(3164) Lehet bizakodni

Tibor bá’ online

 

A Gilead Sciences antivirális gyógyszereivel ért el sikereket súlyos koronavírus-fertőzöttek kezelésében egy chicagói kórház. a Remdesivir nevű hatóanyag az orvosok szerint nagyon gyorsan csökkentette a lázat, enyhítette a légzési nehézséget, és szinte az összes beteg egy hét alatt felépült.

Ez a gyógyszer volt az első, aminél a klinikai vizsgálatok igazolták, hogy hatással lehet a fertőzést okozó vírusra. Az embereken végzett első biztató kísérletek után azt várják, hogy a hatóságok gyorsan engedélyezhetik a szert, és ez lehet az első ellenőrzött és jóváhagyott kezelés az új koronavírus gyógyítására.

A Chicagói Egyetem 125 embert toborzott a tesztek első szakaszára, 113 beteg állapota súlyos volt. Minden beteg naponta kapott remdesivirinfúziót. A kísérletet vezető orvos beszámolója szerint a betegek többsége már teljesen felgyógyult, a 125 alany közül csak ketten vesztették életüket.

A gyógyszert eredetileg az Ebola ellen dolgozták ki. Kellemetlensége, hogy intravénásan kell alkalmazni, azaz otthoni kezelésre nem alkalmas. A véglegesítése még nem történt meg. Ne felejtsük, hogy ez kísérleti fázis csupán.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

87 gondolat erről: „(3164) Lehet bizakodni

  1. A németek ezzel gyógyították már a Covid megjelenése előtt a Fip-es macskákat (náluk az FCoV okoz halálos bajt). GS441524 ez a Remdesivir. A franciák már januárban használták Covidnál. Szerintem nem tud teljes győzelemet aratni, máskûlönben a macskák miatt már tudnák a nagyok rég mindenhol és szimpla megoldás lenne. Én a macskáknál sem vagyok teljesen biztos hogy mindent megold.

  2. Ma Peak-elünk. (Inkább elküvetkező napokban, de ott vagyunk valahol).

    https://covid19.healthdata.org/hungary

    Resources needed for COVID-19 patients on April 18
    All beds needed 507beds All beds available 18,632beds
    Bed shortage 0beds
    ICU beds needed 127beds ICU beds available 440beds ICU bed shortage 0beds
    Invasive ventilators needed 114ventilators

    SZóval lesz 300 (legyen) 500 halottunk, 2020-ra. „COVID” áldozat. OK.

    „Ötezer magyart vitt el az influenza januárban – mégsem népszerű az oltás”

    „Az elmúlt 13 évben két kiemelkedően erős influenzajárvány betegítette a lakosságot Európában, így Magyarországon is. A 2014/15-ös szezonban 503 ezer, a 2016/17-es szezonban 481 ezer influenzás beteg fordult orvoshoz. Szakmai evidencia, hogy a nagyobb járványok idején nő a halálozás, két éve 6-8 ezerrel, az idei szezonban 5,3 ezerrel haladta meg ez az adat a havi átlagot. A halálozási többlet 90 százaléka köthető az influenzához,”

    https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/otezer_magyart_vitt_el_az_influenza_januarban_megsem_nepszeru_az_oltas.632435.html

    Ez az általatok rettegett vírus, csókolommal köszönhet előre az influenzának. További jó rettegést! Ja és nem marja ki maradandóra a tüdődet sem, mert személyesen ismerek 3 gyógyultat, és kutya bajuk sincs. A sírtól fél lábra álló krónikusok, meg beteg aggastyánok pedig eddig is haltak, eztán is halni fognak, csak eddig ezt senki le se szarta. Azért maradjatok otthon!

  3. Gianniz

    „Ma Peak-elünk. (Inkább elküvetkező napokban, de ott vagyunk valahol)”
    Na ez majd még elválik hogy mikor lesz a csúcs …

  4. Tia!
    A tamifluról mit tudsz. (oseltamivir)
    Úgy emlékszem próbálkoztak ennek és a HIV gyógyszernek a kombinációjával.
    Azt akkor is reménykeltő hírként tálalták.
    Itt is beszéltünk róla:http://www.antalffy-tibor.hu/3086-mi-varhato#comment-247053

    2 Gianniz
    A linket köszönöm!
    És legyen igazad, mert akkor imába foglalom a neved, bár ez a rítus messze van tőlem.

  5. Ödön.
    Hogy mikor lesz a csúcs, nem tudom. De, hogy május végére lejár az biztos.
    Persze kell két három hónap, hogy az élet visszaálljon az eredeti kerékvágásba.

  6. 4. n/a

    A Tamiflu „ártani nem használ” kategória még influenzánál is. A tünetek jelentkezésekor 1-2napon kell bevenni..ez működik influenzánál családoknál, ahol a családtag megbetegedése után a többiek már tudják mi a gond és beveszik a Tamiflu-t.

  7. „Ez is csak egy influenza !”

    Az első ismert halálesetre január 9-én került sor,
    az 50 ezres számot 83 nap,
    a 100 ezrest 91,
    a 150 ezrest 99 alatt értük el,
    írja a Reuters.
    A szám csalóka lehet, mivel sok országban csak a kórházi haláleseteket jelentik le, az idősek otthonában történteket nem
    Az utolsó 24 órában az elhunytak száma már 8 782
    Eddig csak cirka féltucat országot sujtott igazán,
    a következő 2 hónapban sokkal drámaibbá válik a helyzet, mert a számok hatványfüggvény szerint exponenciálisan növekednek.
    Harmincegynéhány nap alatt megtízszereződött a napi halottak száma.
    Az elkövetkező 40 napban ez megismétlődik és 80 nap elteltével,pedig napi egymillió halott lesz.

  8. 7. Jól van, szépen felmondtad a leckét, amit beletöltöttek az agyadba.

    2017 januárjában Magyarországon 5000 ember halt bele az influenzába. Tudod milyen arányban terjedt akkor itthon a flu? Heti 100.000-es valós megbetegedés, amiből a fele/harmada jelentkezett is orvosnál. A veszélyeztetett 1% pedig bele is halt szépen, no nem 1% arányban, közöttük simán megvolt az 5-10% halálozási ráta. (Beteg öregek, krónikusok).

    KUTYÁT NEM ÉRDEKELTE. Észre se vette senki. Most mi a különbség? Ahhoz képest lószar sincs se itthon, se világszinten. Ami van, egy marketing és média hadjárat, és manipuláció minden szinten. Amit a sok kis tudatlan rettegő birka maximálisan be is szop.

  9. „2017 januárjában Magyarországon 5000 ember halt bele az influenzába.”
    Ha már ilyen precíz vagy, akkor utánanézhettél volna, hogy állapítják meg évről évre az influenzában meghaltak létszámát.
    Becslik. Neeem, nem tesztelik őket, hanem az influenza járvány mentes évet veszik bázis évnek és amikor többen hallnak a járvány évben, na ők az influenza áldozatai. Mind.
    Influenzánál nem számít, hogy amúgy is a halálán volt az idős ember, meg tesztelenlenül otthonában haltmeg , de a COVID-nál mikrószkópot használtok, pedig az otthonukban COVID-ban meghaltak egyike sincs a statisztikában, mert csak a tesztelt pozitív beteget számítják COVID halottnak. Nálunk meg Kasler rendeletét el kéne olvasni, hogyan módosította az elsődleges és másodlagos halál okának feltüntetését.
    2017-ben hány, tesztekkel bizonyított influenzában meghalt volt?

  10. 9 – Károly:
    Válaszólhatok? NULLA.
    De nem ez a lényeg kedves okoskodó Giannizek. A lényeg az, hogy 20 éve még meghűlésem se volt, nem hogy lázam, vagy influenzám lett volna. Most viszont, ha nem zárom be magam a lakásban percek alatt meg is kapnám a COVID-19-et és bele is halnék haladéktalanul. Számomra ez hatalmas különbség, amit csak egy ökör nem ért meg. Dehát ökrökkel teli van a világ.

  11. 8 Gianniz

    Nagyon biztos vagy a dolgodban.

    Néztem a linkedet.
    Szinte minden ország mostanában van csúcson, és az előrejelzés szerint majdnem mindenhol május elejére lecseng.
    Ez annyira szép, mint amikor valaki húsz alkalommal egymás után hatost dob a kockával.
    Vagyis Én kételkedek.
    Volt már hasonló eset a közelmúltban.
    http://www.antalffy-tibor.hu/3091-az-emberisegnek-annyi#comment-248648
    Portfolio a Kínából jövő adatokat grafikonra tette, és görbét számolt rá.
    A görbe együtt futása meseszép volt.

  12. 8. Gianniz

    Van egy rettegő birka ismerősöm, egy hónapja a nagymamáját vitte el a covid, aztán az anyját, rá egy hétre az apját is. Egy háztartásban éltek, végigfertőzték egymást, ő enyhébb tünetekkel átesett. Testvére nincs, egyedülálló. Eddig család vette körül, most egyedül van az üres lakásban. Elképesztő hogy beszopta ezt a médiahisztit, mekkora gyökér. Röhejes nem?
    Elmondod neki hogy ne bánkódjon meghalhattak volna influenzában is?

  13. Gianniz megy a helyes irányban az autópályán a többi hétmilliárd mind rossz irányba, szembe jön vele a sok baromarcú !
    Baszki !
    A halálozási ráta még hazug módon lekicsinyítve is, országoktól és régióktól függően
    cirka 2 -6 %
    Igen igazad van, ez nem pontos számok ezek csak egy becslések.
    Sok tudományágban dolgoznak statisztikákkal és becslésekkel ezek állnak a tudósok rendelkezésére.
    Mindenkinek figyelmébe ajánlom a Puzsér és TGM féle legfrissebb videókat.
    Akkora baj van készülőben, amekkorát kevesen láttak, pláne Európában !

  14. 14.
    Igen, akkora baj van készülőben, amekkorát még nem láttak azok, akik ma élnek.
    De nem a vírus miatt.
    Az a baj, hogy egymást támadjátok, ki ezt mond, ki azt, de a valóságot sajnos kevesen látják a dolgok mögött. Persze, szomorú minden egyes ember halála, de az ördög most is a részletekben lakozik.
    Mi van, ha azt mondom, hogy a vírus két hét alatt lecseng, és alig lesz új fertőzött? Vagy mi van, ha azt mondom, hogy két hét múlva a maihoz képest 10x, 20x, 50x annyi beteg lesz?
    Vajon melyik igaz? Vajon melyik történik meg?
    A szomorú az, hogy akármelyik. Akármelyik, amelyik a politika érdekeit szolgálja.
    Szinte mind elfelejtitek, hogy minden információ azon alapul, hogy mennyi tesztet végeznek. Ennyi az egész. Egy változás a protokollban, és holnaptól 1000 számra lesznek új betegek. Vagy ugyanígy egy másik változás a protokollban, és holnaptól alig lesz új fertőzött.
    Ne a kirakatot nézzétek, hanem ami mögötte van. És ne a most, hanem a jövő legyen a kérdés. Mert bizony ott rejtőzik ennek az egésznek a megfejtése.
    A vírus csak előkészítés.

  15. 10:
    Az a szörnyű, hogy ez a szar megint nem az ökröket viszi…
    Lehetne az élet igazságosabb néha!

  16. Az influenzával hozakodó galambokat 🙂 ott nem értem, hogy miért felejtik el azt, hogy az influenza ellen kvázi nem védekezünk; se karantén, se social distancing, se szájmaszk stb.
    A SARS-CoV-2 annak ellenére rohamosan terjed, hogy extrém megoldásokkal igyekeznek az országok ezt megakadályozni vagy legalább lassítani. Józan logikával következik, hogy milyen brutális hatása lenne, ha nem is védekeznénk ellene…

  17. @15 F: Világosítsd meg elménket, kérlek! Mi készülődik?

  18. 18.
    Pont ez a szomorú, hogy nekem, a jelentéktelen valakinek kell(ene) felvilágosítanom bárkit is. Bár lehet csak nekem látszik egyértelműnek a helyzet.
    Nem beszélve arról, hogy nem is vagyok bennfentes, szóval csak tippelni tudok.
    De azt pontosan lehet tudni, hogy a gazdaság rettenetes erővel fékeződik. És mivel iszonyú tehetetlensége van, ezért minden nappal egyre messzebb kerül az a nap, amikor az év eleji szintre vissza lehet állítani. Ha egyáltalán valaha lehet.
    Az a baj, hogy most minden a vírusról szól, és hogy maradj otthon. Közben naponta nő azoknak a cégeknek a száma, akik már nem indulnak újra, ha vége is lesz. És bár egyelőre csak a kicsiket és a rosszabbul állókat érinti, de napról napra közelebb vagyunk ahhoz, hogy a nagyok is elkezdjenek gondolkodni a jövőn. És a járulékos dolgokról, szektorokról még nem is beszéltünk.
    Lehet fél millió vagy 2 millió áldozata a koronának, de közben a gazdaság teljesen széthullik. És ha ez megtörténik, akkor a halottak száma ennél jóval magasabb lesz.
    Abban vannak rengetegen eltévedve (szerintem), hogy azt hiszik, ha vége lesz majd a járványnak, akkor csak felkelnek hétfőn, és folytatódik az élet onnan, ahol februárban vége szakadt. Pedig nem, nem fog.
    Hogy mennyire lesz más, az olyan kérdés, amire én nem tudok válaszolni. De minden egyes „maradj otthon” nappal egyre kevésbé olyan, mint volt.
    És ezzel nem a virus veszélyességét akarom kicsinyíteni, hanem azt akarom mondani, hogy sokkal nagyobb bajt hoz magával, amiről egyelőre kevés szó esik.

  19. Mutatok nektek másodkézből (én első kézből kaptam, mert Ausztriában vagyok doki – ott is tanultam, tehát ne tévesszen meg hogy tudok magyarul) egy Innsbruck-i sürgősségi doki helyzetleírását. Tirolból indult egyébként a német és osztrák fertőzések nagy aránya, egy kocsmában a síterepen az volt a szokás hogy egymás sörébe ping-pong labdákat köptek..
    Szóval azt mondja a doki, hogy az otthon „kigyógyult” emberek közül akiket ő látott, maradandó tüdőkárosodást szenvedtek. Többen közûlük búvárkodtak (fiatalok)na ezt valószínűleg soha többé nem gyakorolhatják. Illetve azt mondja hogy úgy néz ki mintha az oxigén adása kontraproduktív lenne, tehát bekerül az SBO-ra a beteg, adnak neki maszkon oxigént, úgy tűnik javul, aztán 2óra múlva intubálni kell (hozzáteszem nem a hemoglobinos verzió miatt amit itt a fórumon is beszéltünk. Sokkal inkább az van hogy hegesedik a fertőzéstől a tüdő, plusz a váladék..Azt én is tapasztaltam hogy nagy Peep-pel (nyomással) kell tolni ami rupturához vezethet) https://www.rainews.it/tgr/tagesschau/articoli/2020/04/tag-Coronavirus-Lungeschaden-Forschung-Uniklinik-Innsbruck-6708e11e-28dc-4843-a760-e7f926ace61c.html?fbclid=IwAR0sdckE4Pu_W1U7NMhxR0lYc4Gsnp6r8njrvpYurWD4Hqv0zuKhvADDN1M

  20. Egyetlen egy kérdésem van most. A vérszívó rovarok terjeszthetik eme vírust, vagy sem.? Nekem nyilvánvaló hogy igen. Erre van e valami kutatás, vagy nincs?

  21. 14, 20 F – Maximálisan F-nek adok igazat és már vagy 3 hete erről írtam, csak aztán érdeklődés hiányában inkább csendben maradtam.
    Itt egy társadalmi-gazdasági paradigmaváltás folyik, a vírus a paraván, ami arra szolgál, hogy ezt eltakarja. Ezzel persze nem azt mondom, hogy vírusprobléma nem is létezik, hanem csak azt, hogy „nem ez a nagy dobás”.
    Erre úgy ősz közepén majd sokan rájönnek, azok is, akik eddig nem voltak hajlandóak a dolgok mögé nézni, de persze ez már bőven késő lesz.
    Egyébként meg Tibor bá’-t megértem, hogy ő elsősorban a vírussal foglalkozik. 87. életévemben én is lesz*rnám magasról, hogy az elkövetkezendő években mi fog itt történni, pláne ha alapból járna nyugdíj nekem is és nem lennék kint a munkaerő-piacon, ahol nem lesz egyszerű boldogulni az elkövetkező ÉVEKBEN, és akkor még finom voltam és nőies.

  22. Amúgy az emberi immunrendszer nagyban megváltozott, mióta rengeteg vegyi anyagot használunk fel otthon, illetve rengeteg pirulát szedünk mindenre. Az átlagéletkor nem ettől növekedett meg.

  23. Józan Hang. Ez a paradigma váltás a vírusnak köszönhető, mert az ember aki megteheti, meg is teszi ha megvan a megfelelő időpont.

  24. Horváth Csongor.
    Ehhez mit szólsz?
    https://qubit.hu/2020/04/18/tul-van-a-tetozesen-a-jarvanygorbe-tobb-gazdag-orszagban?_ga=2.75654741.1127972606.1587190200-618804962.1569907247
    Vagy a nyugatiak is hazudnak már? Mert, hogy Kína igen, ok. De ezek is mismásolnak? A cikk a 444-n jelent meg.
    Mondtam én, és megint mondom, hogy május végére ennek a vírusnak annyi, akkora le lesz járva 0 közeli esetszámmal.
    Tibor bá’ neked meg azt üzenem, hogy tartsatok ki, mert már nem sokáig kell, de addig is vigyázzatok magatokra, mert létezik ez a dög és tényleg veszélyes lehet az idősekre.

  25. Bizakodni lehet, de azét ez a COVID-19 járvány most gazdasági okok és érdekek miatt kezelődik gyorsított ütemben mindenhol, hogy újratudjon indulni a nemzet- és a világgazdaság. Nos kb. 6-10 héttel a szigorítások feloldása vagy könnyítése után azért jönni fog itt a 2. hulláma a SARS-CoV-2 vírus okozta járványnak. Lásd Kínát…:

    Vuhan helyett kezd kirajzolódni két terület, ahol a vírus terjedni kezdett: a dél-kínai Kanton (Kuangtung), ami az ország egyik legjelentősebb gazdasági és kulturális központja, és a maga 113 milliós lakosságával nagyobb, mint bármelyik nyugat-európai ország, és az északi Hejlungcsiang az orosz határ mellett, Kína egyik legfontosabb ipari régiója. Ezek egymástól jó messze vannak, vagyis nagyon úgy tűnik, hogy most nem egyetlen helyen ütheti fel a fejét a fertőzés, hanem mindjárt két helyen.
    https://index.hu/kulfold/2020/04/17/megint_felbukkantak_helyi_fertozesek_kinaban/

  26. 26 – vadegér:
    A szigorú intézkedéseknek most érik a gyümölcse. Most jön a fellazítások ideje, „mert a gazdaság” ami azt eredményezi, hogy beindul a tömeges fertőzés, és 2-3 hét múlva jön annak a hatása. Újra emelkedni fog a fertőzések és a halálos esetek száma. Kivéve, ha a napsugárzás csodát tud művelni, amire oly sokan számítanak. Én nem látok ennek jeleit.

    Én ki fogok tartani, mert idejében felkészültem rá. De ez a „kitartás” hosszú hónapokat jelent.

    23 – Józan hang:
    Én a 87 éves: Ha 35 lennék, akkor is a védekezésre szavaznék, nem pedig a „gazdaságra”. Éltem én nagyon-nagyon szar gazdaságban is igen kellemesen. Szerintem az élet fontosabb, mint a gazdaság. Lehet ezt másként gondolni, de én erre voksolok. Ismétlem, az életkoromtól teljesen függetlenül.

  27. 28 – Tibor bá’

    A kettőnek (védekezés, gazdaság) lett volna egy közös metszete, nem lett volna kötelező bedönteni a gazdaságot és védekezhettünk is volna a veszélyeztetett csoportokat illetően, de erről is írtam korábban, nem ismétlem magamat.
    Itt SZÁNDÉKOSAN a lehető legrosszabb megoldást választották, eleve ez volt a cél.

  28. Akkor ismét felteszem a kérdésem. Mi van a vérszívó rovarok vírus terjesztő hatásával? Van e kutatás e téren, és hogyan lép fel ellene az állam.

  29. 30 – Dan:
    Ha a közönséges mezei szúnyog terjeszti a SARS-CoV-2 vírust, akkor megbaszta Zsófi.

  30. 30. Dan

    Vérszívó nem terjeszti. Elsô körben cseppfertôzés, màsod körben felületrôl.

    A gazdaság: igen, az osztràkok boltokat nyitnak meg, miután mindenki begyakorolta a maszk viselését. Màrc. közepe òta otthon ülünk, ( kivéve aki körbefertôtlenítve és maszkozva bejàr dolgozni muszàjból) A rendôrség cirkàl autóval a parkokban, és forintba szàmolva milliós bírsàgot szab ki annak aki közel àll a màsikhoz. Sulik zàrva. Megnyitnak boltokat, igen, de Kurz bejelentette, hogy „vészfék“ beépítve. Ha emelkedik a görbe, màris visszavesz a kedvezményekbôl. Ezek az intézkedések mind az epidemiológiàból következnek. Megy a görbe, zàrnak. Lapul, akkor nyitnak.

  31. OFF a vírusra, de ON filozófia a poszt által felvetett bizakodás kérdéskörére.

    Az én mesém,
    ill. ami nekem eddig összeállt a konteós paravánok mögött:

    USA be a akrta dönteni Kínát egy vírussal. Ijesztésnek szánta, hogy aztán a kereskedelmi háborút biztosan nyerhesse.
    Nem jött be, mert Kína megszimatolta, így elcsórták a vírust haza. Ott meg balfékek voltak, és kiszabadult. Kína megrogyott, de fittyet hányva a vírus okozta károkra visszafordította az USA neki szánt fegyverét. Amíg népe pusztulását eltitkolta, halomra vásárolta fel a nyugati cégek épületeit és gyárait, ahonnan az „idegeneket” kimenekítették, ill. át is adták azokat a víruspara miatt. Bizonyos helyeken elég lehetett csak belesni a kulisszák mögé a kialakult helyzetre hivatkozva.

    Nem csoda, hogy Trump ideges lett, s a kezdetektől kínai vírusnak hívja, noha tudja jól, hogy ez a szar is „nemzetközi összefogással” szabadult az emberiségre. Mikrofos Bill szerepe annyi, hogy ők hivatottak volna menteni Kínát, ha az eredeti terv szerint sikerül minden, ami aztán nem úgy alakult.
    A WHO doktorai valószínűleg nem voltak beavatva, így a töketlenkedésük magyarázata mindössze a politikusok nyeglődése a jogos gazdasági para által.

    Európa az olasz és osztrák síparadicsomok miatt itta ki a keserű pirulát, mert bárki jöhetett – mehetett az olasz idegenforgalom folyamatos csúcsra járatása mellett (ugye rengetegen ázsiából is), és a gócok kialakulását követően is működtették a sítelepeket, ahonnan egész Európára zúdult a kórokozó. Nekünk abban volt szerencsénk, hogy nem sokan síelgettek az ösznépesség arányában épp a szezon végén az említett helyeken.

    Most mindenkin végigsöpört a kórokozó, s kiderült, hogy elszabadulva nem is olyan ártatlan, így egyetlen kiút a gazdaság globális nullázása. Úgy tűnik, ez ellen senkinek sincs alapvetően kifogása, de nem azért, mert megegyeztek erről, hanem egyfelől nagy a bizonytalanság, másfelől pedig nagyon sok vezető (és köreik) érdeke is, hogy mindez így történjen. Ha nem csak 1-1 ország „szív”, szépen tovább lehet lavírozni, s közben ismét a legszegényebbekkel fizettetik meg közvetett úton mindennek az árát. Nem is kell igazán mögé konteó, meg 5G torony, vagy egyéb hülyeségek, egyszerűen mindenki alkalmazkodik a kialakult helyztehez a maga módján (lásd hazai vizeken a salátatörvények elfogadása).

    Közben a III. világháború kezdetét vette. Csak a legnagyobbak hírszerzői tudhatják a teljes igazságot… Valószínűleg hamarosan valamelyik nagyhatalmi tengely rúgni fog egyet, én ebben az USA-ra szavaznék (mert a CIA már be is lendült), csatlósaként Angliával. Kínának nem marad más választása, össze kell fognia ázsiát, ill. „bekebeleznie” Európa egy részét, vagy veszíteni fog. Talán igaza lehet azoknak, akik a valós eü.veszélyeket ránk szabadító vírus, és a kisembereken elcsattanó gazdasági káosz mögé még egy eddig soha nem látott, érthetetlen és értelmetlen háború kialakulását is vizionálják, ahogyan azt 2020-ra Nostrodamus megjósolta. Ehhez nem kellenek fegyverek, sőt még atombomba sem, a meglévő technikai infrastruktúra és annak folyamatos rombolása – újjáépítése (bőr alatti chipekkel, ahogyan János a Jelenések könyvében megírta) épp elegendő lesz ahhoz, hogy mindez szépen tönkretegye az emberiség jövőjét, ráadásul anélkül, hogy az átkozott Homo sapiens végleg eltűnne a bolygóról.

    A lényeg, hogy ebből a kelepcéből nem lehet kievickélni többé. Úgy értem, a mi életünkben nem nagyon… Itt marad a vírus, jönnek újabbak is, ránk zúdul „a természet haragja”, s közben összeomlik mindaz, ami ezt az elembertelenedett világot eddig valahogyan élhetővé tette. Egyetlen szerencse, hogy aki majd nem emlékszik már az „elmúlt világra”, nem fogja siratni, mert az „új világ gyermekeként” már ahhoz fog alkalmazkodni. A bizakodók máris megkezdték ennek az újabb légvárnak a felépítését, az abszolút pesszimisták pedig már ma lemondtak a változás esélyéről is.
    Lehet -e itt igazságot tenni? Nem. Nekem semmiképpen sem, mert nem fogadom el Isten létezését, de ha mégis létezne, és ítéletet akarna hirdetni felettünk, annak hamarosan tényleg itt lesz az ideje!

    Aztán esetleg megkérdezheti az elkárhozott lelkeinket: Gyerekek, még egy kört?… 🙂

  32. 32 – Tia:
    Kurz tud arról, hogy sok hetes tehetetlenség van a rendszerben? Ha elkezd emelkedni, akkor már rég késő. Az emelkedés folytatódni fog.

    Trópusi szúnyogok vándorolnak északra. Ezek nem sterilek. Vissza köpik a vért. Ha a vérben van vírus, akkor annyi!

  33. Józan hanggal nem egyet értve, felmerült annak idején a kérdés bennem is, hogy a Japán partjainál kikötött turistahajó utasait miért engedték el úgy, hogy még az utasok felében benne lehetett a vírus. Ilyen hülyék a japok. Ekkor merült fel bennem először, hogy szándékosság volt a dolog mögött. De miért? Ez a kérdés. Alapból nem ez lett volna a protokoll a hajó estében.

  34. Védekezés, maszk, erről sokat beszéltünk.
    Szemüveg hordása indokolt (lehet) a napi életben?

  35. 34. Tibor bá’

    Kurz tudja, és két héttel számol, akkor látni a változó görbét. Az epidemiológia ilyen balhénál összefügg a pszichológiával. Kell mutatni az embereknek egy exit tervet, és elfoglaltságot adni: megnyitotta a barkács boltokat, viszik a virágföldet, virágmagot.. Maszkban. Májusban majd fodrászt is enged nekik. Szépen beidomítja őket a maszkra, kesztyűre, távolságtartásra, fertőtlenítőre.. A napsütésben nehezebb bezárni a népet, egyébként nagyon szabálykövetőek, a parkokban is látok maszkban embereket, a bolt, tömegközlekedés mindenképp maszkos. Ma több villamost láttam, üresen.

  36. 35:
    Zárt térben mindenképpen segíthet. Pl. ha rád tüsszentenek…
    Leginkább abban, hogy ne piszkáljuk feleslegesen a szemünket. Ugyanakkor mint felületet, szintén folyamatosan fertőtleníteni kell.
    Érdemben védeni az a szemüveg tud csak, ami az orrnyerget és az oldalsó részeket is lezárja.

  37. Lehet bizakodni.
    A tévé most lefutott hireiben megszólal a Weizmann intézet egyik munkatársa: Lehetséges, hogy megszereztük az ellenséges katona -a virus-fegyverét, és sikerül hatástalanitani azt. Az eljárás lényege, amennyire értettem:
    a virus egyik fontos, támadásra szolgáló fehérjemolekulájába sikerült beépitettünk egy változást előödéző faktort, ami meggátolja a fehérjemolekula rátapadását/ beépülését a megtámadott szervezetbe, vagyis semlegesitettük a virus gyilkoló hatását. Reméljük, hogy valami 6 hónapon belül már sikerrel tesztelhetünk kisérleti állatokon .
    Ha valakit érdekel, nézze meg a 12-es csatorna ma esti hiranyagát a Mako médiagyújtőpontban, remélem, hogy van angol forditás.
    A Weizmann intézet hiranyaga a 20.37-től kezdődik.

  38. A /járvány/kórhàzak tele lesznek betegekkel még augusztusban és szeptemberben is.

    Elképzelhető, hogy a Pest megyei ágy-és lélegeztetőgép kapacitások kevésnek bizonyulhatnak – a jelenlegi idősotthonos és BKV-s adatok alapján, ezért távolabbi megyékbe vihetik a súlyos állapotúakat.

    Ha most lazítanának a kijáráson, akkor sajnos 4-6 hét múlva vészesen megközelítenénk – a most kiépülő, de még nem a maximális – 39 ezres férőhelyet. A végleges ágyszám, lélegeztetőgép, orvosi gázhálózat, kórházi osztályok felszabadítása, zsilipek kiépítése, szükség áramfejlesztők, ápolószemélyzet benntlakós helyiségeinek felépítése, röntgenek, CT-ék, megfigyelőkamerák, őrzőmonitorok, műszaki segédanyagok, gyógyszerkészítmények…beszerzése, beépítése, bővítése, bespájzolása a járvány matematikai modelljével párhuzamosan zajlik. A férőhelyek-és eszközök száma mögött függvényanalízis van.
    /,,kiküldtem a portyázóimat a világba”, így mondta O.V./

    Az operatív főtörzs és a helyi kistörzsek a többféle szakemberekkel együtt nagyon jól végzik a dolgukat!!!

    A max. kapacitás az első hullámcsúcsra – időzítve a nyár közepére fog elkészülni.

    Nyájimmunitás esetén elszabadulna a káosz, ez nem vállalható fel. Az egészségügy ez esetben menne a lecsóba.

    Mindenki nyugodjon le a picsába, maradjon otthon, tartsa be a szabályokat! Alaposan felkészülünk a dögvészre!

    A gazdaságra is megvan az ütemterv, ott is azt kell csinálni amit mondani fognak.

    Jó éjszakát.

  39. A szemre javaslom a búvár szemüveget, ha van pipa, az sem árt. Vattával és aktív szénnel kitömve (1 cm vatta, 1 cm aktív szén és így folytatva a rétegezést amíg tart a cső – ez 1000% nem engedi át). Ha van akkor neoprén ruha (kacsaláb nem kell, mert úgy sem úszol). Ez tuti védelem.
    Legjobb lenne a vegyvédelmi ruha, de az sajnos nem elérhető civilnek. Meg egyébként sem kell, mert május végére lejár ez a járvány mizéria. Ha megrendelnéd csak a járvány után jönne meg Kínából, oszt nem lenne jó másra, mint halovin idején ijesztegetni a kicsiket.

    János, kedves.
    Mitől lesz nálunk augusztusban a csúcs, ha már most minden nyugati országban lejtmenetben van a járvány (lásd:444 oldalt). Elárulnád?
    Vagy a németek, izlandiak, stb. kamuznak? Mert ha nem, akkor mi mire készülünk fel?
    Na mindegy. Fontos, hogy készülünk.

  40. Afrika és Dél-Amerika eddig meglepően jól megúszta (EU/USA-hoz képest).
    Vagy ott is sokkal több a beteg csak gyakorlatilag tesztelés nélkül üzemelnek?

  41. 31 Tia
    A belinkelt cikk egy olyan hír, ami ugyan sokkoló, de legalább nem kamuszagú és igazolja azt amit Tibor Bá’ hetek óta írogat , nevezetesen, hogy súlyos maradandó elváltozások tapasztalhatók a gyógyultaknál, csak éppen ő soha sem csatolt egyetlen linket sem. 🙁
    Ami számomra sokkoló, hogy enyhe otthoni lefolyású betegség esetén is komoly tüdőfibrózis marad fent, és ez mint a cikk is írja, élethosszig tartó kezelést igényel. Arról nem is beszélve, hogy a beteg teljes értékű életet már nem élhet az asztmatikus tünetek miatt.
    Pestiesen szólva: ez nagyon gáz.

  42. János 39: „A gazdaságra is megvan az ütemterv, ott is azt kell csinálni amit mondani fognak.”
    Kedves János, annyira örülök az ön szavainak. Mert legalább fényt mutat a káoszból, bizonytalanságból szőtt feneketlen verem dögvészbűzű sötétjében. Végre megtudtam, meg vagyunk mentve! Igaza van: „Mindenki nyugodjon le a picsába…” így van! Teljesen igaz.
    Az ön mérhetetlenül optimista soraitól inspirálva néhány ötlet:

    – aki elvesztette az állását, azt családdal együtt, napi koszt fejében, küldjük le a déli határra, migránsbeözönlés gyakorlásához. Küldjük át őket a kerítésen majd próbáljanak behatolni. Akinek sikerül, az majdan újból kaphat munkát, akiknek nem, azok így jártak.

    – mindenki annyit ér, amennyije van, ezt már régen tudjuk. Ezért akinek semmije sem maradt, ajánlja fel szolgálatait gyógyszertesztelésre. Elvégre élete még van, bedobhatja a közösbe.

    – vegán nincstelenné váló éhezők részére új program: menjenek füvet legelni a stadionokba. Tejet nem kell adniuk de legalább nincs szükség fűnyíró traktorokra.

    – húsevő éhezőknek: kiváló lehetőség a húsalapú fehérje beszerzéséhez: szedjenek patkányt, vadásszanak vaddisznót, ezzel az ASP-t is lehetne fékezni.

    – akinek maradt fizetése az ajánlja fel a hős 133 részére létrehozott alapítványba. Ő nélkülük országunk végleg eltűnne a süllyesztőben. Támogassuk őket! Minden 500 főnél nagyobb lélekszámú településen felállított gránit táblán örökítsük meg névsorukat a hálás utókor számára.

    Kedves János, egyenlőre ennyi ötlet.

    A rőt valóságról azért ide tennék néhány sort. Cáfolja meg tételesen:
    https://g7.hu/kozelet/20200416/a-kormany-megmenthette-volna-a-gazdasagot-de-ugy-dontott-hogy-inkabb-nem/

  43. „Az operatív főtörzs és a helyi kistörzsek a többféle szakemberekkel együtt nagyon jól végzik a dolgukat!!!”

    Ebben sokan biztosak vagyunk.
    A múlt történései hitelesítik a jelen rendeleteit.
    Tíz év óta minden évben a gazdaságunk az Európai Unió átlaga fölött teljesített. Tudjuk ezt a kormány kommunikációjából, na meg az államapparátusi hivatalok elénk tárt statisztikáiból.
    Az átlag fölötti jelentése: A többséghez képest erősödés.
    Tény: 2012-ben 1 euró 290Ft. A folytonos, átlag fölötti erősödés következtében jelenleg 1 euró 350Ft. Hoppá! Mi úgy erősödünk, hogy gyengülünk?

    A nagy klasszikus a rezsicsökkentés. Milyen sokat tudott a lakosság spórolni.
    Ha a kormány nem nyúl hozzá a gázár szabályozásához, hanem az érvényben lévő szerződéseket a cégekkel betartatta volna, akkor a világpiacon történt gázár zuhanás következtében a lakosság évi több tízezer forinttal jobban járt volna mint a rezsicsökkentéssel. Egy septében, törvénnyel monopól helyzetbe hozott frissen alakított gázfelvásárló cég sok milliárdos haszna mutatja meg pontosan a különbséget.
    Ez is erősíti a kormány szavahihetőségét.

    Álljon még itt egy igazi favoritjuk, ami bizonyítja, egy nyílt, egyenes, őszinte társaság, lehet a szavukra adni.
    A nyugdíjak, nyugdíjasok megvédésének harca.
    Az ideiglenesen felfüggesztett svájci indexálást végleg eltörölték. Miért is?
    Mert ez az évek alatt mára egy teljes havi nyugdíjelvonást okozott. Ügyes.

    Németeknél 80 millió emberre és 60.000 fertőzöttre 10.000 ágy elég és még a Franciák is tudtak beteget vinni hozzájuk.
    Nálunk jelenleg 1760 fertőzöttre 39.000 ágy lett felszabadítva.
    Úgy is mondhatnánk, egy gyors nyugdíjkassza stabilizálást látunk. Ez nyilván nem igaz, hiszen a kormányon lévő KDNP a garancia az irgalmas szeretetre az elesettek felé.

    „Ne azt figyeljék amit mondok, hanem hogy mit csinálok.” O.V.

  44. 44 Gilgames 1
    40 János:
    Számomra ez már nem hit beszéd, amit leírtál, nem nyájtérítés, és terelés, hanem biztosítékot kiverő, eget rengető imádat a rezsim mellett!
    persze, mi vagyunk egyedül gondolom, aki az alábbiakat tapasztalta:
    – Páromat a nagy megmentő csomagra tett bejelentésre azonnal kirúgták, nulla értsd mond nulla támogatás!
    – kiskorú gyerekre iskolatámogatás sem jár mert nincs munkahelye
    – a karanténban táv-oktatában részesülő gyerek étkeztetése címen rendszeresen, állandóan akkora adagot kap, hogy istenemre mondom, szégyellném átadni!
    – nem kiszámolt, de tapasztalati, másfél hónap alatt átlag 30% áremelkedés az élelmiszereknél!
    – Nagybátyámat szó szerint hagyják otthon meghalni!

    De nem aggódok, lenyugszok a picsába, majd el leszünk a 12500 Ft os családiból, még azt kapjuk! és örülök neki, hogy tájékoztattál, hogy rajtunk kívül, mindenkinek tök jó ebben az országban!
    44 Gilgames hozzászólása igaz pluszt kap, de nem kellene ilyeneket írni, mert képesek megvalósítani!

  45. 33. Horváth Csongor
    Bár nem értek egyet mindennel, nagyon jó, remek és logikus elemzés.
    +1

    41. Gilgames
    A sötét időkben amikben élünk a hozzászólásod ragyogó számomra.

  46. 40.János
    A kifogyott gyógyszeredet sürgősen, akár a föld alól is szerezd be, hallod-e?

  47. Hé skacok, hát vegyétek már észre, hogy 40. János valamiféle kormány troll vagy operatív fatörzs megbízott, vagy fide$$nyikk bérkommentelő, vagy valami hasonló.
    Egy biztos, hogy „kiváló” kormányunk (a Rendszer) meg O.V. seggnyalója. 😀 😛
    De azért mi nyugodjunk le a picsába, mert minden fasza, amit azok ott fönt művelnek. (hú bammeg) 😮
    /ha rámentek a képére, Tóth János, a sorozatból 😀 /

  48. 49 Elek

    „Hé skacok, hát vegyétek már észre, hogy 40. János valamiféle kormány troll …”
    Hülyeséget beszélsz!
    Ha visszaolvasol a blogon, megtudhatod kellő részletességgel, hogy ki Ő.

  49. János 40: „A gazdaságra is megvan az ütemterv, ott is azt kell csinálni amit mondani fognak.”
    Íme a sok „megmentett” ember, mélybe zuhanó vállalkozás, nyomorult emberi sors:
    https://index.hu/gazdasag/2020/04/19/koronavirus_gazdasag_kurzarbeit_munkahely_munkanelkuliseg_gazdasagvedelem/
    Ez nyilván a jéghegy csúcsán a pont. A jéghegy inkább jéghegység.

    Amúgy János alias ügynök/kém/troll (szabadon választható) őszintén érdekelne néhány kérdés:
    – mennyi időnként kell jelentened? Naponta, hetente?
    – hány oldalt figyelsz meg?
    – otthonról nyomod? Tudsz még tükörbe nézni, hányinger nélkül?
    – gondolom jól keresel, nyilván sokkal jobban mint a lakosság egyre növekvő része.
    Az isten legyen hozzád és cimboráidhoz irgalmas. A magyar emberek nem lesznek.

  50. 40. János

    „Ha most lazítanának a kijáráson, akkor sajnos 4-6 hét múlva vészesen megközelítenénk – a most kiépülő, de még nem a maximális – 39 ezres férőhelyet.”

    https://youtu.be/ODLsmnykktI

    Én meg azt képzelem el, ahogy OV zsebekre b@szott kezekkel sétál át a Dunán, száraz zoknival. Nyakában a szeretett stólájával.

  51. 49 – Elek (nem szívesen mondom) te egy barom vagy. Tóth János személyesen megjelent blogtalálkozón. Te hol voltál?

  52. Az index fórumról:

    „Japánban nincs semmi államilag elrendelt korlátozás、sem kijárási tilalom。Azt csinálunk

    amit akarunk、mindenki maga szabálya alapján teheti amit akar。Ha nem mész dolgozni

    azt is tolerálják és ha a gyerek akar tanulhat otthonról、de be is viheted a suliba。

    A munkáltatók tolerálják ha otthon maradsz、nincs「hátbacsapás」sem kirúgás。Semmivel

    sem halnak meg többen mint eddig。Amúgy is ez egy szándékosan aktivált vírus ami mögött

    természetesen nem Ázsia van、hanem más rendszer。Az amerikaiaknak nem tetszik sok

    ázsiai irány ami miatt tettek valamit。A vírus már évekkel ezelőtt meg volt amerikai kezekben、

    és ezt egy japán tv csatorna remekül be is mutatta。Mint pl. néhány éve is、amikor a két

    Korea között enyhülni látszott a feszült viszony、és nahááááát amerikai részről azonnal ki

    lett eszközölve egy NATO színeiben lefuttatott katonai gyakorlat amibe bevonta Dél-Koreát、

    a gyakorlat elnevezése「Katonai hadműveletek egy esetleges ázsiai krízishelyzet esetén」

    Nos、de érdekes。Mint az ismert Fukushimai helyzet ugye。

    A katasztrófa előtt milyen érdekes、hogy egy amerikai – izraeli kutatócsoport tett látogatást

    a későbbi krízisponton??。Naháááát、de érdekes egybeesések [?]、mint ez a vírusbuli is。

    Pont egybeesik az európai migránsprobléma idejével。Nem az ázsiaiaknak szánták ezt a

    vírust、hanem azoknak akiknek elvihetik a kínai ünnepek után visszatérve Európába。Lehet

    törölve lesz személyem、vagy ezen bejegyzésem、de akkor az is magáért fog beszélni ・・・。

    Természetesen a vírus létezik、és nem árt óvatosnak、következetesnek lenni。”

  53. 53. Fényhozó Kerub

    „Nos、de érdekes。Mint az ismert Fukushimai helyzet ugye. A katasztrófa előtt milyen érdekes、hogy egy amerikai – izraeli kutatócsoport tett látogatást”

    aha, és egy téridőfluxusimpulzátorgenerátorral megpingeltek egy 9-es földrengést, irányított cunamival. Hihető!

  54. Elek. 49. Az operatív törzs, és a mindenkori kormány is általunk van fenntartva. Az ő döntéseik határozzák meg, hogyan viselkedjünk járvány idején. Ha elkurják, annak hidd el meg lesznek a következményei. Én sok mindennel nem értek egyet, amit bevezettek. De én mint egyén jelenleg nem tudom őket emiatt felelősségre vonni. Ha esetleg pusztító végkifejletet okoznak, akkor tudom őket kérdőre vonni, én mint a nép. De akkor egyik döntésük sem marad büntetlenül. Hidd el van az a pont, mikor vége a színháznak. Felelősséget vállaltak, és a következményeket is viselniük kell.

    Magam részéről undorodom a Fidesztől, meg Orbán Viktortól. De a sokadik kétharmadot kapták meg. Csinálják a dolgukat, aztán ha nem jól csinálják eltűnnek, mert mi így akarjuk. MI. A nép.

  55. Fényhozó…. Hiába ez egy demokratikus blog….

  56. A rettegőknek. Orbán bejelentette, május 03-ig elérjük a csúcsot. (Ha ebben nem lenne 100% biztos, nem mondott volna be dátumot, valójában most vagyunk a platón, addigra meg egyértelmű lesz a leszálló ág.)

    „Orbán: Május 3-ra várják a járvány csúcsát Magyarországon”
    index

    „Pozitív forgatókönyv: májusban véget érhet a járvány?”
    Egy adatelemző szerint már a tetőzés szakaszában vagyunk, 3-4 hét múlva lecsenghet a járvány. Hasonló megállapításra jutott egyébként a Bill Gates által alapított intézet is. Szerintük Magyarországon április 23-ig nőni fog a koronavírusos áldozatok száma, utána csökkenni kezd.
    atv

    De persze tudjuk, addig még kimarhatja a tüdődet, mutálódik és visszatér, stb. További jó rettegést mindenkinek.

    A valódi háttérokok, célok itt a kutyát sem izgatják, mert az orruknál tovább sokan nem látnak.

  57. „Videóinterjút adott pénteken Johan Giesecke svéd infektológus-epidemiológus a brit UnHerdnek. Az Egészségügyi Világszervezet, azaz a WHO, valamint a svéd kormány tanácsadója az unotordox skandináv járványpolitika fő irányadója.

    A 70 éves svéd epidemiológus a félórás beszélgetés során egyebek mellett kifejtette, hogy az Egyesült Királyság, akárcsak Európa legtöbb országa, tévúton jár, amikor polgárait szigorú vagy kevésbé szigorú módon, de karanténba zárja.

    – A konkrétumokkal keveset bíbelődő Giesecke szerint ugyanis az ilyen korlátozásokat semmiféle tudományos tény nem támasztja alá. Szerinte

    – a helyes politika az, hogy csak az időseket és más betegségeik miatt kockázatos állapotban lévőket védik.

    – Csak a járványgócnak számító régiókban kell korlátozásokat bevezetni.
    Mindez végül végül kvázi melléktermékként nyájimmunitáshoz vezet.

    – Az Egyesült Királyság jobban járt volna, ha nem hajt végre 180 fokos fordulatot a járványpolitikájában.

    – A COVID-19 az influenzához hasonló enyhe betegség, amelynek csak az újdonsága váltotta ki a világpánikot.

    – Az Egyesült Királyság és Svédország népességének legalább fele bizonyíthatóan átesett már a fertőzésen, ezt bizonyítani fogják a jövőben elvégzendő tömeges szerológiai antitesttesztek.

    – Az eredmények végül minden országban hasonlóak lesznek: a COVID-19 tényleges halálozási aránya ugyanis alig 0,1 százalék körüli.”

  58. 57. Gianniz
    a svédek pont annyan vannak mint mi, de 1500 halottal. A napi 100-as halálozási adataik trendszerűen nőnek. 18 nappal vannak előttünk.

    Ezekből kincstári optimizmus május 3-i tetőzést jósolni nálunk.
    Miközben semmi jele annak, hogy a lakosság átfertőződése elérte volna akár a 2-3% ot bárhol, értem ez alatt Magyararoszágot is.

    Persze a madárjóslásban is sokan megbíznak…

  59. Gainniz. Tudod a logika alapján bárki lehet az az 1-2%. Én nem szeretnék az lenni. Nem tudom te hogy állsz ezzel. A normális emberek ilyenkor betartják a távolságtartást, és normálisan tudomásul veszik, hogy leginkább önmagukat kell megvédeniük. Magamat védem. De ezzel jobban védek másokat is. Ez felelősségteljes állampolgári kötelességünk.

  60. 40 János
    Te most meghazudtolod Orbán Viktort?
    Ő azt mondja, hogy május 3-ra tetőzik a járvány, nem pedig nyár derekára…
    „Nyájimmunitás esetén elszabadulna a káosz”, írod.
    Szerintem a nyájimmunitás esetén vége a járványnak.
    Szerinted?

  61. Koczka Zoltán
    Nincs itt madárjóslás. Tiszta tudomány az egész. Jön a tavasz, megy a vírus.
    Tetszik neked, vagy sem. Nem bír ellenállni a napsugárnak.
    Május végére lejár ez a story. Ne izgulj, majd akkor emlékeztetlek.
    De még kérdeznék valamit. Hogy nem veszitek figyelembe a nyugatiak által közölt, és csökkenésre utaló adatokat? Ez tiszta hit és nem tudomány, amit te és a hozzád hasonlók itt művelnek.

  62. 61: Ott a pont nálad, de ettől a nyilvánvaló analógiától függetlenül, aki ma azt állítja, hogy most vagy x nap múlva lesz a csúcs, az hazudik. Azt lehet kiszámolni, vagy valamennyire megjósolni, hogy a jelenlegi intézkedések mellett, ekkor és ekkor lenne a csúcs. De mindannyian tudjuk, hogy a jelenlegi intézkedéseket azonnal lazítani fogják, amint valóban lefelé konyul a járványgörbe, így a legjobb eset egy hullámzó stagnálás lesz valamilyen szinten.

  63. 65. Vadegér
    A vírus leginkább zárt terekben terjed. Belégzéssel.
    Mire következtetsz ebből?

  64. Dan 55: „Magam részéről undorodom a Fidesztől, meg Orbán Viktortól. De a sokadik kétharmadot kapták meg. Csinálják a dolgukat, aztán ha nem jól csinálják eltűnnek, mert mi így akarjuk. MI. A nép.”

    Hogy akarod te ezt az embert leváltani? Mi az hogy eltűnnek mert mi így akarjuk?? Aki a hatalmát féltve még a legnagyobb vész során is azon agyal hogy tud magának politikai tőkét kovácsolni illetve kinyírni az ellenzéket, szerinted az hogyan lesz legyőzhető?

    Hogy az eredeti bejegyzés szövegére is reflektáljak, lehet bizakodni az ügyben is hogy egyszer vége a mostani rezsimnek. De addig sokan maradnak az árokparton, ki holtan ki pedig élőhalottként, munka nélkül elszegényedve és kisemmizve. Leginkább a mostani rezsimtől kellene megvédeni az országot, akik a jelenlegi gazdasági összeomlás során is azon tanakodnak hogy a hatalmas kp állományaikból melyik csőd szélére tántorgó magánvállalkozást fogják bekebelezni.
    Lehet reménykedni hogy kényszerből fociszeretővé váló oligarcháink majd segítik a népet, kicsit visszacsöpögtetve a vagyonukból. Lehet reménykedni de nem érdemes.

  65. Vajon ki hisz igazán? Aki elhiszi a május 3.-i dátumot, vagy aki ezt nem hiszi el? Milyen jó hogy csak 2 hetet kell várni. Én általában a tudomány mellé állok, és elfogadom a modellek hozta eredményeket, de modellezni csak azt lehet, ahol a tényezők nem változnak. Itt változnak.

  66. Rágjuk a gittet. 🙂
    Az álláspontok nem változnak, bármi történik is…
    Persze az aktuális állásfoglalásoktól függetlenül, bármi történhet is.
    Maradjunk annyiban, hogy az első körnek májust követően vége szakad.
    Aztán utánunk a vízözön! A vírustól nem szabadultunk, és egykönnyen nem is szabadulunk meg. Bízzunk abban, hogy a nyáron kicsit fellélegezhet a gazdaság, és őszre találnak valamilyen vakcinát, amellyel legalább a fellángoló tüneteket tompítani lehet.

  67. 69 – H.Cs.:
    Normál körülmények között egy vakcinához 4 év kell. Ezt (néhány dolog elhagyásával) le lehet(ne) csökkenteni másfélre. Minden más csak álmodozás. A potenciális gyógyszerek próbálása gőzerővel folyik. Az esély minimális. Egy dolgot lehet csinálni, bizakodni. Például, hogy szeptemberben lesz tanítás osztály termekben. Azt hangoztatni, hogy majd a vírus után… balgaság, nincs vírus után. A vírus marad. Az emberiség kétséges.

    Hogy én fog fogok örülni, ha nem lesz igazam!

  68. 70: Annyi történhet, hogy nem lesznek ilyen kiugró számú halálozások, max. fellángolások, amiket rögtön újabb korlátozásokkal kezelni kell majd. Aztán a halálozások belesimulnak a statisztikákba, amíg el nem telik a 3-4 év. De tényleg nem lehet mögé látni jobban!
    Gondolkodtam, hogy az előző hsz-em végére is beteszek egy smilet, de az már cinizmus lett volna.

  69. 15. F

    lehet igazad van. Sőt!

    De:
    ha én télen beleesek a Dunába ( ott ahol mély a víz ), azonnal levetem a nagykabátot és lerúgom a csizmám – ha tudom, – mert hiába fogja nekem mondani valaki, hogy nélkülük megfagyok a parton, sokra megyek vele, ha nem érem el a partot.

    Tehát határozottan egyetértek a védekezéssel, és korlátozásokkal. Még a gazdaság kárára is. Amit amúgy én is megszívok. Nagyon.

    Curix kapcsán már említettem – mindegyikünkön múlik az, hogy ezek a korlátozások legyenek majd visszavonva ha a kiváltó okok megszűnnek.

    De persze az is lehetséges, hogy azoknak, akik ezt követelik majd, valahogy senki sem fogja lehetővé tenni, hogy nagygyűléseket tartsanak egy téren, valahogy senki sem fog biztosítani pillanatok alatt összeszerelt tribünt, senki sem fog ingyen adni, vagy megfizetni számukra a máskülönben méregdrága profi kihangosító cuccot, sőt talán még az ENSZ-be sem fogja senki őket elvinni kézenfogva ….

    szóval lehet hogy igazad van. Akár még azzal is amit a tesztelésről írtál. De az élet megtanított arra, hogy a legjobb blöff az a blöff, amelyik igaz 🙁

  70. …sokan voltunk munkanélküliek és még leszünk is…ma te, holnap én. Liberalizmus, szabadság és kontra védekezés, korlátozás.

    64. hubab:
    értsd jól. Hány év kell míg a lakosság több tíz százaléka átesik az első fertőzésen, aztán a másodikon? Vakcina-fejlesztés, 1-2 év alatt?…azt milyen húsvéti tojásból rántják majd elő?
    Biztos május?…nem véletlenül spájzolnak, meg a honvédségi jelenlét, gazdasági ütemterv és egyebek.

    Legalább most már nemcsak tripperre, hápévére, …., hanem covidra is szűretni fogjuk magunkat az STD-vizsgálatokon.

    48. balint
    szerintem ha Merkava páncélost és fegyvertípusok tucatjait tud az országod megtervezni, legyártani, akkor nemigen kell félni az ottani népeknek a gazdasági csődtől, éhezéstől, pláne ha a világforrongás igényli a fegyverrendszereket…szerintem ezt a részt ne firtassuk, nem hiányzik a laptopomra/okostelefonomra egy távelérés csak úgy….
    Amúgy meg a reakcióid azért csak minősítenek téged.

  71. 73.János:
    „Biztos május?”

    Csak nem mondod, hogy Orbán hazudik?

    Nincs egy kis ellentmondás a hangoztatott kormánypárt és rendszer pártisággal?

  72. 75.János
    …”szerintem ha Merkava páncélost és fegyvertípusok tucatjait tud az országod megtervezni, legyártani, akkor nemigen kell félni az ottani népeknek a gazdasági csődtől, éhezéstől, pláne ha a világforrongás igényli a fegyverrendszereket…”
    Fölöttébb egyoldalúan látod a dolgokat. Fegyvereket mindig is gyártottunk, annak ellenére rengeteg a szegény ember nálunk.
    MOST, a virus idején is dolgoznak a fegyvergyárak, vannak a megrendelések, de ime, a munkanélküliek száma meghaladta az egymillió százerer embert, a ráta közel 30%-os eszméletlen , katasztrófális szám, szóval egy sikeresebb iparág mégsem jegy a boldogság vonatára.

    …”szerintem ezt a részt ne firtassuk, nem hiányzik a laptopomra/okostelefonomra egy távelérés csak úgy…” Firtathatjuk nyugodtan, te meg én csóró kis senkik vagyunk, elhiheted.
    …” Amúgy meg a reakcióid azért csak minősítenek téged…”
    Ne csak engem láss, nézd utána, miket irtak neked a többiek is.
    Vajjon miért?
    Én viszonylag visszafogottabb voltam.

  73. 53. Tibor bá’
    Az hogy engem lebarmozol, egyáltalán nem érdekel, téged minősít.
    Azért olvass még néhány, az enyéméhez hasonló véleményt Jánosról, pl. 51. Gilgames, vagy másokat. 😛
    Vagy 79. Bálint: „Ne csak engem láss, nézd utána, miket irtak neked a többiek is.
    Vajjon miért?
    Én viszonylag visszafogottabb voltam.”
    STB.

  74. 80 – Elek:
    Tőlem azt kaptál, amit azért a bejegyzésért megérdemeltél. A hangvétele nem csak János részére volt bántó, de mindenkire nézve. Ilyen szöveget vagy törlök, vagy megírom róla a véleményem. A te szöveged annyira szemét volt, hogy meghagytam tanulságnak. Itt témákat boncolgatunk, nem másokat sértegetünk.

  75. Fiúkák vagy micsodák,

    időben, még április 18.-án negyvenedikként szóltam hozzá a poszthoz borsóültetés után…

    Itt lentebb pedig halhatjátok is a hitetlenkedő füleitekkel a függvényanalízist és olvashatjátok a kis vizslató szemeitekkel a forgatókönyveket is:

    https://youtu.be/q7vnYyzm00g

    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200426/koronavirus-magyarorszagon-kiderult-mi-a-legrosszabb-forgatokonyv-428372

    Arra kell gondolnom az alaptalan vádjaitok alapján, hogy némelyikőtök bizony frontális lebeny deficites és a kortizolrendszere is gyengén muzsikál, a hozzászólásaitok indulati töltete alapján….

    De ez nem az én dolgom.
    Majd a gumitalp szakemberek meghozzák a szükséges intézkedést a vezetési pontok rágalmazasáért, no meg a hamis hírekért.

    Nyugodalmas jó éjszakát!

  76. Na, pont eltelt egy év. Konzekvenciát vonjátok le.

    Nagy, erős hangadók hova lettetek?
    Bátran várjátok a vírust, hogy elkapjátok?

    Amikor gyerekek lesznek a következők, akkor is nagy lesz a szátok?

    Gilgames, Elek…meg hasonló emberfajták: szégyen mindkettőtök. Biztonságiak, béemesek, készenlétisek, káemzések az ország érdekeiért dolgoznak belföldön, külföldön, ti meg itt szítjátok a belső lokális konfliktust…

  77. 84. János

    Nem ülsz te ott kicsit magasan azon a kovidos lovon? Hmm?
    Mitől vagy te ennyire frusztrált a bölcsek kövével a zsebedben?
    Szerintem fékezzél kicsit. Nagyon visszataszító a stílusod mindenttudókám!

  78. 84. János

    Felhívom a figyelmedet arra, amit balint írt neked a 48-as hozzászólásában:
    „A kifogyott gyógyszeredet sürgősen, akár a föld alól is szerezd be, hallod-e?”

  79. 85, 86: Gyerekek, ha eddig nem esett volna le, János covid-kórházban dolgozik. Ha valakinek minden joga megvan rá, hogy így beszéljen, az ő. Egyrészt első kézből van tapasztalata arról, mit is jelent ez a betegség valójában, szemben a többségünkkel, akik csak online tájékozódunk. Másrészt ő dolgozza ki a belét is, az életét veszélyeztetve, azok miatt a barmok miatt, akik nem akarják elhinni, hogy komoly a helyzet, és felelőtlenül veszélyeztetik magukat és másokat a szabályok be nem tartásával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük