(3314) Újra fertőződés

Tibor bá’ online

 

Az első újrafertőzött beteget a kínaiak jelentették, még márciusban. A válasz hatalmas hallgatás volt. Néhány hete egyre több helyről érkeznek hírek, hogy volt újrafertőződés. A dolog azért ilyen nehézkes, mert az újrafertőzés detektálásához az kell, hogy a beteg első fertőzések azonosítsák a vírustörzset, és a másodiknál is. Végül a két azonosítottnak nem szabad egyezni. Ezzel lesz biztosított az újrafertőződés ténye. Természetesen az is előfordulhat, hogy a beteg második alkalommal az első törzzsel fertőződik, de ennek a kimutatása lehetetlen.

Mindenesetre, ha a védettség (akár kigyógyulás, akár vakcina folytán) csak 3-4 hónapig tart, akkor az újrafertőződés lehetőségéhez nem fér kétség.

Ez, nem vészmadárkodás   kérdése, csak a józan észé. Ha a COVID-19-et 3 hónap után újra megkaphatom, és a betegség után (legújabb magyar adatok szerint) a gyógyultak 40 százalékánál fennmarad tüdő, szív, vese, de akár agyi károsodás is, akkor az emberiség jövője minden, csak nem rózsás.

Logikusan gondolkozva ebből csak az vezetne ki, ha az ember 3 havonta újra oltatná magát. Azonban ez se biztosítja a kiutat, mert a vírus mutál és újabb és újabb törzsek jelennek meg (lásd a szezonális influenzát). Az egyik törzs elleni védőoltás tökéletesen használhatatlan a másik törzs ellen. Ez a tény egy lehetetlen és reménytelen helyzetet teremt. Őszintén, én nem látok ebből kiutat. Ha mégis van, akkor majd meglátjuk.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

68 gondolat erről: „(3314) Újra fertőződés

  1. Ez nagyon tragikusan hangzik, de félek, hogy minderre van reális esély. ?
    Meglátjuk mire lesz elég a NER a vírus ellen. Jómagam boritékolnám a választ, de inkább megvárom a többiek mit mondanak.

  2. 1 – Bak Tigris:
    Tragikusan hangzik, de én csak az elfogadott tényeket raktam össze némi logikával. Folytathatnám azzal, hogy se bezárt gyárakkal, se szövődményektől szenvedő munkásokkal nem lehet termelni. Az emberiségnek szembe kell nézni avval a ténnyel, hogy a fénykor elmúlt. Vége a permanens wellnessnek.

  3. Úgy gondolom, hogy a bradykinin vihar magyarázat már egész közel visz a hatékony gyógyítás kidolgozásához. Tehát lesz jó gyógymód. És akkor a szövődmények jó része is kivédhető lesz.
    Addig is, előzzük meg a fertőződést, amennyire tudjuk és vigyázzunk magunkra és egymásra.

  4. 2. Tibor bá’

    Bizony-bizony!

    Tudtuk, hogy eljön ez az átmeneti időszak is, az a pillanat ahonnan már sohasem lehet olyan mint volt.

    Ők még a ‘vissza a régihez’ elvért és legfőképp a jólétért fognak síkraszállni. Nem fogják fel, hogy ez már lehetetlen. Még tele a fejük ideákkal, de a remélt jövő már most a múlt, már több ezer éve az.

    Mi örülni fogunk ennek az átmeneti időszaknak is.

  5. A covid egy szezonális vírus – nem véletlenül tűnt el nyáron – így csak ősszel kell majd egy oltás, és kész.

  6. 5. lr01.

    Mivel idén az egész földön egyszerre volt globális nyár, most jön a globális ősz erre a szezonális vírusra…
    Mit tolsz? Jó cucc..

    A terjedése évszaktól független.
    Amitől függ: az emberi kontaktusok száma illetve a védekezés hatékonysága..

    https://www.worldometers.info/coronavirus/

  7. Rosszul tudod haver, a covid bizony szenzonális vírus:

    „miközben a déli féltekén, még a fejlett egészségüggyel rendelkező Ausztráliában is csak nagy nehezen vagy egyáltalán nem tudták megakadályozni a terjedést a sok helyen március óta (!!) fennálló szinte teljes lezárás ellenére sem, aközben az északi féltekén (kivéve a monszunországok, ahol szintén tombol a járvány!) májustól szinte alig-védekezés mellett is nem sokkal volt 1 felett a reprodukciós ráta (a reprodukciós ráta azt mutatja meg, hogy egy ember hánynak adja át a betegséget), szemben a márciusban tapasztalt 2,5-3,5-el, vagy ha volt is második hullám, azt nagyon könnyen tudták kezelni. Nehéz más magyarázatot találni erre, mint hogy a terjedés szezonális, tehát mondjuk (csak a példa kedvéért) télen 3 az alap (beavatkozás nélküli) reprodukciós ráta, nyáron meg 1,5. A következő 6-9 hónap legnagyobb kérdése, hogy vajon mennyire szezonális a COVID-19.”

  8. 7 – Ir01:
    Semennyire. Viktória államban iszonyatos munkát végez, pedig már tavasz van. Brazíliában (az ottani nyáron) tombolt. Az USA nyugati partján is tombolt a nyáron.

  9. 7. Ir01

    Elég „elegánsan” tekintesz el attól az „apróságtól” amit a járványügyi intézkedések hatásának neveznek.
    Ezt az évszakfüggőséget már csak a legostobábbak hozzák fel.
    De ha már itt vagy: naptári vagy meteorológiai évszaktól függ a „mi is”?!

  10. 9: Csak a legostobábbak nem vették észre, hogy semmilyen járványügyi intézkedés nem volt nyáron. Jártál a Balatonon, vagy csak úgy az utcán, vagy ennyire kocka vagy?

  11. 9 Koczka Zoltán

    Hibáztál!
    7. Ir01 megvezetett.
    A hsz-ében nem írt le semmit, az idézet pedig nem az Ő szavai.
    Ha ezt támadod mellélősz, de az idézet íróját (Zsiday) sem támadhatod, mert a környezetéből kiszakított mondatok már mást jelentenek.

    Érd el, hogy a saját gondolatait írja le, és Te csak arra reagálj.

  12. 11.n/a

    Kösz!
    Csak erre reagáltam. Ez nem tűnik Zsidainak:
    „Rosszul tudod haver, a covid bizony szenzonális vírus:”

    De most akkor naptári vagy meteorológiai nyár az ami hat a „mire is”??

    Ez foglalkoztat de nem talál rá irodalmat. 🙂

  13. 10. lr01.
    Csak megjegyzem van élet („szezon”)
    a Balatonon túl. Azaz ha valóban szezonális volna akkor az egész világra érvényes lett volna de folyamatos a terjedés.
    Te abban a tévhitben vagy valószínűleg, hogy itthon volt első hullám. Nem. Nem volt járvány csak járványveszély ami le volt folytva.
    A járványügyi intézkedéseknek köszönhetően. Maszkhasználat és távolságtartás. Ezek folyamatosak voltak amíg Te balcsikáztál mások meg borkaiztak a Zadrián.

  14. Kedveseim!
    A becsmérlő szavakat kitöröltem, Jó lenne, ha a jövőben erre nem lennék rákényszerítve.

  15. Végül eljutunk oda, hogy az oltás egy nagy kalap szamóca, és teljesen más logika mentén kell kidolgozni a védekezést, nevezetesen az oltásnak immun erősítő hatásúnak kell lenni, avagy mesterségesen fel kell turbózni azt.
    Nem csodálom, hogy ezt az irányt senki sem erőlteti, végén az emberek egészségesebbé válnának, és nem lehetne az a sok szemetet eladni nekik gyógyszer név alatt…

  16. Re:16
    A módszeren vitatkozhatunk, de maximálisan egyet értek veled abban, hogy itt csak a jó immunrendszer a megoldás, mert minden más időleges.

  17. 17. Dajtás
    Ezen nincs vitatkoznivaló.
    Az az étrend egészséges amelyik nem jár inzulinválasszal…

  18. 16. Koczka Zoltán

    Ez jó kis cikk volt. Rendkívül „építő’ levél. Ez a magyar valóság, egyenlőre. De talán változik.

    Már megint ez a fránya összefogás, meg társadalmi mizéria.

    Vaszil mondta -talán tavaly, vagy tavalyelőtt , hogy ebben az időszakban a legfontosabb kérdés az lesz: össze tudunk-e fogni? Hol volt akkor még a covid-19?

    De ha nem a vírus, akkor majd vmi más. Ugyanis sorban állnak a káoszgyártásra jelentkező opciók.

    Nemzet leszünk vagy csappongó majomember-horda?

  19. Hajrá magyarok! Töretlenül hajtunk a világ csúcs felé.

    Egyetlen nap alatt 1070 új beteg és 8 halott (a hetekkel ezelőtti fertőzöttekből).

  20. A 6x annyi franciák 12x annyi új betegükkel azért még rendesen fújják a passzátszelet 😉

  21. Én egy kicsit pánikban vagyok. Próbálok vigyázni magamra. (FFP3-as maszk+ kézfertőtlenítés, és nem járok közösségbe) De az élettársam nem veszi komolyan a dolgot. Orráról lehúzott maszkban jár kel, piacra, boltba, mindenhova. Az ő filozófiája hogy előbb utóbb úgy is elkapjuk, kár küzdeni ellene. A gyerek 2. osztályos az iskolában. Simán elkaphatja, és nem biztos hogy egyáltalán lesznek tünetei. Könnyen haza hozhatja a vírust. Persze a gyerek immunrendszere jó, az élettársamé is erősebb mint az enyém. Hiába mondom neki, hogy hogy hármunk közül én patkolok el elsőnek. Ráadásul a család fenntartó is én vagyok. Mintha a falnak beszélnék…… Szóval nem tudom mit csináljak. 🙁

  22. Én most elkaptam valamit. Gyengeség, rossz étvágy, kis nátha, kis torokfájás, kis köhögés, kis ízületi fájdalom. Vajon az lesz-e? Egyelőre kicsit kevésbé kellemetlen, mint egy átlag influenza.

    A gyerek egy hétig kicsit taknyos volt meg fájt a torka.

  23. 23.-24.

    Emelt dózis D vitamint egy héten át. 8-12000NE / nap utána napi 4000 NE
    Mellé magnézium citrát ( szerves magnézium) + K2 vitamin. Elhagyni mindent amiben fruktóz van.
    Aztán reménykedhettek.

  24. 23. Unikornis
    Rúgd ki az asszonyt, ezzel mint jó vírusrettegő polgár eleget teszel a vírus egyik szent céljának is, nevezetesen a társadalmi kapcsolatok még erősebb szétzilálása ügyének.
    Ha nem rúgod ki akkor esetleg nem lesz semmi bajod és ha eszed van nem a szerencsére fogod.

    24. Ábel
    Nálunk a munkahelyen egy személy pozitív lett. 50 ember, beleértve jómagam is elvittek múlt héten – protokoll szerint – tesztelni egy kórházba. Meg is jött az eredmény. Valamennyien negatívok vagyunk. Úgy, hogy ebből az érintett rétegből 9 személy közvetlen kapcsolatban volt a „beteggel”. Na ehhez mit szóltok?
    Nem mellékesen a „beteg” kolléga, telefonon azt mondta, hogy két napig fájt a torka, aztán elment futni amikor hazament legyengült és estére belázasodott, aztán hozzátartozói ösztönzésre elment tesztelni és pozitív lett. Négy napja teljesen jól van, csak annyi a betegségére utaló jel, hogy nem érez egyáltalán ízeket.

    Általános visszajelzés Romániából is, hogy a jelenlegi hullám sokkal enyhébb tüneteket produkál még az időseknél is, mint a márciusi.
    Talán vadegér írta, hogy a mutációval gyengülni fog, és lám úgy néz ki igaza volt. Ha így folytatja ez a rettenetes vírus, a harmadik HULLÁM érkeztére, a világ szégyenére, valószínűleg egy nátha lesz a többi között.
    Úgy, hogy nagy valószínűséggel nem ebben fogunk kihalni.

  25. 26. tanuló

    „még erősebb szétzilálása ügyének.”
    Tudsz valamit?
    Ki az ügygazda?
    Hogy veszi rá a kormányokat a „szétzilálásra”?
    Mikor lesz teljes a szétzilálás?

  26. 23 – Unicornis:
    Ez nem házasság! Rúgd ki az asszonyt, de legalább fenyegesd meg. Ha nem érdekli az életben maradásod, akkor nem érdemes vele együtt élni.

  27. 26 Én is hallottam, hogy sokkal kevésbé fertőz, mint amiről szó volt. Ilyen esetek vannak:
    -Együtt élő családban egyvalaki beteg, senki más
    -Egy tanár beteg, az egész iskolában senki más.
    -Öregotthon áplója megbetegszik, az öregotthonból senki. Igaz, használta a maszkot és a kesztyűt, de ott ugye nemcsak méterekről beszél az öregekkel, hanem fogdossa, emelgeti, forgatgatja, stb. őket.

    Reméljük, hogy a tünetek is enyhék maradnak, és megúszom a fennmaradó károsodást.

  28. 25: Köszönöm a tippet. A D vitamint már szedem egy ideje, akkor most beszerzek magnéziumot és K2-t is.

    A fruktóz nehézkes, mert a gyümölcs az egyetlen, amit meg bírok enni. A szőlő jó megoldás? Igaz, hogy nagyon cukros, de az elvileg glükóz…

  29. 30. Ábel

    A szőlő glükóz.
    De legalább nem akadályozza a D vitamin aktiválását.
    A vércukorszintnek odab@sz. Az inzulin gyulladási faktor. Tehát csak óvatosan.
    A legrohadtabbak a gyümölcslevek…
    A méz 60% ban fruktóz.
    A készételek, pékáruk, cukrásztermékek, feldolgozott húsfélék mind mind fruktózforrások.

  30. Ne haragudj, de ilyen fokú lázítást a maszk viselés ellen, nem engedek át, mert ez törvény ellenes.

  31. Re:23
    Tibor bá’-val szemben én nem dobnám ki az asszonyt, mert a végén te jársz a legrosszabbul… Üljetek le beszélgetni, hogy ez tényleg nagyon zavar, és keressetek egy kompromisszumos megoldást. Gyanítom az asszony bedilizne a bezártságba, ezért nyüzsög annyira. Másként viselkednek, ha tömeges halálozás lenne a vírus miatt, de nem így van, ezért laza ennyire…

  32. 33. Tibor bá’
    Ne haragudj, de ilyen fokú lázítást a maszk viselés ellen, nem engedek át, mert ez törvény ellenes.

    Ne haragudj, de ilyen fokú könnyedséggel – a törvényre hivatkozva – törölni egy legális nemzetközi orvosi konferencián résztvevő legális, nemzetközileg is elismert orvosok beszédeit – akik az érem másik oldalát mutatják, hogy finoman fogalmazzak meglepett…
    https://attikanea.info/%ce%b8%ce%ad%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%bb%cf%84%ce%b5%cf%83-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bd%cf%8c-%ce%b4%ce%b9%ce%b5%ce%b8%ce%bd/

  33. 35. L.S.

    Igazad van. Téged kellene ignoréra tennie Tibor bá’ nak.

    Hogy miért mondom?
    Tele highSpeed kamerafelvételekkel a net ami látványosan igazolja a maszkok hatékony működését.
    Senki nem állította, hogy „az orvosi maszk kiszűri a vírust”, mégis óránként akarod ezt cáfolni.
    A maszk a vírusátadás esélyét csökkenti.
    Ezt a tényt(!) viszont jellegéből eredően bármely nagy tömeg szavazata sem dönti meg.

  34. 35 – L.S.:
    Bármiről elmondhatod a véleményed, tiszetletben fogom tartani, de nem engedem meg a „térítést”. Amit te maszk ellenes témában teszel, az nem más mint propagandisztikus térítés. Újra és újra sulykolod, ami jóval több, mint vélemény nyilvánítás.

  35. 34. dajtás
    Igen, tényleg az van, hogy mivel nem hullnak tömegesen az emberek, mint egy EBOLA esetében, már nagyon nehéz elhitetni velük, hogy veszélyes ez a vírus. Túl sokat kiáltottak farkast, ezzel elérték a tanmese végén lévő emebri közömbösséget.
    A másik, hogy az emberek az első hullám esetén nem találkozta (vagy csak kevesen) közvetlenül beteggel. Legtöbben csak hallták, hogy a szomszéd hallotta a testvérétől aki hallotta… Ez a fajta „tapasztalás” ezt a közömbösséget (jó estben lázadást) hozza magával.
    Erre jön rá, hogy most egyre több a beteg, az emberek most már tudnak betegről a környzeteükről, de azt tapasztalják, hogy úgy mennek át a betegségesn, hogy még egy influenza súlyosságát sem éri el álapotuk. Ezek után persze, hogy nem veszik komolyan a riogatást. Na meg az is táplálja az „ellenállást”, hogy a tavaszhoz képest napi ötszörös esetszám mellett kevesebb a kórházi beteg, kevesebb a lélegeztető gépen tartott személy, és kb ugyanannyi halott.
    http://pandemia.hu/koronavirus-magyarorszag/

    De(!) okos a nemlétező hatalom, mert most már nem is a vírus okozta betegség súlyosságával operál (hogy is tehetné, amikor mindenki az ellenkezőjét látja és tapasuztalja), hanem:
    – részben hárít azzal, hogy azért nincs annyi súlyos lefolyású betegség, mert a fiatalok jól bírják,
    – illetve kezdi nyomatni a média által, hogy ilyen olyan súlyos szövödmények alakulnak ki majd (pl. 5-10-20v múlva). Kérdem én ki fogja ezt ellenőrizni illetve számonkérni rajtuk ennyi idő után, ha kiderül, hogy nem lett semmi szövödmény a nagy tömegeknél (jaj tévedtünk felkiáltással kicsúsznak a felelősség alól, mint hal a kézből).
    Addig is megy a félelemkeltés. Ezzel lehet a tömegeknél az engedelmességet elérni (lásd kommunizmus).

  36. Re:38
    Kb leírtad az én meglátásomat, miszerint azért tojnak az emberek tömegesen a védekezésre, mert túl sokat kiáltották a farkast.
    Jól látszik a „második hullámon”, hogy több a fertőzött, rokonságomban nulla fertőzött volt tavasszal, most van egy komplett család is, 6 fővel. Majd referálok velük, hogy mi a helyzet, mert eddig egyikük sincs kórházban.

  37. Nincs második hullám.
    Ami M.on eddig volt az „járványveszély” volt.
    A hullákat meghozza majd a matek.
    A lélegeztetőgépen levők 60-80% a meghal.
    Ehhez 2 hét elég kb.

    A vírus veszélyessége változatlan.
    Kb az érintettek 1% át elviszi.
    a népesség alig több mint egy százaléka lehet eddig érintett idehaza.
    Az esetszámból az látszik, hogy vagy drasztikus járványügyi lépések lesznek vagy napi 50-100 halott…

    Még az idén bekövetkezhet, hogy légi úton Németországba viszünk betegeket.

    Elszabadult a járvány. A focista annyira kezeli sikeresen mint amit a focink a nemzetközi rangsorban mutat.

    Térdre imához és használjátok a kib@szott maszkot. Ha kell hanem!

  38. „és a betegség után (legújabb magyar adatok szerint) a gyógyultak 40 százalékánál fennmarad tüdő, szív, vese, de akár agyi károsodás is,”

    Nem igaz! miért kell ilyet írni?! Szlávik ennyit mondott:

    „Szívbetegség, izomrendszert érintő fáradtság, különböző alvászavarok és általános gyengeség jelentkezik– mondta.

    Szlávik János hozzátette: az esetek körülbelül 40 százalékban jelentkeznek ilyen tünetek. ”

    Tegyük hozzá, hogy Szlávik is szokott össze-vissza beszélni.

    Egyelőre annyit lehet tudni, hogy sok esetben traumaként maradhatnak a fenti jellegű panaszok, vagy mint komolyabb légzőszervi betegségek esetén még utána hosszabb ideig kimutatható a tüdőben, de ez bőven nem egyenlő tüdőkárosodással, ráadásul a betegek 80%-ának nincs is komolyabb tünete.

    Bár tudom, hogy feleslegesen írom ezt, mert ez az oldal a pánikoltatásra épül.

    Én is túlestem ezen a betegségen viszonylag enyhe tünetekkel, és a környezetemben még igazoltan négyen, és semmilyen maradandó károsodásunk egyelőre nincs. Persze ez se bizonyít semmit.

  39. 40. Koczka Zoltán
    Kezditek mint február-márciusban, aztán jól besültetek. Annyi betyárbecsület sem volt bennetek, hogy azt mondjátok, bocs tévedtünk, nem voltak hullahegyek, és nem is omlott össze a társadalom, ahogyan jósoltuk (kivétel Horváth Csongor aki részben felülbírálta álláspontját).

  40. 41 – L.CS:
    Barta Sylvia ijesztő dolgokat mesélt a koronavírus szövődményeiről

    Pedig már négy és fél hónapja negatív.
    Az időjósról az elsők között derült ki, hogy elkapta a koronavírust, amit szervezete nagyon nehezen küzdött le. A negatív tesztje után azonban nem oldódott meg minden. Barta Sylvia négy és fél hónapja kapta kézhez az eredményt, de azóta is vannak tünetei. Ráadásul nem is ez a legmeglepőbb.
    Sajnos hiába telnek, múlnak a hetek még mindig nem vagyok a régi! Aggodalomra adnak okot az erőteljes immunválasz okozta bőrelváltozások, a sportolástól teljesen független izom- és ízületi fájdalmak, memória- és látászavarok és még sok egyéb olyan tünet, ami a koronavírus-fertőzés óta jelentkeztek…és nemcsak nálam, hanem a férjemnél is! Ez pedig azért nagyon különös, mert ő tünetmentesen esett át a fertőzésen! Pozitív volt a PCR -tesztje, de egy köhintés vagy más tünetek nélkül győzte le a vírust! És mégis, a fertőzésnek a tünetmentes hordozóknál is lehetnek következményei, ún. maradványtünetei!

  41. 42 – Tanuló:
    Az előrejelzések valósak voltak, de az erős rendelkezések hatására késik a beteljesülés. Majd januárban reklamálj.

  42. 44. Tibor bá’
    Ezt amit írtál elmentem.
    Egyébként nem volt semmi erős rendelkezések hatása! Mindenki szart a közepébe (mivel elege lett az alaptalan hisztiből, mert senki beteget nem látott) június elejétől. Ha Neked (Nektek) lett volna igazatok, akkor mára tényleg hullahegyeknek kellene lennie (elvileg 14 nap a lappangás extrém esetben, alapból 4-7 nap, így ezek alapján sok reprodukciós idő telt el eredmény nélkül). Ezzel szemben Ti (Te) folyamatosan kétheteztetek (majd két hét múlva meglátjátok).
    Jól van, maradjunk abban, hogy januárban visszatérünk a témára. Remélem, ha nem lesz igazad, legalább elismered.

    43. Tibor bá’
    Bartha Szilvia egy a sok közül. Hamár egy az egyhez, akkor én ellenpéldaként felhozom, a Sepsiszentgyörgyi osztályvezető főorvost (gyerekkori barátom) aki elsők között kapta meg márciusban ausztriai síelés alatt a vírust. Mai napig jól van Triatlonozik és Spartatlonozik (15-40 km 2000 m-es szintkülönbséggel). Semmi utóhatás nála, holott figyeli (nem hülye, főorvos akinek van is lehetősége a vizsgálatokra). És ha már közember kell, ott van az unokatestvérem aki július elején esett át a víruson, aztán köszöni jól van. Dolgozik mint egy ökör a mezőn és semmi utóhatást nem észlel.
    Ők miért nem etalonok számotokra, miért csak a bartha szilviák?

  43. 42. tanuló

    1 millió halott miközben csak 30millió fertőzött van. Kevesled?
    Ha nem sikerül megállítani akkor ez még csak az elméleti maximum 0.4%-a…
    A 250millió halottal lennél elégedett?
    Tényleg ennyire nem tanultál itt semmit?

  44. 46. K.Z.
    Legyünk tárgyilagosak: nem „30millió fertőzött van”, hanem a tesztelés pillanatában ennyi embernél találtak eddig covid vírust (vagy erre utaló jelet).

  45. 47. malleusorbis

    Legyünk tárgyilagosak: halottja is jóval több van…

  46. 49. Koczka Zoltán
    Legyünk tárgyilagosak: azért érdemes megnézni az elhunytak egészségügyi állapotát is. (Az is érdekes adat lenne, hogy az elhunytakat hány százalékban tesztelik.)

  47. 50. malleusorbis
    Tárgyilagosan kiderült hogy sokkal nagyobb a többlethalálozás mint amit a covidos halottak adnak ki. Azaz rengeteg olyan halott van aki covidos, de nem tesztelték.

  48. 46. Koczka Zoltán
    Az 1 millió a 30-hoz nem passzol, mert ha jól tudom ti szoktátok mondani, hogy jóval alul van mérve a fertőzöttek száma és a valós számok 10x szeres szorzóval jönnének ki (ezt az elméletet szépen terjesztették is egyesek suttogó propagandával).
    Ha abból indulunk ki, hogy igaz az a mantra, hogy sokan tünetmentesen esnek át rajta akkor a 10 vagy akárhányszoros szorzótok alkalmazása indokolt is lehet.
    Ennek tükrében pedig globálisan nem 30 hanem inkább 200-300 millió fertőzött lehetett eddig.

    51. Meg rengeteg olyan halott is van aki COV-idosnak írtak be, holott (jó esetben) nem is az volt az elsődleges halálok, csak fertőzött is volt, rosszabb esetben, mint Romániában tendenciózusan hamisítottak anyagi érdekből (de olyant is hallottam, hogy politikai okból – lásd sok USA esetet, amiről ottani orvos is beszámolt).
    Na és mi van azzal a halálozási adattal, miszerint 2020 júniusáig Magyarországon kevesebben haltak meg mint előző év hasonló időszakában? Ezt Müller Cecillia mondta az operatív törzs tájékoztatóján.

  49. 52. tanuló „jól tudom ti szoktátok mondani,”
    Azt hogy ki mit mond, azt idézetekkel lehet igazolni.
    A saját állításomat tudom csak alátámasztani.
    A worldometer adatait mindaddig el kell fogadni amíg nem mutatsz hitelesebbet.

    A látencia bizonyos randomizált tesztek szerint lehet 10-20X os, eltér az egyes országok tesztelési aktivitása így nem lehet általánosítani.

    A halottszámolás minden országban precíz.
    Ebből viszont az jött ki, hogy az előző évek azonos időszakához képest többen haltak meg mint amennyit a Covid tesztek szerint is igazoltak.
    Azaz számos Covidos áldozat van a felismerteken túl.
    Pont fordítva mint amit állítasz.
    „Na és mi van azzal a halálozási adattal, miszerint 2020 júniusáig Magyarországon kevesebben haltak meg mint előző év hasonló időszakában?”

    Itthon nagyon sikeresen volt lefolytva a vírus terjedése tavasszal.
    De ahova bekerült a vírus ott aratott.
    Az idősotthonokban jelentősen nőtt a halálozás az előző évekhez képest.

    A jelenlegi esetszám még kicsi, de lassítatlanul el fogja érni a veszélyeztetteket.

    És akkor még a szövődményekről mindig nem is beszéltünk. Azokat hova fogod sorolni akik a vírustól származó szívelégtelenségbe vagy hasonlókba fognak belehalni „gyógyultan”?

  50. Koczk Zoltán
    Jó bocs. Nem Te mondtad, hanem a rettegő kollégáim például a nyáron, hogy a napi5-10 esetszámnak a 10x-e az igaz, mert a többi nincs kiszűrve. Ebből indultam ki, és gondoltam, hogy globálisan is érvényes legalább az 5x-ös szorzó, mert be kell látni, hogy nagyon sok esetben nincs bizonyítva a betegség hivatalosan (lábon, ágyban kihúzza az érintett). A szorzó alkalmazásával kapott saccolt számhoz viszonyítva az 1 millió halott (hozzávetőleges szám, mert ide is bekerülnek olyanok akik nem COV miatt hallnak meg) nem is sok.
    Tudom erre azt szokták mondani (nem Te), hogy másként beszélnék ha az édesanyám lenne az áldozat. Ilyen kontextusban személyes érzelmi húrokat pengetni gusztustalan és vitakerülő célt szolgál. Úgyanis járványnál (mert az van az nem vitás) a súlyosság foka tekintetében az egyetlen aránylag pontos indikátor a halottak száma (pl. pestis, ebola, COV összehasonlításánál).

    Írod:
    „És akkor még a szövődményekről mindig nem is beszéltünk. Azokat hova fogod sorolni akik a vírustól származó szívelégtelenségbe vagy hasonlókba fognak belehalni “gyógyultan”?”

    Azokat a COV-os elhunytakhoz kéne tenni, de persze jellemzően nem oda kerülnek. Talán ezzel egyenlítődik ki az az eltérés amit az okoz, hogy sok COV szövődményben elhúnyt személyt nem COV-os halottként jegyeznek, illetve sok nem COV-os okból elhúnytat COV-osként regisztrálnak. Ennek tükrében, lehet, hogy nem is olyan nagy a tórzulás a statisztikában. Csak okoskodok:-).

  51. Uniós mortalitási ráta az egyes országok szerint. Ebből meg lehet nézni, hogy melyik országban, és mennyivel nőtt a halálozások száma a korábbi évek hasonló időszakához képest. Magyarországon egyelőre még alacsonyabb is mint a korábbi években, de pl. Spanyolország, Anglia, Franciaország, Belgium, Hollandia látszik naygmértékű tavaszi megugrás, a többi országnál nincs ilyen:

    https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps/#z-scores-by-country

  52. 55. LCS
    Nagyon jó.
    De sebaj, hébe-hóba szembesíteni kell a hívőket a valósággal:-).
    Kíváncsi vagyok mit fűz ehhez kedves Statisztikusunk!

  53. 56. tanuló

    Ott ahol megugrott a halálozás mitől ugrott meg?
    Ott ahol nem ugrott meg miért nem ugrott meg?
    Nos?

  54. A különböző országok eltérő adatainak oka egészen biztos az emberek viselkedésében keresendő. Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát.

  55. Esetleg a korlátozó intézkedések hatására:
    – Kórház kiürítések miatt
    – Orvos (kórház) látogatások korlátozása miatt.
    – Elhalasztott orvosi beavatkozások miatt.
    – Személyes (családi) érintkezések korlátozása miatt.
    – A személyes kontaktusok elmaradása miatti depresszió miatt.
    – A média által okozott depresszió miatt.
    – Az elvesztett munkahely (megélhetés) által okozott depresszió miatt.
    – Az összezártság (bezártság) miatt kialakult depresszió (agresszió) miatt.
    Ezeknek a faktoroknak a nagy részét, tudom hogy nem lehet matematikára lefordítani.
    Nem magyarázom meg. Aki érti, az érti.

  56. 59. Malleusorbi

    Maximális egyetértés!

    Koczka Zoltán
    1.
    Ott ahol megugrott, ott vélelmezhetően a vírus okozta elhalálozás volt az ok. De a megugrás nem volt olyan jelentős amitől így össze kellett volna paráztatni a népet. Van olyan ország, (vagy öt is) ahol a 2017-es év eleje majdnem ekkora kiugrást eredményezett. Ennek vajon mi volt az oka? Szerintem influenza.
    Apropó influenza. Mondod másik posztban, hogy sok COV-os nem lett COV-osként elszámolva. Szerintem meg sok influenza okozta halált idén amutómatice COV okozta halálnak írtak be. Vagy ez kizárt?

    2.
    Ott ahol nem ugrott meg, vélelmezhetően a védekezés miatt nem ugrott meg. Aminek egyébként az lett a következménye, amiket Malleusorbi is írt. Depi, befordulás, kapcsolatok megromlása, stb. Amiknek a rendkívül romboló következményei hosszú távon fognak megmutatkozni és sokkal súlyosabbak lesznek, mint a COV vélelmezett szövődményei.
    Én minden esetre nem vállalnám be még egyszer ezt a lefolytást. Idősáv az öregeknek, egyébként üljenek otthon (önkéntes alapon), és maszk mindenütt. Egyébként menjen az élet.

    U.i: Kedves Koczka Zoltán, látod én Téged válaszra méltatlak. Erre tekintettel és a kulturált vita kibontakoztatása érdekében kérlek tisztelettel, hogy a korábban feltett kérdésemre Te is próbálj egy általad elfogadott nézet szerinti választ adni. Itt arra gondolok, hogy miért van kevesebb (fele) halott most 5x-ös betegség mellett mint a tavaszi hullámnál.

  57. 60 – tanuló:
    Tavasszal idősek otthona, idősek által látogatott kórházak fertőződtek meg. Az öregek hullottak, mint a legyek. Beszartak, betartják a szabályokat. A fiatalok vérszemet kaptak. Hejehuja haj! minket nem visz el a vírus. Tömegesen fertőződnek, de nem halnak meg. Sok a beteg, kevés a hulla. Ilyen egyszerű.

  58. Az elhunytak között a koronavirus.gov.hu-n egyre többen lettek a fiatalabbak. A legutóbbi húsz közül 15-en csak 69 éves vagy annál fiatalabb.
    (Most 65 év a nyugdíjkorhatár. Ugye aki csak öt éve ment nyugdíjba, az szerintem egyáltalán nem idős. Pl. sok orvos évekkel azután is dolgozik még.)
    683-702 sorszám között, életkor szerint rendezve: 37, 48, 51, 54, 58, 61, 62, 63, 63, 66, 66, 67, 67, 69, 69…71, 76, 79, 87, 94.

  59. 62.Delp
    A virus szinte minden életkorból kiragadja áldozatait, mint ahogy fel is soroltad.
    Én hajlandó vagyok elhinni, hogy sok esetben, a fiatalabbak körében, esetleg nem annyira maga a betegség volt a halál oka, hanem a személy esetleges háttérbetegsége, amit a virus mintegy felnagyitott, azaz szegény ember tulajdonképpen ebbe halt bele, azonkivül, hogy koronás is volt.
    Vagy igy, vagy úgy, a nyugdijpénztárak fellélegezhetnek:
    Rengeteg ki nem fizetett nyugdijpénz marad a kasszájukban.

  60. 63 – bálint:
    80 felett az elhalálozás közel 20%. 20-30 között egy ezrelék. Persze hal meg fiatal is, mert elképesztő sok fertőződik meg. Soknak az egy ezreléke is jelentős. Majd, ha a gyerekek cipelik haza a vírust az iskolából, akkor fog megint az öregekre kerülni sor.

  61. Jelentem, Szlovákiában kezd elszabadulni a pokol… Egyelőre a középiskolákat becsukják, a 65 éven felüliek 9től 11ig mehetnek üzletbe, az utcán is maszkot kell hordani, és csak elvitelre csomagolva árulhatnak készételt és kültéren működhetnek az éttermek. Szerintem két hét múlva kijárási tilalom lesz. Betiltják a Mindenszenteket is…

    Szkeptikusoknak jelentem, Tiborbának igaza lesz, már csak azért is, mert a tótok átjártak hozzátok szórakozni…

    Alakul a sírás rívás és fogaknak csikorgatása…

    Ja, és a kormányban a nyilvánvaló kapkodás mellett már kezdenek repedezni az eresztékek…

  62. 66. Infos
    Itt (M.o-n) egyelőre csak a pedagógusokkal kapcsolatos esetszámokat titkosították.
    Nem akarják rém(es) hírekkel felzaklatni a szülőket…
    A lélegeztetőgépekre tettek létszáma gyorsan 40x eződött.
    Szar kilátások.

  63. 67. KZ. Pedig jó lenne tudni… Az én nejem ovónő… Holnaptól újfent ágytól és asztaltól… Megyek ki a tanyára, hogy ha elkapja, legalébb ne egyszerre kapjuk el…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük