(3584) Változó világ

Tibor bá’ online

 

2021 a 89. év

Feltételezem, hogy az emberekben élősködő ösztönök, burjánzó hormonok (tesztoszteron/ösztrogén) nem változott 70 év alatt (valószínűleg 700 alatt se), de az elvárt viselkedés nagyon. Az ötvenes évek elején a diákszerelem korát éltem. Vasárnap, amikor mindenütt, mindenki otthon volt, nem tehettünk mást, mint kimentünk a Margit-szigetre csókolózni. Délután 6 körül még volt üres pad, amire aztán letelepedtünk, és csendben beszélgettünk, amíg beesteledett, és csak a sötétség beálltakor kezdtünk el csókolózni, de még így is abbahagytuk, ha valakik elmentek előttünk. Ez volt az elvárás, amit tanítás nélkül mindenki tudott.

Azt is tudtuk, hogy vannak buzik, akiket se köcsögnek, se melegnek nem hívtak, minek? A buzi szó éppen úgy meghatározta miről van szó, mintha azt mondtam volna, hogy szék. Buzi és kész, egyszerűen nem foglalkoztunk a dologgal. Vannak vakok, siketek, bénák, hát vannak buzik is. Azon se gondolkoztunk el, hogy miért büntetik őket. Leszbikusokról nem hallottunk, se pedofilokról. Igaz, késelésekkel se volt teli az újság. A közmorált kordában tartották, bár erről manapság nemigen hallani. Illik utálni azokat a „kommunista” időket, amikor minden csak rossz volt, semmi se volt jó, ami persze nem igaz.

Gondolhatjátok, mi volt a véleményem jó 30 évvel, ezelőtt amikor divat szerint a buszmegállóban egymást nyaló-faló tinédzserek kezdtek megjelenni, akik hébe-hóba az állva végzett közösülésig is elmentek. A non plusz ultra természetesen a bevezetett melegek prájdja volt. Azt valahogy lenyeltem, hogy félmeztelenül, félreérthetetlen vonaglásokat produkáltak, az viszont számomra totálisan érthetetlen volt, hogy erre miért büszkék. Hogy lehet valaki arra büszke, hogy egy másik férfi seggébe turkál? Értem én, hogy erre van késztetése, de erre felvágni? Az meg már tényleg abszurd, hogy elvárják, erre én tapsoljak.

Hátránnyal születnek emberek, autisták, Down kórosak, csípő ficamosak, stb. mind csendben tűri az élet igazságtalanságát, és egyik se büszke rá, és nem erőlteti rám torz nézetét, hogy ő egyenértékű a többséggel, mert ez nem igaz. Ott vannak a négerek, mind fehér bőrű szeretne lenni. A ferde szeműeknél, aki teheti (főleg nő) megműteti a szemeit. Olyan kaukázusiról nem tudok, aki ferde szemű szeretne lenni, és ez irányba tenne lépéseket.

Gyerekkoromban olvastam útleírásokat, mert akkor még nagyobb volt a világ, megismerése nehezebb volt. Ott ismerkedtem meg afrikai négerekkel, tányér ajkúakkal, nyújtott nyakúakkal. Nem elég, hogy feketék voltak, még el is torzították a testüket. Magyarországon négert nem lehetett látni. Ez gyökeresen 1949-ben változott meg a VIT (Világ ifjúsági találkozó), amikor jó néhány néger küldöttel találkozhattunk. Jó-jó, hogy emberek, de a bizonyos távolságtartás nem árt.

A „távolságot” legelőször a magyar lányok lépték át a 60-as évektől, amikor színes bőrű diákok kezdek feltűnni hazánkban. Hamarosan elkezdtek vegyes házasságok születni, és óvodákban megjelentek a halványbarna gyerekek. Aztán elkezdtek visszaszökdösni a külföldre telepedett feleségek. Ezekkel a tényekkel a társadalom tisztában volt, de a liberális értelmiség iparkodott lenyomni az emberek torkán, hogy ha valaki a devianciának hátat fordít az homofób viselkedés, vagyis ember ellenes. Mivel én ember vagyok, úgy gondolom, az a homofób, ami olyan viselkedést akar rám erőszakolni, amihez neveltetésemből kifolyólag semmi kedvem. Nem tudom, mit hoz a jövő (ha van ilyen), de én már nem fogom beszopni a szivárvány cuclit. Maradok annál a nézetnél, amikbe beleszülettem. Elfogadom a létezésüket, de ne akarjanak a fejemre nőni.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

58 gondolat erről: „(3584) Változó világ

  1. Tibor bá

    nagyon sokat foglalkozol a homoszexualitás témakörével. Miért?

    Amúgy a hasonlatod nem teljesen fekszik. Az autistákat és csípőficamosokat nem alázták, nem üldözték és nem végezték ki.
    A büszkeség pedig nem arról szól hogy bárki büszke lenne nemi identitására. Hanem hogy büszkén és nyilvánosan felvállalja azt, amiért még 50 éve kényszer gyógykezelést és megalázást kapott.

    Borzasztóan túl van lihegve ez az egész téma egyébként.

  2. 2 – Curix:
    A témát nem én lihegem túl. Én csak tudomásul veszem a közérdeklődést. A nagy átlagtól eltérőknek más-más kellemetlenséggel kell szembenézni. A melegeknek ez jutott, de hadd hívjam fel a figyelmedet arra, hogy nagy részük kifejezetten antiszociálisan viselkedik, ami olaj a tűzre.

  3. Tökéletesen egyetértek, Tibor bá’ jelen gondolataival.
    Véleményem szerint, ez az egész un. „érzékenyítési” cirkusz minimum kontraproduktiv.
    A liberálfasiszták különböző köntösöket magukra aggatván (zöld, buzeráns, stbstb) próbálják meg tematizálni a közgondolkodást, így tartva fenn a saját deviáns politikai- és gazdasági nézeteiket. Szánalmas és aljas egy banda.

  4. Tibor bá!

    Szerintem a buziság nem olyan mint a Down szindróma.

    Az a nézet, hogy a buziság egy születési körülmények (genetika, stb.) által meghatározott dolog ma tudományos álláspontnak számít. A „szakértők” kijelentették, és nekünk nincs jogunk felülbírálni a szakemberek véleményét. Az első szervezet amely kijelentette, hogy a buziság teljesen normális, és velünk született, az az American Psychological Association volt.

    A baj az, hogy emögött nyilvánvalóan volt egy erős politikai törekvés. Ez a törekvés pedig az, hogy azokat akik szót emelnek a buziság ellen, olyan kategóriákba lehessen sorolni, mint azokat, akik pl. a Down szindrómásokat csúfolják. Holott, a Down szindrómásokat csúfolni erkölcsileg egy teljesen más kategória mint a buziságról véleményt alkotni és azt hangoztatni.

    Az igazság, a mai tudományos állásponttal ellentétben, az, hogy a buziság igen is egy szabadon választott életstílus, és mindenkinek megvan a joga arra, hogy véleményt mondjon róla. Sőt, szinte minden vallás (ha úgy tetszik tradíció), évezredek óta, mond is véleményt róla, pl. a keresztény vallás a paráznaság kategóriába sorolta, és évszázadokon keresztül bűnként könyvelte el. Ma a keresztény egyházaktól lényegében megvonták azt a jogot, hogy erről a témáról szabadon véleményt alkossanak. (Ennyit a vallásszabadságról a mai Nyugaton.)

    Lehet, hogy bizonyos emberekben genetikailag erősebb a hajlam ilyesmire, de az, hogy teret engednek a hajlamnak vagy nem, az már az ő szabad választásuk. Valószínűleg sok emberben genetikailag erősebb a hajlam arra, hogy alkoholisták legyenek, de az, hogy teret engednek ennek a hajlamnak vagy nem, az viszont már az ő szabad választásuk.

  5. Az a baj, hogy mindenki csak a saját tapasztalatai és érzései alapján tudja közelíteni a dolgot, és a tudományos megközelítés sem egyértelmű, ami a genetikai meghatározottságot és a szocializáció szerepét illeti a jelenségben.
    Meleg politikus részéről hallottam azt a megközelítést, hogy felesleges félteni a hetero fiatalokat, azokat hat lóval sem lehet más irányba elvinni, mint ahogy a homo fiataloknak is hiába próbálják sulykolni, hogy ez nem normális, ez nem fog segíteni. Az érzékenyítés pusztán arra szolgál, hogy a meleg fiatal ne bűntudattal, önmagával súlyos lelki küzdelmekkel nőjön fel, és legyen boldogtalan, hanem könnyen felismerje saját helyét, és azt sérülések nélkül elfogadja, a többi meg ne csapjon nagy cécót ekörül, vegye simán tudomásul.
    Innen kezdve valóban kulcskérdés, hogy ez genetikai alapú, vagy sem, mert ha igen, akkor igaza van, ha viszont szocializációs alapú, akkor veszélyes út a társadalom számára.
    Én nem tudom eldönteni kétségek nélkül, melyik út a helyes, nálunk a konzervatív megközelítés uralkodik, de lehet, hogy ez csupán azon alapul, hogy járt utat a járatlanért el ne hagyj, ha a legkisebb esélye is fennáll, hogy a liberális megközelítés olyanokat is más útra térít, akik egyébként nem lettek volna melegek, akkor inkább szenvedjen akár ártatlanul is az érintett, minthogy a fiatalok egy része rossz irányba forduljon…

  6. A tágabb probléma, hogy a fogamzásgátló feltalálásának köszönhetően, szétválasztottuk a szexualitást a biológiai funkciójától. A fogamzásgátlót egyébként a Rockefellerek pénzelték, félig meddig rasszista motivációval. A Rockefellerek nagyon féltek attól, hogy az USA-ban a feketék szaporodtak, és attól is, hogy a katolikusok szaporodnak (a Baby Boom lényegében egy katolikus jelenség volt), a fogamzásgátló, később az abortusz, lényegében egy Rockefeller finanszírozott eugenikai projekt volt.

    A gond az, hogy a fogamzásgátló szétválasztja a szexualitást a természetes funkciójától, az utódnemzéstől, és lesilányítja a társas önkielégülés szintjére. A modern szexualitás, beleértve a buziságot, lényegében mind ilyen: társas önkielégülés. Ha egy pillanatra eltekintünk a buziságtól, máshol is azt találjuk, hogy az egészséges szexualitás helyére a media (a social engineering) a társas önkielégülést akarja behelyettesíteni. Pl. a „Sex and the City” sorozat szereplői basztak minden jobbra balra, de soha nem merült fel bennük, hogy a partnereikkel túl menjenek a felszínes kapcsolaton, pláne nem, hogy gyerekeket nemzenek és megházasodjanak.

    Magyarországon a „Megáll az idő” c. film utal ilyesmire. A gimnazisták pornóképeket nézegetnek, mire egy oktató elképed, hogy hogy lehet azt ami „szent dolog” (amiből az élet foggan) így ábrázolni, és ilyen célokra használni. Az egyik főszereplő, a szerelmi bánata után (azaz, amikor kiderül, hogy akibe szerelmes volt, annak számára az aktus nem volt több mint „kollektív önkielégülés”) levonja azt a következtetést, hogy „a kúrás nem szent dolog”.

  7. Tibor bá, köszönöm a normalitás mellett kiálló cikked.
    Ha ezt most az egyik távközlési cég dolgozójaként írtad volna, nem biztos, hogy még meglenne a munkaviszonyod…

  8. Hats off to Tibor bá!

    Valóban a mi korunkban ez volt a normális. Manapság a média mindent túldimenzionál. Lényegében átvette a főszerepet az emberi tudat formálásában.

  9. „A melegeknek ez jutott, de hadd hívjam fel a figyelmedet arra, hogy nagy részük kifejezetten antiszociálisan viselkedik, ami olaj a tűzre.”

    Tibor bá

    ez az okozat.
    Ha nem kéne egy életet végighazudniuk, nem kéne folyton védekező poziciót felvenniük a társadalom meg nem értése miatt, akkor nem lennének antiszociálisak.
    Minél nagyobb a homofóbia, annál nagyobbak a torzulások a melegek körében.
    Egyszerüen csak békén kéne már hagyni a melekeket, nem népszerüsiteni öket, nem alázni öket nem gyogykezelni öket, nem reklémozni öket……
    Csak békén hagyni…..

    Látszólag ez nem megy.

    ——-

    Egyébként maga a „normalitás” szó elég megfoghatatlan fogalom. Semmi köze a valódi „természetességhez”.
    Az emberi tudat és elme dönti el, hogy szerinte mi normális és mi nem.
    Szocializálódás kérdése nem pedig önálló végsö entitás.

    Tibor bá. Te a 40-es években szocializálódtál. Neked örökre ez marad a „normalitás” pedig valójában semmivel nem volt jobb kor mint a mostani.
    Az aki most szocializálódik, annak a mostani lesz a „normalitás”.
    És ez így lesz amig a világ világ.
    Minden generáció elbaszottnak érzi a következö generáciot.
    Pedig valójában amit mi a következö generácio torzulásának érzünk, az nem más mint az emberiség fejlödése.
    Ez a sok kis „elbaszott” „torzulás” vezetett oda hogy ilyen összetett és bonyolult társadalomban vagyunk képesek relaiv békésen együttélni.
    Ez az ember esetében hatalmas dolog, mert rendkivül agressziv fajról van szo.

    Szóval ennyit a normalitásról. Nincs abszolút normalitás.
    (illetve csak néhány megvilágosodott tibeti szerzetesnek, akik képesek a dolgokat a tiszta valójukban látni és ahol megszünik a dualitás.)

  10. Szerintem azért hogy eltereljék a figyelmet a közeledő gazdasági-társadalmi plusz ökölógiai és erkölcsi katasztrófáról, egyre több gumicsont és nagyobb adag kábítószer kell a népnek. Ezért tálalják egyre nagyobb adagokban ezt a témát is a betülevessel együtt. Amíg eszi a nép.
    De mindig van egy (közeledő) „tipping point” amit nem tudnak így sem megakadályozni…

  11. A melegség sokáig marginális probléma volt. Volt , elfogadtuk, hogy van, nem okozott problémát. Ha nem lenne egy meleg ismerősöm aki egy klassz, szuper ember, akin keresztül másképp látom a helyzetet, akkor most rohadtul utálnám őket …
    – mert úgy az ember arcába tolja az egész média , politika szinte perverz módon az egész témát, hogy szinte nincs olyan, akinek ne lenne elege az egészből.
    És ezért azok a hibásak, akik Mo. kb. 40 évi lemaradását ott kint nyugaton pár év alatt akarják behozni. OV jó érzékkel ezt meglátta és kihasználta, ezért kár őt hibáztatni, ő eddig is adta magát.
    A EU viszont elbaszta, és lehet ezzel betonozza be OV-t a következő 8 évre.Már lassan azt kezdem érezni, hogy ez is volt az érdeke.

  12. 10 – Curix:
    Az utca emberét nem érdekli, hogy valami az okozat, abszolút tények felett ítélkezik. És tudod nekünk családon belül van tapasztalatunk első kézből. Nehéz engem meggyőzni.

    Normálís az, amit a mindenkori társadalom normálisnak ítél meg. Ehhez kell alkalmazkodni. A többi csak okoskodás.

  13. Boris Becker véleményével mit pörgött az idiotizmus?

    Ha Navratilova mondta volna akkor minden OK? nem pörög senki?

  14. 10 Curix
    Azt nyilván te is tudod, hogy minden szülő rémálma, hogy a gyereke homoszexuális, és ezzel sokáig nem is akar szembenézni, hiszen a gyereke megtagad mindent, ami a család, az élet továbbvitelét jelenthetné, ami fontos volt minden elődének, mintegy elhajítja azt az örökséget, amit minden ősén keresztül kapott, és elvágja az élet továbbadásának szálát.
    Ez már éppen elég motiváció ahhoz, hogy ez olyan kollektív védekezési mechanizmust gerjesszen a többségi társadalomban, hogy nehogy valami külső tényező ebbe az irányba terelje gyerekét.
    Tehát a kulcskérdés valóban az, hogy létezhet-e ilyen befolyásolás, ami az átlagos huzalozású gyereket ilyen irányba terelheti.
    Mert ha fennáll az esélye, hogy igen, akkor ne csodálkozz, ha foggal körömmel harcolnak ellene.
    Te annak idején kifejtetted, hogy nálad ilyesmiről szó sem volt, sőt harcoltál saját belső indíttatásod ellen, és szégyellted magad, hogy nem olyan vagy mint a többi, és csak hosszú szenvedés után fogadtad el magad olyannak, amilyen vagy.
    De vajon minden gyakorló meleg ilyen lehet, vagy vannak, akiknél egy gyerekkori, serdülőkori élmény billentette ebbe az irányba, ami aztán járt úttá vált?
    Neked biztos több információd van erről, gondolom sorstársakkal ilyesmiről bizalmasabban tudtál beszélni.
    Kíváncsi lennék a véleményedre…

  15. „Az igazság, a mai tudományos állásponttal ellentétben, az, hogy a buziság igen is egy szabadon választott életstílus, és mindenkinek megvan a joga arra, hogy véleményt mondjon róla. ”

    5.

    🙂
    Az ilyen kijelentéseken már csak mosolyogni tudok. Félelmetes mennyi önjelölt buziszakértö él ezen a földön.
    Ha mindenki azzal foglalkozna amihez ért, sokkal jobb hely lenne ez a Föld.

    „ha a legkisebb esélye is fennáll, hogy a liberális megközelítés olyanokat is más útra térít”

    Hubab

    ha valakit letérit, akkor nem lehet hogy azért téríti le, mert az az ö utja?
    Ha valaki nem fogékony valamire azt te az életben nem téríted sehova csak eröszakkal, arrol pedig itt szo nincs.
    Egyébként tetszik a hozzászolásod. Kimért, higgadt, tárgyilagos mint ahogy töled megszoktuk.

  16. 15 – Hubab:
    Az én megfigyeléseim szerint egy fiúból buzi bizonyos behatások útján lesz. Nem ő választja meg. A leszbikusok között van, aki divatból vállalja fel, így le is tud szokni róla.

  17. 11. „…egyre nagyobb adag kábítószer kell a népnek. Ezért tálalják egyre nagyobb adagokban ezt a témát is… ”

    Szabad ember vagy, ezért azt tehetsz amit szabad 😉
    A tömeg jelmondata: Éljen a fogyasztás szabadsága ! = a szabadság (el)fogyasztása.

    Százezrek áldozzák pótolhatatlan éveiket fölösleges dolgokra, és ha vannak is megvilágosult pillanataik, folytatják tovább haláltáncukat , é s úgy lefoglalják szerencsétleneket, hogy észre sem veszik, miközben a a világ a semmibe hull.

  18. „Normálís az, amit a mindenkori társadalom normálisnak ítél meg. Ehhez kell alkalmazkodni. A többi csak okoskodás.”

    Tibor bá

    pont ezt probáltam megértetni, hogy a normalitás az egy folyton változó tartalmú fogalom. Ami 50 éve deviancia volt, az ma normalitás.
    Ha ezt nem vagy hajlandó elfogadni akkor kiöntöd a gyereket a fürdövizzel.

    Nincs az emberbe kodolt undor a homoszexualitás ellen. Ez részben szerzett viselkedés, részben az idegentöl ismeretlentöl valo félelem.
    Ezt a kettöt hivatott a Meseország kezelni, de a társadalom egy része még nincs olyan tudati állapotban, hogy ezt megértse, igy marad a tudattalan höbölgés.

    A társadalomban mindenki tartozik egy kisebbséghez. Vannak akik alacsonyak, vannak akiknek a farka kicsi, vannak akik buták, vannak akik rondák, vannak akik betegek, vannak akik fogyatékosok, vannak a dohányosok vannak akik kábitoznak, isznak…… a sor végtelen. Normális ember nincs.
    Tibor bá, mibe kerül az neked ha elfogadod a tényt, hogy létezik homoszexualitás?
    Semmibe. A buzinak pedig azt jelenti hogy egészséges lelkülettel tud felnöni.
    Teljesen mindegy ki hogy mennyire kapálózik, meg milyen törvényeket hoz, meg mit tilt nem tilt akkor is buzi lesz a férfiak 5 százaléka.

    Én például egyáltalán nem undorodnék attol ha az iskolában tanitanának egy keveset a kisebbségek életéröl. Hogy él egy down koros egy vak, egy láb nélküli stb….
    Ezek nem reklámok, hanem informáciok ahhoz, hogy az ember megértöbb és elfogadobb legyen.
    Mert az ember már csak olyan hogy szeret itélkezni és általánositani és relativizálni . (lásd Világfigyelot)

  19. „De vajon minden gyakorló meleg ilyen lehet, vagy vannak, akiknél egy gyerekkori, serdülőkori élmény billentette ebbe az irányba, ami aztán járt úttá vált?”

    Nincs ilyen Hubab. Ezért lenne veszélytelen a Meseország, de mint feljebb írtam a magyar társadalom nincs még ezen a fejlettségi szinten hogy ezt elfogadja.

    Mai napig nem tudja a tudomány, hogy mi hozza elö a homoszexualitást. Genetikai és környezeti behatások együttesen okozzák. Bár nem találtak „buzi” gént mégis a genetika lehet a meghatározóbb, mert nincs egyértelmü olyan pszichés behatás ami homoszexualitást okoz.
    Ami szinte minden meleg esetében fenn áll, hogy rossz apa fiu kapcsolat van, vagy egyáltalán nincs.
    Ez azonban nem lehet egyetlen ok, hiszen a legtöbb rossz kapcsolat esetén mégis hetero lesz a gyerek. A zsarnok anya esete sem okoz egyértelmüen homoszexualitást, hiába terjedt el ez a vélekedés.
    A Meseország csak azokat a fiatalokat érinti meg, akikben már amugy is megvan a hajlam. Nekik ez segitség.
    A többire pedig nincs hatással, max segiti az elfogadást.
    Ezért állok értetlenül Dórika darálós akcioja elött, de hát el kell fogadjam még erre nem állunk készen.

  20. 19 – Curix:
    Hevesen vitázol, de nem figyelsz. Ezt az állításomat: “Normális az, amit a mindenkori társadalom normálisnak ítél meg. Ehhez kell alkalmazkodni. A többi csak okoskodás.” miért húzza át a normális állandó változása?
    Miből veszed, hogy nem fogadom el a homoszexualitás létezését? A tényeket el kell fogadni. Viszont a probléma nem érdekel. Mint blog gazda foglalkozok vele, mert ez a közérdeklődés.

  21. 11. Vaszil

    Megint fején találtad a szöget!

    És ahogy a hangok erősödnek és a híradások tematikái egysíkúvá válnak, úgy mutatja nekünk, hogy közelítünk ehhez a bizonyos ponthoz.
    ————————————–

    Tibor bátyám,

    Az, hogy mi a közízlés meg a témái az-szerintem-nem fontos.
    A honlapot remekül vezetted és vezeted át a hullámokon.
    De a közízlést soha nem szolgáltad. Talán most, hogy a köz ízlése és érdeklődése komolyabb témák fele fordul, oldalad nagyobb látogatottságnak örvend.

    Azonban a homoszexualitás kérdésköre már valóban unalmas.

    Abban, hogy mi a normalitás egyáltalán, meg Curixnak van igaza, legalábbis szerintem.
    A mai társadalmi norma beteg, tehát ahhoz idomulni teljesen felesleges. Ezt a melegek joggal hozhatják fel érvként.
    A buziság kérdésköre nem a társadalmi norma, hanem az élet továbbvitele szempontjából minősül természetellenesnek.
    Pont, hogy bizonyos erők kívánják a melegséget társadalmi normává emelni.
    Az idősebb korosztály megcsontosodott identifikációjában, az azonusulása és világszemlélete általánosságban késznek, befejezettnek tekinthető.
    Nem rugalmas. Ezért a buziskodás kérdésköre számukra vörös posztó.

    Pedig a társadalomnak önmagáról alkotott elképzeléseiben sokkal rugalmasabbnak kéne lennie, no nem ebben a századrangú kérdésben.

    Ez egy nagyon fontos lépés, jelen pillanatban gőzerővel zajlik a változás a fejekben.
    Ezt az űrt mesterségesen próbálják betömni, kész témákat, irányultságot adni ennek a változáskényszernek. Ne, ne a fontos témákra figyeljetek! Ne magatokon dolgozzatok! Figyeljétek inkább egymás
    szexuális szokásait, azokkal törődjetek!
    Aggódjatok, hogy melegek lesznek a gyerekeitek, ha a buzik írják a mesekönyveket!
    Van benne igazság, de ez a kormány részéről is csak egy felszínes ellenállás a hülyeség ránkkényszerítése ellen.
    A valódi problémák nagyon mások, mert a homoszexuálisok és heteroszexuálisok egy oldalon játszanak, függetlenül a seggturkálástól.
    Mind a két fél a szopórolleren van

    Curix

    Nem biztos, hogy tudatilag nem tart ott vki, ha elutasítja Meseországot. Lehet, hogy nem akarja, hogy a tudattalanabb tömegeket szándékosan tévútra vigyék!

  22. 22. „Pedig a társadalomnak önmagáról alkotott elképzeléseiben sokkal rugalmasabbnak kéne lennie. ”
    Nem tudom merre élsz, én másképp látom, és nem hiszek egy médiumnak sem. A magyar társadalom maga módján pragmatikusan és jól áll az egészhez. A Tobi színei c. film is ezt mutatja.
    Ma Mo.-n aki nem érzi jól magát a bőrében, átoperáltathatja magát, az állam is finanszírozza, és minden segítséget megkap hozzá.
    Az egész gender téma viszont annyira túlpolitizált hatalmi játszmák szintere lett, mint a feketék BLM-je az USA-ban. Ez mind figyelemelterelés, miközben egyre jobban adósodik el a társadalom, értéktelenedik el a kis pénzecskéje, és fogy el a maradék szabadsága.

  23. Tibor bá

    már megint magadra veszed amit általánosságnak szánok.
    Ha mindenki legalább úgy állna a homoszexualitáshoz mint te már elöbb lennénk mint a mai helyzet.
    Egy számos réteg még mindig felakasztana minket.

    „A mai társadalmi norma beteg”

    Balázs,

    nem betegebb mint valaha a történelem során, sőt…..
    Az hogy te nem látod benne a fejlődést az a te problémád nem a társadalomé, de
    ettől még kicsit erős dolog egy egész társadalmat lebetegezni.

  24. 7./ Világfigyelő.
    Már meg ne haragudj, de ha ez = „”a fogamzásgátló szétválasztja
    a szexualitást a természetes funkciójától, az utódnemzéstől, és
    lesilányítja a társas önkielégülés szintjére.”” a saját véleményed ?
    és a saját szexuális életedet úgy véded a silányságtól, hogy csak
    gyermeknemzés céljából gyakorlod, akkor téged sajnálni lehet.
    10./ Curix.
    Agyvérzésem utáni vizsgálati szakaszban kapcsolatba kerültem egy
    ideggyógyász főorvosnővel, kivel egy két nap után magánjellegű
    beszélgetések is előfortak. — Tőle hallottam az eleinte viccesnek
    ható kijelentést, = „”AKIRE AZT MONDJÁK HOGY NORMÁLIS, AZT
    ROSSZUL VIZSGÁLTÁK MEG.”” — A normalitás megítélése csak egy
    szubjektív vélemény, melyet nagyban befolyásola kijelentő személy
    szocializálódása, és a mindenkori társadalmi megítélés, elvárás !!!

  25. Úgy érzem, hogy az írás, és a vita, arra keresi a választ, hogy hogy változhatott ekkorát a világ, hogy ma, legalábbis a nyugati világban, a politikai elit támogatja a homoszexuális-agendát. Támogatják a politikusok, támogatják a multi-cégek, támogatják az egyetemek, a média, stb. (Vannak helyek, ahol ez nem így van, pl. Kína, Oroszország, Irán, Törökország, Afganisztán most szabadul fel, nem hiszem, hogy ott túl sok helyen leng majd a szivárványzászló, és ezt a listát is folytathatnánk.)

    A kérdés az, hogy hogy jutott el idáig a nyugati világ. A buziszex, definició szerint, olyan szex, amely nem vezet utódokhoz. Magyarul, a buzik azért szexelnek, hogy kielégüljenek, azaz hedonizmusból.

    Szerintem ahhoz, hogy a nyugati világ idejusson, nagy szerepet játszott a fogamzásgátló elfogadása, mert a fogamzásgátló elválasztja a szexualitást az utódnemzéstől, és a fogamzásgátlós szex is mindössze a személyes élvezet céljából történik. Ezekből a szempontokból a buziszex és a fogamzásgátlós szex között nincs különbség. Mindkettő hedonizmus.

    Az állításom az, hogy a fogamzásgátló elfogadása után a buziagendát elfogadtatni nem volt nehéz.

    Egyébként nem feltétlenül igaz, hogy a normalitás csak egy szubjektív vélemény, stb.

    Van egyetemes morál, és ha a társadalmi normák nem igazodnak hozzá, annak előbb utóbb az adott társadalmak megisszák a levét. Pl. az USA régebben egy fejlett ország volt, ahol ha dolgoztak az emberek, akkor, ha nem is lettek milliomosok, jutottak valamire. Az USA akkor (ha nem is teljesen megérdemelten) a világ mintapéldája volt. Az 1960-as években kezdődött a szexuális forradalom. Ma az USA egy hatalmas „shithole”, a városai egyrésze lakhatatlan (pl. a jobb sorsra érdemes San Francisco ma már arról híres, hogy tele van hajléktalannal, heroinossal, és tele vannak szarva az utcák), a jóléti mutatókban már rég nem övé a vezető szerep, és a listát folytathatnánk.

  26. Curix,

    Nagyon gyenge duma ez a „magyar társadalom nem elég fejlett”. Csak úgy bűzlik a felsőbbrendűségi tudattól.

  27. 23. László

    Ahhoz, hogy meghaladhasd önmagad-és ez nem csak egyénekre igaz, hanem össztársadalmi szinten is- folyamatosan új képet kell magadról magadnak csinálni. Ez kép mikor megvalósul maga a változás.
    És én Így értettem a rugalmasság szó jelentését, ebben a kontextusban.
    Természetesen ez folyamatos önismereti információbővüléssel és nézőpontváltoztatással kell kieszközölni.

    Curix
    A társadalom beteg, meg kéne gyógyulnia! Persze fogalmazhtunk úgy is, hogy saját hosszútávon működésképtelen sztereotípiáinak a rabja. Azt gondolja jól csinálja, amit csinál, de aztán szembejön vele élet. Szépíthetjük ahogy akarjuk, véleményem szerint ez a lényeg.
    A homo- vagy egyéb örületek pedig csak tünetek.
    És látom, hogy fejlődik, leginkább visszafele.

  28. Idáig azt hittem Tiborbá bölcs ember. A homokosokhoz való hozzáállása rámutatott hogy nem több egy átlagos vénembernél. Megvan a saját begyöpösödött véleménye melyen a tények se változtatnak. Sőt az ellentétes véleményt kimoderálja, elüldözi.
    „Mint blog gazda foglalkozok vele, mert ez a közérdeklődés.”
    Blikknek írod a cikkeket vagy olyanoknak akik kilógnak az átlagból?

    Mertazért itt az átlagtól kilógó érdeklődésű az olvasótábor és régebben a postok sem a médiát követték.
    Pont arról szólt a blog amivel nem dicsekednek a médiában.
    De a színvonal zuhan, sőt a saját postok igazságtartalmát már maga Tiborbá is néha kétségbe vonja.
    Első és utolsó kommentem, nagyot csalódtam az oldalban.

  29. 28:
    Kedves Anita!
    Én az „értelmes ember” definícióját másképp adom meg. Szerintem értelmes az, aki megérti, amit írok, és nem vagyok csalódott, ha valaki nem.

  30. 15 hubab:
    Próbáld meg saját szöveged elolvasni úgy, hogy a homoszexualitás helyére a katolikus pap/apáca kerül, és vidd tovább a párhuzamot…
    Elvágja az élet továbbadásának szálát?
    Van jogom ítélkezni az életmódja felett, vagy az a saját választása?
    Mentális betegség az, ha valaki katolikus pap/apáca?
    Vállalhatja, lehet büszke a normálistól eltérő életére, vagy el kell rejtőznie?
    Próbálhat másokat téríteni?
    Mi lesz ha az én gyerekemből is katolikus papot/apácát nevel és nekem nem lesz miatta unokám?
    Küzdhetek foggal-körömmel, hogy a gyerekemnek közelébe se mehessen ilyen?
    (Az állam megvédi a gyerekeket, fiatalokat tőlük, vagy épp támogatja őket, számos pedagógiai intézményt átjátszik nekik?)

    Kihal az emberiség/Európa fehér népessége ha mindenkiből katolikus papot/apácát nevelnek?

    Hát nem felháborító és/vagy nevetséges némelyik kérdésnek még a felvetése is?

  31. 28. Ádám Anita

    Neked fogalmad nincs mi mellett állsz ki, és ki ellen harcolsz.
    Én csak annyit mondok neked, nem Tiborbá az ellenséged..

  32. 19. Curix :
    “ Nincs az emberbe kodolt undor a homoszexualitás ellen.”
    Megnyugtatlak, a normális emberekben és még az állatvilágban is van ilyen. Ha nem lenne, akkor te sem lennél és már régen kihalt volna minden élőlény.
    Ez a fajta degenerált viselkedés a társadalom számára káros, így terjesztése, propagálása üldözendő is. Amelyik társadalom nem így cselekszik, az saját (erkölcsi) mocskába fullad.

  33. A túlnépesedés ellen sokféle módszert alkalmaztak már, pl. Kínában az “gyermek engedélyezett” törvény szabott gátat a nèpessègrobbanàsnak. Egy önmagát liberális demokráciának nevező társadalom nyíltan nem léphet fel azzal a céllal, hogy beavatkozzon az emberek magànéleti döntèseibe.
    Màs utat kell keresni.
    Ezt az utat kezdték el először a szingli èletmód propagàlàsával, a meleg párok elfogadtatàsával, most pedig az egészséges élet elleni (pl kövérség) fellépésükkel.
    Meleg pàrok mindig is voltak és lesznek, ès szerintem a tàrsadalom többsège ezt tudomásul is veszi, és nem bántja, nem üldözi őket.
    Persze vannak kevesen, akik támadólag lépnek fel, ezek egyedi esetek, nem általànosíthatóak.
    Minden embert ért már atrocitás az életben, erőszkoskodàs, szóbeli megalázás, ez nem a melegek privilégiuma.

  34. Hanyistók

    Pont erről írtam valamivel feljebb, a hogy minél erősebb a homofóbia annál erősebben van jelen a melegek torzulása, annál agresszívebben kerül felszínre a homoszexualitás.

    Pontosan a te magatartásod és homofóbiád az, ami ezt a problémát fenntartja.
    Kijelentéseidet pedig hagyjuk. Egyenként cáfolhatóak.

    30
    Avatar

    ez jó volt!

  35. 30 Avatar
    Félreértelmezted, amit írtam.
    Én tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy a népesség fennmaradását nem veszélyezteti, ha egyes csoportjai kiesnek a szaporodási láncból, majd mások bepótolják helyette – ha akarják.
    Én arra mutattam rá, hogy mi az a fő motívum, ami a homofóbiát, illetve a fiatalok távoltartását a jelenségtől gerjeszti természetes módon.
    Meg vagyok győződve róla, hogy szinte nincs olyan szülő, aki megtudva gyereke másságát, ne érjen meg súlyos lelki válságot, keresve az okot, ki saját magában, ki a külvilág hatásaiban, és az elfogadás mindig egy hosszú keserves folyamat során történik meg, mikor a szülő belátja, hogy semmit nem tehet ellene, de gyerekét megtagadni nem akarja…
    Ergo, aki még nem ment át ezen a folyamaton, az rettegéssel gondol a lehetőségre, és mindent elkövet, hogy a valós, vagy képzelt okokat kizárja, hogy a gyereke érintett legyen.
    Ezért írtam, hogy ebben kulcskérdés, hogy ténylegesen lehet egy heteró alapállású gyerekből külső behatásokra meleget csinálni.
    Ha ebben a kérdésben a legcsekélyebb kétség is megmarad, az fent fogja tartani a meleg mozgalmakkal szembeni ellenállást.
    Ha kétségtelenül bebizonyítható, hogy a beállítottság eleve kiskortól kezdve bevésett és megváltoztathatatlan, akkor ennek tudatában a szülő nem tud felelősséget hárítani senkire, és sokkal könnyebben elfogadná a tényeket, és nem volna táptalaja a gyűlölködésnek.
    Kérdés, hogy tud-e a tudomány kategorikus választ erre, vagy fennmaradnak még kétségek?

  36. Az igazság az, hogy a szexuális devianciák progresszívek. Ha az ember táplálja őket, erősödnek, ha nem, akkor gyengülnek.

    A legutóbbi pár évtizedben az online pornó olyan mennyiségben és mértékben vált elérhetővé mindenkinek, ahogy soha korábban, és ez a devianciák minden mértéken felül való elszaporodását, fokozódását okozza. Az ok-okozati kapcsolatot egyértelművé teszi azok a tapasztalatok, hogy aki abbahagyja, annak a szexualitása vissza tud térni a normális kerékvágásba.

    És igen, még a homoszexualitásra is rá lehet kapni, ha valaki elkezdi nézni azt a pornót is. Ahogy gerontofíliára, pedofíliára, vagy bármi más perverzióra.

  37. Felmerült egy állítás, miszerint a homoszexualitás genetikai hátterű is.
    Tudomásom szerint nincs ilyen háttér, ergo a homoszexualitás tisztán pszichés eredetű, aminek okán már egyből más megvilágításba helyezi az LMBTQ propaganda nyomulását.

    Látom pár embernek leesett mire megy ki a „buzikérdés”, a változás a küszöbön van, egyre vadabb dolgokkal akarják a köztémat tematizálni, de ennek hamarosan vége lesz, mert a hülyeség maga alá temeti önmagát.

  38. „És igen, még a homoszexualitásra is rá lehet kapni, ha valaki elkezdi nézni azt a pornót is. Ahogy gerontofíliára, pedofíliára, vagy bármi más perverzióra.”

    Ábel,
    ez saját tapasztalat?

    „Tudomásom szerint nincs ilyen háttér, ergo a homoszexualitás tisztán pszichés eredetű”

    Dajtás
    akkor hibás a tudásod. Baj csak az, hogy ezt terjeszted is.

    Egyébként baromi hamar megbuktatható az elméleted.
    Mond meg mivel magyarázod az állatok közti homoszexualitást?
    Meseország, LMBTQ propaganda?
    Szerinted a delfinek, pingvinek, albatroszok, nyulak agyát melyikkel mosták?

    Ma Magyarországon nincs LMBTQ nyomulás, sem semmiféle buzi propaganda.
    Orbán keresett magának egy új ellenségképet mert a menekültek nem jönnek, a vírus letünöben és a választás itt kopogtat.
    Magyar társadalom relativ konzervativ igy jo részüket neki lehet ugrasztani a buziknak.

    Hubab

    benned rengeteg felesleges szorongás van.

    Egyáltalán nem fogja ezt fel így minden szülő, mint te. Egyébként roppant önző a gondolatmodod. A legnagyobb aggodalmad az, hogy a vérvonal nem megy tovább és fel sem merül benned hogy a srác mennyit fog ezmiatt szenvedni.
    Azért ezt próbáld átértékelni.

  39. Általánosságban azt tudom mondani hogy a homoszexualitás elleni harc pont annyira halálra van ítélve mint a klímaváltozás elleni harc.

    Mindkettőt törvényekkel akarja megoldani az emberiség, kérdés a klímát mennyire fogja érdekelni, ha hoz az ember egy törvényt, ami másfél fokban maximalizálja a felmelegedést?
    Hát a homoszexualitást pont ennyire fogja érdekelni Orbán törvénye….
    Természetes jelenségeket nem lehet törvénnyel szabályozni, bármennyire is szeretnénk.

    Az erőből, érzelemből és egoból gondolkodást előbb utóbb fel kell váltsa egy emberibb , tisztább, megvilágosultabb, alázatosabb, hiedelmektől amennyire lehet mentes gondolkodás, különben nem élünk túl.

    Áldás békesség.

  40. 39 Curix
    Bennem már nincs ilyen jellegű szorongás, annál is inkább, mivel a gyerekeim már túl vannak azon a koron és élethelyzeten, hogy ez felmerüljön.
    De őszintén szólva számomra elképzelhetetlen, hogy egy szülőt ne rázná meg, ha kiderül, hogy a gyereke saját neméhez vonzódik, hacsak nem ő maga is hasonló cipőben járt, ami révén nagyobb a toleranciája.
    Engem is megrázott volna, még ha idővel meg is békéltem volna a helyzettel, amire nincs orvosság…
    És te nekem tulajdonítod azokat a motivációkat, amit én elvileg a nem túl képzett, és művelt átlagembernél feltételezek, és akikre bizton számíthatna kormány populista politikája.
    Lehet, hogy nem minden szülő fogja így fel, de szerintem a túlnyomó többség igen, és bűnbakot keres, miért jutott, vagy juthatna ide a gyereke.
    Bennem legalább kétségek vannak, hogy mi a probléma gyökere, a többségnek meg szemernyi sincs, és gyönyörűen provokálható, irányítható, amit Orbán ki is használ…

  41. „Általánosságban azt tudom mondani hogy a homoszexualitás elleni harc pont annyira halálra van ítélve mint a klímaváltozás elleni harc.”

    MIndkettőt lehet úgy hívni, hogy „globális felmelegedés”.

  42. 39:
    Nagyon nyomod, fizetnek érte?
    – menekültek pedig folyamatosan jönnek, sőt vannak is, nézz körül a belvárosban

    – de van aberrált (nevezhetjük lmbt akárminek is) nyomulás, lásd a „mese” könyvek pl.

    Ne erőlködj tovább, otthon azt csinálsz a szobádban 18 év feletti partnerekkel, amit csak akarsz, ennyi legyen elég. Ez a végállomás, a normális társadalomnak itt a kompromisszum határa. Ne feszegesd tovább, nem érdemes.

    Sokkal nagyobb problémák vannak a világban (totál egyenlőtlen jövedelem eloszlás, környezetszennyezés, egészségügy helyzete sok országban, stb).
    Ezek mind előbbre valók az aberrált szexualitás kérdésénél.

  43. 39. Curix
    „Mond meg mivel magyarázod az állatok közti homoszexualitást?”
    Olyan valójában nincs. A hímeknél előfordul, hogy úgy tesznek, de az inkább a dominancia megnyilvánulása, az erőfölény kimutatása.
    Leszbikusság meg egyáltalán nincs.

  44. 40. Curix
    „Általánosságban azt tudom mondani hogy a homoszexualitás elleni harc pont annyira halálra van ítélve mint a klímaváltozás elleni harc. ”
    Ez igaz, de vannak itt mélyebb okok is.

    A mai szülői modellből egyre inkább eltűnik az egészséges apa és férfikép – ha volt egyáltalán az abszolutisztikus társadalmakban. A férfiak egyfajta robotpilóta szerepét töltötték be évszázadok során, egész nap dolgoztak, vagy háborúba küldték őket meghalni, így a gyerek sem sokat látott belőlük, mesekönyvekből meg nem tanulható meg.
    A mai fiatal generációk már megszokták , hogy a materializált anyai világ kényeztet, dolgozni egyre kevesebbet kell, a hagyományos és sivár férfias minta már szinte kínos, negatív előjelet kapott, a feministák is ott ütik, ahol csak lehet. Az új mintákat a szexuális forradalom elsöpörte. Atomizálttá vált a társadalom, a hagyományos szerepek még jobban fellazultak, az egyke szülő (anya) még jobban feminizálta gyerekét. A férfierőt zsarnoki, pedofil, a harcos archetipusát romboló és barbár tartalmakkal töltötték fel. Mondjuk ki: ciki férfinak lenni, elvették tartását, felelősség vállalását, és sekélyes önsorsrontó mintázatokkal pecsételték le.
    A nőknél az egyedülálló, független és gyermektelen vagy a gyermekét egyedülnevelő a trendi, aki jól elvan férfiak nélkül is. Egy ilyen társadalomban az önbizalomhiányos, identitását kereső fiatalnak megéri melegnek lenni, szinte erőfeszítést sem igényel.
    Persze rengeteg a pozitív ellenpélda, akik nem hagyják befolyásolni magukat a modern társadalom mérnök szerepét betöltő média és politikusok által.

  45. Re:Curix
    Légy szíves linkeld be azokat a releváns kutatásokat, ami alátámasztja a homoszexualitás megtalált génjeit, hajlandó vagyok revidiálni a véleményemet.

    Állati környezettel nem érdemes példálózni, pl a krokodilok(nem csak ők) felfalják a kicsinyeiket, ha nagyon szűkös az élelem forrás, de fejlett emberi társadalomban a gyerekevés sehol sem lesz elfogadva…

  46. László,

    Igen, és ezt a frankfurti iskolának köszönhetjük. Ők kezdték a filozófiai aknamunkát az egészséges család, és az erős apafigura ellen. És, legalábbis Nyugaton, a jelek azt mutatják, hogy sikeresek voltak.

    Kevin Macdonald, amerikai evolúciós pszichológus kiválóan elemzi ezeket a dolgokat, pl., „The Culture of Critique” c. könyvében…

  47. 45. László

    A ilyen feminim társadalmakat egy erőszakos,harcolni akaró és tudó népcsoport vagy a fanatikus vallás által feltüzeltet emberek ugy söprik majd el mint a hogy fingot a tórnádó…..

  48. Itt sokak szerint ez csak összeesküvés elmélet 😉

  49. 49.László

    Be kell költözni egy kis idöre egy kis Borsodi zsákfaluba a feminineknek és mindjárt valóság lesz az összeesküvés elmélet ?

  50. 39: Sokezer ember közös tapasztalata, hogy bármilyen szexuális elhajlásra rá lehet szokni, ha az ember „elég” pornót néz.
    https://www.yourbrainonporn.com/

    Az is elég nyilvánvaló, hogy túlszexualizált világban élünk, lényegében mindannyian meg vagyunk rontva, elég, ha csak fogyasztunk valamennyi irodalmat/filmet/könnyűzenét/internetet/reklámot/akármit, vagyis nem egy barlangban élünk az erdő közepén. Aki ide ír, ezt olvassa, az használja az internetet, nem érintetlen már.

    Fogalmunk sincs róla, milyen lenne a normális, tiszta, egészséges szexualitás, ami nincs túlhajszolva mindenféle módon.

  51. 51 – Ábel:
    Hát, nekem van fogalmam, elég régen kezdtem. Minden esetre szexuális életem első 30 évében nem is tudtam arról, hogy a nőnek ánusza is van. Pina helyett a szopást, ma is hülyeségnek tartom. A pornó oldalak mind egyformák, de jót lehet röhögni rajtuk, amikor a mostoha anya leszopja nevelt fiát, vagy a tanár vizsgáztatás közben seggbe kúrja a tanítványát.

  52. 51. Ábel
    Ez az új világ pornója 🙂
    Pár napja tették fel és már töb mint 100 ezren megnézték, csak a példa nehogy ragadós legyen.
    (De úgy látom rácuppant az egész konzervatív média )

  53. 55 – László:
    Orbánnak igaza van, ide vezet a neoliberalizmus. Ki akarja ezt?
    Curix!
    A probléma az, hogy az általad óhajtott fejlődés nem áll meg ott, ahol te szeretnéd.

  54. „Változó Világ”
    Hát, miben változott?
    Már a barlagrajzokon megörökítve 30.000 éve is ment az óboa meg az anál, csipkézve egy kis zoofíliával.
    Na jó, parki padon csókolódzás nem volt, mert akkor még nem találta fel a majomember a fogkefét.

  55. Én ismerek egy srácot, akit másik iskolába vittek a szülei, mert elsőben egy osztálytársa meg a haverjai arra kényszerítették, hogy puszilja meg a kukijukat. A srác felnőve meleg lett. Véletlen egybeesés lenne? Ha nincs ez az affér, ami mindannyiunk életében trauma lenne, akkor is így történt volna?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük