(653) Szélső jobbos vagyok?

Tibor bá’ online

 

Két napja Jancsika egy kissé zaklatott levélben elbúcsúzott tőlünk, de előbb –szokásához híven – volt egy-két megállapítása: „a blogon az elmúlt 3-4 hónapban történt egy jobbos hatalomátvétel.” Valamint: „Nos, hölgyeim és uraim, én szélsőjobbos blogon nem maradok.” és „beleértve Tibor bát is.”  Összegezve a honlap és én szélsőjobbosok vagyunk. Az én szerény véleményem szerint, ez nem felel meg a valóságnak. Márpedig a liberális felfogás szerint mindenki az, aminek vallja magát. Ehhez a megállapításhoz hosszú út vezetett.

A Numerus Clausus kihirdetésekor a magyar zsidóság önmagát népcsoportnak, etnikumnak fogadta el. Emiatt a Numerus Clausus hatálya alá estek, amiben szó sem volt zsidóságról, csupán nemzeti kisebbségekről. A zsidók pedig azok voltak. Megindult a harc ellene, mígnem a zsidó Világ Kongresszus nyomására a magyar kormány elfogadta, hogy a zsidóság nem etnikum, mindössze egy vallási közösség. Okulva a történelemből a rendszerváltás után, még az Antall kormány idején, született egy megállapodás, ami szerint mindenki saját maga döntheti el, hogy minek a tagja, egy kisebbségnek vagy egy vallási közösségnek? Nem lehet tehát engem kikiáltani szélsőjobbosnak, ha ezt én nem vállalom! Mindenki az, aminek vallja magát. De hogy jutott ez Jancsikának az eszébe?

Hetekkel korábban én álltam elő azzal az állítással, hogy Évával együtt a Jobbikra szavaztunk, és ez a mai napig igaz. Nem vonom vissza. Arról is nyilatkoztam már, hogy minden tettemet vállalok, és rákérdezésre meg tudom indokolni, mert szerintem az indítékaim vállalhatók. Senki nem kérdezett rá, hogy miért szavaztam a Jobbikra, és gondolom néhányak fejében megérlelődött, hogy szélsőjobbos vagyok. Holott, én magam „objektív megfigyelőnek” tartom (erre majd visszatérek).

Miért szavaztunk hát a Jobbikra? Megítélésem szerint a 2010-es választások előtt a legnagyobb veszély az országra egy kétharmados Fidesz győzelem volt. Ezt az előzetes ráérzést a Fidesz az elmúlt másfél év alatt tökéletesen beigazolta. Az MSzP és az SzDSz a katasztrófális teljesítménye miatt nem jöhetett számításba, különben is várható volt csúfos bukásuk. Az LMP egyértelműen az SzDSz hullák átmentése volt. Egyedül a Jobbik lehetett az az erő, amelyik megakadályozhatta volna a kétharmadot. A politika a realitás világa, nem pedig az érzelmeké. Politikai témában kizárólag a racionális gondolkodás, okfejtés és döntés fogadható el, mint ésszerű megközelítés. Erről a taktikai szavazás mindössze ennyi következtethető. Aki ennél messzebbre ment, annál van némi hiányosság racionalitás terén, mert gondolatvilágában az érzelmek uralkodnak.

Most pedig vissza az objektivitáshoz! Tökéletesen objektív ember valószínűleg nem létezik. Olyan viszont személyemben igen, aki törekszik erre, minden ellenkező előjelű látszat ellenére. Lehet azzal vádolni, hogy túl sokat cikizem Orbánt és politikáját. Természetesen, mert ő van hatalmon, (nem pedig Gyurcsány) tőle függ az ország sorsa egy rendkívül turbulens történelmi időben. Ha majd más ,lesz a hatalmon, akkor azzal fogok kiemelten foglalkozni. Azt is fel lehet hozni – és fel is hozták – hogy túl sokat foglalkozom a zsidókkal, kvázi antiszemita vagyok. Nem vagyok antiszemita, mert a definíció szerint antiszemita az, aki minden bajok okában a zsidókat látja és tevőlegesen kész tenni a zsidóság ellen. Én nem készülök tenni semmit a zsidóság ellen, és nem látom úgy, hogy minden baj okozói lennének. Viszont élesen elválasztom a cionizmust a zsidóságtól, amire a magyar zsidók nagy hányada nem képes, szerintük zsidónak lenni egyenlő a cionista nézetek elfogadásával. Frász karikát! Viszont az én megítélésem szerint a cionista mozgalom emberiség ellenes, pillanatnyilag a legnagyobb  veszélyt jelenti a világra. Ha ez igaz, akkor mi rendkívüli abban, hogy gyakran felhoztam a témát, elvégre állandó jelleggel ott van kiterítve a világ asztalán. Éppen most tartják fontosnak itt Magyarországon is elfogadtatni azt, hogy nekik joguk van a teljes Jeruzsálemhez, ahová a lábukat be se tették 2000 éven át, most egyszeribe a fővárosuk lett. Ez a folyamatos konfrontáció a palesztinokkal, ez a megállapodási képtelenség, ez az Irán-fóbia, ez a Sámson-komplexus bizony az egész emberiségre nézve egy halálos veszedelem. Van mit tárgyalni róla.   

Persze lehet ezt másképp is gondolni, mindenkinek joga van a saját álláspontjához, de ez az enyém, nekem is jogom van hozzá. Továbbra is folytatni fogom saját szerény eszközeimmel a „világ feltárását” azok számára, akik erre igényt tartanak. Akik nem tartanak rá igényt, azok követhetik Jancsikát és Dorkát.

______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________

 

129 gondolat erről: „(653) Szélső jobbos vagyok?

 1. Tibor bá!

  A miért szavaztunk a jobbikra bekezdéseddel tökéletesen egyetértek, mi is ezen okokból tettük rájuk a voksunkat. Ezt kiegészíteném még azzal, hogy ők olyan témákat is felvetettek, ami abszurd módon a politikailag nem korrekt kategóriába tartoznak!

 2. Minden szavazó benne van egy kényszerű közösségben azokkal, akikkel nem teljesen ért egyet, de a saját meggyőződése szerint mégis csak egyetlen helyre tud csak szavazni. Ettől még nem kötelező mindennel egyetértenie a teljes szavazóközösségével.
  Jómagam is ugyanilyan élményeket éltem át annak idején, amikor választottunk, egy narancsos környezetben és családban.
  Nem értették azt az érvemet, hogy nem baj, ha megvan a kétharmad, csak a jobbikkal együtt legyen meg.
  Ez nem egy sportszurkolás, ahol az a jó, ha minél nagyobb arányban nyer a kedvencünk. Tekintve, hogy a választhatók elkövették azt a prostitualizálódást, hogy poltikusok lettek…
  Egyszerűen azóta nem foglalkozunk ezzel, hanem egymással.
  Sajnálom Jancsika és Dorka (remélem időleges) távozását.

 3. Hát én egyáltalán nem éreztem szélsőségesnek az oldalt. Volt benne cinizmus, egy kis liberalizmus, ateizmus, de alapvetően mérsékelt és tényszerű.
  Szerintem a mondanivaló nem tolódik el egyik oldal felé sem, persze a kommentelők egy része balra szerette volna elvinni (volt ellenpélda is).
  Antiszemitizmus: normális ember nem szimpatizálja a zsidókat (főleg a cionizmus képviselőit), hisz vannak sokkal szimpatikusabb népek is, de ez nem jelenti azt, hogy bárki is koncentrációs tábort akarna szervezni nekik. Minden népnek joga van az élethez… persze, aki többször átvert, azzal nem kell üzletelni, ilyen egyszerű.

 4. „Okulva a történelemből a rendszerváltás után született egy megállapodás, ami szerint mindenki saját maga döntheti el, hogy minek a tagja, egy kisebbségnek vagy egy vallási közösségnek?”

  Ebből következik Tibor bá szerint, hogy: „Nem lehet tehát engem kikiáltani szélsőjobbosnak, ha ezt én nem vállalom!”

  Hát khm-khm. Nem, nem következik. Más dolog egy etnikum, egy nép tagjának lenni, aminek születik/neveltetik az ember, vagyis nem tehet róla, később pedig dönthet úgy, hogy identitást vált, pl. kivándorol Amerikába és többé nem tartja magát magyarnak.
  Szélsőjobbosnak viszont ugyebár nem születik az ember.
  Ennyi erővel azt is mondhatná valaki, hogy nem tarthatják alkoholistának, mert ő ezt nem vállalja (kicsit, de csak kicsit sarkított példa a szemléltetés végett).

 5. Az előző hsz-ból az első idézetnél kimaradt, hogy „született egy megállapodás, ami szerint mindenki saját maga döntheti el,” bocs.

 6. Tiborba azota lett szelsojobbos miota a Turul dinasztia zaszlajat (Arpad-sav) szabta at golfpolonak. (nemhiaba angolszaszfiliaja es eloelete…)
  🙂 Bigott ateizmusa es Orbanutalata biztos titkos szelsojobbos erenyek.
  Tiborba kerem tovabbra is irjon, foleg hatasvadaszmentes cikkeket. Volt par remek iromany.
  Tisztelettel,
  P.

 7. Szerintem mindenféle magyarázkodás nélkül sem szélsőjobbos az aki a Jobbikra szavaz.
  A Jobbik egy radikális jobboldali párt, és mivel tőle jobbra nincs gyakorlatilag semmi, szélsőjobbos „elemek” is előfordulnak a holdudvarában.

  Persze, vérmérséklet szerint, vannak akik szerint nem túl szalonképes, mások szerint Vona is zsidó ügynök…
  De gyakorlatilag a Jobbik felvállalt programja a mérvadó, mert az alapján van megitélve.

  Balról érthető módon valahogy nem elegáns támadni a jelenlegi kormányt, úgyhogy a balosok inkább maszatolnak, a bátrabbak meg jobbról kritizálnak, és ezért tűnik úgy hogy van egy jobbszélre tolódás.

  Az antiszemita-probléma meg a zsidó összetartás visszahatása.
  A normálisan teljesen jogos kririkák, amik Izraelt érik, hogy nem hajlandó meghatározni a saját határait, az illegális telepek építését, a kompromisszumképtelenségét, az aggrszív zsarolást a nukleáris fegyvereivel, sok zsidó számára beindítják a pavlovi reflexet, miszerint meg kell védeniük Izraelt. Innen kezdve magukra veszik a kritikát, és mivel nincs más „önvédelem”, marad az antiszemitizmus lobogtatása, ami egyre kevésbé hatékony, és ez egyre jobban frusztáló dolog.

 8. Jancsika hisztizett és kész. Aktív szereplése előtt jóval is voltak itt kemény cionizmus-ellenes bejegyzések és Jobbik-szimpatizáns kommentelők is, ahogy ballibek is. Tibor bá világnézete elég eklektikus, nagyon távol eső nézetek megférnek benne. (kisebb fokban a magam világnézetét is ilyennek tartom, tehát értem, hogy az egyén szempontjából ez lehet koherens világnézet)

 9. 1-6:
  Öröm olvasni, hogy jócskán vannak még racionálisan gondolkodó hozzászólók. Újra és újra ki kell hangsúlyoznom (nem nektek, másoknak), hogy nem várom el az egyetértést, csak a józan észt, a korrekt viselkedést.

  2:
  Pontosan, nem a kétharmaddal van a baj, hanem hogy nincs belső kontrol. A Jobbik ennek a feladatnak tökéletesen megfelelt volna.

  7:
  eklektikus, nagyon távol eső nézetek megférnek benne.” Természetesen. Mindenenek a lényegét nézem, nem azt, hogy milyen rendszerbe tartozik. Szderintem majd minden ideológiában vannak elfogadható részek, amikkel efyetértek, de a többit nem fogadom le, nem alkuszom meg egy-egy elfogadható részlet miatt. Ebből persze következik az, hogy senkinek se felelek meg.

 10. Egyébként ez a szélsőjobbozás, meg kirekesztőzés nagyon jellegzetesen a báránybőrbe bújt farkasok szokása. Pl. a minap a lengyel függetlenség napjára Varsóba függetlenségi menetet hirdetett az itteni szélsőjobb. Valami olyasmi indoklással, hogy szerintük ma sincs igazi függetlenség, hisz a multik, a globalizáció, az EU, stb. stb, nyilván a cionisták is, stb.
  Nos, a tolerancia bajnokai, a ballibek, akik állandóan kiállnak a buzik szerintük nem megadott jogaiért (hogy buzi párok nem fogadhatnak gyereket örökbe, stb.), azonnal ellentüntetést szerveztek „Szines Függetlenek” néven (amit a szóbajövő rengeteg szín közül a rózsaszínnel és szivárvánnyal jelképeztek pólóikon, tudjuk, mit jelképeznek) és százával hívtak (pont a lengyel függetlenség napjára!!!) német ballib anarchistákat, hogy együtt AKADÁLYOZZÁK MEG A „NÁCIK” FELVONULÁSÁT!

  Mondani sem kell, hogy a jobboldali csapat nem náci, elődszervezetüknek tekintett erők ellenállóként harcoltak Hitler ellen. A lényeg, hogy a „szabadság” ballib értelmezése szerint mindent szabad, amit ők megengednek. Maguknak még azt is, hogy erővel próbáljanak megakadályozni egy jobboldali tüntetést.
  Ha valaki most azt veti ellen, hogy de a jobbosok is támadják a balos buzimeneteket, ez igaz. De a radikális jobboldal nem is hirdeti magáról, hogy „toleráns”…
  A genderideológiával szemben szerintem nem is kell annak lenni.
  A balogok toleranciája és szabadságpártisága üres demagógia, hazugság, ők a legnagyobb terroristák.

 11. Nem értem miért gondolkozik valaki liberálisként, hiszen a liberális gazdasági rendszer nem működik, a liberális oktatási rendszer se működik, a liberális társadalmi berendezkedés sem működik. Ergo a liberalizmus egy életképtelen maflaság.

  Mivel magyar ország, és a világ is válságban van, gazdaságilag és társadalmilag is. Ezért gyökeresen változtatni kéne, amit csak radikálisan lehetne megoldani, és magyar országon szemernyi tenni akarás egyedül a jobbikban van.

  Örülnék ha Jancsika nem sértődne meg, és továbbra is írna az oldalra.

 12. 10:
  Ez pontosan így van. Szerintük az égvilágon minden meg van engedve, kivéve a szélsőjobbosság (ami egyenes út a dekadenciába). Ez csak akkor lenne elfogadható, ha a szélsőcionizmusságot is elítélnék, de tagadják, hogy egyáltalán létezik.

 13. 10 Huncsongor

  „hiszen a liberális gazdasági rendszer nem működik, ”

  A lófüttyöt nem.
  A hipergazdagok zsebeit teletömi, és a fullajtárokat ellátja a zsíros melókkal.
  Nem mondom, van kockázat, mert még nem szerelték le az összes lámpavasat, de azért soksknsk megéri.

 14. Én is Jobbikos szavazó vagyok, és nem vagyok se szélsőjobboldali, se rasszista. Spec. a horvátokkal, lengyelekkel, svábokkal stb. az égadta világon semmi bajom, csak bizonyos csoporttal, és ez nem rasszizmus, hanem tapasztalat. (Bár szerencsére kevés a személyes élményem, de nekem untig elég.) Nevetséges ez az összemosása a dolgoknak. Mondjuk a Jobbik se szent tehén, de legalább alternatíva.

  Dorka sem ír többet? Hanyadjára?

 15. 13: Dorka még írhat. Mordi Akrod búcsúzott el! 😀
  Szerintem így fog visszajönni, csatlakozva az itteni trendhez: Be kell nektek valamit vallanom, én is a Jobbikra szavaztam!!! 😀

 16. magyarországot 20 éve totálisan alkalmatlan emberek vezetik. 2010-ben bekerült a parlamentbe a jobbik,megismerhettük a képviselőiket, többek közt a novák családot, zagyva gyulát és másokat. ezek az emberek ugyanolyan alkalmatlanok bármire, mint az eddigiek, primitiv, lakótelepi bunkók. egyetlen céljuk volt, hogy képviselők legyenek és besöpörjék a fizetéseket. ez is csak magyarországon lehetséges. egy kis cigányozással hozzá lehet jutni havi 700000 forinthoz 4 éven keresztül. más céljuk nincs és nem is lehet, hiszen az egész párt képzetlen, tanulatlan emberekből áll. országunk egyre jobban süllyed, ami a választópolgárok totális hülyeségének köszönhető, így a jobbiknak is nagy esélye van, hogy 2014-ben jó eredményt érjen el. ezt én nagyon várom, mert nincs jobb szórakozás a teljes összeomlást élőben élvezni.

 17. 15.
  nem fog 2014ben jó eredményt elérni, mivel 2014ben nem lesz választás. 😉

 18. 15: megemlítesz két, valóban zűrös jobbikos politikust, ebből levonod a következtetést: „az egész párt képzetlen, tanulatlan emberekből áll”.
  Ez a mondat meg gondolom, a Dohány utcai zsinagógában van kőtáblára vésve: „ez is csak magyarországon lehetséges”.
  Én látok ilyen élősködő politikusokat világszerte mindenhol…

  Szerinted a cigánykérdés emlegetése kizárólag pénzszerzési célú politikai demagógia, vagy látsz problémát is ez ügyben, amivel valamit kezdeni kéne?

 19. Mint teljesen ártatlan főkolompos jancsika megsértődésében :

  Még csak nem is szavaztam a jobbikra 🙂
  Miért vitattam mégis ,hogy náci lenne ?
  Egyrészt mert nem az .
  Másrészt mert marhára elegem van belőle ,hogy 1990 óta bármily potens erő van a „jobb” oldalon az egyből „fasiszta” . Kezdődött ez még az MDF-el aztán folytatódott a MIÉP-pel FIDESZ-szel Jobbikkal stb.
  A hivatásos rettegők és bőrönd csomagolók meg 90 óta kürtölik tele a külföldi sajtót a „náci magyarország” meséjükkel .
  De persze valóban összecsomagolni és elhúzni eszük ágában sincs .

 20. 15: „országunk egyre jobban süllyed, ami a választópolgárok totális hülyeségének köszönhető”

  És te mit javasolsz? Lecserélni a választópolgárokat „okosabbakra”? A magadfajták az okosabbak?

  Én nem tudok róla, hogy a választópolgárokkal szavaztatta volna meg Kádár annak idején, hogy Fekete János elvtárs hittestvéred és nyugati bankár rokonai belerántsanak minket az államadósság uzsoracsapdájába, amire közben ráment a nemzeti vagyon nagy része és egyre többel tartozunk…

 21. 13:
  Nem fognak visszajönni. Nézzétek meg, mi volt a lelépés oka! Az, hogy fején találtuk a szöget. Jancsika nem birta elviselni a grafomániát, mert tudja, hogy IGAZ. Dorka nem birta elviselni a korrupciós vádat, mert tudja, hogy IGAZ. Ezek ellen nem tudtak védekezni, mert kézrenfekvők voltak. Nem maradt más mint beismerni, vagy lelépni. — Máskülönben közös bennük, hogy nem ez volt az első honlap, ahova bedolgozták magukat, majd leléptek. Legyen innentől kezdve Jancsika és Dorka off topik.

 22. Elsősorban a Jobbik=büdösnácik álláspont hívőitől kérdezem: mondjuk Volner Jánosra tudna valaki egyetlen rossz szót mondani? Olyan nyilatkozatot, interjút mutatni, amelyben le tudja vezetni, hogy – pusztán csak józan ésszel – miben és miért nincs igaza?

  Mivel nálam ő a Jobbik (és szerintem hazánk) legértelmesebb és leghozzáértőbb politikusa, komolyan érdekelne, hogy mitől vállalhatatlan hitlerista az ő (és általa a Jobbik egy legmeghatározóbb) állásfoglalása.

 23. 17. már megint dohány utca 🙂 nem vagyok naprakész a jobbikos politikusok életrajzából és cselekedeteiből, tehát csak ezek jutottak eszembe. biztos vannak köztük akadémikusok, gazdasági szakemberek, csak ők a háttérben dolgoznak 🙂 a jobbikot saját hátországa is támadja és megélhetési politikusoknak nevezi, ők is tisztában vannak azzal, hogy mit, miért tesznek.

 24. Figyelem! Vészhelyzet!
  Készültök átlépni az elfogadhatóság határát. Egymás belső meggyőződését támadni a legjobb út a nem kívánatos belső harc és széthúzás felé.

 25. A mai poszt után visszakerestem és utólag elolvastam Jancsika búcsúbejegyzését (648. poszt 94-es hsz).
  Sajnálom és az jutott eszembe, hogy a felnőtt ember már nem elhordani akarja a hegyet, mert tudja, hogy úgysem menne, hanem megtanul inkább eligazodni rajta. Nem akarom Jancsikát kritizálni, szeretem olvasni, de kicsit mintha megmaradt volna túltengő energiájú kamasznak, aki szétforgácsolja magát és most jön rá, hogy ez hülyeség. Persze, hogy az.
  Viszont a szélsőjobberség, korunk mételye, ami szétrágja a társadalmi érintkezés szöveteit.
  Hasonló a devizahitelhez: amíg pár hülye magánügye, addig ignorálható, amikor a fél ország baja, akkor beszélni kell róla.
  Egy kívülállónak ma már teljesen érthetetlen, hogy mi táplálja a szélsőjobb buzgalmat. Úgy értem, vannak rossz, veszélyes válaszok problémákra, amik elutasítandók de legalább érthetők (pl. alkoholizmus válás után, cigányellenesség Borsodban stb). A táltoshitű-ködös-ezoterikus-zsidózó-konteós jobbosság nem ilyen.
  A nagy kérdés: MIÉRT alakult ki és mi táplálja ilyen eszeveszetten?
  Eredetileg lázadás volt a fennálló elit ellen. Arról az elitről sok rosszat el lehet mondani, a legjobb diagnózist talán a Publius Hungaricus-sorozat adta az indexen pár éve (apropó ismered, Jancsika? Neked „kötelező olvasmány”  ) Féltudású, a nyolcvanas években kialakított, akkor még úgy-ahogy elfogadható féligazságokat szajkózó, tanulni, fejlődni képtelen pöffeszkedő egymást istenítő elit volt ez, ahhoz viszont megvolt az ereje, hogy a hatalmát még évtizedekig megtartsa. Megvolt persze a kezdetleges ellentábora is, a Csurka-Torgyán féle disznósajtos pálinkás jobboldal, akik meg is alkották a maguk leegyszerűsített magyarázatukat az országot szántszándékkal tönkretevő összeesküvő zsidókommunistákról.
  Egyre világosabb lett a fiatalok számára, hogy ez az elit elviselhetetlen. Divat lett tehát lázadni ellenük. Lázadni pedig mindig úgy lehet, hogy azt csináljuk, ami tabu a hatalom, a tekintély szemében. A hatvanas években például a konzervatív politika ellen hosszúhajjal és szakadt farmerral, LSD-vel lehetett lázadni. Ez a magyar elit viszont történetesen balliberális volt, antifasiszta, antirasszista, nyugatos. Értelemszerűen náluk az számított vörösposztónak, amit a szélsőjobb művelt, kiválóan lehetett pukkasztani őket a táltoshittől a horthystákon át mindenféle zagyva és ellentmondásos marhasággal, amiket egy dolog kötött össze: hogy szembenálltak a modernista nyugatos ballibekkel.

  A vicc az, hogy mára ez a ballib elit megroppant, elveszett, megmaradt képviselői az ATV és a Népszava szerkesztőségében szoronganak, egykori befolyásukból semmi nem maradt (valaha ők határozták meg, mi legyen hír és mi ne – hol van ez már? Vö. még: Heti Hetes nézettségi grafikonja az elmúlt 12 évben)
  A reflexek, a görcsök viszont a régiek, mintegy poszttraumatikus sokkban. A szélsőjobbot tehát állítólag üldözik a liberálisok, tiltott gyümölcs, a titkos tan! Persze, akik már rég nem is léteznek, de ez senkit ne zavarjon.

  Nem az a probléma ezen a fórumon és máshol a szélsőjobbossággal, hogy a liberálisok szerint tiltandóak, hanem az, hogy értelmetlen mániává vált, ami lehetetlenné tesz lassan minden épelméjű érintkezést, bármilyen téma kitárgyalását, mert menetrendszerűen ugyanoda jutunk vissza: a zsidó-szabadkőműves-konteó utalásokhoz. Hogy ez egyébként ellenszenves, veszélyes és sehova nem vezet, az már csak a hab a tortán- ezt hagyjuk, mert ez ugyebár ballib hiszti lenne, amitől egyébként én is viszolygok.

  Na, erről beszélt kábé Jancsika is.

 26. 22: már hogyne lennél naprakész jobbikos politikusokból, sőt, az egész pártot alaposan ismered:
  “az egész párt képzetlen, tanulatlan emberekből áll”

  „biztos vannak köztük akadémikusok, gazdasági szakemberek, csak ők a háttérben dolgoznak”
  Biztosíthatlak, hogy igen, akadnak ilyenek, de a Jobbik is egy párt, a pártok szokásos rákfenéivel. Nyilatkoznak jobbikosok nagy marhaságokat is és nyilvánvalóan többféle irányzat van a párton belül. Megjelent a nepotizmus a pártban, és a párt egyik vonásával, a (szerintem többnyire jó értelemben vett és indokolt) antiszemitizmus fényében „érdekes”, hogy több zsidó származású egyén jutott elég magasra a pártban, a legismertebb Morvai, kevésbé közismert Szegedi Csanád esete. De ez már Hitlerrel és pártja jónéhány vezetőjével is így volt, kitaposott ösvény ez…
  A Háttérhatalom igyekszik kontrollálni saját „ellenzékét”, ezért néha maga hozza létre.

 27. 25:
  Mivel fogalmunk sincs, hogy a nikneved mögött ki húzódik meg, elárulnád a havi jövedelmedet? És pár egyéb dolgot? Pl. Négy szomszédod közül cigány-e három? Veszítettél-e már el olyan pert, amiben minden emberi megítélés szerint neked volt 100 %-ig igazad, mert az ellenfeled lefizette a bírót? Mit szólsz ahhoz, hogy a nemzet egyetlen aranylabdás focistáját elcseszték a kardiológusok? Szerinted melyik politikai formáció fogna hozzá megoldani a nemzet poroblémáit? Ugyanis Jancsikád szerint nem a politikusok a hib ásak, hanem 50 százalékban az emberek. Döljünk saját dugánkba?

 28. 27. morvai krisztina nem párttag. én nem szaazok egyik pártra sem, mert teljesen feleslegesnek látom az egészet. semmi bajom a jobbik programjával, de biztos vagyok abban, hogy semmit nem tudnának abból megvalósítani, mert nincs hátországuk és nincsenek szakembereik. ezek hiányában óriási káosz lenne, nagyobb, mint amit most a fideszeseknél látunk.

 29. Nos, szerintem a honlap Tibor bával egyetemben valóban eklektikus, és őszintén szólva muszáj is vegyes nézeteket vallani, amennyiben gondolkodó az ember, mert tényleg a különböző ideológiák szinte mindegyikében van elfogadható, sőt követendő nézet, de egyik sem tökéletes. Például a liberalizmusban az önrendelkezés joga, a konzervativizmusban a hagyományok tisztelete, a baloldaliságban a szolidaritás eszméje, a zsidókban az összetartozás/összefogás és taníttatás fontossága követendő értékek.
  A cionizmus MINT MINDEN SZÉLSŐSÉG káros, TOLERANCIA, KOMPROMISSZUMKÉSZSÉG ÉS ÖSSZEFOGÁS nélkül nincs jövő. Erőből akkor lehetne bármit elérni, ha olyan kvalitású vezető lenne BÁRHOL, aki jó irányba képes vinni a dolgokat, de ilyen az emberiség története során eddig sem volt úgy igazán, mert a hatalom egyszerűen eltorzít. Sajnos, az összefogásnak mintha létszámkorlátja lenne, a „törzsi szintnél” feljebb nem igazán működik….
  Fentiek miatt a Jobbikot sem tudom támogatni (már maga a név is: arra utal, különbek ill. Mo. különb mindenkinél – egy lépés az Übermensch, ha nincs már benne).
  Még a „szélsőjobb-szimpatizáns blog” kritikára: néha én is úgy érzem, túl sok teret adsz, kedves Tibor bá, az antiszemita és kirekesztő, meg hungarista (jobb szót most nem tudok) nézeteknek, túlzottan liberális vagy 🙂 velük szemben, így azt a látszatot kelted, mintha egyetértenél velük, noha szerintem Te sokkal toleránsabb vagy, mint az átlag.

 30. 29: lassan kétséges, hogy bárki tudna-e nagyobb káoszt csinálni…
  Morvai húzónév volt, ehhez párttagnak nem kell lenni.
  „semmi bajom a jobbik programjával”
  Rugalmas vitatechnika! 😀

 31. 25 nad

  „bármilyen téma kitárgyalását, mert menetrendszerűen ugyanoda jutunk vissza: a zsidó-szabadkőműves-konteó utalásokhoz. ”

  Hát, könyörgöm, ha ez látszik akkor erről beszél mindenki.
  Az IMF most cserélt le két demokratikusan megválasztott államfőt a neki tetsző bábokra.
  Ne lássunk itt összeesküvést?

  És nem kellene olyan gyorsan leírni a liberális társaságot, mint a múlt maradékát.
  Még van befolyásuk, elsősorban a külföldi médiákban és a pénzvilágban, ahol annyit ártanak amennyit csak tudnak.
  Ha ezt felhánytorgatja a Jobbik, akkor már fúj-fasiszta…

 32. 31. én nem akarok vitatkozni, mert értelmetlennek tartom, hiszen nincs miről. olyan, hogy jobbik, nem létezik. néhány ügyes ember meglovagolt olyan témát, ami ma magyarországon komoly problémát jelent sok ember számára. igen, a cigányok megkeserítik rengeteg ember életét magyarországon és, ha valaki ezt a választási stratégiája fő elemévé teszi, azzal be lehet kerülni a parlamentbe. bekerültek, felveszik a fizetésüket. változás természetesen nem történt, minden ugyanúgy megy tovább, mint eddig. annyi történt, hogy páran nem öltönyben, hanem gárda egyenruhában ülnek az országházban. mi a következő lépés? legyen nekik 2/3 -uk. legyen. mi fog történni? nem tudjuk, de biztos jó lesz.

 33. 28, Tibor bá: Éppenséggel találkoztál velem személyesen kétszer is, a tanyán és hegesztőtanfolyamon. Előbbiről részletesen irtam is.

  A havi jövedelmemet esetleg akkor árulom el, ha a többi törzshozzászóló is, egyébként miért tenném? Átlag feletti de messze nem milliós. Momentán Kőbányán lakom, 8. kerületben nőttem fel, bőven voltak mindenhol cigányok, kisgyerekkoromban ki is raboltak párszor az utcán (ugyanakkor ez messze nem okozott olyan sokkot, mint pl. pár beteg magyar kollégám előző munkahelyeimen, akiknek az volt az ideája hogy ha mindenki szarul érzi magát, akkor majd ők talán egy kicsit jobban).

  Feleségem bírónő, beszélhetünk a bíróságokról is. Ja és nem vagyok zsidó, versenyszférában dolgozom és nem függök semmilyen politikai -állami formációtól sem anyagilag sem ideológiailag, ugyanez áll a családomra is.

 34. Tiborbá: valamiért fennakadtam, meg tudod nézni? Ha nem oké, amit írtam, átfogalmazom.

 35. 33: Nem mindenki beszél erről, hanem a magyar közélettel foglalkozó emberek. Ennek nyilván megvan az oka, de ők azért nem a világ, sőt, elég szignifikánsan különböznek tematikájukban a világ többi részétől, akár még az egyébként heterogén Occupy-mozgalmaktól is. Ezt fejtegettem föntebb.

  Továbbá más dolog IMF-USA összeesküvésről írni, aminek még lehet is alapja, és más dolog az az izé, ami a magyar politikai fórumokon folyik gyökelmélettől sumérokon át szabadkőműves zsidókig. Lássuk be.

 36. 34: „én nem akarok vitatkozni, mert értelmetlennek tartom, hiszen nincs miről.”
  Ez egy blog VITAfórum-felületén elég érdekes mondat. Aki nem akar vitatkozni, az nincs itt.

  „néhány ügyes ember meglovagolt olyan témát, ami ma magyarországon komoly problémát jelent sok ember számára.”
  Ezen az elven működnek a politikai pártok, az összes, a világ összes parlamentáris berendezkedésű országában…

  „változás természetesen nem történt, minden ugyanúgy megy tovább, mint eddig.”
  Ezt ugyan vitatnám, sok dolog romlott azóta is, de kinek is van kétharmada? Egyébként az megdöbbentő, hogy a Fidesz se kezelte a helyzetet, ugyanis kétharmaddal sokat tehetne.

 37. 34: ha tényleg így lenne, ahogy írnád, akkor ezek a szerencsétlenek mi a fenének ülnek benn minden nap (éjjel) az utolsó pillanatig a parlamentben? Gyakran úgy, hogy szinte már csak ők vannak ott? Azt hiszed nem lenne jobb dolguk? És mert erről a média nem nyújt tájékoztatást, csak az interneten pár oldal, ha tényleg csak a zsé lenne a céljük, nem lenne nekik tökmindegy, hogy az interneten ez kiderül vagy sem?

  Én nem foglak győzködni, hogy szerintem csak a magad előítéleteivel vitatkozol, de számomra a levezetésed logikailag is hibás.

  Abban már egyetérthetünk, hogy mondjuk nem elég okosak, vagy nem tudni, mire vinnék. De az elhivatottságukat kétségbevonni szerintem nem felel meg a valóságnak. Az már más kérdés, hogy pusztán csak elhivatottság az érdemi változásokra nem elég.

 38. 34: Gondold végig logikusan. Ha tényleg így lenne, ahogy írnád, akkor ezek a szerencsétlen jobbikosok mi a fenének ülnek benn minden nap (éjjel) az utolsó pillanatig a parlamentben? Gyakran úgy, hogy szinte már csak ők vannak ott? Azt hiszed nem lenne jobb dolguk? És mert erről a média nem nyújt tájékoztatást, csak az interneten pár oldal, ha tényleg csak a zsé lenne a céljük, nem lenne nekik tökmindegy, hogy az interneten ez kiderül vagy sem?

  Én nem foglak győzködni, hogy szerintem csak a magad előítéleteivel vitatkozol, de számomra a levezetésed hibás.

  Abban már egyetérthetünk, hogy mondjuk nem elég okosak, vagy nem tudni, mire vinnék. De az elhivatottságukat kétségbevonni szerintem nem érdemes. Nem felel meg a valóságnak. Az már más kérdés, hogy pusztán csak elhivatottság az érdemi változásokra nem elég.

 39. 29: Szerinted a Fidesznek vannak szakemberei ? pl. A mi Gyurink ?
  Ne röhögtess már.
  Maradjunk annyiban, hogy a politika csúcsához érve minden szakember alkalmatlanná válik a szakterülete gyakorlására a behatároló körülmények miatt (ezen körülményeket nevezhetjük Viktornak, választási ígéretnek, de adott esetben csak simán hatalomnak is)
  Továbbá amennyiben a politikusokból álló bagázs (párttól függetlenül) csak felvenné a fizetését és nem pofázna bele semmibe, hanem hagyná hogy az adott minisztériumok, hivatalok (egyre jobban kikopó) közép/felső vezetői vigyék a szekeret minden sokkal jobban működhetne.

 40. 34. a fidesz 2/3-a és az azt követő totális káosz a legfőbb bizonyíték arra, hogy magyarországon a pártok teljesen alkalmatlanok bármire. ezen az úton sehová nem jutunk. egyszerűen nincs megfelelő káderük a normális működéshez. a tehetséges emberek a versenyszférában vannak, politikai pályára már csak a selejt megy. ez fokozottan érvényes a jobbikra, hiszen ott már csak a selejt selejtje található. a vitára visszatérve, tedd a szívedre a kezed, te valóban szeretnél olyan országban élni, amit egy zagyva gyula, vagy novák előd vezet?

 41. Bocs Tiborbá, nem ismerem az itteni szűrőket. Az előbbi hozzászólásom már moderálásra váróként sem jelenik meg – ennek te látod nyomát odaát?

  Látom, de csak most jöttem haza. Időben előre hoztalak egy órát.

 42. 37. nad

  „és más dolog az az izé, ami a magyar politikai fórumokon folyik gyökelmélettől sumérokon át szabadkőműves zsidókig. Lássuk be.”

  Szerintem kifejezetten örvendetes, hogy a nyelvünkről és történelmünkről kialakul egy egészséges vita az ellenségeink és gyarmatosítóink által ránkerőltetett hazugsághalmaz sulykolása helyett.

  Akit nem érdekel, vagy zavarja a kialakult hiedelemrendszerét, annak lehet hogy „izé”, de magát a vitát szerintem támogatni kell az időnként talán túlzottan romatikus elképzelésekkel együtt is.

  A szabadkőművesekről meg a zsidókról a világ minden táján könyvek ezreit adják ki, mert izgalmas téma, nagyon ellentmondásos és érdekli az embereket. A zsidók még rátesznek egy lapáttal, hogy számarányukhoz képest nagy sávszélességet foglalnak le a hírcsatornákban, nagyrészt Izrael mindennapos híranyagával, és a világ történéseinek antiszemita vagy filoszemita besorolásával, továbbá hogy a politika, gazdaság, a média és a kultúra szereplői között szintén sok a zsidó.
  Ez van…

 43. 26 Ha ezt nekem idézted akkor köszönöm . Olvasom . Érdekes .

  Bárcsak igaz volna …
  De hogy volt Aranykor az biztos ! Szinte minden nép hagyománya tud róla . Ez az „alapállás” amit Hamvas szerint vissza kellene állítani .

 44. 42, Attila PV

  Hát, erről megint csak az egyszeri alkoholista jut az eszembe, aki azt mondja, hogy: miért, nem mindenki iszik?

 45. 40. max

  „34. a fidesz 2/3-a és az azt követő totális káosz a legfőbb bizonyíték arra, hogy magyarországon a pártok teljesen alkalmatlanok bármire. ”

  Nem ez arra bizonyíték, hogy a globális pénzügyi mafia célkeresztjében vagyunk.

  A görögöket meg az olaszokat bedarálták, most rajtunk van a sor.
  És ez még csak nem is Orbán hibája, mert 2008-2009-ben is a torkunkra tették a kést, pedig Gyurcsány tényleg csontig benyalt a mafiának. Bajnai felvette a hitelt, ezzel kaptunk egy kis haladékot, és elénk vették a görögöket.

 46. 40: „magyarországon a pártok teljesen alkalmatlanok bármire”
  Bezzeg a görög, olasz, spanyol, portugál, ír pártok… Vagy az USA-beliek! Ezt az állandó magyarozást a nemzetközi összehasonlítás nem indokolja, de ha máshol élnél, az ottani népet szidnád. Nem kell mondanom, melyik szubkultúra a gyökere enek a szokásnak…

  „a tehetséges emberek a versenyszférában vannak,”
  Igen. Látjuk, milyen tehetségesen okoznak totális gazdasági összeomlást az egész világon pl. a subprime, vagy a svájci frank hiteleket tömegesen elterjesztő privátgazdasági zsenik!

  Én nem szeretnék olan országban élni, amit Zagyva, vagy Novák vezet, azonban ez a veszély nem is fenyeget. Olyanban se szeretnék, ami Fletó, vagy OV vezet, nekem sikerült is elkerülnöm, de kb. tízmillió embernek nem.
  Ha Zagyvát emlegeted, őt hasonlítsd össze az összes párt legcsőcselékebb képviselőivel, mindenhol akad pár nagyon bunkó. Azonban Zagyva egy marginális képviselő a Jobbikban, míg pl. Kövér László a Fideszben, vagy Szanyi Tibor az MSZP-ben nem az. Mikor szervezet a Jobbik tömeges népverést szemkilövetéssel, vagy cigány-sorozatgyilkosságot? Ezt fősodor politikusok szervezték (balról), mégis a Jobbikkal riogatsz.
  Én tisztában vagyok vele, hogy a Jobbik felívelése egy háttérhatalmi döntésnek is köszönhető. így látták jónak, hogy csak jusson be, ezért szidatták annyit a sajtójukkal, ez volt a legjobb reklám.

 47. Lehet hogy az új kor kihívásainak eleget téve egy kis nyelvújítást kéne véghez vinni. Mert ha a jelen helyzetet csak a régi szavakkal definiáljuk amelyek ki, el és félre lettek magyarázva-értelmezve. Az sem világos például miért kell önként belemenni a mások által kreált karámba rezervátumba? Jobbos-balos, szélsőjobbos-szélsőbalos stb. Szerintem nincs is igazából ilyen. Ha valaki a nemzeti érdekek mellett kiáll akkor náci fasiszta antiszemita szélsőjobbos, ha valaki azt mondja hogy ő inkább liberális felfogású, akkor a körúton rózsaszín bugyiba masírozó homokosokkal azonosítják. A BAÉSZ által létrehozott Rendszerváltó Mozgalom tagjai liberális hazafiaknak tartják magukat, nem masíroznak bugyiban a körúton és nem kívánják semelyik etnikum elpusztítását, de ha a magyar nemzetközösség létét és boldogulását veszélyezteti valaki vagy valami akkor azt vallják, hogy vasököllel kell odacsapni hezitálás nélkül, ha szép szóval nem megy.Aki hazafi az nem kell hogy egyből hungarista nézeteket is valljon, nem kell hogy csőlátással rendelkezzen. Tisztelni kell a tisztességgel szerzett magántulajdon sérthetetlenségét,a szabad vélemény kinyilvánítását, de ez sohasem irányulhat a nemzetközösség létérdeke ellen és még hosszasan sorolhatnám. Ha ezeket elfogadjuk akkor magától megszűnik ez a sok mesterséges kreálmány ami csak arra lett kitalálva és azért van életbe tartva a média által, hogy a megosztást szolgálja és mint látjuk erre vannak és lesznek is vevők. Csakis az arany középút lesz járható.
  A jobbikról látni kell azt, hogy igencsak kezd hasonlítani az Orbáni fideszre abban legalábbis, hogy egyféleképp beszél és másként cselekszik. Ez nála sem lesz eredményes hosszútávon mint ahogy soha nem is vezetett ez eredményre, de a szavazatok megszerzése érdekében mindenkinek olyat akarnak mondani amit hallani szeretnének.

 48. 28: Én csak azt nem értem, hogy ha már a „másik” oldalon (ami eleve azért hülyeség, nekem sok „szélsőjobbos” ismerősöm egyáltalán nem képezne oldalakat, mert értelmes emberekként eleve nem így látják a világot – egyszerűen azért kerülnek „szélre”, mert nem értenek egyet az uralkodó agymosással) olyan nagy lendülettel megy a szélsőjobbos minősítés, akkor ezzel a nagy igazságkeresésssel, igazságvággyal hogy a fenébe nem képesek nyilvánvalóan értelmes emberek egy kis önkritikát gyakorolni. Miért van az, hogy pl. Jancsika sem veszi észre, hogy amit a saját véleményének gondol a szélsőjobbról, abban nemhogy nincs semmi egyedi, hanem pont azt a propaganda csomagot adja elő, amit a tesco gazdaságos szinten tevékenykedő mélyliberális nagyemberek a maguk alaposságával összeállítottak az egyszerű nép számára.

  Ráadásul tipikus jelenség az is, ha ezek a liberális emberek megsértődnek azon, hogy egyesek nem akarnak reagálni az érveikre – ellenben ők maguk azonnal meghozzák a „szélsőjobbos” ítélethozatalt, mindenféle kérdés, közbeszéd, tárgyalás nélkül. Mert ha ők csinálják, az legális, ha a túloldal, az már extra nácizmus.

  Egy ember véleményét természetesen tiszteletben lehet (és illik) tartani, de ha nincs meg ez a fajta kölcsönösség, akkor nehéz higgadtan reagálni az ilyen-olyan vagdalkozásokra.

  De éppen ezért, ami nekem leginkább nem tiszta ebben az egészben, az az, hogy ezek az emberek mit értenek ebből a blogból, az itteni munkásságodból is, Tiborbá.

  Én ugyan ritkán szóltam hozzá eddig, de nekem egyértelmű, hogy bár efféle kultúrmissziót sosem tettél ki ide a kirakatba, a blogodnak van egy globális üzenete.
  És ez nem az, hogy hívőként egyet kell érteni a véleményeddel, vagy – másik oldali hívőként – nagy lelkesedéssel harcolni kellene ellene, hanem olyasmi, hogy ha akarjuk vinni valamire az életben, akkor álljunk ellen a mai világ agymosó hatásainak, és ha már ekkora aggyal rendelkezünk, próbáljuk használni is valamire.
  A régi beidegződések, a világnézetből adódó csőlátások, az idealista remények és a kisstílű emberi játszmázások helyett… pusztán csak józan ésszel. És ahhoz még csak kedvelni sem kell se a másikat, se az adott témát, hogy józan ésszel élve gazdagíthassuk a magunk nézőpontját. Már ha megvan bennünk erre a hajlandóság ugye.

 49. Érdekes téma,
  Lehet hogy az új kor kihívásainak eleget téve egy kis nyelvújítást kéne véghez vinni. Mert ha a jelen helyzetet csak a régi szavakkal definiáljuk amelyek ki, el és félre lettek magyarázva-értelmezve. Az sem világos például miért kell önként belemenni a mások által kreált karámba rezervátumba? Jobbos-balos, szélsőjobbos-szélsőbalos stb. Szerintem nincs is igazából ilyen. Ha valaki a nemzeti érdekek mellett kiáll akkor náci fasiszta antiszemita szélsőjobbos, ha valaki azt mondja hogy ő inkább liberális felfogású, akkor a körúton rózsaszín bugyiba masírozó homokosokkal azonosítják. A BAÉSZ által létrehozott Rendszerváltó Mozgalom tagjai liberális hazafiaknak tartják magukat, nem masíroznak bugyiban a körúton és nem kívánják semelyik etnikum elpusztítását, de ha a magyar nemzetközösség létét és boldogulását veszélyezteti valaki vagy valami akkor azt vallják, hogy vasököllel kell odacsapni hezitálás nélkül, ha szép szóval nem megy.Aki hazafi az nem kell hogy egyből hungarista nézeteket is valljon, nem kell hogy csőlátással rendelkezzen. Tisztelni kell a tisztességgel szerzett magántulajdon sérthetetlenségét,a szabad vélemény kinyilvánítását, de ez sohasem irányulhat a nemzetközösség létérdeke ellen és még hosszasan sorolhatnám. Ha ezeket elfogadjuk akkor magától megszűnik ez a sok mesterséges kreálmány ami csak arra lett kitalálva és azért van életbe tartva a média által, hogy a megosztást szolgálja és mint látjuk erre vannak és lesznek is vevők. Csakis az arany középút lesz járható.
  A jobbikról látni kell azt, hogy igencsak kezd hasonlítani az Orbáni fideszre abban legalábbis, hogy egyféleképp beszél és másként cselekszik. Ez nála sem lesz eredményes hosszútávon mint ahogy soha nem is vezetett ez eredményre, de a szavazatok megszerzése érdekében mindenkinek olyat akarnak mondani amit hallani szeretnének.

 50. 51:
  Jó az analízised ami a honlapot és a célkitűzésemet illeti, csak sajnos a napi 1200-1700 látogatóból kevesen veszik észre.

  30:
  Nem feledkeztem meg rólad Ivett:
  „Még a “szélsőjobb-szimpatizáns blog” kritikára: néha én is úgy érzem, túl sok teret adsz, kedves Tibor bá, az antiszemita és kirekesztő, meg hungarista (jobb szót most nem tudok) nézeteknek, túlzottan liberális vagy velük szemben, így azt a látszatot kelted, mintha egyetértenél velük,”
  Nem értek egyet ezzel a megállapítással. Több vérmes hozzászólót tettem már várakozó kistára és töröltem szélsőséges indulatokkal teli kommentjét, de mivel nem szándékom a cenzúra, visszaengedtem őket. legutoljára Hun_ce-t szabadítotam fel, mert iparkodik mérsékelni magát. Ez a „kordában tartás” nekem elég sok teendőt jelent és ne hidd, hogy könnyű munka. Örülök a heves gondolatcserének, az élénk vitának, mert előre viszi valamennyiünk gondolkodását, de azt is tudom, hogy a vita hevében könnyű átlépni egy bizonyos határt, amit minden körülmények között meg akarok akadályozni.

 51. 47 Ezt lehet ,hogy cikizőleg kérdezted , de komolyan válaszolok :

  Szerintem ez az emberiség nagy kérdése ! Bárcsak tudnánk a választ .

 52. 55: ugyan nemigen hiszek benne, de komolyan kérdeztem. Egy világnézet alapul erre az Aranykor-elméletre, valamit tudnotok kell rá mondani, miért ért véget, miért indult a hanyatlás (ami szerintem is van)

 53. 51: Raon, bölcs meglátások, de ennek alapján Jancsika maximum értelmes, de semmiképpen nem bölcs, hanem nagyon elfogult, előítéletes, ballib ideológiáktól befolyásolt vitapartner. Vannak itt a szerinte széljobbra soroltaknak is bogarai (gyökelmélet, stb), de olyan hisztit egy „náci” se csapott, mint ő.
  Na, ez lehet, hogy nem megy át, mert OFF…

  Mivel untam az állandó felszabadítást, kénytelen voltam „Jancsikát” törölni. tehát átment.

 54. 56:
  Erről már adtam véleményt. Szerintem az ok az, hogy egyre kevesebb ember hiszi el a másvilágot. Ergó, itt akar „boldogulni”. Tehát küzd mint egy állat a boldogulásáért.

 55. Tibor Bá! Az LMP miért egyértelműen szdsz temető? Ők nem vallják magukat annak, márpedig a te meghatározásod szerint csak ez számít. Vagyis ugyanabba az ellentmondásba kerülsz, mint majdnem mindenki: magamat én határozom meg (tisztességes, hazafias, okos, szép, stb), míg másokat szintén én határozok meg. (korrupt hazaárulók, gyerekeket droggal etető liberális zsidók…)

 56. 53 🙂 Ez úgy néz ki tartalmaz igazságot 🙂

  De csak europára igaz . Sajnos máshol is megtörtént ahol mentesek voltak az emberek az „ószövetség népének ” befolyásától .

  Hogy miért „kattantak be” az emberek és miért dúltak szét egy közösséggi létformát egyéni önzésektől vezetve ?
  Hát ezt nem tudjuk . Pedig jó lenne mert az önzés úgy tünik a faj kipusztulásához fog vezetni bolygó méretben .

 57. 58: nem logikus. Az elmélet szerint (nem az én elméletem), az emberek az Aranykorban már a Földön boldogok voltak, önzés nélkül. A Bibliában ezt Édennek hívják. A Biblia szerint nem is maguktól estek bűnbe, hanem kellett egy gonosz kisértő…

 58. 59: az „ószövetség népének” csak annyit tulajdonjthatunk (de az nem kevés), hogy általános emberi hibákra, gyengékre alapuló előítéleteket, babonás elképzeléseket (az etnocentrikus világnézetet) az emberi történelemben leginkább szervezték komplett kultúrává. Tehát az etnocentrikus előítéletek (mi vagyunk a fasza csávók, a többiek szarházik) mindenhol léteztek, önzés, harácsolás, kizsákmányolás is létezett, erre a hajlam megvan bennünk. Azonban a legtöbb nagy vallási-etikai-világnézeti rendszerben ezek bűnnek, hibának, elítélendőnek minősülnek, ezzel szemben a zsidó vallás-etikai rendszer-közösségi kultúra körében intézményesült a kettős mérse, hogy mindezek ugyan csúnya dolgok a Kiválasztottak közösségének tagjaival szemben, azonban vagy bocsánatos bűnök, vagy kívánatosak a többiekkel szemben.
  A legtöbb erkölcsi normarendszer tiltja az uzsorakamatot. A zsidóké is, de csak zsidókkal szemben!!!
  Tehát a zsidók semmilyen erkölcsi hibát, bűnt nem találtak fel, ami mások között ne fordulhatna elő, azonban ők ezek közül többet erkölcsi normarendszerükben erénynek tettek meg, ha a rohadtgojokkal szemben követik el őket. Ez egy minőségileg magasabb szintre emelte e viselkedésformák károsságát.

 59. Arma Gedeon

  Azt hiszem, egyetértek.
  Az erkölcsi „tartás” valahogy ugyanolyan emberi tulajdonság, mint a magasság, testsúly, zenei tehetség, vagy intelligencia.
  Általában hasonló az eloszlása is, de előfordul bizonyos tulajdonságok koncentrálódása is, mint ahogy a svédek magasak és szőkék, a feketék gyorsan tudnak futni, a japánok kicsik és sárgák, az olaszok gyorsan beszélnek, stb…

  Mint ahogy a sötét pigmenteknek, a robosztus vagy éppen filigrán alkatnak megvannak a speciális előnyei, az erkölcsi tartás (spiritualitás) különböző szintjein is vannak előnyök.
  A pozitív intellektus és a negatív spiritualitás egy olyan mutációt produkált, amelyik kibillentette az „Aranykor” egyensúlyát, és nekünk az lenne a dolgunk (üdv) hogy ezt visszaállítsuk.

 60. 28: Röviden kitérnék még a kérdéseidre, Tibor bá:

  „Szerinted melyik politikai formáció fogna hozzá megoldani a nemzet poroblémáit? Ugyanis Jancsikád szerint nem a politikusok a hib ásak, hanem 50 százalékban az emberek. Döljünk saját dugánkba?”

  1. Politikai formáció: mi lenne például egy új politikai formációval, ami kivételesen mentes minden radikáljobbos buzgárkodástól? Ki lehetne mondani, hogy erre lenne égető szükség.
  Ha már itt tartunk, az az állításod is erős picit további érvek hiányában, hogy „Az LMP egyértelműen az SzDSz hullák átmentése volt.”- és ez meg miért? Hol van az elsővonalbeli politikusaik között SZDSZ-es? Nem tűnt fel, hogy a programjuk homlokegyenest ellenkezik az SZDSZ-es neolib vonaltól? Nem mintha el lennék ragadtatva a teljesítményüktől, de ez igy picit elnagyolt.

  2. Dőljünk a saját dugánkba – nem, kezdetnek megtenné az is, ha elkezdenénk különbséget tenni értelmes és értelmetlen, értékes és értéktelen, érvelés és mániákus ismételgetés, célozgatás, utalgatás között. Nagy különbség ez ugyanis, csak észre kéne venni. Az pedig sehova nem vezet, ha a szólásszabadságra hivatkozva a mániákus értelmetlenségeket kinevezzük jobboldalnak, aki ezt kritizálja, azt pedig baloldalnak. Ez tévedés. Nem a te írásaidról van szó persze, hanem a kommentelőid javáról. Te pedig abból tudsz főzni, ami van. Még egy gondolat az állítólagos „baloldali felsőbbrendűségről” (már a baloldal rossz, ki baloldali itt? Jancsika pl. úgy sejtem nem), sértődékenységről és vitaképtelenségről – ez többször előjött, dehát ez megint tévedés. Egy fizikus nem elsősorban fölényes egy asztrológussal szemben (persze lehet az is), hanem egyszerűen nincs miről beszélniük többé pár perc után. Aki bármely témából, legyen szó gyereknevelésről vagy zöldenergiáról egy mondaton belül csakis ugyanoda tud visszajutni, a mániáihoz, azzal pont ugyanígy nincs miről beszélni.

 61. 54: Köszönöm Tibor bá a választ, igazad van, tényleg moderálod a hozzászólásokat és ez valóban nagy munka. Talán csak az én ízlésemnek sok néha a „zsidózás” (mely egyeseknél nem különödik el egyértelműen a cionizmus kritikájától) meg a ló másik oldalára esett magyarságot tárgyalók tábora. De mindenki ízlését nyilván nem lehet kielégíteni, és főleg, a toleranciát NEKEM IS gyakorolni kell! 🙂 Maradok hűséges olvasód (meg néha kommentelőd), mert sokat lehet Tőled tanulni (a múltba tekintő egyszerre hasznos és szórakoztató posztokról, meg a frankó vicc-csokrokról nem is szólva:) ).

 62. 33. Már nem kell sokat aludni és mindenkinek megoldódik a problémája: a Frankfurt-csoport fog határozni Európa jövőjéről – akár tetszik ez a választópolgároknak, akár nem… Róna Péter közgazdász szerint Görögország és Olaszország után Magyarország vezetését is „saját emberére” bízhatja az Európai Unió.
  http://komlomedia.wordpress.com/2011/11/15/hogyan-alakul-europa-jovoje/
  Nem kell itt konteót sejteni, gyorsan bebizonyosodik, hogy ez a valóság 😉

 63. 65: és ki mondta, hogy maximum a cionizmust szabad bírálni, a zsidó identitásból fakadó kollektív, tömeges viselkedésmintákat viszont nem? Azt miért nem?

 64. miért ért véget az Aranykor?
  mert feltaláltuk a kőbaltát, és a targyak átvették a hatalmat 🙂
  Az emberek kívánják, és betegesen ragaszkodnak a tárgyakhoz. Például: egy táblajáték készlet ára öt és tízezer forint között mozog, és az emberek megveszik, holott a legtöbb játékhoz elég egy marék gomb vagy kavics. Közel háromszáz játékot tudok amihez elég egy darab papír meg ceruza. Ha ezt mind megakarnám venni milliós tétel lenne. Ráadásúl milyen hamar meg lehet unni egy játékot. De nem baj, majd veszünk egy másikat.

 65. 58-60.

  Véleményem szerint az aranykor véget érésének okait saját magunkban kell keresni. most is minden lehetőségünk meg van rá, hogy földi életünk un. aranykorban történő, édenszerű legyen.

  Hogy mi gátol meg ebben minket? Természetesen saját magunk.
  Tibor’bá-val egyetértek abban, hogy a másvilág fogalmának „elvesztése” a figyelmünket a matériára irányítja. Így adva teret az állati „ösztönöknek”, ami nem is annyira állati, hisz ők nem irtják ki maguk mellett az életet.

  Múltkoribban volt egy kérdésem, hogy mi az egyedüli okozója a bolygón lévő boldogtalanságnak. Sajnos slendriánságból fakadóan valahogy úgy fogalmaztam, hogy:
  A bolygón csakis az emberi elme képtelen oktalanul szenvedést okozni saját magának és más életformáknak is.

  Tibor bá jogosan jegyezte meg, hogy okok vannak csak számomra nem láthatóak vagy kedvezőtlenek. Ez igaz is.
  Az okok léteznek, még ha oly kegyetlenek és öncélúak is. Ettől még okok.

  Ettől függetlenül-véleményem szerint- nem lehet megcáfolni, hogy csakis az emberi elme felelős a bolygón lévő boldogtalanságért.

  Vajon mi lehet az oka:-), hogy ennyiféle egymástól(kulturálisan, területileg stb.) elkülönült népcsoport „létrehozta” saját vallását. És az emberi elme számára legmagasabb fogalmi szinten(még érthető, legalábbis azt hiszük) lévő Isten gondolatát.

  Ebben minden esetben valamely szellemi tanító volt a „felelős” (Buddha, Jézus, Mohamed és tsai).
  Ők a megtapasztalásaikat megpróbálták átadni így létrehozva a „hőn áhított” aranykort.
  Persze a „tudatlan” emberek az általuk kinyilatkoztatott dolgokat „lefordították” és létrejöttek a vallások.
  Amik persze csak irányt mutathatnak a megértésre, de ne nem helyettesíthetik azt. Aztán persze az emberi elme korlátai miatt, fogalmi szinten létezővé, majd materiális hokuszpokuszok álarcába bújtatva az eredetileg oly tiszta tanításokat emberi játékká változtatták. Sőt! Annak ellentétét is sikerült belemagyarázniuk az eredeti, oly tiszta szavakba (legalábbis maguknak). Máskülönben, hogy is lehetett volna Jézus tanításából inkvizíció, vagy dzsihád?
  Így a lényeget elfeledve(pontosabban fel sem ismerve) az emberiség egyes rétegei elkezdtek hinni(ki-ki saját vallásában) így megosztva saját magunkat.
  Keleti tanítók úgy fogalmazzák meg, hogy a holdra mutató ujj nem a hold maga. Ebből az aspektusból-mármint ha a hold és nem az ujj a lényeg- beláthatjuk mily nevetségesek vagyunk.
  -Nézd az én ujjam az igazi!
  – Na ne már! Az én ujjam nagyobb, jobb, tehát kuss! Különben Isten nevében…..:-)

  Alapvetően a probléma az, hogy a megértés(elme) sürgető erejétől által hajtva próbálunk többek lenni. fogalmi szinten próbálunk valamit felfogni, hisz csak ez a mód maradt számunkra.
  A baj csak az, hogy a tanítók szerint ezt így nem igazán lehet.
  Hagyjuk a spiritualitást, az ezotériát, a vallásokat!
  Itt egyszerűen az emberi elme működészavaráról van szó.

  Az intellektussal sincs semmi baj, hisz az jó. De helytelen használata eredményezheti, hogy „nagytudású” macskajancsik belebonyolódva a matériába pusztító bombákat dobálgathatnak le egymásra, meg ránk:-(
  Elvesztettünk bizonyos képességeket a „látásra”, így homályban vagyunk. Hogy mik lehetnek ezek a képességek? Csak , hogy valami konkrétum is legyen.
  Például a látás, hogy mi valójában többek vagyunk mint egy zajos elme 80 kg húsban. Hogy létezik lélek és szellem.
  És, hogy van egy olyan közös kapcsolat élőlények között, mely szavakkal nehezen megfogalmazható. És hogy valójából egyek vagyunk a természettel.
  Ezért csodálkozom, mikor szavakkal tökéletesen körül kéne írni olyan dolgokat, melyeket nem lehet.(Talán Csongor követelte tőlem a múltkor) Csak mutatni rájuk.

  Mint például leírni szavakkal, hogy mi az az édes íz. körül írhatjuk(főleg hasonlítások révén) mint ahogy az ujj mutat a holdra, de ettől még nem fogjuk tudni csak ha bekapunk egy kockacukrot.
  Vagy -a jól ismert példa-, hogy ki tudná megmagyarázni egy vak embernek, hogy mik is a színek valójában?

  Az, hogy mindenre magyarázatot szeretnék kapni, az nem más mint az elme túlműködése. Az, hogy miért van ez így, az más téma. nagyon hosszú lenne kifejteni és különben is meguntam.

  Lucifer definíciója tökéletesnek tűnik, ha az intellektust nem pejoratív értjük.

 66. 65 (nad):
  Meg kell mondanom, hogy nincs sok kedvem válaszolni írásodra, de első a kötelesség.
  1) Végül is nem neveztél meg politikai formációt.
  2) SzDSz LMP. Ismeretségi körömben az összes korábban SzDSz-es hirtelen nem csak LMP-s lett, de aktívan agitált az LMP javára. Ennyi ember nem tévedhet!
  3) Különbséget tenni? Ahhoz meg kellene határozni mi az értelmes-értelmetlen, értéke-értéktelen, érvelés-mániákus ismételgetés fogalompárokat. Csak egyetlen aspektus. Te Jancsikát sztárolod (szíved joga), ezért aztán nem vetted észre Jancsika mániáját, amit folyamatosan ismételgetett. A nyomorért a magyar nép 50 százalékban hibás, önmagának köszönheti.
  4) Ha egy fizikusnak nincs miről beszélni egy asztrológussal, akkor ne beszéljen. De Jancsika beszélt, be nem állt a szája, majd megsértődött. Én magam írtam, miért?
  5) Hogy a mániákusak egy mondaton belül állandóan ugyanoda érkeznek meg. Ez nem mánia! Akinek valami nagyon fáj, valamire nagyon érzékeny, azt nem felejti el és vissza-visszatér oda. Ez egy örök emberi tulajdonság. A II. világháború 50 millió áldozatához képest az a néhány tucat ember, akit ténylegesen a Dunába lőttek, elenyészően piciny. Mégis erről hallok meglepő gyakorisággal, erről emlékeznek meg unos-untalan, és közel 70 évvel később is emlékművet emelnek, megemlékezést tartanak. Szerinted ez mánia? Gondolom nem. Na ugye?

 67. Teljes mértékben fel vagyok háborodva!
  Én teljes szivemből szerettem jancsikát ,felnéztem rá!(Szakmai szempontból,most is)
  Mért is vagyok szélsőjobbos?Mert nem engedem magam eltaposni?És nem tapsolok a zsidóknak?
  Nem érdekelnek különösebben a pártok.Egyik sem..Mind szemfényvesztés!És nem akarok már senkinek megfelelni,és nem tapsolok senkinek..Az évek során rájöttem ,hogy senki nem különb nálam.Van aki fényezi magát ,és van aki nem..De nem érek én kevesebbet senkinél…És eltaposni magam végképp nem engedem..Seninek!
  Könyörgöm!Jancsika is elment a világba ,és meg is mondta hogy jóval többet keres mint itthon!Ezt meg is lehet érteni.De akkor nem kell a másikon ugrálni.Sokan itt szivnak,bármilyen okból is..És akkor tapsoljanak a jövő-menő semmit nem érő rendszereknek?Frászt!
  A legegyszerűbb rá mondani a másikra hogy antiszemita,meg rasszista!Azért a másik is szeretne haladni..Ami itthon tisztességes normális munkával nem igen megy..
  Én igenis igényt tartok Tiborbá rád,mert azt gondolom ,érek annyit mint más,mindenféle szempontból..Nem engedem magam lesöpörni!!És érdekel a nyílt beszéd,nem mindig a mismásolás,sugdolózás,meg ezt nem szabad meg azt..Vannak olyan emberek ,akik uralkodni szeretnének a másikon,és azt gondolják nekik mindenben 100 százalékig igazuk van..Hát nincs..nincs tévedhetetlen ember..A másik pedig,a mai világban megsértődni nem lehet..
  67!
  Így van..Pontosan..

 68. „Hogy a mániákusak egy mondaton belül állandóan ugyanoda érkeznek meg. Ez nem mánia! Akinek valami nagyon fáj, valamire nagyon érzékeny, azt nem felejti el és vissza-visszatér oda. Ez egy örök emberi tulajdonság. A II. világháború 50 millió áldozatához képest az a néhány tucat ember, akit ténylegesen a Dunába lőttek, elenyészően piciny. Mégis erről hallok meglepő gyakorisággal, erről emlékeznek meg unos-untalan, és közel 70 évvel később is emlékművet emelnek, megemlékezést tartanak. Szerinted ez mánia? Gondolom szerinted nem. Na ugye?”

  Ezt kiemelem és bekeretezem, (egy kis módosítással 🙂 )!

 69. 69 Arma Gedeon

  Lucifer… a fény (tudás) hozója.
  Lux ferrum… izzó vas…
  vörös izzás – > pokol
  fehér izzás – > menny

  A szén – szenny – szemét – szemit… kiég és tiszta acél a cél : szent lesz…

  (úgy röviden)

 70. 75: akkor már el tudjuk helyezni a palettán a Felvilágosodás képviselőit… Luciferisták.

 71. Az a baj – tiszteletben tartva persze a véleményedet épp úgy, mint bárkiét – hogy magyarázkodsz, kedves Tibor bá.
  A kijelentéseimet ha kérik, én is elmagyarázom, de te az érzésem szerint magyarázkodsz.
  A „jancsika” felhasználó nem tud azonosulni itt ezzel-azzal, tehát keresett egy boldogabb vadászmezőt, ennyi (mindezt úgy írom, hogy nem ismerem az illetőt, de semmi rosszat nem gondolok róla, hiszen én sem járok az mszp fórumára).
  És ha magyarázkodsz, ez azt jelenti, hogy tudat alatt talán te sem értesz egyet az „állítólagosan” megváltozott véleménydömpinggel.

 72. 77:
  Az ember általában akkor magyaráz, ha valami magyarázatra szorúl. Mivel még senki nem állította, hogy szélsőjobbos vagyok, ez az állítás magyrázatért kiáltott. Eddig ezt mindenki természetesnek vett, te vagy a kakukk-tojás. Persze, néha kakukk-tojás is kell. 🙂

 73. Tiborbá, a mai posztoddal 100%-ban találkozik a véleményem.

  Micsoda mázlim van, hogy lemaradtam jancsika lelépéséről!
  Megspóroltam egy meddő vitát… 🙂

 74. KEDVES Tiborbá !
  Nagyszerü poszt volt a mai( de inkább nekem szomorú…)
  Ha lehetek őszinte, mi is a Jobbikra szavaztunk,mert nem volt más normális alternatíva.Édesapám Veled egykorú amatöröknek tartja Őket, és a zsideszre szavazott( bocsánat, ha túl őszinte voltam).Pedig Magyarországon a 2-élő kiképzett KOPJÁS egyike. Neked tudnod kell, mi volt ez az alakulat.( rendezett filmet az 56-os Debreceni eseményekről)Mégis így gondolkodik… A választásokon képviselő jelöltként indultam Újpesten.( a Jobbik szineiben…)Mielött bárki kérdezné, nem a pénz miatt…Hanem elhivatottságból, hogy a dunaparton ne legyen még több lakópark stb…Ne legyen az az ingatlan panama ami a 13-ban megtörtént! A pártban nagyon sok jó szakember van,igen háttér munkások. Mint példáúl Losonczy Pál ( fővárosi képviselő, miatta van hagyó űgy…többek között…)
  Úgyhogy szerintem hátrébb az agarakkal, vizsgáljátok objektívebben a dolgokat. Nem szeretnék senkit megsérteni !!!!
  Jancsika nagyon felkészült szakember volt,olvastam az írásait. Dorkáról megvolt a magam véleménye amit, most nem osztanék meg. Hiszen a vélemény szabad ! Azért úriemberek vagyunk…Jó pihenést MINDENKINEK ! Tiborbá Neked,sok kitartást ehhez a szellemi Családhoz amit TE hoztál létre ! GRATULA:)

 75. 80:
  Köszönöm Zsolt. A családi viszályt sajnálattal olvastam.

 76. én itt Magyarorszában (de gondolon a világon máshol is így van) nem sok szélsőségest,rasszistát, antiszemitát stb. láttam.
  vajon miért?
  mi értelme tagadni, hogy a jobbik rasszista, antiszemita? ha tagadjátok, akkor változik valami?
  itt a hozzászólók közül sokan beismerik, hogy jobbikos szavazók. nincs ezzel semmi baj. meg is lehet magyarázni, ki miért szavazott így, még akár meg is értem.
  de miért kell szabadkozni?

 77. hogy például a jobbik nem egy antiszemita, cigány gyűlölő társaság. persze a kivétel itt is erősíti a szabályt.

 78. 76. Arma Gedeon

  A szavaknak nem csak jelentésük van, hanem, ha értik azok akik olvassák, hatalmuk is…

 79. 84. misike

  A Jobbik nem antiszemita.
  Talán anticionista…
  Te talán találsz valamit a hivatalos programjukban ami ennek ellentmond?
  Ne a kincstári SZDSZ-es propagandát hozzad, hanem antiszemita tényeket…

  A cigánygyűlölés is téves.
  Bűnözésgyűlölő… ezen belül cigánybűnözésgyűlölő… de hát ez valóban komoly probléma.
  Az igazat megvallva többet használ a cigányságnak, hogy végre terítéken van a téma mint ha a szőnyeg alá lenne seperve, és további olyan csoportokhoz vándorolnának a segélyek és ösztönöznék a gyermekvállalást, ahol a feltételek nem adottak.

  A Jobbiknak 0 azaz zéró esélye lett volna ha a cigánybűnözés nem lenne valós probléma. De amint az ábra mutatja, rengetegen szenvednek a jelenségtől. és arra adták a voksukat, akitől megoldást remélnek.

 80. én nem tanulmányoztam behatóan a jobbik programját, de a társaságot alkotó helyi jobbikosok közül ismerek párat, és néhány nagygyűlésüket is láttam tévékben, videókon. ebből nekem az jön le, hogy antiszemiták.
  a cigány kérdés valós probléma, a baj csak az általánosítással van, amit az általam ismert jobbikosok nagy töbsége megtesz.
  természetesen a programjukba nem fogják beletenni. de vona még csak nyilatkozni sem volt hajlandó a jobbikos kötődésű zenei fesztiválon történtekről (nem jut eszembe a rendezvény neve)
  erre, meg az ilyen szabadkozásokra gondolok. szvsz rasszisták, antiszemiták a nagy többség.

 81. 87 misike.

  Csak 56 oldal… megéri.
  Azok tények, a többi fecsegés.
  Mivel a Jobbiktól jobbra már nincs valós tömörülés, vannak akik a jobbik vitorlájával próbálnak utazni… Ez tényleg nem szerencsés, de akit VALÓBAN érdekel a valóság az tudja, és nem összevágott riportokból, meg egyedi esetekből ítélkezik.

  Az arabokkal, Iránnal való affinitás kihúzza a szőnyeget a rasszista vádak alól, az antiszemita vád meg a „felvásaroljuk Magyarországot” dolog eltussolása próbál lenni.

  Sajnos a cigányságnál a probléma általános, azaz kevésbé jellemző a dolgozó cigány mint a segélyből élő.
  A problémát a cigányság általános beilleszkedésének problémájaként kell kezelni, és nem egyedi problémaként.
  Kultúrafüggetlenül ezt a témát nem lehet kezelni. És nem azért, mert gyűlöljük a cigányokat, hanem azért, mert alapvetően másképp reagálnak ugyanazokra a hatásokra, mint a magyarok, svábok vagy palócok.

 82. #87

  ” én nem tanulmányoztam behatóan a jobbik programját, de a társaságot alkotó helyi jobbikosok közül ismerek párat, és néhány nagygyűlésüket is láttam tévékben, videókon. ebből nekem az jön le, hogy antiszemiták. a cigány kérdés valós probléma, a baj csak az általánosítással van, amit az általam ismert jobbikosok nagy töbsége megtesz.
  […] az ilyen szabadkozásokra gondolok. szvsz rasszisták, antiszemiták a nagy többség.”

  Misike, azt írtad, hogy ‘általánosítanak meg szabadkoznak a jobbikosok’, és ezért rasszista és antiszemita a nagy többség.
  A fenti mondattal te is általánosítottál. Nem baj?

 83. Azt mondja meg nekem valaki, hogy mi a különbség vagy a választóvonal a rasszizmus, és aközött az érzés között, hogy jobban szeretem a saját családom/nemzetiségem, mint másét? Utóbbi szerintem tök természetes, mégis ennek legenyhébb kifejezésénél is azonnal rasszizmust sikoltoznak.

 84. 90. Réka

  A zsidó összetartás az dicséretes, tisztelendő dolog. De ha a magyarok próbálnak összetartani az rasszizmus, de minimum kirekesztés.
  Mit lehet ezen nem érteni ?

 85. 90: Rasszizmus a Választott Nép gondolata.
  Te jobban szereted a saját nemzetiségedet, mint másét? Én ismerek egy csomó szarházit a sajátomban és jónéhány derék embert a másokéban…

 86. 91: Attila: Naív vagyok, még mindig. Igazad lehet.
  92: Akkor fogalmazzunk úgy: pozitív előítéletem van a saját fajtám felé. Ami lehet hogy pofára ejt. Általánosságban inkább alkalmaznék/fogadnék el szomszédnak/adnám kölcsön a fűnyíróm stb-stb egy magyarnak, mint egy négernek, cigánynak, stb-stb. Aztán lehet hogy szarul döntenék. Elfér a többi mellett.

 87. 90, 91: Nem kell összemosni az összetartást a felsőbbrendűségi érzéssel és ezzel kapcsolatos kirekesztéssel. Elhiszem, hogy a zsidóknál a „kiválasztott népből” adódóan ez benne lehet – de nem ismerek konkrétan zsidókat, amit olvas az ember, az meg nem egyenlő a tapasztalattal, ellenben mivel a zsidók többsége ma a vallási előírásokat tudomásom szerint szigorúan nem tartja be vagy akár egyáltalán nem gyakorolja, a „kiválasztottság” érzés sem biztos, hogy az átlag zsidóban olyan erős. Mindenesetre a mai magyar társadalomban mindennapos tapasztalat a „dögöljön meg a szomszéd tehene is” elv gyakorlása, úgyhogy kérdem én HOL látni akár csíráját is összefogásnak, összetartásnak?
  90. „mi a különbség vagy a választóvonal a rasszizmus, és aközött az érzés között, hogy jobban szeretem a saját családom/nemzetiségem, mint másét?” – az, hogy ezzel párhuzamosan a többi családot/nemzetiséget nem tartod alábbvalónak, csak másnak.

 88. 94. Ivett

  Az igaz, hogy a zsidók többsége nem követi a szigorú vallási előírásokat, mert többségük kényelmetlen.
  De a „kiválasztottság” inkább kényelmes filozófiát ad.
  Ha zsidókkal vitázol, akkor nekik mindig van egy spéci adu ászuk, ami egyfajta különlegességet sejtet:

  A zsidó holokauszt különleges, mert…
  Nekik „engedély” nélkül lehet atombombájuk, mert…
  Izrael határait nem muszáj definiálni, mert…
  A palesztinokat nem kell visszaengedni szülőföldjükre mert…
  Ők építhetnek illegális telepeket más földjén, mert…
  Felvásárolhatnak országokat, mert…
  Ha más hazudik az bűn, ha ők hazudnak az intelligencia, mert…
  Európában a keresztény vallás emlegetése kirekesztés, de Izraelben a zsidó vallás „jelleg”, mert…
  Ha vallásként kezeled a zsidóságot, tévedsz, mert…
  Ha népként kezeled őket, tévedsz, mert…

  A sor elég hosszú, és nagyon nehéz nem felfedezni a „kiválasztottság, a különlegesség, a „ránk nem ugyanazok a szabályok vonatkoznak” dolog jelenlétét.

  ————
  „úgyhogy kérdem én HOL látni akár csíráját is összefogásnak, összetartásnak?”
  Hát a valódi jobboldalon, de ez pavlovi reflexxel már rasszizmus számba megy mire eljut a médiába.
  Keress rá a guglin a csiksomlyói búcsú képeire, vagy más hagyományőrző eseményre, és láthatod, hogy egyre nől azoknak a száma, akik lerázzák a mesterséges megosztást és igyekeznek mindenekelőtt magyarok lenni.

 89. 90. Réka.
  Rasszizmus az, mikor lelődözöm a Másokat. A „családom/nemzetiségem” szeretet érzése pedig az, hogy jólbeeszek, beiszok, a magamfajtájúval, és még részegen sem VESZÜNK ÖSSZE. 🙂

 90. 95: „Izrael határait nem muszáj definiálni, mert…”
  Mert a Biblia, pontosabban az Úr definiálta Ábrahámnak, fejből idézem:
  „Utódaidnak adom az összes földet Egyiptom nagy folyójától (Nílus) az Eufráteszig”

 91. 95. Oké, mondom, nekem csak olvasmányélményeim vannak. De az összetartásnak nem nemzeti(ségi) alapon kell létrejönni, ezért nekem ez nem stimmel: „lerázzák a mesterséges megosztást és igyekeznek mindenekelőtt magyarok lenni.” Mindenekelőtt tisztességes, jó, megbízható EMBEREK legyenek, mindegy nekem, magyar, zsidó, lengyel, cigány vagy etióp. Egyetértek Armával (egyébként ritkán, de ebben nagyon is): 92. „Te jobban szereted a saját nemzetiségedet, mint másét? Én ismerek egy csomó szarházit a sajátomban és jónéhány derék embert a másokéban…”

 92. 99. Ivett

  Valahogy az ember a saját gyerekeit jobban szereti mint a másét, akkor is ha csibészek.
  Ez kódolva van. Ösztön.
  Így van ez a saját tágabb értelemben vett családjával és kultúrkörével is.

  A világ hierarchikusan szerveződik: Egyén, család, nagycsalád, törzs (ez már kikopott, átvette a helyi kultúra, focicsapat), nemzet, majd „faj” ami alatt az ember értendő, végül maga a természet.
  Ez így normális.
  Nem a többiek lenézése a cél, hanem a különböző szinteken az egységek összetartása, kohéziója, amely stabillá teszi a társadalmat.

  Alapszinten, egy család erősebb, hatékonyabb, ha összetart, mint ha a papa is meg a mama is folyton mással kefél.

  Ha van „magyar” egység, összetartás, akkor a cigánybűnözéssel, és a „felvásárlással” is hatékonyabban lehet szembenézni.
  Egy szétfolyó, zsémbes, egymással is gyűlölködő tömegben az idegenek még idegenebbeknek érzik, magukat, mert NINCS az a kultúrális alap amihez alkalmazkodva beilleszkedhetnének „másságuk” megtartása mellett. Az összetartás, az egység magabiztosságot ad, és a különböző kultúrák inkább erősítik.
  A laza, atomizált masszában a másság csak idegen, zavaró szálka a köröm alatt, a bajok forrása, nyilvánvaló bűnbak.

 93. 100: De. Viszont a Talmud felülbírálja a Tórát… A Talmud szerint pedig a Tóra parancsolatai csakis az emberekre, tehát a többi kiválasztottra vonatkoznak, a gojokra nem, nekik ártani virtus.

 94. 99: valóban, egy nagy végiggondolatlan kérdés jobb- és baloldalon egyránt, mire is jók nekünk a nemzetek, etnikumok, nyelvi-kulturális közösségek. Ma a modern kori felvilágosodás(nak csúfolt elsötétülés) egyik mérgező terméke, a nacionalizmus vakít el szinte mindenkit e téren.
  Egy alapvető tisztázandó dolog, hogy az államok a történelem nagy részében nem etnikai elven szerveződtek és hiba volt ezt szlogennek megtenni a modern korban („nemzetállam”)
  A geddonista térségi önellátás eszméje szerint is, meg minden okból egy zempléni határszéli faluban több közünk lehet szlovákokhoz és ruszinokhoz, mint dunántúli, vagy erdélyi magyarokhoz. A napi érintkezés, gazdasági, házassági, stb. kapcsolatok terén egyaránt. Saját családomból tudom.
  Tehát a „nemzet” eszméje és az anyanyelvi közösséghez tartozás nem alkalmas ara, hogy mérce legyen, ki a jó ember és ki a rossz. (persze egy ember élete folyamán tesz jó és rossz dolgokat egyaránt, senki nem örökre jó, vagy rossz)
  Nekem is az anyanyelvem a legkedvesebb. De leperegnek rólam az őrült , szellemi-lelki kábítószert képező etnocentrikus tévtanok, miszerint a miénk a „Teremtés Nyelve”, míg a többi nyelv vagy a miénkből származik, vagy alacsonyabrendű.
  Ráadásul tudom, hogy ez a Teremtés Nyelve-elmélet is szabadkőműves találmány, van rengeteg változata, svéd, szlovén, román, stb. Meg persze az ősminta a kabbalisztika elképzelése a héber nyelv ilyen mívoltáról.

  Tehát szerintem az érzelmi kötődést magához a nyelvhez, a kultúrához érezhetjük, a velünk egy nyelvet beszélőkkel lehet praktikus okból közelebbi a viszonyunk (mert őket értjük), de pl. a földrajzi közelség praktikuma ezt felülírja, mint fentebb említettem. (határ mentén a szomszéd másnyelvűvel több dolgunk van, mint a távoli azonos nyelvűvel)
  A politikai közösségnek földrajzi elven kel alapulnia, nem etnikain, pl. a Kárpát-medence jó állami keret, nem kell mindenkit az államnyelvhez asszimilálni. Ezt ma se a szlovák, se a román, szerb, se a magyar uralkodó politikai felfogás nem látja be, a magyar ballib oldal nemzetellenessége sem. Utóbbi színtiszta szétverő nihilizmus.

  Az én nézeteim se bal, se jobboldaliak, Armagedeonisták és kész.

 95. 102. Arma Gedeon

  Innen kezdve már hitvita. A farizeusok, akik „interpretálták” Isten szavait a mezei zsidóknak, egyesek szerint saját hasznukra becsapták őket… Hosszú és rögös vita…
  A zsidók sem mentesek a széthúzás alól, ahányat kérdezel, mind másképp értelmezi a saját kultúráját.
  A Talmud magyarázza a Tórát, nem bírálja…
  De nem megyek nagyon bele mert még a végén meg leszek gyanusítva 🙂

 96. 96:
  Ezt a beírást nem díjazom! Ha nincs jobb, akkor inkáb maradj ennél a témánál csendben.

 97. ÉSZREVÉTELEZÉS
  Számtalanszor ért a vád, hogy túl gyakran van zsidózás a honlapon, a hozzászólók között. Akkor most tettenértük a dolgot. Jött misike, a zsidó és elkezdte piszkálni a dolgokat, amire a válaszban kénytelenek voltak a kommentelők betenni a „zsidó” szót. És akkor már megint zsidózunk!
  Ha a kedves zsidó olvasók nem képesek az objektív tények mezején maradni, akkor ne szóljanak hozzá. Ha pedig a honlap tematikája nem tetszik, akkor tessék továbblapozni. Ez ilyen egyszerű. Dorka féle agent provocateur-őkből nem kérünk.

 98. 104: Izrael Sahak szerint a Talmud sokszor felülbírálja és többnyire félremagarázza a Tórát. Ahol ütköznek, ott a rabbik mindig a Talmudot követik, az a tekintélyesebb.

  De a Tóra is tele van gojgyűlölettel.

 99. 103. Arma: „A politikai közösségnek földrajzi elven kell alapulnia, nem etnikain” – igen, ez volna az ideális, történelmileg így is kezdődött mindenhol, csak ugye a változások
  101. Attila: Igen, az idegengyűlölet ösztönös, biológiai alapú. De az ember meg nem állat, hogy az ösztönei uralják.
  Emellett: az idegenek (pl. a németeknél a török vagy akár a magyar, franciáknál az arab vendégmunkások) arra jók, hogy a kuli, piszkos, robot munkát elvégezzék, de egyenlő megítélés alá nem esnek?
  „beilleszkedhetnének “másságuk” megtartása mellett.” – ezt hogy gondolod a gyakorlatban? Mikortól válik a szemedben „magyarrá”?

 100. 108 Ivett

  Az idegengyűlölet nem ösztönös.
  Mint ahogy semilyen gyűlölet nem az.
  Az ösztön természetes, a gyűlölet pedig természetellenes.
  A természetben nem fordul elő gyűlölet. Az oroszlán se gyűlöli a zebrát, de a nőstényekért küzdve sem gyűlölik egymást.
  Preferencia van. Szűkös források esetén a „saját” jut előnyhöz, bőségben meg mindenki jól lakhat.
  Ott ahol a saját csoport egyensúlyban van, ott nincs idegengyűlölet sem. Az idegengyűlöletet a félelem gerjeszti, ez pedig az alapvető életfunkciók fenyegetettsége miatt van.
  Általában politikai erők szokták hergelni az „oszd meg és uralkodj” elv gyakorlása érdekében, és hogy amíg alacson szinten vicsorognak a népek, nem veszik észre hogy „magasról” szarnak a fejükre…

 101. 109: megelőztél. Márcsak azért se lehet biológiai ösztön az idegengyűlölet, mert senki nem biológiai alapon magyar, vagy román, ez kulturális „ruha” biológiai testünkön.

 102. mvm9-re : én a párt elnökére is hivatkotam, ha észrevetted.
  de hivatkozhatnék arra a nagydarab képviselőjukra is(nem tudom a nevét) vagy arra, hogy a hatvannégy vármegye a „szövetségesük”, vagy arra, hogy az európai kéviselő asszony miket mond a zsidókról. nem keresem ki a szöveget, ha kedved tartja, megteheted.
  a programjukba természetesen nem fogják beleírni. hitler is titkosan kezelte a végső megoldást, pedig neki nem volt kitől tartania. a fidesz programjában sem látok ilyenekket, pedig Tibor bá szerint orbán hitlerhezis, rákosihoz is hasonló diktátor. a jobbik meg még csak nem is szélsőjobb. lol
  így talán már nem általánosítok.

 103. ja hogy csak a rólad írt hozzászólás nem mehet át. értem.

 104. 111: az európa parlamenti képviselőasszonynak meg van engedve a zsidózás, sőt harci feladata és nála családban marad. Morvai ugyanis zsidó. Ettől még bírálatai e téren többnyire tényszerűek.
  Hitlert szintén a globális zsidó nagytőke juttatta hatalomra és a zsidóirtást e körök tervezték el, világuralmi céljaik szolgálatában. Szerintem is csúnya zsidót irtani. De a panasszal tessék a felelősökhöz menni, mondjuk a Goldma Sachshoz, az ő elődeik azok.

 105. 112 & 113: Üldözési mániád van. 🙂

 106. 111. A képviselő asszonynak lehet, hogy közvetlen tapasztalatai/információi vannak 😀

 107. „Lehet azzal vádolni, hogy túl sokat cikizem Orbánt és politikáját.Természetesen, mert ő van hatalmon, (nem pedig Gyurcsány) tőle függ az ország sorsa egy rendkívül turbulens történelmi időben. Ha majd más ,lesz a hatalmon, akkor azzal fogok kiemelten foglalkozni.”

  Nnna, a „Hetihányás” szereplői ugyanezt mondták kb.10-12 éve.
  Csak nem ugyanaz a kalap (kipa?) viselődik?

 108. 118:
  Azért már illene eldönteni, hogy szélsőjobbos rasszista-antiszemita vagyok-e, vagy pedig balliberális zsidó rabby! 🙄

 109. Hát ez nézőpont kérdése. Mivel eléggé „eklektikus” a világlátásod Tibor’bá, így mindenkit más-más irritál.
  Nem lehet, hogy Te egy „szélsőjobbos rasszista-antiszemita balliberális zsidó rabbi” vagy.:)

 110. Tóth Feri előadása nagyon érdekes . Érdemes az egészet megnézni .
  Akit csak a JOBBIK-ról alkotott véleménye érdekel 35. perctől nézze :
  (Szerintem tök igaza van )

 111. További hosszantartó jó egészséget és prücskölést kívánok kegyelmednek!

 112. 109, 110.
  Úgy ösztönös és biológiailag megalapozott, amennyiben a területvédelmen és az erőforrások védelmén nyugszik. Az egy „törzsbe”, „népbe” tartozók általában másnak, sokszor különbnek is tartják magukat (ld. rómaiak és mindenki más barbár). Hogy konkrétan gyűlöletet jelent-e, vagy csak megkülönböztetést, az más valóban társadalmi kérdés.

 113. Alaposan felkészült állampolgár voltam 2010 áprilisa előtt. Végigolvastam a 15, a 22 és a 80 valahány oldalas választási programot. A 15 és 22 oldalasok tele voltak hangzatos frázisokkal, semmitmondó kijelentésekkel – számomra azokból semmi nem derült ki konkrétan. Az egyiket olyan írta, aki tudta, hogy bármi is történik, veszíteni fog, a másikat olyan, aki tudta, hogy nyerni.
  Érdekes módon a leghosszabb program tartalmazta a legtöbb konkrétumot… És a benne lévők 80 százalékával egyet tudtam érteni… Nem a formára, a logora, vagy a névre szavaztam… Hanem a programra. Szerintem Tibor bá is így tett.

 114. 128!
  Te választási programot olvasol?Gratulálok.. 😆

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük