(4150) Mit akar Putyin?

Tibor bá’ fordítása online

Paul Craig Roberts

Putyin atomháborút akar?

Az amerikai szenátor „nukleáris háborút” akar – Moszkva
Az amerikai politikusok „apokaliptikus konfliktust” szítanak – figyelmeztetett Oroszország küldötte.
(sz: 1933.02.11.)

Mi értelme ezeknek a végtelen orosz panaszoknak? Megérti-e valaha a Kreml, hogy a kudarcuk elkerülhető, ha elegendő erőt alkalmazzon egy olyan konfliktus lezárásához, amelynek egyre szélesedő jellege azzal fenyeget, hogy atomháborúval végződik? Miért nem hajlandó a Kreml megérteni egy nyilvánvaló helyzetet? Hol van az orosz hadsereg?

https://www.rt.com/russia/573046-antonov-graham-planes-threat/

Hányszor jegyeztek fel magas rangú orosz tisztviselők olyan incidenseket, amelyek „megerősítik az Egyesült Államok részvételét az ukrajnai konfliktusban”? Miért hozza zavarba magát a Kreml azzal, hogy olyan incidensekre mutat rá, amelyekkel kapcsolatban nem tesz semmit? A drón nyilvánvalóan provokáció volt. Washington szándéka az volt, hogy oroszok választ adjanak egy orosz területre tartó drónra. A drón incidens ürügy lesz az F-16-osok Ukrajnába küldésére?

https://www.rt.com/russia/573036-russia-us-drone-search/  

A Kreml ismét a fenekén ül, mint 8 évig, 2014-től 2022-ig, miközben a Nyugat helyreállítja és feljavítja Ukrajna katonai képességét. Mindeközben a Kreml újabb bajokat készít magának azzal, hogy nem hajlandó elismerni, hogy háborúban áll, nem hajt végre „korlátozott katonai műveletet” Donbászban. Megmagyarázhatatlan, hogy a Kreml képtelen megérteni az egyre szélesedő háború veszélyeit.

Miért várja a Kreml az oroszoktól, hogy olyan háborút vívjanak, amellyel kapcsolatban a Kreml semmi jelét nem mutatja a megnyerési szándéknak? A katonák nem akarnak meghalni azért, hogy kormányuk egyezségről tárgyaljon. Megtagadhatja-e az orosz hadsereg egy olyan háború megvívását, amelyet Putyinnak nem áll szándékában megnyerni?

Pontosan, ahogy a kezdetektől megjósoltam, minél tovább tart ez a konfliktus, Washington annál jobban belekeveredik. Minél jobban részt vesz Washington, annál veszélyesebbé válik a konfliktus. Hogyan kerülheti el a Kreml figyelmét egy ilyen nyilvánvaló tény?

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

24 gondolat erről: „(4150) Mit akar Putyin?

  1. Itt mindenki hülye?!
    Itt? Itt mindenki.

    Vonatkozik a Nyugatra.

    Ha a Római Birodalomnak lett volna atomfegyvere, ma nem ülnénk itt…

    Ez a nemzetközi elfogató parancs maga a non plus ultra elmebaj terén.

  2. Nem is olyan hülyeség, már sokszor bejött, Milosevics, Szaddam, Kadhafi is mesélhetne…

  3. 1 – Jövőnk

    A teljesség igénye nélkül íme egy lista, amit a Nyugat az utóbbi időben elkövetett tetteiről illetve ami kiderült az őt megszemélyesítő hivatalos (ámde igazi hatalommal csak részben bíró!) képviselőiről:

    – hiteltelenség, megbízhatatlanság (Merkel és társai nyilatkozatai a minszki egyezményekről, az orosz vagyon lefoglalása stb.);
    – nyílt terrorizmus (Nordsteram);
    – önpusztításra való hajlam, a saját érdekek teljes mellőzése ideológiai okok miatt (szankciók);
    – idiotizmus, kreténizmus ( a sor nagyon hosszú, ebbe tartozik a te általad említett elfogatóparancs is).

    Satöbbi. A kettős mérce meg a hipokrita hozzáállás pedig már nagyon régóta a „nyugati értékek” s benne az „európai értékek” alapvető pillérei.

    Mi folyik tehát itt?
    A Nyugat teljes morális ellehetetlenítése a világ többi része szemében. Ami végül a Nyugat elszigeteltségéhez fog vezetni.
    Csak nézz szerte a világon, a Nyugaton kívül! Sikeres ilyen szempontból ez a művelet? Nagyon sikeres!

    Miért?
    Mert nem az van, amit sokan feltételeznek, hogy a Nyugat rendezésében két testvérnép öli és tépi egymást, közben meg a Nyugat, mint nevető harmadik fél meg majd ezen profitálni fog. Esetleg rövid távon és a Nyugat egyes részei csupán (USA).

    Hanem az van, hogy nagy munkát belefektetve (évtizedeket!) létrehozunk két felet, amelyek értékrendi szinten vannak a békíthetetlen helyzetben (kollektív Nyugat vs. Oroszország), kitalálunk egy okot, csiholunk egy szikrát – ami ebben a helyzetben már nem is nagyon nehéz művelet – és egymásnak eresztjük őket. Ebben az ellentétben van bőven ideológia, gazdasági szemléletek és a geopolitika eszközrendszerével, fogalmaival is megmagyarázott elemzések. Például: az oroszok nem fogják elfogadni a Nyugat által sulykolt értékrendet (LGBT, woke marhaságok stb.), ez a Halál Kultúrája, s ez nem elfogadható az orosz világ életszemléletével illetve a világ többi részének az életszemléletével sem. A Nyugat olyan helyzetben van, hogy nem fog tudni fenntartható szinten működni az orosz nyersanyag források nélkül. A geopolitika meg világos, lásd Brzezinski, Kagan stb. téziseit). Az oroszoknak jogosan vannak biztonsági aggályai, a Nyugat meg konstatálja, hogy az agresszív orosz határok egyre közelebb vannak a békés NATO- és/vagy amerikai támaszpontokhoz.

    Tehát – ahogy azt már régen tudjuk ezen a fórumon is! – itt messze nem orosz-ukrán konfliktusról van szó, hanem orosz-nyugati konfliktusról, ami egyébként még csak ezután fog igazán eszkalálódni. Tehát a harmadik, nevető fél nem a kollektív Nyugat, s nem benne az Egyesült Államok, hanem valaki más.

    Ki lehet ez a „valaki más”?
    Kína. Illetve a Kína mögé besorakozott „vándorcirkusz”, aki már dobta a Nyugatot és abban érdekelt, hogy a Nyugat (benne Európa, Észak-Amerika és a szövetségeseik) és Oroszország is megsemmisüljön, darabokra hulljon maga a Föderáció is, de ez ugyanúgy érvényes legyen magára az USA-ra is! Akár! De hogy a világ gazdasági-politikai blokkokra fog szakadni (ha nem pusztul el), az teljesen bizonyos! Erről volt már itt szó; irányított deglobalizáció, amelynek a végén Kína lesz a legnagyobb kutya, de nem olyan nagy, hogy veszélyeztesse a gazdikat, mint éppen most az USA saját, sarokba szorított elitje veszélyezteti őket. Erről volt nem is olyan régen egy külön posztom itt a blogon.

    Nos, ebben asszisztál a sok hasznos idióta Nyugaton (Európa ebben viszi a prímet!) és az árulók illetve a globalisták szolgái is, akik ugyanúgy megtalálhatóak Nyugaton és Oroszországban is.

    Ukrajnának ebben a nagy játszmában nem osztottak lapot, Ukrajna maga az ürügy, s ha nem lenne, akkor lenne egy másik ürügy, igazából akármennyi.

    Szerintem ez a cél az igazi globalisták szintjén. Ezek mellett persze vannak ténylegesen „otthoni” csoportok mind Kínában, Oroszországban és az Egyesült Államokban is, akiknek nem szimpatikusak ezek a célok, féltik saját helyüket ebben a globalisták által elképzelt „Szép Új Világban”. Itt szintén jelen vannak tisztán gazdasági, de akár ideológiai okok is, amelyek teljességgel összeegyezhetetlenek a globalisták törekvéseivel.

    A globalisták céljainak egy másik fejezete a totális társadalmi ellenőrzés, a transzhumanizmus kérdései. Ezek is világosan látszanak, nem is titkolják őket.

    … és ahogy a múltkor is hozzátettem a fejtegetésemhez: a fenti küzdelem a világ anyagi szintén értendő, de ezen kívül van egy jóval bonyolultabb, összetettebb, de igazából még fontosabb szellemi küzdelem illetve szellemi evolúció is ezen a Föld nevű bolygón. Meggyőződésem, hogy ezt mindenkinek magának kell tudatosítania és felfedezni, hogy miről van szó, ezért ezt nem fogom kifejteni.

  4. Ha valakinek az a filozófiája, hogy mindent megszerez, ami megszerezhető, akkor a helyzettől függően változhatnak a szándékai.
    Ez a telhetetlen mohóság tette a fehér embert a világ urává.
    Minden zsarnok despota, erre a rugóra jár.

  5. 3 – M.
    Ez nevetséges általánosítás. A fehér emberek milliói éheztek és szenvedtek az évszázadok folyamán. Anglia nem azért gyarmatosította Indiát, mert fehér volt, hanem mert hajóflottái végett megtehette. Japán is próbált gyarmatosítani, pedig nem fehér. A sikeres gyarmatosítás feltétele nem a fehér emberség, hanem a fejlettebb ipar, Technológia és jelentős erőfölény. De csak nyomd tovább a színes bőrűek védelmét, nyilván a hazai fronton ezt premizálják.

  6. https://youtu.be/FUhgaWUgJ_M

    Dekolonizáció és határkérdés az ukrán-orosz viszony tükrében. Demkó Attilával és Vukics Ferenccel
    Ki akartam emelni belőle a lényeget, de nem tudtam, minden fontos benne. A videó leírásban a témák közvetlenül elérhetők.
    Ami nem teljesen ide tartozik, az előadásban elhangzik, hogy mennyire politika függő a történelem. A magyar doni hadsereget azért helyezte áldozati szerepbe Nemeskürthy, hogy egyáltalán beszélni lehessen róla, ez a szemlélet a mai napig él. Holott a lehetőségekhez képest jól felszerelt volt és hősiesen harcolt.

  7. Putyin nem katona. Ő titkosügynök, KGB, FSZB múlttal. Az információ, megtévesztés, játszmák a szakterülete. Nem katonai stratéga, hanem politikus, „maffiafőnök”. Ezért nem bízik a tábornokaiban (hetente cserélgeti őket). Fél tőlük ha sikeresek, megingathatják a saját pozícióját. Ez tipikus általános viselkedés egy tekintélyelvű diktatúrában. Mindenki is fél tőle is. Hetente esik ki valaki az ablakon – vagy tűnik el nyomtalanul – ahogy azt az FSZB intézi ha egy kicsit is veszélyesnek gondolja az illetőt. Ellentmondani nem lehet, börtön vagy front. Tele van ezzel a hírek, nem csak a nyugati.
    Véleményem szerint a vezetésben lévő tábornokokat ez megbénítja, még a legjobbak alatt is megremeg a szék ha Putyin úgy akarja. Hiába a nagy hadsereg, a sok texhnika, vas, ha nincs aki professzionális szinten használja. A történelem ismétli önmagát. Mégis mit várnak tőlük?

  8. 7 – Minátó:
    Sztálin diktátor volt a javából + tábornok is. A Vörös hadsereg mégis eredményesen működött. Mi változott Krím óta?

  9. 8. Tibor bá’
    Az általam linkelt videóban elmondják, hogy megváltozott a helyzet, amit nem vettek figyelembe. Ami 2014-ben elég volt, az 2022-ben már nem. 14 után nagy tisztogatások voltak Ukrajnában, az oroszbarátokat eltávolították, vagy megvették.
    Az oroszok Kijev irányában nevetséges erőkkel támadtak, puccsra számítottak. Keleten megerősített vonalak voltak, ott nehéz lett volna áttörni, viszont délen nagy területeket foglaltak el, de ott is kevesen voltak ahhoz, hogy ki tudják használni a helyzetet.

  10. 5.

    Senkinek a tetszésére nem pályázok.
    Ha valaki egyetért velem, az nyilván nekem is jólesik, mint bárki másnak.
    A hódítók, rendszerint térdig vérben gázoltak, akármilyen színű is volt a bőrük színe.
    A gyengébbek elnyomása, kizsákmányolása kiirtása ,egyidős gyakorlat a Homo sapienssel.
    Putyin már közel 300 000 halottér felelős.
    Ha látta volna a „Különleges Hadművelet” brutális következményeit, akkor nem támadta volna meg Ukrajnát !

  11. Még csak nem is fenyegetőzik mostanában atommal putyin…. Most komolyan nekem kell megvédenem? 🙂
    Nem ő fenyegetőzik – akit azért valamennyire illene komolyan venni – hanem ilyen olyan futóbolondok, mint a mai miatt kellene 2-3 naponta atom háborútól rettegni .
    Kösz, nem. Ennyire nem csíphet az a pisi…

  12. 10 – Mosógépszerelő:
    Ennek a hozzászólásnak akkor lenne értéke (és értelme) ha hasonló kirohanást végeztél volna például az Iraki háború alatt, ahol a halottak száma meghaladta az egy milliót. De mivel ezt nem tetted, ezért én úgy fogom fel, hogy most utolért a CIA propaganda, ami az Iraki háború alatt nem létezett.
    Kinyilvánításaidat úgy adod elő, mintha azok a saját gondolataid lennének, pedig dehogy.

  13. 8. Tibor bá, Tudod jól hogy a Barbarossa hadműveletben nem működött jól, a németek mélyen behatoltak a Szovjetunióba, milliókat öltek meg. Milliókat! Azt is tudod, hogy az volt az oka a kudarcoknak, hogy Sztálin lefejezte a vezérkart korábban. Nem nevezném eredményesnek.
    Sztálingrád után kapták magukat össze, amihez kellett egy kemény Orosz tél is…
    Azt is tudod, hogy sok ezer, százezer haditechnikát kaptak az Oroszok az USA-tól, hogy meg tudják állítani a Németeket.
    Végül győzött Sztálin, a mennyiség miatt, de a fentiek merőben más környezetben zajlottak mint most. Most NINCS valódi veszély, NEM Orosz földön megy a harc, a katonák, emberek többsége nem érzi ezt a háborút magáénak. Merőben más a helyzet! Nem érdemes hasonlítgatni noha valóban van mostanában Sztálin-nosztalgia.
    Nyilván a fentieket sokkal jobban tudod mint én…

  14. „az Iraki háború alatt, ahol a halottak száma
    meghaladta az egy milliót. ”

    Az iraki civil áldozatok pontos száma nem ismert, az IBC szerint 73 390-79 999 fő, a WHO 2008. január 9-i jelentése szerint azonban 104 000 és 223 000 között van, a legvalószínűbb becslés 151 000

    Wikiwand

  15. A kongói „polgárháborúban” 1998-2008 között 5,4 millióan haltak meg; maximum. Hivatalosan.

    Kongóban minden volt csak nem polgárháború, az áldozatok száma kb. 10 millió volt a nevezett időszakban, azóta is nő.
    Valóság.

  16. 14

    Az iraki háború 2003- ban ENSZ BT felhatalmazása nélkül folyt le….151 0000 civil halott. Mennyi az ukrán- orosz háború civil áldozatainak a száma? Több vagy kevesebb ? Egy intenzív több mint egy éve tartó tömeghadseregek között zajló konfliktus ellenére……Ha ez népírtás ,ahogy néha -beszélnek róla akkor az iraki és afganisztáni háború és megszállás mi volt? Járulékos veszteség? Ha több civil áldozat létszámát és arányait tekintve mint a katonai akkor azt minek tartjuk ? Van erre definíció egyátalán a nemzetközi jogban ,amit amúgy mindenki elfogad és ha igen akkor is mi gyakorlati haszna ha a hágai nemzetközi bíróság jogkörét,illetékességet pl az USA és Oroszország nem ismeri el ahogy más országok sem ?

  17. Bubo csak egy adatot igazított ki. Ha máskor ragaszkodunk a tényekhez, akkor tartsuk magukat ehhez. Nem viszonyított, hogy az Iraki halottak száma más háborúkhoz képest sok vagy kevés volt, jogos vagy jogtalan.

    Az iraki áldozatok száma körül ott lehet tévedni, hogy az áldozatok és nem a fegyveres harcban meghaltak számát tartják 1 millió körülire. Áldozat a földönfutóvá lett, a megrokkant és a menekült is.

  18. 4150-mit-akar-putyin
    3. Zsolt
    „Nos, ebben asszisztál a sok hasznos idióta Nyugaton (Európa ebben viszi a prímet!) és az árulók illetve a globalisták szolgái is, akik ugyanúgy megtalálhatóak Nyugaton és Oroszországban is.”

    D. McGregor nyugállományú ezredes :
    „Az Oroszok könyörögtek, hogy tartsuk tiszteletben Ukrajna semlegességét – figyelmen kívül hagytuk őket”
    Csőd felé tartunk – nem tudjuk finanszírozni a háborút”
    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/

  19. 17

    Tények. Igen. Jó is lenne ez, csak az a baj hogy számháború folyik a különböző érdekek mentén. Ez volt van és lesz Ukrajnaban is. Például az nem számít menekültnek aki Oroszország felé ment…..2104-2022 között és háború kitörése óta. Ők csak az orosz statisztikában szerepelnek máshol nem. Ez is tény. Nyilván mindenkit erőszakkal deportáltak……már 2022 előtt is…. Holodomor versus Holocaust klasszikus számháború ami hidegháború óta tart.

  20. Hogy mit akar Putyin valójában, azt nem tudom, de van ennél egy fontosabb kérdés:
    Mit akarnak a FED tulajdonosai?

    A Federal Reserve a központi bank szerepét betöltő, vegyes állami-privát rendszerben működő magánbank. Az USA adósságának döntő része a FED felé van. A FED tulajdonosi köre érdekelt a különböző gigavállalkozásokban (Vanguard Group, BalckRock, State Street, stb.), amelyek a nagy amerikai tőkekoncentrátumok tagjai: katonai-ipari komplexum, ingatlanpiac, élelmiszeripar, gyógyszeripar és bányászat.

    Mivel az amerikai kormányzat pénzügyi szempontból a FED uraitól függ, így kénytelen azt tenni, amit ők diktálnak. Mivel a tőketulajdonosok egyben tulajdonosai a fenti korporációknak is, így az USA kormányának a valódi irányítása ennek a gigantikus magántőkét birtokló csapatnak a kezében van.

    Tehát a „mit akar Putyin” helyett sokkal fontosabb kérdés az, hogy mit akarnak a FED tulajai?
    Első körben Putyint eltávolítani, ez nagyon valószínű.

  21. Habár a barbár orkhordák vezére ellen a Hágai Nemzetközi Bíróság kiadta az elfogatóparancsot, azért érdemes egy pillantást vetni az alábbi videóra is, ami a porig rombolt Mariopul jelenét is bemutatja – igen, tudom, ez nem fog illeszkedni a kötelező narratívákba és a nyugati mainstream is kerüli, mint ördög a tömjént, de mérnöki szemmel nézve ez bizony nem egy rossz teljesítmény egy év alatt, háborús övezetben:

  22. 3. Zsolt
    „… az van, hogy nagy munkát belefektetve (évtizedeket!) létrehozunk két felet, amelyek értékrendi szinten vannak a békíthetetlen helyzetben”
    ” Például: az oroszok nem fogják elfogadni a Nyugat által sulykolt értékrendet (LGBT, woke marhaságok stb.), ez a Halál Kultúrája, s ez nem elfogadható az orosz világ életszemléletével illetve a világ többi részének az életszemléletével sem.”

    A Putyin elleni elfogatóparancsot kiadó hágai ügyész testvére pederast!
    Karim Ahmad Khan a Nemzetközi Büntetőbíróság legfőbb ügyésze, amely elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin Orosz Elnök ellen.
    A Pakisztáni származású Khan korábban Brit ügyvédként, valamint a nemzetközi büntetőjog és a nemzetközi emberi jog jogi szakértőjeként dolgozott.
    A főügyész személyes életében azonban van egy érdekes pont amely az elmúlt néhány órában monopolizálta a híreket miután elhatározta, hogy elfogatóparancsot bocsát ki Putyin ellen: Öccse (Imran Ahmad Khan) szintén politikus, és nemrégiben elítélték egy kiskorú fiú szexuális zaklatásáért.

    /https://www.newsbreak.gr/kosmos/449973/paiderastis-o-aderfos-toy-eisaggelea-tis-chagis-poy-exedose-to-entalma-kata-toy-poytin//

    Sőt a börtönbüntetését is leülte. Még érdekesebb, hogy alig néhány hete szabadult a börtönből. Február 20-án konkrétan.

  23. 24. L.S.

    Ha az én testvérem kannibál aki 50 embert megevett már élete során mindegyikük testrészeit jégszekrényben tárolva, akkor én bűnös vagyok? Ez ügyben tiszta mint a „fehér holló”. A testvérem bűne nem az én bűnöm.

    22. MM.

    Oroszoknak tisztelet azért mert van egy két új ház ott Mariupolban (ami az ostromok után épült), ahol egy lakás ára (ha Budapestre vetítenénk), akár az 50 millió Forintot is meghaladná! Néhány helyen tiszta luxuslakópark. Mi Ukrajna szégyene? Hát csak annyi, hogy ha az övék lett volna Mariupol, akkor még mindig a régi redvás romok lehettek volna (esetleg egy-két új bádogviskó). Ennyit az ukikról!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük