(2228) Ne lepődj meg, ha Trump lebombázza Észak Koreát

VIP. 238

 

Július 4. A nagy amerikai ünnepre Észak Korea megajándékozta Turmp elnököt egy interkontinentális ballisztikus rakéta teszttel. Egyáltalán nem lehetne azon meglepődni, ha Trump és a Pentagon egy kis bombázással válaszolna. Az ok nem kizárólag Trump hebehurgya viselkedése (különösen, amikor ugratják és csúfolják), de az a tény is, hogy a Pentagon nem tudott megszabadulni a Hideg Háborús mentalitásától.

Lefogadom, kevés amerikai tud arról, hogy a Kennedy adminisztráció alatt az amerikai vezérkar azt javasolta az elnöknek, hogy Japánhoz hasonlóan intézzenek egy meglepetésszerű atomtámadást a Szovjet Unió ellen. Annak ellenére, hogy az amerikai alkotmány megszabja, hogy előbb a kongresszusnak kell(ene) hadat üzenni…….

……..

A kulcsszó a „most” volt. Amikor Kennedy elnök megkérdezte a vezérkart, hogy a valószínűség szerint hány atombombát kaphatna az Egyesült Államok a megtorló csapás alatt? Azt a választ kapta, hogy annyit, amennyi elég lenne 40 millió amerikai halálához. Tekintettel arra, hogy a kommunista oldalon a szőnyegbombázás után senki se maradna életben, és csak 40 millió lenne az amerikai áldozat, ez felfogható úgy, hogy Amerika megnyerte a háborút.

Kennedy elnök elhagyta vezérkari főnökkel folytatott megbeszélés helyszínét az első meglepetésszerű csapásról, de az ajtóból még visszaszólt „és mi még humánusnak nevezzük magunkat?………..

___________________________________________________________________________
Az Észak Koreában kialakult dilemmával foglalkozó teljes esszét elküldöm a VIP előfizetőknek. VIP előfizető egy éven át az lehet, aki legalább 6000 forinttal hozzájárul a honlap fenntartásához. Kapcsolat felvétel evatibor#t-online.hu.
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

21 gondolat erről: „(2228) Ne lepődj meg, ha Trump lebombázza Észak Koreát

  1. Az USA eléggé jó rakétavédelmi eszközökkel rendelkezik. Nem értem, hogy miért nem telepítenek elegendő számú üteget Észak Korea köré. Minden indított Észak Koreai rakétát le kellene lőni, amikor átlépi a koreai felségvizek határát.
    Természetesen az Észak Koreai rakéták a saját tökéletlenségük miatti üzemzavar miatt potyognának le. 🙂

  2. Na mi történt Tibor bátyám?!
    Pont ilyesmiről írtam a múlt héten a 3 hordozóval kapcsolatosan, meg utaltam arra, hogy ha Trampli népszerűsége tovább zuhan, lehet ilyen forgatókönyv.
    De még mindig azt mondom, hogy neked legyen igazad a chicken game szituációval kapcsolatban!

    Tegnapi friss, hogy Kína megszakítja a katonai együttműködését Észak-Koreával. Szerintem ettől rövidtávon Kim csak még harciasabb lesz, hosszútávon viszont biztosan negatív hatásai lesznek.

  3. 2 – Piton:
    Fel kell hívnom a figyelmedet arra, hogy a fordításaim nem feltétlenül fedik az én véleményemet.

  4. Úgy látom Tibor bá’, hogy eleged lett a Non plus ultra bejegyzésből…
    Töröld az utolsó 3 bejegyzésemet, és ígérem hogy moderálni fogom magamat a halál utáni dolgokkal kapcsolatban.

  5. Start vendégei Csoma Mózes Korea-szakértő, egyetemi docens, ELTE és Ugrósdy Márton Amerika-szakértő, stratégiai igazgatóhelyettes, Külügyi és Külgazdasági Intézet.

  6. 6 – Piton:
    Akik csak messziről nyalogatják az igazságot. Az egésznek egyetlen értelmes témája volt, az utolsó: az észak koreai szörnyűségnek történelmi hagyományai vannak. Ja, és a vélemény, ami szerint neme lesz háború. Hát persze, hogy nem lesz. Pont ezért vannak a rakéta kísérletek és az atombomba.

  7. 7: „Az egésznek egyetlen értelmes témája volt, az utolsó: az észak koreai szörnyűségnek történelmi hagyományai vannak. Ja, és a vélemény, ami szerint neme lesz háború. Hát persze, hogy nem lesz.”

    Pont ezért linkeltem. 😉 🙂

  8. 6.Tibor bá
    Eszembe jutott egyik örökérvényű kitételed, ami találó volta miatt negyon megtetszett , éspedig:
    Valaki vagy hülye, vagy amerikai.
    Nos, akadt valaki , aki egyszemélyben megfelel mindkét kritériumnak, azaz ugy amerikai, mint végtelenül hülye.
    Nem tudhatom mennyire vagytok képben arról, ami manapság a Fehér Házban történik, de ez egy tragikum, vagy komédia, de a szomorabbik fajtából.
    Egyik tanácsadót, egyik kulcsembert a másik után , rekordidő alatt, semmi meggondolás, mérlegelés nélkül rugja ki ez az ember, aki valahogy-valamiképpen elnök lett, de a legminimálisabb kvalitások nélkül.
    Ilyen gyakori személycsere utoljára a római birodalom végnapjaiban volt, az utolsó száz nap alatt.
    És egy ilyen alak Amerika elnöke manapság.
    Ez az ember egy magára valamit is adó banánköztársaságban már rég egy szép, kertes intézetben volna, felügyelet alatt, ahol, ha esetleg távozni akarna, kedves gorillák kalauzolnák gyengéden vissz az osztályra, és fehérköpenyes bácsik szépen beszélnek az emberhez, orvosságokat adnának neki, amitől aztán meggyógyul.
    Vagy sem.
    De legalább nem volna mindenféle gombok közelében, amelyekkel atomháborút lehet a világ nyakába zúditani.
    És én bizony, ezt az állatnál is hülyébb embert , és szeszélyeit , tevékenységét elnézve, nem vagyok biztos, hogy nem támadja meg É,Koreát ahogy tifelétek mondják,” me há idegállapotba vót…”
    Mi meg nézhetjük magunkat.

  9. 9. Bálint

    A valóság egy kicsit különbözik.
    Trump békülést ígért az oroszokkal. G20-on ennek szellemében tárgyalt. Kongresszus neokonjai, erős demokrata támogatással az oroszok elleni, még szigorúbb politikát írtak elő.

    Trumpot az elszegényedett nép választotta meg, de a hatalomban levő elit nem engedi az ígéreteket megvalósítani.

    Trump ellen hatalmas, sőt gigantikus médea kampány folyik, személyeskedő lejárató hadjárat, azok ellen is akiket vezető pozíciókba kinevez.
    Minden személyt lenyomoznak csecsemőkorától kezdve, egészen a dédnagyanyja keresztleveléig bezárólag.
    Ilyen mérvű célzatos hisztéria kampány csak a diktatúrákban volt tapasztalható eddig.
    Valami kibukkant az amerikai társadalom bugyraiból, láthatóvá vált, kiknek a kezében van a valódi hatalom, kik mozgatják a szálakat.

    Az csak hab a tortán, hogy már többször kiderült a CNN és más médeák is szemérmetlenül hazudnak, rágalmaznak a sajtó szabadság örve alatt.

  10. 9 – 10:
    Ráadásul a titkosszolgálatok hivatalosan jelentették, hogy nincs bizonyíték Trump orosz barátságára., de ez természetesen nem számít. Jó esély van egy polgárháborúra.

  11. 9.Bogozy
    Ne mosdasd ezt a félnótást, mert nem szerecsen, hanem egy szerencsétlen hülye, élő példája annak, hogy Amerikában akkor is lehetsz sikeres üzletember ha teljesen idióta vagy.
    Mi az, hogy lejárató kampány folyik ellene?
    Ő adja a legtöbb anyagot hozzá, egész lénye, viselkedése egy komikum!
    Mi az, hogy minden kinevezettet lenyomoznak az ókorig visszamenően?
    Igy volt ez mindig, minden elnök alatt, Trump nem lehet kivétel, a Kongresszusnak joga van tudni kik lesznek a jövöbeli kulcspoziciókban, kik hoznak majd esetleg sorsdöntő határozatokat a világ egyik legnagyobb hatalmának életében, hiszen Amerika mégsem egy Luxemburg.
    Trump ugy akarná vezetni Amerikát, mint ahogy üzleti birodalmát vezetné, ahol, ha nem tetszett a nyolcszáztizenharmadik gépirónő sminkje, hát kirugtuk szegényt.
    És nem képes megérteni, hogy EZT a Fehér Házban nem lehet megcsinálni, nem lehet szembemenni sem az F.B.I. igzagatójával, a federális biróságokkal, az államügyésszel, nem lehet tiznaponként kirugni valakit-valakit akit TE NEVEZTÉL KI- csak mert….
    Igy müködhet egy ember mint businesscsászár, de nem mint elnök!
    Nos, aki igy, ilyen impulziv, hebehurgya és szeszélyes módon viselkedik, aki nem képes végiggondolni cselekedteinek következményeit, nos egy ilyen képes az ő következetlen módján megtámadni Észak-Koreát.
    Amerika, a mai kimerült Amerika véleményem szerint nem lesz képes hagyományos harcban legyőzni a kicsi a bors, de erős É.K.-t, atomot vet be a végén-hiszen még egy Vietnámot semmiféleképpen nem engedhet megtörténni, és ha atomháborut indit ellenük, az magával vonja szerintem ugy Kina, mint Oroszország ellencsapását.
    Amúgy preventive, ami biztos, az biztos alapon.
    Azon egyszerű oknál, hogy azok látva ezt, joggal gondolhatják majd, hogy legközelebb ők lesznek soron.

  12. Kedves Bálint!

    Meglepődtem.
    Mi a fenébe merült ki az USA? Obama úr kiváló elnöklését emlegeti a médea.
    Jó elnöklés 8 éve alatt megerősödött az USA. Csakhogy a valóság egészen más.
    Kivitték a termelő kapacitások javát Kínába. Food Stamp-on él rengeteg ember. Elszegényedés, munkanélküliség van.
    A tőzsdecápáknak van aranykor és a háborús iparosoknak.

  13. 11. balint
    Mi az, hogy lejárató kampány folyik ellene?
    Tisztelt balint!
    Amikor a „rendszer” embere kerül az állam élére még,ha egy mezitlábas szerecsen Az, sietve Nóbel-békedijjal köszöntik.Az már apró részletkérdés hogy azt visszakérjék vagy elkobozzák Tőle mert az Ö elnöksége alatt Sziriát, Irakot,Afganisztánt,Pakisztánt,Libiát és utolsóként Szaud-Arábia mögött Jement bombázta és nem a legillegálisabb módon,hanem az erős jogán.
    Mennyire tud ellenálni az az elnök azoknak akik a pénz hatalmával az elnöki székre segitették?
    Az előbbi elnökkel ellentétben az új, magától gazdag -tehát nem annyira bábelnök- a Saját politikáját akarja véghezvinni.
    Az ilyen önálló gondlkodásu elnökre nem jár babérkoszoru.
    Ezért kellett
    a „mély amerikai állam” erejének bemutatása egy választott amerikai elnök ellen, aki nem fogadja el az adott „árnyék” -rendszer érdekeit.

  14. A CNN-ről kiderült, a választási kampányban erősen Hillary felé lejtette a pályát. A CNN még elnézést is kért a hamis hírek közlése miatt. Na, meg Trump lehetett olyan infók birtokában, amik azt mutatták, hogy a vizsgálat ellene minden lesz csak pártatlan nem. A főügyész nem nyomozott olyan lelkesen Hillary e-mail botránya ügyében, mint tette ezt Trump-Orosz szál felkutatásában. Meghallgatása csúfos véget is ért.

    Érdekelt, ki valójában ez az idiótának kikiáltott 45. elnök.
    Diplomás élsportoló, diákvezető, 2700 milliárdos ingatlanvagyont, pályázati pénzek nélkül sikeresen igazgató, a politikával 2000 óta foglalkozó, stb.

    Donald (hivatalos önéletrajza szerint) kissé erőszakos, de jóeszű gyerek volt, ezért szülei 13 éves korában katonai bentlakásos iskolába küldték, remélve, hogy fölös energiáinak levezetésére a legjobb módszert találják meg. Trump az akadémián jól teljesített társadalmi és tudományos téren is, sztársportoló és a diákok vezetője lett, 1964-ben érettségizett.

    Nyaranta Trump az apja építkezésein dolgozott. A Fordham egyetemen kezdett, aztán átment a Pennsylvania egyetem Wharton pénzügyi szakára, itt diplomázott 1968-ban közgazdászként.

    Mikor a pennsylvania-i központi vasút csődbe ment, Trump elővételi joghoz jutott a Manhattan nyugati oldalán lévő vasúti területekkel kapcsolatban.
    1974-ben hozzájutott a Commodore nevű hotelhez, ami ugyan veszteséges volt, de a főpályaudvar mellett, frekventált helyen feküdt. A következő évben társult a Hyatt Hotel Rt.-vel, amelynek még nem volt a belvárosban szállodája. Trump bonyolult tervek alapján felújíttatta, Grand Hyatt lett az új neve, és óriási sikert ért el vele, ami városszerte ismert és vitatott személlyé tette.
    1979-ben Trump kibérelt egy telket a híres Tiffany & Company közelében, ez lett a monumentális, 200 millió dolláros apartmanház alapja, ami Der Scutt tervei alapján készült. Trump Torony lett a neve, 1982-ben adták át. Az ötvennyolc emeletes építményben hatszintes kert található rózsaszín márvánnyal szegélyezve és egy majdnem 25 méteres vízesés. A luxusépületben sorra nyíltak a világmárkák üzletei, hírességek béreltek lakásokat, Trump pedig országszerte ismert lett.
    Atlantic City
    Közben beszállt a magas profitot hozó kaszinóbizniszbe, amit 1977-ben New Jersey-ben is jóváhagytak. 1980-ban esélye volt egy területet megszerezni Atlantic City-ben. Segítségül hívta Robert-et, az öccsét, hogy irányítsa a komplexum projektet: a telekvásárlást, a szerencsejáték-engedélyt, a tervek engedélyeztetését és befektetők keresését.
    1986-ban kivásárolta a Holiday Inn-t és Trump Plaza Hotel és Casino néven újranyitotta a létesítményt.
    trump-plaza
    Trump hozzájutott a Hilton Casino-Hotel-hez is, amikor nem tudták megszerezni a szerencsejáték-engedélyt és Trump’s Castle (kastély) néven megnyitotta a 320 millió dolláros komplexumot.
    Trumps-Castle-NJ-casino-history-online
    Később, mikor az éppen felújítás alatt volt, begyűjtötte a világ legnagyobb kaszinóját, a Taj Mahal-t, szintén Atlantic City-ben, ez 1990-ben nyílt meg a trump-taj-mahal

    Trump visszavonult, vagyona nagyjából 20 millárd dollárra volt tehető 1997-ben. 1999. október 7.-én Trump bejelentette egy bizottság felállítását, amely feltárta volna, hogy érdemes-e elindulnia a 2000-es választásokon a Reform párt színeiben, de kihátrált a pártban lévő feszültségek miatt.
    A fellebbviteli bíróság 2000. augusztus 3.-án kimondta, hogy Trump-nak jogában áll befejezni egy 260 méter magas társasházat a new york-i East Side-on. Aztán a Koalíció a Felelős Fejlesztésért nevű társaság beperelte a várost, amiért megsértette törvényeit és engedélyt adott egy akkora felhőkarcoló felépítésére, ami minden más épületet fölé magasodik környéken.
    forrás: Enciclopedia of World Biography
    Ennyi a hivatalos, erősen kivonatolt életrajza, ami 2000-ben véget is ér.Mr. Trump azonban az elmúlt 16 évben annyi mindennel foglalkozott, amire egy átlagembernek két élet sem elég…

    Ami a múltjából következik, nem az a Marionett bábú, mint elődei. A zsinórokat mozgatók meg érthetően idegesek. Trump ahhoz szokott, hogy ő mozgassa a szálakat és nem ahhoz, hogy őt rángassák. De ez is érthető, hiszen ő az elnök.

    Hillary Szíriában repüléstilalmat akart bevezetni. Ez röviden annyit jelent, hogy az Amerikaiak minden Orosz gépet lelőnének, amelyik felszáll. Egyrészt az Amerikaiakat senki nem hívta Szíriába, ja igen, a fegyveres felkelők. Akár hogy is fáj, az Oroszoknak van jogalapjuk Szíriában repkedni. Az Amerikaiak még az ENSZ-től sem kaptak felhatalmazást. Tehát Hillary lelövette volna az Orosz gépeket.Szíriai légtérben. Ennek következménye lehetett volna világháború.

    Lehet, hogy Donald is átver, de tőle legalább kapunk egy kis haladékot.

  15. 12 – Bálint:
    Nem szívesen írom neked, de a MSM az egész világra kiterjedő kampányt folytat Trump ellen. Ez rád is hatott.

    15 – Károly:
    Brávó! Kezdek rád felfigyelni. 😉

  16. 14-15.
    Károly és Tibor bá
    Az hogy valaki sikeres üzletember, attól még nem lesz sikeres elnök, azaz politikus.
    Mindkettötöket rabul ejtett a demokratikus választásoknak nevezett , általában úgy 4 évenként mégismétlődő és egyre lennebb süllyedő, egyre vulgárisabb komédia.
    Ezt az előadást, egyre szánalmasabb szereplőkkel szerte a demokratikus országokban megtartják, azt a balga tévhitet adva a
    hülye népnek, hogy ŐK, a nép választanak elnököt.
    Senki valahogy nem veszi észre, hogy a kampányhoz rengeteg pénz kell, ami pénzzel a jelöltek legtöbbsége-sőt egyikük sem- nem rendelkezik.
    Honnan lett volna Trump kivételével bármely eddigi elnöknek a választáshoz szükséges dollármilliói?
    Akkor valakik kiválasztanak a temérdek senki közül néhány tizenharmadik senkit akiknek fizetik a kiadásait, és akiket majd a választók elé állitanak, tessék , válasszatok!
    Válasszátok a barnát, a szőkét, akár a feketét, nekünk mindegy.
    Mindenik0ket, kivétel nélkül MI mi jelöltünk az elnökségre!!
    Legyen a neve Nixon, Reagan, Ford vagy akár Obama, nekünk nyolc, drága balgáink, mindegyik a MI EMBERÜNK.
    És ezen szabály alól mégTrump sem kivétel.

  17. 17 – bálint:
    Let us change the subject!
    How long can Netanyahu remain prime minister?

  18. 18.
    Forever, under one condition:
    Obey your commanders.
    Owners, if you like.

  19. 19 – bálint:
    you are too experienced and much too smart.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük