(1433) A háború árnyékában (Paul Craig Roberts cikkének szabad fordítása)

Tibor bá’ online

 

~q400A szögletes zárójelbe helyezett szöveg az én betoldásom. — Az amerikai és az angol kormány által folytatott nagyfokú propaganda hadjárat célja a világnak olyan háború felé sodrása, amit senki se tud megnyerni. Az európai kormányoknak ki kellene lépni ebből a csendes hanyagságból, amiben nyakig lubickolnak, mert az itt elhelyezett amerikai rakéták miatt Európa fog legelsőnek hamuvá válni.

A korrupt Hágai bíróság ítéletével kapcsolatban szögezzük le, hogy nem volt illetékessége arra az ügyre vonatkoztatva, amiben 50 milliárd dollár kártérítésre ítélte az orosz államot a Yukos részvényesei vonatkozásában. Arról a Yukosról van szó, amely meglopta Oroszországot és ügyesen elkerülte az adózást. Hogy az ítélettel kapcsolatban Putyin tanácsadója szerint mit fognak tenni: „Európa a háború szélén áll, gondolják, hogy ennek az ítéletnek van valami relevanciája?”

A Nyugat zárta a sorait Oroszországgal szemben, mert a Nyugat totálisan korrupt. Az elit vagyona nem csak a gyengébb országok kifosztásából származik, amelyek politikai vezetői megvehetők, mert saját állampolgáraikat is kifosztják. Az amerikai elit tagjai az állampolgár társait szélsőségesen meglopják, és már az amerikai középosztály nagy részét fel is számolták.

Ezzel szemben az oroszok kimásztak a zsarnokságból és egy hazugságra, épülő kormányzásból, miközben az USA és UK hazugságra felépülő zsarnokságba süllyed. A nyugati elit ki szeretné fosztani Oroszországot, de Putyin az útjukban áll. A megoldás, megszabadulni Putyintól pontosan úgy, ahogy meg tudtak szabadulni az ukrán elnöktől Janukovicstól.

A fosztogató elit és a neokonzervatív politikusok Oroszországból vazallus államot akarnak csinálni. Ez a cél egyesíti a nyugati financiális imperialistákat a politikai imperialistákkal.

Az olvasók részére felvettem azt a propagandát, amivel Putyint démonizálni akarják, [ez már Magyarországon is megy a kormánypárti és ellenzéki médiában egyaránt] de még engem is meglepett az angol The Economist-ban július 26-án megjelent elvetemültségével mellbevágó hazugság sorozat.A borítón Putyin arca látható egy pókhálóban, és a cikk címe pedig könnyen kitalálható: A hazugság hálójában. [a videó valóban elképesztő, annak is érdemes megnézni, aki nem ért angolul, mert úgy látszik a nyugat európai emberek pont olyan birkák, mint a magyarok] http://www.economist.com/news/leaders/21608645-vladimir-putins-epic-deceits-have-grave-consequences-his-people-and-outside-world-web?spc=scode&spv=xm&ah=9d7f7ab945510a56fa6d37c30b6f1709

Ezt a propaganda hadjáratot végig kell hallgatni, hogy világossá váljon az egyértelmű háborúra készülés. A The Economist vad állításaival kapcsolatban nem hoznak fel semmi bizonyítékot, de követelik az enyhülés pártiak háttérbe szorítását, valamint Putyinnal szemben a lehető legdurvább szembe helyezkedést.

A The Economist korlátlan hazugságának és átlátszó propagandájának nem lehet semmi más célja, mint a világ belehajtása egy atomháborúba.

A nyugati elit és a kormányok nem csak totálisan korruptak, de egyben tébolyodottak is. Ahogy már korábban is írtam, ne számolj hosszú élettel. Az alábbi videóban az orosz újságíró és egyben Putyin egyik tanácsadója nyíltan beszél az amerikai tervről, ami szerint ők akarnak első csapást mérni Oroszországra.

http://youtu.be/NePChnsuMNs?t=1m8s

___________________________________________________________
___________________________________________________________
__________________________________

29 gondolat erről: „(1433) A háború árnyékában (Paul Craig Roberts cikkének szabad fordítása)

  1. Tényleg gyomorforgató.
    Pedig a The Economists nemrég még igyekezett adni a professzionalizmus látszatára.

  2. Ott van ellentmondás, hogy vazallus államot akarnak csinálni. Elég lenne Putyint eltávolítaniuk, utána meg egy újabb Jelcint ültetnia helyére és máris rátehetnék a kezüket az ásványkincsekre. Minek akkor az atomháború? Putyin nem is olyan régen ott pózolt a vip lelátón a világbajnoki döntőben, egy ilyen alkalommal simán levadászhatnák.
    De Arma már régen felhomályosított bennünket, hogy ezeknek nem a szénhidrogén készletre fáj a foguk. Ki kell provokálni a teljes megsemmisülést.

  3. Bár van valami együttműködés Putyin és Obama között (Putyin a maláj gép lelövése után rögtön felhívta Obamát), most-már Oroszország is kénytelen volt a szankciókat elővenni. Szinte a teljes nyugatról történő mezőgazdasági import felfüggesztése, a hajógyártási, vasútépítési szerződések felmondása. (És még nem az energia-hordozók embargója!) Egy lépéssel közelebb a háborúhoz…
    http://www.hidfo.net/2014/08/01/orosz-ellenszankciok-erzekeny-ponton-ut-vissza-moszkva

    Egyégként O.o.-ban nyíltan beszélnek arról, hogy két éven belül várható a NATO támadása.

  4. Az utóbbi években történt események és a nyugati propaganda bennem éppen olyan hatást váltott ki, hogy az oroszokban nem az agresszort, hanem inkább éppen a provokációknak kitett áldozatot kezdem látni, akik néha szükségből látványos ellenlépéseket, erődemonstrációkat tesznek, de alapvetően nem látszik náluk a terjeszkedési szándék.
    Ezért volt számomra meglepő a cikk, hogy még egy nyugati szakértőben is ilyen gondolatok születnek.
    Ha pedig bennem ilyen reakciókat váltanak ki a fejlemények, akkor feltételezem, sokan vannak a világban, akik ezt így átlátják, és szkeptikusak a propagandával szemben.
    Ezt a nyugati propaganda terjesztőinek is látni kellene, hogy a tevékenységük az emberekben ellenreakciókat váltanak ki, minél jobban erőltetik, annál kevésbé hiteles.
    Félreértés ne essék, nem vagyok Putyin rajongó, tisztában vagyok azzal, hogy egy putyini rendszer milyen korlátokat jelentene az eddigi életünkhöz képest. De azért az nincs rendben, hogy egy kiegyensúlyozott gazdasági kapcsolatokra törekvő országot folyamatosan provokálnak, keresik rajta a fogást.
    Ez mondjuk utalhat a nyugati gazdaság válságának mélységére, ha még egy világháború veszélyét is felvállalják a status quo megbontására.
    Az orosz érdekszféra meghódítása az az utolsó szalmaszál, amitől a továbbélést, időnyerést remélik?
    Akkor tényleg nagy szarban vagyunk. 🙁

  5. Külföldi hoax- portálokon tüzetesen elemzik a lelőtt maláj gép hulláiról készült képeket. Ezekkel a hullákkal valami nem stimmel: vértelenek, érhálózat nélküliek és ahhoz képest, hogy 10 km szabadesés után csapódtak a földbe meglepően kis sérüléseik vannak, egyáltalán nem koszosak, földszennyezettek, viszont többikük ruha nélküli, mintha szabályosan levetkőzött volna, másokon patyolat-tiszta ruha. A kifogástalan állapotban lévő útleveleket és olvasnivaló könyveket, szinte kifogástalan állapotban lévő útipoggyászt már említeni sem érdemes.

    http://nodisinfo.com/silicone-dummy-detected-wreckage-mh-17-hoax/

    A konteo szerint a március 8-án eltűnt gép ugyan ilyen típus, ugyan ez a légitársaság még a lajstrom szám is majdnem egyforma, azért tűnt el, mert egy hosszú átalakítás történt a gépen (preparálták), robbanó anyagokkal, távírányitással szerelték fel. (Ezen a repülőn lehettek valódi hullák is, egy szemtanú erős hullaszagról számolt be.)

    Az tény, hogy a szemtanuk két robbanást láttak: a levegőben és a földetéréskor is. Az nem teljesen világos számomra, hogy a szilikon-hullák a zuhanó repülővel érkeztek, vagy a földön történt az odaszállításuk. Amiket olvastam, azok szerint az utóbbi, sőt feltűnően utak mellett lettek megtalálva. Mondjuk ez egy eléggé kalandos része az elgondolásnak. Mindenesetre, ha ez a konspirációs elmélet igaz, akkor számolni kell azzal, hogy valódi áldozatok sincsenek. Sokmindenben emlékeztetne a dolog a bostoni marathonra.

    Ja és „üzentek” is az akció eltervezői:
    A gép száma 17.
    1997. július 17-én repült először.
    2014. július 17-én zuhant le.
    Aznap volt 17 éves.

  6. 9:
    Ezért a szemétért karanténba teszlek, és csak azt engedem át, ami megüti a józan ész mértékét.

  7. 11!
    Ez az intependentről indult,a csapból is ez folyik,de a német külügyminisztérium cáfolja..
    9!
    Láttam képeket,ahol az emberi testrészek voltak össze vissza..A lába itt ,a karja ott..

  8. Oda-vissza szankciók
    Globális gazdasági visszaesés
    Csökkenő olaj és nyersanyag kereslet
    Csökkenő olaj és nyersanyagár
    Erősödő dollár, gyengülő rubel (és más fejlődő devizák)
    Hatása Oroszországra és a főleg nyersanyagtermelő/exportáló országokra
    Hatása a C02 kibocsátásra

  9. 9:”A gép száma 17.
    1997. július 17-én repült először.
    2014. július 17-én zuhant le.
    Aznap volt 17 éves.”

    Nem vagyok kabalista, de azért ez érdekes.
    9/11-nek is volt valamilyen számmisztikája.

    Ugye-ugye másoknak is feltűnt, hogy a maláj légitársaság körül sincs minden rendben.

  10. 8: „Ezt a nyugati propaganda terjesztőinek is látni kellene, hogy a tevékenységük az emberekben ellenreakciókat váltanak ki, minél jobban erőltetik, annál kevésbé hiteles.”

    Hidd el nekem, pontosan látják, éppen azért csinálják! Mindez jóelőre így lett eltervezve. Éppen azt a hatást akarják kiváltani az emberek x százalékából, amit belőled is sikerült kiváltaniuk. Ugyanakkor az emberek másik részéből (100 – x százalékából) pedig pontosan ezzel ellentétes hatást váltanak ki. Csak így lehet egymásnak ugrasztani a világ két pólusát! Teszik pedig mindezt évezredes gnosztikus tervüknek megfelelően. Zseniális taktikával éppen arra a pontra terelgetik az emberiséget, ahol annak meg kell bünhődnie vakságáért és hitetlenségéért.

  11. 15:

    Te egy Arma Gedeon reinkarnáció vagy 😀

  12. Kedves Tibor’bá,
    én szívesen olvasok konspirációs teóriákat (egy időben sokat kommenteltem a konteo.blogrepublik.eu-n is Siolrog néven), de belátom nem vettem figyelembe, hogy ezzel nincs mindenki így.
    Természetesen nem akarok cenzúrázva kommentelni, ezért elbúcsúzom, megköszönve az eddigi lehetőségeket, szellemi érdekességeket.

  13. 17:
    Kedves murcielago!
    Nem cenzúrázok. Csak a minőségi újságírás rég bevett szokását gyakorlom, ha egy beküldött cikk nem üt meg egy bizonyos szintet, akkor nem közlik le. Amit 9. alatt beírtál az nálam nagyon alulteljesít.

  14. A 9. hozzászólásra:
    Azért volt a halottnak kifordulva a szeme, mert 10000 méteren a légköri nyomás körülbelül egynegyede a tengerszinten lévőnek.
    Ha hirtelen, robbanásszerűen csökken a nyomás, az emberi testet belülről robbantja szét a saját belső nyomása!
    Másrészt azért voltak többé-kevésbé ruhátlanok a halottak, mert a gép darabokra szakadt a levegőben. Azokról szakadt le a ruha akiket közvetlenül ért a 900km/órás menetszél! Nézd meg az ejtőernyősöket zuhanás közben, hogy cibálja a ruhájukat a menetszél. Pedig ők csak 200-al zuhannak, és megfelelően erős overallt használnak.
    Most gondold el ugyan ezt 900-al és lenge nyári ruhában, pólóban!
    Nincs ebben semmi misztikum, és összeesküvés csak egy kis fizika!

  15. 20:
    Köszönöm PZuj.
    Azért a kínai szállal óvatosan. Arra a Horváth Zoltánra épül, aki „elcserélte a halálgépre szóló jegyét”, és ennek következtében/vagy ennek dacára ma a Kuala Lumpurban vizsgálódó hivatalos nemzetközi vizsgálóbizottság egyik tagja, aki nem mellesleg szoftvert fejlesztett ki a márc. 8.-án eltűnt gép felkutatására. Szerinte az indonézeket az foglalkoztatja, hogy „miért pont indonéz géppel történik mindez”. Talán hiteles az indonéz általános vélekedésekről a véleménye: „viszonylag sokan hisznek abban, hogy a mostani esetnek köze lehet az MH370-es járat eltűnéséhez. Itt általánosan elfogadott konteó az, hogy az a gép nem semmisült meg, hanem leszállt egy helyre a rakományával együtt. Erről nem tudom, hogy mennyi információ jutott el otthonra, de már önmagában is elég érdekes. Nos, sokan hiszik azt, hogy ez az amerikaiak kezébe került a gép volt, amit lelőttek vagy le akartak lőni az oroszok, akik nyilván mindenről tudtak…” (a konteoblogon „zoli82” névvel, a blikk.hu-n „zoltanho” névvel kommentel).

  16. A háború ellen:

    „Karok karok karok karok. Azonnal ki-be rángat az ájulás, ha nem kapaszkodok össze Kareennal. A karjaimban tartalak. Téged mindkét karomban. Mindkét karomban. Mindkettőben. Mind

    Nincs karom, szerelmem.

    Egy sincs.

    Mindkettő oda, Kareen, mindkettő.

    Nincs.

    Kareen Kareen Kareen.

    Levágták a karjaimat, mindkét karomat.

    Ó Jézus Szűzanya Kareen levágták mind a kettőt.

    Jaj Jézus Szűzanya Kareen Kareen Kareen nincs egy sincs.”

    http://www.nyest.hu/hirek/a-csatamezok-uj-messiasa

    A könyv ismertető (maga a könyv) elég durva…

  17. Bábszínház ez az egész!!!!

    Már ha igaz a hír.


    Már három szerződést is kötött Moszkva az amerikai védelmi minisztériummal hetven szállító helikopter vásárlásáról.

    Az amerikai képviselők és szenátorok ellenkezése dacára ragaszkodik ahhoz a Pentagon, hogy orosz helikoptereket vásároljanak az afgán hadsereg számára – értesült a RIA Novosztyi hírügynökség a legnagyobb orosz fegyverexportőrtől, a Roszoboronekszporttól.”

    http://www.origo.hu/nagyvilag/20140814-orosz-helikoptereket-akar-vasarolni-afganisztannak-a-pentagon.html

  18. 24.gyerekkoromban ,nagyon szemléletesen adták elő nekem, milyen volt mikor a sebesült szállító vonatról kosarakban rakták le a lábatlan katonákat.
    Jó volna ha együttérzőbb,empatikusabb állatfaj lenne a politika.
    P.I. szerint a politika szóból megalkotható az-aki itt lop-mondat.
    Na jó, egy betű eltérés.
    A Dnyeszteri Köztársaság határának túloldalán Kijev már ássa a lövészárkot.Néha át is lőnek, persze mindkét fél a másikat teszi meg felelősnek.
    Emlékszünk még a májusi incidensre amikor az oláhok nem engedték átrepülni a légterükön az orosz min.elnök helyettest.
    Kénytelen volt a román barát Moldávia felé repülni,ahol le kellett szállnia.Kommandósok rohanták meg a gépét és elkobozták a dnyeszteri-orosz egyezmény szövegét,amely tartalmazza a 90%-ban orosz ajkú kis köztársaság óhaját az egyesülésről.
    Rogozin bepipult:,, legközelebb TU 160-assal jövök majd,,-üzente a románoknak.
    Ma egy nagyszabású hadgyakorlatba kezdett a Dnyeszteri Köztársaság az ukrajnával határos területen.
    Remélem nem válik valósággá a Tibor bá’ jóslat a háborúról.

  19. 25!
    Lehet hogy valóban bábszínház.Európát akarják kiütni ..És Európa már harakirit is követett el.. 🙁

  20. Bocs a kis átköltésért Koppány után szabadon, igazán ide illik,
    alig kellett pár szót kicserélni:

    „Nincs visszaút, hisz USA már a harcra készül,
    EU tagokat hív, Oroszok ellen segítségül.

    Pogánynak tartanak, mert Atom nevét a számra vettem,
    Csak az volt a cél, hogy szabadságunk megőrizzem.

    Pogánynak tartanak, mert nem tűröm a N.A.T.O hatalmát.
    Bűnt kiáltanak, hol szabadságát védi az ország.

    Pogánynak tartanak, mert szembeszállok a hódítókkal
    Pogány itt mindenki, ha velem van, és nem USA-val…

    Késő most már mindezt újra átgondolni, Elkésett a békevágy!
    Késő már a múltat újra értelmezni, Kényszerpályán a világ!”

  21. 28: Jaj. 😀

    Csak emlékeztetlek, hogy mind a NATO-ba, mind az EU-ba mi kértük a felvételünket. Ja és azt is, hogy az oroszok húzzanak már el innen.

    Az valóban igaz, hogy kényszerpályán vagyunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük