2021-06-30 nap bejegyzései

(3584) Az orosz főkém

Tibor bá’ fordítása online

 

Modern Amerika és néhány úgynevezett „demokratikus” szövetségese liberális önkényuralommá vált, állítja az orosz főkém.

 

2021 a 89. év

Az USA és néhány nyugati nemzet, akiket a liberális demokráciának tartanak, gyors tempóban olyan önkényuralommá válik, ami a Szovjet Unióra emlékeztet, állítja az orosz titkos rendőrség feje.

A moszkvai biztonság politikai nemzetközi konferencián Szergej Nariszkin állította, hogy létezik a „totális diktatúra összes ismérve” néhány nyugati országban. Ideérve a média monopóliumot, a rendőrállamiságot, és az oligarchák elmozdíthatatlanságát.

„Meglepő, miként akarja a Nyugat a Földet két tökéletesen mesterséges táborrá változtatni – egy feltételezett demokratikusra és egy feltételezett önkényuralmira.” Mondotta Nariszkin. Ez utóbbiba tartozna Oroszország, Kína, és Irán, valamin NATO tag Törökország, és EU tag Lengyelország.

Az USA és az úgynevezett liberális demokráciák úgy tűnik, nem eszik észre, hogy gyors tempóban liberális önkényuralommá válnak. Nariszkin szerint a Nyugat ideológiai előírásai valahogy emlékeztetnek a volt Szovjet Unióra abban, hogy maguk sem hiszik el azt, amit kifelé állítanak.

Ennek ellenére a főkém rámutat a nemrég Svájcba tartott USA-Oroszország csúcstalálkozóra, mint potenciális fordulópontra. Reméli, hogy a Nyugat képes lesz a genfi szellemet felhasználni egy biztonságosabb és tisztességesebb világ létrehozására.

Nariszkin úgy gondolja, hogy a Nyugat megpróbálja a világot felosztani „demokráciákra” és diktatúrákra, ami Szergej Sojgu védelmi miniszter állítását visszhangozza a konferencián: „Napjainkban egy új irányzat kezd eluralkodni: Globális koalíciók alakulnak ki, „barátok” és „idegenek” feloszlásban.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________