(3704) Gondolataim

Tibor bá’ online

 

Az én időmben a tudás volt az érték, nem az anyagi javak különböző formája. Ez olyan mélyen ült a társadalomban, hogy a lányok is ezen az alapon válogattak. Persze csak addig, amíg nem lettek szerelmesek. Nem tudom miért alakult így, mert én ösztönösen jártam ezt az utat.

Az internátusban, ahol én nevelkedtem, természetesen volt egy könyvtár, ahonnan ki lehetett venni könyveket, illetve, egyszerre csak egyet.   Vasárnap délután, a padon ülve, olvastam a „Számok titokzatos világa” című  ismeretterjesztő  könyvet, míg a többiek fociztak a pályán. Nekem a  könyv olvasása  sokkal  nagyobb élményt nyújtott, mint a poros udvaron egy labda kergetése.

Két évvel később kutatva az ifjúsági könyvek között megakadt a szemem a „Természet az ember igájában” című könyvön (szerző: Sztrókay Kálmán) ami főleg fizikával foglalkozott. Fizikát iskolában csak két évvel később tanulhattam, nem csoda, ha semmi újat nem hallottam.

Meggyőződésem, hogy ideális esetben egy ember 25 éves koráig megismerheti a minket körülvevő világot, ha a fizikát, kémiát, biológiát, stb. saját szakterületétől függetlenül, legalább középszinten megismeri. Mi következik ebből? Az, hogy új téma olvasásakor nagy valószínűséggel meg tudja mondani, hogy az állítás plauzibilis-e vagy sem. Magyarul minden hülyeséget nem lehet neki beadni. Aki időben nem műveli magát kellően az alap tudományokkal, az nem képes képben lenni, és képtelen eldönteni, hogy egy újabb „tudományos” szenzáció nagy valószínűséggel valós-e vagy valótlan. Ha nem tudja eldönteni, akkor csak egyet tehet, annak hisz, vagyis fogadja el a magyarázatát, aki számára szimpatikusabb, vagy rá nézve kedvezőbb elképzelést hirdet.

Manapság ebből a fajtából van a nagy többség, azért mert már 30-40 éve se volt érték a tudás. Felnőtt egy-másfél nemzedék, akinek az a fontos, hogy meglegyen a mindennapi betevő sör, amit a TV előtt elnyúlva iszogathat. Elég, ha azt megtanulja, mit kell nyomogatni és hogyan. Nem baj, ha lövése sincs, hogy mi történik a nyomogatás hatására. Szerinte az csak úgy van. Már akkor is volt, amikor megszületett, kit érdekel, hogy hogyan?

És akkor most a COVID. Az csak természetes, hogy a biológiához kevesen értenek, az is, hogy kevesen érdeklődtek iránta. Kellemetlen, főleg, hogy jött egy kezelhetetlennek tűnő világjárvány. A létünk függ tőle. A vírus, a vírusok elleni védekezés, az immunológia egyszeriben fontosabb lett, mint a foci. Az emberek tömegesen rohannak az Internetre, a fészbukra, ahol minden van, többnyire marhaság. Szemezgetnek belőle és mivel általános természettudományos ismereteik megragadtak a sörfőzésnél, azt a hülyeséget fogadják el, ami nekik a legszimpatikusabb. Az első időben annak a csillagászati marhaságnak is volt szószólója, követője és hirdetője, ami szerint a vakcinákban mikrocsip is van. A mérsékeltek „mindössze” annyit hirdettek, hogy ez egy kísérleti vakcina. És így fogják a hülye tömegek az egész emberiséget a sírba kergetni.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

25 gondolat erről: „(3704) Gondolataim

  1. Hát ebben a mai információ dömpingben, a világnak csak egy kis szeletét vagyunk képesek, úgy ahogy megérteni. Nyilván, a többség se nem orvos, se nem virológus, se nem stb…. De vannak a tények, amelyek makacs dolgok!
    Egy dózis – na igen. Hány lett belőle?! Lett belőle 2-3, és ki tudja még hány lesz…. Ezt nem kísérletezésnek nevezik?
    Továbbá: az én fejemben, az oltás fogalma egyenlő a védettséggel, hiszen a „klasszikus“, jól kikísérletezett (!) vakcinák tényleg ezt adták. A mai, milliárdosok által pénzelt (vajon miért?) oltásoknak mondott kísérleti készítmények viszont inkább kockázatcsökkentő kezeléseknek tűnnek. Amiből csak az első évben rádtukmáltak rögtön hármat! A kétes védettségükkel, mellékhatásokkal, továbbfertőzések lehetőségével, és inkább nem sorolom. De az ígért célok, meg a realizálódott tények között, meglehetősen nagy szakadék tátong!
    És amennyi maszatolás folyik a vakcinák körül, hát nem csoda, hogy jómagam (na meg a világ egy része) tele vagyok kételyekkel – bár itt a fórumon a magamfajták a totálkáros hülyegyerek kategóriába vannak sorolva, hiszen van bór a képén, meg egyáltalán bátorsága kételkedni!
    Hát én mindössze azzal tudok tiltakozni a kísérleti egér státusz ellen, hogy nem oltakozom.
    Csak azon csodálkozom, hogy Tibor’bá te, meg a holdudvarod, szentül hisztek a totális geddonban, a felmelegedésben, az Orbán gazemberségében, a népességcsökkentésben, és egy nagy rakás világvége történetben. És ezek után egy szem hoppra becumizzátok, hogy ezek a kedves bácsik – Billy, Faucci, Schulz, Rockefeller, stb…- mind azon munkálkodnak reggeltől-estig, januártól-decemberig, hogy megmentsék az emberfelesleget ettől a 0,3% mortalitású gyalázattól….

  2. Sajnos ez pontosan így van. Ráadásul vallásos meggyőződéssel hisznek a hülyeségben, ami a legborzasztóbb hogy az ismerősök között is előfordul ilyen ember. Inkabb feladja a munkahelyét mint oltatna. Ha mondok neki valamit csak mosolyog, hülyének néz. Sajnos felesleges minden magyarázat így teljes nyugalommal mondom neki(k) hogy jobban jár ha felveszi az oltást mivel az agyába kerülő csip segít majd megtanulni oroszul, kínaiul vagy angolul (attól függ ki gyártja az oltast ugyebár 😉 lehet ezt be is veszi… Aki gyerekként nem szomjazza a tudást az felnőtzként sem fogja. Beleverni nem lehet, csak ellenállást vált ki. Talán „okosnak”, érdeklődőnek, tudásra vágyónak születno kell?

  3. Az írás jó. Az információbeírások egy tiszta lapra mindig hatékonyabbak.
    A későbbi gondolkodás alapjait képezik a megszerzett információk, ez minél korábban történik(minél tisztább a lap) annál erősebb a beíródás. Ezek a rétegek egymásra rakódnak és ha a folyamatosan felépülő információs mátrix-val koherenciát mutatnak, rögzülnek. Ha nagyon eltér ettől, kilökődik.

    A sok információ önmagában nem tesz okossá. Az adatok képpé fűzésének képessége az intelligencia kérdésének körébe tartozik.
    Nem művészet a saját világképünk mantrázása, a miénktől eltérő logika megértése az.

    Ha jobban megnézzük csak ezzel a mantrázással találkozhatunk. Azonban mivel egyetlen ember világlátása sem lehet teljes, csupán már csak az adatszegénység okán sem, így kár ugrálni és hirdetni a tutit.
    Sokkal inkább az adatkezelő szoftver(intelligencia) és hardver(agy) ismeretének bővítése a fontos, vagyis hogyan rendezzük a dolgokat. pl. hogyan tanulunk?

    Tehát mindenki maximum annyit tudhat amennyit a tudomány már biztosan feltárt.
    Persze ami a tudomány ismeretanyagából hiányzik az teljesen falssá teheti sziklaszilárdnak hitt egyénileg megszerzett világképünket.

    Tibor bá’ !
    Szerintem neked igazad van a coviddal, mint vírusos betegséggel kapcsolatosan, keveset tudunk mi átlagbélák róla. Azonban a társadalom bizalmatlansága ugyanolyan törvényszerű megnyilvánulás mint minden más.
    Egyrészt butaságunk, másrészről önvédelmi mechanizmusunk okán.
    Minden forgatókönyvszerűen halad.

  4. Én azt tapasztaltam, az egész eddigi életemben tanultak alapján, hogy szinte semmit nem tudok, minél nagyobb a tudásom, annál inkább látom a korlátaimat, s aki ennek az ellenkezőjét képviseli, az az én véleményem szerint, meglehetősen korlátolt gondolkodású, magát túlértékelő, s egyáltalán nem bölcs ember. Jellemző erre az oltások kapcsán pl. a chip összekeverése ( nyilvánvaló ökörség ) a nano technológiával, amiről azt hiszem tényleg keveset tudunk, viszont nagyon is létezik, bár én nem állítom, hogy ez van az oltásban, de nem tartom lehetetlennek sem. A másik már sokszor említett tény, hogy az ellentábor élén is képzett kutatók, orvosok, professzorok vannak, akiket itt és a fősodratú médiában folyton lehülyéznek.

  5. 1 – Mackómuki:
    Nem a vakcinák kísérletiek, hanem a COVID-19. Egy teljesen új típusú vírus támadt az emberiségere. A kormányok szakértő gárdáinak fogalma sincs hogyan védekezzünk ellene, és mindent kipróbálnak. Nincs egységes védekezés, mindenkik más taktikát követ, egyik se válik be. Közbe a járvány megállíthatatlanul terjed és tejed. A számok viszont azt mutatják, hogy az oltások így vagy úgy de enyhítik a betegség lefolyását, a kaszás megjelenését. Igazán buták és tudatlanok azok, akiket a számok nem győznek meg. De miért győznék meg, amikor képtelen fejben kiszámolni mennyibe kerül egy 8 és félkilós görögdinnye, ha kilója 90 forint. (elárulom, 765 Ft.)

    4 – Gartai:
    A minél többet tudok annál…. szellemes mondást ne te találtad ki. Mögéje bújni, hogy nem érdemes gyarapítani ismereteinket, bárgyúság.
    Olyan téma a világon nem létezik, amiben az emberiség 100 százaléka egyetért. Azt kell észrevenni, hogy egy tételt hány százalék ellenez és hány százalék ért vele egyet. Még ma is van olyan tudós, aki tagadja a globális felmelegedést. Igen kevés virológus oltásellenes.

  6. Tibor bá’

    Az idõ majd eldönti…
    Az utolsó bekezdést elhagyhattad volna.
    Lerontottad vele az írásod szellemi színvonalát

    Na persze „kinek a pap, kinek a papné”

  7. Toroczkai oldalán található ez a nyílt levél, melyet állítólag megfenyegetett orvosok írtak az Orvosi Kamarához, engem azért érdekelnének a válaszok a benne feltett kérdésekre, pláne mert csütörtökön megyek a 3. oltásra. 🙁

    file:///C:/Users/apath/AppData/Local/Temp/Nyi%CC%81lt%20leve%CC%81l.pdf

    Forrás: https://www.toroczkai.info/

  8. Azért COVID kapcsán Tibor bá’ is is felült tavaly tavasszal a pánikvonatra, és heteken-hónapokon belüli teljes világösszeomlást, totális káoszt jövendölő írásokat fordítotott nekünk, meg saját kútfőből is olyanokat írt, hogy több hónapnyi készletet kell raktároznunk és ki se lépni a házunkból, ha életben akarunk maradni.
    Még olyat is írt, hogy „Én a magam részéről tudomásul veszem, hogy a következő születésnapomat nem érem meg,” aztán mégis itt van… Szerencsére.
    Nekem azok a forgatókönyvek, már akkor se tűntek plauzibilisnek…

  9. 7 – Avatar:
    Én egy kicsit másképp emlékszem. Azt írtam, megismerve a vírus karakterét (gyors mutálódás, 14 nap tünetmentesség, újra fertőződés, hosszú távú maradandó egészség károsodás) biztosra vettem, hogy „nekünk annyi”. és abban is biztos vagyok, hogy a 3 oltás ellenére, ha megkapom, engem elvisz. Hogy piszkosul vigyázok magamra az egy más kérdés.

  10. Hát…
    Ugye ezzel a szóval nem kezdünk mondatot, viszont…
    Először is az oltás nem ingyenes.
    Államilag finanszírozott. Ami nem ingyenességet jelent…
    Az hogy az oltás ellenére is igen rossz nálunk a „ráta” az annak köszönhető hogy :
    Elsősorban a keleti vakcinák miatt, ha ez nem világos, nézz utána. És ez nem lobbi kérdése.
    Az, hogy keleti vakcina elérhetőbb volt mint a nyugati, ez egyértelműen a nyugati hozzáállást tükrözi.
    Második szempont pedig egy ország alapvető egészségi állapota. Mely az adott ország egészséghez való egyéni
    hozzáállását illetve az egészségügyi rendszer minőségét mutatja meg igen valósan.
    Harmadik pedig az, hogy bizonyos országokban politikai propaganda gyanánt használják fel az oltást, és az oltottakat. Ez pedig sokaknál alapvető ellenállást generál,mely ellenkező hatást vált ki.
    Így nem lehet világjárványt kezelni, ahogy két éve csinálják.

  11. Az oltott és oltatlan között nem az a különbség, hogy nem tudnak számolni, meg ostobák, stb…. meg ilyen hülyeségek, hanem a bizalom hiánya okozza. Van aki elhiszi a számokat, más meg simán el tudja képzelni, hogy hazudnak éjjel-nappal. Az orvosok is meg vannak félemlítve, aki köp, annak vége. Szóval a „hazugcsalóorbánkormány” most hirtelen igazmondó juhásszá vedlett. Na ez az amit az oltatlanok nem hisznek el. A számokat meg vagy elhiszi valaki vagy nem, senki nem számolta meg maga, még az sem tud semmit aki ott dolgozik, mert másik osztályra be sem teheti a lábát….

  12. 12.Szerintem a természetnek, és a működésének semmi köze a politikához. Ha valaki politikai elhatárolódás miatt nem oltatja be magát, és amiatt boldogan fullad meg, hát azt kis eséllyel lehet értelmesnek nevezni. Akkor inkább szavazzon a nem kedvelt politikai irány ellen, vagy menjen el ellene tüntetni. A hulláknak nincs pártállása, se hitvallása. Egyszerűen hullák. De ha jól tudom, az ellenzék sem kíván lebeszélni senkit az oltásról.
    A lapos föld hívőkkel meg tényleg nem lehet mit kezdeni.

  13. Elnézést kérek, ha esetleg megbántok valakiket..
    Némely hozzászólásom mögöttes tartalmát csak azok érthetik, akik mélyebben belegondolnak abba, amit leírok, illetve akik ismernek. Ez több ponton is hibákat eredményezhet. Van aki zsigerből válaszol, van aki meg többször átolvas, és utána.
    Sokszor én sem mérlegelek egy egy hozzászólás után. Emiatt is elnézést kérek.

  14. Most 3, egy helyen dolgozó ismerősömről derült ki, hogy tüdőgyulladásuk van. Tesztelték covidra, de negatívak.
    Egyikről tudom, hogy az év elején átesett a covidon, nehezen viselte.
    Mindhárom be van oltva, Pfizer 2 adag, a második adag óta eltelt legalább egy hónap, mindenki az utolóbbi 6 hónapban volt oltva.

  15. Csoda, hogy letesztelték őket. Nekem olyan infóim vannak, hogy az oltottakat nemszokták, erre hivatkozva: „nem lehetnek kovidosok”.

  16. „Egy szösszenet az intenzív osztály mindennapos életéből…. Feketén fehéren…”

    „Mire számíts ha Covid Intenzívre kerülsz:
    Mindjárt egy jó hírrel kezdem: all inclusive ellátást kapsz, nem kell magaddal hoznod semmit. Mindent mi adunk! Teljes ellátásban lesz részed.

    2 féle módon kerülhetsz hozzánk: egyenesen a sürgősségiről vagy egy másik Covid osztályról. Egy a közös, bárhonnan is jössz, már nagyon fulladsz… Előbbi esetén elég nagy megrázkódtatás lesz a környezet, az utóbbiak viszont már sejtik, mi is vár rájuk. Először is kapsz egy szuper ágyat – újabb jó hír (több millióba kerül egy ilyen). Aztán levetkőztetünk teljesen meztelenre, akárhány éves is vagy.
    Felragasztunk rád elektródákat, melyekkel a nap 24 órájában nézzük a pulzusod, kapsz egy vérnyomásmérő mandzsettát, kapsz egy csipeszt az ujjadra, (jó lenne, ha nem lenne műkörmöd, mert akkor nem jól működik) amellyel a vér oxigén szintjét monitorozzuk. Majd látni fogod, ez a legfontosabb mérő műszered lesz. Kapsz egy katétert is, mert sajnos az intenzív osztályon nincs WC, amúgy sem lenne erőd kimenni. Ugyanezen okból kifolyólag kapsz egy pelenkát is. Akkor is ha 30 éves vagy, akkor is, ha 70. Ja, hogy Neked AZ úgy nem fog menni? Hát, kénytelen leszel megszokni. Ahogy a mosdatást is ott az ágyban. Aztán kapsz egy artériás kanült valamelyik csuklódba, amin naponta többször vért veszünk. Erről jut eszembe, naponta 5-ször megszúrjuk az ujjadat, hogy megmérjük a vércukrodat, mert a Covid sajnos felborítja cukor háztartásod.. előbb utóbb inzulint is fogsz kapni. (meg ezen kívül rengeteg vitamint, infúziót, gyógyszert – többek között Remdesivirt is, melyet csak tavaly júniusban engedélyeztek és hosszú távú hatásai ismeretlenek, amik miatt annyira de annyira aggódnak az oltásellenesek).

    És kapsz egy maszkot az arcodra. Olyan, mint egy búvármaszk. Jó szorosan rögzítjük a fejedre. Ez, ahányszor levegőt veszel, nagy nyomással pumpálja beléd az oxigén dús levegőt. Szörnyen fog szorítani, de nem lazíthatunk rajta, mert akkor ereszti a levegőt, leesik a nyomás. És ezt a gép hangos sípolással jelezni is fogja. Amúgy is minden csipog körülötted éjjel nappal. Nyugi, pár nap után már fel sem tűnik ez a zaj. Ezt a maszkot – NIV maszk a neve – eleinte még kis időre le lehet venni. Óriási megkönnyebbülés lesz, majd meglátod. Ilyenkor ehetsz, ihatsz. Aztán ahogy romlik az állapotod, egyre kevesebb lesz ez az idő… Végül eljutsz oda, hogy egy kanál étel után már vissza kell tenni. Örülsz, ha pár kanál tápszert tudsz enni egy nap. Ekkorra már cserepes lesz a szád, a maszk pántjai kisebesítik a bőröd, bárhogy is próbáljuk ezt kivédeni. És ez még nem a lélegeztető gép. Akkor elaltatunk és nem tudjuk fel tudunk-e ébreszteni valaha…

    A drága ágy sem lesz már kényelmes, fájni fog a derekad, pár nap után minden bajod lesz benne. Nem tudsz úgy aludni, ahogy szoktál, mert csak félig ülő helyzetben tudsz létezni. De nem ez lesz a legnagyobb bajod. A legnagyobb bajod az lesz, hogy nem elég a levegő. Szerintem ez az egyik legfélelmetesebb érzés a világon… Amikor nem elég a levegő. Lassan elveszíted az időérzékedet… azt sem fogod tudni milyen nap van… és nem is fog érdekelni, hogy nincs híred a külvilágról, itt nincs tv, WiFi. Hiányozni fog a családod. A férjed, feleséged, gyereked, apád, anyád nem jöhet be hozzád. Max beküldenek egy fényképet vagy egy gyerekrajzot. Gyógyulj meg apa/papa stb. felirattal.

    Magányosnak, elveszettnek fogod érezni magad, nincsenek arcok körülötted csak szemek a maszkok mögött. Nem látod a beteg társakat, mert függöny választ el tőlük, csak a hangokat hallod, ahogy ők is küzdenek a levegőért, az életben maradásért. Sajnos tudni fogod azt is, ha a melletted lévőknek nem sikerült… Hallod a család sírását, amikor bejönnek elbúcsúzni. Mert egyszer és egyben utoljára bejöhetnek. Nem látod, de hallod a függönyön keresztül. Nem tudsz elbújni, elmenekülni előle. Ahogy mi sem tudunk. De mi 12 óra múlva hazamegyünk a családunkhoz, és pár órára elfelejthetjük ezt az egészet, ha tudjuk… Te viszont ott maradsz, a félelmeiddel, az oxigén hiányoddal. Csak reménykedhetsz, hogy nem adtad át a kórt idős szüleidnek, a párodnak, gyerekednek. És ott marad veled a bizonytalanság, hogy mi lesz veled…túléled-e.. ki kerülsz-e innen élve.. Imádkozol a neked tetsző Istenhez, még akkor is ha nem vagy hívő. És hiába gondolsz arra, bárcsak ne vettem volna az egészet olyan könnyedén… Már késő.”
    /forrás: egy COVID ITO orvosa/

  17. Tibor bá,

    A fenti írás (amit az előbb betettem megérne talán egy posztot is. Olvasom, hogy közel 700-an vannak már lélegeztetőn Magyarországon, akikből vagy 600-an fekete zsákba kerülnek több napi vagy heti kínlódás után.

    Hátha valaki nem látta még:

  18. 17 – Gyarmathy:
    Azt tudnám tanácsolni minden oltástagadónak, hogy olvassa el, de nincs értelme, mert ezt is kidumálnák: színészhekkel eljátszott jelenet leírása.

    18:
    Feltehetem posztnak.

  19. 21. Python,

    Kunetz Zsombor orvos azt állítja, hogy a covid osztályokon az orvosok sok időt azzal töltenek, hogy telefonon más osztályokat kérdezgetnek, hogy náluk van-e hely a súlyossá vált betegek átvételére.
    Tehát 2021 novemberében a járvány 4.-ik hullámában nincs egy online felület, ami valós időben mutatná az orvosi személyzetnek, hogy hol, melyik kórházban van hely a súlyos, életveszélyes állapotba került betegeknek.

    „A teljes halálozási arány amely Magyarországon a második, harmadik hullámban, a lélegeztetett betegeket tekintve 90 százalék volt, az angol régióban pedig 50 százalék körüli.
    A tragikus kimenetelnek, nemcsak az egészségügyi rendszerünk hiányossága és a terhelés hatására összeomlott egészségügyi ellátórendszerünk az oka, hanem az az információ hiány is, ami az angol rendszerben nem állt fenn.
    Ugyanígy más oldalakon akár az aktuális ágyfoglaltság is publikusan megismerhető.
    Ennek értelmében az információ szó szerint életeket menthet, míg ennek elrejtése életeket vesz el.
    Nevezzük nevén ez utóbbi cselekményt, amely életeket vesz el tudatosan , az nem más, mint emberölés!”

    Elképesztő az egész. Most olvasom, hogy 5 milliárd forint értékű teszt megy a kukába, mert lejárt, miközben nem teszteltek eleget, így ki tudja hány fertőzött túl soká került kórházba, kezelésre. Majd ha már kórházban van és tovább súlyosbodik az állapota, információhiány miatt soká kerül intenzív terápiára.

  20. 23: Gyarmathy, a PCR szavatossága nem nagyon tud lejárni! 😛 😉 Ezekhez nem vették meg anno az egyik reagenst, mert hiánycikk volt, és így nem lettek felhasználva a 2. hullámban. Mivel ezek még az eredeti vuhani vírus kimutatására alkalmas kittek, ma már nem nagyon használhatóak! Igen, 1 éve kellett volna tömegesen felhasználni, csak hát a politikai járványkezelés úgy működik, hogy ha nem tesztelünk gőzerővel, hogy 5% körül alakuljon a pozitivitási ráta, akkor fertőzött sincs, vagy nem elég, és lehet kozmetikázni. Majd 3-4 hónap csúszással a KSH adatokból utólag lehet sok mindent kiszámolni a többlethalálozási számokból. 🙁
    A mostani hivatalos 25-35% között mozgó pozitív esetszámnál a valós napi fertőzöttek száma kb. 8,5-10x -e a hivatalosan detektált fertőzöttekének.

    A kórházak központosítása olyan magyaroshan végrehajtva az ide vezet…! 🙁

  21. Két évvel később kutatva az ifjúsági könyvek között megakadt a szemem a „Természet az ember igájában” című könyvön (szerző: Sztrókay Kálmán) ami főleg fizikával foglalkozott. ”

    Meg volt a szüleim könyvtárában, és élvezettel olvastam. Úgy emlékszem volt még egy könyv tőle, de a címére nem emlékszem már.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük