(2860) Politikai számtan

Tibor bá’ online

 

Van, amikor a politikai kifejezetten szórakoztató, Ilyen például Kálmán Olga esete a főpolgármesterséggel kapcsolatban. Kálmán Olga, amikor még az Egyenes beszédet vezette több alkalommal “megütközött” Tarlós Istvánnal, ami (csak úgy mellesleg) kifejezetten nőellenes, sőt férfi ellenes is, ha a férfi történetesen nem Tarlós Istvánnak hívják. Kettőjük találkozása rendszerint verbális ütközet volt, amivel csak a nézők jártak jól, ők nem. Nem árulok el titkot, ha azt feltételezem, hogy utálták egymást, és most annyi év után, meg fognak birkózni.

Az újságírók természetesen rácuppantak a csemegére, és beindult a nem túl jóindulatú baszogatás, mert egy hete Kálmány Olga még “hallani se akart” a dologról. A  javaslatot tevő, és mögötte álló DK vezér, Gyurcsány Ferenc pedig néhány napja még Karácsony Gergely mögött állt. Szóval, mind ketten szószegők. Evvel kapcsolatos véleményem a tegnapi posztban olvasható. Ez esetben azonban a logika is a “szószegés” mellet szól.

Nézzük a tényeket! A cél Tarlós István legyűrése, aki mögött a fegyelmezett 40 % Fidesz szavazók sorakoznak fel. Negyven százalékkal úgy kell kétharmaddal nyerni, hogy kreálok egy rakás jelöltet az egyfordulós választáshoz. Ezt a célt szolgálta a Fidesz bérenc Puzsér Róbert jelölése, és csak várjuk meg a végét, lesz még néhány Fidesz által fizetett “kihívó”. Egyenlőre csak a Momentum tette meg azt a szívességet, hogy hirtelen sikerélményétől felbuzdulva indít jelöltet. Azonban ez még nem a végső állapot, de foglalkozzunk csak ezzel.

Ha 4 induló lesz: Tarlós, Karácsony, Puzsér és a Momentum jelöltje, Kerpel-Fronius Gábor akkor várhatóan Tarlós 40%, Karácsony 35%, Puzsér 10%, Kerpel-Fronius 15% lesz. A győztes Tarlós István.

Ha 4 induló lesz: Tarlós, Kálmán Olga, Puzsér és Kerpel-Fronius, akkor várhatóan Tarlós megint hozza 40%-ot, Kálmán Olga 45%, Puzsér 5%, Kerpel-Fronius 10%. Ki lett a főpolgármester? Kálmán Olga. Tarlós meg lett buktatva. Gyurcsánynak igaza volt, Tarlóst kizárólag Kálmán Olga tudja megbuktatni, függetlenül attól, hogy Orbán hány kamu jelöltet vásárol meg.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Éljetek a lehetőségekkel!

21 thoughts on “(2860) Politikai számtan

 1. ” a Fidesz bérenc Puzsér Róbert”
  Ez nagyon fájt így korán reggel.

 2. 1 – Bubu:
  A holnapi posztból (Politikai számtan 2.) meg fogod érteni miért.

 3. Kálmán Olga ismertebb közszereplő mint Karácsony, vagy Puzsér. Nem lepődnék meg ha második lenne Tarlós mögött. Tarlóst kitenni nem lehet, ezt mindenki tudja. Próbálkozás megvolt, egy kipipálva.

 4. Kedves Tibor bá. Kb 2005 óta hallgatom Puzsér műsorait, olvasom az írásait. Kiváncsian várom a holnapi postot. Jó egészséget, üdv

 5. A pártok az előválasztás győztese mögé fognak beállni. Azaz Tarlós ellen egy közös jelölt lesz. Erre szerződtek a jelöltek. Az egyetlen kakukkfióka Puzsér.

 6. Bubu +1
  Puzsér műsorait szintén régóta nézem, hallgatom.
  Róla tudom elképzelni, hogy maximálisan tisztességes. Rendkívül valószínűtlen hogy bérenc lenne!

 7. Csatlakozom Bubu és Pilotkex-hez.
  Nagyon ütős bizonyítékot várunk!
  🙂

 8. Puzsér kifarolt az előválasztásból, vagyis ha az ellenzék csak egy jelöltet akkor Tarlós ellen akkor az csak Puzsér lehet. Ha ebbe nem megy bele az ellenzék, akkor Kálmán Olga és Puzsér Róbert együtt fognak harcolni Tarlós ellen. A várható eredmény: Tarlós 45%, Kákmán 35t%, Puzsér 30%. Ki lesz a nyertes? Puzsér nem hülye, ezt az eredményt ő is tudja. Akkor miért teszi? Erre kérek magyarázatot.

  Nézzetek ezt végig: https://youtu.be/coVnKOF8tOM Szóval ki tolja a Fidesz szekerét?

 9. Puzsér, mint önálló induló se osztani sem szorozni nem fog, amennyiben valóban közös ellenzéki jelölt lesz. BPesten a Momentum verte a DK-t is, így ha beállnak Kálmán Olga mögé mindennyian tuti meg lesz a többségük. ( Kerpel-Fronius hasonlóan verné Tarlóst)
  Azonban a választási eredmények kívülről nem ellenőrízhetőek, a számítógépes rendszer és felügyelete Fidesz monopólium a Fidesznek csak mint fügefalevélre van szüksége “független” jelöltre, aki lehet akár Puzsér akár GipszJakab, éppen annyit fog elvinni ami kell Tarlós sikeréhez.
  Már modellezik.

 10. Szia Tibor bá.
  Végignéztem a videót ,nem először, fel vagyok iratkozva a HR csatornára. Azt láttam ahogy tükröt tartanak egy szélhámosnak és szembesítik az ígéreteivel és a tetteivel. Értem én hogy Tarlóst le kell váltani, de kire? Ugyanezt játszották el tavaly tavasszal – le akarták váltani Orbánt, csak éppen nem volt kire- az eredményt ismerjük.
  Kálmán Olga talán egy jó választás lett volna, csak az Őt jelölő párt…na az majd összekovácsolja a Fidesz szavazókat.
  Az EP választás után ezt írta Puzsér: ,,Tíz szavazni hajlandó magyar közül hét Orbánt vagy Gyurcsányt választja. Tizenöt év alatt semmi nem változott. A rossz válaszok egymást erősítik “

 11. 10:
  Ha a csalások miatt Tarlós verhetetlen, akkor Puzsér mi a fenének indul el?

  11:
  A videó egyértelműen Fiszes propaganda Karácsony Gergely ellen. Ami két dolgot bizonyít: 1) Karácsonytól félnek, 2) a fideszes csalás nem olyan nagyon tuti.

 12. Puzsér a videóban úgy kampányol Karácsony mellett, hogy
  kirúgja Gergő alól a sámlit, hisz csupa olyan érvet sorol fel
  mellette ami súrolja (vagy meg is testesíti) az iróniát.
  Saját programja, szintén egy álom és Puzsér azért nem
  annyira lökött, hogy a saját pénzét tegye bele egy előre is
  látható,tudható eredménytelenségbe. Viszont valaki(k)nek
  finanszírozni kell(ett) a kampányát. Arra viszont megvan az
  esélye, hogy szavazatokat vegyen el a többiektől. Az viszont
  segítene Kálmán Olga helyzetén ha beszédjét legalább Tarlós
  stílusára lassítaná (bár nem hadarós típus,) mert a lassabb
  beszéd hatásosabb. Hogy ez mit hoz és hoz e egyáltalán
  bármit is Olga konyhájára azt nem tudom, de én így látom !!!
  Tarlósnak nagy segítség, hogy szinte mindenki tudja, a város
  pénztelensége és döntésképessége a fidesztől illetve orbántl
  függ !!! És bárki győzi le Tarlóst, (ha legyőzi ?) ezzel továbbra is
  szembe kell néznie.

 13. 12. Ha nem Puzsér akkor más lesz akinek a nevére íratnak annyit ami biztosítja Tarlós sikerét. A jelöltről gondoskodik a Fidesz. Vagy Puzsér túlfejlett egója. De a látszat kedvéért illetve a biztonságért nem hagyják hogy 1:1 ben áljon fel a választási képlet.

 14. “Az alapvető ideológia, amit a fiatal lányok útravalóul kapnak, hogy mindenképpen szükségük van karrierre.

  Mindaz az erőfeszítés és áldozat, amit a munkáltatódnak adsz, a karrieredre szánsz, az a végén a céghez tartozik majd, nem pedig hozzád.

  Viszont mindazon erőfeszítés és áldozat amit a családodért teszel, az mindig a családodhoz fog tartozni, annak részévé válik és senki sem veheti el tőled.

  A feminizmus arra tanít, hogy legyél erős, független, de mire a napjaid a végére érnek csak a magány, a keserűség és a félelem marad.

  Egy cégnél, egy kapitalista társadalomban te lecserélhető vagy, mindig lesz valaki, aki nálad jobb, fiatalabb, okosabb és az önéletrajza éppen most landolt a főnököd asztalán.

  A feminizmus mindig azt mondta, hogy a nők el voltak nyomva, de megkérdezted valaha is magadtól, hogy miért éppen manapság fedezték fel a nők ezt az elnyomást, miért voltak évezredekig elégedettek a családi életükkel? Azért, mert az teljességet és boldogságot adott nekik. A feminizmus kamuzik.

  A feminizmus végső soron nem is a marxizmus része, sokkal inkább az uralmon lévő kevesek ideológiája, a kapitalizmus oligarcháié.

  A feminizmus azt akarja, hogy a cégekért létezz, akár egy rabszolga, nem akarja hogy magadért dolgozz, nem akarja hogy a családodért élj, csak azt, hogy a hatalmon levő kevesek, a kapitalisták engedelmes szolgálója légy.

  A nők, akik karriert építenek, a cégeknek adják a legszebb éveiket, feláldozzák a fiatalságukat és a termékenységüket valami ócska melóért, ami sosem ad majd sem kielégülést, sem boldogságot.

  Ha te egy tizenhét és huszonöt közötti fiatal nő vagy, akkor nálad jóval többet tapasztalt emberként azt mondom neked, nem kellene a kapitalisták szolgálólányává válnod, amire inkább törekedned kellene az a családi élet. A karrier sosem fog boldoggá tenni, hanem valójában csak keserűséghez és magányossághoz vezet.”
  http://ferfihang.hu

 15. Az utóbbi néhány évtizedben – amióta elárasztott bennünket ez a kurva nagy demokrácia – egyre inkább erősödik bennem az az érzés, hogy ha szavazással/választással bármit is meg lehetne változtatni, már rég betiltották volna.

  Más.
  15. Turd: Ez miez?

 16. 16.Papirusz: “15. Turd: Ez miez?” Másik megszólalását tekintve az önkormányzati választás propagandájának része.

 17. Csak nekem van az az érzésem, hogy az ellenzék precíz válogatások után csupa nyilvánvaló dilettánst vonultat fel Tarlóssal szemben?

  Vagy ennyire nincs más, vagy eleve az a cél, hogy valakik, a demokrácia és az átláthatóság legnagyobb dicsőségére a háttérből irányítsák a fővárost?

 18. 18:
  Ne hülyéskedj. Te nem tudnád, hogy a sok ellenzéki jelölt Orbán malmára hajtja a vizet?

 19. 19. Tibor bá’

  “Ne hülyéskedj. Te nem tudnád, hogy a sok ellenzéki jelölt Orbán malmára hajtja a vizet?”

  Már hogyne tudnám !
  A kérdés, hogy a maguk önszántából vagy fizetve vannak ?

  Bár nekem az a véleményem, hogy Gyurcsány megmozgatja az összes morzsalék pártot, szervezetet, hogy azok támogatóit aktivizálja, aztán rábeszéli őket hogy szavazzanak Olgára.
  Mondjuk, és ez megint magánvélemény, Olga se fogja beváltani a hozzá fűzött reményeket. Túlságosan arrogáns, és annyira nem népszerű, mint sokan remélik… Gondolom ez ügyben heteken belül kikerül néhány statisztika.
  És az se segít, hogy az ország legelutasítottabb politikusa áll mögötte.
  Aki elfogadta, hogy az ellenzéki passzátszelet fújja, az már átállt Gyurcsányhoz… Ez 16%-ot ér… Budapesten talán 25-öt…
  A Fidesznek meg nem lesz más dolga, mint az öszödi beszédet, szemkilövetéseket, a munkanélküliséget, az IMF-et meg az államcsődöt sulykolni…

  A másik oldal meg a lopafideszt, a kisvasutat, meg a stadionokat, ami eddig se hozott túl sokat a konyhára.

 20. Index:
  Igaz a szóbeszéd, hogy Gyurcsány és ön között az volt korábban a megállapodás, avagy a gentlemen’s agreement, hogy a DK támogatásáért cserébe ön háttérbe húzódik az EP-választáson, és nem kampányol az MSZP-Párbeszéd listájáért?

  Karácsony:
  Igen, ő kérte, megállapodtunk, én pedig betartottam.

  Élet:
  “Gyurcsány nem azért áll mögéd, hogy támogasson, hanem, hogy alkalomadtán hátba szúrhasson….”

  Naja… Hát neki is van joga megváltoztatnia a véleményét.

  Aztán, ha az erkölcsi finomságokra oly kényes balliberális társaság mit hámoz ki belőle, azt majd meglátjuk.

  Nyilván Kálmán Olgi is addig lesz a DK kedvence, ameddig fel nem tűnik valaki, aki Gyurcsány szerint MÉG NÁLA is alkalmasabb !!!

  Mindenesetre a sör és a ropi be van készítve az ellenzéki főpolgármester jelölt jelölt jelölt kasztingra !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..