(1365) Magyar inkompetencia

Tibor bá’ online

 

~ab108Februárban lejárt a jogosítványom, ezt megelőzően elmentem a körzeti orvoshoz, akit lehet, hogy már egy ideje „nemzeti családi felcsernek” neveznek és elsötétített üveg mögött kell ülnie, hogy ne lehessen látni mit tesz-vesz, de az is lehet, hogy kizárólag Lázár János nevezheti ki őket, ha le tudják írni a nevüket rovásírással, lóháton, hátrafelé nyilazva.

A körülírt általános orvos (nulla szakvizsga) közölte velem, hogy mivel cukorbeteg vagyok, csak úgy vezethetek, ha átesek egy szakorvosi vizsgálaton, amit esetemben egy diabetológus végez el. Mi ebben a logika? Semmi, de ott fenn a Nemzeti Belügyben, ahol kilóra gyártják a rendeleteket, ezt nem tudják. Ugyanis az inzulinfüggő, vagyis az igazi cukorbetegek, ha picivel több inzulint nyomnak be magukba, túl alacsonyra csökkenthetik a vércukrukat, ami ájulással, sőt akár halállal is járhat. Csakhogy én nem vagyok igazi cukorbeteg, én „csak” inzulin rezisztenciában szenvedek. Sejtjeimnek nem elégednek meg normál mennyiségű inzulinnal, stb. stb. De én képtelen vagyok hipóglikémiába esni, azaz ájuláshoz vezető alacsony vércukorszintbe. Ezt mindenki tudja, csak az nem, aki a rendeletet megalkotta. Én tehát vezetés közben nem veszíthetem el az eszméletemet, mert 3 zsemle helyett csak egyet ettem meg reggelire. Akkor pedig a volán mögött ülve nem veszélyeztetem a társadalmat. Szóval kaptam egy beutalót a diabetológiára.

Vidáman mentem a rendelőintézetbe, mert ez csak egy tök felesleges rutin vizsgálat. Ott viszont meglepetés ért, mert sorba kell állni, illetve ülni. Lényegében május 5. előtt nem tudnak fogadni. Ez van, ezt kell szeretni. Pontosabban mi is van? Túl vannak terhelve, kevés az orvos. Magyarország jobban teljesít a kivándorlásban. Nemzeti megoldás? Természetesen van. A kevés orvost terheljük le totálisan felesleges dolgokkal, például az én kivizsgálásommal. Miközben 3 hónapon át jogosítvány nélkül vezettem, dupla xanax bevétele mellett, mert folyamatosan rettegtem az igazoltatástól.

Tegnap végre eljött a május 5. én pedig megjelentem a diabetológus színei előtt. Megkérdezte mennyi reggel a vércukrom, mennyi a HgA1C értékem, milyen gyógyszert szedek és mennyit, mennyi a testmagasságom és a tömegem. Ezeket mind leírta, mint a vizsgálatának az eredményét. A végén aláíratta velem, hogy tudom mi az a hiopogliklémia, és tudom, mit kell tennem, ha elkap. majd a lap legalján közölte, hogy szerinte vezethetek. – Csak azt nem értem, ezt az igazolást miért vették ki a családorvos kezéből? Egy orvosi diploma kevés annak megértéséhez, hogy a diabétesz 1 és a diabétesz 2 nem egyenlők egymással.

Erre ma reggel felhív a volt osztálytársnőm, mert valakinek el kell panaszolnia. Mit? Golyvával szarakodik, elküldte az orvosa laborra, hogy az állapotára jellemző enzim mennyiségét megállapítsák. A vizsgálat eredményét ki fogják küldeni. Eltelik egy teljes hónap, semmit nem küldenek. Reklamálás. Nem tudják elvégezni a vizsgálatot, mert elfogyott a megfelelő reagens. – Hát rendeljenek. – Nem tudnak rendelni, mert nincs pénz, és a második kétharmad után, nem is lesz. – Rendeljen a kedves beteg, ha életben akar maradni. – Én rendeljek (így a barátnőm) ötven évig fizettem a járulékot, hová lett a pénz? – Hová lett, hová lett, kellett a jobban teljesítéshez. – Tényleg? Jó lenne tudni, hogy a stadionépítőkön kívül ki teljesít még jobban? Hülye kérdés, hát Orbán Viktor, már harmadszor miniszterelnök. És még hányszor lesz! 😀

__________________________________________________________
__________________________________________________________
_____________________________________________

22 gondolat erről: „(1365) Magyar inkompetencia

  1. Megjegyzés:
    A szulfanilureákat 2-es típusú cukorbetegségben írják fel és bizony okozhatnak hipoglikémiat.

  2. Kár, hogy nem merték a felcsúti stadiont piramis formájúra építeni. Csak mert az inspiráló Makovecz épített piramisokat és tanítványai is terveztek ilyeneket…
    Még látványosabban kifejezte volna, miről is van itt szó.

  3. „az állapotára jellemző enzim mennyiségét megállapítsák” Kizárólag a kekeckedés miatt 😀 :

    Nem enzim, hanem hormon – első körben TSH, és ha az nem jó, akkor FT3, FT4. Nekem még sose mondták, hogy reagens hiányában nincs eredmény. A volt osztálytársad valami nagyon speciális helyen mehetett labor vizsgálatra.
    Egyébként épp tegnap olvastam, hogy a románoknál még nagyobb az orvoshiány. Mégis csak jó, hogy a mi nyelvünk egy szigetnyelv Európában, kevesebb orvos tud elvándorolni a nyelvtudás hiánya miatt. 🙂

  4. Én nem nagyon láttam ilyen összefüggést az EÜ állapota és az aktuális kormány között. Az EÜ a Kádár rendszert követő néhány év ben folyamatosan leromlott és kb. a 90-es évek közepétől-második felétől ugyanolyan sz@r. Ezt a sz@rt tologatják ide, tologatják oda, egyszer az egyik területen van probléma, máskor a másikon, de valahol van.
    Én sem tudom elfelejteni, hogy a kórházban első nap nem jutott nekem párna, vagy hogy 2 jégzselé volt 6-8 betegnek, de nem róttam fel ezt az akkor aktuális szoclib kormányoknak. Az is folyamatos jó ideje, hogy sebtapaszt fájdalomcsillapítót az betegek visznek be, de az sem ritka, hogy az ápolónők, miközben új kórházak, vagy blokkok épülnek.

  5. Tibor bá’

    Ha nincs megfelelő anyag (reagens, meg műszer …stb) a vizsgálathoz, és azt mondják rendeljem meg én, akkor én mint magánszemély megrendelhetem a kórháznak?
    Mondjuk ezzel gyorsítva a vizsgálatomat?

  6. 3:
    Kekeckedj, ha jól esik. Én csak azt írtam le, amit a telefonon keresztül közöltek velem. Egy 82 éves nőtől nem várható el, hogy „szakmailag” precíz legyen, de hogy nem kapott leletet az tuti.

    1:
    Kedves Ric!
    Én Metformint szedek, amit a körzetis pontosan tud, ugyanis ő írja fel. esetemben a hipó tökéletesen kizárt. Ha beszarok se tudok 4,7 alá menni, pedig próbálom. 😀

  7. 4: Ez a megállapítás tökéletesen helytálló. Hozzátenném, hogy azért a folyamatos romlásban volt egy ugrás is, a Gyurcsány-féle eü-reform kapcsán. Akkor vezették be, hogy nem azonnal kezelnek, hanem többhónapos várólisták vannak. Végülis hatékony, a betegek egy része meggyógyul, egy másik része meghal addig, csak a maradékot kell kezelni.

    Persze tisztában vagyok vele, hogy ez a gyors államcsőd elkerülésére hozott tűzoltásszerű pénzmegvonás része volt.

  8. 5:
    Nem, speciális kórházi segédeszközöket, vegyszereket, stb. magán személy nem vásárolhat. Egyszerűen nem szolgálják ki.

    7:
    Gyurcsánynak egyetlen egy bűne van. hogy Orbánnak másodszor van kétharmada. 🙂

  9. 7 :
    Felveszem a román állampolgárságot is és visszaszavazom nektek erdélyieknek azt a rendszert, amikor a Kárpátok Géniusza uralkodott.
    De Orbán már rajta is túltesz. A Géniusznak sosem volt a kertje végében stadion.

    8:
    „Gyurcsánynak egyetlen egy bűne van. hogy Orbánnak másodszor van kétharmada.”

    Csak, hogy ez a hazaárulás különösen súlyos esete !
    Az USA-ban, Oroszországban, Kínában, az ilyenért kivégzés jár! Most nem vicceltem..

  10. 9: Tévedsz, Csau is épített stadiont a szülőfalujába és az első osztályban játszott a csapat. Itt Viktor az ő nyomdokába lépett.

  11. 9: OV nem kivégezteti, hanem szobrot állít neki a kertjébe! Mindkét kétharmadát neki köszönheti!

  12. 7: Én azt is betudom az sz@r ide-oda tologatásának, hiszen ha úgy veszed azzal megszűnt az, hogy egész napot ott kellett ülni. 🙂

    8: Gyurcsánynak ez az egy bűne van?

  13. 10 :
    „Tévedsz, Csau is épített stadiont a szülőfalujába és az első osztályban játszott a csapat. Itt Viktor az ő nyomdokába lépett.”

    És a stadion a kertje végében volt ? Ugye, hogy azt már Csau sem tudta elintézni?

    11:
    Szerintem is ideje lenne, hogy egy homo pornóban megkurják egymást. 🙁

  14. 14 :
    Megadom magam . 😀 😀
    Mégis csak van kézzel fogható eredménye, hogy mindig Romániában eszi a fene Orbánt.

  15. 16: „Viktor tényleg lepipálta.”

    Áááá, én nem tudom elképzelni Viktorról, hogy lepippantotta volna Ceausescut… 😉

  16. 17: Ki tudja, fiatalság bolondság… akkoriban még elég fialtal volt, amikor lehetett erre lehetősége.

  17. 19 :
    Nagyon megfigyelte az Orbán fiú, hogyan szopat Soros, úgy hogy ő most már szinte az egész magyar népet szopatja.

  18. Inkompetencia ide vagy oda, ez az ember egyre életveszélyesebb Magyarországra. A határon túli magyar kisebbségek autonómiájáról adott beszéde, kiütik a biztosítékot, pláne az ukrán események tükrében.

    Gyerekek ezen jobban megijedtem, mint az egész újraválasztott fideszes randalírozáson (meggyőződésem, méltó tolvaj ülne a parlamentben akkor is, ha mást választottunk volna).

    Mit akar ez az elmebeteg, háborút? reggelire megesznek minket az ukránok… vagy mi? idehívja Putyint aki majd „megvéd”?

    Egy ilyen motyófalvi országnak, mint mi, jó természeti adottságokkal és a gazdasági-morális problémáival, kussolnia és örülnie kéne, és a saját háza táján rendet tenni.

    Szóval más a szokásos vircsaft, a hatalmi czívódás a lóvé körül, és más amikor konkrét veszélybe sodorják az országot.

    Ez a jóember a III. fázisba lépett, kontroll nélküli elmebeteg.
    Ilyen nyilatkozatokat tenni, ilyen nemzetközi helyzetben…
    Hogy lehet ilyen lapokat lehívni, megnyilvánulni, amikor a feszült helyzetekben minden mondatnak, kinyilvánításnak, gesztus értéke lehet. Ezt honnan veszi 1 személyben hogy ezt be meri dobni nemzetközi színtéren?

    Címeres hazaárulás, ne képviseljen már, tiltakozom!
    A dunna alatt rejtegetett kiskopasz RM példaképének nézegetése közben óvó szemeit Ficó-ra vetheti, és 250 ccm jávai előagyában villany gyúlhatna, hol a határ…

    Már csak ez hiányzott, hogy ezer gondban ez a fékevesztett önjelölt kiskirály megkezdje ámokfutását.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük