2021-03-09 nap bejegyzései

(3478) AstraZeneca

Tibor bá’ fordítása online

 

A Dél Koreai kormány kivizsgál hét olyan halálesetet, ami az AstraZeneca oltása után következett be

2021 a 89. év

Dél Korea a régen várt COVID-19 védőoltást befejezte az AstraZeneca vakcinával, ami több ezer esetben okozott kellemetlen mellékhatást, beleértve 7 halálos esetet is.

Koreai Betegség és Járványügyi Ügynökség vizsgálja ki az eseteket. Kábé 300.000 embert oltottak be az első hét alatt, ami az ország lakosságának 0,6 százaléka. Az oltást követően 2800 mellékhatást észleltek, de ezek közül mindössze 24 volt komoly, beleértve a hét halált is. Mind a 24 eset az AstraZeneca oltás után következett be, ami Dél Koreában az első jóváhagyott védőoltás volt.

Szöulnak több millió Pfizer-BioNTech vakcinára van szerződése, de ezek tömeges szállítása csak áprilisban fog elkezdődni. Eddig 5000 Pfizer-BioNTech vakcinát adtak be, de egyetlen egy mellékhatást se észleltek.

Oltásalkalmazásba az ország lassan fogott bele, mert a hivatalos szervek úgy gondolják, hogy az eddigi sikerek lehetővé tették gyorsaság helyett a biztonságra való törekvést.

Az 52 milliós országnak 92.000 fertőzöttje van, és csak 1632 halálos áldozata a múlt szombatig. Összehasonlításként az Egyesült Királyság népessége kábé 67 millió, amiben 4,2 millió fertőzött van és 124.000 halottnál tartanak.

Meg kell jegyezni, hogy Dél Koreában az elmúlt ősz folyamán kialakult egy oltásfóbia, amikor nyolcvanhárman meghaltak közvetlenül az influenzaoltás után. Igaz a fent idézett ügynökség szerint nem volt bizonyítható, hogy az elhalálozás a védőoltásnak volt köszönhető.

Csatolmány: Tegnap jelentették, hogy a dél koreai halál esetek nem az oltás következményei voltak.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________