(112) Az igazat, csakis az igazat a H1N1-ről

Ez a poszt 12 éves. Ennek ellenére igen tanulságos

2021 a 89. év

Napokig kutattam a világhálót, hogy megszerezzem a megbízható információt. Bevallom őszintén, elsősorban nem egy kurva jó poszt megírása járt a fejemben, hanem az, hogy feleslegesen ne dögöljek meg. Ugyanis a 65 felettiek között, jóval több hal meg influenzában, mint a 65 alattiak, annak ellenére, hogy lényegesen kevesebben vannak. Azt persze lehet mondani, hogy valamiben meg kell halni és a 65 felettiek nem annyira az influenzába halnak bele, mint inkább abba, hogy már nem mai gyerekek és az immunrendszerük se a régi. Mindegy, indítékom volt, az eredmény pedig a következő.

Néhány éve az egész Világot körbejárta a madár influenza frász, aztán nem lett belőle semmi. Ez a tény sokakban azt a reakciót váltja ki, hogy most meg a sertés influenzával csinálják azt, amit annak idején a madár influenzával. Ennek van esélye, de mi van akkor, ha mégse ez a helyzet? Egy vakcina ára 1800 forint, ami jó kis üzlet, ha 6 milliót rendelnek belőle és a fiolákat automata gépeken gyártják, míg a kézi munkát betanított, fehér köpenyes rabszolgák végzik havi 40 fiola áráért. Hatalmas üzlet, de attól még a sertés influenza veszélyes lehet. Mi van akkor, ha nem veszélyes, de Magyarországon el akarják adni a 6 millió fiolát? Egye meg a fene, keressenek rajtam 1700 forintot, bánom is én, a biztonságom ennyit megér. Igen ám, de olyan szelek is fújnak, hogy a vakcina nem biztonságos, vagyis nem az 1800 forint megspórolásáról van szó, hanem az egészségemről? Hát akkor kezdjük a kutakodást. Szerencsére vannak még megszállottak rajtam kívül is, ilyen például Dr. Sherri Tenpenny: www.nmaseminars.com akinek honlapjára tényleg érdemes ellátogatni. Dr. Tenpenny 2006-ban írt egy könyvet is az influenza vakcináról, vagyis akkor, amikor a sertés influenzáról még nem is hallottunk. Nem vádolhatjuk azzal, hogy ő is meglovagolja a beharangozott világjárványt, csak éppen fordítva ült fel a lóra. Az ő elve megegyezik az enyémmel. Fel kell vázolni a tényeket, és akkor mindenki eldöntheti maga, hogy a tények ismeretében mit tegyen. Mik ezek a tények?

Az emberben az influenza vakcinák szigorú kiértékelése után komoly kérdések merülnek fel. Igaz-e, hogy a vakcina egészen kicsi kockázat mellett egy igen hatékony influenza elhárító fegyver? A helyzet az, hogy se a vakcina biztonságossága, se pedig nagy fokú hatékonysága nincs bizonyítva. Akkor pedig mik a tények?

Minden évben egy új vakcinát állítanak elő, amely három különböző vírust tartalmaz (egy B törzshöz tartozót és két A törzshöz tartozót). A vírusok kiválasztását a CDC végzi [Az USA Egészségügyi Minisztériumán belül működő Betegségkezelő és Megelőző Központ (Centers for Disease Control and Prevention).] annak alapján, hogy a megelőző évben többnyire melyik vírusok voltak Kínában, és Ausztráliában az influenza szezon alatt. A CDC „beismeri”, hogy a vírusok kiválasztása „szakmai ráérzés” alapján történik.

Mi van az influenza vakcinában? Az influenza vírus szaporítása „specifikus patogén mentes” (tehát majdnem steril) tyúktojásban történik. A majdnem steril azt jelenti, hogy a tojásokat 23…31 különböző kórokozó jelenlétének a kiszűrésére vizsgálják meg. A különböző laboratóriumok maximálják a kórokozó fajták számát egyszerűen azért, mert a tojásokban jelenlehető baktériumok és vírusok száma túl nagy, és ugye minél több vizsgálatot végeznek, annál drágább lenne a vakcina. Ha egyik vizsgált kórokozó sincs jelen, akkor a vizsgált tojás „patogén mentes”.

Szúrjuk közbe, hogy jelentős különbség van a „patogén mentes” és a „specifikus patogén mentes” fogalom között. Ugyanis, bár az összes kórokozótól mentes állat létrehozása nem lehetséges, lehetséges viszont olyan állat (vagy tojás) létrehozása, amelyek mentesek specifikus kórokozóktól. Vagyis olyan vírusoktól, amelyek az állat részére ártalmatlanok, azonban az ember számára nem feltétlenül ártalmatlan.

Éppen ezért a gyártás alatt antibiotikumokat (neomicint, polimixin B-t és gentamicint) kevernek a vakcinába véletlenül odakerülő baktériumok elszaporodása ellen.

Az elkészült vakcinában a következő adalékok lehetnek különböző kombinációban: Triton X-100 (egy tisztítószer), poliszorbát 80 (rákkeltő anyag), zselatin, formaldehid, nyomokban tojás fehérje. Ezeken túlmenően az influenza vakcinák legnagyobb részében van még thiomerzal, ami egy etil-higanyt tartalmazó prezerváló szer (C9H9HgNaO2S). A thiomerzal egyes feltételezések szerint agykárosító, ebből kifolyólag vizsgálat alatt áll. Az igazság kiderítése angol-amerikai irodalomból nehéz, mert hatalmas anyagi érdekek húzódnak meg a háttérben. Minden esetre a Szovjetunióban betiltották 1977-ben, majd Skandináv államokban is.

Kérdés, ha vita van a thiomerzal körül, miért alkalmazzák? tulajdonképpen 1930 óta használják, elsősorban gazdasági okok miatt. Ugyanis nagyobb oltóanyag kiszerelés esetén az üvegtartály gumitömítését átszúrva szívják fel egy-egy oltáshoz elegendő mennyiséget. Viszont az oltóanyagba bemerült injekciós tűn mikroorganizmusok vannak, amik az oltóanyagban elszaporodhatnak és a következő oltásoknál már ez is bekerülhet az oltott személybe. Ennek elkerülése végett alkalmazzál a thiomerzal prezerváló szert, ami az oltóanyagba bekerült kórokozót megöli. De ha megöli a baktériumot, akkor nyilván nem bánik kesztyűs kézzel az emberi szervezettel se. A Magyarországon alkalmazott (és a szomszédomban, az Onimvest-nél gyártott) egyedi kiszerelés esetében a thiomerzal bekeverésére nem lenne szükség, de azért egy nagyon kicsiny mennyiséget, az ajánlott maximum 1 %-át bekeverik a biztonság kedvéért.

Megvéd-e az influenza vakcina az influenzával szemben? A helyzet az, hogy megvéd, de csak az ellen a vírus ellen, amire készült. Ugyanis az influenza vírus notórius mutáció kedvelő. Ha nem pont azzal fertőződsz meg, ami ellen beoltottak, akkor két eset van. Vagy egyáltalán nem véd meg a védőoltás, vagy csak valamicskét enyhíti a lefolyást. Számokban kifejezve: a CDC vizsgálatok szerint az 55 vírusfajta 80 százaléka az A törzshöz tartozik. Pont azt a kettőt elkapni, amelyik majd jelentkezni fog….háááát! Ennek ellenére a CDC állítja, hogy valamifajta védelmet azért ad az oltás, de hogy tényleg ad-e és mekkorát, azt senki nem tudja megmondani. Azonban vannak érdekes statisztikák: 48 jelentés áttekintése után, melyek között volt aminek alapját 66.000 felnőtten végzett felmérés adta, „egészséges beoltott emberek esetében az influenzás megbetegedés csökkenése a nem beoltottakhoz viszonyítva csak 6 % volt. 98 influenza szezon alatt elvégzett 64 tanulmány összeredménye szerint a szociális otthonban élő, idős embereknél az influenza elleni oltás hatása jelentéktelen volt.

Csakhogy ne legyen a kép teljesen tiszta, vannak a úgynevezett „influenza szerű megbetegedések” azaz tipikus influenza tüneteket adnak, de influenza vírus nincs sehol, helyette van más: Chlamydia pneumonia, Mycoplasma pneumonia, és Streptococcus pneumoniae. És mivel csak egészen kevés beteg esetében végeznek kitenyésztést, az isten a megmondhatója, hogy egy adott betegnek mitől van láza, izom fájdalma, stb.

Mi a helyzet az idősekkel? (na végre otthon érzem magam J) A világon mindenütt ajánlják, hogy 65 év felett oltassák be magukat, mert ez egy célcsoport. A CDC szerint az influenzában (illetve szövődményeiben) meghalt betegek 90 százaléka 65 év feletti. Csakhogy a vizsgálatunk tárgyát képező sertés influenza egy rendhagyó eset, ami napnál is világosabb bárki számára. Ez az emberiség történetében az első influenza, amely a napos és meleg nyári hónapokban is terjed, illetve egyáltalán meg lehet kapni. A másik érdekessége, hogy a megbetegedettek felé „lábon hordja ki” illetve nem is vesz észre. Durván a másik felénél a betegség lefolyása enyhébb, mint a szezonális influenzáknál. Viszont 1 százalék olyan beteg lesz, hogy kórházi kezelésre szorul, akiknek 10 százaléka ott is hagyja a fogát. És most jön a nagy poén. 65 felettiek nem akarják megkapni, illetve csak nagyon ritkán, ami azt (is) jelentheti, hogy valamikor a múltban átestek egy olyan influenzafertőzésen, ami egy életre szóló immunitást adott nekik.

Van-e még meglepetés? Ahogy vesszük. Bár minket a thiomerzal nem nagyon idegesít, azért az mégis érdekes, hogy egy szakcikkeit tekintve, egy igen aktív (850 db) amerikai immunogenetikus vizsgálatai szerint azok az idősek, akik 1970 és 1980 között 5 alkalommal kaptak influenza vakcinát 1000 %-al nagyobb eséllyel kaptak Alzheimer kórt, mint akik maximum 2 alkalommal kaptak csak.

Van-e valami őszinte, jó tanács? Akad! Ha úgy döntesz, hogy nem kérsz a vakcinából, akkor 1) Vegyél be napi 3000 NE D3-vitamint, 500 mg C-vitamint. 2)  Kerüld a cukrot, mert csökkenti az immunrendszered aktivitását. 3) Végezz kellő testmozgást. 4) Ne éjszakázz. Aludd ki magad tisztességesen. 5) Egészségesen étkezz, nem túl sokat, és semmi transzzsírsav (nem én találtam ki) 6) Vegyél magadhoz sok folyadékot. 7) Moss gyakran kezet és moss kezet mielőtt a szemedhez vagy az orrodhoz nyúlsz (a vírus a nyálkahártyára telepszik és a testnyílásokon hatol be (a szem is az). A kézmosás ugyan a hetedik helyen van, de a CDC szerint a legfontosabb. Fontold meg! A mai modern életben megszoktuk, hogy csodálatos gyógyszerek vannak, és ez miatt lenézzük a kézmosás fontosságát.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

4 gondolat erről: „(112) Az igazat, csakis az igazat a H1N1-ről

 1. „…Bár minket a thiomerzal nem nagyon idegesít, …”

  Régen nem érintett minket közvetlenül, de engem ez ma igenis idegesít. Ez az egyik oka annak, amiért nem rohantam magam beoltatni. Egy régebbi hozzászólásomban említettem is – konkrét megnevezése nélkül, mert az ilyesmi nekem kiesik a lyukas fejemből, – hogy vannak olyan durva mellékhatások, amiket nem maga a vakcina, hanem az adalékanyag okoz.

 2. Azért 1000% nem semmi, mára szépen szaporodnak is az agykárosodtak…

  A cikk tökéletesen ráhúzható a legújabb mizériára is. A hosszabb távú hatások mindig csak a szőnyeg alatt parázslanak, a gezaroltól kezdve.

  Az emberiség legnagyobb tragédiája pedig nem az hogy nem tanul, hanem hogy még felejt is…

 3. Tibor bá,

  minden jóindulatodat feltételezve, kérlek, ne irogass olyasmiket amik másnak árthatnak illetve helytelenek illetve hiányosak.

  „1) Vegyél be napi 3000 NE D3-vitamint, 500 mg C-vitamint.”

  Ha valaki 60 felett igy ezt huzamosabb ideig megteszi, jó eséllyel átkerül a Jordán másik oldalára – szivelzáródással.

  Jó egészséget!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük