Tibor bá blogja (364) Arany a legjobb befektetés

önarckép

Felfrissítve miután az arany ára – idő közben – megérintette az 1360 $/oz értéket.

Ezt nem én mondom, hanem Gerald Celente. De, ki ez a Gerald Celente? Papírforma szerint övé a Trends Research Institute (Trendkutató Intézet), de Amerika szerte ismert halálpontos előrejelzéseiről. Sokan a modern idők Nostradamusának nevezik, mások úgy becézik, hogy Mr. Összeomlás. Celenter szerint 2012-re Amerika fejletlen országgá zsugorodik és adófizetés megtagadás, élelem fosztogatás, munkahely követelés és forradalom várható ( food riots ). Nézzünk néhány  véleményt róla! CNN: Ha tudni szeretnénk a gazdaság belátható jövőjét, Gerald Celentét kérdezzük meg. Los Angeles Times: A The Trends Research Institute a szegény emberek Standard and Poors-ja. Wall Street Journal : Akit komolyan érdekel a gazdasági jövő az forduljon a the Trends Research Institute -hoz. The Detroit News: Gerald Celente megjósolta a Soviet Union összeomlását. New York Times : Mr. Celente összefoglalja a Világ szociális, gazdasági trendjeit a menedzserek részére. — Ezeket csak azért írtam le róla, hogy  valóban érdemes odafigyelni rá.

Gerald Celente : A gazdaság nem áll helyre, nincs minek örülnünk. Amerikában 20 millió családi ház áll üresen. Munkanélküliség! (http://www.pakalertpress.com/2010/07/19/real-us-unemployment-rate-could-be-over-25/ ) Nézd meg mi történ az arannyal pénteken! 25 $-t ment fel, egyetlen nap alatt. Vajon mi az oka? Az emberek biztonságos befektetést keresnek, elsősorban az európaiak, mert ők már átéltek egy-két inflációt. Büntetlenül nem lehet digitális pénzt kibocsátani „csak úgy”, ami mögött nincs fedezet, és nem hoz létre semmit, ami stimulálná a gazdaságot….

arany

Különben ez nem Keynesian gazdaság, csak ráfogják. Keynes azt is nagyon komolyan ajánlotta, hogy az államháztartási többlet esetén halmozzanak fel tartalékokat, és ez sose történt meg. Nem lesz több nagyszabású karácsonyi vásár…. Alapvető változások előtt állunk…. Sokkal fontosabb lesz ételt tenni az asztalra, mint ajándékok a karácsonyfa alá….a helyzet rosszabb lesz, mint a Nagy Gazdasági Világválság idején.   

Amerika olyan fokú változáson fog keresztülmenni, amire senki sincs felkészülve. Az amerikaiak nem hajlandók észrevenni, hogy egy recesszió kellős közepén vannak. A meglévő problémák tagadói nincsenek tisztában a krízis méreteivel. A dollár valószínűleg 90 százalékos leértékelése fog bekövetkezni, amit megelőz az életszínvonal esése. Hadd hangsúlyozzam ki (én Tibor bá) a legnagyobb probléma abból adódik, hogy az emberek nem akarják elhinni, hogy milyen nagy bajban van az egész Világ. Mert a 2008-as gazdasági visszaesést minden ország kormánya gazdaság élénkítő (kölcsönből fedezett) költekezéssel próbál helyreállítani (a mi kormányunk is). Az összeomlás szélén álló bankokat, vállalatokat megmentették az államok. De ki fogja megmenteni a nyakig eladósodott államokat? A múltat, és az előttünk álló jövőt részletező angolnyelvű videó itt látható 3 részletben: http://www.informationclearinghouse.info/article26264.htm 

Celente forradalommal kapcsolatos jóslata mindössze  visszhangja a Brit Honvédelmi Minisztérium koncepciójának, ahol megjósolták, hogy 30 éven belül (a kis optimisták 😀 ) a szuper-gazdagok és a középosztály ( middle class ) között egyre növekvő rés, valamint a városi szegénység miatt társadalmi zavargások várhatók.  „A Világ középosztálya összefoghat, felhasználva tudását, erőforrásait és tapasztalatait, hogy érdekérvényesítése végett nemzetek feletti folyamatokat indítsanak be. A középosztály forradalmi osztállyá válhat.”

Legutolsó interjúja akalmából, Celente tovább ment az amerikai forradalommal kapcsolatban: „Amerikában forradalom fog kitörni, nem a közvetlen jövőben, de meg lesz a reakciója annak, hogy Washingtont elfoglalta a Wall Street, és ennek következtében az állapotok egyre rosszabbak lesznek.  Az első lépés az lesz, hogy az emberek meg fogják tagadni az adófizetést, főleg, mert nem lesz miből fizetniük. Szomorú állapotok lesznek. Rengetegen fognak hajléktalanná válni. Sátorvárosok már elkezdtek kinőni a semmiből, de sokkal több lesz a jövőben. Hatalmas elhagyott vidékek lesznek. Olyan dolgok fognak történni, amihez nem vagyunk hozzászokva. Ez természetes sokkal fog együtt járni. A bűnözés meg fog sokszorozódni. Ez a bűnözési hullám sokkal rosszabb lesz, mint 1929-ben volt, mert az emberi elemét azóta szétzúzták a modern drogok. Lesz létszámát tekintve egy óriási külvárosi szegény réteg, akiknek agya felfoghatatlan mértékben lesz eltorzítva, készen mindenféle örültségre.

grafikon

 

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük