(3506) Gyilkos kormány 4.0

Tibor bá’ online

Két és félmillió

2021 a 89. év

Csütörtökön, Magyarországon két és félmillió beoltott állampolgár lesz. Orbán péntektől elrendeli a lazítást. Lehet-e egy ember ennyire hülye?

A két és félmillió beoltott nem lesz védett. Egyszerűen arról van szó, hogy a 90-95 százalékos védettséghez, két oltásra van szükség. A két és félmillió beoltottból 900.000 kapta meg a második oltását is, de mivel a relatív védettséghez kell még két hét is, az elérhető biztonságban, mindössze 700.000 magyar érezheti magát (ennyi volt kétszer oltva, két hete). Ez a lakosság 7 százalékos átoltottságát jelenti, miközben a nyájimmunitáshoz az optimisták szerint is 70 százalék kell (valójában 90 százalékra van szükség).

A válasz az eredeti kérdésre: ennyire hülye nem lehet az utcán szabadon futkosó egyetlen ember se. Ha, nem hülye, akkor szándékos,megfontolt gyilkos. Ő most visszaadja az emberek szabadságát, kellemes nyarat produkál. Észlelte, hogy a 22.000 halottból egyetlen egyet se ír a számlájára az ország. Már, senki se emlékszik, hogy heteken át tétlenül, nem csinált semmit. Ha lesz 40-50 ezer halottunk, az se lesz az ő mulasztás. Viszont a kormány propaganda nyomhatja, hogy az oltás ellenes baloldal mellett, Orbán visszaadta a nyarat a zembereknek. Hogy Magyarország a világon első helyen áll a népességarányos halottak számában, azt elhomályosítja a sikeres oltakozás.

Ha, az ellenzék rámutat Orbán hibás járványkezelésére, az a járvány felhasználása politikai célokra. Ha, a népszerűség érdekében feláldoznak néhány tízezer embert, az – tessék mondani – micsoda?,  egy gyilkos kormány fondorlata.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

186 gondolat erről: „(3506) Gyilkos kormány 4.0

  1. Ezt mérték, ez kell a népnek. Eléggé ellentmondásos, de az eddigi járványkezeléshez képest semmi extra… húzd meg, ereszd meg… Szolgáltatások mehetnek, de a vendéglátás nem – a fodrásznál, kozmetikusnál nem fertőz, de az étteremben már nagyon rizikós… ki érti ezt?
    Aki teheti tartsa magát távol a tömegtől, akinek meg nincs rá módja legyen óvatos. Nem tudom a mutáns mennyire ijed meg a nyártól.

  2. Ami elgondolkoztató. 2020. 04. 05. én fertőzöttek száma 55 fő elhunytak száma 4 fő.

    2021. 04. 05.-én a fertőzöttek száma 3874 fő elhunytak 213 fő. ( és ez egy ünnep napi adat amikkor keveset tesztelnek és áttolják kedd -szerdára az adatokat)

    2020-ban júniusban nyitottunk. Most április 9 ??? Tavaly egy alap vírus volt. Most egy jobban fertőző mutáns. Orbán a választások megnyeréséhez, megtudja szerezni és fizetni a világ legjobb legdrágább szakembereit, eszközeit. Most a vírus veszély alatt ez miért nem működik?

  3. És ha már rendszeresen hasonlítgatom a helyzetet az élenjáró Izraellel, nézhetjük az ottani görbék alakulását, mert próbálom megfejteni, miben bízhat Orbán, miután volt is kint, és konzultált vakcina ügyben is.
    A görbéket nézve az látszik, hogy Izraelben kb. 28 százalék átoltottságnál torpant meg a fertőzések emelkedése, és onnan kezdve az átoltottság függvényében szépen csökkenni kezdett.
    Lehet, hogy Orbán arra kalkulált, hogy a 2,5 milliós beoltás már közel van ehhez, és elkezdhet óvatosan nyitni a gazdaság érdekében.
    De: Izraelnek akkor még esze ágában sem volt lazítani, igen szigorú korlátozások voltak érvényben, amelyek az oltásokkal együtt tudták produkálni azt a csökkenést, ami olyan látványos volt, és a lazításokat akkor merték megkezdeni, mikor az átoltottság már olyan 50-55 százalék körül volt, és akkor már nem is látszott, hogy a csökkenés leállt volna.
    Úgy látszik, Orbán hazardírozik egy ki nem próbált módon próbálja versenyeztetni a vakcinázást a nyitásokkal.
    Ez semmi jót nem ígér, igen nagy az esélye, hogy a nyitások gyorsabban fogják felvinni az esetek számát, mint ahogy a vakcinázás csökkenti, tehát sok többlet halálozásra számíthatunk.
    Esetleg az is lehet a számítások alapja, hogy nem baj, ha a vakcinázás nem viszi le gyorsan az esetek számát, ha azok nem lépik át az egészségügy terhelhetőségi határát, azzal meg nem törődik, hogy ez viszont többlet halálozással jár egy szigorúbb korlátozáshoz képest…

  4. Szerintem a gyilkosok itt járnak köztünk. Mindenki számára világos, hogy maszkot kell hordani. Hordanak? Válaszért elég kimenni a Duna partra vagy egy parkba. Egyszerű lenne, ha mindenki betartaná a szabályokat. Ez intelligencia kérdése. Most olcsó az egyiptomi nyaralás, rohanok, olcsó a replűlőjegy, mit nekem ez a lezárás, ilyenkor szép Róma.

    Mellesleg a pálya széléről könnyű kiabálni, hogy mit kellene bent csinálni. Tessék oda bemenni és csinálni. Ja, de én nem vagyok, olyan. Majd mondom a tutit, de csinálja más helyettem. Ha megszorítás van, az sem jó, ha nincs az sem jó (tessék egy kis Machiavellit olvasni). Mindkét oldal kántálását hallgatom naponta. Tényleg unalmas.

    Szóval megszorítás nélkül is meg kellene tanulnunk a távolságtartás, a maszkviselés, stb., szabályainak követését, mert ez a nyavalya még sokáig itt marad velünk. Ez viszont, tényleg intelligencia kérdése, de ha körbenézek, úgy látom, ebből mostanában keveset mérnek. Sajnos.

  5. 3. hubab
    Ezért Gyilkos kormány a posztok címe.

    4. L. Mátyás

    A mindenkori kormány dolga lenne a rend betartása.
    Ilyen amikor egy dilettáns jut hatalomra. Nem a hosszútávú érdekeket nézi, hanem a népszerűséget.
    Az emberek nagy része, az un. nép meg ostoba.
    Játszadoznak a politikusok itt kényükre-kedvükre!

    A probléma, hogy csak a meglévő keretek között tudnak gondolkodni, miközben jobbat várnak.

  6. Talán csak akkor ébred meg a Nép, ha az iskolanyitások miatt kezdenek meghalni és megnyomorodni a gyerekek. Vagy még akkor sem.
    A Nagypásztor csengettűhangjára bégetés nélkül megy a vágóhídra a birkanyáj.

  7. Mivel a kórházba kerülő betegek és a halottak azért szinte túlnyomórészt az idős korosztályokból kerülnek ki, ha ők be lesznek oltva, akkor a covid okozta probléma lényegében megszűnik.
    Gyerekek, fiatalok, középkorúak nem igazán szoktak súlyosan lebetegedni, így a fertőzöttek puszta száma nem sok mindent jelent

  8. 6: Reinkarnatorr:
    Fején találtad a szeget! De akkor sem lesz „ébredés”…

    Lassan ott tartunk, hogy aki komolyan vette, hamarosan védett lesz úgy fél évre.
    Aki nem, hamarosan távozik, s aki azt hiszi, hogy az oltása örökké tart, nem is olyan soká az is jobb létre szenderül majd.

    Egyetlen probléma, hogy arra egyik nagyokos se gondolt, hogy mi lesz az Orbánfilléreken megvett ivadékaikkal! Ugye most az a hír járja, hogy reájuk nem veszélyes a vírus. Ám legyen! Az evolúció ellenben mást diktál, sok embernek ezt még meg kell tanulnia. De mint mindig, megint azok veszik kárát, akik nem tehetnek semmiről, ahogy lenni szokott, ártatlan és felesleges áldozatok árán tanulnak a bunkók és az ostobák, akik fennmaradása biztosított az idők végezetéig.

    Meggyőződésem, hogy ennek a nyitásnak az árát nem most, hanem hónapok múlva fogja az ország kamatostól megfizetni! Egy pillanatnyi siker, a végső kudarcért cserébe. Akinek nincs vesztenivalója, annak egyenesen megéri kivárni, mi mindent lehet kitalálni még ennek a sok nagyeszű magyar nemzeti szocialista agynak a megvezetésére.

    Mindeközben kínai hitelek érkeztek az országba, persze ez az apróság szóra sem érdemes, hiszen sokan a jövőt Putyin, Erdogan és Hszi tábornok lábai között képzelik el. S végre beteljesülhet az álom, lesz egy Európai Illiberátus, amely végre kiűzi keresztény lelkével az igazságot, ami megmérgezi és ellehetetleníti szerencsétlen XXI.századi emberek életét. Szabad erre azt mondani, vajon káromlásnak számít, ha azt mondom erre, hogy az Istenit nekik?

    7: Asidotus:
    Nem kellett sokat várni az agytröszt vezérvéleményre…
    Működik a propaganda: „elhunyt x többségében idős, krónikus beteg” (nem kár értük, tán még jobb is így mindenkinek).
    Éleslátásodhoz gratulálok!
    Valószínűleg Orbán is ezt vette alapul. Meglátjuk, ki téved nagyobbat!

  9. L. Mátyás

    “ Szerintem a gyilkosok itt járnak köztünk. Mindenki számára világos, hogy maszkot kell hordani. Hordanak? Válaszért elég kimenni a Duna partra vagy egy parkba”

    Én már csak abban bízom, hogy te annyira biztosra mész, hogy otthon a négy fal között is maszkot viselsz, nehogy gyilkosnak nevezzenek azok, akik ezt teszik.
    Édes Istenem…

  10. 7 – Asidotus:
    Bizonyára elkerülte a figyelmedet, hogy az oltások 90-95 %-os hatásfokúak. Na, mit gondolsz a hiányzó 5-10 százalékot kik tesznek ki? Bizony-bizony az idősek. Vagyis az idősek beoltásával csak Orbán szerint lesz védett a társadalom. + az új mutáns nem kíméli a fiatalokat se. És ahogy Horváth Csongor írta, a mostani nyitásnak az árát hetekkel később fizetjük meg, amiért természetesen az oltás ellenes baloldal a felelős.

  11. Édes jó Istenem! Nem unod még? Már megint több tízezer halottról delirálsz? Hol a klímakatasztrófa következik be nálad, de már holnap – már legalább 10 éve, hol a járvány visz el mindenkit – persze az is mindig már holnap. 2020 eleji jóslataid bejöttek? Akár csak egyetlen jóslatod is bejött már? Hogy lehet valaki ennyire kiiratkozva a valóságból?
    Jártunk iskolába, dolgozunk a szalag mellett, dolgoznak az áruházakban az eladók stb. Azt látod, hogy hullanak, mint a legyek?
    Gyilkosozol, gyűlölködsz?

  12. 5. Balázs

    „a rend betartása”… Próbáltad? Azt gondolom, hogy nem. Kínában ott biztos meg tudják csinálni, de itt mindenkinek jogában áll maszkot nem hordani.

    https://index.hu/belfold/2021/03/27/kiutotte-a-9-es-buszon-maszkot-nem-viselo-utastarsat-az-onjelolt-igazsagoszto/
    „Egy utas többször is arra figyelmeztetett egy számára ismeretlen, ittas férfit, hogy vegye fel a maszkját, amire ő nem volt hajlandó „szabadságjogaira és erejére” hivatkozva.”

    No, ez itt a probléma gyökere. Mondom ismét, menj csak ki a Duna-partra vagy csak a Margit hídon menj át, de ajánlom még a Városligetet vagy a Normafát. Itt mindenkinek joga van maszkot nem hordani…

    „Az emberek nagy része, az un. nép meg ostoba.
    Játszadoznak a politikusok itt kényükre-kedvükre!”

    Ostoba népet, ostoba módon lehet vezetni. Gondolom hallottad már azt, hogy „szavazz rám és anyádból szüzet csinálok”…

    Churchill a megválasztását követően ezt mondta a népnek: „Nem ígérhetek mást, csak vért, erőfeszítést, verítéket és könnyeket!”

    Ha ma így kommunikálnál, mint politikus, akkor meddig tartanád meg a hatalmad? Az emberek nem akarják hallani az igazságot. Jelen esetben azt, hogy akkor állíthatod meg ezt az őrületet, ha szabályoktól függetlenül is visszafogod magad és oda figyelsz.

  13. Tibor bátyám nem hülye, hanem egy számító ember OV! De egyébként lesz itt Amerika, a járvány hátterében erről is gondoskodott a „bölcs vezér”. Mert ugye PR szinten egy keresztény-konzervatív kormányunk van, ami valójában ne igaz! Angolszász terminológiával egy vérbeli neokonzervatív irányt visz a NER, mind gazdaság, mind társadalompolitikai vonatkozásban. Európai szóhasználattal egy ízig-vérig neoliberális vonalat képvisel OV, ami még a Techerizmuson is hatványozottan túl tesz! Persze 40 év távlatából tudjuk, hogy Reagan és Techer neoliberális felfogásának gyakorlati megvalósítása hova is vezetett már közép és hosszútávon. Most itt ez a járvány örve alatt hatványozottan gyorsabban viszik véghez a hatalmon lévők, és mivel itt egy eleve szegényebb és megosztottabb társadalomról beszélünk mint a brit vagy az amerikai volt a nyolcvanas években, a következményei is jóval súlyosabbak lesznek. Gőzerővel haladunk a latin-amerikai latifundium irányvonalhoz annak minden gazdasági és társadalmi következményével egyetemben!

    A koronavírus elleni vakcinák beadásának és így a nyájimmunitás kialakulásának kilátásait boncolgatták legutóbbi riportjaikban az RTL Klub és az ATV híradói. Ennek apropója az volt, hogy az oltások beadásának látványos tempója miatt egyre közelebb kerül az a pont, amikor idehaza minden regisztrált megkapja az oltását és miközben rengeteg vakcina áll rendelkezésre, nem lesz kit oltani. Ezért nagyon érdekes kérdés lesz, hogy mi következik ez után az egyének és a teljes társadalom szintjén.

    Új koronavírus-jövő vár Magyarországra? Jön az átvészeléses immunitás
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210406/uj-koronavirus-jovo-var-magyarorszagra-jon-az-atveszeleses-immunitas-477110

    A koronavírus-járvány késztette lépésre a kormányt az egészségügyi rendszer átalakítása felé. Leegyszerűsítve: ha nincs járvány, nincs orvosi béremelés sem – vélekedett a Portfolio-nak adott interjújában Sinkó Eszter. A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjának egészségügyi közgazdásza szerint a rendszer több zavar közepette működött, ez pedig a magánegészségügy felé terelte a betegeket, ahol a legnagyobb cégek a bővülésre fogadtak és fogadnak ma is. A szakember szerint mindezt nem alaptalanul teszik: az az állítása ugyanis, hogy a pandémia idején végrehajtott egészségügyi átalakításoknak a betegek lesznek a vesztesei, a magánellátók viszont egyértelműen nyertesek. Arról is beszélgettünk, hogy miért van a rendszerbe kódolva a kórházak újbóli eladósodása, miért jelentek meg az ellátórendszer esetében a központosítási törekvések, hogy a járvány lecsengése után miért lehetetlenülhet el több osztály, egészségügyi intézmény és miért fog majd növekedni a sorbanállás a közellátásban. Arra számít, hogy a magánegészségügyi szereplők egyre inkább helyettesítői lesznek az állami ellátásnak, nem csak kiegészítői.

    Az egészségügyi átalakítás vesztesei az állami ellátásban rekedt betegek lehetnek
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210406/az-egeszsegugyi-atalakitas-vesztesei-az-allami-ellatasban-rekedt-betegek-lehetnek-476942

  14. Voltam olyan barom, hogy elolvastam egyik könyvedet. Megdöbbentő abban is, milyen gyűlölettel írsz a feleségeidről és a gyerekeidről.

  15. 9. Gyurma

    Ha érdemben szeretnél reagálni, kérlek, tedd azt. Ezzel nem tudok mit kezdeni. Olvasd el légy szíves még egyszer azt, amit írtam. Előtte érdemes lenne megismerkedned a pillangóhatás vagy pillangóeffektus elmélettel, hogy megértsd a probléma lényegét.

  16. A nagy nyitási őrületnek meg nem a 2,5 millió oltás elérése az oka, az egy jól felépített PR akció! A valós ok, megint OV fociőrületében keresendő a belsős pletykák szerint. Ugyanis elvehetik Budapesttől a Foci Eb rendezési jogát, ha nem engedünk be nézőket a focimeccsekre. Mindegyik az EB lebonyolításában résztvevő városnak garantálnia kell, hogy nézőket engednek be a megtartott rangadókra. A helyi labdarúgó szövetségeknek 04.07 -ig kell jelezniük ezen szándékukat.
    Jelezni is fogjuk, mert ez egy nagy biznisz, és ugye a foci OV úgymond szent tehene…!

    Szóval mindenki „megnyugodhat”, kvázi 99%, hogy garantáltnak vehetjük azt a sokat emlegetett IV. hullámot a COVID-19 járványban…!!!

  17. 8. Horváth Csongor
    Nézd, ha te ilyen szavakat adsz a „számba”, hogy „nem kár értük”, akkor normális körülmények között a korsó sör a képeden landolna, a korsóval együtt. Maradjunk annyiban, hogy azzal vitatkozz, amit én mondtam, és ne találj ki hülyeségeket a nevemben, hogy azzal vitatkozva próbálsz meg lejáratni.

  18. A kormányzati korlátozó intézkedések az őszi második és a mostani harmadik hullámban nem túl sok hatással voltak az emberekre, nem vette túl komolyan a lakosság a korlátozásokat. Fontos kiemelni, hogy sem a kormányzati szigort mérő pontrendszer, sem a Google adatai messze nem tökéletesek. Ezek a mutatók leginkább csak a tendenciák közelítő becslésében segítenek, de mivel az adatokban nagyon jelentős különbségek mutatkoznak, a változások főbb irányait valószínűleg jól jelzik.

    Nem vesszük elég komolyan a korlátozásokat, a fásultság szép lassan legyőzi a szigort
    https://g7.hu/kozelet/20210405/nem-vesszuk-eleg-komolyan-a-korlatozasokat-a-fasultsag-szep-lassan-legyozi-a-szigort/

  19. 11. Tibor bá’

    Olyan hírt nem olvastam, hogy oltott ember Covid fertőzést követően elhunyt volna. A 90-95%-os védettség jelentése, hogy max. 5-10% eséllyel lesznek jelentősebb tünetei valakinek, 90-95%-ban meg enyhébbek lesznek vagy tünetmentes lesz az illető.

    Oltásellenes baloldalról meg, annyit, hogy voltak olyan hülyék, hogy az orosz és a kínai vakcina ellen agitáltak, csakhogy most szükséghelyzet van, cselekedni kell, nem akadályokat görgetni. De értem én játsszák a kis játszmáikat.

  20. Egyetlen dolgot üzenhetek nektek, kedves magyar barátaim:
    Nagyon megadjátok majd az árát egy túl korai nyitásnak!
    Tegnap beszélgettünk kedves szobi barátainkkal, bizony nehéz a helyzet , a járvány sok szempontból megviselte őket is, de a nyitás nem elegendő oltás nélkül nagy hiba lesz szerintük is.
    Nem értem kormányotokat, hát miért nem tanul tölünk, rólunk, a példánkból, mi történt nálunk az elhamarkodott nyitással és oltások nélkül, ez nekem nem világos, vagy annyira önfejü?
    Szintén ők mesélik, valami kinai egyetem nyilik nálatok?
    Mi végből, az istenért, minek és kinek? Avagy számittok nagyszámú kinai érkezésére?Csak nem ti lesztek a kinai hidfő Európában?

  21. 12 & 15 – deko:
    Nem te vagy az egyetlen a világban, aki nem azt olvassa, amik le van írva, hanem azt, amit olvasni szeretne. De, ha ez a helyzet, akkor miért jársz ide már 10 éve?

  22. 18:
    Nincs szükség lejáratására, a 7 önmagáért beszél…
    Az általad kiemelt megjegyzésem a propagandára vonatkozott, ezért van zárójelben. A sörrel meg csak óvatosan, inkább idd meg, amíg lehet!

  23. 21.Bálint: A te országod is tanulhat tőlünk. Hogy már vakcinákkal kézben, jelentős védelem küszöbén hogy kell pár ezer embert még gyorsan kifingatni. Gondolt már bele valaki abba hogy jó és rossz tapasztalatokkal és szakemberek javaslataival is szembe menő járvány kezelés több felesleges, elkerülhető halált okoz mint Rákosi és Kádár együtt. Ennek felelősségét nem lehet rá terelni a „népre”. A nép, a közvélemény vezetve van. A vezetőnek a járvány kezelésben is ugyanúgy érdeke a megosztottság kialakítása és fenntartása, mint minden területen.

  24. 26 – Csont:
    Sajnos ezt a summás véleményt nem lehet levinni népi szintre. Ezért fogja a sok barom Orbánt beszavazni a hatalomra 2022-ben is. Miért halt meg több tízezer magyar? Az oltás ellenes baloldal miatt. Az elképesztően hazug és mindent felülíró propaganda ellen az ellenzéknek nincs megfelelő fegyvere.

  25. Olvastam ennek a fene nagy „lazításnak” a szabályait. Jelentős részben arról van szó, hogy a teljesen értelmetlen kijárási tilalom idősávját csökkentik, tovább lehet kimenni. Ha ezzel együtt tovább lehet pl. vásárolni is, akkor ez tulajdonképpen erősebb védelem.

    Ja, hogy kinyitnak a fodrászok is. Nem ettől lesz felfordulás, ez marginális változás.

  26. Örökzöld.

    Nyáj immunitás.

    https://www.youtube.com/watch?v=QU_RCFZBK9g

    A hétvégén a kijelölt időben NEM volt oltás több helyen.

    Persze kussoltak.

    Ma már van,a hétvégi tojásfestő elvtársak nem tudtak oltani,mert NEM volt oltóanyag.-

    Ezt mondták.

    Nyahu bíróság előtt,három ügyvédje nyeli a közpénzt.

    Várom már.

  27. 29 ötlet

    Ugye arról is van infód, hogy hányan utasítják vissza a felajánlott vakcinát illetve hányan nem regisztráltak még, mert part széléről könnyű kiabálni.

    Amúgy az összefogás birkái is így néznek ki, egyik 19, másik egy híján 20 🙂

  28. Az oltásokkal addig lehet lendületesen haladni, amíg el nem fogynak a regisztráltak, és a maradék népességben egyre nagyobb a szkeptikusok és oltásellenesek aránya.
    Úgy tűnik, hogy a mintaállam Izraelben is elkezdett laposodni az oltottak görbéje, és ezzel együtt az esetszámok csökkenésének meredeksége is, még ha mi boldogok is lennénk olyan alacsony mutatókkal (napi 8 halott hetes átlagban).
    A végén rajtuk bukik meg a nyájimmunitás, és lappangó formában állandóan jelen lesz a vírus, ami maga után vonja, hogy az oltásoktól esély sem lesz megszabadulni hosszabb távon sem.
    Habár erről tud gondoskodni az idegenforgalom is…

  29. Hogy mennyire vagyok part szélén.

    Két „öregem”van,részleteket, mint most is,néha ideírok.

    Szívesen összefoglalnám de be kell látni a többséget a hangadók érdeklik,más nincs is.

    Tehát a part széle nem én vagyok.

    Hogy ki utasítja vissza azzal nem tudok mit kezdeni,ez legyen a hír marketing sara,vagy az elnyomott hozzáértőké,akikre feljebb a Gazda is utalt.

    Vigyorogni nincs hangulatom,az igazság soká derül majd ki,sokaknak késő is lesz, de előbb épp reagálni akartam
    7
    Asidotus

    megjegyzésére.

    https://index.hu/belfold/2021/03/26/hatalmas-az-igeny-a-gyerekeknek-nyitott-poszt-covid-ambulanciara/

  30. 30: Mátyás:
    Ha már itt tartunk, a legnagyobb BIRKA Te vagy!
    Miért?
    Mert ahelyett, hogy mindkét oldal igazát vizsgálnád, mindkét oldal hibáit hordozod magadban idevetett megnyilvánulásaid alapján…

    A vakcinatagadás Magyarországon szintén élen jár, köszönhetően annak, hogy egyfelől időben semmiféle válasz, fellépés nem volt ellenük, másfelől az OT információátadó és információmegosztó képessége a XXI.században évszázados lemaradásban van. Ki is az, aki működteti ezt a járványügyi csúcsszervezetet és a profi módon felépített pártpropagandát (sok-sok hiteltelenítő hazugsággal)? S ha belegondolok, hogy erre is mekkora közpénzeszköz kerül kicsatornázásra…

    De semmi baj, nyomjad csak tovább!

  31. NAPI TALÁLÓS KÉRDÉSEK:
    1. Kinek a hibája volt, hogy a korábbi tesztelésnél a tanárok nagy része nem volt hajlandó alávetni magát az ingyenes és helybe érkező tesztelésnek?
    a. Hülye tanárok!
    b. A Kormányé, mert olyan feltételeket teremtett, amely miatt sokan kényszerűségből nem merték vállalni az ezzel járó anyagi kiesést.

    2. Kinek a hibája, hogy a diákok hazánkban nem tudnak különbséget tenni a baktériumok és a vírusok között?
    a. Hülye diákok!
    b. Az oktatási rendszeré, amit a Kormány 2012-ben, majd 2020-ban megreformált, és a természettudományos tantárgyak óraszámát lecsökkentette, alsó tagozatból ezt a témakört száműzte.

    3. Kinek a hibája az emberek bizonytalansága?
    a. Hülye emberek!
    b. A Kormányé, mert máig nincsenek részletes tájékoztató reklámok, amelyek a járványterjedés biológiai tudományos részleteivel foglalkoznának és nem pedig a politikai lőzungokat puffogtatnák.

    4. Kinek a hibája, hogy az AstraZeneca vakcina miatt meghal pár ember?
    a. Aki beadatta, hát így járt!
    b. A Kormányé, mert csak most fogják visszavonni az érintett vakcinát, hiszen a politikai cél elérése érdekében szükség volt a felhasználására.

    5. Kinek a hibája, hogy az emberek nem tartják be az óvintézkedéseket?
    a. Természetesen az embereké!
    b. A Kormányé, amelyik olyan intézkedéseket hoz és hozott sorra, amelyek szembe mennek a járványügyi biológiai, orvosi klasszikus szabályokkal, a józan paraszti ésszel, és nem utolsó sorban az emberek alap-szükségleteivel is.

    6. Kinek a hibája, hogy Magyarországon bedurvult a járvány?
    a. Nyilván az ellenzéké!
    b. A felelős Magyar Kormányé és vezetőié, akik 2/3-os parlamenti töbséggel rendelkezve felhatalmazást kaptak arra is, hogy rendkívüli törvénykezéssel vigyék előre az ország ügyeit, amit ki is használtak néhány üdülőpart kisajátítására, a leszbikusok buzerálására, valamint egy kis vakcinamutyi tető alá hozására, ill. az Alaptörvény módosítsára, s nem utolsó sorban az egyetemi vagyon magán (bocs, alapítványi) kézbe adására.

    7. Miért lehetetlen az egészségügyi dolgozók sorsa és munkája?
    a. Maguk tehetnek róla!
    b. Hát ezt csak az Isten tudja! 🙂 Sztem. ennyi elég lesz mára…
    És a focit, sportot (járványügyi meccseket, olimpikonos utaztatásokat), valamint a sörvirsli felmérést, hogy mit kíván a mai magyar nemzet, meg sem említettem!

  32. 13. L. Mátyás

    Valóban.
    Azonban a kormány tartja hülyén az embereket a könnyebb manipulálhatóság érdekében. Tehát a hülyeség igenis a hatalom célja. Ehhez számtalan példát fel lehet sorolni.

    Hát most az a nagy helyzet állt elő, hogy a nyájban komoly fertőzés van. Mivel a fogyasztó társadalomba nevelt és kényszerített emberek ösztöntörekvéseit erősítik, így azok szűklátókörűen jogokra, szabadságra stb.hivatkozva hőzöngenek.
    Mivel szűk lett a karám, nem érzik jól magukat ebben az csökkentett lehetőségű illuzióban, látszatdemokráciában.
    Ennek egyik első jelen az ellenállás. Akár még akkoŕ is ha hülyeségről is van szó.

    Stb. Stb.

  33. Hajlamosak vagyunk könnyedén rásütni sokakra, hogy „hülye emberek”, ha egy kicsit másképp gondolkoznak, mint mi. Szerintem sokszor indokolatlanul.

  34. A „tesvírekkel” /egy bizonyos nép, egy bizonyos vallási csoport, mindig éppen oda solja magát ami éppen neki kedvezőbb/ szóval velük egylégtérben eltöltött évek tapasztalatai alapján az a véleményem, hogy a blog gazdája, és a támogató, bólogató fórumozók teljsen egyformán gondolkodnak, soha nem jó semmi!
    Ha nyit az a baj ha nem nyit az a baj, ha oltja a népet … ha nem ….
    több mint egy éve ,vissza lehetne keresni, de annyira mindegy, március elején mejelent írásban, március végére hullahegyeket vízionált, mindez matematikailag levezetve.
    Nem 10 hullát egymáson, mert mindjárt ebbe is beleköttök, hanem a fél ország elhullását.
    Nem így lett, de folyamatosan napról napra, csak ez a téma pörög, ezért én tudatosan 10 naponta jövök fel, hátha van más téma is, vagy valami pozitiv mentális változás, és az előző fél évben már meg sem írtam a véleményemet. Most csak azért írom le amit gondolok, /részben/ hogy akik még itt mernem ellent mondani, biztosítsam őket így virtuálisan a támogatásomról, elismerésemről, + egy Like, ha lenne ilyen opció.
    Nem fog mindenki meghalni a vírustól, oltással se, meg anélkül se.
    Eddig sem döglöttünk rakásra, ami veszélyesebb azok az idióta szabályok, az államigazgatás, és a bolondok.
    Minél nagyobb a korlátozás, annál több a beteg.
    Ez is egy valós állítás.
    Pontosan olyan hosszan 365 napon át tudnám sorolni az ellenvéleményemet, erre a hisztériára, de minek, hitredszerek vannak.
    Rettegjetek, féljeket, van akit ezért fizetnek,
    jelenleg minen újságíró boldog, ül otthon, házhoz rendeli a kaját, nem kell témát keresni, ugyanarról ír egy éve, keresi a lóvét,
    média kopletten boldog, több otthon maradott, több kétségbeesett, több olvasó, több néző, több reklám, több bevétel,
    kik is azok akik folyamatosan a negatív hisztériát nyomják?
    idősek, persze, mentsünk meg mindenkit, a korlátozásoktól sokkal többen lesznek betegek. erről matekoljatok.

    Attól, hogy kinyit a fodrász, és tovább lehet nyitva a bolt, nem lesz rosszabb. A korlátozó intézkedések jó része teljesen logikátlan és életellenes, sorolhatnánk a végtelenégig, hogy nem unjátok még ezt minden nap rágni.

  35. 25.Python:
    Ha elolvassa az ember a cikket, pofátlanabbnál pofátlanabb dolgok derülnek ki.

    „Az alapításhoz szükséges tőkét és a kampusz építéséhez az ingatlanokat a magyar állam biztosítja – például egy korábbi bejelentés szerint egy 800 milliós telket. Kína pedig a tervek szerint egy egyelőre nem meghatározott összeggel száll be az alapítvány tőkéjébe, majd a kampusz éves működtetését is vállalná.”

    Érdekes lesz, hogy amikor az egész felépül kínai hitelekből, munkaerőből és alapanyagokból, akkor Kína mennyire fogja tartani a szavát.
    Mert ígérgetni nagyon tudnak, azt már sok ország megtapasztalta.

    „Az építkezésre a Kínai Állami Építőmérnöki vállalat 338 milliárd forintos ajánlatot tett, azaz 650 ezer forintos négyzetméteráron vállalná összesen 520 ezer négyzetméter megépítését – derül ki az ITM előterjesztéséből. A magyar kormány viszont ennél jóval magasabb, 1 milliós négyzetméterárral kalkulál, és 540 milliárd forintra becsüli az épületek felhúzásának értékét. Az előterjesztés szerint a minisztérium ebből mégsem azt a következtetést vonja le, hogy a kínai ajánlat esetleg irreálisan alacsony. Hanem pont azzal ajánlja a kormány figyelmébe a kínai tervet, hogy az még kedvezőbb is, mint a saját becslésük. Ez ugyanakkor nem a beruházás teljes költsége – a fenti számok sem a parkok, utak stb. építésének költségét, sem az áfát nem tartalmazzák.”

    „A dokumentum szerint a beruházásra a magyar állam kicsit több, mint 100 milliárd forintot biztosítana közvetlenül, míg a maradék több, mint 450 milliárdot Kína hitelezné. Az ITM szerint az állami Kínai Fejlesztési Bank “kedvező feltételekkel”, 10-15 éves futamidővel és jüan hitel esetén maximum 4,5%-os, euro hitel esetén 1,9%-os kamattal vállalná a finanszírozást, amire már tett is egy előzetes ajánlatot. A hitelt teljes egészében a magyar állam fizetné vissza a vagyonkezelő alapítványon keresztül.”

    „A Fudan azonban nem csak egy elitegyetem, hanem a kínai politikai befolyásszerzés fontos eszköze is: 2019-ben az egyetem chartájában a gondolatszabadságról és kutatási szabadságról szóló részeket a Kínai Kommunista Párt iránti hűség kinyilvánításával helyettesítették (erről és a magyar-kínai kapcsolatokról is a Direkt36 írt részletesen). ”

    „A Fudan kampuszának építésére tervezett magyar állami pénzek nagyon jelentős összegnek számítanak, például túlszárnyalják a teljes magyar állami felsőoktatás éves működési költségét is, ami 2019-ben összesen 486 milliárd forint volt, de a G7 számításai szerint ez valójában nettóban számolva alig 287 milliárdot tett ki. Ráadásul a Direkt36 által megszerzett kormányzati dokumentumok további költségekkel is számolnak. Az ITM szerint ugyanis 2023 és 2027 között kb. 100 milliárd forintba, majd „a képzés teljes felfutása utáni időszakban” még évi 15,5 milliárd forintba kerül majd az intézmény felszerelése és működtetése, ami állami támogatásból és vállalati szponzorációból biztosítható. Ezt ugyanakkor az ITM reményei szerint jórészt már Kína állná.”

  36. 37.Feri:
    „Pontosan olyan hosszan 365 napon át tudnám sorolni az ellenvéleményemet, erre a hisztériára, ”

    A Te szádból, mint ritka beírótól ez eléggé hiteltelenül hangzik.

    Majd ha pár, épkézláb, itt még nem előfordult és cáfolt felvetést elő tudsz vezetni és meg tudsz „LOGIKUS ÉRVEKKEL” védeni, akkor lesz ez Tőled hiteles.

  37. „Csütörtökön, Magyarországon két és félmillió beoltott állampolgár lesz. Orbán péntektől elrendeli a lazítást. ”

    Már ma elértük, holnap nyitás!

  38. 15 – deko

    „Voltam olyan barom, hogy elolvastam egyik könyvedet.” Tökéletesen egyetértek veled!

    Tibor bá már megválaszolta neked úriemberként. Csak annyit tennék hozzá, hogy én – és még nagyon sokan – pont az őszinteségéért szeretjük a könyveit.

  39. 20, 30, etc

    L.Mátyás
    Képtelen vagyok felfogni, hogy miért hordod ide a kormánypropagandát. Azt a kormánypropagandát, ami teljesen elhomályosítja a látásodat. Vagy oktatni akarod ezt a társaságot? Nálad sokkal okosabbak vannak itt sokkal szélesebb látókörrel!

  40. Az ötnapos csúszóátlagot figyelembe véve március 26. és április 1. között tetőzött a fertőzöttek, a kórházban ápoltak, a lélegeztetőgépen lévők, majd pedig az elhunytak száma, ezek alapján túl vagyunk a harmadik hullám nehezén – mondta az ATV Start című műsorában Rusvai Miklós virológus. A szakember ugyanakkor úgy véli, kissé kockázatos a kormány nyitási terve, mely szerint 2,5 millió beoltott után megkezdődhet a nyitás (ezt időközben Orbán Viktor be is jelentette). Rusvai még várna, és inkább a szennyvízvizsgálatok eredményeihez, valamint a járványtani adatokhoz igazítaná az enyhítések megkezdését.

    Rusvai Miklós virológus szerint még korai a nyitás és a nyájimmunitás is messze van
    https://444.hu/2021/04/06/rusvai-miklos-virologus-szerint-meg-korai-a-nyitas-es-a-nyajimmunitas-is-messze-van

    Beoltottak 2,5 millió embert, de érthetetlen, miért ehhez kapcsolták a lazítás megkezdését. Ha új lendületet kap a vírus, a sokszorosan túlterhelt kórházakra zúdítjuk a betegeket.

    Hiába lazít a kormány, nem bízhatjuk el magunkat
    https://444.hu/2021/04/06/hiaba-lazit-a-kormany-nem-bizhatjuk-el-magunkat

  41. 43: Python:
    „Együtt újra sikerülni fog!” /Fidesz propagandaszöveg/
    Csak az a kérdés, hogy mi? 🙂

  42. 45. Tibor bátyám

    Ha ebbe nem bukik bele, akkor semmibe.

    36. Ábel
    Méghogy könnyedén rámondjuk más emberekre, hogy hülyék?
    Hát ez nem lenézés! Kicsit sem.

    Mindenki hülye, én is, de aki nem is tanul(legalább a saját hibáiból) az hülye is marad. Nem pejoratíve értem.
    Sokkal több potenciál van az emberekben mintsem gondolnák. De hát hülyének lenni sokkal könnyebb.
    Én szándékosnak látom ezt az elhülyítési trendet.

  43. 33. Horváth Csongor

    Bagoly mondja verébnek… Itt aztán ki vizsgálja mindkét oldal igazát? Csak megy az egyoldalú gyilkosozás, nekem meg az a véleményem, hogy a kialakult helyzetről jócskán tehetnek az emberek is. Persze ezért a véleményemért lehet utálni és személyeskedve sértegetni, de a tények azok tények maradnak.

    Megjegyzem, hogy a korai nyitással mellesleg én sem értek egyet, de nem gondolnám, hogy ez fog több esethez vezetni. Ha figyelmesen elolvasod a bejegyzésem, akkor talán megérted mire szerettem volna célozni.

  44. (3506) Gyilkos kormány 4.0
    Tibor bá’ online
    „Csütörtökön, Magyarországon két és félmillió beoltott állampolgár lesz. Orbán péntektől elrendeli a lazítást. Lehet-e egy ember ennyire hülye?

    A két és félmillió beoltott nem lesz védett. Egyszerűen arról van szó, hogy a 90-95 százalékos védettséghez, két oltásra van szükség. A két és félmillió beoltottból 900.000 kapta meg a második oltását is, de mivel a relatív védettséghez kell még két hét is, az elérhető biztonságban, mindössze 700.000 magyar érezheti magát (ennyi volt kétszer oltva, két hete).”

    Tisztelt Tibor bá’
    Legyen olyan kedves javasoljon a kormánynak KONKRÉTAN EGY FIX DÁTUMOT mikor lazitsanak a popolóval, persze ismerve azt is amit már a Big Pharmátol olvasunk.

    Pfizer vallomása:

    „Az oltásunkkal szembeni immunitás 6-8 hónapig tart – Nyártol kezdve minden védőoltást meg kell ismételni ”!

    Ομολογία από Pfizer: «6-8 μήνες διαρκεί η ανοσία από το εμβόλιό μας- Πρέπει να εμβολιαστείτε πάλι όλοι από το καλοκαίρι»!

  45. 49 – L.S.
    Szerintem a védekezés Magyarországon már alaposan el van baszva. Eső után köpönyeg. A jövőt illetően az emberekkel el kell fogadtatni, hogy ami volt az a múlt. Életünk megváltozott. Folyamatosan kell magunkat oltatni, valószínűleg 6-10 hónaponként. És kerülni kell a fertőződést, ki ahogy tudja. Ehhez oktató TV műsorokat kell létrehozni. Az folyamatos oltásokat meg tisztességesen meg kell szervezni, valószínűleg a háziorvosi ellátás keretein belül. A háziorvosokat meg kell jól fizetni, hogy két asszisztenst is tudjanak tartani a megnövekedett adminisztráció miatt. Egy igazi egészségügyi forradalomra lesz még szükség. Létre kell hozni egy hazai vakcina gyártó kapacitást, de Orbánnak ez már eszébe jutott, nyilván mert lát benne lopási lehetőséget. Aki nem oltatja be magát az felvállalja a kockázatot. Ha sokan meghalnak az majd kinyitja a szemüket. Ez van, ezt kell szeretni.

  46. Az oxigéntúladagolás okoz agyi ödémát
    A tüdőgyógyász szerint a kórházakban beadott oxigén túladagolása agyi ödémát (duzzanatot) okoz, ez a betegek halálának egyik oka. A doktornő nem ért egyet a magas, 20 literes oxigén dózissal, amit a nemzetközi protokoll javasol, ugyanis elmondása szerint agyi ödémához vezet…

    Tibor bá
    Több mint valószinü, hogy megint kirúg de azt nem tehetem, hogy embertársaimnak ne mutassam az érem másik oldalát…

  47. „Koronavírus: a túlzott lélegeztetésbe halnak bele a betegek – mondja a tüdőgyógyász”

    http://www.egeszsegkalauz.hu

    Dr. Flavia Groșan a nagyváradi doktornő szembemenve a nemzetközi Covid-protokollal, saját tüdőgyógyászi tapasztalata alapján, hagyományos módon kezeli a Covid-19 miatti tüdőgyulladást is – mindezt szinte 100 százalékos sikerrel, kórházi kezelés nélkül, állítja.

    Saját módszerével csaknem 1000, különböző stádiumban lévő beteg ment át koronavírus fertőzésen. A doktornő a tipikus tüdőgyulladásként kezeli a SARScov2 vírus okozta szövődményeket.

    “Folytatom a klasszikus, olcsó gyógyszeres kezelésemet, amely magában foglalja a klaritromicint, egy antibiotikumot is, amely a makrolid antibiotikum csoport része…. Nagyon érdekes klinikai vizsgálatokban dolgoztam tüdőgyulladásos esetekben, és ott megismertem a klaritromicin vírusos tropizmusát, és láttam a klaritromicin gyulladáscsökkentő hatását, amely egyetlen más antibiotikumnak sincs.”

    Az oxigéntúladagolás okoz agyi ödémát
    A tüdőgyógyász szerint a kórházakban beadott oxigén túladagolása agyi ödémát (duzzanatot) okoz, ez a betegek halálának egyik oka. A doktornő nem ért egyet a magas, 20 literes oxigén dózissal, amit a nemzetközi protokoll javasol, ugyanis elmondása szerint agyi ödémához vezet…

    Tibor bá
    Több mint valószinü, hogy megint kirúg de azt nem tehetem, hogy embertársaimnak ne mutassam az érem másik oldalát…

  48. 42. Kacor

    Had találjam ki, hogy a helyi agitprop vagy. Csak, mert más véleményen vagyunk, ezért menjek már arrébb, hiszen itt nem olyanok vannak.

    Biztos Karácsony is elvakult:

    https://24.hu/belfold/2021/04/06/koronavirus-karacsony-gergely-harmadik-hullam-nyitas-bejelentes/

    Hozzátette, hogy a magyar kormány az első oltást megkapók számához igazítja „a korlátozások enyhítését”, ez azonban komoly felelősséget tesz minden állampolgár számára, mert a védőoltás hatása csak hetek múlva jelentkezik a járványadatokban.

    Kérem, hogy legyenek óvatosak, tartsák be a jól ismert egészségügyi szabályokat! Kerüljék a tömeget! Viseljenek maszkot és mossák, fertőtlenítsék a kezüket! Ha bármilyen tünetet éreznek, kerüljék mások társaságát! Teszteljenek! És a legfontosabb: regisztráljanak, kérjék az oltást,

    írta a Karácsony a bejegyzésben.

  49. 52 – L.S.
    Ez még elmegy tájékoztatásnak, csak ne told túl a kerékpárt! Különben az invazív oxigén terápiát én se tartom jónak. Ha megbetegszek nem fogom engedni, hogy lélegeztetőre tegyenek. Onnan úgyis csak a hullámat vennék le. Akkor meg minek szenvedjek?

  50. Koronavírus: a magyarok rányitnak a járványcsúcsra
    Politikai és gazdasági okok nem pedig a járványügyi helyzet indokolja a gyors magyarországi újraindítást – mondták a Népszavának szakértők.
    A keddi, nyitásról szóló döntést nemcsak a független, hanem még a kormányzathoz közeli járványügyi szakemberek is kockázatosnak ítélik.
    https://www.napi.hu/magyar-gazdasag/koronavirus-jarvany-covid-19-oltas-vakcina.726589.html
    *https://www.portfolio.hu/uzlet/20210407/indul-a-nyitas-magyarorszagon-hamarosan-megszolal-az-operativ-torzs-477314
    *https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210406/megjelent-pinter-sandor-hatarozata-holnap-nyithat-magyarorszag-477282
    *https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210406/orban-viktor-bejelentette-szerdan-kezdodik-a-nyitas-magyarorszagon-477260
    „Rusvai Miklós virológus szerint kockázatos a 2,5 millió beoltotthoz kötött nyitási terv, inkább a járványadatokat kellene figyelni. A virológus várna még a nyitással, és a járványhelyzethez kötné a korlátozások feloldását a beoltottak száma helyett. Szlávik János infektológus főorvos úgy fogalmazott, ahhoz, hogy hátra dőljünk, sokkal-sokkal több oltást kell beadni, mint 2,5 millió.”
    „Duda Ernő, a Szegedi Tudományegyetem biológus professzora a 168.hu-nak korábban azt mondta, hogy szerinte 3,5 millió embert kellene beoltani a biztonságos nyitáshoz. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora pedig úgy vélekedett, hogy a 2,5 millió oltott „jó cél”, de akkor lenne mindenki biztonságban, ha 5 millió embert beoltanánk.”

  51. 46. Balázs
    „Ha ebbe nem bukik bele, akkor semmibe.”

    Gondolom O1G-re gondolsz. SAJNOS 2022-ben is ők nyernek (mármint a fityisz), a politikai palettán nincs ellenfelük. A baloldal SAJNOS elég béna. SAJNOS 🙁

  52. 55: Elek:
    Most sokan meg fogják tapasztalni, mi az az „unortodox politika”, ami mindennel szembe megy…
    Ha nem jól sül el, nincs az a béna ellenzék, ami el ne tudná söpörni őket.

  53. 121. Horváth Csongor
    „LÉNYEG:
    Az oltottak és a betegségen átesettek nem fogják, mert nem tudják megfogni a járványt! Sőt.
    Ez a “védettségi igazolás” egy újabb bukfenc, megint egy marhaság, amivel megfogni szeretnék a vírust, de pont az ellenkezőjét fogják elérni vele…
    EDDIG:
    1. Buktuk a megelőzést.
    2. Buktuk a nemzeti izolációt.
    3. Buktuk a szétterjedést.
    4. Buktuk a mutációk megfékezését.
    5. Buktuk az átoltottságot.
    6. Buktuk a vakcinával történő megállítás lehetőségét.
    7. Buktuk a gazdasági visszaesés megállítását.”

  54. 58: L.S.:
    Ezt most minek hoztad ide??

  55. 59. Horváth Csongor
    „Ezt most minek hoztad ide??”

    Nem érted Horváth Csongor?
    Újra cenzúrázva lettem: egy görög katonaorvos George Karystinos irása, a 251-es Légierők Korházá – bol, a Kardiológiai Klinika volt kurátorátol.

    Ezzel a nyavajával vajon kivel vagy Tibo bá’ ?

    Én minden esetre már más bloggon is beadtam. Most már csak második lehetsz ezzel a cikkel.

  56. Na most az a kérdés hogy az oltás miatt hanyan halnak meg?Mert azért már munkahelyen is hallani hogy 2-3 ember meghalt az oltást követően.Tehát mondjuk az 1 millió beoltottból nem 5-en halnak meg ahogy mondja a gyártó (nem tudom mi a pontos adat 5-10-3??) henem szerintem több százan.Miért ? lehet a vakcinával is van valami, lehet elkapták az oltás előtt a covidot + volt alapbetegségük.De amikor már a környezetünkben 2 ember meghalt az oltást követő pár napon belül akkor már elgondolkodik az ember hogy 1 millió beoltottból nem 5 hanem 500 hal meg (nem tudom mi a pontos szám).Kinek mi a véleménye erről? Aki meghalt álítólag cukros volt és magas vérnyomása volt de nem volt több 50-nél. Amúgy jó lenne hogy ha tájékoztatnák az embereket erről , de nem fogják hogy akinek súlyos alapbetegsége van annak lehet nem kellene beoltatni magát mert végez vele az oltás. Még mindig nem tudjuk a számokat hogy hanyan haltak meg emiatt.
    Nem egy esztegapad az ember és ez az egész vakcina , tehát biztos van benne hibahatár mivel soktényezős a dolog (immunrendszer ,alapbetegség,stb..)csak nem mindegy hogy 1 millió oltásból 5 ember hal meg vagy 10000.

  57. Másik meg jó lenne ha közölnék az emberrel hogy vakacina előtt inkább csináltasson meg egy covid tesztet inkább minthogy tünetmentesen beoltsák és meghaljon.
    Elvileg csak ez kapható gyógyszertárakban: Biosynex autotest Covid gyorsteszt, de erről ezt írja: „Ez a teszt nem PCR (antigén kimutatás) típusú szűrővizsgálat, ami a vírus jelenlétét mutatja ki, hanem a beteg immunrendszerének a reakcióját mutatja ki a COVID-19 ellen.”
    Amikor az ember végigolvassa a 2 oldalas tájékoztatót már akkor összekeveredik az egészben.(hát még egy idősebb vagy nem hozzáértő ember).
    Tehát ha mondjuk beoltatná magát egy középkorú, idősebb ember és meg akarna győződni róla hogy ne covidra oltassa be megát akkor nem tud mert nem lehet eligazodni ebben az egészben hogy mit hogy csináljon:S

  58. 61: L.S.:
    Azt a marhaságot mondod, ahol az újabb önjelölt nagyokos a baktérium és a vírus között sem tud különbséget tenni?
    Bocsánat, ez talán durvább, mint az egyszerű cenzúra…
    De már megszokhattátok, én vírusbeszari és összeesküvő-hatalom párti vagyok. Ráadásul a Fidesszel kapcsolatban csak Orbán Viktor személyével van problémám. 🙂

    63: Andrew:
    Ez jogos felvetés, főleg az AZ-vel kapcsolatban.
    Korábban már jeleztem, hogy idehaza erre nem fogunk válszt kapni, mint ahogy arra sem, hogy hányan betegedtek és haltak meg a vakcinázás ellenére is koronavírus okozta betegségben… Az eü-ből már kell lennie használható adatoknak, hiszen ők lassan fél éve megkapták az oltást a legütősebb vakcinával.
    Amúgy elnézve a helyzetet, lehet, én sem reklámoznám ezt a magyar átlagpolgár értékelő- és ítélőképessége ismeretében…

  59. 64. Horváth Csongor
    „Azt a marhaságot mondod, ahol az újabb önjelölt nagyokos a baktérium és a vírus között sem tud különbséget tenni?”

    Na meséljen csak Tanár Úr arrol a Görög Légierők katonai orvosának az irásárol amit még el sem olvasott!
    Meséljen csak…

  60. 65 – L.S.
    Lehet az illető bárminek a katonai orvosa, a szöveg félelemkeltő és szembemegy az elfogadott nézettel. Ha ezt képtelen vagy megérteni, akkor moderállak.

  61. 65: L.S.:
    Valóban nem tudom pontosan mire gondolsz.
    A Facebookon sokan linkelik ész és megállás nélkül az ilyen irományokat, ha nem egyről beszélünk, akkor elnézést kérek a megjegyzésemért!

  62. 65. L.S.:

    április 15.-ig Oroszország több tízezer sorozott kiskatonát is kirendel a számos ezévi hadgyakorlatára, akiket beolt a Szpútnyik vakcinával…biztos hülyeségből, mert ugye ez csak egy kis nátha, ahogy állítja számtalan vírusszkeptikus.

    Bezzeg Kijevben, hogy örülnének a folyosókon a kritikus állapotú betegek bárminemű oxigénterápiának….

  63. 66.Tibor bá
    „Lehet az illető bárminek a katonai orvosa, a szöveg félelemkeltő és szembemegy az elfogadott nézettel.
    Ha ezt képtelen vagy megérteni, akkor moderállak.”

    Tibor bá?
    Ki irta az alábbi sorokat?
    Ki a félelemkeltő és Ki az aki a megszokott életünket akarja mindenáron megváltotatni?

    5O. Tibor bá
    „A jövőt illetően az emberekkel el kell fogadtatni, hogy ami volt az a múlt. Életünk megváltozott. Folyamatosan kell magunkat oltatni, valószínűleg 6-10 hónaponként.”

    Éppen az ellenkezőjéröl irnak Dr. Flavia Groșan nagyváradi doktornő és a Görög Légierők katonai orvosa George Karystinos akik hagyományos módon kezelik, olcsón a Covid-19 miatti tüdőgyulladást is – mindezt szinte 100 százalékos sikerrel, kórházi kezelés nélkül.

    121. Horváth Csongor
    “LÉNYEG:
    Az oltottak és a betegségen átesettek nem fogják, mert nem tudják megfogni a járványt! Sőt.
    Ez a “védettségi igazolás” egy újabb bukfenc, megint egy marhaság, amivel megfogni szeretnék a vírust, de pont az ellenkezőjét fogják elérni vele…
    EDDIG:
    1. Buktuk a megelőzést.
    2. Buktuk a nemzeti izolációt.
    3. Buktuk a szétterjedést.
    4. Buktuk a mutációk megfékezését.
    5. Buktuk az átoltottságot.
    6. Buktuk a vakcinával történő megállítás lehetőségét.
    7. Buktuk a gazdasági visszaesés megállítását.”

    Vajon miért Horváth Csongor?

    A vallásnak vége, az igazságszolgáltatásnak vége, az oktatásnak vége! A következök sora: a tulajdon (családi ház, kert, üzlet, bolt, személyes tárgyak, autó stb.) vége, a biztonság vége, a szabad gondolat vége!

    Demosthenes Liakopoulos: „Ahogy sok éven át mondtam, nincs szükség oktatásra, igazságosságra vagy vallási érzelmekre AZ ÚJ REND VILÁGÁBAN, amelyet csak egy idióta nem látja, hogy kihúzta a körmét és felfalta az egész bolygót.”

  64. 70 – L.S.
    Amiket én írok, azoknak van tudományos alapja, ami képezheti vita tárgyát. Amiket te összegyűjtesz és idehozod nekünk azok vitathatatlanul hamis állítások. Micsoda különbség!

  65. 70: L.S.:
    Én úgy látom, hogy egy olyan harcos vagy, aki ismered és tudod, hogy honnan jön a veszély. Ugyanakkor fordítva ülöd meg a lovat, s emiatt visszafelé nyilazol.
    Vedd ki a pandémiát a körből, ha tisztán szeretnél látni. Tudom, épp fordítva gondolod, de legalább egy percre gondold már át!
    Ez a sorscsapás nem a terv része. Viszont abban kegyetlenül igazad van, hogy felgyorsítja és lehetőséget ad a vázolt folyamatok véghez viteléhez. De itt sztem. megint nem jó irányban csörögnek a kardok. Ugyanis ebből a szempontból Kína és Oroszország legalább akkora veszélyt jelent a világra, mint az USA. Orbán a magyarokra, mint Gyurcsány, stb.

    Ha nem sikerül a pandémián ésszel úrrá lennünk, akik fordítva ülnek a lovon, önként hajtanak a karámba mindannyiunkat, s épp azok kezei közé, akik eredetileg nem is így képzelték el a tömegek rendszabályozását. De alapot és eszközt adtok a kezeikbe, mert próbálkozásaitok káoszt gerjesztenek, amit senki épeszű nem támogat.

    A tulajdont a társadalom (megjegyzem) önként adta, a töménytelen és meggondolatlan hitelfelvételekkel!

  66. A KSH elnöke valótlan adatokat közölt a többlethalálozásokról
    https://444.hu/2021/04/07/a-ksh-elnoke-valotlan-adatokat-kozolt-a-tobblethalalozasokrol

    Lehetséges az összefüggés az AstraZeneca-vakcina és az oltottaknál ritka esetben előfordult vérrögképződéses esetek között – jelentette be az Európai Gyógyszerügynökség. A vérrögképződést a nagyon ritkán előforduló mellékhatások között kellene szerepeltetni az EMA mai bejelentése szerint, de kihangsúlyozzák, hogy megítélésük szerint a vakcina előnyei még mindig felülmúlják a kockázatokat – írja a Bloomberg.

    Európai Gyógyszerügynökség: lehet összefüggés az AstraZeneca-oltás és a vérrögök között
    https://www.portfolio.hu/uzlet/20210407/europai-gyogyszerugynokseg-lehet-osszefugges-az-astrazeneca-oltas-es-a-verrogok-kozott-477462

  67. Az előző hozzászólásom bennragadt, a Foci EB „pletyka” bizony igaznak bizonyult!

    Egy intenzív osztályon dolgozó orvos elmagyarázta nekünk, hogy miért lehet akár 95 százalékos is a halálozás a lélegeztetőre került koronavírusos betegek körében. Nem az orvosok hibája, de nagyon megviseli őket, hogy minden tudásuk ellenére is sok beteget veszítenek el. Szakmai magyarázat, de laikusok számára is érthetően.

    „Aztán bumm, és meghal. Ezt nem lehet feldolgozni”
    https://444.hu/2021/04/07/aztan-bumm-es-meghal-ezt-nem-lehet-feldolgozni

  68. Majd meglátjuk, az újabb mutációk hová vezetnek, de egyenlőre ezek hatása nem látszik az erősen átoltott országokban.
    Új kedvencem az UK, ott is gyönyörűen alakulnak a görbék Izraelhez hasonlóan jók a tendenciák.
    Amíg azt nem látom, hogy ezeken a helyeken kezd megfordulni a tendencia, addig bízok az oltásokban…
    https://www.worldometers.info/coronavirus/country/uk/

  69. 78: hubab, az E484K mutáció az február elején lett felfedezve. De ez nem egy új variáns, hanem egy továbbmutálódás a tüskefehérjében, ami előfordul a dél-afrikai (B.1.351) és a brazil (B.1.1.28) variánsokban, és most már a brit (B.1.1.7) mutációnál is. De egyébként Japánban is felfedezték kb. 1 hete. Tehát itt nem egy új mutáció lesz domináns, és terjed el kb. 1/4 – 1/2 év alatt az adott kontinensen, mint domináns változat, hanem az adott mutációk mutálódnak tovább! Ezt hívjuk menekülési mutációnak, mert ez a tüskefehérjét érintő további mutáció segít a SARS-CoV-2 vírusnak a szervezet immunvédelmének még hatékonyabb kikerülésében, kicselezésében. A monoklonális és a szérum eredetű antitestek 10-60x kevésbé hatékonyak az E484K mutációt hordozó vírus semlegesítésében az eddigi vizsgálatok szerint, szóval a jelenlegi védőoltások hatékonyságát jelentősen lecsökkenti. Tippre a nyár végére, az ősz elejére már az E484K mutáció lesz a domináns változat a világon. Ezzel viszont a jelenlegi vakcináció kezdhető majd előröl egy 3. újabb E484K specifikus védőoltással!

    A The BMJ aktuális cikke a mutációról:

    Covid-19: Az E484K mutáció és az azzal járó kockázatok
    https://www.bmj.com/content/372/bmj.n359

  70. Van egy nagy kérdésem a tisztelt blogtársakhoz:
    Arra adjatok nekem bármilyen választ, hogyan lehet ekkora elementáris barom ez a magyar népség, hogy míg Gődény marhaságaira támaszkodva tüntetgettek is jópáran, most Orbán mindennel szembe menő ámokfutására nulla hang, nulla erélyesebb üzenet érkezik. A politikai blamázst hagyjuk!
    Szakmailag világos, hogy a politikailag meghozott nyitási döntés egyenlő az öngyilkossággal. A vágóhídra induló marhák mégis csendben tudomásul veszik, hogy családjaik a mostaninál is nagyobb veszélynek lesznek kitéve, egy igazi őrült kénye-kedve szerint. Mi vajon az oka ennek? Tényleg ennyi barom él itt?
    Tudva, hogy ez a cezaromániás őrült hihetetlen mértékben fél a választói elpártolásától, s feltétlenül ki is szolgálja a többség akaratának megfelelő irányvonalat, miért nincs erélyes tiltakozás, miért csak néhány szakmabeli vészcsengője szól?
    A Python által linkelt cikk alapján épp akkor lesz a nyitás hatása legerőteljesebb, amikor a 2. oltás beadása előtt, az 1. oltás által képviselt védőhatás a leggyengébb. Legalább azért szót kéne emelni, hogy akkor mi a francnak az oltás, ami így alapvetően kidobott energia és pénz, hiszen az oltás hatásának kibontakozásától fosztja meg ezzel a körülménnyel az emberek nagy részét! Ennyi erővel placebót is lehetne szúrni! Ezzel a hozzáállással szerintem hazai pályán ezt is simán be lehetne adni /szó szerint/.

  71. 80: Mert a magyar egy szervilis nép (tetszik vagy sem, ezt a szociológiai kutatások tucatja igazolja…), és csak akkor lázad ha kb. nincs mit ennie! Nem, nem szabálykövető, de évszázados hagyománya van, hogy akkor befogjuk, csak hagyjon békén a hatalom, majd megoldjuk okosban, fű alatt. Ez kb. most is így van, aki fiatalabb volt és részben már másként is szocializálódott azok zöme már elment nyugatra élni, dolgozni, stb.!

  72. 81: Akkor amondó vagy, csak akkor eszmélnek majd, amikor a pulya meg a papa föld alá került??

  73. Ha valaki kételkedett a „pletykában”, hogy a Foci EB miatt nyit fokozatosan OV, akkor mára a mainstream sajtóban is megjelent a hír a Jobbik ma de. felvetése után:

    Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) április 7-éig várta az idénre halasztott futball-Európa-bajnokságot rendező tizenkét város jelzését, hogy mennyi nézőt tudnak beengedni a mérkőzésekre. A szervezet szlovén elnöke, Alexander Ceferin márciusban azt mondta, elképzelhetetlen, hogy zárt kapusak legyenek meccsek, és elveszik a rendezési jogot azoktól a rendező városokat, amelyek nem engednek be nézőket a találkozókra.

    Aznap kezdtük a nyitást, amikor az UEFA Eb-s nézőszámokat várt tőlünk
    https://telex.hu/sport/2021/04/07/mlsz-uefa-euro-2020-rendezes

  74. 77.Python:
    „Aki nem enged be nézőket az Eb-meccsre, elveszíti a rendezési jogot” – szóltak az egy hónappal ezelőtti sportdiplomáciai főcímek, sporthírek. Majd arról is írtak a lapok, hogy az UEFA elvárása szerint az MLSZ-nek április 7-ig kell jelezni, hogy mennyi nézőt vállal Budapest a júniusi meccsekre, illetve hogy április 19-én végleg pontot tesznek az idei labdarúgó-Európa-bajnokság ügyére, tehát akkor derül ki az is, hogy a járványhelyzet mélysége és a nézőszám-vállalások alapján mely helyszínektől veszik el a rendezés jogát.

    Furcsa egybeesés, hogy Orbán éppen a holnapi, április 7-i határidő előtt jelentette be a szakemberek szerint teljesen indokolatlan lazítást, egy olyan bűvös 2,5 milliós átoltottsági határszám ürügyén, amit egyetlen járványügyi szakember sem képes értelmezni és felfogni, hogy miért pont annyi… A másik érdekes egybeesés, hogy Orbán ugyebár éppen az UEFA végleges döntésével egy napon, vagyis április 19-én, hétfőn akarja mindenképpen újranyitni az iskolákat, annak ellenére, hogy a járványügyi szakemberek szerint ez a szintén ép ésszel megmagyarázhatatlan döntés óriási kockázatokat rejt magában, és hatalmas, akár komoly emberáldozatokat követelő kormányzati felelőtlenség.

    Nos, az nyilván lehetetlen, hogy egy teljhatalommal és éppen ezért kizárólagos felelősséggel bíró kormányfő annyira felelőtlen és könnyelmű legyen, hogy a saját monomániás hóbortjaihoz igazítsa a járványügyi döntéseket, ugye? Ezek a dátumbeli egybeesések, ugye, csak furcsa véletlenek?”

    https://www.facebook.com/JobbikMagyarorszagertMozgalom/photos/10158882471671405

  75. 80.Anoymus: Igazad van és örülök, hogy te is érted. De baszhatjuk. El kényszerülünk szenvedni a tömegbutaságot. Meg a döntéshozó önzését. Látod, Andrew is csak odáig jutott, hogy „meghaltak oltás után”. A teszt tájékoztató pedig már sok volt neki. De azért terjeszti a benne megébredt kételkedést. Pedig ő még nem is ezt keresi, várja mint a görög zseni, aki hősiesen ki is mondja, hogy az oltásTÓL halnak.
    82: Koránt sem vagyok biztos benne, hogy felismerik, hogy a vezető taktikázása okozta a bajt. Az majd megmondja, ki az ellenség.

  76. Legyen jó hír is, mondjuk ezekről a francia, német, angol sajtótermékekben kb. már február óta olvasni, de végre megütötte a hazai online sajtó ingerküszöbét is a dolog. Szóval akik tájékozódnak idegen nyelven is, azok számára kb. 2-3 hónapja világos, hogy a 2. negyedévben valamikor (itt még főleg a PfizerBioNTech kb. megduplázódó gyártókapacitása miatt…), de a 3. negyedévben már kb. 100% -ban mRNS vakcina dömping lesz az EU -ban, a vektorvakcinák mellett. Na persze ezt a politikusok és a döntéshozók is pontosan tudták már kb. november-december óta, idehaza is!

    Már Franciaországban is gyártják a Pfizer/BioNTech vakcináját
    https://444.hu/2021/04/07/mar-franciaorszagban-is-gyartjak-a-pfizerbiontech-vakcinajat

  77. 87. Python,

    hát igen, hetek múlva annyi mRNS vakcina lesz, mint a szar, csak nem lesz kinek beadni, mert a regisztráltak száma elég gyengén növekszik és egyre lassul.

    A drága és bizonytalan hatásfokú kínaira semmi szükség nem lett volna, az kizárólag a mutyi miatt kellett. A mutyi kiderült(és persze sok minden más is), oda a bizalom, így az oltásokkal szembeni ellenállás is magasabb, mint ha nem lett volna eljátszva a kormányzati bizalom. Az eredmény sok felesleges halál, nem lesz nyájimmunitás és a gazdasági kár sem lesz kisebb, sőt…
    Lesz viszont EB meccs Budapesten. Jó kis mutáns találkozó és import.

    Orbán szándékai, az hogy milyen arányban fontos neki a pénz, foci és az emberi élet, szépen kikristályosodott.
    Persze itt a hozzászólásokat olvasgatva látom, hogy ez még mindig nem mindenkinek elég világos.

  78. 80. Anonymus,

    Rácsodálkozol a ma és tegnap történtekre? Pedig ez egy folyamat eredménye, hogy ide jutott az ország.
    Amikor 2012-ben fidesz kreálta Alaptörvényt léptettek életbe, amit a mai napig úgy faragnak, ahogy akarnak…
    Amikor családok tízezreit verték szét és fosztották ki a devizahitelnek csúfolt banki átveréssel..
    Hosszú évek óta 20-25 ezer ember halt meg kórházi fertőzésben évente, mert az egészségügy le van pusztulva… (Már csak emiatt is Orbán régen tömeggyilkos, mert a megfelelő mennyiségű pénzt nem beletett az eü-be, hanem elmutyizta).
    Amikor szétlopta az országot, az úniós pénz hatalmas hányadát illiberális rendszerének kiépítésére használta és az új oligarháinak (hozzá hű és tőle függő arisztokrácia) kiépítésére fordította…
    Amikor évi több száz milliárd közpénzből a kormányzati hazug, ocsmány rágalmazó propaganda folyik.. (még lehetne sorolni)

    Ezek után nincs mit rácsodálkozni, hogy most ismét néhány ezer embernek meg kell halnia feleslegesen, mert Orbánnak és rendszerének egyéb dolgok fontosabbak.

  79. Az európai vakcinaútlevél-terveket 20 hónappal a pandémia előtt indították el.
    Véletlen egybeesés;

    Az „Európai Bizottság” – Európa végrehajtó testülete – először 2018. április 26-án tett közzé vakcinaútlevelekre vonatkozó javaslatot.
    Vakcina útlevelek: Ki húzhat hasznot ezen?

    Green Med Info
    European Plans for ‘Vaccine Passports’ Were in Place 20 Months Prior to the Pandemic. Coincidence?

  80. 58 L.S.
    Ezt a „buktuk” felsorolást azért még ne erőltesd.
    A valós tapasztalatok nem ezt mutatják, a kellően átoltott országokban a napi fertőzések és halottak száma igenis töredékére esett a januári számokhoz képest.
    Az Egyesült Királyságban az átlagos 1241 napi halottról mostanra 30-ra csökkent, kevesebb, mint negyvened részére, és mindezt a brit mutáns elterjedése mellett.
    Ha rád hallgattak volna, akkor ma minden halott helyett lenne 40, és azzal neked kellene elszámolni a lelkiismereteddel.
    És akkor vegyünk egy teljesen abszurd feltételezést, mi lenne, ha az a 30 mai halott mind a vakcina következtében, és nem a vírus miatt halt meg, ami persze nevetséges, hiszen a lakosság jó része még nincs is beoltva.

    Ez 62 Andrew-nak is szól:
    Még ebben az esetben is 1211 embernek az oltás mentette meg az életét, akik ha nem kapták volna meg, meghaltak volna a 30 mellé.
    Vajon melyik út vezet kevesebb halotthoz?

  81. Talán a Saul-okból majd Pál-ok lesznek a covid damaszkuszi útján.

    Pláne, ha időközben tájékoztatják a Saulokat, hogy a TÜNETMENTES FERTŐZÉSTŐL is véd az oltás!

  82. 93: János

    „Talán a Saul-okból majd Pál-ok lesznek a covid damaszkuszi útján.”

    Ott bizony komoly forgalmi dugókra lehet számítani nem sokára… Amikor mindkét „tábor” rádöbben hogy miért is ugrasztották őket egymásnak…

    Engem sem a „mezőnyfölény” érdekel, hanem a végeredmény! Hiába erölködött a Bayern is végig a meccsen, a párizsiak háromszor mentek el és rúgtak kapura, oszt annyi…

    Egy-éves érdekesség emlékeztetőnek (és még nem vagyunk a végén!)
    http://www.antalffy-tibor.hu/3164-lehet-bizakodni#comment-254884

  83. Meg kell érteni, nem bírja tovább a nemzetgazdaság régebben népgazdaság.
    Tartalék fogyóban. Nyitni kell.
    Azt hiszem érthetően írtam.

  84. 95 D7
    De hát a kormány szerint a mi gazdaságunkat sínylette meg a legkevésbé a járvány, és nálunk várható a legnagyobb növekedés…

  85. 96 Hubab:
    azért várható a legnagyobb növekedés, mert nagyon megsínylette a gazdaságunk az elmúlt időszakot, és emiatt van hová (vissza) növekedni. Szóval a fele igaz, amit mondanak 🙂

    Más téma: aki lelkileg meggyengül, aki elveszti a hitét és a bizakodását, aki feladja, belefárad, meg „hagyjatok má békibe” „leszarom” „mit bánom én” stb. az sokkal könnyebben esik áldozatául ennek a szarságnak, ami körülöttünk pörög. És sajnos az is, aki a megváltást kizárólag kívülről várja, hogy majd valaki megment, meg majd az oltás meg Orbán meg a szakértők stb.
    SENKI sem fog megmenteni. Senki. Ez már rég le kellett volna, hogy essen mindenkinek. Csak TE tudsz saját magadon segiteni, senki más. Idáig jutottunk.

    Lehet cáfolni. Hajrá!

  86. 98: Python:
    Erről ez jutott eszembe: 🙂

  87. 99 – Horváth Csongor:
    Mi az, hogy eszedbe jut? Még nem is éltél akkor. 😀 Van olyan aspektus, ami szerint jobb volt mint az Orbán éra.

  88. Miközben még az operatív törzs megszólaló tagjai (például az országos tisztifőorvos is) óvatosságra intenek az elmúlt napok kedvező tendenciát sugalló járványügyi adatai kapcsán és az elmúlt napok adatait rengeteg bizonytalanság övezi (hosszú hétvége hatása miatt), a kormány lendületesen megy előre az újraindítási tervével. Olyannyira, hogy a csütörtöki Kormányinfón a nyitás egy újabb köztes lépcsőfokát lengette be Gulyás Gergely miniszter és szavai arra utaltak, hogy a jelenleg április 19-ig kihirdetett korlátozó intézkedésekben újabb lazítás jön.

    Hatalmas a bizonytalanság, a kormány mégis tempósan megy előre a nyitás útján – Mi lesz ebből?
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210408/hatalmas-a-bizonytalansag-a-kormany-megis-temposan-megy-elore-a-nyitas-utjan-mi-lesz-ebbol-477602

    Az amerikai járványügyi hivatal, a CDC is megadta magát a tudósoknak: már nem szerepel az ajánlások között a beltéri felületek és tárgyak gyakori fertőtlenítése. A felületi fertőzés esélye kutatások szerint kevesebb mint 0,05 százalék, de a maszk helyes viselése és alapos kézmosás mellett szinte lehetetlen ilyen úton megfertőződni.

    Felesleges állandóan törölgetni a kilincset, a COVID-19 túlnyomórészt a levegőben terjed
    https://qubit.hu/2021/04/08/felesleges-allandoan-torolgetni-a-kilincset-a-covid-19-tulnyomoreszt-a-levegoben-terjed

  89. A Szputnyik V gyártója nem adta oda az Állami Gyógyszer-ellenőrzési Ügynökségnek (ŠÚKL) az oltóanyag értékeléséhez elengedhetetlenül szükséges adatok 80 százalékát, így az adatok hiánya, illetve inkonzisztenciája miatt nem lehet állást foglalni a kockázat-előny arányt illetően – közölte Zuzana Baťová, az ügynökség igazgatója.
    A Paraméter azt írja, a ŠÚKL így a magyarországi Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézethez (OGYÉI) fordult, mivel az EU-n belül Magyarország az egyetlen, ahol alkalmazzák az orosz vakcinát, de a gyártóval kötött titoktartási szerződésre hivatkozva nem szolgáltattak információt a szlovákiai hivatalnak.
    A Szputnyik V gyártója az Európai Gyógyszerügynökségnek (EMA) küldött dokumentumai szerint ráadásul a Szlovákiába érkezett Szputnyik V vakcinák nem azonosak azokkal, amiket az EMA-nak küldtek ellenőrzésre. Azt írják, a Szputnyik V-t kb. 40 országban alkalmazzák, de csak a nevük azonos, mindegyik államban más-más vakcinát használnak.

    Szlovákia nem kapta meg a szükséges adatokat a Szputnyik V gyártójától, ezért Magyarországhoz fordultak, de hiába
    https://444.hu/2021/04/08/szlovakia-nem-kapta-meg-a-szukseges-adatokat-a-szputnyik-v-gyartojatol-ezert-magyarorszaghoz-fordultak-de-hiaba

    Négyszeresére nőtt az alapbetegség nélkül elhunytak aránya az elmúlt egy hónapban
    https://telex.hu/koronavirus/2021/04/08/alapbetegseg-nelkul-elhunytak-statisztika

  90. Azért Amerikában is vannak „gyilkosok”, pl. Florida kormányzója.
    https://24.hu/kulfold/2021/03/28/florida-lazan-kezelte-covid19-jarvany-republikanus-ron-desantis-gazdasag/
    Az oltás utáni halálozások témához szeretnék annyit hozzátenni, hogy pl. egyik munkatársnőm egy 300 lelkes faluból származik, ott az oltások után 4 személy két napon belül meghalt, persze mind idősek, s nem voltak teljesen egészségesek, de nem haldokoltak. Azért ez meglehetősen vacak eredmény …szerintem. Tudom az említett adatok nem hitelesek, de talán mégis mondanak valamit.

  91. 1O5. hubab
    „Meg az is, hogy hétfőn én is kapom a szputnyikot… ?”

    Kedves „hubab”

    Ráérsz arra még …
    Javasolnám a vakcina előtt az utolsó cenzurázott görög cikket elolvasni, természetesen Tibor bá’ közremüködésével.
    Nem árt elolvasni és ha ezután is az óltás mellett állsz nyugodtan megteheted.

  92. 106 L.S.
    Én feláldozom magam, hogy a példámon okosabb legyél, és akkor már nem éltem hiába… 🙂

  93. 102: ötlet: Gyün Eu-bol a zsé. Vezírünk kiosztja Hentese vállakozásainak, ami tulképp az övé, vállalkozások szoroznak osztanak, stadiont építenek, átmossák, egy részét osztják biztostekintetű kincstárnoknak aranyér. EU-s zsét máshogy nem nagyon lehet átmosni… Nálunk mondjuk egyenesen szétlopják aki kapja, marja alapon, mégse csinál senki belőle Mounika sót, mint HCS…

  94. A magyar egészségügy azért nem rendült meg, mert csak az tud megrendülni, ami stabilan áll? Le lehet tenni a fegyvert járvány idején? Miért káros, ha a médiában hecckampányt folytatnak az egészségügyről? Műsorunk vendége: Szijjártó László, a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei elnöke.

  95. Nos, egy egészségügy nem tojott be fejlettebb világon az adatok szerint, az az izraeli. És azért nem tojtak be, mert tudták, hogy a kulcs a fegyelem és a minél hamarabbi kezelés. Nincs is sok halottjuk. Nálatok, mikor valaki újat mert mondani, letorkolták, ez volt a baj. Csak csöndben szólok, hogy sutyiban allergodil ködöt lélegeztetnek be nálatok a betegekkel, ami HASZNÁL, bár az ivermectint nem használják, pedig nincs számottevő mellékhatása. A melatoninról sem találtam említést. MATH protokol helyett saját protokollokkal kísérleteztek, olyanok vagytok, mint a tanítók, azt hiszitek mindent tudtok…

    Másik oldalon meg a magyar fegyelem – hallgatom a rádiót, 5OO embert büntettek meg ma azért, mert nem viselt maszkot – hát a tótok lehet, hogy birkák, de nálunk egyet se. FFP2-est hord mindenki szépen, nem reklamál, távolságot tart, kezet mos. Nálunk is nagy volt a mocsár, de nagyrészt azok potyogtak, akik az orruk alatt hordták a maszkot és nem hordtak kesztyűt. Kórházakban szépen nyomják a MATH protokolt és nem esik le a fejükről a korona. Ha nem tud valaki valamit, kérdezzen alapon a végén rájöttek… Van egy pulmonológus főorvosunk, Török nevezetű, na ő kinyitotta a száját, szépen elmondta a politikusoknak, hogy két dolgot tud csinálni, vagy gyógyít, ahogy a lelkiismerete diktálja, és békén hagyják, vagy veszi a kalapját. Egy halottja se volt. Kassai magyar ember, meg lehet őt kérdezni hogy csinálta.

  96. Igazad van „hubab”

    Ki vagyok én, hogy megmentselek?
    Meg lehet menteni valakit, ha ő nem akarja?
    A hit olyan, mint a szeretet: nem lehet kikényszeríteni.
    Bár az ember nemcsak akkor öl meg valakit, ha megmérgezi vagy leszúrja, hanem akkor is, ha nem tudja megmenteni.
    Sok szerencsét kivánok „hubab” és el ne felejtsd a vakcinabérletet el kérni.

  97. L.S. Ha nem tudja, az nem gyilkosság. Ne ítélkezzünk rosszul. Egyrészt. Másrészt a mentettnek is akarnia kell, hogy megmentsék.

  98. 111 L.S.
    Ez most olyan, mintha orosz rulettet játszanánk, csak nálam olyan százlövetű colt van, amelyikbe egy éles töltény van, nálad meg olyan, amelyikbe mondjuk 30.
    Én inkább az enyémmel próbálnám… 🙂

  99. 112. infos
    „Másrészt a mentettnek is akarnia kell, hogy megmentsék.”

    Máš pravdu!

  100. 108

    De ha azt tartják,hogy az MNB-nek annyi köze van a ” Nemzethez” mint Bagamérinek a téli fagyihoz ?

    Ez így túl egyszerű.

  101. Szerintem nálatok az csak alibizmus. Vezírünk úgy játszik a forint árfolyamával, meg a kamatokkal, ahogy akar. Lézertekintetű kincstárnok adja hozzá a falcot. Szegény Varga meg dühöng és megoldja. Az egyik legjobb pénzügyes a világon… Bár most fel van neki adva a lecke… Ami jön, az nem babapiskóta…

  102. 68. János
    „április 15.-ig Oroszország több tízezer sorozott kiskatonát is kirendel a számos ezévi hadgyakorlatára, akiket beolt a Szpútnyik vakcinával…”

    A.
    „több tízezer sorozott kiskatonát is kirendel a számos ezévi hadgyakorlatára, akiket beolt a Szpútnyik vakcinával”

    Miért Tisztelt János?

    a. Egszerüen azért mert egyszerü sorozott kiskatonárol van szó…
    b. Mert megteheti egy önkényes államban…

    B.
    Bezárva tartják a Haditengerészeti tengeralattjárókban beoltást megtagadó legénységeket?

    a. Kik szolgálnak a tengeralatjárokban? Nem sorozott kiskatonák.
    b. Mert nem kötelezhető a vakcina egy jogállamban

    Υποβρύχια του ΠΝ … Κρατούν κλειδωμένα στο σκάφος τα πληρώματα που αρνούνται να εμβολιαστούν;
    http://www.triklopodia.gr

    Kedves János
    Ne vedd sértésnek de a fényképdet kicserélhetnéd egy másikkal.
    Azt a képet adod magadrol mintha egy Gay Pride parádén vennél részt.
    Gondolom nem volt szándékodban ilyen képet mutatni nekünk, Rólad.

  103. L.S.

    Görögországban nincs seprehetnivalód?
    Nyári melegben pulóverben járkálsz?
    Aztán mi a helyzet nálad a testtömeg-indexeddel?
    Okosakat benyögsz?
    Mit keresel még mindig itt?
    Rokonságod hogy bír elviselni téged?

    Vállald már fel magadat.
    Szolgalelkű nagy görög férfi vagy? Még a nevedet, nemhogy a fejedet sem mered megmutatni…!!!

    Írj már valami önálló hozzaszólást vagy valami posztot…

    A fénykép 2019. nyaran készült 43 éves koromban….

    Te hogy nézel ki?

  104. Nekem János képéből az jött le, hogy a tanyája kertjében van, esetleg szedi a saját termesztésű almát. Talán igaz a mondás, hogy mindenki magából indul ki… 🙂

    Mindenesetre megosztanám Jánossal a saját készítésű sörömet, feltéve, ha elfogadná tőlem. Tisztelem az egészségügyben dolgozókat és a kertészeket is.

    L.S.: Si tacuisses, philosophus mansisses…

  105. 119 – L.S. + mindenki más:
    L.S.-t azért tartom, mert – mint tyúk a búzát – felszedegeti a fake news-öket és ide tálalja nekünk. Már nem tartom fontosnak a kiszűrését, mert mindenki tudja, hogy 100 százalékosan megbízhatatlan. Így már nem mérgezi a tudatot, informál minket a világ hülyeségeiről. D:

  106. Tibor bá: Sértegetésben, személyeskedésben is nagyon jó, ami soha nem az intelligencia jele, és egy hőbörgő egy kertipartin is elrontja a hangulatot… nem bírálva természetesen a házigazda jogát…

  107. 124 L.S.
    Csak azt nem értem, hogy hová teszed azt a tényt, hogy az oltásokban élenjáró országokban töredékére esett, és csökkenőben van a fertőzöttek és halottak száma?
    Ezt makacsul elereszted a füled mellett, és kitartasz a negatív megközelítés mellett, amit egyedi esetek és elméleti feltételezések alapján próbálsz alátámasztani…

  108. Akinek problémái vannak a SARS-CoV-2 viselkedésének megértésével kapcsolatban, annak ajánlanám az evolúció pontos megértését. Nem felületesen, mert a többség ezt teszi. Pontosan. A felületes ismeretekből bújt elő az a tévhit, hogy a vírus előbb vagy utóbb meg fog szelídülni. Hát ez nem fog, és pont ezt látjuk napjainkban. Kérdezd meg magadtól, ha szelídül az számára előnyös? Szerintem nem, mert az agresszívebb mutáns túlfertőzi a szelídebbet.

  109. Volt aki kérdezte tőlem is itt a fórumon, hogy miért nem teszik kötelezővé a COVID védőoltást. Az volt a válaszom, hogy OV ezt nem lépi meg mert népszerűtlen lenne! Erre meg a Publicus megmérte ezt a kérdést a hetekben, és itt az eredmény…, szerintem ebből elég egyértelmű, hogy miért is lesz OV legeslegutolsó eszköze a kötelező vakcináció.

    Publicus: az ellenzéki szavazóknál nagyobb az oltási hajlandóság, mint a kormánypártiaknál
    https://24.hu/kozelet/2021/04/09/koronavirus-publicus-felmeres-otasellenesseg/

    A vérrögképződési mellékhatás, és a józanul gondolkodók között kvázi általánosnak mondható központi hatalommal szembeni bizalmatlanság eredményei:

    „Nemrég még az orosz vakcinára vadásztak embereket a háziorvosok, most az AstraZeneca oltóanyagának visszautasítása miatt küszködnek. Sokan mondják vissza a felajánlott vakcinát, így lehetséges az, hogy egészséges fiatalok is megkapják az oltást, már ha elfogadják a mások által visszautasított oltóanyagot – ez azonban esetenként további feszültséget szül. A háziorvosok szerint az oltóanyagok közötti válogatás nem elsősorban azért probléma, mert jelentős többletmunkát ad az orvosoknak, hanem mert így sokan tovább maradnak védtelenek. Nagy kihívás lesz az is, amikor elérjük a 4 millió beoltottat, de a nyájimmunitáshoz még „vadászni kell” a bizonytalankodókra. Jól állunk, haladunk szépen – foglalták össze az általunk megkérdezett háziorvosok az utóbbi egy hétben felpörgő oltási kampány állását a saját körzetükben. Még valamit állítottak egyöntetűen: nagyon sokan válogatnak a vakcinák közül, nem fogadják el a számukra elsőként felajánlott oltóanyagot. De amíg februárban az orosz és a kínai oltóanyaggal szemben volt érezhető bizalmatlanság, most az AstraZeneca vakcináját utasítják rendre vissza.

    „Sokan úgy gondolják, ez egy webshop, ahol szabadon lehet válogatni az oltóanyagok közül”
    https://24.hu/belfold/2021/04/09/astrazeneca-haziorvos-visszamondas-vakcina-pfizer-oltas/

  110. Egyre több szülőtől hallottam, hogy ugyan ő el nem engedi a gyerekét az újranyitó iskolába, hogy hazahozza az angol mutánst (brit v. más néven kenti mutáció…) meg érettségi előtt nehogy már megfertőződjön a gyerek, mert akkor…; ez valószínűleg általános jelenség kezdett lenni országosan, és ezt az OT is (jobban mondva OV is…) érzékelhette, így részlegesen elé mentek a jelenségnek…:

    Csütörtökön még a biztonságos április 19-i iskolanyitást bizonygatták, péntek reggelre a középiskolák esetében meggondolta magát a kormány
    https://telex.hu/koronavirus/2021/04/09/orban-viktor-kossuth-radio-iskolanyitas

  111. 122. Tibor bá’
    „Már nem tartom fontosnak a kiszűrését, mert mindenki tudja, hogy 100 százalékosan megbízhatatlan.”

    Tibor bá’
    Ha nem vettek meg bizonyitsd most azzal, hogy nem cenzurázod az alábbi sorokat:

    „Amint a csorda elfogadja az erőszakos, kényszer oltást, a játéknak vége! Genetikailag átalakíthatjuk és sterilizálhatjuk a gyermekeket – a „közjó” érdekébe.
    Ha ellenőrzésed alatt van a birkák elméje, te irányítod az egész csordát. Az oltóanyaggyártók milliárdokat kereshetnek, és néhányan ebben a teremben befektetők vagytok. Ez egy nagy „profit mindkét oldalrol”!
    Megrítkitjuk a csordát, és a csorda fizet nekünk az irtási szolgáltatásokért.”

    Henry Kissinger
    Részlet az Egészségügyi Világszervezetnél, az Eugenika Tanácsánál tartott beszédéből, 2009. február 25-én.

    https://www.triklopodia.gr/%ce%bc%cf%8c%ce%bb%ce%b9%cf%82-%e1%bc%a1-%e1%bc%80%ce%b3%ce%ad%ce%bb%ce%b7-%e1%bc%80%cf%80%ce%bf%ce%b4%ce%b5%cf%87%ce%b8%ce%b5%e1%bf%96-%cf%84%cf%8c%ce%bd-%ce%b2%ce%af%ce%b1%ce%b9%ce%bf/

  112. Az elmúlt három napban jelentették a legtöbb halálos áldozatot a járvány történetében
    https://444.hu/2021/04/09/az-elmult-harom-napban-jelentettek-a-legtobb-halalos-aldozatot-a-jarvany-torteneteben

    Chile látványos sikert ér el az oltási kampányban, Izrael és az Egyesült Királyság mögött a harmadik helyen áll a világon, ám a járvány mégis visszatért, amit több tényező magyaráz. Több ottani virológus szerint nem vált be az a taktika, amelyben az oltások felpörgetésétől vártak gyors sikert a járvány kezelésében.

    Megbukott a magyarhoz hasonló oltási modell Chilében?
    https://www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/oltas-vakcina-koronavirus-covid-19-jarvany-chile.726768.html

  113. A vektorvakcinákra kezd rájárni a rúd, amit részben a társadalmi félelem politikai eredetű felfokozása okozhat a meglátásaim szerint.

    Úgy tűnik, időről időre mindig másik vakcina kerül éppen az érdeklődés középpontjába. Az mRNS-oltások (Pfizer/BioNTech, Moderna) forradalmi technológiájuk, míg a kínai (Sinopharm) és orosz (Szputnyik V) vakcinák az Európán belüli magyar exkluzivitásuk és az ebből fakadó kérdések miatt élvezték a kitüntetett figyelmet egy ideig, most pedig az AstraZenecán a sor: a brit-svéd vakcina használatát egy ritka mellékhatása miatt világszerte korlátozni kezdték, miközben felmérésünk szerint a Qubit olvasói is ebből kaptak a legnagyobb arányban. Az EU-ban jelenleg négy uniószerte engedélyezett oltás van: az AstraZeneca, a Pfizer/BioNTech, a Moderna és a Johnson & Johnson vakcinája.

    Biztonságos az AstraZeneca vakcinája, vagy sem?
    https://qubit.hu/2021/04/09/biztonsagos-az-astrazeneca-vakcinaja-vagy-sem

    Oroszországban nemrégiben négy ember halt meg röviddel a Szputnyik V korona elleni oltás beadása után, eddig nem jelentett esetekben, amelyeket az uniós szabályozó hatóság, az amszterdami Európai Gyógyszerügynökség (EMA) „komolyan vesz”. A szervezet jelenleg is vizsgálja, hogy uniós engedélyt adjon a készítmény használatára, amelyet Magyarországon már használnak. Szlovákia ugyan rendelt belőle, de az ottani hatóságok hiányosnak tartják az orosz dokumentációt, amire a gyártó vissza is követelt magának 200 ezer adag vakcinát.

    Négy eltitkolt haláleset derült ki a Szputnyik V. vakcina kapcsán
    https://www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/szputnyik-ema-halaleset-vizsgalat-gamaleja-mellekhatas-oltas-roszpotrebnadzor.726783.html

  114. Franciaországban az 55 év alattiak másfajta vakcinát kapnak a koronavírus ellen második adagként, ha először az AstraZeneca gyógyszercég vakcináját kapták meg – jelentették be pénteken a francia egészségügyi hatóságok Párizsban. A szóban forgó beoltottak – 533 ezren vannak ilyenek az országban – másodjára mRNS típusú vakcinát fognak kapni, vagyis a Pfizer/BioNTech vagy és a Moderna cégekét – közöték sajtótájékoztatón.

    Megerősítették: Franciaországban az AstraZeneca helyett másik vakcinát kapnak második oltásként az 55 év alattiak
    https://www.portfolio.hu/global/20210409/megerositettek-franciaorszagban-az-astrazeneca-helyett-masik-vakcinat-kapnak-masodik-oltaskent-az-55-ev-alattiak-477800

  115. 133.Python:

    A szemét mRNS és old time (pl. kínai) vakcina lobbi lehet a háttérben… 🙂

  116. 129 – L.S. + mindenki:
    Megpróbáltam lenyomozni a beírtakat. Semmit se találtam a Triklopidia kivételével, ami egy görög honlap. Görögül nem tudok, tehát gépfordításhoz fordultam. Az általad leközölt (angol)szövegen kívül egyetlen magyarázó mondatot nem találtam. A Wikipedia a Triklopidoával nem is foglalkozik. Nem lehet megtudni, hogy kik, mik? A honlap teli van hihetetlen történetekkel. Szerintem tökéletesen megbízhatatlan. Bebizonyítottad, amit írtam. Összeszedegeted az összes fake news-t.

  117. 129 – L.S.
    Ezek után tisztelettel kérnélek, szíveskedj bedugulni. Nincs időm állandóan veled foglalkozni.

  118. Tibor bár, hubab: Minden elismerésem a kitartó szorgalmatokért, hogy még képesek vagytok rákeresni ennek a sültbolond görögnek az irományaira. Tudom nem naivitásból hanem hogy rávilágíthasatok a hazugság eredetére. Én már inkább lemondok az esetleges igazság morzsák ról ami be csúszhat a hülyeségei közé így válik valaki teljesen hiteltelenné

  119. 138 – Csont:
    Én L.S.-t egy beteg embernek fogom fel, és méltányolom a hihetetlen mennyiségű munkát, amit elvégez, de természetesen igazad van. Különben amikor először olvastam Kissinger állítólagos szövegét, azt hittem, hogy gúnyolódott, annyira hihetetlen volt. Aztán néztem, hol jelent meg. L.S.-nek az a baja, hogy mindenfajta szenny irománynak hisz, ha az neki tetsző. – Ha egy hívőnek azt mondom, hogy nekem tegnap este megjelent Szűz Mária, irigyelni fog. Ha neked mondom, kinevetsz. Hát ez van.

  120. 138 Csont
    Részemről volt egy kíváncsiság, hogy miféle forrásból származhat, mert a tartalma alapján teljesen biztos voltam benne, hogy egy kitalált szöveg.
    Kissinger, aki a diplomácia és politika nagymestere volt, ilyen szöveget még akkor sem engedett volna meg magának bármilyen nyilvánosság előtt, ha lett volna ilyen gondolata.
    De abban igazad van, hogy L.S. menthetetlen.
    Kb. mintha azt állítaná, hogy 2 +2=5. Ha erre türelmesen levezeted, hogy de 1+1=2? Arra azt mondja, igen! 2+1=3? Igen! És 3+1=4? Igen! Akkor mennyi 2+2? Az 5! 🙁

  121. A német kancellár is gyilkos.Ez kérdés és kijelentés is lehet.Tudniillik a kancellár asszony valamikor a húsvéti ünnepek előtt kb egy héttel bejelentette,hogy az ünnepek alatt is megmarad a szigorítás.Ez teljesen jogos volt,mert náluk is felfelé emelkedőben volt a fertőzés.Na most persze sokan lázadoztak ez ellen így bocsánatot kérve-amit én is nagyra becsülök a nagy emberek között- bejelentette,hogy az ünnepek alatt némi lazítás lesz.Ez akkor történt amikor növekedett a covid fertőzöttek száma.

  122. 139. Tibor bá’

    Tibor bá’ és a többiek

    Bárcsak igazatok lenne, de nem árt elolvasni e két cikkböl egy pár sort:

    * Eugenics and Depopulation

    * Anton Chaitkin: the British Monarchy & Euthanasia

  123. 126. Tibor bá
    „A felületes ismeretekből bújt elő az a tévhit, hogy a vírus előbb vagy utóbb meg fog szelídülni.”
    Én úgy emlékszem, hogy valamikor tavaly, ezen blog vírusszakértői megegyeztek abban, hogy a vírus mutálódása esetén a fertőzőképesség erősödése a betegség súlyosságának rovására megy, és vice versa…

  124. inkább idemásolom a Reuters állásfoglalását.
    Van egy kép amire megindult a cáfolat,de a kép törlésre került.


    Reuters tényellenőrzés. REUTERS / Axel Schmidt

    A közösségi média felhasználói megosztottak egy képet, amely Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter fényképét mutatja be a neki tulajdonított kényszeroltásról szóló idézettel. Nincs bizonyíték, hogy Kissinger ezt mondta volna.

    Példák láthatók itt és itt .

    Az egyik bejegyzés így hangzik: „Kissinger-idézet a WHO Eugenikai Tanácsának 2009. február 25-i beszédéből:„ Amint az állomány elfogadja a kötelező oltásokat, a játéknak vége. Bármit elfogadnak – erőszakos vér- vagy szervadományozást – „a nagyobb jó érdekében”. Genetikailag módosíthatjuk és sterilizálhatjuk a gyermekeket – „a nagyobb jó érdekében”. Irányítsd a juhok elméjét, te pedig az állományt. Az oltóanyaggyártók milliárdokat keresnek. És sokan közületek befektetők. Nagy győzelem. Vékonyítjuk az állományt, és az állomány fizet nekünk a megsemmisítési szolgáltatásokért … ”

    Henry Alfred Kissinger az 56. külügyminiszter volt 1973-1977 között, az elnök nemzetbiztonsági ügyekért felelős asszisztense 1969-1975 között és számos más jelentős politikai tisztséget töltött be. 1973-ban közösen elnyerte a Nobel-békedíjat Vietnámban ( itt ) folytatott tűzszünet tárgyalásáért . Jelenleg a Kissinger Associates, Inc. ( http://www.henryakissinger.com/ ) nemzetközi tanácsadó cég elnöke .

    A Reuters nem talált bizonyítékot arra, hogy Kissinger ezt az idézetet mondta volna a kötelező oltásokról. Kissinger képviselői e-mailben megerősítették a Reutersnek, hogy az idézet „teljes kitaláció”.

    Henry Kissinger beszédeit archiválják a weboldalán, és csak kettőt sorolnak fel 2009-re vonatkozóan ( itt ). Az elsőt a Trilaterális Bizottság tokiói plenáris ülésére, 2009. április 26-án adták át ( itt ). A második egy beszéd volt 2009. október 14-én, a Nemzetközi Energiaügynökség 35. évfordulóján Párizsban, Franciaországban ( itt ). Egyik előadás sem tartalmazta az idézetet ebben az igényben. 2009-ben Kissinger nem beszélt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) rendezvényén.

    A Reuters nem tudta ellenőrizni a WHO Eugenikai Tanácsa című eseményt. A WHO szóvivője e-mailben megerősítette a Reutersnek, hogy nincs ilyen tanács vagy rendezvény.
    ÍTÉLET

    Hamis. Nincs bizonyíték arra, hogy Kissinger valaha is ezt az idézetet mondta volna a kötelező oltásokról.

    Ezt a cikket a Reuters Fact Check csapata készítette. Itt olvashat többet a közösségi média bejegyzések tényellenőrzésére irányuló munkánkról   .  „

  125. 144 ötlet
    Ezeknek a szösszeneteknek semmi köze a felvetett témához.
    Kissinger politikai tevékenységével az USA befolyását, a kommunizmus elleni harcát szolgálta, úgy, ahogy minden sikeres diplomata és politikus cselekszik kormánya érdekében általában az erkölcsre hivatkozva, de azt nem figyelembe véve.
    És ebben profi volt, akár háborút, akár békét kellett teremteni, amit mindenhol elismertek a világban.
    És hát, hogy McCaint méltatta? Hát kit, ha nem őt, aki a vietnámi háborúban pilótaként hadifogságba esett, kínzásokat szenvedett el, és nem fogadta el felkínált szabadon bocsátását, amíg a többi hadifoglyot nem engedik el. Az amerikaiak szemében ő volt az egyetlen háborús hős, akinek sikerült bejutnia a politikába a sok hivatásos karrierpolitikus közé.
    Ettől még nem kell elhinni minden marhaságot, amit kitaláltak róla.
    A demonstrálók meg jogosan tiltakozhattak a háborúban játszott szerepe miatt, de a világon semmiféle hatalom nem engedi meg, hogy egy hivatalos rendezvényt szándékosan meghiúsítsanak a tiltakozók fellépésükkel, ilyen esetben nem csoda, ha kivezettetik őket rendőrökkel.
    Próbálnád csak meg Orbán egy beszédét ellehetetleníteni egy hivatalos fórumon, majd megtudod mi jár érte…

  126. A „nyitás” nem annyira nyitás mint itt sokan gondolják, inkább szigorítás. Ha megnézitek, a boltok, amelyek eddig korlátozás nélkül nyitva lehettek, most a 10nm / fő korlátozással lehet csak nyitva, ami szintén hülyeség, de ez inkább szigorítás. A vírust meg kisebb eséllyel kapják el a fodrásznál, ahol csak 1/1 lehet bent, mint mondjuk a tömött villamoson ahol a 10nm / főt nem kell betartani.

  127. 149 – Dolfin:
    Nem kell mosdatni a szerecsent. Ez nyitás, és további lépések jönnek.

  128. Tapasztalat és készítmény is van már ahhoz elég, hogy sor keríthessünk a gyerekek oltására is, ami nélkül nem lehet a járványt megállítani – mondja Duda Ernő virológus professzor.

    „Semmiféle nyitás mellett nem szólnak járványügyi adatok”
    https://nepszava.hu/3115746_semmifele-nyitas-mellett-nem-szolnak-jarvanyugyi-adatok

    Megrendelne további 1,8 milliárd adagot valamelyik koronavírus elleni oltóanyagból az Európai Bizottság, hogy legyen elég vakcina az Európai Unióban az emlékeztető oltásokhoz és a gyerekek beoltásához – írja a Die Welt. A német hetilap szerint az élelmiszerbiztonsággal és az egészségüggyel kapcsolatos uniós szakpolitikáért felelős főigazgatóság vezetője, Sandra Gallina pénteken ismertette a tervet a bizottság vakcinabeszerzési tevékenységét a tagállamok részéről felügyelő és irányító testület előtt. Elmondta, hogy megkötnének egy keretszerződést 900 millió adag oltóanyag leszállításáról, és kötnének egy másik, opciós szerződést is, amely újabb 900 millió adag megvásárlásáról szólna.

    Újabb 1,8 milliárd vakcinát rendelne az Európai Bizottság
    https://444.hu/2021/04/09/ujabb-18-milliard-vakcinat-rendelne-az-europai-bizottsag

  129. Nem szokása felelőtlen ígéreteket tenni azoknak a betegeknek, akiket lélegeztetőgépre rak. Sok embernek az az utolsó mondata, hogy: de ugye meggyógyulok? Nem áltatja őket. A válasza ilyenkor az: ők mindent meg fognak tenni, hogy túléljék a koronavírust. Kormánybírálat az ország toxikológusától.

    Zacher Gábor: nem ígérgethetek úgy, mint Orbán Viktor, hogy mindenkit meg fogunk gyógyítani
    https://www.szabadeuropa.hu/a/szelfi-zacher-gabor-koronavirus-fidesz-kormany-interju/31195446.html

  130. 135.Tibor bá’
    „Megpróbáltam lenyomozni a beírtakat. Semmit se találtam a Triklopidia kivételével, ami egy görög honlap. Görögül nem tudok, tehát gépfordításhoz fordultam. Az általad leközölt (angol)szövegen kívül egyetlen magyarázó mondatot nem találtam. A Wikipedia a Triklopidoával nem is foglalkozik. Nem lehet megtudni, hogy kik, mik? A honlap teli van hihetetlen történetekkel. Szerintem tökéletesen megbízhatatlan. Bebizonyítottad, amit írtam. Összeszedegeted az összes fake news-t.”

    „Semmit se találtam a Triklopidia kivételével,..”

    Tisztelt Tior bá’

    Már a belinkelt Triklopodia cikk végén még két görög forrás is van, mégpedig:
    * Ἡ Πελασγική
    * sxolianews
    Azonkivül az interneten a görög cikk cimével a keresőben a következőken is lehet ugyanazt olvasni:
    * the secret real truth.blogspot
    * Κορφιάτικο blogspot
    * sinomosiologos.blogspot.

    Van azonban egy olyan közmondás amely szerint nem zörög a haraszt, ha nem fúj a szél.

    Eszerint nézzük a témát forditva és tegyük fel a keresőbe a következő kérdést először csak angolul:

    Kissinger did NOT talk about „compulsory violent vaccination” azaz:
    Kissinger NEM beszélt „kötelező erőszakos oltásról”

    vagy:
    stated on June 20, 2019 in a Facebook post:
    Says Henry Kissinger said that „once the herd accepts mandatory forcible vaccination, it’s game over,” and that vaccine makers „stand to make billions … We thin out the herd and the herd pays us for providing extermination services.”
    magyarul:
    Henry Kissinger azt mondja, hogy „ha az állomány elfogadja a kötelező erőszakos oltást, a játéknak vége”, és hogy az oltóanyaggyártók „milliárdokat keresnek … Vékonyítjuk az állományt, és az állomány fizet nekünk az irtási szolgáltatások nyújtásáért”.

    Ha csak egy görög honlap hamis hire lenne akkor miért van annyi tagadó cikk ebben a témában az interneten?
    Mindez mese?

    Ismerve azt a tényt, hogy a média 96% bizonyos konkrét erők kezében van, nincs kizárva az esemény lefedése.
    Emlékeztetnélek egy hasonló esetre S. György kollabrácios tevékenységével kapcsolatban amikor tagadtátok e tevékenységét.
    Szerencsére nem mident lehet elrejteni, vagy pedig nagyon nehéz ezt megtenni.
    Hogy kinek van igaza e témában nem nagyon számit.
    A lényeg az hogy azt amit feltételezve akkor mondott az most a gyakorlatban érvényesül.

  131. Tisztelt Tibor bá’
    Nagyra értékelném ha az ilyen diszitő jellemzéseket mint :
    sültbolond görög, egy beteg ember, mellőznénk.
    Nem méltók az értelmes emberek vitafóruma szintjére.

  132. 153: Végig kell olvasni: Többségében 2022, 2023 -as évekre előrendelt 3. és esetleges 4. adag COVID védőoltások a mutációk miatt.

  133. Thaiföld volt az egyik legsikeresebb ország a Covid járvány fékentartásában. Hamar nyílt a belső gazdaság, még tavaly júniusban. Hogy bukott meg ez pár nap alatt?

  134. 153, ödön

    Betàraz Európa évekre előremenően, hogy előre le legyen kötve a gyártói kapacitás a most mèg nem látható vírus evolúció miatt.

    Muszàj nyitni és egyensúlyozni.

    A kórházak input oldala után az output részt fejlesztik.

  135. 155 – L.S.
    Én tényleg azt hiszem, hogy szellemileg/lelkileg beteg vagy. Szeretném, ha tévednék.

  136. 148

    Köszönöm szépen hubab.

    Nem kell egy kottára énekelnünk,de ne kelljen más dallamot fújnom.

  137. 159. Tibor bá’
    „Én tényleg azt hiszem, hogy szellemileg/lelkileg beteg vagy. Szeretném, ha tévednék.”

    Semmi új a Nap alatt.

    Tibor bá’ szokásához híven érvek hiányában áttér a személyeskedésre és sajnos nem csak velem teszi ezt.
    Erre aztán azon tanakodom mennyire jól érzi magát?
    Vajon mennyire büszkének érezheti magát?

    Tibor bá’
    Ha ez jót tesz Neked, úgy legyen.
    Szép jó napot kivánok!

  138. Egy, a Lancet folyóiratban megjelent friss tanulmány szerint ha AstraZenecával vagy Szputnyik-V-vel oltanak be, jobb, ha nem vagy elhízott, de akár még más vakcinák hatékonyságát is csökkenthetik a plusz kilók.

    Az elhízás nemcsak a koronavírus-fertőzést súlyosbítja, de az oltások hatékonyságát is csökkenti
    https://azonnali.hu/cikk/20210411_az-elhizas-nemcsak-a-koronavirus-fertozest-sulyosbitja-de-az-oltasok-hatekonysagat-is-csokkenti-egy-uj-tanulmany-szerint

  139. Nem nyújtanak nagyon magas fokú védettséget a kínai vakcinák, mondta ki az AP hírügynökség szerint a Kínai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ igazgatója, Gao Fu szombaton egy konferencián, amelyet Csengtu városában, az ország délnyugati részén rendeztek. Gao Fu az inaktivált víruson alapuló kínai vakcinákról beszélt, ilyenből kettő van: a Sinovacé, illetve a Sinopharmé, amelyet Magyarországon is használnak.

    A kínai járványügyi központ vezetője: nem olyan hatásosak az inaktivált víruson alapuló kínai vakcinák
    https://telex.hu/kulfold/2021/04/11/a-kinai-jarvanyugyi-kozpont-vezetoje-nem-olyan-hatasosak-az-inaktivalt-viruson-alapulo-kinai-vakcinak

  140. 163.Python:
    Nem lennék most a merész, kritikus hivatalnok helyében.
    Vitatja a nagy Kínai eredményeket és a Nyugati termékeket állítja példaképpen?

    Na azért a technológiai fejlettségbeli különbségek csak hozzák a papírformát.

    Aztán lassan az is kiderül, hogy mégse olyan hülyeség az az EMA engedély.

  141. no comment…

    COVID-túlélő: „óriásit hibáztunk”

    Maszkot mindenki vitt magával, a közös tortaevés idejére azonban levették. Ez pedig nagy hiba volt, ugyanis csak utólag derült ki, hogy az egyik családtag már 2 héttel azelőtt elkapta az új típusú koronavírust, erről azonban nem szólt senkinek – emlékezett vissza Rózsa Beáta.

    https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/covid-tulelo_oriasit_hibaztunk/20210412151344

    Rengeteg a halott, mégsem elég fegyelmezettek a magyar

    Magyarország jelenleg a világ egyik legrosszabb járványhelyzetével küzd, az egymillió főre vetített halálozási adatok a legmagasabbak közé tartoznak a térségben. Ennek ellenére a tavaly tavaszi lezárásokhoz képest enyhébbek a jelenlegi korlátozások, és a magyar lakosság sem reagál rájuk akkora fegyelemmel, mint az előző évben.

    https://24.hu/tech/2021/04/12/mobilitasi-adatok-magyarorszag-korlatozasok-fegyelmezettseg-otthon-toltott-ido/

  142. Húsz kétkezi dolgozóval beszéltünk, ami alapján egész áruházakban, gyárrészlegekben nincs egyetlen beoltott sem. A kollégák jelentős része nem is kér az oltásból.

    „Nem oltatjuk be magunkat, kerüljön ez bármibe” – erős az oltásellenesség a fizikai dolgozóknál
    https://g7.hu/vallalat/20210413/nem-oltatjuk-be-magunkat-keruljon-ez-barmibe-eros-az-oltasellenesseg-a-fizikai-dolgozoknal/

    Nem azonnal, és valószínű, hogy csak jóval később indítja be az ellenanyag-termelést, mint az mRNS-vakcinák. Még vizsgálják, hogy kell-e belőle harmadik adag.

    A nyitás megtervezéséhez fontos lenne tudni, hogy mikortól véd a kínai vakcina
    https://444.hu/2021/04/13/a-nyitas-megtervezesehez-fontos-lenne-tudni-hogy-mikortol-ved-a-kinai-vakcina

  143. Egyre többen kapják meg a koronavírus elleni oltást Magyarországon, de sokan nem tudják, hogy mikor alakul ki a védettségük. Ferenci Tamás biostatisztikus, a Járványmatematikai Modellező és Epidemiológiai Munkacsoport tagja segít a Portfolio olvasói számára eligazodni a kérdésben. Ferencit arról is kérdeztük, hogy mekkora lehet a vírus reprodukciós rátája Magyarországon és hányan lehetnek már immunisak. Azt is elmondta, hogy várhatóan a vírus mutálódása lesz a döntő a járvány elleni harc jövőbeli sikerességében.

    Megmutatjuk, mikor véd meg minket a koronavírus elleni vakcina!
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210413/megmutatjuk-mikor-ved-meg-minket-a-koronavirus-elleni-vakcina-478000

    Ellentmondásos hírek érkeznek Kínából a vakcinák hatásosságát illetően, de még 50 százalék is megvéd a súlyos COVID-betegségtől. Társadalmi szinten viszont most üt vissza az eddigi titkolózás, hogy a kínai vakcinákról máig nem ismerjük tudományos alapossággal klinikai kutatások harmadik fázisának eredményeit: megrendül az oltóanyagokba vetett bizalom, és az oltási hajlandóság.

    Kínai vakcinák: visszaüt a titkolózás
    https://24.hu/tudomany/2021/04/13/kinai-vakcina-sinopharm-koronavirus/

  144. 168: Python (Ferenci Tamás részhez)

    https://www.facebook.com/balazs.partos.1/posts/4025799357458226?comment_id=4025816630789832

    „A biostatisztikus szerint az nem kérdés, hogy a nyitás után a kontaktusok száma nőni fog, az a kérdés, hogy ez mennyire lesz drasztikus. Mint mondta, egy pici tartalékunk most van a rendszerben, a reprodukciós szám ugyanis jelenleg 0,8 körül mozoghat.”

    Uram! Kevés a teszt, nem tudjuk, hogy hol van a szám, de mivel az összefüggés lineárisnak tűnt a végzett tesztek és kapott pozitív eredmények [közel állandó tesztpozitivitás] alapján… azt kijelenteni, hogy ez a szám 1 alatt van, szakmai skandallum. A rendszerben lévő tartalékról pont annyit, hogy az nem statisztika, hanem emberek élete.

    „A biostatisztikus szerint a fertőzésen átesettek számára a legalacsonyabb becslés 3,5 millió fő lehet, ám ez az aktuálisan futó nagy járványnak köszönhetően rendkívül gyorsan nő. Ehhez jön még a 2,7 millió beoltott, de a szakember szerint ez a szám nem adódik hozzá, mert ha hozzáadnánk, akkor lennének emberek, akiket kétszer számoltunk.”

    Nem számítanak azok, akik november előtt estek át, azóta hivatalosan 500 ezren se estek át, az aluldetektálás 3-4-szeresnél aligha több, a legalacsonyabb becslés tehát inkább 1,5 millió. Nem 2,7 millió oltott jön hozzá, hanem 1,1 millió, akik már két oltást kaptak, és eltelt azóta egy hét. Ez együtt kb. 2,5 millió ember, az ország negyede. A háromnegyedének szinte biztos, hogy semmi védettsége nincsen. Többségük fiatal.

  145. 169: Igen, ismerem marci. Inkább a vakcinák miatt tettem be a portfolios cikket.
    Balázs matematikai alapú modellszámításai alapvetően elég közel szoktak lenni az utólag megtudható valós adatokhoz, amikor a KSH 3-4 hónap csúszással korrigálja az addig ismerhető hivatalos adatokat.

  146. 170: Python

    Nem kötözködésből, tényleg csak igazságkeresésből írom. Két topikot írtál 168.kommentedben. (1) (Ferenci szerint amúgy 0.8-as) reprodukciós ráta valamint (2) vakcina.

    (1) A 0.8-as reprodukciós ráta (a) a jelenlegi tesztelési számok (ma épp 15.000) valamint (b) 20% körüli pozitívitási ráta mellett (ma épp 18%) eléggé megalapozatlannak tűnik, ahogy Balázs is észrevételezte. Innen rákanyarodva az április 19-i tantermi oktatásos nyitásra még inkább megkérdőjelezhető. (Szerintem is). Főleg, ha tisztázó jellegűnek lett szánva a portfolio cikk.

    (2) Mi újat, hozzáadott értéket tud mondani Ferenci vakcina témában?

    „A Pfizer/BioNTech vakcinájának 95%-os a hatékonysága a klinikai vizsgálatok alapján, ami azt jelenti, hogy a második dózis beadását követő 7. nap után ennyivel csökken a tünetes megbetegedés kockázata az oltatlansághoz képest.”

    Szerintem a fenti mondat a fenti formában nagyon gáz, ha értelmezést akar segíteni. Ráadásul ezt pl.: Pfizerre már tavaly december óta tudjuk, precízebb formában:
    #https://www.facebook.com/virologiapecs/posts/214962640083313

  147. Az akadémikus a vizsgálat eredményétől függően azt is szükségesnek tartaná, hogy a nem megfelelő immunitást szerző embereknek adják be a Pfizer vagy a Moderna vakcináját. Magyarországon sürgősen kutatást kellene indítani annak kiderítésére, hogy a kínai Sinopharm vakcinával oltott emberek közül hányan és milyen mértékben szereznek immunitást a koronavírus-fertőzés ellen – javasolja Sarkadi Balázs akadémikus, orvos-biológus. A kutató professzor – nyilván mindenki máshoz hasonlóan – azt tartaná a legjobb esetnek, ha az aggodalom felesleges, és a Sinopharm vakcina igen magas százalékban pozitív antitest-teszteredményt és megfelelő védettséget ad a betegség ellen. Ez egyben sokat segítene a kételyek eloszlatásában.

    Sarkadi Balázs: Sürgősen kutatni kellene a kínai vakcinával oltottak immunitását
    https://hvg.hu/tudomany/20210413_Sarkadi_Balazs_sinopharm_immunvalasz

  148. 72 Python
    Ez az akadémikus úr már akkor is sületlenségeket beszélt, amikor tavaly in vitro laboratóriumi vizsgálatokra hivatkozva az ivermektin használata ellen írt cikket. Márpedig már akkor tudni lehetett, hogy a való életben a tényleges koronavírusos betegeket eredményesen gyógyító orvosok az ivermektint sikerrel alkalmazzák (más szerekkel kiegészítve, kombinációban). FLCCC.com

    Ma reggel a Kossuth rádióban hallottam Szlávikot beszélni, hogy a védőoltás hatásosságát nem a laborteszteken lehet lemérni, hanem majd (statisztika) ott derül ki, hogy a beoltottakat megvédi a súlyos betegségtől.
    Ugyanezt már két héttel ezelőtt is olvasni lehetett:
    https://weborvos.hu/lapszemle/nincs-ertelme-oltas-utan-az-antitest-tesztnek-266295

  149. Delp 173: „Ma reggel a Kossuth rádióban hallottam Szlávikot beszélni, hogy a védőoltás hatásosságát nem a laborteszteken lehet lemérni, hanem majd (statisztika) ott derül ki, hogy a beoltottakat megvédi a súlyos betegségtől.”
    Csak néhány kérdés: mi van akkor ha az derül ki hogy valóban nem kellően hatásos a kínai vakcina?
    Mi van akkor ha ez súlyos megbetegedések és/vagy emberéletek árán derül ki?
    Miért nem adták ki a kínaiak a teljes vakcina vizsgálati anyagaikat, ha és amennyiben annyira meggyőzően hatásos a vakcinájuk? (Mások ezt megtették.)
    Az utolsó kérdésre, mely szerint Magyarország jelenlegi kormánya, élén Orbánnal miért rendeleti úton adott engedélyt a kínai vakcina használatára, (a fentebb említett sűrű homály ellenére) itt a válasz: foci EB és 55 MRD mutyi, a klientúra és/vagy a fekete pártkassza gyarapításához.
    A fentiekre várom a választ, már ha van egyáltalán.

  150. Hétmillió adag beadott vakcina után az Egyesült Államok egészségügyi hatóságai a vérrögképződéssel járó szövődmények miatt a Johnson & Johnson egydózisú oltásának leállítását kérték – ugyanazon a napon, amikor Magyarországra megérkezett a vakcina első 28 800 adagja. Biztonságos?

    Magyarországra épp megérkezett a Johnson & Johnson vakcinája, az USA-ban épp leállítják a beadását
    https://qubit.hu/2021/04/14/magyarorszagra-epp-megerkezett-a-johnson-johnson-vakcinaja-az-usa-ban-epp-leallitjak-a-beadasat

    Innentől azt hiszem kijelenthetjük, hogy a fejlett világban a vektorvakcináknak kb. végleg kaszáltak!

    Az Európai Bizottság úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg jövőre az AstraZeneca és Johnson&Johnson vakcinákra vonatkozó szerződéseit a La Stampa olasz minisztériumi értesülései szerint.
    Az értesülés szerint az EU ehelyett inkább a hírvivő alapú RNS-vakcinákra fókuszál majd, amilyen a Moderna és a Pfizer vakcinája.

    Az EU nem hosszabbítja meg az AstraZeneca és a Johnson&Johnson szerződését
    https://www.portfolio.hu/global/20210414/az-eu-nem-hosszabbitja-meg-az-astrazeneca-es-a-johnsonjohnson-szerzodeset-478442

  151. 173: Senki nem mondta, hogy az elölt víruson alapuló vakcinák (legyen az kínai, francia, olasz, stb.) nem jók. Arról van szó, hogy nem elég hatékonyak, és kb. 50-60 éves kor felett, főleg a férfiak esetében nem, vagy nem elégséges szintű immunizációt váltanak ki. Legalább is a korlátozottan hozzáférhető, emirségeki és szerbiai adatok alapján. Kínából ilyen adatokkal hivatalosan nem rendelkezünk!
    Saját tapasztalat szerológiai vérvételek alapján ismerősi körből, az mRNS és vektorvakcinák esetében 1000-2000 egységnyi az antitestek száma az adott személy vérében, míg a Sinopharm esetében akinél kialakult 2 vakcina után az immunizáció, ott ez kb. 400-800 között mozog. A gyorsteszt erre nem alkalmas, bár a főnök a Pfizer első és második adag után 2 héttel is kért gyorstesztet, hogy reagál e?! Reagált! A Sinopharm 2 oltás után 2 héttel volt olyan dolgozó akinél reagált a gyorsteszt, tehát van valamekkora fokú immunitása, és voltak akiknél semmi reakciót nem mutatott a gyteszt. Na akiknél nincs reakció, azok mehetnének laborba, de nem fognak, mert erre aztán nem szánnak 20-22.000 Ft -ot!

    Invermectin: Az, hogy idehaza nem engedélyezik, az valószínűleg egy merev hozzáállás kérdése lehet az EMMI részéről, hogy állatgyógyászati szert azt aztán végkép nem fogunk embereken használni.

  152. Az oltások csak hosszabb távon hoznak változást a fertőzöttségi adatokban, jelenleg ugyanis a legtöbb beoltott az idősek között van, míg az aktív korosztály átoltottsága ennél alacsonyabb – vélekedett az infektológus, hozzátéve: ha az egyéb járványvédelmi intézkedések nem jól működnek, akkor a vírus éppen az aktív korosztályban terjed, ezért aggályos az iskolák újranyitása.

  153. Python: 176:

    Invermectin: Az, hogy idehaza nem engedélyezik, az valószínűleg egy merev hozzáállás kérdése lehet az EMMI részéről, hogy állatgyógyászati szert azt aztán végkép nem fogunk embereken használni.

    A MODERN GYÓGYSZERTÖRTÉNET EGYIK LEGNAGYOBB HATÁSÚ FELFEDEZÉSE VOLT 1975-BEN AZ IVERMECTIN. SZATOSI OMURA ÉS WILLIAM C. CAMPBELL ORVOSI NOBEL-DÍJAT KAPOTT ÉRTE 2015-BEN.

    Széles hatásspektrumú parazitaellenes szer, egyetlen dózisban hatásos a legkülönbözőbb parazitafertőzések ellen, a bélférgektől (Ascaris, Taenia), laposférgektől (májmétely, vérmétely), az elefantiázis, bilharziázis, folyami vakság (onchocercariasis), filáriázis kórokozóin át a protozoonok okozta Chagas-betegségig és maláriáig. Ezekre a parazitás megbetegedésekre Afrikában, Dél-Amerikában és Ázsiában emberek százmilliói használtak vagy használnak Ivermectint.

    Tegnap az M1-en azt is kijelentették, hogy az Allergodil hatásosan megelőzi a koronavírussal való megfertőződést, vírusölő hatása révén.

    Meggyőződésemmé kezd válni, hogy pénzszerzési motivációjú nagyfokú néphülyítés megy.

    https://felvidek.ma/2020/10/mesik-szamtalan-ember-elete-megmentheto-lett-volna-olcso-gyogyszerekkel/

  154. Ugye ugye a bandzsa g..i is bejelentett.

    https://444.hu/2021/04/14/kasler-felfuggesztette-az-onkologiai-nepegeszsegugyi-szurovizsgalatokat

    Méghogy gyilkos kormány
    De mi még vendég covidosokat is fogadunk,mert akkora potenciál van az egészségügyben hogy simán bele fér,miközben nyitnikék,a halottak száma ugyanaz,a szennyvíz búvárok se optimisták.

    Meg kéne magyarázni,mert a kedves szélhámos imidzs a múlté.

    Repülős Gizinél még csak-csak,de bassza meg ,ezek állatok.

    Mi?? hogy másodlagos népirtás? Magyarországon a legmagasabb a daganatos megbetegedés,ez a retek az ágyakat is kitolta a kórházakból,ráadásul azt se tudom mi a szerepe a belügyminisztériumi fennhatóság mellett.

    Rothadjon le mind,hazug köcsög .. „s valahány név a naptárba”

  155. A Birminghami Egyetem kutatói azt találták, hogy a 80 év fölöttiekben az AstraZeneca erősebb sejtes immunválaszt vált ki, míg az antitestes reakció egy kicsit erősebb a Pfizer után. Továbbá érdemes sokat várni a két vakcinaadag között.

    Erősebb T-sejtes immunválaszt váltott ki idősekben az AstraZeneca vakcinája, mint a Pfizer
    https://qubit.hu/2021/04/14/erosebb-t-sejtes-immunvalaszt-valtott-ki-idosekben-az-astrazeneca-vakcinaja-mint-a-pfizer

    Dr. Máté-Horváth Nóra aneszteziológus, intenzív terápiás szakorvos adott interjút a 444-nek elviselhetetlenül túlterhelt intenzíves dolgozókról, háborús kényszermegoldásokról és járulékos veszteségről.

    „Látod magad előtt azokat, akik kapaszkodnak a saját oxigénmaszkjukba, mert érzik, hogy onnan jön még valami, ami az élethez köti őket”
    https://444.hu/2021/04/14/latod-magad-elott-azokat-akik-kapaszkodnak-a-sajat-oxigenmaszkjukba-mert-erzik-hogy-onnan-jon-meg-valami-ami-az-elethez-koti-oket

  156. A műsorban a 3 témából az első:

    Melyik vakcina, mennyire véd? A gyártók hivatalos adatait tudjuk, mi viszont arra vagyunk kíváncsiak, a gyakorlat visszaigazolja-e ezeket. A többek között – antitest méréseket végző – szegedi laboratórium igazgatóját kérdezzük, melyik vakcina után, mennyi antitestet mérnek.

  157. Hová lett a harmadik és negyedik hullám a Svédeknél, akik nem szartak be és nem zártak be ? Pedig ott aztán még hideg is van ! Még megvárok pár új blog bejegyzés Antalffy Úrtól aztán eldöntöm, hogy megéri maradnom a blogján vagy sem…

  158. 185: Zoli

    A négy skandináv államra (Finn, Norvég, Dán, Svéd) Magyar
    A kummuált=összesített adatok, kezdetektől, népességarányosan
    Ez egyébként mindenkinek 1-2 klikk csak

    Összes fertőzés:
    #https://tinyurl.com/y89tk23y
    Összes halál:
    #https://tinyurl.com/ynpp8vhu

    * Nem mondanám, hogy elkerülték a svédeket a covid-hullámok.
    * A svédek az összes fertőzésben még a magyarokat is előzik, amúgy nagyon durva görbemeredekséggel.
    * A svédek viszont kb. „felezik” a nagyon rossz magyar és a kedvezőbb többi skandináv halálozást (durva fertőzés mellett, ugye)
    * A svédeknek két nagyobb kiugró halálozási szakaszuk volt a teljes járvány alatt: amikor 2020 tavaszán, közel nulla lezárás mellett, perdöntően az idősotthonokban tarolt a covid, illetve most a 2020 évvégi brit mutáció. Ez a brit mutáns nagyjából duplázott halálozásban a svédeknél.
    * Ha már „gyilkos 4.0”, akkor vegyük észre azt is, hogy Orbánék mondhatni utolsóként, hónapokkal később engedték elszabadulni itthon a brit mutánst. Mint ha nem lett volna se éves covid-tapasztalat 2020 tavaszától, se több hónapos brit mutáns tapasztalat. Mintha még (sajátjuknál valódibb) híreket sem olvasnának, mi történik a nagyvilágban. Persze úgy nehezebbnek ígérkezik a járványkezelési téma, hogy „Orbán: Ízlés kérdése, hogy ki mennyire hisz az orvosoknak és a matematikusoknak”
    #https://24.hu/belfold/2020/09/21/orban-viktor-parlament-koronavirus/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük