(2861) Politikai számtan 2

Tibor bá’ online

Ügyes ötlet volt Orbántól a kétfordulós választási rendszert egyfordulósra változtatni. Kétfordulós rendszerben a Fidesz a büdös életben nem nyerne választást, egyfordulós rendszerben pedig lehetetlenség megverni.

Kerek számokban, a Fidesz táborban 2 milliós ember lehet. Ez az ország lakósságának mindössze 20 százaléka, de ez a 20 százalék fegyelmezetten minden választásra elmegy és leadja a szavazatát. A maradék 75 százalék nagy része közömbös, nem tetszik nekik a rendszer, de inkább kirándul vagy lemegy a Balcsira, de nem szavaz. Így a szavazati részvétel 50 százalék körül van. De ennek az 50 százaléknak majdnem a fele a Fideszre szavaz.

A szavazatok 45 százaléka a Fideszé. 55 százalék az ellenzéké, de az ellenzék nem egyetlen párt, hanem több. Miknél több a Fidesznek annál jobb, mert az 55 százalék több részre esik szét, és egyik se ér még a közelébe a 45 %-nak. Tehát a Fidesz nyer.

Az mindenki felismerte már rég, hogy a Fidesz csak úgy győzhető le, ha csak egy ellenfele van a Fideszes jelöltnek. Ezt azonban felülírja az egyéni érdek, főleg akkor, ha az egyéni törekvést a Fidesz anyagilag támogatja.

Ejtsünk egy szót Puzsér Róbertról is. Azt nyilván tudja, hogy Tarlós ellen semmi esélye, akkor pedig minek akar indulni a főpolgármesteri választáson? Nyilván azért, mert ez a Fidesz érdeke. Meg kell osztani a Tarlós ellenes szavazókat! Ez Orbán napi parancsa.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

41 gondolat erről: „(2861) Politikai számtan 2

  1. Tudod, ha nem annyit kapnék ezekért a f@$zokért, mint a normális polgártársaimért, valahonnan kerítetettem már volna egy jó sorozatlövőt, és áhítattal nézném, ahogy viktor királyunk mellé fektetik a ferikét.
    Na jó, belelógott a bilibe a kezem…
    De azért álmodozni szabad?

  2. Kedves Tibor bá!
    Nemrégen az unokahugommal(idén érettségizett) arról beszélgettünk, hogy a matematika olyan szép, hogy az már művészet. Mindketten olyannak látjuk pl. egy egyenletet mint egy festményt. A Te képleted viszont nem tetszik azon okból kifolyólag, mert kihagytál belőle engem és a hozzám hasonlókat. Abból a hibás feltételezésbő indulsz ki, hogy ha én nem szeretem a fideszt, akkor majd szavazok a szocikra vagy Gyurcsányra. Úgy gondolom, hogy ezeknél nem jobb a „bármi más”.
    Próbáld meg felirni a képletet úgy, hogy van benne fidesz szavazó, van ellenzéki szavazó és van az a szavazó aki azt mondja hogy ezek közül egyik sem.
    K.Olga jó jelölt lett volna, de Puzsér szavaival élve össze lett gyurcsányozva. Ha kiáll és bejelenti az indulást majd később a DK a támogatásáról biztosítja – még ha tudom is hogy ez csak színjáték, mert valójában a DK jelöltje- lett volna esélye a szavazatomra. De hát mint tudjuk Ferenc nem ilyen. Neki szét kellett fröcskölnie az egóját, hogy senki ne maradhasson száraz.
    Az is beszédes, hogy amióta K.O. jelölt lett lassúvízGergely és a kimondhatatlan nevű Ember már nem nagyon része a diskurzusnak, mint lehetséges győztes. Senki nem beszél úgy róluk, hogy csak egy kis esélyük is volna Olga ellen és ez valahol gyalázatos, hogy ilyen jelölteket tudtak csak állítani.
    Úgy gondolom, hogy az „ellenzéknek” két ellenféllel kell megküzdeni. A fidesszel és Ferenc egójával.
    Én meg közben azon gondolkodom, hogyan cselekszem jobbat az országnak. Ha elmegyek szavazni és nem szavazok egyik ner háziellenzékre sem(mszp, dk), hanem a friss még nem elhasznált arcra, vagy ha el sem megyek. Szeretném hallatni a hangomat, szeretném elmondani, hogy rátok soha, még úgy is ha tudom hogy Púzsér nem győzhet.
    Semmi baj, majd ’22- ben lehet megint próbálkozni. De csak próbálkozni, mert amíg a szocik és a Dk a fidesz ellenfele, addig Orbán csak egy zsák szotyit kér.

  3. 1 – jeromme:
    A politika nem más mint harc a hatalomért, hogy aztán azt tegyek, amit akarok mindenki mással. Mi kisemerek csak arra játszhatunk, hogy ne tegyen velünk akármit.

    2 – bubu:
    Dehogy hagytalak ki a képletből. Te otthon maradsz. Te vagy a nem szavazó 50 %. És miért? Mert nem vetted észre, hogy beszhoptad Orbán karakter gyilkolását Gyurtcsány ellen. Ennek a szerencsétlen Gyurcsánynak volt egy Öszödi beszéde, amit sikerült tökéletesen kiforgatni ellene. Valójában a szocik lopásai ellen indult be. Így két szék közül a pad alá esett. Ha tudott volna taktikázni, akkor 2 évvel korábban mond le, és akkor alapítja meg a DK-t.

  4. Az előző hozzászólásomból lemaradt ez a gyöngyszem 2007- ből.

    https://www.youtube.com/watch?v=AHcNDFRXAhc

    Jó egészséget kívánok

    Puzsér először éles kritikákkal belopta magát a magukat „értelmes” embernek hívők szívébe, és most rástartol a megélhetési politikus státuszra.

  5. 4.
    Hű, ez azért meglepett!
    Nem követtem Puzsér korábbi politikai megnyilvánulásait, de ez a prófécia hihetetlenül bejött, szinte hihetetlen ez a 2007.
    Nem hülye az ürge, az biztos, érzi az idők szavát, de vajon ma mit mond neki?
    Az nem biztos, hogy ma is kimondja…

  6. Kedves Tibor bá!

    Gy. Ferenc már az őszödi beszéd előtt is miniszterelnök volt. Biztos emlékszel amikor a 2006- os tavaszi patlamenti választások előtt csökkentette az áfát, majd a gyözelem után megemelte. Volt sok ilyen húzása. Nem kellett lekaraktergyilkolni, megtette ezt Ő maga.
    Puzsér nem lopta be magát a szívembe, ahhoz azért több kell hogy egy embert szeressek. Sok olyat mond amivel nem értek egyet, viszont amivel egyet értek azt mástól nem hallom.
    További szép napot kívánok.

  7. 6 – bubu:
    Egy miniszterelnöknek sok olyan intézkedése lehet, ami egyes csoportoknak nem tetszik, de a nemzet szempontjából szükséges lehet. Gyurcsány esetében nem láttam olyyan intézkedést, ami személyes érdeket fedett volna. Orbánnak csak ilyen intézkedései vannak. Nem is intézkedés, kőbe vésett törvény.

    Puzsérnek az a trükkje, hogy „jól megmondja”, de a célja semmivel se nemesebb, mint másoké.

  8. Senkinek nem kell(enne) szavazni.

    Persze Tibor’bá tudja, hogy úgyis elmennek a fütyeszesek, ezért kell szavazni- legalábbis véleménye szerint.
    Az emberek birkák, bizonyos szempontból.

    Szerintem azt kell csinálni amit a végén szeretnénk látni. Mindegyik menjen el dolgozni vagy a sittre inkább.
    Tehát a minimum az, hogy ezt a látványszínházat nem látogatjuk többet. Ha nem vesszünk jegyet az előadásra , nehéz lesz megtartani a sokadik műsort.
    Persze a többi droid majd legitimálja őket, de akkor mi is tegyük ezt? A sorból ki kell állni, hogy ne egy későbbi forradalomba kelljen beállni.

    Ráadásul a komoly bajok ellen egyik se tud és fog tenni érdemben, hiszen egy sakktáblán mozognak.
    Ezt a játékot el kell felejteni, mást egy felelős ember nem tehet. Viktor arra játszik-teljes joggal-, hogy mindenki a hagyományos klisékben gondolkodik.
    Aki nem vele az ellene, ami olyan mintha vele lenne.
    Az emberek azért küzdenek ellene mert az a téveszméjük, hogy itt valódi demokrácia van.
    A társadalomban demokrácia van még, de a politikai életben már az árnyéka sem látható.

  9. „Gyurcsány esetében nem láttam olyyan intézkedést, ami személyes érdeket fedett volna.”
    Nem láttad vagy nem akartad látni. Az első ami eszembe jut, Nemzeti Tankönyvkiadó privatizálása, nem az nyerte aki a legmagasabb árat kínálta hanem … találd ki ki vitte el féláron.

    „Puzsérnek az a trükkje, hogy “jól megmondja”, de a célja semmivel se nemesebb, mint másoké.”
    szerintem meg:
    Puzsérnek az a trükkje, hogy “jól megmondja”, de a célja nemesebb, mint másoké.

  10. „Ennek a szerencsétlen Gyurcsánynak volt egy Öszödi beszéde” előtte azért az MSZP szétverte a gazdaságot, a FIDESZ pedig – minden kritika ellenére – nem követett el nagyobb gazdasági hibát.

  11. 10 – Egy hozzászóló:
    „nem követett el nagyobb gazdasági hibát.”
    Az lehet, csak mindjárt kezdésnek ellopta az emberek 3000 milliárdos megtakarítását, felemelte az ÁFÁ-t 27% világcsúcsra, megszüntette a sávos adózást, majd beindította a rekord méretű, intézményesített lopást. Cserébe, mindenki főzhet pálinkát. 😀

  12. Így legyen ötös lottóm, ahogy ezt megjósoltam, legújabb hír: Schmuck Andor is beszáll a főpolgármester-jelöltek közé Orbán besegít Tarlósnak.

  13. „Az lehet, csak mindjárt kezdésnek ellopta az emberek 3000 milliárdos megtakarítását, felemelte az ÁFÁ-t 27% világcsúcsra, megszüntette a sávos adózást, majd beindította a rekord méretű, intézményesített lopást. ” azt szoktad állítani magadról, intelligens vagy, ez viszont csak demagógia, vagy a tények nem ismerete.

  14. A FIDESZ két dolgot állított a magánnyugdíj megtakarítások állami számlára átirányításakor.
    Egyik állításuk, akik nyilatkoznak arról, hogy magánnyugdíj pénztártag marad, ők nem fognak állami nyugdíjat kapni.
    Ez volt a fenyegetés, elrettentés rész.
    A másik egy ígéret volt, miszerint mindenkinek személyes számlát hoznak létre, amin hónapról hónapra követheti befizetéseit és várható nyugdíját.

    Egy hozzászóló,
    Te minek neveznéd azt, ill. a jog mit mond arról a cselekményről, amikor valaki fenyegetéssel vesz rá, hogy a pénzed a továbbiakban ne saját bankszámládon tartsd, hanem az ő biztonságos számláján, majd pedig a későbbiekben az ígéretét megszegve nem tudod ellenőrizni, hogy a számládról leemelt pénz megérkezett e az állítólagos személyes, ám az állam által kezelt számládra?

  15. Egy hozzászoló, te vagy aki nem ismeri, vagy nem tudja felfogni a tényeket.

  16. A politikusok és aktivistáik száma nem haladja meg az összlakosság 7, azaz hét ezrelékét. Kinek kéne okosodni?! No comment.

  17. „hogy a pénzed a továbbiakban ne saját bankszámládon tartsd” itt a tévedés, az nem volt az illető pénze, abból nyugdíjat kellett fizetni. Hogy miért nem csinálták meg az egyéni számlákat: mert teljesen felesleges lett volna, a mi korosztályunk nyugdíja köszönő viszonyban sem lesz a befizetésekkel. Pont ezen a fórumon jó lenne ha nem wishful thinking lenne, hanem a kemény valóság megismertetése.

  18. Egy hozzászóló,
    Mi az, hogy nem volt az illető pénze? Örökölhető volt!
    Nem válaszoltál az egyszerű, de többszörösen összetett kérdésemre, csak terelsz.

  19. 11. Tibor bá’

    „Az lehet, csak mindjárt kezdésnek ellopta az emberek 3000 milliárdos megtakarítását, felemelte az ÁFÁ-t 27% világcsúcsra, megszüntette a sávos adózást, majd beindította a rekord méretű, intézményesített lopást. Cserébe, mindenki főzhet pálinkát. ?”

    Ez lehet hogy sűrű bólogatásra talál az elkötelezett kormányellenesek között, de az ingadozókban azért inkább ellenérzést és hitelvesztést eredményez.

    Először is Bajnai akkora lyukat hagyott a költségvetésben, hogy drasztikus megoldás kellett az azonnali államcsőd elkerülésére… Erre ment a manyup… Tulajdonképpen Bajnai sara, de olyan jól hangzik Orbánra kenni.

    Azért ez a „cserébe” kicsit több… A családtámogatást a legtöbben érzik, ha nem is közvetlenül, de sokaknak van a családjában, akik megkapják.
    A fizetések tagadhatalanul nőlnek, akkor is ha az ellenzék a külső konjuktúrával magyarázza… De azt nem magyarázza, hogy amikor 2006-körül konjuktúra volt az EU-ban, akkor miért volt negatív GDP növekedésünk…
    Az üzletek tele, az utakon új autók, aki akar az dolgozhat… És most már Nyugatról is többen jönnek haza, mint ahányan kimennek.
    És a megtakarítások is nőlnek… Ma már nem az IMF teszi zsebre az államadósság kamatát, hanem a magyar polgárok… És forgatják vissza a gazdaságba.

    Szóval biztos van gond a Fidesz háza táján, de azt a zsigeri indulatot, amivel sokan támadják, az átlagos ellenzéki szavazó nem érzi, és elbizonytalanodik, hogy azok kezébe adja a hatalmat, akik „nagyotmondásokkal” akarják kiütni a jelenleg nem is túl rosszul muzsikáló kormányt.

  20. lehettem volna valaki
    más,

    Amikor felvetődött a téma itt a blogon, hogy a közbeszerzéseken keresztül néhány kedvencet zsákszámra tömnek pénzzel, erre az volt a válaszod, létre kell hozni a magyar nagytőkés réteget.

    Arra mit lépsz, hogy mostanra sorra kerülnek a magyar nagytőkések is.
    Magyar kézben lévő erőmű, szállodalánc, műtrágya biznisz, stb. Ami megtetszik nekik arra visszautasíthatatlan ajánlatot tesznek, vagyis einstandolják.
    Ugyan az a metodika, mint a megtakarítások einstandolásánál.
    Kritikus szemmel kellene minden politikai szerveződés tevékenységét figyelni.
    Csak egy adat a sikerességükhöz. Immár kilenc éve keresztény családbarát politikát folytatnak. Nézd meg 2019-ben májusig megszületett gyerekek számát. Évtizedek óta nem született ennyire kevés gyerek.

    Az, hogy miért nincs az ellenzéki oldalon egy-két vezéregyéniségi képességeket felmutató arc, arra rendkívül egyszerű a válasz. A fékek, ellensúlyok rendszerének megszüntetése oda vezetett, hogy bárki, akiről felsejlik, hogy ellenzéki vezéralak lehetne, így vagy úgy , de a hivatalos szervek ráengedése a hatalmukat veszélyeztető közszereplőre, elveszi a kedvét a politizálástól. Volt vezéregyéniség, nincs vezér egyéniség.
    Ilyenkor jön az álságos kedvenc kérdésetek, hogy mégis ki legyen Orbán helyett, mert közel s távol nem látni senki érdemlegest. Hát persze, hogy nem, a szerencsétlen örül, hogy ép bőrrel megúszta a hivatalok vegzálását, a sajtó támadását.
    Ezeknek mindig olyan szerencséje van. 2015-ben például, Felcsúton Mészáros ellen induló Váradi Andrást a választások előtt halálra gázolták.
    Senki ne várjon új arcot, egy új ellenzéki vezéregyéniséget. Jó nekik porondon tartani a széttöredezett, irányítható jelenlegi ellenzéket.

    Most épp az erejüket demonstrálják. Bige László Magyarország ötödik leggazdagabb emberének, magyar nagytőkésnek mentek neki. Ha egy ilyen gazdag embertől is einstandolni tudják a vállalkozását, akkor mégis, ki tud állva maradni ellenük?
    /valószínűleg őt is keresztényi és nemzeti érdekből csinálják ki/

    lehettem volna valaki más,
    Te is szerencsés vagy. Nincs Magyarországon olyan vállalkozásod, amit kinéznének maguknak. Megtapasztalnád, milyen a NER tempó. Egy életre elmenne a kedved a dicsérgetésüktől.

  21. A kapitalizmus lényege a kizsákmányolás. Németország gazdasága nem a nemzeti össztermékéből adódik, hanem az EU össztermékéből. Nem mindegy szerintem. Anglia nem véletlen akar kilépni. Nagymultu autógyáraik mind német kézben vannak. Ha esetleg háború tör ki egy rakás nemzet egész egyszerűen védtelen mert nincs saját gyára, amit át tud állítani fegyverek gyártására. Folytatnám… Az elmű nem stratégiai fontosságú, a Rába vagy az Ikarus annál inkább.

  22. 20. Károly

    „Csak egy adat a sikerességükhöz. Immár kilenc éve keresztény családbarát politikát folytatnak. Nézd meg 2019-ben májusig megszületett gyerekek számát. Évtizedek óta nem született ennyire kevés gyerek. ”

    Ez azért van, mert egyre kevesebb a szülőkorú nő. A rendszerváltás és a Bokros csomag idején volt a legalacsonyabb a szülési hajlandóság, és ezek a nők hiányoznak most. Ha megnézel egy korfát, világos lesz.
    A szülési hajlandóság egyébként növekszik…Tehát a termékenységi ráta 1,25-ről 1,5 fölé emelkedett… Növekszik a házasságkötések száma és csökken a válás…

    Az érvelésedben van valami … kissebbségi…
    A mikor a rendőr elfogja a cigányt, az rögtön nyafog, „hogy mert cigány vagyok”… Pedig csak azért, mert mondjuk verekedett…

    Van most egy kultúra az ellenzékben, hogy a saját gyengeségeiket a rendszerre kenik.
    De ha megnézed, a Fidesz sokkal hátrányosabb helyzetből győzött 2010-ben.
    Talán emékszel, a tüntetéseken az emberek véresre lettek verve… százával letartóztatva.

  23. „Nem válaszoltál az egyszerű, de többszörösen összetett kérdésemre, csak terelsz.” Nem is fogok. Nőjj fel, és megérted magadtól, vagy durcáskodj tovább, nekem mindegy. 35 éven belül az emberiség 99% jó eséllyel kihal, én azon dolgozom, hogy benne legyek az 1%-ban.

  24. Re:7
    Jó dolog a matekozás, de a politika nem áll a racionalitások talaján…
    Ferinek azt kellene megértenie, hogy végérvényesen rásült a stigma,
    és minden amihez hozzá ér, stigmatizálva lesz. Ebből fakadóan mindegy,
    hogy Klári a felesége, vagy Olga a TV műsorvezető kerül előtérbe…
    (Hozzá teszem Olga reputációja itt szállt köddé, végérvényesen elásta ezzel magát, ahogy Vágó István is, mikor a DK mögé állt.)
    Az lenne számára a legjobb, ha hátra dőlne a villájában, és élné a dolgos üzletemberi életét, de Ferinek akkora egója van, hogy ez nem megy neki.
    Feri akkor is paprikajancsi marad, ha fene fenét eszik, és ezzel csak egy dolgot ér el, miszerint a Fidesz tábor összezár, és az értelmes nem szavazók inkább el sem mennek szavazni. Ha abba a hitbe ringatja magát, hogy az otthon maradók majd egyszer rá szavaznak, akkor nagyon téved. A növekedés az MSZP felfalásából ered, és nem azért, mert szalonképessé vált…

    Csak hogy mit szeretne a DK:
    https://www.youtube.com/watch?v=pjCC0pMWzLw
    Első 1 per rizsa után jön a lényeg, az Európai Egyesült Államok.
    Nincs kecmec, nyíltan kiáll a globalista világrend mellett.
    Ennek fényében érdemes Feri szavait ízlelgetni…

  25. lehettem volna valaki más,

    Most akkor csökkent a születések száma 2019-ben májusig vagy nem? Figyeljünk csak a tényekre, mert a körítés megtéveszthet.

    Egy hozzászóló,

  26. 23. Egy hozzászóló

    „35 éven belül az emberiség 99% jó eséllyel kihal, én azon dolgozom, hogy benne legyek az 1%-ban.”

    Akkor már régen New Yorkban kellene ülnöd valamelyik nagy bank igazgatótanácsában…
    Aztán… Nézd meg, hogy a neved rajta volt-e a Bilderbergék mehívottjainak listáján… az is segítene.
    Ugyanis a túlélőkre nem az éhes hordák lesznek a legveszélyesebbek, hanem az elit osztagai, akik biztosak akarnak lenni abban, hogy később senki nem rontja el saját kis paradicsomukat.

    Ők nem fognak túlélőket hagyni azokon a nagyon precízen kiválogatott pár millión kívül, akik a megmaradó infrastruktúrát kezelik.

  27. Re:26
    Ez mind és szép és jó, csak nem ők a homokozó főnökei, hanem az „óvó nénik”…

  28. 27 dajtás

    „óvó nénik”?

    Így még nem hallottam őket.
    Drábik alapján a homokozó főnökei az a 300 család akiknek a Föld a GDP 5-szörösével tartozik. Nyilván van egy közvetlen kiszolgáló réteg, meg egy távolabbi, ami az infrastruktúrát meg a élelmezést biztosítja, igen szigorú körülmények között.

    Ahogy elnézem őket, nem valószínű, hogy megtűrnék a legkissebb esélyt, hogy valamilyen „független” túlélő csapat beleköpjön a levesbe.
    Persze ez nem jelenti azt, hogy ne kellene megpróbálni, de ez elsősorban nem a felhalmozott száraztészta mennyiségétől fog függeni, hanem a helyválasztástól, rejtőzködési képességtől.

  29. Re:28
    Akikről te beszélsz, ők a homokozó urai, de nem ők az óvó nénik…

  30. 30. dajtás

    Jó… én csak „addig” látok…

    De kik az óvónénik? Komolyan.

  31. Re:31
    Én szívesen leírom amit gondolok, de moderálásra fog kerülni… 🙂
    Virágnyelven is nehéz beszélni erről, kifejtve meg pláne nem könnyű leírni.
    Privátban persze lehet erezd el a hajam, de az más lapra tartozik…

    Röviden:
    Van a homokozónak egyfajta státusza, ami miatt elhagyatottnak tűnik, de ez nem valós státusz. Minden téren menedzselt a rendszer, de csak közvetett módon. Mondhatni folyhat a maga medrében, de csak akkor van közvetlen beavatkozás, ha generálisan belekakilt a cica a ventilátorba. 1-2 bolond megpróbálta már ezt kikényszeríteni, de elég magas a küszöb…

  32. Pontosan mit vártok attól, hogy Tarlós bukja a főpolgármester választást?

    Én egy nyilvánvaló következményt látok: Budapest is bukja a fejlesztési pénzeket, és minden lehetséges módon obstruálni fogják a fejlődését, működését. Ahogy ezt az ellenzéki városoknál az utóbbi időben látni lehet.

    Budapesten kívülről lehet persze ennek szurkolni, hátha ez segít a Fidesz elutasítottságát kritikus szintre emelni a következő parlamenti választásokra, de budapestiként én biztos nem szavaznék ellenzéki jelöltre.

  33. Re:33
    Ha mérlegre állítom Demszkyt és Tarlós munkáját, akkor tetszik nem tetszik, Tarlós felé billen a mérleg. Ezzel szembe indul egy levitézlett polgármester jelölt, egy média bohóc, egy ismeretlen pali, és egy műsorvezető. Egész helyzet már már Monty Pythoni…
    Én pl vastagon teszek arra, hogy a polgármester milyen színekben indul, csak tegyen valamit az adott településért. Részben ezen is csúszik el a politikai matek, mert itt már nem csak a pártpreferencia alapján döntenek az emberek.

    Poltikai matek nehéz játék, EU-s választás során pl teljesen felesleges volt az MSZP-re szavazni Jávor miatt, mert már akkor látszott, hogy irtó nagy pofonba fognak bele szaladni.

  34. 32. dajtás

    Jó privátban is… Lehet, hogy megvan az emailem, mert már küldtél dolgokat, de én nem találom a tiedet…
    Ha nincs, akkor kérd el Tibor bá’-tól. Köszi.

  35. 33. Lebá

    „Én egy nyilvánvaló következményt látok: Budapest is bukja a fejlesztési pénzeket, ”

    Amiket aztán a vidék fog megkapni… az út és a falufejlesztésekkel a „csendes” 30%-ból egyre több Fidesz szavazót „vásárolnak” 2022-es 3/4-hez…

  36. Re:35
    Továbbra is azt mondom hogy írjál te, mert én fogom elfelejteni… 🙂

  37. 37. dajtás

    email ment….

  38. 32. dajtas

    csatlakoznek a 35.hozzaszolashoz…

  39. Re:41
    Továbbra is azt mondom, hogy írjál, mert arra fogok csak válaszolni… 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük