(1167) Bajnai kontra Mesterházy

Tibor bá’ online

 

~00000

Prológus: Péntek este Kálmán Olga vendége volt Mesterházy Attila, aki lényegében a következőket mondta: 35 szocialista képviselő jelölt csak akkor lép vissza, ha ő lesz a miniszterelnök jelölt. Valójában folytatni akarják a negyedszázados mutyit. „Ha visszalépsz én meg miniszterelnök leszek, akkor majd visszaosztok neked.” — Jobban járunk, ha inkább marad Orbán, mert akkor majd lesz egy polgárháború, ami után minden letisztulhat. Mesterházyval csöbörből vödörbe esünk. Alaposan kihasználná a Fideszes törvényeket és arra hivatkozna, hogy 2/3 nélkül nem tudja őket megváltoztatni.

Nem csak én ismerem az emberi természetet, de ismeri azt Orbán Viktor is. Erre vall, hogy a választási törvényt oly módon változtatta meg, hogy az szükségessé tegye a szoros összefogást az ellenzék részére. Azt az összefogást, amiről már egy éve hallunk, de nem látunk belőle semmit. Ma aztán kibújt a szög a zsákból azok számára is, akiknek fogalma se volt, hogy a két politikus az összes szép szó árnyékában tulajdonképpen a hatalmat akarja. Azt a hatalmat, amihez Mesterházy egy picit jobban ragaszkodik, mint Bajnai.

Lehet-e kérdés, hogy Bajnai miért ragaszkodik a hatalomhoz? Azért-e, mert pontosan tudja, hogy Mesterházi hatalomra kerülve folytatná, vagy újra elővenné a jól ismert MSZP politizálást, aminek lényege az ország kifosztása az MSZP csókosok számára, vagyis lényegében ugyanaz, amit jelenleg a Fidesz művel? Vagy pedig azért, mert most ő akarja osztani a pénzt?  Csakhát osztaná-e, van-e rá szüksége? Emberi számítás szerint nemigen, de érvényes az emberi számítás?

Minden esetre az első taktikázást Bajnai kezdte, amikor tavasszal nem volt hajlandó elkezdeni az egyeztetéseket, mert úgy gondolta, hogy az időhúzás neki kedvez. Azt várta, hogy az Együtt 2014 egyre nagyobb támogatásra tesz szert. Ez nem jött be. Miközben a közvélemény kutatások szerint többen kívánták őt miniszterelnöknek, mint Mesterházyt, de többen szavaztak volna az MSZP-re, mint az Együtt 2014-re. Első ránézésre jó adag ellentmondás, de nem irracionális. Az emberek egy része az MSZP-ben látja a „megváltást”, de nem az MSZP-s vezetőkben.

Ma végre kiderült, hogy a zárt ajtók mögött ez a hónapokig tartó egyeztetés nem más, mint űvöltöző veszekedés, ki legyen a miniszterelnök jelölt. Bajnai nagy ravaszon azt javasolta, hogy döntsön a közvélemény kutatás, amit Mesterházy nem fogad el, mert biztos vereség lenne számára. Ezzel szemben tipikus MSZP-s alku, hogy, ha lemondasz a miniszterelnöki jelölésről, akkor 35 embered számára lemondunk a jelöltek listáján. Ez meg Bajnainak nem tetszik, főleg, mert neki van igaza. Nyilvánvaló, hogy annak kellene a miniszterelnök jelöltnek lenni, aki több szavazatot tud hozni, akinek kedvéért a passzívak hajlandók lesznek elmenni, voksolni.

Szóval szarban az ország, le kellene váltani Orbánt, de nincs kivel. Pedig a baj iszonyatosan nagy. Orbán közel négy éven át ámokfutást rendezett, de aki azt hiszi, hogy ezzel vége van, az nagyon téved. Amennyiben újra megválasztják, olyan dolgokat fog még kitalálni és végrehajtani, amiket még lázálmunkban se tudunk elképzelni.

Szerinted kinek kellene visszalépni, Bajnainak vagy Mesterházynak? Szavazhatsz.

___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________

37 gondolat erről: „(1167) Bajnai kontra Mesterházy

  1. Annyi párt fog indulni úgy el aprózódnak a szavazatok hogy orbánc tuti befutó,pedig a teljes jelenlegi garnitúrát fityesz mszmp lmp jobbik kndp -a börtönbe kellene látni

  2. Oszt meg és uralkodj Kásler a haza nem eladó Horkovicsék4-kisgazda párt Miép.stb

  3. Ennyi hülye egoista embert egyrakáson, és megin vityát segitik hatalomra,nehogy már össze fogjunk (ennyi ésszel szabadlábon még Horkovics próbál valamit de Árpi eegó vezérelt szt nem lesz belőle semmi vitya jót röhög a markába)

  4. Az látszik, hogy te nagyon Bajnai pártján állsz, mindenkivel szemben. Nekem az MSZP elfogadhatóbb megoldásnak tűnik, Bajnai elképzelései sokkal inkább nevezhetők ámokfutásnak Orbán munkájánál is. Nem olyan értelemben, hogy mennyire túlbonyolítja, központosítja és szabályozza a rendszert, mert ebben egyértelműen Orbán erősebb, hanem a magyar emberek jövőjét illetően (és nem 4 évre gondolok).

    Szóval szerintem Mesterházy. Nem egy nagy kaliber, de Bajnai sem, viszont ez a mai MSZP sokkal elfogadhatóbb számomra, mint a korábbiak, persze még jobb lenne, ha egy kicsit komolyabban megcsinálták volna a generációváltást, illetve Mesterházy is felvehetne egy barátságosabb arcot, mert azzal senkinek nem tesz semmi jó, hogy folyton támad, ócsárol, nem mond semmi megnyugtatót, pozitívat legalább arról, hogy mi lenne ha ők kerülnének hatalomra, összességében nagyon negatív a kisugárzása. Én nem vagyok politológus, de szerintem ez több szavazót tántorít el, mint amennyit hoz, mert ha ezzel a folyamatos támadással a Fidesznek árt is, korántsem biztos, hogy egy ilyen archoz csatlakozik a kiábrándult szavazó.

  5. Szerintem nem visszalépniük kellene, hanem lelépniük.

    Orbán marad.

  6. 4:
    Vedd észre, hogy Mesterházy folytatni akarja a mutyizást. Bajnai meg akarja szüntetni. Ez a kettőjük közötti igazi különbség.

  7. 6: Azért még van egyéb különbség is!
    Mesterházy egy Paprikajancsi. Önálló gondolatok nélkül. Szajkózza amit elé tolnak.
    Bajnai viszont szakember!
    Az egész kutyakomédia hasonlít a sok idióta tehetségkutató hülyeséghez. Az a menő, akire több SMS-t küldenek és nem az aki tud is énekelni! 😀

    De ezen már fölösleges agyalni, ez a vonat már elment!

    Orbán megnyerte a választásokat! 🙁

    Schiffer meg egy bölcs emberré lépett elő! 😀

  8. az ország menthetetlen, teljesen mindegy, ki nyer 2014-ben. az utóbbi 20 évben olyan szintű leépülés történt az államigazgatásban, ami már szinte afrikai szintű. mindenhol tapasztalatlan hülyegyerekek ülnek (ld. vitézy)és ettől teljesen megbénult az állam működése. horn még valamilyen szinten támaszkodhatott egy működő államigazgatásra, de ezt az utána következő kormányok teljesen szétverték.

  9. 6:

    Valóban. Mesterházy kispályás, így ő tényleg csak a mutyizást folytatná, míg Bajnai a megmaradt országot számolná fel.

    Sajnálom Tibor bá, de ezt muszáj ide beillesztenem. Látszólag OFF, de valahogy mégsem. Nem hosszú nézd végig, hiszen a katarzis itt is a legvégén van:

    http://youtu.be/XDhTqM3IYNc

    Ez az amire Orbán képtelen, mosolyogva, teljes ártatlansággal leköpni egy nemzetet. Ő legalább zavarban van közben, és össze vissza jár a nyelve, mikor hülyeségeket beszél.
    Bajnainak ez sem okoz problémát.

  10. 10:
    A véleményemet nem változtatja meg az, hogy Bajnai keni a szart, mert szavazatokat akar kapni. Az se hat rám, hogy Szörényi-Alföldi-Bródy együtt lelkendezik. Mennyi Szörényi jogdíja? Mennyiért adta el magát? Annyiért én is befognám a pofámat. A tízszereséért pedig mosolyognék is. A százszorosáért lelkendeznék a rendezésért, és meg is tudnám magyarázni, hogy miért. Mert ugye MINDENKI megvehető, én is. 😀

    Különben, ha sokan úgy gondoljuk, hogy Alföldit „ezt nektek” motiválta, akkor ennek a lehetőségét egy intelligens Alföldinek előre tudnia kellett (tudta is) és nem kellett volna kiásnia a csatabárdot ellenünk. Kiásta, ez OK, de akkor ne papoljanak az egy nemzetről, a megosztottság átkáról, stb.

    Máskülönben (és ez Dorkának is szól) A honfoglalással kapcsolatban, I. Istvánnal kapcsolatban igen vékonyka biztos tényt tudunk a hiteles feljegyzésekből. A XIX. században, főleg a Millenniumi ünnepekre készülve, kreáltak egy történelmet. Ebben nőttünk fel. Szerintem helytelen ezt utólag feszegetni, okoskodni, bizonygatni ezt meg azt. Különösképpen helytelen kigúnyolni. Hozok fel példát: Shlomo Sand: Hogyan alkották meg a zsidó népet? Könyvében bizonyítja, hogy a mai zsidóknak semmi köze a bibliai zsidókhoz (ezen az alapon foglalták el Palesztinát) Történt valami? Az 5 millió zsidó úgy él továbbra is, hogy ragaszkodik a nemlétező hagyományokhoz. ÉS JÓL TESZIK.

  11. 11: A románok meg kitalálták maguknak a dákoromán kontinuitást és akkor most ne is feszegessük, hogy van-e történelmi alapja?
    A történelem _tudomány_ nem tarthat szem előtt olyan szempontokat, hogy egyesek igaznak szerettek volna hinni bizonyos alaptalan dolgokat. Mint ahogy a matekben sem lesz a Pi=3 csak azért mert nekem az jobban tetszene, és könnyebben számolnék vele.

    „Mert ugye MINDENKI megvehető, én is.”
    Akkor mégse kell Éván keresztül intéznünk a manipulációdat? 🙂

  12. 13: Avatar.
    „Éván keresztül”
    14: Tibor ba’.
    „Éván keresztül”

    Kedves Évike!
    Hagy kérjek elnézést, e két imposztor helyett is!
    Ezek a pasik néha olyan faragatlanok! 🙁
    😀

  13. 15:
    Igaz, ami igaz. „Éva közvetítésével” jobb lett volna, de tessék nekem elnézni, mert Avatar volt a bűnre csábító. 😀

  14. 6: Nem látom, hogy ő meg akarná szüntetni. Kutyából nem lesz szalonna.

  15. 17:
    Bajnai rövid ideig volt miniszterelnök, semmi disznóságot nem csinált. A libák = Fidesz propaganda.

  16. 18: „semmi disznóságot nem csinált”

    Ez talán igaz, nagyobb baj, hogy semmi hasznosat sem. Bevezette az IMF-nek beígért megszorításokat, ennyi volt a tevékenysége. /Hozzáteszem, az a megszorítás kutya füle volt ahhoz képest, amit az utódja művelt./
    Bajnai mellett egyetlen pozitív érv szól a jelenlegi helyzethez képest – nem őrült.
    Viszont Bajnainak nulla esélye van Mesterházyval szemben, aki soha nem fogja átadni neki a ME jelöltséget.

  17. 18: nem disznóságot, libaságot. Orbán számára a legnagyobb ajándék a baloldalon belüli rivalizálás. Én összeesküvést szimatolok.

  18. Az egy dolog, hogy rövid miniszterelnöksége idejéből nem tudunk semmi disznóságról. Volt neki azonban előélete és nem csak libák terén (bár én ezt sem bagatelizálnám el, meghallva a tönkretetteket), hanem gazdasági miniszterként is.

  19. 20: Nincs semmiféle összeesküvés, csak a szokásos emberi gyarlóság. Mindegyik kakas akar lenni a ‘saját’ szemétdombján.

    Továbbra is az a véleményem, hogy minden baloldali/liberális stb. önjelölt M. elnök jelöltnek be kellene állni Mesterházy mögé, miután ő a legnagyobb és legszervezettebb ellenzéki párt vezetője. Mesterházyról már látni, hogy ügyes taktikus, hogy a gazdasághoz mit ért, az talán kevésbé érdekes, ha hozzáértő /vannak ilyenek egyáltalán?/ embereket válogat maga köré.

    Azt látni, hogy Mesterházy nem fogja a ME jelöltséget átadni senkinek. Ha az ellenzék tényleg le akarja váltani OV-t, akkor ezt a békát le kell nyelni. Azt is megértem, hogy a szocik nem akarják, hogy a kis pártocskák diktáljanak nekik, mint annak idején az szdsz tette. Az mszp nagy bukásának ez volt az egyik oka, nem akarják megismételni – vagyis valamit tanultak a hibáikból is.

  20. 21: aki ilyen magasra jut, annak mindnek van előélete. OV-é durvább, mint Bajnaié, de ezzel nem azt akarom mondani, hogy szívesebben látnám Bajnai kormányzását. Csak egy politikuscsőcselékünk van.

  21. 23:

    Itt amúgy is Bajnai-Mesterházy összevetésben vizsgáljuk őket. Csak úgy éreztem, hogy Tibor bá szemében Bajnai valami megváltó.
    Az utolsó mondatoddal viszont valószínűleg az itteniek túlnyomó többsége egyetért.

  22. 24: Tibor bá azt a típust képviseli, amelyik mindenáron szabadulni szeretne a jelenlegi főnöktől és alternatívának a patás ördög is teljesen elfogadható. Őszintén szólva úgy félig én is így vagyok ezzel, mármint, hogy a mostani távozása örömet okozna. De nem fog, az ilyen tipikus felépített figurákkal hosszú távú tervei vannak a tulajaiknak és OV még nem futotta ki magát.

  23. 22:
    Ez igaz, de sokak szemében Mesterházy vörös posztó, és inkább nem megy el szavazni.

  24. Ezt ismertétek?
    http://felcsut.hu/2013/05/07/felcsut-foci-krisztus/
    „Felcsút-Foci-Krisztus”
    Orbánfalva önkormányzatának hivatalos honlapján az udvari szerkesztő a Főnök focimániájára tekintettel, ami már vallásos szinezetet kap és Felcsúton épül meg a Szentélye (Felcsút az Új Jeruzsálem?) arról elmélkedik, hogy a „mi csapatunk” edzője Krisztus:
    „Gondoltál- e már arra, hogy Krisztus felcsúti csapatában, velünk focizz? ”

    Nem lehet nem kiérezni a párhuzamot, hogy a Király seggében bokáig eltűnő szerkesztő számára maga Viktor a Megváltó-csapatkapitány.

    Lesz itt még Istenkirály-kultusz is, OV háromszoros életnagyságú arany szobrával egy óriási oszlop tetején a felcsúti Szentély bejárata előtt, ahol a hívek tömjénfüstje és mécsesei, meg virágkoszorúi sose alszanak ki, hervadnak el, stb. stb. …
    Krisztus jelentése görögül: a Felkent, kérdés, hogy Erdő prímás, a főrabbi, vagy az MLSZ elnöke fogják felkenni a Messiást a trónralépésekor.

  25. 27:
    Nekem feltűnt, hogy nem tettél ki szmájlit. 🙁

  26. A Hír Tv ,Echo Tv betelefonálós öregasszonyai szemében Orsós egy szent.És egyetemi tanár ismerősöm is így tekint rá.Igaz neki és nejének aki szintén ott dolgozik ,-jelentősen emelkedett a fizetése .
    Viszont ez foci krisztus hasonlat szerintem nem a polgári Magyarország istenéről szól.Ő még csak ,,ikon,,.
    De halad a Ceaucescau féle kultusz irányába,ez kétségtelen.

  27. 33!
    Kezdődik már a „fizessenek a gazdagok” című nóta.Mesterházy olyan szépen adta el a reményt az álmot,az embereknek a miskolci gyűlésen,hogy öröm volt hallani.. 🙂 Jókat kacarásztam a mondókáján..Úgy van ahogy Tibor bá mondja, ” le kellene váltani Orbánt, de nincs kivel”. 🙁

  28. 36:
    A lista nem teljes. pl. 1 millió munkahelyet ígért, aztán módosított évi 100.000-re, aztán…..
    Nevetségessé tette Magyarországot ország-világ előtt az 50 literes pálinkafőzéssel.
    A trafikmutyit megtoldotta a haszonkulcs triplázásával. Székelyföldön kikezdett a románokkal az RMDSZ bosszúságára. – lehet folytatni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük