2021-03-25 nap bejegyzései

(3494) Szavazz!

Tibor bá’ fordítása online

 

Szavazz minél többször

 

2021 a 89. év

Tibor bá’: G. Edward Griffin  gúnyos című írása természetesen Amerikára értendő, de lehetne bármely nyugati demokrácia is a célpont, mert a politikusokat mindenütt ugyanaz az önző érdek motiválja (plusz némi cezarománia). Orbán harácsolásában nincs tehát semmi új, vagy meglepő, amit mégis kifogásolni lehet, az a mérethez fűződik és focihoz, mint egyéni mániához. Ezt az amerikai posztot azért fordítottam le, hogy megnyugtassam azokat, akik abban hisznek, hogy minket, magyarokat jobban büntet a sors, mint más, szerencsésebb népeket.

___________________________________________________________________________

Amióta az eszem tudom ennyit még nem foglalkozott a média az eljövendő választásokkal. Ráadásul soha nem volt szó ilyen gyakran a választási csalásról. Foglaljuk össze a dolgokat!

A választási csalás nem egy új keletű dolog. Ami új az egyértelműen az elterjedése és a média vele való foglalkozása.

Választások tartása a politikusok játékává vált, egy olyan játékká, amely a háborúhoz hasonlóan komoly. Ezekben a játékokban csak egyetlen egy erkölcstelen dolog van, a vesztés. A választás megnyerésén kívül minden más mellékes, beleértve becsületet, tényeket, könyörületet, igazságot, sőt magát az emberi életet is.

Ha valaki ezt egyszer megértette, akkor nem nehéz elképzelni, hogy miért terjedt el a választási csalás. Halottak szavaztatása, vagy a számítógép program megpiszkálása lényegesen kevesebbe kerül, mint amennyit a nyertes le fog nyúlni saját céljaira a költségvetésből, amint megszerzi hozzá a lehetőséget, ugyanis a zsákmányhoz a nyertes jut hozzá.

Csak egy megoldás létezik, meg kell szüntetni a zsákmányt. Ha nem lenne zsákmány a tolvajok elkerülnék a Kormányzást. A dolog kulcsa, hogy a Kormánynak ne legyen lehetősége a javak újraosztására. Amennyiben a politikusok a befolyt adókat semmi másra nem tudják költeni, mint az élet, szabadság és a tulajdon védelmére, ha betiltják az úgynevezett „juttatásokat”, akkor nemigen lesz tolongás a politika körül. Ilyen körülmények között a politikai bűnözők vissza térnének az utcai bűnözéshez.

Szerző: G. Edward Griffin
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________