(3564) Szex

Tibor bá’ fordítása online

 

Nyolc izgalmas téma arról a hűtlenségről, amely olyan idős, mint az emberiség maga

 

2021 a 89. év

A szex egy hálás és örökké velünk maradó téma. Ha már nem érdekel, akkor minimum impotens vagy. Most a hűtlenség kerül górcső alá. Na tehát! Monogámia egy kedves téma elméletileg, de gyakorlatilag nemigen. Az ember, férfi/nő egyaránt alkalmatlan rá. Ne tévesszen meg. A nők csak addig ragaszkodtak hozzá, amíg nem tudtak saját karriert befutni, eltartani magukat. Akkor nézzünk szembe a hűtlenséggel, csak hogy tudj róla.

  1. A nők főleg akkor csalják férjeiket, amikor peteérésük van

 Azt biológia órákból tudjuk (ha jártál ilyesmire), hogy női menstruációs ciklusban akkor fogannak, amikor peteérésük van. És mit ad isten, pont ekkor hajlamosak leginkább megcsalni a társukat. Ennek vannak konkrét jelei: Hangjuk magasabb, ruhájuk díszesebb és többet mutat a testéből, több kozmetikumot használ, lassabban és kihívóan lépdel. És mindez automatikus, tudat alatti.

  1. A nők többet csalnak, mint bármikor a múltban

 Bár különböző tanulmányok más-más százalékban határozzák meg a női hűtlenség növekedését, az biztos, hogy növekedéssel állunk szemben. Egy 2010-es felmérés szerint az utolsó 20 évben a hűtlen feleségek száma 40 százalékkal nőtt. Férfiak esetében ez az érték 22 %, és 1990 óta nem változott. Az okokat többnyire a gazdasági függetlenségben látják. Tekintve hogy a kapcsolatok leginkább munkahelyeken alakulnak ki, a kétnemű munkahelyek számának növekedése is ok lehet.

  1. A férfi biológiai adottság, beleértve a péniszt, változott, hogy kompenzálja a női hűtlenséget.

  Köztudott, hogy a természetben a hímek versengenek, hogy kinek a spermája termékenyítse meg a nőstényeket. Nem rég befejezett tanulmány szerint ez igaz a homo sapiensre is, ahol folyik a “Sperma verseny” aminek győztesének sikerül a petesejt megtermékenyítése. Egy másik tanulmányból megtudható a pénisz úgy működik, mint egy ondó kivonó eszköz. Kísérletek bemutatták, hogy a pénisz makk pereme „munka közben” az útjában álló ondó 90 százalékát „kiszivattyúzza”. Óvszer használata esetén ez b csak 35 %.

Egy másik tanulmány szerint kiderült, hogy hosszabb távollét után, ami alatt hűtlenség előfordulhatott, a férfi mindenképpen közösülni akar, és közben mélyebb behatolásra törekszik, valamint erőteljesebben löki be péniszét a vaginába.

  1. A hűtlen nőket ritkábban leplezik le, mint a hűtlen férfiakat

A hűtlenek legnagyobb része nem bukik le. Vizsgálat kimutatta,

Hogy a hűtlen házastársak 89 százaléka sose bukik le. Az is kiderült, hogy a nők ügyesebb tudják titkolni félrelépésüket. Partnerek összehozásával foglalkozó website állítja, hogy amíg a férfiak 83 százaléka nem bukik le, a nőknél ez 95 százalék.

Egy férfi tesztoszteron szintje változik. Magasabb tesztoszteron szint a férfit közösülésre késztet, „elveszti a fejét” kevésbé óvatos, nagyobb eséllyel bukik le. Nőket nehezebb elkapni, mert a nők kontextusba képesek helyezni gondolataikat. Hosszú távra gondolkodnak és felmérik a lehetséges következményeket, mielőtt cselekednének. A férfiak nem így tesznek.

  1. Tehetősebb, iskolázottabb emberek nagyobb valószínűséggel hűtlenek

 Egy 20102-es washingtoni tanulmány feltárta, hogy a fizetés és a hűtlenség kéz a kézben együtt emelkedik. Az évi 75.000 dollárt keresők az évi 30.000-al szemben másfélszer gyakrabban hűtlenek. A diplomások szintén könnyebben csalják házastársukat. 1,75-szőr gyakrabban, mint a csak érettségivel rendelkezők. A városban lakók is másfélszer gyakrabban csalnak. Végül, akik16 év előtt házasodnak a 23 év felettiekkel szemben négy és félszer gyakrabban hűtlenkednek.

  1. Kerek évszám előtt állók inkább keresnek kalandokat

Egy 2009-es felmérés szerint a kerek évszám előtt álló, vagyis a 29, 39, 49, 59 évesek úgy érzik, hogy öregszenek, és ki akarnak rúgni a hámból. Ilyen, kilencre végződő életkorban az emberek hajlamosak kiértékelni az életüket, és ha nem találják magukat kellően boldognak, megoldásokat keresnek. A hűtlenség kézenfekvő. A félrelépés, fiatalság érzetet ad.

  1. És mi a helyzet a közösségi médiával?

Röviden, a társadalmi médiák segítségével létesített kapcsolatok lényegesen rövidebb ideg tartanak, mint minden más, és ez életkor független.

  1. Egyéb érdekesség

Andrew Kramer segéd professzor a Maryland Medical Center sebészetén állítja, hogy 2007 és 2011 között összesen 16 férfit kellett műteni pénisztörés miatt. A férfiak felét a baleset megcsalás közben érte.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

20 gondolat erről: „(3564) Szex

  1. Ez a némaság ordító, senkinek semmi véleménye, észrevétele vagy sztorija nincs a témával kapcsolatban?

    A megcsalás pont az, ami mindenkit érintett, vagy épp érint vagy érinteni fog élete során minimum egyszer, vagy az egyik, vagy a másik oldalról.
    Ebből a szempontból még az is közömbös, hogy hetero- vagy bármilyen más kapcsolati formáról van szó.
    A megcsalás ténye azóta létezik, amióta két ember között bármiféle egyezség létrejött, ez lehet üzleti, baráti, szerelmi, bármilyen egyezség, az egyezség megszegésének lehetősége azonnal ott lebeg mindenki feje felett Damoklész kardjaként, ahogy a paktum megköttetett.
    Maradva a témánál igen nehéz meghúzni a határt, mi számít megcsalásnak. Van, akinél már egy mosoly vagy csetelés is az, van, akiknél a szvingerezés is sima rutin és nem számít megcsalásnak.
    Engem érdekelne a többiek véleménye, hogy ki hogyan definiálná a megcsalást. Ha ez a definíció megvan, akkor a következő lépés lenne ennek a helyzetnek a kezelése egyik és másik oldalról is.

    Remélem lesz még hozzászóló, meglepő ez a csend…, pedig nem uncsi téma, az tuti.

  2. Re:1
    Azért lapítanak az emberek, mert az ismerősömtől hallottam történetekkel egyből lebuknának, mert az asszony/férj olvashatja a posztot… 🙂
    Itt senki sem csalt meg senkit, ez köztudomású tény! 🙂

  3. 2. dajtás

    Oké, úgy látom, a buli megdöglött.
    Vagy azért, mert Neked van igazad, de inkább feltételezzük mindenkiről a jobbat, ez viszont azt jelenti, hogy perpill az embereket már ez sem érdekli.
    Ez viszont nagyobb bajt is jelezhet, miközben ez a téma is bizony érinti a hagyományos társadalmi rend belső felbomlásának a folyamatát.
    Ráadásul a posztban lévő pontok némelyike is megérne még egy misét, mert nem feltétlenül így igaz a dolog, de mindegy, a téma kifejtése érdeklődés hiányában ezennel elmarad.
    Marad a pandémia és a háború, végül is az se rossz, ott sem a győzelem, hanem a részvétel a fontos!

  4. Megcsalás – férfi részéről – az, ha betegséget visz haza az asszonynak.
    Nő részéről – mivel ő befogadja az „anyagot”- a gumi nékül dug félre.
    Amugy meg ez csak egy sport, kár agyonideoéogizálni.
    Ja, és ha az ember kurvákra, hímringyókra szórja el a család elől a pénzt. Na, ez a csúnya megcsalás.

  5. A poszt szerint a férfiak 22%-a csal. Hogy a nők hány százaléka, az nem derül ki, csak hogy az nőtt 40%–ot, de hogy honnan hova? Tegyük fel, hogy kb. ugyanoda, mint a férfiaké.

    Ha minden háztartásban csak az egyik csal, akkor is van 56%-nyi házas ember, akit nem érint, plusz azok, akik nem is házasok (nincsenek kapcsolatban). De valójában szerintem nagy az átfedés, sok házasságban mindkettő csal, úgyhogy jóval többen élnek hűséges házasságban, mint 56%.

    Persze, az is kérdés mit hogy értünk. Ha pl. a pornófogyasztást megcsalásnak számítjuk, akkor valószínűleg alig lehet olyan párt találni, ahol egyáltalán ne fordult volna elő ilyen.

  6. 1 – MangaM:
    Igazad van. Mivel férj/feleség olvassa a posztokat, a hozzászólásokat úgy kell fogalmazni, hogy a másik olvasni fogja. Ez sok esetben detektálható. Segíteni rajta nem lehet. Az minden esetre érdekes, hogy a nők viselkedése néhány évtized alatt alaposan megváltozott.
    Az pedig tény, hogy a pandémia miatt az emberek érdeklődése e témára összpontosul.

    5 – Ábel:
    Ne hülyéskedjünk. Megcsalás az, amikor az egyik fél mással koitál.

  7. Re:6
    Ez is relatív.
    Pl mikor megoboáztatta Bill Monicát, akkor azzal takarózott sok fiatal, hogy az nem is szex, nem számít megcsalásnak, mert Bill azt vallotta, hogy nem szexelt vele…
    De a koitálást csak hüvelyire érted, vagy análisan/orálisan már nem az?
    Sok sok kérdés, amit nem könnyű kitárgyalni…

    Re:3
    Pandémia miatt nem ez a fő prioritás, sőt, sok fiatal annyira magába fordult, hogy aszexuálisok lettek tőle. Japánban már ez egy jelenség, és nem elszigetelt eset.

  8. 7 – dajtás:
    Szexuálisan ez egy teljesen más világ. Nem tudok hozzászólni. Annak idején, mi futtában a nyulat, reptében a legyet…..

  9. Amikor a „szabadság” elszabadul, akkor egyre magasabb lesz az ingerküszöb, és eldurvulnak a dolgok…

  10. 1. MangaM

    Szerintem a megcsalás az nem konkrét tett csupán és a konkrét tett sem biztos, hogy megcsalás.
    Én- mint a legtöbb férfi- a megcsalást érzelmi alapon tartom veszélyesnek.

    Egy férfinak mikor feláll az esze megáll, de ez a tornamutatvány általában itt végett is ér.

    Egy nőnek általában a szexhez érzelem kell és ha a megcsalás Tibor bá’-i értelmezése megtörténik, az egyben érzelmi irányváltást is eredményezhet.
    A pornó sokat rombol az érzelem alapú szexuális együttléten,amit férfiak jobban néznek. A folyamat miatt a megcsalások gyakoribbak, de ‘üresebbek’ is, mivel az egyezségek a felek között egyre gyengébbek.

    Az egyezség megszegése megcsalás. Az esküvő egy egyezség. Vajon ez az egyezség egészséges-e?
    Ez az egyezség vagy nem áll összhangban az emberi természettel, vagy betartása változtatja-e az emberi természetet?!

  11. Tudom, én túl konzervatív vagyok, de sokszor ámulva nézem, hogy házaspárok, sokszor gyerekekkel hogy rúgják fel közös életüket, szétrombolva mindent néhány mámoros pillanatért, ami semmi egyebet nem ígér a jövőre nézve.
    Persze a csábítás nagy, az élet mindig kínál lehetőségeket, amelyek felgyújtják a kísértést az emberben, de én mindig tudatában voltam annak, hogy sokkal nagyobb a veszteség esélye, mint a nyereségé.
    És most már idősebbként még jobban érzi ezt az ember látva a sok szétrobbant házasságot maga körül sérült felnőttekkel és gyerekekkel, cinikusan, tele bizalmatlansággal.
    Persze tudom, vannak eleve nem működő házasságok, ahol csak idő kérdése, hogy valamelyik fél keresni fog egy menekülő utat, és újra akarja gombolni a kabátot, de ez már nem puszta kalandvágyból történik.
    És az is csábító lehet egyeseknek, hogy látnak maguk körül olyan mintákat, ahol a kalandozó életmódot folytató férfi vagy nő ezt következmények nélkül teheti, mert olyan párja van aki ezt elfogadja, még ha nem is tetszik neki.
    Mert azt garantálom, hogy nem tetszik neki, legfeljebb elnyomja magában a féltékenység és megaláztatás érzését…

  12. 11. hubab

    Irigyellek ezért a hideg logikáért!
    Sajnos az emberek nem ilyen racionálisak.

    Nekem számtalan ilyen esetem volt. Az én hozzáállásom a témához nem a legerkölcsösebb a mai értelemben.
    Teljesen igazad van véleményem szerint.
    ——————————————
    Egyébként szerintem minden ember szabad és mindent lehet csinálni amivel nem okozunk ‘fájdalmat’a másiknak.
    Tehát ha valaki annyira beizgul mondjuk a kolleganőjére és megtörténik, akkor legyen annyira lelkierős, hogy megtartja magának és nem terheli vele a feleségét, párját.
    Aztán ha ezzel takarózva folyamatosan megtörténik, akkor gondolkodjon el, hogy mit érez a felesége iránt.
    Én személy szerint imádom a nőket, szívem szerint mindet(amelyik tetszik) megdugnám és sokszor meg is tettem, de a családra mindig vigyáztam és igen körültekintően csináltam.
    A jó szex lényege az egyesülés, ez áltában kölcsönössége miatt a koitusz. Egy idegen (addig)nővel való szeretkezés izgalma elmondhatatlan.
    Miért lennék én szex szempontjából örökre egy bizonyos nőhöz kötve, ha ez belső igényemmel teljesen ellentétes?

    Persze ma már nem ugrálok több okból sem.
    Úgy gondolom muszáj a vágyaink irányultságát terelgetni, azokat sokszor kissé visszafogni, különben túlzottan hedonisták leszünk. Az ebből fakadó lelki torzulás kiégést eredményez.
    A lelkiismeretfurdalás egy ilyen esemény után természetes. Hallgatni kell rá, hisz azért van. Azonban sokan a másikra zúdítják bűntudatukat, mert gyenge kis pondrók, még a maguk szarját sem tudják felvállalni, rálöccsölik a másikra.

    Sokan aztán- álerkölcsösségből saját maguk előtt a becsületrend lovagjaként tetszelegnek.
    Miközben csak töketlenségéből fakadóan nem volt semmi hasonló
    n az életében.

  13. Én kamaszként a Zorbász a görög c. regény alapján abban véltem megtalálni az életcélomat, hogy a lehető legtöbb nőt tegyem boldoggá azáltal, hogy megdugom őket.

    Jópár évet kellett várnom, hogy ez elkezdjen megvalósulni.

    Aztán egy idő után rá kellett jönnöm, hogy sokkal jobban jár mindenki, ha maradok egy nőnél, és a többit békén hagyom. A világban generált összboldogság ezzel sokkal nagyobb.

  14. Re:13

    Bunkó módon azt is lehet mondani, hogy lyuk-lyuk, keret más… 😉

  15. Katasztrófális párkapcsolatok tömkelege mindenütt, súlyos önismereti deficittel és kapcsolódási-kötődési zavarral kombinálva…

  16. 15: Na ja. Nagyjából mindannyian a szexuális forradalom áldozatai vagyunk, annak selejtes melléktermékei. Azért van kiút, ha az ember hajlandó foglalkozni vele.
    https://mecshonlap.hu/

  17. 16. Ábel
    Érdekes honlap. Tehát olyan emberek – papok – adnak tanácsot, akikne se gyereke, se családja nem volt sohase. Mint egy kutyakiképző, aki sose látott kutyát….
    Legjobb barátom járt egy ilyen paphoz, mert az asszony vakhívő volt. Hát öngyilkos is lett a végén a szerencsétlen.
    Igazi kiút… pffff…

  18. 17: Nagy a szád, bár fogalmad sincs, miről van szó.

    Elárulom, a mozgalomban vannak papok is, de 99%-ban családok alkotják. Egy MÉCS hétvégén pl. van egy előadó házaspár meg egy tanúságtevő házaspár, akik elmondják, hogy van ez náluk, és vagy 20 résztvevő házaspár. A munka nagy része pedig a résztvevő párok között kettesben zajlik.

    Egy jól kidolgozott, sokszorosan kipróbált módszer, valószínűleg sokezer házasságot mentett már meg, az enyémet is beleértve.

    Önmagában az, hogy az ember tematikusan végiggondolja az életét, a házasságát, majd ezt megosztja a házastársával, sokat segít. És akkor ott van még a kegyelem…

  19. Az én definícióm. A megcsalás a bizalommal való visszaélés, egy (vagy több) adott partnerrel kölcsönös megegyezéssel előre megállapodott keretek megsértése. A keretek a későbbiekben – továbbra is kölcsönös megegyezéssel – előrefelé módosíthatók. Visszamenőleg nem. A megállapodás megtartása: a hűség. A megállapodás bármilyen felrúgása: a megcsalás. Ha fizetésnap előtti este cigit venne magának az utolsó napi kenyerünk árából: az bizony megcsalás. Ha előre megbeszéltünk valamit, és mindketten beleegyeztünk, (informed consent, tájékozott beleegyezés, semmilyen sumákolás nem fér bele, és amit ő megtehet, azt én is, ha akarom, és ugyanezen fordítva is érvényes), ám legyen.
    Magamat az átlagostól (van egyáltalán „átlagos”?) részben eltérő preferenciákkal rendelkező, szekvenciális monogámnak ismerem és elfogadom, hogy mások másmilyenek és másképpen működnek.

  20. 19 Delp kiegészítés.
    Tudom, hogy bizonyos dolgokban lazább és megengedőbb vagyok, mint a mostanában elfogadott „norma”, sok más dologban pedig sokkal rugalmatlanabb. Egyetlenegy új esélyt kaphat valaki. Az elmúlt több mint 40 év alatt számomra kiderült, mostanáig minden ilyen esetben felesleges volt…

    Ismétlem: mindenki másképp működhet, éljen úgy, ahogy neki jó, azzal/azokkal, akivel/akikkel neki(k) jó a maga módján.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük