. 😀 de ne basszák szét a különben is züllött társadalmat.

 7. Erről a konferenciáról én sem hallottam, csak itt. 🙁

  Ha már profit, legyen, kicsiben, nekünk.
  Mo.-on jó volt a termés. Aki teheti használja ki.
  A gazdák az olcsó pénzre rendezkedtek be. Termelnek, de nem raktároznak, így gyorsan el kell adniuk a termést.
  Jön a tél, kell a tűzrevaló, de a fa drága.
  https://alfahir.hu/2018/09/11/munkaerohiany_gazdasag_tuzifa
  A csöves kukoricát tavaji áron adják, és tűzrevalónak is jó.
  A kukoricának most magas a víztartalma, így a morzsoltat szárítani kell.
  Ez egyben a kukorica fertőtlenítését (bogárpeték … elpusztulnak a melegtől) is jelenti, vagyis a szárítóból vásárolt – takarmány céljára szolgáló – kukorica egyszerű eszközökkel is jól tárolható.

  Ha így alakult, legalább együnk. Az is felér egy jó b.. szeretkezéssel. 🙂

 8. „Az INDEX tele van faszkalapokkal”

  Indianlany
  az Index nem jobb és nem rosszabb mint barmely masik hirforras. Mindegyik eme rendszer része.
  Ezért érdemes az infokat sok különbözö nézöpontbol beszerezni, ugy esélyesebb egy reälis kép kialakitäsa.

 9. 9 – Avatar:
  Félig igazad van. A cikket természetesen láttam, de csak az első néhány szót olvastam el. Ja, Áder János – klíma. Mentem tovább. Ezt Al Gore is megtette mint alelnök 10 éve. Viszont egy szó sincs az EMs2018-ról, csak annyi, hogy ott beszélt.

 10. 6 – Indiánlány szerintem te is mehetnél fas.mérésre mert tuti hogy kibaszott háromlábú Fidesz troll vagy.

 11. 11: „A cikket természetesen láttam, de csak az első néhány szót olvastam el. Ja, Áder János – klíma. Mentem tovább.”

  Bezzeg a fallosz (nem falus) szépségversenyes cikket végigolvastad, mi? 😉

  Hát ha még te se olvastad el (rendesen) a klímás cikküket, akkor minek írnának többet erről a témáról?
  Mellesleg a házigazda Magyar Meteorológiai Társaság oldalán http://www.mettars.hu/ se lehet sok infóhoz jutni az eseményről. A hírek között nem szerepel (2018. július 11. óta semmi új hír), a jobb oldalsáv ajánló részben van link az esemény regisztrációs űrlapjára, de azért az éves országos vándorgyűlés programjára mutató link ezt megelőzi…

 12. „Hát ha még te se olvastad el (rendesen) a klímás cikküket, akkor minek írnának többet erről a témáról?”

  Avatar
  igaza van Tibor bänak. Vannak teljesen hitelt vesztett emberek és poziciok is. Ilyen az Ader is meg ilyen pl. az ENSZ mindenkori fötitkara ilyen olyan pénzügyi szervezetek…… és a sor mära szinte végtelen.
  Egyszerüen nem autentikusak és az ember toväbblapoz. Tényleg nem érdemelnek mast.

 13. 1 Imy66

  „Év végén El Nino ha igaz.”
  Honnan ez az info? Elmondanád részletesebben?

 14. 13 & 14:
  Áder János egy bábú, akinek Orbán parancsol. Most azt kapta parancsban, hogy szólaljon fel. Áder szólt a titkárának, hogy szerezzen egy meteorológust és bízza meg a beszéd megírásával. Ezt aztán felolvasta. Az INDEX leközölte. Avatar! Én naponta 10 órát öltök olvasással és TV nézéssel. Nem tökölhetek egy szar magyar protokoll cikkel, amiben nulla az információ. A faszversenynek van hírértéke, bele is dolgoztam egy posztba. 😀

 15. A legfőbb közjogi méltatlanságú bajszos sz@r már 2015 óta nyomatja ezt a klíma témát (sőt az EP-ben is ezt a témát vitte képviselősége idején), szerintem ez neki amolyan menekülőút, ahol komoly államférfinek, sőt az egész világért felelősséget érző tisztességes embernek érezheti magát, miután az Orbán által elé tett papírokat szorgosan aláírta. Bödőcs újévi paródiája nagyon jól figurázta ki ezt a kettősséget.
  De egyébként ez a EMS2018 gyűlés egyébként is gyanús valami volt, nem hiszem, hogy Orbán küldte volna oda Ádert egy olyan eseményre, ahol aztán a tavaly bilit borító, CEU-s Ürge-Vorsatz Diána klímakutató tartott beszédet…

 16. Klímakonferencia! Ejha ! Aztán minek utaztak olyan sokan egyes országokból( valahonnan 70akárhányan is jöttek). Több száz semmitérő utazgat meg okoskodik, ezzel is növelve a környezetterhelést. Utána meg bezabálnak a hidegtálból és a többi szuper kajából a konferencia keretében, a szájuk meg maszatos a nagy Áder-féle okosokna. Eredmény persze dupla nulla -csak a szokásos. Elégszer láttam csálinger koromban a cséving mellől az urakat.

  A falloszverseny legalább híven tükrözi a közérdeklődést.

 17. Á, ezek nem olyanok…
  „Offset your carbon footprint
  Within the registration you will have the option to compensate the CO2 emission caused by your travel to Budapest.”
  https://www.ems2018.eu/registration.html

  Biztos éltek ezzel a kompenzációs lehetőséggel mind! Fa ültetést finanszíroztak, vagy valami hasonló…
  😉

 18. Erről a konferenciáról tud valaki valami érdemit?
  Csak semmitmondó cikkeket találok.
  Nem hinném, hogy csak a reprezentációs kajéáért jöttek össze.

 19. 20: Semmi ok az aggodalomra, Pat Robertson újraaktiválta a Hurrikán ellenes imapajzsot és üzent is Florence-nek:
  „Te Florence-hurrikán, Jézus nevében beszélünk hozzád; felszólítunk, hogy hagyj fel előrenyomulásoddal, hagyj fel a pusztítással, és térj vissza az Atlanti-óceánra!”
  https://index.hu/mindekozben/poszt/2018/09/11/pat_robertson_varazslat_idojaras_iranyitasa_vedopajzs/
  Hát kérem, ez a megoldás!
  A következő lépés a globális felmelegedés elleni harcban az kell legyen, hogy Pat Robertson felszólítja a hőmérsékletet is Jézus nevében, hogy térjen vissza az 1960-as szintre!
  A sok klímakonferenciázó biztos nem gondolt erre, pedig milyen kézenfekvő!

  21: Az esemény saját honlapján körülnéztél már? (link a 19.-ben)

 20. Tibor bá.
  Írsz egy ilyen f@sz(a) posztot,mégis milyen hozzászólást vársz? 😀
  Hová süllyed a világ? 😀

 21. 23:
  Én nem várok semmilyen hozzászólást, azok csak úgy jönnek. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük