(1987) Őszi blogtalálkozó Jásdon

Tibor bá’ online

 

Őszi blogtalálkozó Jásdon

 

Egész héten izgultunk, milyen lesz vasárnap az idő, mert napokon át, hol esett, hol elállt. Vasárnap reggel ködre ébredtünk, amiből nyolc órára jó szürke ég lett. Elindultunk. Jásd előtt a Bakonyban belefutottunk egy felhőbe, az orrunk hegyén túl alig láttunk. Kettes sebességben szeltük a bakonyi szerpentin. Jásd előtt hirtelen kiderült az ég. Van isten (Ábel olvasod?). Mi öten érkeztünk együtt, vittem magammal két vegetáriánust is.

Kölcsönös üdvözlés után körül néztünk a kertben. Heni gyorsan felfedezte, hogy a diófa alatt rengeteg levél és lehullott dió van, nekilátott a gereblyézésnek, a többiek csak a diót dézsmálták.

k130

Sokáig nem tudtunk tökölni, mert gondolni kellett az ebédre is, de mit együnk. A két vegás miatt paprikás krumpli mellett döntöttünk. A krumpli közé a kolbászt azt követően tegyük be, miután a vegások már vettek belőle. Janival, a házigazdával néhányan elmentek a vasárnap is nyitva tartó kisboltba, és beszerezték a hozzávalókat, majd megindult a preparálás.

k131

k132

k133

Aztán Jani elővette a bográcsot és beindult a kollektív főzés. Egy bogrács, hat szakács. A lányok nem avatkoztak bele, ha elcsesszük a kaját, ők mossák a kezeiket.

k134

k135

 De nem lett semmi baj. A paprikás krumpli kitűnőre sikerült. Kiderült, volt aki már 20 éve nem evett ilyet. Viszont mindenkinek ízlett.

k129

Evés után, Montezuma tartott egy órás előadást a katonapolitikai helyzetről. Ha Nógrádit az arab terroristák kinyírnák, akkor Montezumát ajánlanám helyette. Aztán azt is megvitattuk miért tiltottam ki, illetve tettem feketelistára néhány hozzászólót. Persze mindenki hangosan helyeselt. Aztán, hogy mit mondtak a hátam mögött, azt nem tudhatom. 😀

Összevetve, aznap én 300 kilométert vezettem, de megérte. Legközelebb tavasszal futunk össze, valószínűleg nálunk. Előtte legalább 3 hónappal szólok. Megszervezzük majd, hogy aki nagyon messziről jön, itt is aludhasson.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

6 gondolat erről: „(1987) Őszi blogtalálkozó Jásdon

  1. Heni már szombat este megérkezett, nem akart egy napon kétszer sokat vezetni. Ekkor még ott volt unokaöcsém, aki Dél-Szudánból jött épp haza, ahol a fegyvercsempészetet tanulmányozza, így este is jót beszélgettünk.

    Az idő tényleg szép volt, bár ez szerintem elvárható, ha már bográcsozást terveztünk. Mivel 10-től jöttek az emberek, 11-kor indultunk a boltba, így a főzés és az evés után hipp-hopp eltelt az idő, egyszercsak 4 óra lett, amikor is Tibor bá’ indult haza, így elő sem került az a lista, amiről beszélgettünk volna, de így is érdekes volt, sok új infót hallottam.

    A legtöbb résztvevőt már ismertem, és örültem a számomra új arcoknak, mint Heni, Montezuma és Zoltán, bár Zoltán nem sokat szólt hozzá. Montezuma kisfia, Aladár jól eljátszott egymagában, a (kicsit kaotikus) konyhaasztalnál egész csatajeleneteket vett fel a fényképező-géppel, amiben felhasználta az asztalon található tárgyak jó részét.

    A moderáció kapcsán én nem helyeseltem annyira hangosan. Én kifejezetten fájlalom, hogy Elf mage-dzsel így összeveszett Tibor bá’, pedig neki sok konstruktív hozzászólása volt, régóta látogatta a blogot, ráadásul úgy ismertem meg, hogy egy jásdi blogtalálkozó után ottmaradt a kedvesével még beszélgetni, és aztán házat is vettek Jásdon. Két makacs ember összekapott, de el kell fogadni, hogy ez a blog Tibor bá’ szabályai szerint működik, és nem örül, ha állandóan támadások célpontja.

    Szerintem jól sikerült a találkozó, jól éreztük magunkat. Legközelebb szombaton tartjuk, hogy távolabbról is el tudjanak jönni emberek, én a több napos rendezvényre is nyitott vagyok.

  2. 1:
    Konfliktusok kezelésére két megközelítés lehetséges: diplomatikus (ezt alkalmaztad te) és igazság alapú (én mindig ezt alkalmazom). Elfmage a múltban mindig elég kritikus volt irányomban, amivel nekem semmi bajom. Ez alkalommal is határozottan belém kötött, amit válaszadásom után folytatott. Erre te azt írod, hogy összevesztünk. Én nem nevezném annak. Elfmage átlépett egy olyan határt, amin rajtam kívül többen megbotránkoztak. Ez nem mehet így tovább. Sokan ebből azt szűrik le, hogy zsarnok vagyok. Szó sincs róla. Ha valakinek nem tetszik a pofám, írja mg magán levélben, még a picsába is elküldhet, de nem nyilvánosan. A nyilvános és piszkálódó szembehelyezkedéssel elsősorban a napi 2500 egyedi látogatót sérti meg. Olyan ember blogját olvassa ily lelkesen, akibe csak úgy bárki belerúghat? Ebbe nem lehetek elnéző partner, még akkor sem, ha vett egy házat a szomszédságodban. Te pedig akkor jártál volna el helyesen, ha a blogtalálkozó után ezt a témát nem eleveníted fel. Miért? Megmondom, mert szavaidtól elfmage bátorságot gyűjtött és máris beindította aljas támadását. Most az én nevemet felhasználva bombáz aljas „hozzászólásokkal”.

  3. 2. Tibor bá’
    Valóban diplomatikus vagyok, nem is ragoznám tovább a dolgot. Egymagad csinálod ezt a blogot, időd véges ennek kezeléséhez, és jogod van úgy csinálni, ahogy jónak, hatékonynak látod. Szerintem sem arról kellene szólnia a blogodnak, hogy veled kötözködnek, és ettől még nem vagy zsarnok.

  4. Én Jásdon még nem jártam, viszont többször mentem már a közelben, Szápár felől Várpalotának.
    Valóban nagyon szép környék, a szerpentin a fenyvesen át nekem is nagyon tetszett, habár az út minősége elég gyenge.
    Aki arrafelé jár, ajánlom az utat legalább egyszer, mondjuk időt nem fog megtakarítani, (engem a GPS vitt arra először, mint legrövidebb úton, azt sem tudtam, hol járok :-)) viszont gyönyörű tájakat lát.
    Élmény a Bakony fennsík átszelése is, az ember nem is hiszi el, hogy hegytetőn van. A Bakony másik oldalán a leereszkedés is igen látványos, lélegzetelállító a panoráma a délen fekvő síkságra…

  5. 4: Valóban szép a táj. Mi a találkozó előtti héten jártunk a ‘környéken’ (BSzL), és még aranyat is találtunk. 🙂

  6. Kaptam egy levelet:Kedves Antalffy Tibor!
    Ez írod: „Megmondom, mert szavaidtól elfmage bátorságot gyűjtött és máris beindította aljas támadását. Most az én nevemet felhasználva bombáz aljas “hozzászólásokkal”.”
    Ezt kifejezetten visszautasítom, napok óta nem küldtem semmilyen hozzászólást a fórumodra. A neved alatt pedig biztosan nem tettem ilyet sosem.
    Mivel több ember is be tud azonosítani a nickem alapján a valós személyemre vonatkozóan, ezért ez kimeríti a rágalmazás nevű általad már ismert cselekményt.
    Felszólítalak, hogy igazítsd helyre a valótlan állításod, kérj bocsánatot ugyanott, és ebben az esetben eltekintek a magánindítványtól és az ebből következő büntetőpertől.
    Tisztelettel:
    Hallóssy Tibor alias elfmage

    Mivel az Interneten sok mindent el lehet követni, sok mindent le lehet tagadni. És bármit meg lehet hamisítani. Konkrét bizonyíték hiányában elfogadom a tiltakozásodat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük