(3567) Térdelni

Tibor bá’ online

 

2021 a 89. év

A letérdelés a megalázkodás jele. Templomban a katolikusok letérdelnek isten előtt, elismerve nagyságát, felsőbbrendűségét. Emberek között a törvénytelen kivégzéseknél szokás fej belövés előtt letérdeltetni az áldozatot. Nem elég, hogy meg fog dögleni, mint egy kutya, még meg is kell alázni.

És akkor most jött a BLM mozgalom, vagyis, hogy a feketék élete is számít. Alapja az, hogy a fegyverét túl könnyen és gyorsan használó amerikai zsaru áldozatai között jóval több az afroamerikai, mint a népességi arányuk. És bizony vannak egészen kiemelkedő példák is, ahol a fegyverhasználat még ott se legális, például a hátulról érkező golyónyomok. Egy menekülő aligha veszélyezteti a zsaru életét. Ugyanis a legális gyilkosság nevesített oka az önvédelem. Szóval a sok felesleges gyilkolásra válasz a feketék részéről a BLM. Ez persze amerikai belügy, de mert amerikai, világhír lett belőle.

Lépjünk egyet. A hatalmas pénzeket hozó sportok, például a foci, teli van fekete játékosokkal. Az ok egyszerű, a nyomorban élő feketék számára, ha van tehetsége, a sport. Ezek a sportolók kitalálták, hogy a BLM mozgalommal úgy tudnak szolidaritást vállalni, ha mérkőzés előtt fél térdre ereszkednek. Hogy ez pontosan mit szimbolizál, azt nem tudom. Tisztelet a meggyilkoltaknak? Mindegy, ami biztos az a megalázkodás.

A legújabb szenzáció, hogy a magyar csapa az írek elleni meccs előtt, nem volt hajlandó térde ereszkedni. Igazuk volt. Nekünk semmi közünk az USA-ban zajló belpolitikai játszmához. A nemzet nagy része isten előtt se térdel le, mert nem hisz benne. Az amerikai polgárjogi herce-hurcában meg pláne. Nincs semmi okunk bárki előtt megalázkodni.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

37 gondolat erről: „(3567) Térdelni

 1. Nem minden zsido eloskodo verszivo uzsoras bankar.
  Nem minden cigany sokgyerekes bunozo.
  Nem minden japan kamikaz.
  Nem minden aborigin osember.
  Nem minden magyar fideszes.
  Nem minden indian alkoholista aki allami segelybol el.

 2. 1: Persze, nyilván, de hogy jön ez ide? Ha belevetted volna, hogy „Nem minden fekete bűnöző”, meg hogy „Nem minden rendőr gyilkol”, még köze is lenne a témáhlz.

 3. „a fegyverét túl könnyen és gyorsan használó amerikai zsaru áldozatai között jóval több az afroamerikai, mint a népességi arányuk. ”
  Hacsak nem, ez azért van, mert közöttük nagyobb a bűnözők aránya?
  A rendőr tényleg kinyírta azt a négert. Majd megbüntetik érte. A politika meg rátelepedett a videora, ez is normális. Az usákok pedig megoldják ezt maguk, mint ahogy eddig mindíg.
  A térdeplés szakrális rítusa is teljesen normális, még az őskorban alakult ki. Akkoriban a hordában magasabb szinten álló egyedet elégítette ki orálisan, a rangban alatta álló. Ez kéren, tény. A barlangrajzok bizonyítják.
  E rítus ma is tettenérhető a börtönökben, és más , a normalitás nélkülöző elnyomó közösségekben.

 4. Szeretem ezeket a lényegretörő kis írásaidat, Tibor bá.

  Igen. Tegnap-tegnapelőtt valami online fórumon hosszan bírkóztunk egy-két tökkelütöttel, aki kötötte az ebet a karóhoz, hogy a térdelés a tisztelet és az empátia jele, és ha valaki nem empatikus a szenvedő embertársával, az valami borzasztó dolog.

  Meg egyvalamit megjegyeznék: Az amerikai rendőrök több fehéret ölnek meg, mint feketét. A feketék számához képest persze kevesebbet, de az intézkedések számához képest megintcsak többet. Ugyanis hiába van kevesebb fekete, több intézkedést indítanak ellenük, mint fehérek ellen. Amiben nyilván szerepet játszhat a rasszizmus is, de alapvetően mégiscsak az az oka, hogy a feketék között több a bűnöző.

  Tehát amennyiben intézkedésre kerül a sor, ha fehér vagy amerikában, valószínűbb, hogy megöl a rendőr, mit ha fekete. Az egész mozgalom hazugságon alapul.

  Arról nem is beszélve, hogy akármelyik népcsoportot nézzük, a gyilkosságok túlnyomó többségét minden esetben a fekete bűnözők teszik. Feketéket, fehéreket, latinóka, ázsiaiakat, mind ők gyilkolnak leginkább.

  A mostanában, a BLM és a „China-virus” kapcsán elharapódzó, fehérek által ázsiaiak rovására elharapódzó, teljesen értelmetlen erőszakhullámról nem is beszélve.

  Mégis mért térdelne bárki ennek a hazug, gyilkos, bűnöző bagázsnak?

 5. Én fel nem tudom fogni, hogy mi köze a focinak ennek az egészhez. Kik diktálják ezt és a többiek miért követik az utasításokat?

  A focisták focizzanak, mert az a dolguk. Aki BLM miatt akar térdelni, az menjen ámerikába, keressen fel egy néger települést és ott lesz alkalma térdelni.

  De érdekes, hogy a világ nagyobb része egyetért abban, hogy ez az egész térdelősdi egy marhaság, mégis van pár hangadó, akik ki vannak hangosítva a média által és már-már olyan képzetünk támad, hogy mindenki térdeléspárti.

 6. Térdelni sokféleképpen, sokféle indokból lehet. George Floyd nyakán is térdeltek, abban semmi megalázkodás nem volt. Annál inkább megalázás
  Persze mit is lehetne kezdeni a hőbörgőkkel?

  Egy komplex társadalmi jelenséget próbálunk(megint) feketén-fehéren látni. Holott világosan látszik mindkét oldal túlkapása, a konszenzus esélye nélkül.
  Gyakorlatilag a fasiszta és az észnélküli liberális (aki puszta jószándékból hülye) ölre megy a téves diagnózisa védelmében. Érveik pro és kontra megállják a helyüket, természetesen erősen leszűkített aspektusból.
  Jó kis gumicsont.

 7. 1 – Mosógépszerelő:
  Beírtál hat állítást. Mind igaz. De megtoldhattad volna egy hetedikkel: Az ég nem mindig kék. Vagy, Nem minden Mosógépszerelő csapja be a kuncsaftjait. Az is eszedbe juthatott volna, hogy nem minden amerikai rendőr gyilkos. De ezeknek mi az értelme? Nem minden róka veszett, de ha találsz egyet az erdőben nem fogod megsimogatni, ha követed az egészségügyi tanácsot. Írod: „Nem minden cigány sokgyerekes bűnöző.” Igaz, én mégse fogok cigány munkást alkalmazni, mert eddig mind cigány volt, aki meglopott.

 8. Egy fontos részlet kimaradt a posztból:
  A magyar nézők fújolással kísérték az írek térdelését.
  Nem az volt a baj, hogy mi nem térdeltünk le, nem térdelt le sem a lengyel sem a cseh válogatott, amikor az angolokkal játszottak. Mutatták a mezükön a rasszizmus elleni „Respect” feliratot, és ennyi.
  Itt viszont a közönség hangosan fütyült. És ez a nem mindegy
  (Maga a térdelés onnan jött, hogy George Floyd úgy halt meg, hogy a nyakán térdelt a rendőr.)

 9. „Maga a térdelés onnan jött, hogy George Floyd úgy halt meg, hogy a nyakán térdelt a rendőr.” – Ez viszont egy különösen érdekes csavar a történetben. A térdelés itt maga a gyilkos mozdulat. Tényleg ez lenne a tiszteletadás a halottnak?

  Sokkal inkább gúnynak hat. „Így ölték meg Floydot, így nyírjuk ki a többieket is!” Mint a középső ujj, amivel még fel lehet húzni az íjat, és lelőni az ellenlábast.

 10. 10. Gyurma

  Annyira szorosan kapcsolódik, hogy talán egyenesen ez ihlette. Köszi a linket!

  A feketék felsőbbrendűnek képzelnék magukat?
  Idióta viselkedésük és értelmetlen új rigmusaik mindent elárulnak, a kisebbrendűségi érzésből fakadó túlkompenzálásukról és identitásválságukról. Mindent, csak azt nem, hogy a felsőbbrendűség érzése megjelenne bennük. Esetleg erkölcsi értelemben.
  Szegény majmok, szimpla fekete parasztok ők a sakktáblán, akárcsak egy texasi neonáci -suk,-sük patrióta.

  A magyarok jól tették, hogy nem térdeltek le, mozdulatuk a lehető legegyszerűbben fejezte ki hozzáállásukat a témához(látszik, hogy gondos kezek forgatókönyve volt).
  Elítéljük , de! a bohóckodásban nem veszünk részt! Respekt!

 11. 12 „A magyarok jól tették, hogy nem térdeltek le, mozdulatuk a lehető legegyszerűbben fejezte ki hozzáállásukat a témához” – Egyetértek. De a szurkolók fújolása már nem ilyen egyértelműen szimpatikus dolog.

  Ugye, köztudomásúlag, a szurkolók között felülreprezentáltak a rasszisták. Lehet, hogy egyszerűen ez az oka. Vagy csak utálják az egész BLM-et, és nem tetszett nekik, hogy az írek behódolnak neki.

  Mindenesetre sok külföldit megerősítettek benne, hogy a magyarok rasszisták.

 12. 13. Ábel

  “ Mindenesetre sok külföldit megerősítettek benne, hogy a magyarok rasszisták.”

  Mondatod utolsó szavát, “realisták”-ra cserélném.
  Napjaink valódi rasszizmusa, a fehér nép ellen folyik! Jól tetten érhető ez a globálisan szervezett, BLM létrehozásában is.
  Nem szól ez másról, mint a fehér ember bűntudat keltéséről, megalázásáról.

  A globális szervezés, a hatalmas média háttér, pontosan mutatja kik is állnak az események mögött..

  Érdekes módon, arról soha nem látható felvétel ahogy a hétköznapi fehér embereket csoportosan vegzálják, agyba főbe verik, vagy éppen meggyilkolják a “rasszizmus ellen” küzdő, hatalmas gyászukban lapostévével távozó BLM-es hordák.

  Kismillió linket tudnék csatolni erről “nem hivatalos”, videó megosztó portálokról!
  (Mert nehogy a valóságról tudomásod legyen, minden máshonnan törlik.)
  Csak azért nem teszem, mert a mélyen tisztelt Tiborbá, a Wikipédia által megállapítaná, hogy az oldal szélsőséges..

  Ma már eljutottunk odáig, hogy minden “szélsőséges” amin a valóság látható, amin az igazság olvasható, mert nehogy felnyíljon az ember szeme, annak kell bélyegezni..

  ÉBRESZTŐ!

 13. Floyd -ban annyi cucc volt, hogy amúgy is meghalt volna…mellesleg covid +volt, szal…amúgy is meghalt volna. Mellesleg hamis bankóval fizetett kis hamis…többször ült kábszehasználat miatt, aztán tán fegyveres rablásra adta a fejét a kis drága…aki ezeknek letérdel(lábat csókól-mert ilyen is volt) az álljon a tükör elé és köpje le azt aki visszanéz rá.

 14. Pár nappal ezelőtt, a lehel piacon vásároltam és egy pult előtt álltam sorba. Mozgást érzékeltem a lábam előtt , lenéztem és egy 70-80 év körüli idős hölgyet láttam térden csúszva mászni egy a pult alá esett 50 forintos érméért amit valaki leejtett. A pult adottságai miatt csak szinte négy kézláb mászva lehetett ezt elérni.
  Számomra ez annyira sokkoló és szomorú volt hogy egész nap ez a jelenet járt a fejemben.
  Most viszont hétfőn Orbán Viktor végre vissza adta az önbecsülésemet. A Magyar ember nem térdel! Mi vagyunk az okos és büszke nemzet. Mi nem engedjük a 100 milliókat kereső focistákat letérdelni, csak az isten előtt.
  Kíváncsi lennék ha a nyugdíjasokról vagy a munkásokról lett volna szó, akkor is ennyire büszke maradt volna e a mi nagy utca harcos vezérünk?

 15. Szögi Lajos emlékére, akit egy horda halálra vert a gyerekei szeme láttára, mikor lesz világszerte térdepléses megemlékezés?
  Ő tanár volt, nem pedig egy többszörös visszaeső, haszontalan bűnöző, mit floyd.

  Alex: te itt valamit félreértettél. Nem csak a focisták, hanem más magyar emberek sem térdelnek egy USA belügy kapcsán. Nincs és nem is lehet okunk lelkiismeret furdalásra. Mi nem tartottunk és jelenleg sem tartunk rabszolgákat, nincsenek és nem voltak gyarmataink.

 16. Kivételesen teljesen egyetértek az MLSZ – és Tibor bá’ – álláspontjával: a sport nem a politika terepe.

  A játékosokat ne nyomasszák már ezekkel a bárgyú, politikia indittatáső dolgokkal. Mi köze ahhoz egy fiatal magyar srácnak, hogy „amerikában verik a négereket”?

  Ha akar, majd a szabadidejében támogat minden olyan mozgalmat, alapitványt, amelyik erröl szól. De szabadásgában áll fütyülni rá.

  Letérdepeltetik a sportolókat, mint a rossz gyereket? Büntudatkeltés_ miért is?

  Hagyjuk már…..

 17. A tema felkinalta opciok

  1
  Szimpatia , sajnalat egyutterzes,szolidaritas,jovateteli szandek,egyenloseg illetve emancipacio iranti igeny.

  2
  Ellenszenv ,felelem, gyulolet ellensegesseg,hamis felsobbrendusegtudat , a foleny megtartasanak igenye , nyilt vagy leplezett rasszizmus.

  A hozzaszolok nagytobbsege besorolhato e ket kanon valamelyikebe.

 18. 19 – mosógépszerelő:
  Kihagytad a KÖZÖNYT . Részemről szarok az amerikai belpolitikai nyomorra. Szarok a BLM mozgalomra. Meg az egész homofób divatra.

 19. Ehhez kepest pont errol irtal postot.
  Mi az hogy homfob ?
  A szarok ra az karomkodas ,plane irasban a nem szalonkepes.
  Akkor szoktak az emberek karomkodni ha duhosek bosszusak frusztraltak.
  Ami nem erdekel arra a reakcionk nem lesz elenk.

 20. 22 – mosógépszerelő:
  Krónikusan azt képzeled magadról, hogy itt te vagy a házigazda.

 21. Az afrikai rabszolgakereskedelemnek volt egy másik -fajtája amit az arab – iszlám világ folytatott – az atlanti rabszolgakereskedelemmel párhuzamosan évszázadokig. Az iszlám világ felé elhurcolt afrikai bennszülöttek számát a legóvatosabb becslések is legalább 17 millió-ra teszik….. ráadásul ez nem ért véget 19. században magától. Hanem paradox módon az európaiak afrikai gyarmatosítása vetett véget neki….minden rosszban van illetve lehet valami jó is.Kérdés hogy a BLM mozgalom is mások miért nem foglalkoznak ezzel is ?Mert maguk a feketék is aktív résztvevői voltak ennek?

  Amúgy pedig volt egy harmadik nagy rabszolgakereskedelmnek nevezhető jelenség ami viszont Europát sújtotta, mert mind az Oszmán- birodalom mind a vazallusának számító krimi Tatár kánság is a háborúik során szintén rengeteg embert tett rabszolgájává és hurcolt el mind Kelet – Európában mind a Földközi- tenger térségében…..ezt mi magyarok nagyon jól tudjuk. Abban a korban ez európai hadviseléstől már nagyon eltérő szokásnak számított. Úgyhogy mi előttünk is lehet térdelni…….

 22. Az a kerdes, hogy egyeseket miert irrital az, ha az ir focistak leterdelnek tiltakozasukat kimutatva a rasszizmus ellen ?
  Vajon miert kell ezeknek,erre ugrani ?

  Vannak tippjeim.

 23. 25. Mosógépszerelő

  Te egy olyan burokban élsz, ami meggátol abban, hogy kitekintsél belőle.
  Fel sem tűnik neked, hogy a valós rasszizmus az maga a térdepeltetés elvárása, mások megalázása.
  Azzal, hogy a BLM lózung már önmagában tömény rasszizmus, már ne is foglalkozzál.

  Jó volt Tiborbánál a párhuzam, amikor a “homofób” szót említette.
  Ott is az megy, hogy akinek nem tetszik az, hogy az aberrált állatok vonulgatnak, mutogatják magukat, már is meg van bélyegezve “homofób” jelzővel.

 24. 25 – mosógépszerelő:
  Jó lenne, ha végre rádöbbennél, hogy a bigottság nem erény, nem érdemes vele előállni. Ha megírom a véleményem Orbán disznóságairól, akkor az Orbánfanok szerint gyűlölök. Ha jegyzetelek egy nevetséges, mondhatnám gyerekes mozgalomról, akkor „egyesek” szerint irritál a rasszizmus elleni tiltakozás. Engem még a szélsőséges bigottság se irritál, de kiérdemli a megjegyzésemet. Én a világot elfogadom úgy ahogy van hülye emberekkel együtt, nem állok elő úton útfélen a mániám kiélésével.

  Ne erőlködj! A témában különben se lehetsz autentikus egy félvér feleséggel.

 25. https://youtu.be/8jNcFfICVic
  Szégyen, hogy ez megtörténhet! És mindez egy szaros bűnöző halála miatt…
  Aki itt rasszizmust kiált az az igazi rasszista! Ugyanis maximum annyi történt, hogy Derek Chauvin rendőr rátérdelt George Floyd nyakára, aki ennek következtében meghalt.
  Nem kell itt a bőrszínnel foglalkozni!
  Mosógépes! Térdeltesd már le légyszi a cigány származású gyilkosokat a magyarok előtt!
  Lenne miért!
  Vagy fizess az áldozatok családjának 21millió dollárt…asszem ennyit kapot a drogfüggő, bűnöző Floyd is…aki miatt a fél világ térdepel…

  Ja…ezt meg nézd meg!
  https://youtu.be/QRen8nI8_aM

 26. 28 – Valaki:
  Mosógépszerelő már többször büszkén közöltre velünk, hogy nem tud angolul. Vagyis nem fogja megérteni a videót.

 27. 29. Akkor húzzon el a halál náthás f….ra. Bocs de ezt muszáj volt beírnom.Irritálnak az életidegen megjegyzései. Ha rossz a mosógépem,majd én megcsinálom. Bocs Tibor bá.Moderálj.

 28. 28,valaki
  A fehér ember szégyene a bemutatott videó, agyhalottak terdelnek a dagadt néger némber elött, mint valami ősi okkult szertertáson. A rendörök megalázták egyenruhájukat, normális országban -Amerika nem az – azonnal kirúgták volna az ilyeneket. Egyenruhában nem vállalhat fel senki semmiféle azonosulást semmivel!
  Ami engen személyesen nagyon, de nagyon zavart, az a két kislányka jelenléte az egész elmebajos eseményen. Minek kell nekik az ilyesmit látni, és mit értenek ők ebből. Agyoncsapni az olyan szülőt is, aki odavitte őket.
  Nyomorúságos, idióta világ.

 29. 30 – kamunév:
  Nincs okom a moderálásra. A pasi abszolút fasz, és azt hiszi, hogy igaza van.

  31 – bálint:
  Gondolataiddal n em vagy egyedül.

 30. Két friss cikk a sok közül, kizárólag Mosógépszerelőnek!

  „Ölj meg minden fehéret! Utána kiássuk őket, és megöljük őket még egyszer!” – vallják a toleráns négerek

  https://kuruc.info/r/6/229713/

  “ Revolvert tartana minden fehér ember fejéhez a Yale Egyetem pszichiátere”

  https://kuruc.info/r/4/229722/

  És most lehet térdepelni!

 31. 33. Gyurma

  Érdekes cikk.

  Megölhetnek minden fehért, utána meg újból meg kell tanulniuk felmászni a banánfára.
  Meg el kell felejteniük az életmódot ami miatt akkora lett a fekete nők segge, hogy kirakós römit lehet rajta játszani.

  Mind a két oldal óbégat ész nélkül.

  Mihez kezdenének a feketék az önrendelkezéssel?

  Egyértelmű gumicsont, jól be is szopta mindenki!

 32. Tisztelt Tibor bá’!

  Ígérem, nem fogok többé, tisztában vagyok vele, hogy ez az oldal Tiborbánál már “szélsőséges” kategória.
  De néha érdemes túllépni bizonyos szemléleten ha az ember az igazságról, a valóságról is szeretne tudomást venni.
  Mert sokszor ami ott megtalálható, arról máshol, azaz az “elfogadott” médiában, aljas módon hallgatnak.

  Én annyira vagyok “szélsőséges”, hogy zsidó nevelőapám nevelt fel, akivel igen jó volt a kapcsolatom, akiről csak jót tudok mondani!
  Ezt azért tartottam fontosnak megemlíteni, hogy értse Tiborbá, nem az határozza meg az embert, hogy milyen oldalakon tájékozódik ha az igazságot kutatja.

  Számomra nem létezik “szélsőséges oldal”. Nekem teljesen mindegy, hogy mi a forrás ha onnan jutok valós információhoz.

 33. 36 – Gyurma:
  Úgy gondolom nekem is lehet vélemény nyilvánításom. Nos, a 35. alatt ezt tettem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük