2021-03-28 nap bejegyzései

FIGYELEM!

Köztudott, hogy a Szuezi-csatornán néhány napja egy 400 méter hosszú, 220.000 tonnás konténerhajó keresztbe fordulva homok zátonyra futott. A behemótot eddig nem tudták lehúzni a zátonyról, és úgy néz ki, hogy még sokáig nem fogják. A hajon jelentős mennyiségű vécépapír és papír zsebkendő alapanyag van. Egyes hírforrások szerint ezekből hamarosan európai hiány lesz. Ideje időben tartalékokat venni belőlük. Nincs rizikó, ha nem lesz hiány, a felhalmozott tartalékok előbb vagy utóbb el fognak fogyni.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

(3497) Háború

Tibor bá’ fordítása online

 

2021 a 89. év

A cikk öt éves. Azért mutatom be mert akkor úgy éreztük, hogy a III. világ háború pereken belül kitörhet. Kitört? NEM.

Szerző: Aleszander Gejevics Dugin orosz politológus és filozófus, akinek szoros kapcsolata van a Kreml-lel és az orosz haderővel. Tanácsadója az uralkodó Egyesült Oroszország Párt parlamenti szóvivőjének, Gennadin  Seleznyovnak.

 Ahogy azt már számtalanszor megjegyeztük a jelenlegi politikai helyzetben a főtéma nem a küszöbönálló orosz választás, hanem a háború. Ha a választásnak mégis lenne valami fontossága, akkor az amerikai választásokról lehet szó, amitől erősen függ a háború. Szeptember 17-én egy háború kitörése nagyon kevesen múlott. Ahogy az jól tudott, az amerikaiak, akiket senki se hívott be Szíriába, Deir ez-Zor-nál az összevont szír hadsereget bombázta. A bombázásból kifolyólag 60 szír katona vesztette az életét.

Ez a támadás az ISIS-nek igen fontos volt, akiket Washington nem hivatalosan támogat, viszont állításaik szerint harcolnak ellenük. Ezzel átléptek egy politikai határt. A szír katonák bombázása felér egy hadüzenettel, nem csak Szíria felé, de Oroszország felé is, akik Aszad mellé állva, Szíria mellett harcolnak. Ezzel elérkeztünk a tetőpontra. Nincs tovább.

Persze az amerikai vezetők azonnal jelezték, hogy a légitámadás tévedésből történt, és figyelmeztették az orosz vezetést, hogy tartózkodjanak az érzelmi megnyilvánulástól. Az természetesen holt biztos, hogy az amerikaiak hazudnak. A mai technológia lehetővé teszi, hogy a műholdképeket valós időben láthassuk az íróasztalra elhelyezett monitoron. A tévedés totálisan ki van zárva.

Az teljesen nyilvánvaló, hogy Amerika készülődik egy Oroszország elleni háborúra. Ezek a túlkapások valójában felderítő tevékenységeket jelentenek. Hogy fog rá reagálni a Kreml. A visszafordíthatatlanságot még nem érték el, de Moszkva reakciójából fel lehet mérni az oroszok mekkora százaléka kész szembehelyezkedni Amerikával és a NATO-val. Ez volt az oka annak, hogy légicsapást mértek a szír csapatokra.

A globalista amerikai vezetés nyilvánvalóan nem uralhatja az egész világot, ráadásul Trump-pal kapcsolatos rizikó azt is megkérdőjelezi, hogy akár Amerikát is képesek-e ellenőrzésük alatt tartani. Most van az utolsó esély arra, hogy elindítsanak egy háborút, amíg Barack Obama nevű bábú van hatalmon, miközben a globalista jelölt, Hillary Clinton ellehetetlenül az amerikai szavazok szeme láttára. Ez lehetővé teheti, hogy elhalasszák a választásokat, vagy ha Trump győzne, akkor katasztrofális helyzetben találja magát. Ez az oka annak, hogy az amerikai neokozervatívoknak és a globalistáknak szükségük van a háborúra. Ha Trump beiktatásakor béke van, akkor egy darabig nem lesz háború. Ebben az esetben a globalista elit mindenhatóságának vége szakad.

Éppen ezért a helyzet jelenleg nagyon – nagyon komoly. Az amerikai globalistáknak most van szükségük a háborúra, az amerikai választások előtt. Ellenünk. Nem annyira a győzelem miatt, csak magáért a háborúért, mert ez az egyetlen mód arra, hogy meghosszabbítsák dominancájukat, és hogy eltereljék az amerikaiak és az egész világ figyelmét a sorozatos bűntetteikről és kudarcaikról. A globalisták játékaira fény derült. Hamarosan át kell adniuk a hatalmat és felelni kell bűneikért a bíróságon. Helyzetüket csak egy háború mentheti meg.

De mi van velünk? Nekünk nincs szükségünk háborúra, se most, se holnap, semmikor. A történelem folyamán sose volt szükségünk háborúra. Ennek ellenére állandóan harcolnunk kellett, és sose veszítettünk. Óriási vesztességeket szenvedtünk el, és gigantikus erőfeszítésekbe került, de győztünk. Ha nem így lett volna, akkor ma nem lenne ilyen hatalmas országunk, és nem lennénk szabadok minden külföldi befolyástól mentesen.

Ebben az esetben a lehető legtöbb időre van szükségünk. Az amerikaiak gyakorlatilag megtámadtak minket, ahogy ezt tették Grúziában 2008 augusztusában. Oroszország támadás alatt áll, ami felett nem mehetünk el. Reagálásunk rendkívül óvatos és kiegyensúlyozott. Kijelentettük, hogy Amerika részéről ez agresszió volt, de ezt óvatosan fogalmaztuk meg.

A helyzet komolysága abban rejlik, hogy ha Washington úgy dönt, hogy most akarja a háborút, akkor nem tudjuk elkerülni. Ha következetesen megismétlik a szeptember 17.-i támadást, akkor vagy elfogadjuk a kihívást és belemegyünk a háborúba, vagy beismerjük a vereségünket.

Ebben a helyzetben azé a békéért való küzdelem, amely mindig a mi érdekünk, egyáltalán nem tőlünk függ. Nekünk valóban békére van szükségünk, hogy kihúzzuk november 8.-ig, ami után minden sokkal könnyebb lesz. Kérdés, hogy az összeomló kolosszus hagy-e nekünk ennyi időt?

Isten irgalmazzon, hogy ez bekövetkezzen. Azok, akik tudtak imádkozni, imádkoztak az első és a második világháború előestéjén. Bármi történjék is, célunk – mint mindig – a győzelem.

Az amerikaiak bombázzák fiainkat. A III. világháború sosem volt ilyen közel.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________