2021-03-26 nap bejegyzései

(3495) Gyilkos kormány 3.0

Tibor bá online

 

2021 a 89. év

Érdemes górcső alá venni a gyilkos kormányt, azaz a gyilkos Orbánt. Orbán apját Győzőnek, testvérét ifj. Győzőnek, őt magát Viktornak nevezik. Nyilvánvalóan a család győzelemre volt predesztinálva, és ha ehhez hozzávesszük a másik testvér Áron nevét, aki az első zsidó főpaptól, vagyis a nép vezérétől kapta a keresztnevét, akkor nyilvánvalóvá válik a családi törekvés valós arca.

Nem kevés ügyeskedés és szervezkedés árán Viktornak sikerült népvezérré válni, ami meghatározza taktikáját. Az mellett a végsőkig kiáll, aki hűen követi őt. Ez nem egy belátó ember kedves gesztusa, hanem a hatalom megtartásának fontos eszköze. A kiszolgálók biztosak lehetnek abban, hogy ha a fene fenét eszik, a főnök meg fogja védeni. Így lehetséges az, hogy olyan hülyék, mint Kósa Lajos, vagy Kásler Miklós a helyükön maradnak, annak ellenére, hogy az ellenzék folyamatosan követeli a lemondásukat. Kósa nem tud akkora marha lenni, hogy Orbán lépjen. Gondoljunk a 1300 milliárdos álörökség menedzselésére. Orbán elképesztő mértékben jutalmazza a hűséget, vagy a nagyságát csodáló, szinte imádó tekintetet – gondoljunk a családügyi miniszter asszonyra.

Mint rátermett vezér, a hűség jutalmazása mellett a hűtlenséget szigorúan bünteti, amire ragyogó példa Simicska esete. De nem csak a hűtlenséget, a kritikát is. Környezetének minden tökéletesen megfelelő, sőt egyenesen zseniális, amit Orbán kigondol. Az csak természetes, hogy ötleteit végre is hajtják. Mivel valójában ő se isten, ötletei gyerekkori álmai környékén mozognak. Ha már ő nem lehetett ünnepelt focista, mert más vizekre hívta az eredendő kötelesség, akkor minimum, hogy kinevel (vagy megvásárol) első osztályú focistákat, és perszer stadionokat hozzá, kerül, amibe kerül, végtére is ő rendelkezik a tízmilliós ország teljes bevételével.

Talán ejtsünk néhány szót azokról, akik nem képezik szívügyét. Mondjuk az ellenzékről, akik egyszerűen nem értik, hogy működik, mi motiválja. Orbánnak az ország egy csatatér, az ellenzék pedig a Mohácsi csatatéren felsorakozott ellenfél. Tudja, hogy az ütközet nehéz lesz, ezért a módszerekben ne válogathat. Ki kell erőszakolni a viktort, jaj, mit írtam, a győzelmet. Mivel szarik a nemzetre, azt feltételezi, hogy az ellenzék is szarik rá, és csak a hatalmat akarják kivenni a kezéből. Ezért, ha az ellenzék javasol valamit az emberek érdekében, különösen pandémia idején, akkor azt csípőből elutasítja, érdemi megvizsgálás, vagy megfontolás nélkül. Az ellenzék ezt még nem mérte fel (sose fogja), hogy olyat semmi esetre se javasoljanak, ami fontos, mert csak azt érik el, hogy Orbán még véletlenül se fogja elrendelni. Sőt! Gondoljunk a felcsúti vasútra! Kritizálják, akkor meghosszabbítom 5-10 kilométerrel.

Orbánnak, az égvilágon minden eszközzé válik a hatalom megtartásához. A járvány is. Az elején az gondolta (a kis buta), hogy a hatalom megtartása 16.000 lélegeztetővel és a harc kemény kézben tartásával biztosított. Ekkor vállalta fel egy személyileg a felelősséget. Ez visszafelé sült el, de nincs vész. Az emberek gyorsan felejtenek, és a folyamatos propaganda segít. Ehhez azonban nem szabad engedni, hogy a valós helyzet kitudódjon. Különben is megkérdezte az embereket, akik nyitni akarnak. Ő meg pláne, hiszen ha nincs termelés, akkor komoly mértékben csökken a lopási lehetőség. De miért fontos ez? Ő és családja már eléggé megszedte magát, nincs szüksége még több pénzre, de az éhes falka itt vonyít a háta mögött, azoknak préda kell. Ja, barátom, a hűségnek ára van. A nép pedig nem számít, csak a hatalom. Ha nem így lenne, akkor nem kerget el több mint 5000 egészségügyi dolgozót, beoltatja a pedagógusokat, hogy miért nem? Ezt már magadtól is tudhatnád, mert kérte a szakszervezetük. Ha neki jut eszébe, már rég beoltatta volna őket. Az is kurva jó ötlet, hogy a városok, kerületek alakítsanak ki oltópontokat. Ha neki jut eszébe, már rég elrendelte volna vasárnap éjfél előtt, másnapi hatállyal, de így, hogy az ellenzéknek jutott eszébe, teljesen felesleges.

Mi várható még tőle. Egyszerű, propaganda, propaganda és propaganda. Joseph Göbbels óta tudjuk, ha elég sokat ismétlik a hazugság igazsággá változik. Tény az, hogy sikerült Magyarországot benavigálni a pandémia legsűrűbb erdejébe. Ma már nálunk hal meg a legtöbb beteg a világon, lakosság arányosan. A legtöbb. Nálunk szedi a kór a legtöbb áldozatot, ami nem lehet véletlen. A felelős személy kifejezetten rossz intézkedései, illetve azok hiánya az ok. A felelős egyedül Orbán Viktor, de már elkezdődött a szerecsen mosdatása, akarom mondani, Brüsszelre mutogatás. A nemzet tragédiája egyedül annak köszönhető, hogy Brüsszel nem küldött elég vakcinát.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________