(2615) Bevégeztetett

Tibor bá’ online

 

Orbán Viktor bezsebelte élete negyedik két-hamadát. Nem Magyarország, még csak nem is a Fidesz. Ez kizárólag Orbán Viktor kétes értékű rekord teljesítése. Nem, nem a migráns ellenességéért, ahogy az be akarja nekünk állítani. Nem azért mert megvédte a magyarokat. Nem azért mert kerítést épített. Azért, mert „Európa messze a legkorruptabb országává változtatta hazánkat. Mert egy különös diktatúrát valósított meg, „alkotmányos diktatúrát”. Vagyis a törvényeket (beleértve az alaptörvénynek elnevezett alkotmányt is) folyamatosan saját szája íze szerint változtatja.

Személy szerint én nem azon lepődtem meg, hogy Európa 70 százaléka Orbán ellen fordult. Hanem azon, hogy 30 százaléknak még mindig nem nyílt ki a szeme, még mindig nem elég az ámokfutása. Vajon mi kell még ennek a 30 százaléknak? Hogy Orbán bevezesse a halálbüntetést és kivégeztesse azokat, akik nem hajtják végre rémálmait? Mert ez is bekövetkezhet, ha kirúgnak az unióból.

Azonban azon  már meg se lepődök, amit ez a korrupt, szar, gerinctelen, megélhetési ellenzék csinál. És azon sem, hogy ezt a gyalázatos bandát a magyar média tartja életben. Nem vitás, Orbán parancsára.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

39 gondolat erről: „(2615) Bevégeztetett

  1. Hát korrupcióban nálunk sem fényesebb a helyzet (roma-nia), viszont itt nincs egy kinevezett főmufti, aki mindenért felelős. Itt mindenki lop, csal, hazudik a maga szintjén.
    A különbség, annyi, hogy itt soha nincs semmilyen téma, amiért következetesen, határozottan kiállnának, mert a román nem egy nemzet, hanem egy foglalkozás 🙂

    Mindig kell röhögjem, amikor a sajtószabadság korlátozásával vádolják Vikit. Hát van valahol szabad sajtó? Németországban például szabad a sajtó?
    Az egész világ egy globális diktatúra felé halad, miért éppen magyarország kapcsán van vita erről?

  2. Tibor ba
    Ez tökéletes helyzetelemzés.
    Bar többen lätnäk ennyire jol.

  3. Ha csak ennyi lett volna a jelentésben, akkor nem kétharmaddal, de 90%-al kellett volna elfogadni. Viszont az elit (az európai is) szemében a korrupció nem bűn, hanem erény, maximum a mértékében lehet vita. Ha tényleg csak a korrupció a probléma, akkor nem kellett volna sajtószabadságról, tudomány szabadságáról, emberi jogokról, buzik jogairól, korszerűtlen alkotmányról, stb. hadoválni, önmagában is elfogadható érv lett volna. Sokkal valószínűbb, hogy Orbán valami nagyobb, de nem publikus érdekbe tenyerelt bele. Ez lehet eltévesztett visszaosztási arány, de akár a követség Tel-Avivban hagyása is.

  4. 1: most minek kell ez: „román nem egy nemzet, hanem egy foglalkozás”
    neked jol esne ez forditva?

  5. 4: ezt állítólag Stalin Jóska mondta, csak nem tettem idézőjelbe. Hogy minek kellett? Muszáj szeretnem azokat, akik közül néhányan megszólítanak, hogy beszéljek románul, mert romániában élek? Vagy akik küldözgetnek haza mongóliába, miközben az én népemnek jól dokumentál történelme van Erdélyben?

  6. Én úgy gondolom, hogy akik Orbán mellett szavaztak, azok most fontosabbnak, sorsfordítóbbnak tartják a migrációval kapcsolatos szerepét, mint az egyéb dolgait.
    Viktor egyébként rá is játszik erre alaposan, mindig igyekszik hangsúlyozni, hogy őt a migránspártiak akarják büntetni, ezzel maga mellé állítva a migráció elleneseket.
    Az EU-ban is megpróbálja kijátszani azt a kártyát, amely itthon jól bevált.
    Viszont az is nyilvánvaló, hogy ezt fel is használja egyéb kényes kérdések háttérbe tolására, és ez itt nem jött be.
    Azt már látom, hogy ellenzéki oldalon már kipécézték, hogy a tartózkodók beszámítása ügyében most éppen ellentétes véleményt képvisel, mint a hazai választások esetében, tehát így megkérdőjelezhető a hazai állítólagos kétharmad.
    Vajon ezt a bizonyítványt hogyan magyarázzák? 🙂

  7. Engem csak az zavar, hogy továbbra sem lesz semmi. Hiába szavazták meg a 7es cikkelyt semmi sem fog történni mert a lengyelekkel válvetve mindenféle szankciót lefognak szavazni. Nem akarok az országnak rosszat, de azt hittem legalább a Tiborc és Mészáros féle Olaj jelentés által feltárt csalásokra lesz vmi kemény Uniós válasz, de semmi. Max morálisan elitéli az Unió, de ez kevés.

  8. Igazából ez a sargentini jelentés nem más, mint egy hivatalos formába öntött enyje bejnye. Ettől Orbán még sajnos nem fog kevesebbet lopni. Maximum elfelejtheti azonbéli terveit, hogy Ő az Unióban majd ugyanakkora góré lesz, mint Mo.-on.

  9. 9:

    Nem hiszem, hogy konkrétan ő akarna góré lenni. Neki elég a királycsináló szerep, de azt nem hagyja elvenni. Mégiscsak ő volt, aki brutális politikai és média ellenszélben, 3 éve azt mondta az inváziós hordáknak és tengerentúli gazdáiknak, hogy:
    NEM, vigyétek a Hibrid Háborútokat máshova!

  10. 6.hubab:
    „Azt már látom, hogy ellenzéki oldalon már kipécézték, hogy a tartózkodók beszámítása ügyében most éppen ellentétes véleményt képvisel, mint a hazai választások esetében, tehát így megkérdőjelezhető a hazai állítólagos kétharmad.

    Találó érv. .-)
    Mondjuk beleillik a belföldi-külföldi kettős beszédbe Orbánék részéről.

    7. Thunder:

    „Hiába szavazták meg a 7es cikkelyt semmi sem fog történni mert a lengyelekkel válvetve mindenféle szankciót lefognak szavazni.”

    Korábban erről szóltak a hírek, de most az is felmerült, hogy ha a lengyel és a magyar ügyet összevonják a döntéshozatal során, akkor mivel ők nem szavazhatnak, egymást se tudják megvédeni.

    Az EU-nál lassú a döntéshozatal a sok demokratikus egyeztetés miatt, de utána úgy mennek , mint egy anyahajó. A döntéshozatal lassúsága miatt lassan váltanak irányt, de azután sokáig tudnak egy irányba menni.

    Orbán azzal takarózott, hogy a határozat Magyarországot támadja, pedig nem, hanem az Orbán hülye intézkedéseit.
    ÉS az is hamis állítás, hogy a migráció miatt támadják.
    Nem ennek sokkal korábbi előtörténetet van, a migráció előtti időkből, de az EU malmai lassan őrölnek.

    „Az egész tehát azzal kezdődött, hogy már 2012 februárjában az Európai Parlament határozatot hozott arról, hogy ki kell vizsgálni a magyar demokrácia állapotát. A határozatban már akkor szerepelt, hogy a parlament „súlyosan aggódik” a magyar jogállamiság leépítése miatt. E határozat nyomán készült el a 2013-as Tavares-jelentés, amit egy portugál zöldpárti EP-képviselő készített. A jelentés összegezte a problémákat, és egy csomó konkrét javaslatot is összeszedett, hogyan lehetne javítani a magyarországi helyzeten. Az egyik legerősebb javaslata arról szólt, hogy ki kell venni az alkotmányból azokat a paragrafusokat, amiket azután tettek bele, hogy az Alkotmánybíróság kimondta a törvények alkotmányellenességét. A jelentés szerint az EU-nak számon kellene kérnie a magyar kormányon a jelentés ajánlásait, és ha nem javul a helyzet, akkor meg kell fontolnia a parlamentnek a 7-es cikkely alapján az eljárás megindítás Magyarország ellen.”

    https://444.hu/2018/09/11/europa-partjainak-most-el-kell-donteniuk-hogy-elviselik-e-orbant

    A legutóbb választásokkor is a listás szavazás szerint ( ami a legreprezentatívabb közvélemény kutatásnak felel meg) az ország több mint fele nem rá és a pártjára szavazott.

    Szívni azonban miattuk az egész ország fog, nem csak a híveik.

    Az utolsó csepp a pohárban szerintem az volt, amikor sorozatban EU-s határozatokat vétózott meg, meg amikor nyíltan kezdett áskálódni a jelenlegi EU-s pártrendszer ellen.
    Azt, amit Magyarországon elnéztek neki, azt az EU-s színtéren nem fognak. Az már nem az ő súlycsoportja.

  11. „Elgondolkodtató azonban Jean-Claude Juncker mai beszédének azon üzenete, hogy teljes mértékben támogatja a lengyelek ellen a bizottsági alelnök által „tolt” eljárást, noha korábban Juncker maga akarta ezt lezárni. Elképzelhető, hogy a Bizottság azt szeretné: idővel a magyar és a lengyel ügy „érjen össze”, azaz egyszerre lehessen szavazni a Tanácsban a két ország szavazatának ügyében, mert így nem szavazhat se a magyar, se a lengyel kormányfő, így nem tudják megakadályozni a másik ország ellen készülő szankciókat a saját vétójukkal.”

    https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/gazdasagfejlesztes/elfogadtak-a-sargentini-jelentest-mi-lesz-igy-magyarorszaggal.297582.html

  12. Chani mond valamit.
    Ezek beszélnek.Már ne haragudjon meg a világ milyen eu. elnök az aki állandóan részeg?Legalább ha dolgozik akkor lenne józan.Néha még poroshenkó is kibírja.De már megszoktam hogy az alkoholistáknak mindig igazuk van,akárcsak a férjem cégénél.Most nem védem Orbánt ,mert nincs mit védeni rajta,de nekem ő a kisebb rossz.Most hogy jogállamiság lesz akkor minennap mehetek a biróságra és mindenben igazam lesz vagy micsoda?Lopnak.És a bankok meg az eu mennyit lopott tőlünk?Rólam mindent tudnak mint ügyfélről,én mit tudhatok róluk hogy ki áll mögöttük ?Arctalan féreg mind.Ja az nem számít.Ők kapitalisták nekik lehet.A franciák mai napig szivják afrika vérét,és lehetne még sorolni.(Már a múltkor oda álltam volna Orbán helyébe Salvinihez.)Ha a gazdasági számokat nézzük,akkor meg aztán ők végképp elmehetnek .Kihelyeztek ide cégeket,éhbérért dolgoztatnak,kivisznek innen mindent.De ez nem elég nekik.Orbán lop.Ők nem.Aha..Szóval náluk nincs központosított intézmény rendszer csak itt.Majd májusba meg mind szalad szét .Meg a Goldman Sachs-hoz .

  13. Nézve az ünneplő „tömeget”, akik a szavazás után puszilkodtak, a vaknak is egyértelmű, hogy ez Orbán politikai kicsinálásra ment ki a játék, némi jogi trükközéssel megtámogatva(tartózkodó szavazatok kérdése). Valami vélt/jogos indok kellett, hogy betámadják, mert kezdett már megerősödni a migrációs álláspontjával.
    Kíváncsi vagyok mi lesz ennek a vége, mert ez a fajta menekült politika garantáltan zsákutca lesz, és akkor finom voltam…

  14. Ti valahogy nem értettétek meg amiröl Tibor bá irt.
    A magyar már csak migráncsot lát mindenhol…. a dolog rég nem erröl szol, de Orbán nem hagyja abba.
    Beteg az az ember…..mint az országa.

  15. Van akinél termő talajra hull a kormány propaganda, ami most elfogadott jelentést a migránskérdésre egyszerűsíti le, pedig mint korábban is írtam, a dolognak van előélete.

    Azért kíváncsi vagyok hogy a Lengyelország elleni hasonló eljárást mire lehet szerintük fogni…

    „mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk”

    https://444.hu/2018/09/12/az-europai-kepviselok-kinevettek-orbant-de-itthonrol-nezve-ez-nem-olyan-jo-poen

    https://444.hu/2018/09/12/ket-eset-amikor-a-fidesz-nem-volt-ennyire-kenyes-arra-hogy-technikailag-hogyan-szuletett-a-ketharmad

  16. 3. Gabiii

    „Sokkal valószínűbb, hogy Orbán valami nagyobb, de nem publikus érdekbe tenyerelt bele. ”

    Nincs itt titok.
    Orbán jól ráérzett, hogy a migráció nem csak Magyarországon „eladható” téma, hanem egész Európában tele van velük mindenkinek a hócipője.
    Pedig már a 70-es évektől tervezgetik, meg is alakították, de nem verték nagy dobra a Mediterrán Uniót… Már abban ki van dolgozva az „integráció” folyamata.

    Szóval egy komoly tervet veszélyeztet Orbán, és ezért lett hirtelen olyan kedves a magyar demokrácia állapota Brüsszelben…
    Könyörgöm… Orbán nyakába varrják a Magyar Gárdát, mikor ő tiltotta be…
    Antiszemitizmus… Pesten zsidó olompiát rendeznek, Brüsszelben meg katonák őrzik a zsidó iskolákat.
    Korrupció… ez a legszebb… először is a 4-es metró nem ennek a kormánynak a sara, de a korrumpáló miért nincs megnevezve? Mert az a francia állam? ja? az nem számít…
    A CEU is világos… akkor adjon amerikai diplomát, ha létezik amerikai egyetem… ha nem akkor adjon csak magyart… Ezzel mi a baj?

    Meg azok a fránya tartózkodó szavazatok…
    A Lisszaboni Szerződés világos: a leadott szavazok 2/3-ának kell igennek lennie.
    A tartózkodás is gombnyomással jár, tehát az is leadott szavazat.
    Néhány nappal a szavazás előtt átírták a szabályt… hogy kik és mi alapján, azt a homály fedi.

    De hát ilyen a brüsszeli „flexibilis” demokrácia…
    Ez volt a kvótaszavazásnaál is… a miniszterelnökök szavazása nem tetszett, újra szavaztak a belügyminiszterek más, az elvárt eredmény szempontjából kedvezőbb szabályok szerint…
    De befaragtak azzal is mert azok se tartották be akik megszavazták.

    Viszont akkor is, most is jelentősen megnövelték a Fidesz támogatottságát…

    Ha lenne egy kis eszük, elkezdenék csókolgatni Orbánt, meg díjjakat adni neki… Lehetőleg a ballib oldalról…
    Egy héten belül megbukna….

    Na mindegy… Kiváncsian várjuk a jövő évi EP választásokat…

  17. 18. Attila,
    Minden magyarázatod falra hányt borsó, a liberális propaganda már rég átprogramozta az agyakat…

  18. 12. PZuj

    „így nem tudják megakadályozni a másik ország ellen készülő szankciókat a saját vétójukkal.””

    Ja… De akkor ki kell találni valamit az olaszok ellen is… meg a horvátok ellen, meg a csehek ellen…

    Vagy?
    Úgy megzsarolni az országokat a szent demokrácia nevében, hogy attó kódujjanak….
    Oszt milyen jó lesz… nem igaz?

    Akárhogyis… lehet mondogatni, hogy a migránsprobléma álprobléma, de ez lesz a központi témája a jövő évi választásoknak.
    És jó migránsaink tesznek róla, hogy minden napra jusson valami késelés meg erőszak, nehogy ellustuljon az európai polgár.

    Macron is Orbánnak dolgozik: Először a pedofil vádakkal illetett Cohn benditet akarta miniszternek, (aki az interneten elérhető videón maga ismeri be, hogy öt éves gyerekeket csiklandozott) aztán meg kijelentette, hogy minden illegális migránst kitoloncol…
    És hoz a helyükbe legálisakat.
    Hurrá !
    Ha így megy tovább, a franciák is megválasztják maguknak Orbánt ! De legalább Le Pent…

  19. Tibor bá’,
    Én Romániában élek, és bátran kijelenthetem, hogy a „jólét” illúzióján kívül semmit nem nyertünk azzal, hogy EU tagok lettünk. Minden egyéb téren óriási veszteségeket szenvedett az ország. Szerinted a britek azért lépnek ki, mert hülyék? Miért kellene rettegnetek attól, hogy az EU kirúgja Magyarországot? Csak az USA meg az EU létezik ezen glóbuszon?

  20. 20,
    „De akkor ki kell találni valamit az olaszok ellen is… meg a horvátok ellen, meg a csehek ellen… ”

    7-es cikkely elleni eljárás Lengyelország és most már Magyarország elleni van folyamatban.
    A fő okok, amiatt az eljárás megindult közösek.

    Egyelőre csak Orbán szajkózza (meg egyes hívei), hogy minden csak a migráció miatti magyar álláspont miatt van az eljárás, pedig a folyamat, már korábban elkezdődött, mint írtam.
    A migráció csak egy része a jelentésnek.

    Azt is aláírom, hogy vannak olyan pontjai a jelentésnek amik nem állják meg a helyüket.
    Sajnos jó pár ok nagyon ül, amik a demokrácia lebontására és a fékek és ellensúlyok lebontására vonatkoznak.
    Ezek az okok, meg nem az EU szemétsége miatt vannak, hanem Orbán és a Fidesz ténykedésének eredményeképpen.
    Tehát az ő kormányzásuk következménye, ezért eléggé álságos az egész országgal takarózni.

    És még egyszer, nem az egész országot képviselik, csak a rájuk szavazókat.
    Ugyanis , akik nem rájuk szavaztak, okkal nem szavaztak rájuk.

    21.proton:

    „Szerinted az angolok azért lépnek ki, mert hülyék? Miért kellene rettegnetek attól, hogy az EU kirúgja Magyarországot? ”

    Nem tudom láttál-e angol brexit közvéleménykutatást mostanában.
    Még nem léptek ki, de már most érzik a bőrükön a negatív hatásokat, hogy mivel fog ez járni.
    Most már a többség nem lépne ki.

    Láttál már felmérés angol felmérést Brexit népszavazás után?
    Amikor a szavazó polgár a szavazás után nézte meg, hogy mi az az EU?
    Igen, egy részük biztosan hülye, ha a szavazás utána nézi meg, hogy mi az az EU.

    Nem tudom láttál-e kimutatásokat arról, hogy Magyarország lakosság arányosan mennyit kap az EU-tól és hanyadik ebben a rangsorban?
    Csak nézni kell az angolokat, hogy mivel is jár ez az EU kilépés.

    Szerinted, amikor leülsz valamelyik nagyobb országgal tárgyalni a vámokról pl. USA, Orosz, Kína, akkor az egyedüli Magyarország vagy pl. a minket is magába foglaló EU van jobb alku pozícióban?

    Ha egy multi bázist akar az EU-ban akkor egy EU-tag országot vagy a nem EU-tag Magyarországot válassza?
    Csak meg kell nézni UK-ból a multi exitet.
    Pedig UK az kicsit jobb tőkevonzó képességgel rendelkezik, mint Magyarország .

    Aztán kitől kapnánk annyi milliárd eurót ingyen?
    Kinek érnénk meg ennyit?
    Ezek a fukar keletiek, nyugatiak csak kamatra adják a pénzt.
    Az EU támogatás vissza nem térítendő.

    Persze fel adtuk az iparunk egy részét, meg a vám bevételeket.
    Ez „jár” nekünk.
    Szerinted ezért fogunk valami kártérítést kapni?
    Azt a feladott ipart már nem kapjuk vissza, önerőből meg nehéz lesz visszaépíteni.
    Ha meg majd az EU-ból való kilépés után meg jól megvámoljuk őket, akkor egyrészt a korlátozott alku erőnkkel kell számolni, meg azzal, hogy ők is vámokat vettnek ki a magyar exportra.
    Szerinted egy exportorientált (főleg EU irányban), jelenleg pozitív fizetési mérlegű országnál melyik lesz a nagyobb tétel, a mi import vámunk, vagy a cél országunk import vámja, ami elvileg a versenyképességünket rontja?

    Aztán Orbánék miből fognak lopni?
    De gondolom a román elit is felteheti magának ezt a kérdést.

    Ha nem lenne az EU mint külső korlátozó, orientáló erő, akkor szerinted jobb, minőségibb lenne a saját feje után menő nemzeti kormányzás?

  21. 22. PZuj

    „Azt a feladott ipart már nem kapjuk vissza, önerőből meg nehéz lesz visszaépíteni.”

    Valahol itt van az eb elhantolva.
    Az EU-s pénzekért cserébe elvállaljuk a gyarmati sort.
    Az EU-s szinten kialkudott kereskedelmi üzletek elsősorban a németekre meg a franciákra vannak kihegyezve, mi meg örülhetünk, hogy nekik milyen jó…
    Vagy hagyjuk így és úgy is csinálunk, mintha élveznénk, vagy megnézzük, mik az alternatívák.

    ha meg kenyértörésre kerül a sor, akkor nem Magyarország lesz az egyelen aki elhagyja az EU-t… Már ha csak a lengyelekkel együtt vagyunk, akkor egész más a leányzó fekvése… A csehek meg a szlovákok sincsennek mesze…
    Az olaszok is bármikor bedobhatják a törölközőt…

    Az EU vagy elfogadja, hogy a többségnek nem tetszik ez a gyors integráció meg a migráció, és visszavesz a tempóból, vagy szétesik.

    Már a Sargentíni szavazás is mutatta, hogy nagy a nyüzsgés…
    A legújabb hírek szerint Merkel rendelte el hogy a Néppárt fogadja el, pedig előzőleg sokan inkább Orbánt támogatták.
    Mondják, Kurtz is lófejet (vagy Haider autójának utolsó fényképét) talált az ágyában a szavazás reggelén…

    Szóval az az igazság, hogy elég nyögveszarósan lett meg ez a 2/3… meg egy kis csalással.
    Nem valószínű, hogy Merkel képes lesz jövő májusig a markában tartani az eseményeket.

  22. EU rettegve aggódik a magyar jogállamiság „veszélyeztetése” miatt.
    EU semmiféle aggodalmat nem tanúsított, amikor 2006-ban verették, lövették a jogosan tüntetőket.
    Úgyszintén nem volt aggodalom a spanyol jogállamiság ügyében, amikor Katalóniában rendőrcsizmákkal taposták el a békés függetlenedési törekvéseket.

    Itt az Eu vezetőség, és a mögötte álló érdekcsoportok hatalmának megszilárdítása volt a Sargentini jelentés elfogadásának lényege.
    Jól érzékelhető volt a képviselők örömmámora, a szavazás után. Ez engem a palesztín terroristák sikerült akciója utáni ünneplésekre emlékeztet, amikor vidámkodnak a megölt áldozatokon.

  23. Orbánt saját trükkjével fogták meg. Ha nem lenne az EU-nak egy Magyarország, Lengyelország (és legujabban cserepadon Románia), ki kellene találja őket, ugyanúgy mint ahogy a Fidesznek ha nem lenne az MSZP, LMP, DK, Jobbik.

  24. 26. akela70

    „Orbánt saját trükkjével fogták meg. ”

    Szerintem meg egyszerűen a sok disznó ludat győz alapon az európai ballib többség addig akarja keresztülverni a terveit, amíg lehet.
    És úgy tűnik, jövő május után már jóval kissebb mozgásterük lesz.
    Szóval el lehet készülni egy folyamatos nyomásra, provokációra.

    Már itt van a legújabb: Azt akarják, hogy a Frontex lássa el Európa határőrizetét…
    Azaz kivenni a határőrizet feladatát a nemzetek kezéből.

    Kérdés, hogy ezt hogyan fogja megszavazni az ellenzék.

  25. 22. lehettem volna valaki más :

    „Az EU-s pénzekért cserébe elvállaljuk a gyarmati sort.”

    Mások is elvállalták ezt, és lám kicsit többre jutottak.
    Nem ez a probléma.
    Lengyelország, Szlovákia, Észtország.
    Mögülünk indultak, most meg előttünk vannak.

    Itt alapvetően vezetési, elit minőségi kérdéseket vett fel más országokkal összehasonlítva.
    Ezért nem hiszem, hogy az EU nélkül messzebbre jutottunk volna, ilyen magyar elittel.

    „Az EU-s szinten kialkudott kereskedelmi üzletek elsősorban a németekre meg a franciákra vannak kihegyezve, mi meg örülhetünk, hogy nekik milyen jó…”

    Azért valami beleszólásunk nekünk is van.
    Jó pár kereskedelmi egyezmény módosításra került a tagállamok ( nem csak a németek és a franciák) miatt.

    „Vagy hagyjuk így és úgy is csinálunk, mintha élveznénk, vagy megnézzük, mik az alternatívák.”

    Ugyan már, vázolj REÁLIS alternatívákat egy 10 milliós országnak, Európa közepén.

    „ha meg kenyértörésre kerül a sor, akkor nem Magyarország lesz az egyelen aki elhagyja az EU-t… Már ha csak a lengyelekkel együtt vagyunk, akkor egész más a leányzó fekvése… A csehek meg a szlovákok sincsennek mesze…
    Az olaszok is bármikor bedobhatják a törölközőt…”

    Nem fejtem ki neked, hogy ez az adott országnak (pl. Olaszország) mekkora bukó lenne. Magyarországra való hatásáról , már pár kommentel feljebb írtam.

    Csak vond le az EU támogatások hatását (számszerűsíthető), az aktuális magyar GDP növekedésből, meg a külföldi magyarok hazautalását, akkor meglátod, hogy a magyar gazdaság önmagába milyen növekedésre képes.

    Ráadásul az utóbbi pár évben Az EU pénz hatása fokozottan számít, mert a kormány gyorsított ütemben költi el.

    Lesz is ebből probléma, mert mivel a nagy korrupció miatt az EU fokozottan vizsgálódik és késnek a kifizetések, a kormány megelőlegezte azokat a magyar költségvetésből.

    Az arányos éves hiány csúcsokat dönt.

    Lehet, hogy az év végén megint trükközni kell, mint korábban, hogy a hiánycélok tarthatóak legyenek.

    Nem hiszem, hogy a jelentés elfogadása meglágyítaná az EU szívét, sőt.

    Ez esetben sem az EU szemét, hanem a Fideszes mohóság, fékezhetetlen lopási végy hozta/hozza/ a fejünkre a bajt.

    Az EU-ból való kilépéssel, az EU-s pénzek hatása megszűnik, valószínűleg Magyarországon recesszió lesz.

    Ha az EU szétesik, az EU is recesszióba kerül, garantáltan a kinti magyarok hazautalása is lecsökken emiatt.

    Milyen jó is lesz az, amikor USA, Kína, Oroszország minden EU országgal külön tárgyal majd kereskedelmi feltételekről.
    Biztosan jobb alkupozíciójuk lesz, mint ha az EU egységesen lépne fel?

    „Az EU vagy elfogadja, hogy a többségnek nem tetszik ez a gyors integráció meg a migráció, és visszavesz a tempóból, vagy szétesik.”

    Azért definiáld már a többség fogalmát (számszerűen mellette-ellene) pl. a nagyobb integráció, migráció kérdéskörbe.

    „A legújabb hírek szerint Merkel rendelte el hogy a Néppárt fogadja el, pedig előzőleg sokan inkább Orbánt támogatták.”

    Persze, amikor korábban Merkel mondta, hogy mindenki a lelkiismerete szerint szavaz.

    Kíváncsi lennék a forrásra, mert ez megint ellenségkeresés, nem a mi hibánk, már megint bánt minket a Soros stb. a vereség utólagos magyarázatnak tűnik.

    Az előzőleg az mit takar?
    Amikor még reménykedtek abban, hogy Orbán kompromisszumra kész a jelentés több pontjával kapcsolatban?
    A jelentés ismételten NEM CSAK a migrációról szól!!

    „Mondják, Kurtz is lófejet (vagy Haider autójának utolsó fényképét) talált az ágyában a szavazás reggelén…”

    Erre nem mondok semmit, de gondolj csúnyára.

    Kurtz kétkulacsos politikát játszik, mint ahogyan Orbán is.
    Pech, ha ez most ellene ment.

    Orbán megismeri, hogy más is tud hazudozni, kétszínű lenni, nem csak ő.
    A haza terepen monopol helyzetben van, elszokott a való világtól.

    „Szóval az az igazság, hogy elég nyögveszarósan lett meg ez a 2/3… meg egy kis csalással.”

    Aha, bár közben volt egy jogi állásfoglalás is kikértek, ami szerint minden jogszerű volt..

    De ugye a magyar választások során nem volt csalás?

    „Nem valószínű, hogy Merkel képes lesz jövő májusig a markában tartani az eseményeket.”

    Majd meglátjuk.
    Ilyen jóslatokat már a 2015 körül is hallottam, akkor se jött be.
    Merkel bár meggyengült, de mégis csak ő van a kormányrúdnál.

    Egyelőre a svéd választásokon is az SD kevesebbet hozott a vártnál.
    El kell fogadni, hogy 1x %-ot tudnak szerezni Németországban, Svédországban is.

    A régebbi Jobbik is kb 20% körül tudott hozni.
    Ez még édes kevés a hatalom átvételhez.

    „Már itt van a legújabb: Azt akarják, hogy a Frontex lássa el Európa határőrizetét…
    Azaz kivenni a határőrizet feladatát a nemzetek kezéből.”

    27: lehettem volna valaki más :
    Ha jól emlékszem a közös határőrizet, és annak szervét a Frontex megerősítését korábban Orbán is támogatta.

  26. 28 – Pzuj:
    Nem ismerek rád. De nekem tetszik. És köszönöm, hogy nem nekem kell Attilával bajlódnom.

  27. 29. Tibor bá’:
    Orbán megítélésben, az országra való hatásáról hasonló a véleményünk.
    Azért megpróbálom visszafogni magam, csak most a téma adja magát.
    És sajnos a mi(én) bőrömre is megy a „játék”.

  28. 30 – PZuj:
    Amerika „imádatod” is a negyedére csökkent. De ezért tisztellek. A vélemény változtatásra csak értelme emberek képesek.

  29. 28 PZuj

    „Mögülünk indultak, most meg előttünk vannak.”

    nézd meg:

    https://budapestbeacon.com/gki-issues-economic-outlook-for-hungary-in-2015/

    A gdp 2002-ben kezdett leszakadni, és 2010-ben kezdett el növekedni.
    Innen látsik, hogy mekkora gerinctelenség Orbán nyakába varrni azt, hogy sereghajtók vagyunk.
    Már 2008-ra messzire le voltunk szakadva, pedig eddig egész Európa szárnyalt.
    Mondod: Itt alapvetően vezetési, elit minőségi kérdéseket vett fel más országokkal összehasonlítva. Így igaz.
    Nagyjából mostanra sikerült annyira rendbehozni a gazdaságot, hogy elindulhat a növekedés. Most MINDEN gazdasági mutaónk sokkal jobb mint 2010-ben, de még a válság előttinél is.

    „Ugyan már, vázolj REÁLIS alternatívákat egy 10 milliós országnak, Európa közepén.”

    Először is a csehek jobb alkukat kötöttek, másodszor a V4-ek komolyabb kereskedekmi partner a németekkel, mint Franciaország…
    EZ lehet alternatíva…

    „Nem fejtem ki neked, hogy ez az adott országnak (pl. Olaszország) mekkora bukó lenne. ”
    Szerintem meg nem.
    Olaszország kilépésével szétesne az EU és nyilván újraalakulna, más, a többség számára előnyösebb formában.
    Egyre többen látják úgy hogy ez fog bekövetkezni, ha a ballibek nem hagyják abba a nyomulást.

    „Csak vond le az EU támogatások hatását (számszerűsíthető), az aktuális magyar GDP növekedésből,”

    Ezt már annyiszor átrágtuk…
    Az EU támogatások 90%-a azonnal német cégeknél landol. Ezt a német uniós biztos monta, hogy nem jó ötlet megvonni a támogatást ijesztgetésképpen.
    Belekerül ugyan a GDP-be, de nekünk igazán sok hasznunk nincs belőle, hogy német cégek építenek autópályát hogy a német kamionok a német árut gyorsabban szétterítsék.

    „Milyen jó is lesz az, amikor USA, Kína, Oroszország minden EU országgal külön tárgyal majd kereskedelmi feltételekről.”

    Igaz… Együtt örülhetünk, hogy az olasz meg a francia borok jól kelnek az USA-ban, mi meg vágassuk ki a szőlőinket…
    A helyzet az, hogy az ami a nagyoknak előnyös, nem biztos hogy nekünk is az.
    Addig, amedig nincs semmi módszer arra, hogy a javakat valami módon arányosan osszuk el, addig ezek az „előnyös” kereskedelmi feltételek inkább nekünk szívás.

    „Kurtz kétkulacsos politikát játszik, mint ahogyan Orbán is.
    Pech, ha ez most ellene ment.”

    Azt hiszem, ez itt kulcsmondat.
    Kurtzot be lehet helyettesíteni az összes európai vezetővel, és máris világosan látszik, hogy az EU valójában egy csomó marakodó kétszínű kutya, de egymástól elvárják az úriemberi viselkedést. És általában a gyengébbeken verik el a port, mert a nagyok játákaiban mindenki benne van aki számít.
    Ami Franciaországban folyik (a zsidógyilkosságokról nem is beszélve) ezerszer nagyobb volumen, mint amit Orbán holdudvara valaha el tudott képzelni…
    De… érted… 7-es cikkely Franciaország ellen? El tudod képzelni?

    „Aha, bár közben volt egy jogi állásfoglalás is kikértek, ami szerint minden jogszerű volt..”

    Tudod, van az a pénz, amiért találsz néhány jogászt, aki meg akarja tartani a pozícióját. A Lisszaboni Szerződés mindenesetre nem így írta elő.

    „Ha jól emlékszem a közös határőrizet, és annak szervét a Frontex megerősítését korábban Orbán is támogatta.”

    Akkor még nem volt annyira nyilvánvaló, hogy milyen erős a bevándoroltatási hangulat az EU-ban.
    Ha a Frontex küld katonákat amik magyar parancsnokság alá kerülnek, azzal nincs gond.
    De ha a Frontex át akarja venni a nemzetektől a parancsnokságot, akkor ott nagy baj kezdődik.

  30. Egész Európában gond a munkaerőhiány. Mi utólag felvett keletiek egy darabig orvosoltuk a nyugati munkaerőhiányt . De ez nyilván nem lehet megoldás csak rövid távon. A nagymultik terjezkednek, mert egyetlen út van az összeomlás ellen, az előre. Fejlesztés, terjeszkedés. Elértünk arra a pontra, hogy a nagyra növesztett lufi kezd vészesen közel állni a nagy bummhoz. A régi keleti blokk munkavállalói majdnem ugyan annyiba fájnak mint a nyugati munkavállalók. Kellenek valakik akik olcsóbbak. Németország egy kapitalista ország, nem liberális. Kurvára leszarja a munkaképtelen embereket. Ha nincs aki eltartsa azokat. Nem furcsa hogy megéri nekik a felzárkóztatás? Hát persze hogy meg, mert az piacot növel.

  31. 32.lehettem volna valaki más:

    „Innen látsik, hogy mekkora gerinctelenség Orbán nyakába varrni azt, hogy sereghajtók vagyunk.”

    Idézném amire válaszoltál:

    „Itt alapvetően vezetési, elit minőségi kérdéseket vett fel más országokkal összehasonlítva.
    Ezért nem hiszem, hogy az EU nélkül messzebbre jutottunk volna, ilyen magyar elittel.”

    „Először is a csehek jobb alkukat kötöttek, másodszor a V4-ek komolyabb kereskedekmi partner a németekkel, mint Franciaország…”

    A csehek jobb alku kötése anno az miért releváns a majdan kilépő Magyarország szempontjából?
    Gondolod, hogy a mi kezünkben lesznek az aduk az EU-val szemben?
    A NDK-ás németeket átengedése miatti hátszélt sikeresen lenulláztuk, az EU-ból való kilépés után nem fognak nekünk sok kedvezményt adni lásd brexit EU-UK tárgyalások.

    Értem, amikor én Magyarország EU-ból való kilépéséről beszéltem, akkor Te már érvként a V4 kilépéssel kalkulálsz?
    Hmmmm….

    „“Nem fejtem ki neked, hogy ez az adott országnak (pl. Olaszország) mekkora bukó lenne. ”
    Szerintem meg nem.”

    Akkor segítek, ha Olaszország kilép az EU-ból, akkor bevezeti a lírát.
    A nagy adósságuk miatt, amit eddig az ECB vásárolgatott fel, elég a líra elég gyenge lesz az EURO-hoz képest.
    Nem beszélve arról, hogy egy gyenge EURO tagország kiesése miatt, a relatív német súly megnő, azaz az EURO erősödni fog.
    Ezek után képzeld el az Olaszok adósságtörlesztését.

    Szerinted mennyire fogják így könnyen visszafizetni az adósságukat?
    Persze a gyenge líra, az jó az exportjuknak, de tömeges elszegényedéssel is jár.
    Valamit ők is elég nagy hányadban kereskednek az EU-val, lehet alkudozniuk a feltételekről, a maradék EU-val, mint tömbbel.

    „addig ezek az “előnyös” kereskedelmi feltételek inkább nekünk szívás.”

    Mert mennyivel kevesebb lesz a szívás, amikor Magyarország ül le az USA-val tárgyalni.
    Trump ezt pontosan tudja, ahogyan Putyin is, ezért szorgalmazzák a bilaterális kapcsolatokat.

    „Az EU támogatások 90%-a azonnal német cégeknél landol. Ezt a német uniós biztos monta, hogy nem jó ötlet megvonni a támogatást ijesztgetésképpen.”

    Ezt nehezen bírom elképzelni, a nagy infrastrukturális beruházások tükrében.
    A fővállalkozó eleve leszedi a sápot, a maradékot megkapják az alvállalkozók.
    De még ha 90 %-is, akkor is a pénzért megvásárolt produktum az országban marad. Már ha az ország építése és nem a lopás a fő szempont.
    Ha nem lenne EU támogatás, akkor 0 dolog épülne EU-pénzből.

    „Belekerül ugyan a GDP-be, de nekünk igazán sok hasznunk nincs belőle, hogy német cégek építenek autópályát hogy a német kamionok a német árut gyorsabban szétterítsék.”

    Csak az itt épített autópályát nehéz hazavinni, az az országba marad.
    És lehet utána útdíjat fizetni, a németeknek is a magyar állam kasszájába.

    Számold ki, hogy mennyibe kerülne azt magyar pénzből megépíteni.

    Azt rosszul tudom, hogy Simicska majd Mészáros és tsai is építenek autópályát és a lopott pénzből Orbán általuk építi ki a magyar tőkésosztály?
    Szóval nem olyan haszontalan ez a pénz, mint ahogyan állítod.

  32. 32.lehettem volna valaki más:

    „A gdp 2002-ben kezdett leszakadni, és 2010-ben kezdett el növekedni.”

    Ja és még egy ábra:

    https://24.hu/fn/gazdasag/2017/10/30/utolso-elotti-magyarorszag-a-regios-novekedesi-ranglistan/

    Ezen 2017-ig van adat.

    Szóval én mindkettőn ezt a leszakadást 2006 közepétől látom és 2011 és 2012 között csökkent a GDP.
    2008-2009-ben meg világválság volt, ahol mindenki megzakkant,
    Ezen még egy Orbán kormányzás se segített volna… 🙂

    2012-től is csak többségtől elmaradó emelkedésű növekedési görbét látok.

    Ezen az ábrán kisebbnek tűnik a leszakadásunk, mondjuk vásárlóerő paritáson van.
    http://www.imf.org/external/datamapper/PPPPC@WEO/EST/HUN/BGR/POL/SVK/ROU

  33. 36. PZuj

    Orbán eddig SEGÍTSÉGET kért a Frontextől, hogy azok az országok, akik nem tudják megvédeni a határukat ne engedjék át a migránsokat.

    Most Merkel világosan hatáskör feladását követeltet a közös határvédelem érdekében.

  34. 38 Python

    „Orbánt múlt héten kilökték az európai centrumból, pozíciója az Európai Néppártban tarthatatlanná vált.”

    A Néppárt 2/3 bevándorláspárti.
    Legalább ez is kiderült.

    A Néppárt varrás mentén szakadni fog.
    Macron viszi a bevándorláspárti északi részeket, Orbán meg az olaszokkal alakít egy bevándorlásellenes pártot a maradékból, meg a többi bevándorlásellenes párttal, országgal.

    A jövő májusi EP választások úgyis egészen át fogják rajzolni az EU politikai térképét.
    És ez nem lesz feltétlenül rossz Orbánnak.

    A fő téma úgyis az lesz, hogy „több” Európát akarunk vagy „kevesebbet”…
    A többségi válasz már most borítékolható.
    Macron is nemrég ismerte el, hogy ha most lenne a franciáknál szavazás, akkor a kilépésre szavaznának.

    A CEU egy janicsárképző, Soros ideológiájának egik fő terjesztője, és nyilván sokaknak érdeke, hogy ez világos legyen. Orbán azért tarja melegen a dolgot, hogy ezt minden alkalommal világossá tegye, amikor szóba kerül.
    Egyébként NINCS bezárva, csak tisztázni kell, hogy miért akar amerikai diplomát osztogatni, ha az USA-ban nincs kampusza…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük