(2228) Ne lepődj meg, ha Trump lebombázza Észak Koreát

VIP. 238

 

Július 4. A nagy amerikai ünnepre Észak Korea megajándékozta Turmp elnököt egy interkontinentális ballisztikus rakéta teszttel. Egyáltalán nem lehetne azon meglepődni, ha Trump és a Pentagon egy kis bombázással válaszolna. Az ok nem kizárólag Trump hebehurgya viselkedése (különösen, amikor ugratják és csúfolják), de az a tény is, hogy a Pentagon nem tudott megszabadulni a Hideg Háborús mentalitásától.

Lefogadom, kevés amerikai tud arról, hogy a Kennedy adminisztráció alatt az amerikai vezérkar azt javasolta az elnöknek, hogy Japánhoz hasonlóan intézzenek egy meglepetésszerű atomtámadást a Szovjet Unió ellen. Annak ellenére, hogy az amerikai alkotmány megszabja, hogy előbb a kongresszusnak kell(ene) hadat üzenni…….

……..

A kulcsszó a „most” volt. Amikor Kennedy elnök megkérdezte a vezérkart, hogy a valószínűség szerint hány atombombát kaphatna az Egyesült Államok a megtorló csapás alatt? Azt a választ kapta, hogy annyit, amennyi elég lenne 40 millió amerikai halálához. Tekintettel arra, hogy a kommunista oldalon a szőnyegbombázás után senki se maradna életben, és csak 40 millió lenne az amerikai áldozat, ez felfogható úgy, hogy Amerika megnyerte a háborút.

Kennedy elnök elhagyta vezérkari főnökkel folytatott megbeszélés helyszínét az első meglepetésszerű csapásról, de az ajtóból még visszaszólt „és mi még humánusnak nevezzük magunkat?………..

___________________________________________________________________________
Az Észak Koreában kialakult dilemmával foglalkozó teljes esszét elküldöm a VIP előfizetőknek. VIP előfizető egy éven át az lehet, aki legalább 6000 forinttal hozzájárul a honlap fenntartásához. Kapcsolat felvétel evatibor#t-online.hu.
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

(2228) Ne lepődj meg, ha Trump lebombázza Észak Koreát” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Az USA eléggé jó rakétavédelmi eszközökkel rendelkezik. Nem értem, hogy miért nem telepítenek elegendő számú üteget Észak Korea köré. Minden indított Észak Koreai rakétát le kellene lőni, amikor átlépi a koreai felségvizek határát.
  Természetesen az Észak Koreai rakéták a saját tökéletlenségük miatti üzemzavar miatt potyognának le. 🙂

 2. Na mi történt Tibor bátyám?!
  Pont ilyesmiről írtam a múlt héten a 3 hordozóval kapcsolatosan, meg utaltam arra, hogy ha Trampli népszerűsége tovább zuhan, lehet ilyen forgatókönyv.
  De még mindig azt mondom, hogy neked legyen igazad a chicken game szituációval kapcsolatban!

  Tegnapi friss, hogy Kína megszakítja a katonai együttműködését Észak-Koreával. Szerintem ettől rövidtávon Kim csak még harciasabb lesz, hosszútávon viszont biztosan negatív hatásai lesznek.

 3. 2 – Piton:
  Fel kell hívnom a figyelmedet arra, hogy a fordításaim nem feltétlenül fedik az én véleményemet.

 4. Úgy látom Tibor bá’, hogy eleged lett a Non plus ultra bejegyzésből…
  Töröld az utolsó 3 bejegyzésemet, és ígérem hogy moderálni fogom magamat a halál utáni dolgokkal kapcsolatban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.