(2973) Egy totális USA-Oroszország nukleáris háború amerikai kiértékelése

Tibor bá’ online

 

Moszkva ismételten óvatosságra intette Amerikát a rövid és közepes hatótávolságú rakéták telepítésével kapcsolatban, közel az orosz határhoz, azt követve, hogy Washington kilépett a INF szerződésből (közép hatótávolságú nukleáris fegyverek).

Amerikai kutatók a Princeton Egyetemen közzétették modellezésük eredményét a NATO és Oroszország között kialakult komoly konfliktussal kapcsolatban, amikor is nukleáris fegyverek használatához nyúltak. Az A-tervnek nevezett videóban lépésről lépésre bemutatják, hogyan jut a két oldal kölcsönösen közel totális megsemmisítéshez.

A princetoni kutatók véleménye szerint a hagyományos fegyverekkel vívott háborúban valamelyik oldal a taktikai nukleáris fegyverekhez nyúl annak érekében, hogy leállítsa a másik fél előretörését hagyományos fegyverekkel. A következő lépés komoly nukleáris kölcsönös támadás lehet, aminek során az orosz légierő gyakorlatilag megsemmisíti az európai és ott elhelyezkedő NATO bázisokat, amelyek azonnal megtorló csapást mérnek az orosz kilövőállásokra.

Ezt követve az analízis szerint Oroszország és az USA nagy valószínűséggel felhasználja a még meglévő tölteteit, hogy elpusztítsa a másik fél legnagyobb városait és gazdasági központjait, annak érdekében, hogy megakadályozza a gyors helyreállítást. A modellezett nukleáris háború várhatóan az összes résztvevőt letarolja.

A kutatók szerint a teljes adok-kapok kevesebb mint 5 óra alatt lezajlik és azonnal 34 millió halálos áldozatot von maga után, de ez a szám gyors emelkedést fog mutatni a nukleáris utóhatások miatt.

Nuclear explosion

Princeton ide, Princeton oda, a tanulmány roppant gyenge. A 34 millió halott, összejön 3 amerikai nagyvárosból. Arról nem beszélve, hogy minden valószínűség szerint nem vették figyelembe a mintegy 400 atomreaktor elpusztulását, és azt se, hogy a sztratoszférába feljutott por évekre akadályozza a napfényt , ami elképesztő éhezést von maga után. Az USA és Oroszország összesen több mint 3000 töltettel rendelkezik.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

5 gondolat erről: „(2973) Egy totális USA-Oroszország nukleáris háború amerikai kiértékelése

  1. Igen, a 34 milliós szám eléggé kicsinek látszik, egy ilyen konfliktusnál! Lehet hogy egy nullát lehagytak róla? 🙂
    Azt azért jó volt látni a szimulációban, hogy Magyarország nem volt célpont, mi valahogy kimaradtunk a szórásból. Végül is nincs itt semmi komoly katonai, NATO bázis, azaz célpont. Persze totális háborúban, ahol már minden mindegy, ott megszórnának minket is. Csak hogy „érezzük a törődést” !

  2. Igazad van Tibor bá’, a tanulmány rém gyenge.

  3. A 34 millió fő azonnali halott az A forgatókönyvre értendő, a közvetlen katonai konfliktus során. Az utóhatás során elhunytak számát nem közölték, az több száz millió fő lehet a sugárbetegség, éhínség, járványok, stb. miatt. A többi verziót még nem publikálták!

  4. Nyomorult Amerika!
    Annakidején tüzelte szegény Észak-Sziriai kurdokat Törökország ellen.
    Pénzt, fegyvert adott nekik rogyásig, igérgetéseket, hogy bármi legyen majd, Amerika soha nem hagyja őket magukra.
    A kurdok, a rengeteg fgyver segitségével, Amerika fizikai jelenlétével a térségben, elég szép kezdeti sekerekre tettek szert.
    Csak egyvalamit nem vettek észre: Törökország csak azért nem csapott le reájuk teljes erejével, mert ott volt mellettük, karnyüjtásnyira az amerikai katona is..
    Most jelenti be rohadék Trump a hadsereg kivonulását már akár a legközelebbi napokban.
    A törökök egy percig nem késlekedtek: az esti hirekben láttuk a kurdok páni rémületét, miután a törökök felszólitották a vidéki lakosságát a települések azonnali kiüritésére, mielött megkezdik a totális bombázást.
    Amerika ezzel ismét, mint már sokszor, irtó öngólt lőtt be saját magának: ki fog velük valaha is bármi szövetségre lépni.?
    Lehetséges, hogy már nincs is t0bbé szüksége senkire, Amerika belefáradt, elszegényedett, kiégett, vagy már az amerikai nép nem engedi többé fiait külfüldön meghalni.
    Mi lesz a Közel-Kelet sorsa? Majd Irán, Oroszhon és Törökország megosztoznak rajta.
    De ez még hagyján, mi lesz az OPEC országokkal, főleg Szaudiával?
    Még belegondolni is rossz!

  5. 4: Ne aggódj, Bálint! Trump majd megvédi őket az ő ” great and unmatched wisdom”-jával!
    😀 :E

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük