2021-03-10 nap bejegyzései

(3479) Orbán ezt elbaszta, nem kicsit, nagyon

Tibor bá’ online

 

2021 a 89. év

Orbán kurva jó (és piszok sikeres) politikus. Na és mihez ért a politikus? A hatalom megtartásához, és csak ehhez. Ezzel nem lenne túl sok baj, mert normál esetben nincs pandémia, legalább is 100 évig nem volt. Most van, amihez Orbán pontosan úgy állt hozzá, ahogy eddig mindenhez. Csak azt nézte neki milyen intézkedésből van haszna, és milyenből kára. Ezért tartunk ott, ahol tartunk. Bassza meg, hogy lehet a világjárvány közepén 5500 egészségügyi dolgozót elkergetni? Hogy lehet a napi több tucat haláleset idején a kaszinókat nyitva tartani? Úgy, hogy Orbán céljait ezek biztosítják (remélem, azt senki se gondolja komolyan, hogy a kaszinók milliárdos hozamából Orbánnak nem tejelnek).

Mit sikerült elérni az ország egyszemélyi vezetőjének? Azt, hogy a John Hopkins Egyetem statisztikájából származó előjelzés szerint a hónap végére napi 500 halott lesz. Hogy népesség arányosan, pillanatnyilag a világon miénk a harmadik hely (Mexikó és Peru után) az elhunytak számát illetően, de hamarosan miénk lesz az első. Azt, hogy az összeomlás jelei már láthatók: ha még két ember megbetegszik, akkor lehet, hogy le kell állítani a metrót, mondta Tüttő Kata  az ATV A nap híre címmű műsorában.

Mit kellett volna tenni? Nem megvenni a 16 ezer lélegeztető gépet. Ellenben feltétel nélkül minden eü dolgozónak megduplázni a fizetését, és azonnal tanfolyamot indítani a gép kezeléséhez. Legkésőbb ősszel le kellett volna zárni Ferihegyet. Minden hazatérő magyar állampolgárnak két hét szigorú karantén, azoknak is, akik Bali szigetén teleltek. A vakcina előtt tömeges tesztelést bevezeti. A fertőzöttek kiszűrése végett. A vakcina után beoltani (ebben a sorrendben) eü dolgozók, a közszolgáltatások dolgozói: elektromos művek, vízművek, Paks, gázellátás, MÁV, BKV, Volán, stb. pedagógusok, rendfenntartók. A társadalom beoltását rábízni a körzeti orvosokra. Szeptemberig megszervezni a távoktatást, szegény településeken megszervezni a tanulók ellátását számítógépekkel. Megszervezni a gyermek felügyeletet. A jövedelemtől elesőket 100 százalékosan kompenzálni. Bezárni a nem létfontosságú üzleteket. Kötelező maszk használat elrendelése. Tömeg rendezvények betiltása, beleértve a templomokat is. Felkészülni a lakosság ellátásában bekövetkezhető zavarokra. Siker történetek helyett a TV és más médiákban alapos figyelemfelkeltő oktatás szervezése. A destruktív egyének (Gödény György) bíróság elé állítása, és elrettentő elítélése a szükséges törvény meghozása után. A nyert tapasztalatok alapján megszervezni a társadalom folyamatos, évenkénti oltását. Ehhez a hazai vakcina gyártás beindítása szükséges. Ami érdekes módon megtörtént, mert Orbán részére pénz van benne.

Aztán az események tükrében további lépéseket lehet hozni egy teljesen megváltozott világban való létezéshez.

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________