(2006) Tegnap a fejemhez vágták, hogy cinikus vagyok – na jó, akkor kipróbálom magam

Tibor bá’ online

 

k001Már csak 3 nap az amerikai választásokig. Legfőbb ideje, hogy elmélkedjünk rajta. Amerika a legújabb idők birodalma, és úgy is viselkedik, ahogy egy birodalomtól elvárható. Valójában alig számít ki az elnök, mert egy birodalom megállás nélkül futja be a végzethez vezető utat. Függetlenül az elnök személyétől Washington további országokat fog megtámadni annak érdekében, hogy fenn tudja tartani legalább a gazdaságának a látszatát, és a megszokott életszínvonalat. Barack Obama alatt tapasztalt agresszív amerikai politika folytatódni fog. Nem valószínű, hogy Hillary Clinton rosszabb lesz, mint elődje, aki hivatalának 8 éve alatt 8 országot támadott meg (és kapott egy béke Nobel-díjat – röhej). És úgy mellesleg, nem hiszem, hogy ha Trumpnak sikerül megkaparintani az orális-office-t, tőle más várható, hacsak Kennedy emléke nem ment ki teljesen a fejéből, aki vissza akarta nyesni a CIA és az FBI hatalmát. – Persze Trumpot nem engedik győzni. Mindenki Hillary mögött áll, aki számít: bankok, titkosszolgálatok, fegyver gyártók, média, de majd meglátjuk!

___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________

15 gondolat erről: „(2006) Tegnap a fejemhez vágták, hogy cinikus vagyok – na jó, akkor kipróbálom magam

  1. Akkor ide is bemásolom lord David Richards meglátásait. Viszont az FBI Clintonnéhez való hozzáállását nem tudom hová rakni. Ekkora ellenszenv, törés lehet az eliten belül, hogy egy részük támogatja, másik részük meg minden áron gátolná az elnöki szék megszerzésében?

    Hillary Clinton csak háborúba vinné a nyugatot az oroszokkal, Trump inkább a kölcsönös megértés útját járná Szíria ügyében, ezzel biztonságosabbá tenné a világot – érvel David Richards egykori brit vezérkari főnök. Donald Trump győzelme segíthet biztonságosabbá tenni a világot – véli David Richards egykori brit vezérkari főnök. A The Independent által szemlézett The House magazinnak a lord azt mondta: a kampány alatt tanúsított oroszbarátsága miatt is támadott milliárdos republikánus jelölt felélénkíthetné a Washington és Moszkva közötti kapcsolatokat. Elnökként a demokrata jelölt, Hillary Clinton viszont konfliktust provokálna az oroszokkal Szíria miatt.
    http://mno.hu/kulfold/komolyan-trump-hozhatna-bizonsagot-a-vilagban-1369792

  2. 1:
    A Pálfordulás oka – szerintem – lehet, hogy egyesek rádöbbentek, hogy Hillary tényleg ki akar robbantani egy termonukleáris háborút, és az már nekik is sok. Annyi háborút viszont Trumpból is ki lehet rázni, amennyi nekik kell.

  3. A közelgő amerikai elnökválasztás republikánus jelöltje, Donald Trump egyelőre úgy nyilatkozik, hogy nem ismeri el a választás eredményét, legalábbis ha demokrata párti ellenfele, Hillary Clinton nyer. Mi történik, ha tényleg így tesz? Azt viszont már tudjuk, hogy nekiment a sajtó Trumpnak, amiért netán nem fogja elismerni a választási eredményeket. Egy vezető német lap szerint, ha Trump győz, akkor vér fog folyni Amerikában.
    http://youtu.be/5oEXd1DPlPc

  4. 3:
    Könnyen lehet, bármelyik győz, vér fog folyni.

  5. Miért gondolja azt bárki, hogy a mostani választások után minden megy tovább a megszokott útján, mint eddig. Erről szó sincsen, bármelyik lesz is a győztes oldal, a másik fél ezt nem fogja annyiban hagyni, ott és úgy tesz majd keresztbe, ahogy csak bír. A mostani amerikai elnökválasztási cirkusz csak annyit mutat, hogy az USA társadalmának polarizációja sokkal előbbre tart, mint amit innen Európából eddig érzékeltünk – magyarul darabokra tört a Nagy Nemzet belülről.
    Birodalom ide vagy oda, akkora a belső feszkó, hogy – teljesen törvényszerűen – ennek nem lesz jó vége semmiféle Birodalomra nézve.

    Az USA, mint Birodalom és Eszme a szemünk láttára csődöl be nap mint nap egyre több téren.

    Ne feledjétek, a gyarmatosítás a harcmezőkön kezdődik, de a fejekben és lelkekben fejeződik be. A Birodalmak összeomlása viszont pont fordítva történik, először a fejekben és a lelkekben kezdődik és végül a harcmezőkön fejeződik be.

  6. 5:
    Nem kizárt, hogy III. világháború helyett amerikai polgárháború lesz. Előre dörzsölöm a kezem, mert könnyen lehet, hogy néhány nemzet gusztust kap rá. Amit a világ oligarchái tesznek, az már tényleg minden mértéken túl van.

  7. A TRUMPH azaz a republikanusok azzal jarnanak jol, ha haboru es, fegyverkezes elleneshngulatot szitananak.
    Lasd a Vietnami beavatkozas vegenek esemenyei…
    Ha nem is polgarhaboru, de szocialis elegedetlenseg lenne, ami jo ?! folytatasa a Trump kampanynak.
    Ezzel Hilaryt talan feken lehetne tartani….:-( …

  8. Talán Amerika is megérdemelne egy kis Majdan teret. Akkor a saját módszerével kerülne szembe!

  9. Semmiféle vér nem fog folyni . Nem lesz világháború .Az internet nem fog leállni . Amerikáben nem lesz statárium és a megválasztott elnök szépen bekolyol az ovális hivatalba ahol minden megy ahogy eddig ugyanis az alapvető rendszerek még fenntarthatóak ilyen olyan trükkökkel meg pofaigazítással . Tegnap kijött leonardó Di Caprió film a klíma környezetváltozásról . semmi olyan amiról nem tudnánk a szokásos rizsával vegyítve hogy át kell állni nap meg szélenerigára és akkor OK a dolog . Erról majd irkálnak hogy milyen jó aztán elfelejtik szépen a dolgok mennek tovább amíg majd NEM de az még nem most van

  10. 9:
    Azért mind Trump, mind pedig Clinton választások utáni transzformációja érdekes lesz.

  11. Számomra érthetetlen az amerikai nép viselkedése sok helyzetben. Mért nem követelik ki például az elnök közvetlen választását? Hogy egyszerűen az legyen az elnök, akire a legtöbb amerikai szavazott?

    Vagy mért nem szavaznak arra, aki ingyenes közoktatást vezetne be?

    Vagy mért nem szavaznak harmadik jelöltre, ha 90%-ban mindkettőt utálják?

  12. 14:
    Mainstream media (MSM) is a term and abbreviation used to refer collectively to the various large mass news media that influence a large number of people, …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük