(1544-sz) Női orgazmus

Tibor bá’ szatirikus online

 

~q191Meglepetés-meglepetés! A női orgazmus az elmúlt 100 év alatt jelentős tudományos vita tárgyát képezte. Egyes kutatók szerint a nőknek kétféle orgazmusa van. Egyik a kívül elhelyezkedő klitóriszon át, a másik a vaginába hatoláskor. Mások viszont azt állítják, hogy ez a látszólag két fajta orgazmus, valójában egy. Hogy a vita egyszer és mindenkorra eldőljön a Journal of Sexual Medicine leközölt egy újkeletű tanulmányt . Ebben azt állítják, hogy megoldást találtak egy ősidők óta fennálló tudományos talányra, ami szerint valóban kétfajta női orgazmus létezik…. többnyire.

Szóval két (mi más) francia nőgyógyász ultrahangos vizsgálatnak vetett alá három „egészséges önként jelentkezőt” annak megállapítására, hogy a különböző szex aktusok alatt milyen mozgásokat végeznek a nemi szervek a véráramlásnak megfelelően. Tulajdonképpen önkielégítésre kérték fel őket, amit kritoriálisan és vaginálisan végeztek. (ez eléggé tudományos, nemde?) És mi lett az eredmény?

Kiderült, hogy az orgazmusban funkcionális különbség van attól függően, hogy milyen volt a szexuális aktus. (ez azt írta körül, hogy csaj az ujját kívül használta vagy belül). Folytatom. A kutatók arra jöttek rá, hogy csak a klitórisz csúcsa érzékeny, miközben vaginális izgatás alatt a klitórisz teljes egészben részt vett a műveletben. Ez aztán a véráramlást megváltoztatta, ami egymástól eltérő érzést produkált. Ezeket a komplikált beavatkozásokat és méréseket persze meg lehetett volna spórolni, ha korábban a nők egyértelműen nyilatkoztak volna, amire volt vagy 60 évük, de nem tették, mert nagy ívben tettek a férfiak kíváncsiságára.

A végén megszületett az eredmény: Az általános feltételezéssel szemben, miszerint csak egyfajta női orgazmus létezik, mi arra a következtetésre jutottunk, hogy két fajta stimulussal állunk szembe, amit megmagyaráz a klitorisz különböző részeinek (belső és külső) aktivizálása.

És akkor a magyarázat: Mind a két orgazmus kritoriális, de a stimulustól függően a klitoris más és más része vesz részt a műveletben.

Az egészre nem lett volna semmi szükség, ha Sigmund Freud, a hírhedt szexmániákus 😀 , 1905-ben született két-orgazmusos koncepcióját elfogadták volna, ami szerint mind klitoriális mind pedig vaginális orgazmus létezik, de…. a klitoriális orgazmus gyerekes, míg a vaginális „érett” nőkre jellemző.

Ezt aztán Dr. Alfred Kinsey megtámadta a múlt század ötvenes éveiben, mert az ő felmérései szerint a nők hatalmas többségének egyáltalán nincs vaginális orgazmusa. Ezt a nézetét megtoldotta azzal, hogy azok a nők, akik az ellenkezőjét állítják, ezt tulajdonképpen a férfi dominancia oltárárára helyezik virágukat. Miért is? Mert a férfiakat bosszantja, hogy a nők behatolás nélkül is elélvezhetnek.

Az 1956-ban elhunyt szexpionír, Dr. Kinsey lavinát indított el, mert sorba jöttek a jobbnál jobb szexológusok. Masters and Johnson (az egyik nő, a másik férfi, de nem házasok) is bevetették magukat a küzdelembe, aztán jött a mindent elsöprő Hite Jelentés (1976), majd Dr. Oakley, ami totális ellentmondásokat produkált, olyan szinten, hogy egyesek a G-spot létezését is tagadták. Míg mások állították, hogy a nőknek nem kevesebb, mint  négyféle orgazmus létezik, és hogy a tortán legyen hab is, ezek össze-vissza 11 különböző formát vehetnek fel. Csakhogy pukkadjanak a férfiak, amíg meg nem tudják, hogy a nők 30 százalékának egész élete folyamán egyetlen egy orgazmusa sincs. 😀

________________________________________________________
________________________________________________________
______________________________

9 gondolat erről: „(1544-sz) Női orgazmus

 1. So? Egy férfinak meg annyiféle orgazmusa lehet, ahány partnere. 😉

 2. 1:
  Okosabb beismerni, hogy ebben ők győztek. 🙁

 3. 2. Na jó, beismerem: Van hogy nem győzi az ember 😀 😀 😀

 4. „a férfiakat bosszantja, hogy a nők behatolás nélkül is elélvezhetnek.”

  Ez most komoly?

  Egyébként minek ezekre a semmit nem érő kutatásokra ennyi pénzt és időt pazarolni?
  Ott vannak azok a szerencsétlen nők Afrikában, akiket vallási okokból csonkolnak. Miért nem kérdezik meg tőlük hogy volt e már életükben orgazmusuk vagy sem aztán megspórolhatnák ezt az egészet.

 5. 4:
  A klitorisz nagyobb része a felszín alatt van. Teljesen kimetszeni nem lehet. Nem csodálkoznék, ha a nevezett afrikasi nőknek lenne korlátolt méretű orgazmusa vaginálisan, csak erről nem beszélnek, mert akkor kevésbé sajnálnák őket.

 6. Egy férfinak is sokféle orgazmusa lehet. Szerintem többféle mint egy nőnek.
  Persze ezt nem sokan tapasztalják meg.

  Lehet „vaginális” 🙂
  Orális… :-))

  Tisztán prosztata… és még …

 7. Pasik nem engednek a büszkeségükből. 🙂 Akkor is nekünk van többféle orgazmusunk, nem a nőknek.
  Az igazság meg az, hogy soha egyik nem sem fogja megtudni mit és hol érez a másik 🙂
  Lehet róla mesélni, de minek.

  6:
  A tisztán „prosztata” orgazmusra csak nagyon kevesen képesek, de az hatalmasat tud szólni 😀
  A többit nem igazán értem. Vaginális? Conchitának esetleg 😀

 8. 6-ra
  Háát, igen Thaiföldön életben van egy törvény, miszerint csak az végezhet prosztata masszázst akinek újraélesztő vizsgája is van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük