2021-06-11 nap bejegyzései

(3567) Térdelni

Tibor bá’ online

 

2021 a 89. év

A letérdelés a megalázkodás jele. Templomban a katolikusok letérdelnek isten előtt, elismerve nagyságát, felsőbbrendűségét. Emberek között a törvénytelen kivégzéseknél szokás fej belövés előtt letérdeltetni az áldozatot. Nem elég, hogy meg fog dögleni, mint egy kutya, még meg is kell alázni.

És akkor most jött a BLM mozgalom, vagyis, hogy a feketék élete is számít. Alapja az, hogy a fegyverét túl könnyen és gyorsan használó amerikai zsaru áldozatai között jóval több az afroamerikai, mint a népességi arányuk. És bizony vannak egészen kiemelkedő példák is, ahol a fegyverhasználat még ott se legális, például a hátulról érkező golyónyomok. Egy menekülő aligha veszélyezteti a zsaru életét. Ugyanis a legális gyilkosság nevesített oka az önvédelem. Szóval a sok felesleges gyilkolásra válasz a feketék részéről a BLM. Ez persze amerikai belügy, de mert amerikai, világhír lett belőle.

Lépjünk egyet. A hatalmas pénzeket hozó sportok, például a foci, teli van fekete játékosokkal. Az ok egyszerű, a nyomorban élő feketék számára, ha van tehetsége, a sport. Ezek a sportolók kitalálták, hogy a BLM mozgalommal úgy tudnak szolidaritást vállalni, ha mérkőzés előtt fél térdre ereszkednek. Hogy ez pontosan mit szimbolizál, azt nem tudom. Tisztelet a meggyilkoltaknak? Mindegy, ami biztos az a megalázkodás.

A legújabb szenzáció, hogy a magyar csapa az írek elleni meccs előtt, nem volt hajlandó térde ereszkedni. Igazuk volt. Nekünk semmi közünk az USA-ban zajló belpolitikai játszmához. A nemzet nagy része isten előtt se térdel le, mert nem hisz benne. Az amerikai polgárjogi herce-hurcában meg pláne. Nincs semmi okunk bárki előtt megalázkodni.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________