2021-03-12 nap bejegyzései

(3481) Figyelmeztetés

Tibor bá’ fordítása online

 

2021 a 89. év

Szerzők:  Dmitry Orlov, The Saker, Victor Katsap and Evgenia Gurevich

Mi, Amerikában élő és ott dolgozó oroszok, fokozódó aggodalommal, egyre nagyobb szorongással figyeljük az amerikai és NATO lépéseket, ami egy elképesztően veszélyes pályán halad az Orosz Federációval való összeütközés felé. Ismerve mind az orosz történelmet, mind pedig az orosz társadalom, és haderő pillanatnyi helyzetét, úgy gondoljuk, hogy mint Amerikában élő oroszok, figyelmeztetnünk kell az amerikai népet, hogy hazudnak nekik. Az egyszerű igazság az, hogy ha Oroszországgal kitör egy háború, akkor az Amerikai Egyesült Államok teljes bizonyossággal el lesz pusztítva, és valamennyien meg fogunk halni.

Lépjünk egyet vissza és vizsgáljuk meg mi történt történelmileg. Oroszország idegen támadók okozta szenvedések végén 22 millió állampolgárt veszített a II. világháború alatt. A halottak legnagyobb része civil áldozat volt. Ezt követve az oroszok megfogadták, hogy ez soha többé nem következhet be. Jegyezzük meg azt is, amikor Oroszországot megtámadták, végül győztesen került ki a harcokból. 1812-ben Napóleon megtámadta Oroszországot, 1814-ben az orosz lovasság megszállta Párizst. 1941. június 22-én, Hitler bombázói Kijev lebombázásával indított háborút Oroszország ellen. 1945. Május 8-án a szovjet csapatok behatoltak Berlinbe. Azóta, azonban a dolgok megváltoztak. Ha, Hitler ma támadná meg Oroszországot, 20-30 perccel később halott lenne, bunkerja izzó romokban heverne, mert a Balti tengeren járőröző, egyik orosz hadihajóról indított Kalibre, szuperszonikus cirkálórakéta eltalálta volna. Az orosz hadigépezet működő készségét, a közelmúltban, látványosan bemutatta az ISIS elleni harcban. Valamikor, régen Oroszországnak saját területén zajló provokációt kellett feltartóztatni, majd ellentámadást indítani közelharcban. De, erre már nincs szükség. Az új orosz fegyverek képesek az azonnali és halálos ellencsapásra, észrevétlenül, megállíthatatlanul.

Ebből következik, ha holnap kitörne a háború Amerika és Oroszország között, akkor Amerika garantáltan le lenne törölve a térképről. Nem lenne többé elektromos áram, internet, olaj és gázvezetékek, országutak. A közigazgatás megszűnne létezni. A világ különböző tájain kiépített amerikai támaszpontok nem kapnának több utánpótlást. Az anyaországot radioaktív hamu lepné be. — Ezt, nem ijesztgetésnek szánjuk, mi magunk vagyunk megrémülve, mert tudjuk, hogy ha megtámadják Oroszországot, azok nem fognak meghátrálni, ellentámadásba fognak átmenni, és megsemmisítik az Egyesült Államokat.

Az amerikai vezetés mindent megtett, hogy a szakadék szélére kerüljünk. Először is, oroszellenes politikájával sikerült meggyőzni az orosz vezetést, hogy engedményeket tenni a Nyugat felé, vagy tárgyalásokat kezdeményezni egy hiábavaló vállalkozás. Nyilvánvalóvá vált, hogy a Nyugat minden oroszellenes kormányt, mozgalmat, vagy egyént támogatni fog, legyenek azok adócsaló orosz oligarchák, elítélt ukrán háborús bűnösök, szaudiak által támogatott terroristák, vagy katedrálisokat szentségtelenítő moszkvai punkok. És most, hogy a NATO megszegte korábbi ígéretét és egészen az orosz határig terjeszkedett, haderőket telepített a Baltikumba, puskalövésnyire Szentpétervártól, Oroszország második legnagyobb városától. Most, hogy az oroszoknak nincs hová visszalépni, nem fognak támadni, de meg se adják magukat. Az orosz vezetés bírja az orosz nép 80 százalékos támogatását, a hiányzó 20 százalék úgy gondolja, hogy a kormány túl engedékeny a Nyugattal szemben. Az nyilvánvaló, hogy Oroszország nem marad tétlen, és egy újabb provokáció, vagy egyszerű tévedés beindíthat olyan esemény folyamatot, aminek a vége sok millió amerikai halála és az ország romokban heverése lesz.

Ellentétben számtalan amerikaival, akik egy háborút egy izgalmas, győzelemmel járó idegen kalandnak tekintik, az oroszok gyűlölik a háborút és tartanak tőle, de ezzel együtt készek, mert most már évek óta készülnek rá. Az orosz háborús felkészülés igen hatékony. Ellentétben az amerikaiakkal, akik megszámlálhatatlan milliárdokat költenek, hihetetlenül túlárazott fegyverkezésre, mint például az F-35 vadászgép. Az oroszok kényesen ügyelnek a fegyverkezésre fordított pénzekre. Becslések szerint tízszer hatékonyabbak az amerikaiaknál. Az igaz, hogy az orosz gazdaságot megrázta az energia árak drasztikus csökkenése, de szó sincs arról, hogy romokban heverne.

Mind az orosz hagyományos, mind pedig a nukleáris haderő kész a harcra és bőven felér a NATO haderejével, különösen, ha a harcokat közel az orosz határhoz kell megvívni, de egy ilyen harc mindkét oldal számára fel fog érni egy öngyilkossággal. Biztosak vagyunk abban, hogy Európában egy háború nagyon gyorsan nukleárissá válik, és ahogy a NATO az atomhoz nyúl, az orosz erők azonnal nukleáris támadással fognak válaszolni, ahol a célpont az amerikai kontinens lesz. Ellentétben néhány felelőtlen amerikai propagandával az amerikai Anti Ballisztikus Rakétarendszer nem képes megvédeni az amerikaiakat az orosz nukleáris csapástól. Oroszországnak meg vannak az eszközei, hogy az amerikai célpontokat megsemmisítse hosszú hatótávolságú nukleáris fegyverekkel.

Az USA és Oroszország egyetlen ok miatt tart az összeütközés felé. Ez pedig az, hogy az amerikai vezetés nem hajlandó elfogadni egyenlő partnerként az oroszokat. Washington elhatározta, hogy ők a világ vezetői és ők a „megkerülhetetlen nemzet”, annak ellenére, hogy befolyásuk folyamatosan csökken. Külpolitikájuk és katonai kalandjaik Irakban, Afganisztánban, Líbiában, Szíriában, Jemenben, Ukrajnában katasztrofális eredményeket hoztak. Amerika globális vezető szerepét se Oroszország, se Kína és még több ország, nem hajlandó elfogadni. Ez a folyamatos és nyilvánvaló hatalomvesztés az amerikai vezetést hiszterizálja. A hisztéria pedig csak egyetlen rövid lépésre van az öngyilkosságtól. Az amerikai politikai vezetést pszichiátriai megfigyelés alatt kellene tartani.

Abszolút biztosak vagyunk abban, hogy Oroszország nem fogja megtámadni se Amerikát, se az európai országokat. Oroszországnak esze ágában sincs visszaállítani az USSR-t. Nem létezik se orosz veszedelem, se orosz agresszió. Oroszország gazdasági sikerének kulcsa, hogy korábbi támogatásait megszüntette, és kizárólag csak az orosz érdekeket nézi. Azonban abban teljesen biztosak vagyunk, ha Oroszországot megtámadják, vagy akárcsak megtámadással fenyegetik, nem fog meghunyászkodni. Szomorú szívvel engedelmeskedni fognak felesküdött kötelességüknek és Amerikát el fogják árasztani nukleáris rakétákkal, ami után Amerika sose fog újjáépülni.

Abban az esetben, ha egy meglepetésszerű első csapásban a teljes orosz vezetés életét vesztené, az úgynevezett „holt ember keze” (a „perimetr” rendszer) automatikusan elindít elég rakétát ahhoz, hogy Amerikát lesöpörje a térképről. Úgy gondoljuk, hogy nekünk kötelességünk megtenni mindent egy ilyen katasztrófa elkerülésére.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________