(1764) Paul Craig Roberts gondolatai

VIP.45.

 

A III. világháború a sarkon leselkedik ránk

Eddig a racionális elmémre hallgatva írtam, hogy küszöbön van a harmadik (nukleáris) világháború, de most már az érzékszerveim is jelzik. Paul Craig Roberts írja, és ezzel egyet kell érteni, hogy a történelemlecke szerint, ha egyszer az országok elkezdik a mobilizációt, a háború elkerülhetetlen az emberi elme tehetetlenségéből kifolyólag. Az események töretlenül mennek a maga útján……

__________________________________________________________

A poszt folytatását E-mailben küldöm. Kapcsolat felvétel: evatibor#t-online.hu

__________________________________________________________
__________________________________________________________
__________________________________________________________

68 gondolat erről: „(1764) Paul Craig Roberts gondolatai

  1. Az etedeti cikk:
    http://www.paulcraigroberts.org/2015/12/07/war-is-on-the-horizon-is-it-too-late-to-stop-it-paul-craig-roberts/

    Azért a ruszkikat Putyinnal papírtigrisnek gondolni…?! Komolyan mondom, történelemből egyes. Az oroszok mindig kerülik a háborút, hátrahúzódnak a „barlangjukba”, most is ezt teszik 25 éve. Lehet őket még visszaszorítani, csak egyszer azt vesszük észre, hogy felperzselt föld…, aztán meg kitör a barlangból a fölbőszült medbe, és lezúz, mindennel ami van, és ami a csövön kifér!

  2. Piton! Az én időmben erre azt mondták, hogy neked nem volt gyerekszobád. Azzal, hogy folyamatosan felkutatod az „eredeti” cikket, tulajdonképpen belekotnyeleskedsz a munkámba. Az eredeti cikket rendszerint szétküldöm a fordítással. Nincs szükség a segítségedre, de ha mindenképpen segíteni akarsz, akkor fordítsd le a cikket, még mielőtt én megtenném. Ez így, amit művelsz, sima pofátlanság, csak nem tudsz róla (lásd gyerekszoba)

  3. Ok. Vettem a lapot! De amit a link után írtam azt tartom.
    És tényleg nem volt gyerekszobám. 😛 😉

    Nem kutattam föl, hétfőn olvastam, és most posztoltad. De vettem a lapot, maradok max. a videó linkeknél.

  4. @4: Az elején úgy lett beharangozva ez a VIP dolog, hogy a cikk fordításáért kéred a pénzbeli hozzájárulást. Ez teljesen érthető. Az miért lenne piszokság, hogy valaki belinkeli az eredeti = nem lefodított cikket? Ha ezt illetlenségnek tartod, akkor a díjazást nem csak a fordításért kéred, hanem a téma/cikk felkutatásáért is, amirol viszont korábban nem volt szó (vagy csak én siklottam el felette?).

  5. Szinte tökéletes elemzés. (Klíma és olaj/energia beleépítésével lenne mestermű.)

    Gebasz dátumot (mi) módosítottuk: 2017, legkésőbb 2018, de eszkalálódhat 2016-ban is.

    Köszönöm!

  6. 5:
    Ha lett volna gyerekszobád, akkor most nem állnál itt értetlenkedve. 😀 . Azt viszont ne várd el tőlem, hogy megmagyarázzam.

  7. 6:
    Egyetértek.
    2017 a betervezett (USA) forgatókönyv- jelenleg.
    Minden technológiai- biológiai- vegyi sz@rságot rá akarnak szabadítani a Földre, hogy elkerüljék az elkerülhetetlent…
    Többek közt folyik a metán- bontó baktériumok genetikai felturbózása- igaz, hogy CO2- re és vízre bontanak- dehát istenem, a technológiai optimisták önbizalma határtalan.

    Az orosz forgatókönyvről nincs információ…
    Putyin „üss először” beszólásán kívül.

    Valamint a Bioszférát sem kérdezték meg, hogy mikor merül ki végleg a táplálék és létfontosságú egymásra utalt élőrendszerek egyedszáma.

    Hamarabb is bukhat a dolog.

  8. Ezt tudom, hogy nem szeretitek ezért csak röviden:
    16-ban Mars Neptunusz együttállás lesz a Bakban, Szaturnusz a Nyilasban, nincs is jobb együttállás egy pukkantásra.
    – remélem elmarad –
    na meg a gyors halál, megváltás lenne ebben a degenerált világban, akik a döntéseket hozzák ennél jóval betegebbek, /náluk az a valószínűbb, hogy minél többen, minél hosszabb ideig szenvednek – ők annál boldogabbak/

  9. 9-re
    Igen… Putyin pont abban a másodpercben fogja megnyomni a piros gombot mikor ezen bolygók együtt állnak.

  10. Szép napot mindenkinek!

    Nem igazán értek a politikai dolgokhoz, szóval csak néhány kérdésem lenne.
    Örömmel olvasok bármilyen választ ezekre.

    Miért pont most lenne világháború?
    20 évvel ezelőtt miért nem lehetett volna?
    Vagy 20 év múlva miért ne lehetne?

    Miért akarná kipusztítani az elit a szolgáikat? (Ha a válasz a „túl sokan vannak”: miért engedték volna, hogy megnőjön ekkorára a lakosság, ha most elpusztítják?) Valami értelme csak van ennek a mennyiségnek. Vagy pusztán élvezetből csinálják? (Ha igen: Miért lennének ennyire korlátoltak? Nem tudom elképzelni a világ urairól, hogy csak úgy céltalanul gyilkolásznának.)

    De már olvastam itt egy cikkben, hogy a világot nem egy ember irányítja. „az orosz elit az orosz népet akarja túlélőnek, a kínai vezér a kínai népet”. Ebben az esetben bármelyik vezér lenne oly korlátolt, hogy nem tanult az első kettőből? Vagy, hogy bevállalná azt, hogy saját magának is rosszat tesz? Úgy sejtem, mindegyik ország összefügg, mindegyik másikkal.

    Köszönöm a cikkeket és a hozzászólásokat mindenkinek.
    Imádom ezeket olvasgatni. 🙂

  11. 11. 🙂
    20 évvel ezelőtt nem volt Tibor bá’ blogja, ezért nem lehetett világháború. (20 év múlva detto.) Világos, hogy most kell megtörténnie.

  12. 11- 12:

    Mert egysíkúak vagytok és egy témán rugóztok, az összkép helyett, íme egy kis adalék- csak 17 Nobel- díjas mondja- és már ’47 óta figelmeztetnek, hogy mi is a helyzet (ne felejtsük el: 60- 70 év geológiai idősíkon nagyon gyors)

    http://thebulletin.org/clock/2015

  13. 11. A világpolitikai helyzet itt csak másodlagos kérdés. Van egy ketyegő klíma-, és energiabomba, ez az igazán nagy probléma. Az elit kényszerhelyzetben van. Ők ezt a kilátástalan helyzetet orvosolhatónak tartják atomháborúval. Ha nem lépnek semmit, akkor is vége van a dalnak, de ők azt szeretnék elérni, hogy legalább számukra ne legyen vége.
    Bogár Lászlónak is van véleménye erről, érdemes megnézni, én ezt a békés kisöreget még nem láttam így kifakadni 😀

  14. 14:
    Így igaz… Az orosz- amerikai ellentét csak egy fedősztori.
    A párizsi klímacsúcs pedig egy hatalmas színjáték.
    Aki bármit is elhisz még a fősodratú médiának az meg is érdemli

  15. 14. Pugacsov elvtárs,
    Nem tudom, hogy ezek a problémák valóban végzetesek-e, vagy csupán az emberi elme manipulálásása a folyamatosan nyomatott deathwish-propaganda célja. Még az is lehet, hogy igazad lesz, de ez eggyel több ok arra, hogy kiélvezzem a hátralévő éveket. 🙂

  16. 11:
    Biztos fogsz kapni néhány választ. Én csak arra hívom fel a figyelmed, hogy az USA 25 évvel ezelőtt hatalmas hibát követett el, akkor kellett volna neki kinyírni Oroszországot. Hagyta, hogy megerősödjenek.
    12:
    Nana! Biztos vagy ebben a 20 évben? 😀
    14:
    Bogárnak természetesen 100 százalékban igaza van. Éppen ezért az Új-Zéland és egyéb kitérők úgy hülyeség, ahogy van, és sajnos Jövőnk is csak magát áltatja.
    16:
    Hát persze, a hurok szép lassan szorul a torkunkon. Lesz itt még sokkal több indulat is. Azt képzeld el, amikor a tömegek is rájönnek.

  17. 17:

    14:
    Bogárnak természetesen 100 százalékban igaza van. Éppen ezért az Új-Zéland és egyéb kitérők úgy hülyeség, ahogy van, és sajnos Jövőnk is csak magát áltatja.

    + 1

    Igazából most olvastam, hogy a 2005- 06- os (konvencionális) olajcsúcs után már a Buffet, Gates és a többi milliárdos is azon csodálkoztak, hogy még működik a rendszer.
    Gyakorlatilag a negatív kamatok révén- ezek a milliárdosok tolják befelé a pénzt a rendszer fenntartásába.
    Nyilván ezért várnak is valami nagyobb „szívességet”.
    És mivel technológiai optimisták, nem értik, amit Te és Bogár – na és én- mondanak/ unk.
    Viszont:

    „16:
    Hát persze, a hurok szép lassan szorul a torkunkon. Lesz itt még sokkal több indulat is. Azt képzeld el, amikor a tömegek is rájönnek.”

    Na, ebből a szempontból viszont megéri Új- Zéland és egyéb- ritkán lakott- kitérők…
    Kevesebb agyhalott = kisebb káosz

  18. 10-re
    Miért pont puty- in ? Más is tud pukkantani.

  19. Hát igen, azért szálltak be az angolok is a franciák és amcsik mellé hogy akadályozzák az oroszokat Szíriában, ettől függetlenül nem hiszem, hogy Szíria bármelyik félnek megérne egy harmadik világháborút. Most megy a kötélhúzás, de valamelyik fél engedni fog vagy valami köztes megoldás születik. A nyugati közvélemény átlát már a háborús uszítók propagandáján, aljas kétszínűségén, ami elég sokat nyom a latba, bár enélkül is továbbra is úgy gondolom, hogy az elit nem akar orosz rulettet játszani egy atomháború kirobbantásával, amibe
    99,9%-os valószínűséggel mindent elveszít.

    20.
    Ez tényleg hasznos linknek néz ki, köszönöm!

  20. 15. Ouse MD

    „Így igaz… Az orosz- amerikai ellentét csak egy fedősztori.”

    De kit csap be?
    Ha a háttérhatalomnak akkora hatalma van, hogy ezt el tudja játszani, akkor már nincs szükség szinjátékra.
    Ezt szoktam kérdezni Armától is, de mindig elsunnyogja a választ, hogy ha mindenki aki elég intelligens ahhoz, hogy maga kösse meg a cipőfűzőjét, az mind zsidó, vakoló vagy illuminátus, akkor tényleg miért szórakoztatják a maradék tömeget mesterséges és értelmetlen ellentétek megjátszásával?

    Szerintem van határa az összeesküvés-elméleteknek.

    Akinek elég nagy a hatalma, annak nincs szüksége bonyolult hazugságrendszerek kidolgozására.
    A bonyolult hazugságrendszerek puszta léte a hatalom gyengeségét bizonyitja.

    Az orosz-amerikai szembenállás szerintem valódi, bár nem feltétlenül a jó és a gonosz szembenállásáról van szó, hanem két hatalmi központ versengéséről, amelyek más erkölcsi, történelmi és kultúrális alapokról indulnak.

  21. 22:
    Nem kell mindenkinek képbe lenni.
    Az egyszerű amerikai hadvezér- politikus csak simán az amerikai hegemóniára- egyébként reálisan- veszélyforrásnak látja Oroszországot (és Kínát).
    A legfőbb fejesek meg ezt használják ki- és így tovább lefelé a piramison.
    Egyébként erről a kettő veszélyforrásról figyelmeztetett az Atomic Scientists is év elején.
    A két pontot mégsem köthetik a proliknak össze- ők is az amcsi kormánytól kapják az apanázst/ mindenféle díjakat.
    Meg ennyit bárki képes lenne elvileg összerakni

  22. Egyre világosabbá válik egyre több ember számára, hogy a 2008-as globális pénzügyi válságból nem sikerült tartósan kilábalni. Az rendszer nem tisztult ki, sőt még nagyobb adóssághegyek keletkeztek a világban, Frankfurttól Washingtonig.
    Az pénzügyi rendszerben felhalmozódott feszültségeket a politikai elit olyan szintű politikai feszültséggé konvertálta át, amely az utóbbi időszakban az általunk ismert globális biztonsági rendszert is kikezdi.

    http://lifenews.ru/news/174098

    Eközben meg a török parlamentben.December 8-án történt..Mennek az oroszoknak mint a darázs.Allah Akbaroznak..
    Washington próbálja csendesíteni a két felet..Nagy káosz van már.

  23. Jövőnk,

    Miből fogom látni, hogy elkezdődött?
    Gondolom nem fogják bemondani a rádióban..

  24. 26:
    Onnan, hogy ilyen kérdést nem fogsz tudni feltenni. 😀

  25. 26: Sehonnan, ugyanis nem fog történni semmi, csak a szokásos ajvékolás évről évre, hogy mostmár aztán tényleg itt a vég, stb,stb…Ők hivatásos rettegők, így érzik jól magukat, ennyi.

  26. 28. ademfire
    Az igazság valahol középúton lehet Jövőnk és közötted.

  27. 28, 30:

    A Föld megtelt, a népvándorlás is ezt jelzi.
    A gyorsuló szakaszba lépő klímaváltozás pedig exponenciálisan- csökkenti a megmaradt életteret is.
    Kíváncsi leszek 100 milliós tömegek megállítására milyen eszközt látsz lehetségesnek.
    Mert oda a kerítés, géppityu, meg pártucat repülő kevés lesz.
    Az „évről évre elmarad” szövegedhez meg csak annyit- pár évtized geológiai idősíkon hihetetlen gyors- ennyi idő alatt sikerült felélni a Földet és beindítani visszafordíthatatlan folyamatokat.
    Röviden: a hollywoodi/ National Geographic aszteroidás meg szupernóvás, földönkívüli kataklizma- hozó hablaty helyett az emberiségtől kell a legjobban tartani.
    Mégpedig:
    1)Atomfegyverek
    2)Klímaváltozás
    3)Atomreaktorok
    4) és ezek együttes hatásai a megtizedelt élővilágra (kaja, víz, levegő, termőtalaj, stb)

  28. 25. melike

    „a 2008-as globális pénzügyi válságból nem sikerült tartósan kilábalni…”

    Nincs miből kilábalni.
    Ez nem válság volt, hanem annak a folyamatnak a kezdete, amiben a globális elit meg akar szabadulni a középosztálytól.
    Tulajdonképpen az összes pénzügyi, politikai, klima, menekült meg hasonló „válság” ezt a célt szolgálja.
    Ugyanis a középosztály a hasznához képest túl sokat fogyaszt, szennyez, és halmoz fel. Középosztály nélkül valóban kissebb lenne a fogyasztás éd az elitnél is több vagyon maradhatna… és ideológiailag se lenne nyomás alatt.

  29. 31. Ouse MD

    „A Föld megtelt, a népvándorlás is ezt jelzi.”

    Nem egészen.
    A Föld 15-20 milliárd embert simán el tudna tartani, de nem úgy, hogy gabonát meg kukoricát égetünk az autókban…
    A Föld szegényebbik fele kevesebbet fogyaszt, mint a felső 3 százalék…
    A megoldást is itt kell keresni, mert nem a 7 milliárd a sok, hanem az az 500 millió…

  30. 31: Milyen érdekes hogy az usa es Ausztralia meg tudja magát védeni a bevándorlók tömegeitől…Valahol ott a megoldás náluk: Fal + haditengerészet.Ez ilyen egyszerű, csak az oly nagyon szeretett liberalisaink szeretik ezt túlbonyolítani.

  31. 29.: Fordítsunk rajta: Talán te vagy túltájékoztatva!

  32. 35.
    A végítélet-láz egy vallás, és mint ilyen, nem lehet vita tárgya. A világon egyre kevésbé kiigazodni tudó elme win-win stratégiája ez… mert ha bejön, akkor ugyebár igazam van; ha meg nem pusztul el a világ, akkor azért vagyok szerencsés, mert túlélhettem.
    Régen sem volt jobb a helyzet, illetve talán annyiban, hogy jobban el tudták fogadni az elmúlást: http://index.hu/tudomany/tortenelem/2015/04/06/a_kozepkorban_orommel_vartak_a_vilagveget/
    (Ezzel együtt feltételezhető, hogy léteznek olyan csoportok, akiknek az érdekei szöges éllentétben állnak az emberi faj többségének az érdekeivel, de a jövő sohasem előre eldöntött; csak a múltra mondhatjuk azt, hogy biztosan megtörtént.)

  33. 33. „A Föld 15-20 milliárd embert simán el tudna tartani”. Ezt hogy számoltad ki? Másik kérdés: mennyi ideig lenne képes 15-20 milliárd ember „simán” élni a Földön? Milyen technológiával termelnék az élelmet? Milyen lenne az életszínvonal? Nem lennének szegények és gazdagok – csak szegények? Mit oldana meg, ha a leggazdagabb 500 millió embert megfosztanák a vagyonuktól, hatalmuktól? Nem lenne újabb 3%, akik magukhoz akarnák ragadni az irányítást?
    Nem tudhatom biztosan, de gyanítom, hogy a Föld lakosságának a 97%-a pontosan azt tenné, amit a felső 3%-a tesz – ha helyet cserélnének.

  34. 33, 37:

    szerintem a „mi lenne ha” helyett, nézzük meg a tényeket:

    http://postimg.org/gallery/1tgxhya34/

    Sosem a Star Trek fantazmagóriákból kell kiindulni, hanem a történelmi- geológiai síkú- tapasztalatokból.
    A Föld kb 1 milliárd embert képes eltartani szén, kőolaj, földgáz- no és- nukleáris energia nélkül.
    Ezekkel együtt, lehet akár 20 milliárdot is- mondjuk 2 napig….
    Jevon- paradoxon és az energiafelhasználással járó hő- ugye semmit se tudunk még csak 90%- os hatásfokkal se kihasználni.

    36:
    Senki nem várja.
    De jobb felfogni bizonyos trendeket, mint állandóan középkori mondákba menekülni. Azóta az ember(tömeg) és az emberi technológia 1. számú veszélyforrássá lépett elő a Bolygó elpusztításában.
    Felejtsd el a maja- proféciákat, aszteroidákat, Bruszviliszt, meg az Élijent és a Predátorokat.
    Pár évtizedes/ évszázados időkeretben csakis mi magunk jelentjük a legnagyobb veszélyt a Bolygóra- és sajátmagunkra.

  35. Ouse, ezúttal 100%-osan egyetértek azzal, amit mondasz. Na jó, 90%.

  36. 40: Ouse M.D. itt ne felejtsük el az ide (Európába) települő amerikai ABM rendszert se, hisz kb. jövő őszre teljes egészében kiépül. Nem azt mondom, hogy harckészültséget adni képes rendszer lesz addigra, de bevethető lesz. És ez az Orosz Maci szemében szálka. Mit szálka, egyenesen farönkök sora…!

    De ettől függetlenül egyetértünk a lényegben.

  37. 41:
    elvileg „csak” a romániai és török lesz kész. Emellett Japánban és Alaszkában meg asszem a Keleti- Parton van kész.
    Szibériát viszont bajos lesz lefedni…

  38. Hogy megtámogassam Ouse M.D. álláspontját, egy nem épp alternatívnak mondható oldal hírével. Mert ez a valóság.
    Aztán amikor Brüsszelbe delegált bürokraták szűk körben mernek arról értekezni, hogy fontos a párizsi klímacsúcs, meg kell egyezni, és utána radikális lépésekre van szükség a CO2 kibocsátás visszafogására, vagy különben 2050 -től kihalás (az emberiség kihalása) következik…, akkor döbben rá a hallgatóság nagyobbik fele, hogy basszus, nagy a gebasz, meg miről beszélnek ezek itt nekem?! Ez lenne a szép új jövő?!

    Készítik föl az elitet, és már nem csak a szűk legfelső 1% -ot, hozzáteszem, hogy szerintem!

    William Swing, a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) főigazgatója elmondta, hogy a világon már így is többen vannak a kényszermigránsok, mint a második világháború óta bármikor. „Ha ehhez hozzáadjuk a klímaváltozás hatásait, akkor készek a lehető legrosszabb forgatókönyv elemei. Azért vagyunk itt, hogy ezt elkerüljük” – tette hozzá. Jan Egeland, a Norvég Menekültügyi Tanács vezetője kiemelte: jelenleg a Földön átlagosan másodpercenként egy embernek el kell menekülnie otthonából egy rendkívüli időjárási jelenség miatt.
    http://www.hirado.hu/2015/12/10/a-klimamenekultek-szamanak-novekedesere-figyelmeztettek-szakertok/

  39. 28 – ademfire:
    Ilyen alapon nevezhetünk téged hivatásos optimistának, vagy született struccnak, aki születése óta homokba dugja a fejét. De ezekkel semmire se megyünk. Nevezd meg, mutass rá, hol hibázik a gondolatmenetünk. Lelőttek egy orosz repülőt? Istenem, ezt hetente megteszik. Készenlétbe helyezték az orosz termonukleáris eszközök 95 százalékát. Ugyan már, hol van ez a 100 százaléktól? stb.

  40. 37. Zed

    „Mit oldana meg, ha a leggazdagabb 500 millió embert megfosztanák a vagyonuktól, hatalmuktól? Nem lenne újabb 3%, akik magukhoz akarnák ragadni az irányítást?”

    De… csak az eltartana újabb pár száz évig.
    És az is valami… Talán még tanulnának is belőle.

    Ha ragaszkodunk ahhoz, hogy egy átlagos paradicsom Európában 2000 km-t utazzon mire az asztalra kerül, pedig jöhetne 50 km-ről is, akkor lehet hogy nem is érdemeljük meg a túlélést.
    És ez nem a migránsok sara.
    Ha nem sikerül kiradirozni azt a liberális ábrándot, hogy minden t a profitnak kell alárendelni, akkor valóban vége.
    Persze ezt nem kell összekeverni azza, hogy az ember igyekszik jobban élni. Persze hogy igyekszik, de ez egyre kevesebbeknek sikerül.

    Szóval a viágnak globálisan nagyobb esélye van a túlélésre, ha az 500 milliótól szabadul meg (neveli át, ha a humanizmus is játszik), mint ha a populáció szegényebbik fele válna valahogy kámforrá.

  41. Gerald Celente: The Start of World War 3, Can We Stop It?

  42. 44: A nyugati világnak lett volna ezerszer jobb alkalma az oroszok leigázására a közelmúltban: a SZU összeomlásakor vagy Jelcin alatt akár…nem tették meg, vajon miért most? Nem azt mondom, hogy nincs logika abban amit írsz, de az utobbi 15 évben kb. állandoan ezt harsogja az alternatív média és már unom…Plusz a másik, hogy nem tudom felfogni, hogy képesek életerős fiatalemberek szinte az egész életüket ennek a rettegésnek szentelni + a felkészülésnek.Felkészülnek egy olyan eseményre ami egyáltalán nem biztos, hogy be fog következni (még ha úgy is gondolják).Ahelyett hogy élnének…rettegnek és készülnek.Úgyis úgy halok meg, ahogy meg van írva, nem fogom ilyenekre pazarolni az életem.

  43. 47:
    Az emberiségnek annyi, abban biztos lehetsz. A nagy kérdés, hogy mikor? Azt viszont ne hidd, hogy itt bárki is retteg, de gondol rá, nem megy bele vakon a jövő eseményeibe. — Az pedig egyszerűen nem igaz, hogy úgy halsz meg, ahogy meg van írva. Ez egy filozófiai tétel, nézz utána.

  44. 47: Nem rettegünk, ezt elhiheted nekem. Nyomasztónak nyomasztó a jövőkép, de mindig előre, és csak előre…, vállvetve küzdve! 😉
    Na jó, Montezuma néha beveszi pár percre a parapiruláját, de ez „csak” azért van, mert gyermekekkel rendelkező felelős szülő! (Bocs Monte, nem tudtam kihagyni. 😉 😛 🙂 )

    Akik pedig az élj a mának „szlogent” követik vakon, azok bizony még annyi eséllyel sem fognak nekivágni a nagy „kalandnak” mint mi, azok akik készülnek. Pedig a mi kilátásaink sem fényesen indulnak egy olyan társadalmilag, gazdaságilag lerombolt országban, nemzettel mint ami idehaza kialakult a „szabad rablás” és elhülyítés elmúlt 25-30 évében.

    De ettől még a tények tények maradnak. És egyre több „bennfentestől” hallani nyugtalanító dolgokat, célzásokat. Hidd el, nem jó felé haladunk, nagyon nem jó felé!

  45. Bocsi de a legtöbb ember rövidtávra sem gondolkodik. Ha annyira akarsz tenni a globális klímaváltozás ellen, vásárolj hybridet, vagy tiszta elektromos autót. Viszont azt az elektromos akkumulátort is fel kell tölteni. Szerinted azt az áramot miből állítják elő, napenergiából? Hát nem. Jelenleg ha a teljes autópark kicserélődne elektromos meghajtású autókra, nagyobbá válna a globális klímaprobléma. A benzin, gázolaj tárolható hosszútávon, az elektromos áram ellátáshoz állandó fosszilis energia felhasználás szükséges. NINCS olyan kidolgozott rendszer, amely az elektromos kutakon képes lenne ellátni több ezer autót akár egy héten keresztül FOSSZILIS energia felhasználása nélkül. Az elektromos autó egyszerű parasztvakítás. Az elektromos áramot is fosszilis energiából nyerjük ugyan is, az autóinkat (is) fosszilis energia felhasználásával gyártjuk. Az föld tűrőkepésségen pedig a két és fél milliárdodik ember után rég túlléptünk.

  46. 50. Dan

    „Az elektromos autó egyszerű parasztvakítás.”

    Ez azért túlzás.
    Nézd meg, hogy a telefonos akkumlátorok fejlődése min ment át csak az elmúlt 10 évben.
    És ha lesz elég autó, akkor megéri minden háztetőre napelemet tenni…
    Nem beszélve arról, hogy maga az autógyártás is leegyszerűsödik.

    Szerintem arról lesz szó, hogy a hatalom kihátrál az olajból, és „szabadjára engedi” az innovációt, mert sokkal hatékonyabb hatalomgyakorlást talált az információ ellenőrzésben, mint az energia ellenőrzésében.

    Mert ne felejtsük el, hogy az olaj „csak” fegyver, és nem cél.
    És ha találnak hatékonyabb fegyvert, akkor zokszó nélkül eldobják.
    Végülis mindenki tudja, hogy amig az olaj fegyver volt, az alternativ energia labdába se rúghatott évtizedekig.
    Most az erővonalak tolódnak, és az olaj veszit jelentőségéből.

  47. Egy francokat! Nem akart itt tudatosan senki ekkora népességet csak nem volt kommunikáció a leszabályozásról az államok között.
    Szervezetlen volt az egész, valójában a II.VH után lett elcseszve. Megjött a szaporodási kedv a nagy nyomor után, pedig ha 2milliárdot tartjuk akkor nem kellene ilyen hülyeségekkel foglalkozni, hogy melyik kontinens(!) lakossága tejesen felesleges. Sőt inkább fordítva mondom. Melyik kontinens lakossága maradhat, a többire nincs szükség.
    Ennek a technikai, operatív részletei zajlanak.

    Kedves 11.Péter: Miért hagyták így felszaporodni?
    Szerintem a szervezetlenség és felelőtlenség volt az oka, a korrekció véleményem szerint elkerülhetetlen.
    Atomot nem hiszem, hogy pazarolnak…

  48. 52. D7

    Szerintem a népesség felszaporitása egy hosszú és preciz terv fontos része.
    Maga a kapitalizmus kialakitása, a paraszti társadalmak felszámolása, a kamat legalizálása, az üzleti tevékenységek gátjainak lerombolása mind ugyanannak a tervnek a része, és a népességrobbanás is. Kellett a fogyasztó és a munkaerő.
    Most, hogy a gépek hatékonyabbak, most már szükségtelen annyi éhes szájat betömni.

    Sokan próbálják az „emberi természet” alá söpörni ezeket a negativ dolgokat, de az igazság az, hogy a többezer éves paraszti gondolkodást nagyon brutális módszerekkel tudták csak átalakitani proletár öntudatá, majd nyálacsorgó konzumidiótává.

  49. 37.

    Valahol én is olvastam, hogy kb. 14 milliárd embert képes eltartani a föld. Nem hiszem, hogy ez a számítás megalapozott lenne. Mert a folyamatokkal -a mezőgazdaságban és egyebek- nem számíthat, csak kitolta a trendet.

    44.adamfire
    talán van alapja a rettegésnek. Igazad van, rettegni nem szabad!
    Az egész családom ezt harsogta éveken át. Most kicsit más az arcuk. Már érződik , már egyre többen érzik. Nem sok lehet hátra, ha a kollektív tudatban ennyire felszínre került.

    Ez mind szép, én is azt kívánom, hogy mikor eljön a pillanat, könnyedén halhassak meg, „átéljem” a halálom 🙂
    De ezeknek a „ne rettegjünk” szövegeknek nem sok a valóságalapja. Csak az elhessegetésben segít, de a legtöbb így beszélő ember ugyanúgy fog rettegni, mint bárki más és nem biztos, hogy gyors halál lesz az osztályrészünk. Bár én imádkozni fogok érte, hogy a szenvedés minél kisebb legyen.
    Túl sokat nem érdemes foglalkozni vele, mert behülyülsz mint itt sokan, de lerázni sem kell magunkról, mert ez már elkerülhetetlen. Vedd úgy, hogy itt raktárra aggódunk és próbáljuk előre leparázni a dolgokat, hogy mikor beüt a a várva várt égi hozsanna , még maradjon egy kis eszünk a pánikon kívül, mert a nagy többség ijedtében úgy fog szaladgálni mint a kisegér. akit a macska kerget.
    Aztán megpróbáljuk, különösebb elvárás nélkül, de annál elszántabban, hideg fejjel, meleg szívvel.

  50. 54. Balázs

    „Nem hiszem, hogy ez a számítás megalapozott lenne. ”

    Sok ilyen számitás van.
    A helyzet az, hogy a fejlett világban a megtermelt élelmiszer 5/9-ed része a szemétre kerül mire az asztalig eljutna.
    Ehhez hozzá lehet venni, hogy minimum dupláját esszük, mint amennyi egészséges lenne. Ennek túlnyomó része hús, ami brutálisan pusztitja a termőterületet. Aztán itt van a teljesen elhibázott étkezési kultúra, a „luxus” kajákkal, kávé, tea, kakaó, déligyümölcs, ami további felesleges termőterület felhasználást eredményez… (ezeknek a pozitiv hatása egyyébként is elvész a tárolás és szállitás miatti vegyszeres kezelések miatt).

    Szóval ésszerű életvitel mellett sokkal több ember táplálkozhatna, ráadásul egészségesebben.

  51. 55.Attila
    80-as évek végén(talán az IPM) olvastam erről egy cikket. Nyilván ma már máshogy számolnának. Persze így van, én is tudok ezekről, elég megnézni Kubát.
    Tudományosan kéne visszatalálni a természethez.
    Vagyis tudati evolució=paradigmaváltás. És utána már jöhetne a cselekvés. Még a tudományos kutatások is szárnyakat kapnának, nem hiszem, hogy a paraszti életforma a csúcs.(én így élek a kecskéimmel és imádom . A kecskéket is persze:-)stb.) A technológia jó, ha a tudás mögötte megalapozott és szellemileg is felnőttek lennének a feladathoz. De nem való ovisoknak atomenergia.

    Elég lenne mindenkinek minden, de úgy be vannak rezelve, hogy 160 kilósra zabálják magukat, és azt hiszi jó neki az antibiotikumos disznóhús. Egy másik földrészen a segélyeik ellenére gyerekek halnak éhen. Barbárok vagyunk, akik izegnek-mozognak, nagyon okoskodnak, jól összetapossák azt is ami jó volt. Innen hiába is akarjuk megoldani, főleg úgy, hogy „komoly” elit ellenszélben kéne mindezt.
    Még a rabszolgaság tényével sincsenek sokan tisztában, nemhogy a folyamatával.

  52. 56. Balázs

    Akkor abban egyetérthetünk, hogy a Föld elég lenne, csak az elitet kellene lecserélni…

    Egyébként a paraszti életforma nem azért volt csúcs, mert hagymaszagú, hanem mert közel állt a természethez, és nem kellett neki mindenféle közvetitő, aki kaját adott neki, legyártotta a használti eszközeit, elmagyarázta neki, hogy mit miért kell tenni, és hogy iPhone nélkül nem élet az élet…

  53. 53. Attila (PV),

    Egyetértek; ezért is végtelenül cinikus és megtévesztő, amikor megpróbálják kollektíven az emberi fajt (és főleg a fehér rasszt) bűnösnek kikiáltani, és öngyűlölővé tenni.

  54. 58.

    Hát ne gyűlöld magad! Tudom, hogy engem is ostorozol mindig ezzel(bár nem szólítottál meg). De ahhoz , hogy szeressük magunkat, ahhoz nem árt ismerni is szeretetünk tárgyát.
    Szerinted normálisan viselkedünk? Ha szeretnénk normálisan viselkedni, akkor nem kéne először tudni, hogy mi is a baj?
    Normális alatt azt értem, hogy figyelve egymásra és környezetünkre, hogy a kölkeinknek is legyen életterük.
    Szerintem magunkat jobban szeretjük mint a gyerekeinket(hiába a sok semmitérő szar amivel elhalmozzuk őket), ha ezt így folytatjuk, ezt bizonyítja. Mi ebben az öngyűlölet? Szerintem pont az ellentéte.
    Elkeserít ,mert látom , mert érdekel, mert szeretem.

  55. 58. Mvm9

    „megpróbálják kollektíven az emberi fajt (és főleg a fehér rasszt) bűnösnek kikiáltani, és öngyűlölővé tenni.”

    Ez a felelősség szétkenése.
    Ha a pék szar kenyeret süt, akkor nem hibáztatja a vevőt, hogy ő a hülye, miért vette meg…
    Ellenberger ha a vezető félrevezeti a népet, akkor jön a hülyézés, bunkózás, parasztozás, hogy „ezek” nem is érdemelnek jobbat…

    Nem az évezredek óta a hagyományait őrző paraszt találta fel géntechnológiát meg a magfúziót, hanem azok, akik soha nem tudtak beilleszkedni egy adott kultúrába… és lassan szétrothasztották az egész világot. És volt pofájuk eladni azzal, hogy ez milyen jó.

    Itt a hagyomány és a „haladás” áll egymással szemben…
    De egyre inkább úgy tűnik, hogy a hagyományok a stabilitást, a haladás pedig olyan ránk kényszeritett rizikó cunamit jelent, amit a többség csak nagyon körmönfont hazugságokkal köritve tud elfogadni.

  56. 60:
    a kenyér eleinte jóízű volt, meg rengeteget is sütöttek- csak pár évtized után kezdett eltűnni belőle a tápérték és a minőség- no meg a mennyiség is megcsappant, ahogy sokkal többen lettünk.
    Aki ezt maga nem veszi észre, annak közölhetsz naponta peer- reviewed tanulmányokat is- attól meg összeesküvésre fog hivatkozni.

  57. Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma Kollégiumának december 11-ei, pénteki, kibővített ülésén erős üzeneteket fogalmazott meg Vlagyimir Putyin államfő, aki összesen tizenöt éve – ebből négyben miniszterelnökként – uralja az országot. A beszéd hangvétele eltökélt volt, de a nyomatékot az egyébként tuvai nemzetiségű Szergej Sojgu védelmi miniszter helyzetértékelése adta meg hozzá, aki az utóbbi másfél-két évben – Putyin elnök és Medvegyev kormányfőt követően – a legtöbbet szereplő tényezővé vált orosz állami médiában. (A linkkel elérhető helyen, közvetlenül a Putyin-beszéd után oroszul olvasható a katonapolitikus szövege, s viszonylag részletes, bár terjedelmi okokból messze nem teljes ismertetőt ad róla az Index.)

    http://bekialtas.blog.hu/2015/12/12/a_nato_a_fo_ellenseg

  58. Orosz atomcsapás lehetősége – Nógrádi György, Morningshow

  59. Az oroszok megvalósították az „energiapajzsot” is, amit csak a Csillagok háborújában láttam eddig működés közben 🙂

    http://youtu.be/GvHJwvRtyUM?t=154

    Egy HEMP támadás esetén 3 km-es gömb bénítható meg ha jól értem.
    Igaz nagy energiára (áramra) van szükség ilyen védelemhez, amiről lepattognak a (fém)lövedékek.

  60. 65:
    A muzulmán hit egyik alaptétele, hogy mindenkinek meg van írva a sorsa, amin változtatni nem lehet. Erre épül fel több anekdota is, és persze a muzulmán hódításnak egyik sarkköve. A muzulmán harcos bátorságának az alapja, ha Allah úgy akarja, akkor élve kerülsz ki a küzdelemből.

    Ha nem fizetsz elő az csak annyi hátránnyal jár, hogy a fordítást nem küldöm el a címedre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük