TIBETI MASZTIFFKUTYAHÍRADÓ IV.

2015. január 05. Maci első szülötte napvilágot látott ma reggel 9 órakor – estére az ellés befejeződött.

Már csak egy „ezüst” színű (igen ritka változat) szukának nincs gazdája.

________________________________________________________

Maci nevű szukánk befejezte az éves szokásos tüzelését

Mint az „köztudott” a tibeti masztiff évente szigorúan csak egyszer tüzel, ráadásuk az ősz végén, ami bebiztosítja, hogy a kiskutyák a tél kellős közepén jöjjenek a világra. Mínusz 10 fokban 8 kiskutya életben maradási esélye gyakorlatilag nulla. A szukának általában egyetlen kölyköt van esélye életben tartani, ami Tibetben tökéletesen rendben volt. Kiknek kell évente 8 új kutya? Ki fogja őket etetni, és főleg minek? Nálunk viszont más a helyzet. Ha mi nem akarunk szaporulatot, akkor teszünk róla, de ha akarunk, akkor nem egyetlen egyet. Ugyanis egyetlen egy szaporulat esetén a kényelmetlen tennivaló majdnem pont annyi, mint 8 esetén. Először is kell egy fűtött helyiség, ami nyilvánvalóan a házon belül van. Ez mellett állandó felügyeltre van szükség 6 héten át. Állandót írtam, és ezt szó szerint kell venni. vagyis éjszaka is. Viszont az „eredmény”, a gyönyörű kiskutyák mindenért kárpótolnak. Lásd az alábbi felvétel a 2 évvel ezelőtti alomból.

2014. december 13. Maci levizitált az állatorvosnál, aki mindent a legnagyobb rendben talált. Úgy néz ki, hogy január 4.-én lesz az ellés. Ez igen szép dolog Macitól, ugyanis két éve Szilveszter éjszakára időzítette, ami Évával egy kicsit zokon vettünk.

~q182

Ha kedvet kaptál egy ilyen családvédő fenevadra, akkor most itt az alkalom, hogy felvedd velünk a kapcsolatot: evatibor#t-online.hu (persze nem kettős kereszttel)  Már csak egy gyönyörű, tiszta „ezüst” szukának nincs gazdája.

_____________________________________________________________
_____________________________________________________________
____________________________________

12 gondolat erről: „TIBETI MASZTIFFKUTYAHÍRADÓ IV.

  1. Csak egy kiskutya született? Vagy azóta érkeztek már többen is?

  2. De jó:) Tegyél fel majd fotókat, légyszi:) Meg írj róluk, milyenek? És Maci hogy van? Éva őrzi őket most is?

  3. 3:
    Éva nagyon jól felügyel mindenre. Képek majd jönnek idővel.

  4. Mikor láthatunk képeket a kiskutyákról?????

  5. Olyan jó lenne már képeket látni a kiskutyákról!!!!!

  6. Kedves Tibor bá!
    Szeretnék érdeklődni, hogy juthatnék hozzá egy tibeti masztiff kiskutyához? És mennyiért? Kertes házban élek, nagyon kellene egy házőrző. Nagyon kérem szíves válaszát. Tisztelettel: Kovács Róbert.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük